Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-19, 07:30   #4171
sandeo
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Ja tez chodzę bez stanika, wiec ja wierze ze moze karmić i być bez stanika .

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
[B]
ja też karmię, w domu chodzę bez stanika zazwyczaj i na ściankę też mogłabym śmiało iść bez niego a karmię często- nawet co godzinę wszystko zależy od wielkości biustu chyba,bo ja zawsze miałam B, potem D, a teraz mam C (i to 70 w obwodzie, więc automatycznie miseczka jest mniejsza niż np 80C )

I co nie brudzicie sobie bluzek?
Stary 2016-01-19, 07:38   #4172
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Tez sie nad tym zastanawiam... Jak mialam mleko to przecieki byly nie złe. Fakt faktem na poczatku obolalosc piersi byla tak mocna że stanika zwyczajnie nie chcialam ale mialam bluzeczke na ramiaczkach obcisla i to do niej kleilam wkladki laktacyjne.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 07:44   #4173
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Tez sie nad tym zastanawiam... Jak mialam mleko to przecieki byly nie złe. Fakt faktem na poczatku obolalosc piersi byla tak mocna że stanika zwyczajnie nie chcialam ale mialam bluzeczke na ramiaczkach obcisla i to do niej kleilam wkladki laktacyjne.

U mnie było tak samo. A jak przez dłuższy czas nie karmiłam (mam na myśli około 3 godz) to nie dosc ze rosły w oczach to samo z nich leciało. Chyba ze ona biega do wc odciągać miedzy zdjęciami.
Stary 2016-01-19, 07:55   #4174
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie było tak samo. A jak przez dłuższy czas nie karmiłam (mam na myśli około 3 godz) to nie dosc ze rosły w oczach to samo z nich leciało. Chyba ze ona biega do wc odciągać miedzy zdjęciami.
Noo, ten,, przypływ,, był fajny biust mi zęby chciał wybić. Takie dziwne uczucie trzaskow w piersiach.
Trzeciego smyka to chyba na rzesach stanę żeby karmić piersią. I chyba wcześniej tego doradcę laktacyjnego przemagluje i wszystkie fora internetowe. I nie wiem co jeszcze.
Stary 2016-01-19, 08:00   #4175
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

nie tzn z początku nie było szans chodzić bez stanika, bo nie obeszło się bez wkładek ale jak się laktacja ustabilizowała, to nie ma żadnych "przecieków"

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 08:00   #4176
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Noo, ten,, przypływ,, był fajny biust mi zęby chciał wybić. Takie dziwne uczucie trzaskow w piersiach.
Trzeciego smyka to chyba na rzesach stanę żeby karmić piersią. I chyba wcześniej tego doradcę laktacyjnego przemagluje i wszystkie fora internetowe. I nie wiem co jeszcze.

+bloga hafiji
Stary 2016-01-19, 08:01   #4177
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
No u nas tez szły kilka tyg
A dziś patrzę, a tam ząbek
O jak fajnie, że jest już ząbek

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Adas spi dziś od 18:30. Te 8 godz aktywnosci wychodzi super. Nigdy mi przed 19 nie zasypial. Wrecz balam sie go kłaść tak bo by byla murowana pobudka o 4-5. A teraz. Zupełnie inaczej. Mam wiecej czasu dla Mai i siebie. A rano spi do 7-8 i tak.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Mi smakuje jablko z dynia
Igor też się zajada jabłkiem z dynią, a mi średnio to smakuje
Kasiaaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 08:02   #4178
majka242007
Zakorzenienie

Dobra, stwierdzilam ze nie będę mu dzis,, pchać,, jedzenia i będę czekac az zglodnieje bardziej. Zjadl mleko 150ml zamiast kaszki rano. Ale.. Włączyłam bajkę na minimini by sie zapatrzyl. (nie komentujcie proszę znam wasze zdanie ale jeśli dzieki temu zjadł to ja szczęśliwa)
Zobaczę co będzie w ciagu dnia.
Stary 2016-01-19, 08:03   #4179
sandeo
Zadomowienie

Ja prdl. Mata, grzechotki, ręce, bujaczek sa na nie. Jakieś pomysły? Zwariuje zaraz
Stary 2016-01-19, 08:04   #4180
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
+bloga hafiji
Nooo hehe
Stary 2016-01-19, 08:06   #4181
sandeo
Zadomowienie

Ale jestem durna! Przeciez chodziło o leżenie na brzuchu na macie i juz jest zaciesz
Stary 2016-01-19, 08:08   #4182
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prdl. Mata, grzechotki, ręce, bujaczek sa na nie. Jakieś pomysły? Zwariuje zaraz
No co ty... Pomysł hmmm rodzeństwo u mnie Maja dla małego jest najfajniejsza do zabawy. Chichrac się może do niej i godzinę. Leżą właśnie a ten ma zaciesz ;-)

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Ale jestem durna! Przeciez chodziło o leżenie na brzuchu na macie i juz jest zaciesz
Hahaha
Stary 2016-01-19, 08:14   #4183
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzien dobry. Maly spi a ja odpoczywam
QUOTE=majka242007;5418898 2]No i dobrze. Zresetowalas sie troche i wrocilas z nowymi siłami .

Ile razy na dobe jedzą wasze maluchy.?
Adam dlatego ze go dokarmiam w nocy dwa razy przez sen je 8-9 razy na dobę... To nie za dużo?[/QUOTE]

Bardzo Duzo. ;dTylko my na piersi to inaczej

Cytat:
Tez dostałabym zawału i tak jak jestem przeciwnikiem podawaniu na śpiocha to robiłabym tak samo będąc na Twoim miejscu.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Co do lotu to tez mam stracha ale co tam... Wole to niż męczyć sie kilkanaście godzin z michem na tylnym siedzeniu. Tym bardziej ze jeżdżąc z tylu mam chorobę lokomocyjna
Czemu boisz sie leciec? Ze wzgledu na to jak dziecko zniesie? Czy na wydarzenia w swiecie?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 08:17   #4184
sandeo
Zadomowienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

[QUOTE=

Czemu boisz sie leciec? Ze wzgledu na to jak dziecko zniesie? Czy na wydarzenia w swiecie?[/QUOTE]

Nie. Zwyczajnie boje sie latać samolotem. Choć teraz ppodchodzę do tego luźniej niż kiedyś.
Stary 2016-01-19, 08:19   #4185
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Hej !
Julia chwilkę temu wstała, junior juz w zerówce, tż zaraz do pracy a ja lecę jakies śniadanie zjesc. Jakas taka dziwna pogoda za oknem... I podobno bardzo zimno. A ja mam leniaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Bardzo Duzo. ;dTylko my na piersi to inaczej

Czemu boisz sie leciec? Ze wzgledu na to jak dziecko zniesie? Czy na wydarzenia w swiecie?

Nie. Zwyczajnie boje sie latać samolotem. Choć teraz ppodchodzę do tego luźniej niż kiedyś.[/QUOTE]

Mi jest ciezko zaakceptować to, ze komuś musze w 100% zaufać. Ze jestem tak wysoko i tak naprawdę jeden malutki szczegol spowodować moze, ze spadnę z tym, ze ja nie pamietam czy miałam kiedys jakikolwiek spokojny lot... Ciagle awarie, zepsute części w samolotach, przekładane loty.

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 08:29   #4186
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do teraz muszę wkładki nosić...
Nieraz w domu chodziłam w samej koszulce na ramiaczkach, a wszystko mokre mialam ;(

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiaaaa23 Pokaż wiadomość
O jak fajnie, że jest już ząbek

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Igor też się zajada jabłkiem z dynią, a mi średnio to smakuje

kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 08:36   #4187
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Ja chodzę w takich koszulkach do karmienia na ramiączkach, kupiłam w hm dwa dwupaki i tylko je wkolko zmieniam, codziennie w nich chodzę, oczywiscie z wkładkami laktacyjnymi bo w dzien rzadziej daje cyca i czasem cos pocieknie

Cytat:
Haha,moj tez czasem sie drze,a wystarczy na brzuch i juz szczęśliwy
Stary 2016-01-19, 08:36   #4188
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chodzę w takich koszulkach do karmienia na ramiączkach, kupiłam w hm dwa dwupaki i tylko je wkolko zmieniam, codziennie w nich chodzę, oczywiscie z wkładkami laktacyjnymi bo w dzien rzadziej daje cyca i czasem cos pocieknie

Tez je mam
Stary 2016-01-19, 08:41   #4189
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Nieraz w domu chodziłam w samej koszulce na ramiaczkach, a wszystko mokre mialam ;(

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:

Serio? No to ja nie wiem czym te moje dziecko się najada i jakim cudem jest takie duże Już dobre 3 miesiące nie potrzebuję wkładek... jak nie 4...

Igorek

Stary 2016-01-19, 08:45   #4190
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Tez je mam
Jest mi w nich najwygodniej, mam jeszcze te w których sie wyciąga cycka takie z krótkim rękawem i wlasciwie moze dwa razy je miałam na sobie

Cytat:
Serio? No to ja nie wiem czym te moje dziecko się najada i jakim cudem jest takie duże Już dobre 3 miesiące nie potrzebuję wkładek... jak nie 4...
Mi szczególnie jak z jednego karmie,to z drugiego leci.
Stary 2016-01-19, 08:49   #4191
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Jest mi w nich najwygodniej, mam jeszcze te w których sie wyciąga cycka takie z krótkim rękawem i wlasciwie moze dwa razy je miałam na sobie

Mi szczególnie jak z jednego karmie,to z drugiego leci.
no i teraz powiedzcie mi jak to jest możliwe, że niby nie ma pokarmu mniej lub bardziej treściwego? tzn ja się nie upieram, że jest (bo żadnych badań nie prowadziłam i się na tym nie znam), ale same widzicie... U mnie wydawałoby się, że pokarmu mam mało, bo rzadko kiedy mam nabrzmiałe piersi, a przeciekać nic nie przecieka już dawno, a Igor na bank ma ponad 10 kg, a z kolei niektórym Mamom pokarm wręcz sam wypływa, a dzieci mają szczupłe? tylko wiecie, nie chcę żadnej z Was urazić czy coś, tylko tak się zastanawiam, jak to możliwe?

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2016-01-19 o 08:51
Stary 2016-01-19, 08:50   #4192
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz nie potrzebuje wkładek i chodzę juz w normalnym staniku. Gdybym nie nosiła wcale to po skończonym kp miałabym flaki do kolan

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
no i teraz powiedzcie mi jak to jest możliwe, że niby nie ma pokarmu mniej lub bardziej treściwego? tzn ja się nie upieram, że jest (bo żadnych badań nie prowadziłam i się na tym nie znam), ale same widzicie... U mnie wydawałoby się, że pokarmu mam mało, bo rzadko kiedy mam nabrzmiałe piersi, a przeciekać nic nie przecieka już dawno, a niektórym Mamom pokarm wręcz sam wypływa, a dzieci mają szczupłe? tylko wiecie, nie chcę żadnej z Was urazić czy coś, tylko tak się zastanawiam, jak to możliwe?
Masz ustabilizowana laktacje, wiec piersi suche i miękkie ale pełne mleka czyli wszystko super

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 09:01   #4193
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja juz nie potrzebuje wkładek i chodzę juz w normalnym staniku. Gdybym nie nosiła wcale to po skończonym kp miałabym flaki do kolan

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Masz ustabilizowana laktacje, wiec piersi suche i miękkie ale pełne mleka czyli wszystko super

no nie wiem, nie znam sie zresztą nie ma co zachodzić w głowę

kurcze nie strasz mnie z tymi flakami ja chodzę bez stanika z wygody, bo te do karmienia sa juz za duze, a w zwyklych zle mi sie karmi... ale w sumie najczesciej chodze w sportowych topach i one cos tam podtrzymują... może nie będę miała "skarpet"

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

a no i laktatorem ściągnę max do 40-50 ml...

Igorek

Stary 2016-01-19, 09:08   #4194
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Hej !
Julia chwilkę temu wstała, junior juz w zerówce, tż zaraz do pracy a ja lecę jakies śniadanie zjesc. Jakas taka dziwna pogoda za oknem... I podobno bardzo zimno. A ja mam leniaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Nie. Zwyczajnie boje sie latać samolotem. Choć teraz ppodchodzę do tego luźniej niż kiedyś.

Mi jest ciezko zaakceptować to, ze komuś musze w 100% zaufać. Ze jestem tak wysoko i tak naprawdę jeden malutki szczegol spowodować moze, ze spadnę z tym, ze ja nie pamietam czy miałam kiedys jakikolwiek spokojny lot... Ciagle awarie, zepsute części w samolotach, przekładane loty.[/QUOTE]

Ach chyba ze tak. No ja bardzo czesto latalam.do domu wiec jakos musialam przyzwyczaic sie.z tym ze u nas nogdy nic sie nie dzialo

Cytat:

Ja tez ciagle wkladki musze nosic bo inaczej plamy...
Czy Wasze maluchy tez tak raczki wyciagaja do telefonow? Moj to pptrafi po calym lozku sie przeczolgac jak telefon widzi..
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 09:10   #4195
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Mi jest ciezko zaakceptować to, ze komuś musze w 100% zaufać. Ze jestem tak wysoko i tak naprawdę jeden malutki szczegol spowodować moze, ze spadnę z tym, ze ja nie pamietam czy miałam kiedys jakikolwiek spokojny lot... Ciagle awarie, zepsute części w samolotach, przekładane loty.
Ach chyba ze tak. No ja bardzo czesto latalam.do domu wiec jakos musialam przyzwyczaic sie.z tym ze u nas nogdy nic sie nie dzialo

Czy Wasze maluchy tez tak raczki wyciagaja do telefonow? Moj to pptrafi po calym lozku sie przeczolgac jak telefon widzi..[/QUOTE]

też do telefonów, laptopa...

ale wyciąga też rączki, jak chce iść na ręce marudzi i wyciąga rączki (zwłaszcza w bujaczku)

wrzucę Wam zdj, ale do K, bo jest na nim mój siostrzeniec,a nie wiem czy siostra życzyłaby sobie, żeby Go pokazywać publicznie :p
ostrzegam tylko, że to dla Mam o mocnych nerwach, bo Igusiek na tym zdj siedzi

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2016-01-19 o 09:22
Stary 2016-01-19, 09:19   #4196
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
no i teraz powiedzcie mi jak to jest możliwe, że niby nie ma pokarmu mniej lub bardziej treściwego? tzn ja się nie upieram, że jest (bo żadnych badań nie prowadziłam i się na tym nie znam), ale same widzicie... U mnie wydawałoby się, że pokarmu mam mało, bo rzadko kiedy mam nabrzmiałe piersi, a przeciekać nic nie przecieka już dawno, a Igor na bank ma ponad 10 kg, a z kolei niektórym Mamom pokarm wręcz sam wypływa, a dzieci mają szczupłe? tylko wiecie, nie chcę żadnej z Was urazić czy coś, tylko tak się zastanawiam, jak to możliwe?
Tak jak Lulla napisala- laktacja ustabilizowana, a do tego kazde dziecko ma inna przemiane materii

Kasperka- Alan zasnal po 22, ale mial tylko 2 pobudki

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-19, 09:32   #4197
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Tez je mam

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Tak jak Lulla napisala- laktacja ustabilizowana, a do tego kazde dziecko ma inna przemiane materii

Kasperka- Alan zasnal po 22, ale mial tylko 2 pobudki

Dokladnie inna przemiana materii...tak jak i u nas...
Jedna je slodycze itp i nie tyje, druga nie je i do najszczuplejszych nie nalezy

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Jess, super Alanek spal.
Maxi sie meczyl...nie umial zrobic
I w sumie nadal nie zrobil... Czy moge mu dzis jabłko podac ???

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:

Czy Wasze maluchy tez tak raczki wyciagaja do telefonow? Moj to pptrafi po calym lozku sie przeczolgac jak telefon widzi..

ale wyciąga też rączki, jak chce iść na ręce marudzi i wyciąga rączki (zwłaszcza w bujaczku)

wrzucę Wam zdj, ale do K, bo jest na nim mój siostrzeniec,a nie wiem czy siostra życzyłaby sobie, żeby Go pokazywać publicznie :p
ostrzegam tylko, że to dla Mam o mocnych nerwach, bo Igusiek na tym zdj siedzi [/QUOTE]

Moj jak widzi tel, laptop czy tablet to rece wyciaga i az sie trzesie
Stary 2016-01-19, 09:33   #4198
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Tez je mam

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Dokladnie inna przemiana materii...tak jak i u nas...
Jedna je slodycze itp i nie tyje, druga nie je i do najszczuplejszych nie nalezy

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Jess, super Alanek spal.
Maxi sie meczyl...nie umial zrobic
I w sumie nadal nie zrobil... Czy moge mu dzis jabłko podac ??? rosi:

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

wrzucę Wam zdj, ale do K, bo jest na nim mój siostrzeniec,a nie wiem czy siostra życzyłaby sobie, żeby Go pokazywać publicznie
ostrzegam tylko, że to dla Mam o mocnych nerwach, bo Igusiek na tym zdj siedzi

Moj jak widzi tel, laptop czy tablet to rece wyciaga i az sie trzesie [/QUOTE]
Alan mial tak wczoraj od 3:30 meczyl sie i dopiero kolo 7:30 zrobil kupe.

Jasne podaj mu

Stary 2016-01-19, 09:34   #4199
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Moj jak widzi tel, laptop czy tablet to rece wyciaga i az sie trzesie
Alan mial tak wczoraj od 3:30 meczyl sie i dopiero kolo 7:30 zrobil kupe.

Jasne podaj mu

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Nawet jesli wszystkich warzywa jeszcze "nie przerobilosmy"???
Stary 2016-01-19, 09:38   #4200
majka242007
Zakorzenienie

Kasperka oczywiście, podaj jabłuszko. To nie jest tak zeby najpierw warzywa wszystkie a dopiero potem owoce. Chodzi o to żeby najpierw nie pchac maluchowi samych owocow bo pozna super slodkie smaki a potem da sie np brokuł czy szpinak z ziemniakami i się okaże że dziecko nie je bo nie jest slodkie jak np banany. Tak więc mozesz juz po troszkę dawać owoce. Np po obiadku. Zje warzywko a za pół godz/godzinke troszkę owoców. Tak sądzę, ja tak robię i maly je i warzywa i owoce bez problemu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości