Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-19, 07:03   #3931
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

u mnie -18 a zaraz muszę wyjść ciekawe czy mi auto odpali ;/
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 07:05   #3932
olinka012
Zadomowienie

Ola juz w przedszkolu. Ja leze pod koldra i się grzeje
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 08:55   #3933
201711281320
Konto usunięte

Dziękuję dziewczyny za gratulacje

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
przypuszczam, ze bratowa juz nie pamieta bolu, jak zobaczyla dzidzie ja osobiście nie wiem jak to jest, ale od wielu mam to słyszę zresztą ponoć , gdyby kobiety pamiętaly jaki to bol naprawde, to nie zdecydowalyby sie na drugie dziecko
W kazdym razie gratulacje dla mamy i cioci
Oj, myślę, że jeszcze pamięta i jeszcze trochę zejdzie zanim zapomni. Ja po pierwszym porodzie pamiętałam długo i wszystkim opowiadałam jakie to straszne przeżycie Wynika to chyba z tego że nawet nikt nie przypuszcza jaki to ból i wysiłek i zwykle wszyscy podchodzą do tego na zasadzie co będzie to będzie , a potem są w szoku przez jakiś czas . Ale po dłuższym czasie faktycznie o tym się zapomina

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Wypisałam sobie wszystko z listy i znalazłam jednego sprzedającego na allegro co ma prawie wszystko i bez kosmetyków dla dzidzi, piżam, szlafroka i biustonoszy do karmienia wyszło mi 465 zł.

Nie mam pojęcia jakie są najlepsze kosmetyki dla niemowląt tutaj dziewczyny proszę o info
Ja również polecam babydream i hipp. Zimą też używałam kremu Nivea Na każdą pogodę.
Na początek nie ma co szaleć z kosmetykami. Potrzeba czegoś do pielęgnacji pępka- np. octenisept, jakiegoś płynu do mycia i to chyba tyle. Można też zapobiegawczo kupić coś ochronnego do pupy np. zasypka lub jakaś maść ( bepanthen, linomag, sudocrem), chociaż ja używałam maści dopiero jak coś się na pupie pojawiło.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Gratulację dla cioci i dzielnej mamy . Ja też mam siostrzenice Alicję i co tu dużo mówić - diable wcielone, ale przy tym tak urocze, że można jej wybaczyć

Ja dziś podjęłam decyzję, że trzeba się poddać - nie mogę już nosić spodni sprzed ciąży cały dzień w pracy siedziałam z rozpiętymi i to tak w dosłownie kilka dni - jeszcze z 10 dni temu bez problemu mogłam je wcisnąć a teraz wcisnąć wcisnę, ale nie siądę. A brzuch niby większy, ale na ciążowy to nie wygląda eee muszę to przetrawić ....
Przekażę jej rodzicom Jakby co jeszcze mogą zmienić zdanie

Ja już od dawna się nie dopinam w spodniach ale mam patent na gumkę recepturkę- zrobiłam sobie taką przedłużkę i jeszcze daję radę. Jak mam ubrane coś co mnie gniecie w brzuch to Mały tak mnie w to miejsce zaraz nawala, że muszę się rozpiąć lub przebrać

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
u mnie -18 a zaraz muszę wyjść ciekawe czy mi auto odpali ;/
Ojeju, jak zimno! Czyżby Suwałki? U mnie na południu dzisiaj rano było -8.
Ludzie poprzyjeżdżali na ferie, wszędzie ścisk i korki

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ola juz w przedszkolu. Ja leze pod koldra i się grzeje
Zazdroszczę, ja już przykładnie w pracy na Wizażu
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 09:08   #3934
Evelinke
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Nie mam pojęcia jakie są najlepsze kosmetyki dla niemowląt tutaj dziewczyny proszę o info
Moja Sis, używa kosmetyków Emolium przy 1 i 2 dziecku i jest bardzo zadowolona i mają dobry skład
Świetnie nadają się do wrażliwej skóry i suchej. Bo to są emolienty.
Do kąpieli też ostatnio dodawała oleju kokosowego dla Małej ma 1,5 roczku.

A z chusteczek to poleca te z Hippa, bo tak samo dobry skład, bez zbędnej chemii i mają krótką datę ważności, kupowała je w Rossmanie.

Dziewczyny, a Kocurro udziela się gdzieś jeszcze na innym wątku ?
Mam nadzieję, że u nich jest wszystko dobrze

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

I tak Octenisept i Bepanten
Do pielęgnacji jak coś wyjdzie

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 09:29   #3935
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Kocurro udziela się gdzieś jeszcze na innym wątku ?
Mam nadzieję, że u nich jest wszystko dobrze
Sprawdziłam i ostatni wpis na wizażu miała 11.01 u nas na wątku, z informacją że wizyta przełożona na 12.01. Potem cisza...

Kocuro przepraszam Cię za tę inwigilację ale swoją długą nieobecnością stresujesz nas Mamy nadzieję, że mąż Cię zabrał na jakieś wypasione wakacje i nie masz czasu po prostu tu nic pisać

Zamiast chusteczek ja polecam duże płatki kosmetyczne i wodę. Na bardzo wrażliwą pupę mojej córki to było najlepsze rozwiązanie. Chusteczki używałam na wyjścia.
Stary 2016-01-19, 09:55   #3936
olinka012
Zadomowienie

Dziewczyny zasnęłam drugi raz i dopiero się obudziłam

Glowa aż mnie boli
Stary 2016-01-19, 10:00   #3937
misia880
Zakorzenienie

http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...nawilzane.html - chusteczki nawilżane polecam lekture :d

http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html - kosmetyki do kąpieli

http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-dzidzius.html

http://www.srokao.pl/2011/10/analiza...-kremy_15.html - kremy

http://www.srokao.pl/2013/02/analiza...la-dzieci.html - oliwki

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2016-01-19 o 10:02
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 10:15   #3938
australia87
Zakorzenienie

A ja właśnie wracam do męża, do domku po tygodniowym "urlopie" u rodziców Jeszcze tylko 3,5 godziny pociągiem

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Zamiast chusteczek ja polecam duże płatki kosmetyczne i wodę. Na bardzo wrażliwą pupę mojej córki to było najlepsze rozwiązanie. Chusteczki używałam na wyjścia.
No właśnie ja mam tak w planach, chusteczki tylko na spacer itp. Pracowałam w żłobku, to pamiętam, że chusteczki szybko się zużywały, więc chyba lepszy interes z tymi płatkami

KOCURO ODEZWIJ SIĘ!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 10:22   #3939
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej hej

Powodzenia dla wizytujących!!

Ja od siebie do pielęgnacji maluszksa polecam Babydream. Coś do kąpieli, szampon do włosków (jeśli będą ) i coś do smarowania ciałka. Ja używałam balsamu, bo oliwka mnie denerwowała Do pupy świetnie sprawdziła się Ziajka (maść pośladkowa), a w razie odparzeń Sudocream. Na kikut pępowinowy Octanisept (można nim sobie też spryskiwać ranę po porodzie w razie szycia). Co do chusteczek nawilżających - w ostateczności. Lepiej przemywać pupę nasączonymi w wodzie płatkami kosmetycznymi/zwykłymi chusteczkami, a jak komuś chce się prać - pieluchą tetrową. A już na pewno zrezygnować z nawilżających chusteczek w razie odparzenia pupy, bo pogarszają sprawę. No i ostatni punkt pielęgnacji - kremik na buzię przy spacerach - w naszym przypadku w lato z filtrem 50, a w zimę chroniący od wiatru i zimna. No i chyba tyle

Jeszcze mi się przypomniało - jak zauważyłam, że małej wychodzi ciemieniucha to smarowałam ją olejkiem kokosowym i zaraz zeszło. Czasem (tak raz na dwa tygodnie) nakładam jej olejek kokosowy na włosy i są śliczne

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-01-19 o 10:42
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 10:25   #3940
201711281320
Konto usunięte

Po lekturze bloga Sroki utwierdzam się w przekonaniu, że woda i płatki to najlepszy wybór. Codziennie rano można sobie przygotowywać miseczkę wody, można dodać rumianek, olej lniany, glicerynę itp i używać do przemywania. Bez konserwantów, perfum, i innego syfu. I pewnie taniej.
Stary 2016-01-19, 10:44   #3941
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Po lekturze bloga Sroki utwierdzam się w przekonaniu, że woda i płatki to najlepszy wybór. Codziennie rano można sobie przygotowywać miseczkę wody, można dodać rumianek, olej lniany, glicerynę itp i używać do przemywania. Bez konserwantów, perfum, i innego syfu. I pewnie taniej.
Dokładnie I utwierdziłam się, że używam dobrych kosmetyków, a te duże firmy, które tylko ładnie pachną można sobie wylać

Stary 2016-01-19, 10:45   #3942
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny

Dziękuje za informacje i linki co do kosmetyków i skorzystam z babydream i do pupy też myślę że najlepsza będzie woda i płatki

Zastanawiam się czy już nie poprać wszystkich ciuszków co dostałam i kupiłam, poprasować i je schować do szafki Będzie już przygotowane.

Co do mieszkania to miałam oglądać o 13 a babeczka przełożyła na 19 co mi nie jest na rękę bo po nocy chodzić na obcym terenie może być ciężko, ale trudno jakoś sobie radę dam.

Dzisiaj miałam chore sny... dosłownie wszystko na raz mi się śniło :/ skąd takie głupoty się śnią

Trzymam kciuki za wizytujące mamusie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 10:50   #3943
Weronia93
Rozeznanie

Witam was mamusie
Ja jak zwykle niedawno wstałam po nie przespanej nocy i oczywiście poranku z przygodami w toalecie. 18 tydzień i 2 dnia a mnie nadal męczą poranne wymioty
Stary 2016-01-19, 11:04   #3944
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny a jakiś produktów to kąpieli używacie ?
Bo ja np Ziaji koziego mleka i uważam że skóra jest super nawilżona

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam was mamusie
Ja jak zwykle niedawno wstałam po nie przespanej nocy i oczywiście poranku z przygodami w toalecie. 18 tydzień i 2 dnia a mnie nadal męczą poranne wymioty
Weronika to faktycznie bardzo długo Cie trzyma... bidulko.. cierpliwości

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Im dłużej Kocuro się nie odzywa tym bardziej się o nią martwię. Kobito daj znać co u Ciebie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-19, 11:10   #3945
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam was mamusie
Strasznie długo masz te wymioty. Współczuję. Może wspomnij o tym lekarzowi na nast. wizycie to Ci coś przepisze

Cytat:
Też miałam i byłam zadowolona, aktualnie mam kostkę dove albo żel Yves Rocher , który dostałam na święta- pięknie pachnie. Różne rzeczy stosuję, zależnie od tego co w sklepie wpadnie mi w ręce
Stary 2016-01-19, 11:16   #3946
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam i byłam zadowolona, aktualnie mam kostkę dove albo żel Yves Rocher , który dostałam na święta- pięknie pachnie. Różne rzeczy stosuję, zależnie od tego co w sklepie wpadnie mi w ręce
Bo się zastanawiam czy można używać rożnych żeli czy jednak tych bezpiecznych w ciąży czyli mniej chemicznych. Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-19, 11:21   #3947
haneczkab92
Ania

Cytat:
Bo się zastanawiam czy można używać rożnych żeli czy jednak tych bezpiecznych w ciąży czyli mniej chemicznych. Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie
Ja uzywam to co akurat w sklepie mi wpadnie w reke i zapachowo mi tez pasuje nie ma znaczenia dla mnie firma nie bede wariowac, skora jest ok, wiec nie narzekam
A powiem Wam, ze po drugiej infekcji w ciazy przestałam w ogole stosowac zel do higieny intymnej i odpukac mam spokoj.. Przed ciaza też tak mialam, czeste infekcje i jak rezygnowalam z zeli do intymnej to bylo ok.. Wiec uzywam tego, co i do mycia ciala

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 11:27   #3948
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uwielbiam tutti frutti z farmony https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...orzeczka-.html, na czas ciąży nie zmieniłam na żadny inny

A do higieny intymnej lubie facelle z rossmanna Nigdy nic mi po niem nie było, a zdarzało się, że inne mnie uczulały

Stary 2016-01-19, 11:29   #3949
Kociak85
Zadomowienie

Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja również używam Babydream. Ale nie ma co robić zapasów, bo różnie ze skórą może być. Do pępka octinosept, do pupy bepanthen, linomag albo sudocrem. Ja chusteczek używałam różnych. Po siku to płatkami i wodą, ale nie wyobrażam sobie jakiejś wstrętnej kupy czy smółki wycierać płatkami obecnie używamy dady sensitive (do podcierania tyłka tylko). Nie za mokre, nie za suche. Dla mnie w sam raz.

Któraś pisała o olejku kokosowym na włosy u dziecia - ale to zostawić na włosach czy nałożyć i zmyć. Może też wprowadzę
Stary 2016-01-19, 11:41   #3950
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam tutti frutti z farmony https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...orzeczka-.html, na czas ciąży nie zmieniłam na żadny inny
Chyba raz zastosowałam i pięknie pachnie będzie trzeba wykorzystać to co się ma i zakupić

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-19, 11:45   #3951
__Veronique
Wtajemniczenie

Kociak, jeśli chodzi o ciemieniuchę - to jak się pojawiła to smarowałam to miejsce, zostawiałam na jakąś godzinkę może, i wyczesywałam delikatnie szczotką do włosów. Natomiast potem wpadłam na pomysł, że jeśli olejek kokosowy sprawdza się u mnie na włosach, to czemu by nie zadbać o włoski u takiej małej dziewuszki?? I nakładam jej na całe włosy tak na dwie godzinki przed kąpielą, a potem myjemy normalnie szamponem.

Jeszcze co do chusteczek nawilżających - na początku używałam tych z biedronki Fitti (taki trójpak za dychę, dobry skład), ale ja tylko po kupce ich używałam, po siku myłam pupke czystą wodą i płatkami, natomiast tż używał ich przy każdej zmianie pieluszki, niezależnie od tego co tam zobaczył. A jak mała troszkę podrosła i sie zrobiła łatwiejsza w obsłudze (albo to my się przestaliśmy bać?? ), to przy każdej zmianie pieluszki wsadzamy pupę pod bieżącą wodę i już

Też mnie martwi nieobecność Kocuro.... Tak samo jak czasem myślę o Sophie.... Ona też tak nagle zniknęła, pamiętam, że była przed wizytą, pisała o pierwszych kopniaczkach a potem nagle cisza nieładnie dziewczyny robią

Stary 2016-01-19, 11:52   #3952
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja myślę, że można. Nie ma co przesadzać chyba

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja również używam Babydream. Ale nie ma co robić zapasów, bo różnie ze skórą może być. Do pępka octinosept, do pupy bepanthen, linomag albo sudocrem. Ja chusteczek używałam różnych. Po siku to płatkami i wodą, ale nie wyobrażam sobie jakiejś wstrętnej kupy czy smółki wycierać płatkami obecnie używamy dady sensitive (do podcierania tyłka tylko). Nie za mokre, nie za suche. Dla mnie w sam raz.

Któraś pisała o olejku kokosowym na włosy u dziecia - ale to zostawić na włosach czy nałożyć i zmyć. Może też wprowadzę
Właśnie dzisiaj przeczytałam na blogu Sroki, że przystępny skład mają z Dady tylko chusteczki lawendowe
A płatkami spokojnie można wytrzeć pupę po kupie tylko trzeba kupić te duże, nie takie jak do zmywania makijażu

Cytat:
Też mnie martwi nieobecność Kocuro.... Tak samo jak czasem myślę o Sophie.... Ona też tak nagle zniknęła, pamiętam, że była przed wizytą, pisała o pierwszych kopniaczkach a potem nagle cisza nieładnie dziewczyny robią
Sophie zniknęła po tej aferce z Platanoides, gdzie zwróciła jej uwagę na nieempatyczne podejście, a potem dostała upomnienie od admina. Pewnie to był powód.
Stary 2016-01-19, 11:59   #3953
Cierpliwosc
Zadomowienie

hej!
Znowu wczoraj zasnęłam z Sarcią i nie zdążyłam włączyć kompa, a pisanie z kom mnie męczy.
Dziękuję bardzo za kciuki Z dzidzią wszystko w porządku Waży 260g, wierci się, serduszko bije (podsłuchiwaliśmy)
No i pan doktor też widzi dziewczynkę, więc nie sądzę by coś jej miało jeszcze urosnąć
U mnie też wszystko ok, bo prosiłam doktorka o sprawdzenie szyjki, zmierzył i ma coś ponad 3cm, więc wszystko w porządku, ufff

Lecę teraz powiesić pranie, a potem trochę pocytuję, bo mam zaległości,
na razie!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 11:59   #3954
olinka012
Zadomowienie

Lawendowe dady jak dla mnie smierdza. Wole niebieskie i zielone

Cierpliwość gratulacje!
Stary 2016-01-19, 12:01   #3955
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Sophie zniknęła po tej aferce z Platanoides, gdzie zwróciła jej uwagę na nieempatyczne podejście, a potem dostała upomnienie od admina. Pewnie to był powód.
:O to mi musiała coś umknąć bo nie pamiętam takiej sytuacji.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
hej!
Znowu wczoraj zasnęłam z Sarcią i nie zdążyłam włączyć kompa, a pisanie z kom mnie męczy.
Dziękuję bardzo za kciuki Z dzidzią wszystko w porządku Waży 260g, wierci się, serduszko bije (podsłuchiwaliśmy)
No i pan doktor też widzi dziewczynkę, więc nie sądzę by coś jej miało jeszcze urosnąć
U mnie też wszystko ok, bo prosiłam doktorka o sprawdzenie szyjki, zmierzył i ma coś ponad 3cm, więc wszystko w porządku, ufff
Super

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-19, 12:05   #3956
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
z L4 trzeba uważać- teraz są często kontrole ciężarnych
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Co do kontroli na L4, to przecież L4 w ciąży jest chodzące i nie muszę leżeć plackiem, a na bolący kręgosłup aqua czy pilates jak znalazł
No właśnie, chyba jest tak jak pisze chudziaszek, skoro masz L4 z wpisem, że możesz chodzić to chyba nie ma problemu?
Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
MariaFrancesca, pychota !!!! u mnie dziś zapiekanka z mięsem mielonym indyczym, z pomidorami cukinia papryką cebulką,czosnkiem, porem i marchewka + odrobinma ryżu i pół szklanki czerwonej soczewicy - wszystko w przyprawach indyjskich,szczególnie garam masali na koniec wymieszane, zapieczone + na górę pyszny parmezan

a niedawno wróciliśmy z sushi, teście nas zaprosili, bo teść ma imieniny na dniach a po sushi mały deserek -suflet czekoladowy ikulka lodów waniliowych mmmmmmmmmm
Widzę, że lubimy podobne smaki, bardzo lubię garam masalę, kumin, jedzenie hinduskie, tajskie (zielone curry, tajska zupa kokosowa z trawą cytrynową, kaffirem itd., pad thai), ale też bardziej Bliski Wschód typu hummus, baba ghanoush. Odkąd nauczyłam się je przyrządzać często jemy takie rzeczy w domu, jest taniej niż na mieście, ale też lubię chodzić do restauracji, aby szukać nowych smaków, szczególnie w Warszawie jest duży wybór kuchni świata. Śmiałam się, że po takiej diecie moje dzieci będą smakoszami. Mój mąż lubi bardziej tradycyjne jedzenie, więc ostatnio na jego życzenie placki ziemniaczane ze śmietaną (dla mnie sojową), łososiem i koperkiem, a dziś po prostu mielone obowiązkowo z wielką michą surówki z marchewki.

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Ja tez chwile miałam problem z infekcja i moja gin przepisała mi teraz zapobiegawczo 2-3 razy w tygodniu globulki co by sie nie meczy niepotrzebnie z infekcjami.

mialam z obiadem czekać az maż z pracy wróci ale tak sie naczytałam która co dzisiaj ma na obiad ze musiałam zjeść bez niego (makaron z kurczakiem w sosie z suszonych pomidorów) pycha
Napisz proszę co Ci zapisała zapobiegawczo. Ja niestety walczę, non stop biorę probiotyki i smaruję się żelem Provag, który zawsze mi pomagał, wycieram się ręcznikiem papierowym, prasuję majtki, a tu d.u.p.a i dziadostwo powraca. Lekarka powiedziała, że widocznie taka moja natura w ciąży, ale i tak mnie to wq....wia (sorki za przekleństwa, ale już nie mam siły z dziadostwem walczyć).

Twój obiad bardzo apetycznie brzmi, napisz proszę coś więcej o tym sosie, ze śmietaną czy jak?
Cytat:
Sprawdziłam i ostatni wpis na wizażu miała 11.01 u nas na wątku, z informacją że wizyta przełożona na 12.01. Potem cisza...

Kocuro przepraszam Cię za tę inwigilację ale swoją długą nieobecnością stresujesz nas Mamy nadzieję, że mąż Cię zabrał na jakieś wypasione wakacje i nie masz czasu po prostu tu nic pisać
Też sprawdzałam Kocurro i od tego czasu nic nie pisała. Tak jak piszesz, oby to tylko jej brak czasu i miejmy nadzieję, że wszystko w porządku.
Cytat:
Co do mieszkania to miałam oglądać o 13 a babeczka przełożyła na 19 co mi nie jest na rękę bo po nocy chodzić na obcym terenie może być ciężko, ale trudno jakoś sobie radę dam.

Dzisiaj miałam chore sny... dosłownie wszystko na raz mi się śniło :/ skąd takie głupoty się śnią
Powodzenia w szukania mieszkania. W ciąży te sny to ponoć normalne. Mi się skończyły w drugim trymestrze, a może bardziej przez to, że pojechałam do domu i z tatą miałam dobry kontakt, więc się uspokoiłam, czego i Tobie życzę.
Cytat:
No właśnie też chciałam poruszyć ten temat. Zmieniłyście jakieś rzeczy/nawyki na bardziej eko (może mnie czymś zainspirujecie) czy nie zwracacie na to uwagi albo uznajecie za bezsensowne? Ja:
  1. od początku ciąży używam naturalnego deo,
  2. dziś zmieniłam płyn do naczyń na eko (zapomniałam, że go mam),
  3. zdenkowałam obecny krem na noc - w szafce mam 2 eko sięgnę po któryś,
  4. w dzień używam filtra (od kilku lat) - na ciążę wymieniłam Ziaję Med na bezpieczniejsze filtry - Uriage i Bioderma,
  5. chciałam jeszcze tabletki do zmywarki eko, ale nie mogę ich znaleźć ostatnio w Rossie.

Motylek1984 - pytanie może głupie, ale kompletnie się nie orientuje, kupujesz 2 łóżeczka czy jest jakieś podwójne dla bliźniaków? O wózkach wiem, że są, ale nie wiem jak z resztą.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:06   #3957
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślę, że można. Nie ma co przesadzać chyba

Właśnie dzisiaj przeczytałam na blogu Sroki, że przystępny skład mają z Dady tylko chusteczki lawendowe
A płatkami spokojnie można wytrzeć pupę po kupie tylko trzeba kupić te duże, nie takie jak do zmywania makijażu

Mówisz? Też o tym myślałam, ale w sumie to było już trochę po aferze, a widziałam, że nas Sophie przez jakiś czas podczytuje.... No nic, pozostaje nam wierzyć, że wszystko u niej w porządku Bo na Kocuro dalej czekam

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
hej!

Lecę teraz powiesić pranie, a potem trochę pocytuję, bo mam zaległości,
na razie!
Świetne wieści

Stary 2016-01-19, 12:08   #3958
ewka555
Zakorzenienie

Hej, w końcu sie ogarnelam po niedzielnej imprezie wszystko fajnie wyszlo, a corka wybrala kasiore (5zl) i wrzucila do kieliszka 😂 różaniec i książkę wywaliła 😁 musze Was troszkę ponadrabiać.

Ale co do kosmetyków to my uzywamy emollium, teraz do kąpieli mmamy ziaje do skory atopowej i jest w miare ok raz miałyśmy hipp i od razu wysypka byla..
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:13   #3959
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, w końcu sie ogarnelam po niedzielnej imprezie wszystko fajnie wyszlo, a corka wybrala kasiore (5zl) i wrzucila do kieliszka 😂 różaniec i książkę wywaliła 😁 musze Was troszkę ponadrabiać.

Ale co do kosmetyków to my uzywamy emollium, teraz do kąpieli mmamy ziaje do skory atopowej i jest w miare ok raz miałyśmy hipp i od razu wysypka byla..
U nas mała wybrała różaniec i pobiegła z nim do mojego tż-ta (zagorzały ateista), potem złapała się za książkę i kase, a korek po winie zostawiła nietknięty

Stary 2016-01-19, 12:21   #3960
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
U nas mała wybrała różaniec i pobiegła z nim do mojego tż-ta (zagorzały ateista), potem złapała się za książkę i kase, a korek po winie zostawiła nietknięty

Hahaha, wiedziała do kogo z tym pobiec 😁

Moja mala lubię wszelkie ukladanki, budowanie wiezy, nakładanie kubeczków itd, pewnie stad jej sie skojarzylo, żeby piątaka wsadzić do kieliszka 😁 byliśmy tez na sesji, moja mama odbierze zdjęcia i foto -książki w piatek, ale nie wiem kiedy ja je zobaczę, a strasznie ciekawa jestem 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości