|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Apropo diety i kosmetyków to ja nic nie zmieniłam. Jedynie staram się więcej pić (wody, soków of corse
) i jem częściej owoce (chociaż jedno dziennie). Słodyczy jem bardzo mało, bo mnie do nich jakoś mega nie ciągnie i nie czuje potrzeby prowadzenia zdrowego trybu życia Mam ochotę na kebaba z budki to go zjem a co!![]() Przed ciążą ważyłam około 54 kg a teraz 58, oprócz dużych cycków to mąż nie zauważył, abym przytyła
|
#3992 |
|
Raczkowanie
|
Proszę mnie dopisać na wizytę 02.02. A jesli chodzi o imie to mąz nie dal się namówić i wypracowany kompromis brzmi Beniamin.Byłam dziś zrobic badania z krwi i nie dawno odebrałam wyniki. Z tego co widzę to raczej dobre. Jeszcze w czwartek czekaja mnie badania u połoznej wymazy stąd i z owoąd i bedzie komplet. Wiecie ze grupa krwi kosztuje u nas 56zł? rany...powiedzcie mi czy jak ja na wizycie bede miala niemal 20 tydz skonczony bo to 19 z hakiem jakos wyjdzie to to bedzie juz połówkowe?
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3994 |
|
Rozeznanie
|
Maria Francesca: -przeszłam na podkłady Annabelle Minerals, które poleciła Lala i muszę powiedzieć, że nie wrócę już do starych podkładów nawet po ciąży- rewelacja, buzi mi nie podrażnia i nie wysypuje
-zmieniłam szampon na Fitomed - ziołowy+ olejek na końcówki włosów -do twarzy mam od paru miesięcy Tołpę z amarantusem, ma dobry skład -masło Palmersa na rozstępy (został mi tusz ten sam, cienie, perfumy, pasta do zębów) A generalnie to mniej chemii do sprzątania (na to jestem uczulona po raczkującym synku po podłodze i jak zobaczyłam że łapki lądują w buzi a ja dopiero co płynem chemicznym myłam...). Kurze najlepiej sprząta mi się chusteczkami nawilżającymi dla dzieci. Od kiedy poczytałam jak płyny do płukania tkanin wpływają na układ hormonalny dzieci- szczególnie chłopców, to nie używam. Z kosmetyków dla maleństwa to zaopatrzę się na początek na pewno w masło shea i olej kokosowy (troszkę do wody wrzucam do wanienki) - co druga kąpiel mydło dla dzieci. Pupa myta bieżącą wodą (lub wacik i woda dla cierpliwych), spacer, w gościach chusteczki różowe Babydream (okazyjnie Sudocrem albo NIC jak pupa czysta). Też zauważam podobnie jak dziewczyny, że nadmiar używania chusteczek podrażnia pupę. Octanisept na ranę po CC i na pępek. Generalnie widzę, że mniej kosmetyków znaczy więcej
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na początku ciąży zapisałam się na stronie Hippa do "Klubu mojego maluszka, a dziś dostałam próbkę ich chusteczek nawilżanych (10szt.) i kupony do rossmanna na niektóre ich produkty (np. płyn do kąpieli, jakiś krem, herbatka dla karmiących). Chyba nie najgorszy skład mają ich kosmetyki, więc liczę na więcej darmowych próbek
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem taka dumna z mojej córki. Byliśmy u dentysty i wyprosila nas z gabinetu bo mamy poczekać w poczekalni!!!! Mowe mi odjelo a dentysta potraktował ja jak damę!!!
|
|
|
|
#3997 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W gratisie dostałam taki wałek który teraz używam pod plecy bo zaczęły mnie boleć i jest lepiej dzięki niemu.Cytat:
My ciągle nie wiemy jakie imię Ja bym chciała Pawełka ale mąż jakoś kręci nosem...Cytat:
Cytat:
My chyba będziemy szukać jakiegoś krótkiego imienia bo mamy dość długie nazwisko ale ciężko nam wychodzi jak narazie poszukiwanie ![]() Śliweczka gratuluje zostania ciocią! Ja mam starszego brata i też bym już ciocią chciała być ale chyba jeszcze trochę zejdzie...
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super imię... kiedyś bardzo chciałam tak nazwać mojego syna.
|
|
#3999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki i na pewno będzie wszystko dobrze nie ma co się stresować i denerwować na zapas przecież to odczuwa maleństwo w brzuszku.
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja się zbieram i jadę oglądać mieszkanie. Tż na chwilę się zwolni i pojedziemy razem
Dam znać co i jak
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty dziewczynki
![]() Ania kciuki za mieszkanko. Ja wciągam kaktusa ![]() Tż mi kupił cały kartonik
|
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Pik mi zawsze gin wpisuje do karty ciąży tylko skończone tygodnie. Czyli w twoim przypadku 19. Wszystko zależy od lekarza
Ostatnio wg USG miałam 18tydz 2dz. Do karty wpisal 17 tydz z OM Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-01-19 o 17:13 |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tez wpisuje termin z Om bo na każdym USG wychodzi inny.
|
#4004 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masakra ludzie nie mają serca patrzą tylko aby im było ciepło oraz dobrze. Aby mieli wszystko innych mają w dupie. Wrrrrr zdenerwowałam się aż. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Super daj znać co załatwiłaś ja muszę się męczyć na 36m2 ale zawsze swoje, przynajmniej nie musimy z mężem mieszkać z teściami ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Ja mam chyba jakiegoś dziwnego lekarza według ostatniej miesiączki mam 18 tyg i 2 dni lekarz jeszcze nie zrobił mi ani jednego usg tylko dopochwowo potwierdzić ciąze w 8 tyg. a do karty ciąży nawet mi nie wpisał w którym tyg. jestem nie lubię tego lekarza, ale jest dobry jedyny lekarz który nie chciał usuwać mi jajników ( bo miałam torbiele) w sumie leczę się na nie od 18 roku życia i pojawiały się co miesiąc może dwa czasem nawet nie wiedziałam ze mam a często w szpitalu bywałam. Podobno po ciąży ma to przejść zobaczy się. Według mnie gin. i położne traktują nas jak jakaś rutyna, a przecież My to wszystko przeżywamy i chcemy wszystko wiedzieć.
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jest dobrym ginekologiem ale niekoniecznie położnikiem z powołania i zwyczajnie nie lubi prowadzić ciąży? ![]() Mój lekarz podobno przenosi się na onkologię i w ogóle rezygnuje z takich "zwykłych pacjentek". Właśnie muszę go o to zapytać w poniedziałek... Ja też odnoszę wrażenie, że jesteśmy traktowani w służbie zdrowia jak "mięso". Niestety ale dla pani położnej czy gina jesteśmy po prostu koleją ciężarówką Szczęście jeśli ta położna wykonuje swój zawód z sercem, gorzej jeśli nie.
|
|
#4006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby nasze położne były stworzone do tego zawodu i traktowały nas z sercem. Co do mojego gin. jest stary ma z 3 etaty jest ordynatorem i coś tam jeszcze i jak przychodzi do przychodni to ma już dość a nas jest tam tłum i prawie większość w ciązy więc mu się nie dziwie. Jak ma dobry dzień to super ale jak zły to lepiej uciekać hehehe. Ale dzięki niemu jestem w ciąży bo miałam kilka problemów torbiele na jajnikach nie regularne cykle czasem nie miałam miesiączki 4 miesiące no i dwurożność macicy wszystko było na nie a jednak mam w sobie dwa serduszka.
|
|
#4007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W poprzednich ciążacj chodziłam do lekarza, bo był doświadczonym fachowcem. Mało mówił, ale my ufałam, bo nawet ciążę z której ja się urodziłam prowadził. Ale teraz stwierdziłam, ze chce wiedzieć co się dzieje, być mile przyjęta i dodatkowo nie płacić. Chodzę do takiej młodej pani doktor, która do kwietnia jest na stażu i zastępuje ją inny młody lekarz. Byłam u niego wczoraj i powiem szczerze, ze trochę nie ogarnia (do tej pory pracował tylko w szpitalu i czai papierologii z przychodni), ale odpowiedział na każde moje pytanie, bałam się czy mi się szyjka nie skraca, to zmierzył, wiec jestem zadowolona. No i mimo że chodzę na nfz mam USG na każdej wizycie. Ktoś powie że to dla dziecka niebezpieczne... nie udowodnili tego,a w moim przypadku jest bardzo ważne z względów psychicznych
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo Kciuki |
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tez jest humorzasty... ostatnio był zmęczony po dyżurze i przyjął tylko dziewczyny w ciąży. Ale za to jest rzeczowy i nawet jeśli jest zmęczony udzieli odpowiedzi na każde pytanie. Cytat:
Młodzi lekarze są tacy pocieszni, bo starają się "dogodzić" pacjentce Tych starszych czasem gubi rutyna.
|
|
#4010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie miałam badanie plenatarne w 12 tyg. i tyle teraz ide 29.01 to może mi zrobi usg on jest tego zdania czym mniej usg tym lepiej ale pewnie zrobi mi te 3 które mi przysługują. Ten gin też prowadził moją mamę była od 3 miesiąca na potrzymaniu bo ciąza bliźniacza a w tamtych czasach o nawet nie chce myśleć jak pracowała służba zdrowia wszystko się skończyło dobrze donosiła do 8 miesiąca.
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połówkowe robi się miedzy 18 a 22 tygodniem (mowa o skończonych tygodniach). |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś już po wizycie?
![]() Anuszka popraw mi proszę wizytę z 29 na 28 stycznia.Cos mi się pokićkało:P Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-01-19 o 19:44 |
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
I jak wizyty i jak?
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie coś brzuch boli
szczególnie jak chodze, więc wziełam no spe i leze...
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po USG
![]() Wszystko w normie, dalej jest dziewczynka ![]() Serduszko słyszalam po raz kolejny, widzialam jak dzidzia fikała jak szalona i pod koniec badania dostala czkawki :P Wizytę u ginekologa prowadzacego mam 04.02 i wtedy na 90% poproszę o zwolnienie bo plecy mnie bardziej bolą ![]() Z pozytwnych rzeczy czuję Hanię mocniej. W ciągu dnia kopie i daj o sobie znać
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecię takie ruchliwe az sie martwię czy to normalne ...
|
|
|
|
#4018 | |
|
Ania
|
Cytat:
świetne wieści![]() I idź na zwolnienie, jeśli źle się czujesz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idź na zwolnienie i na nic nie patrz.Trzeba o siebie dbać ![]() Hihi moje dziś po ptasim mleczku pukało i pukało:P |
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ok
![]() Na 100 % dziewczynka ![]() Jak wrócę do domu to napisze więcej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

) i jem częściej owoce (chociaż jedno dziennie). Słodyczy jem bardzo mało, bo mnie do nich jakoś mega nie ciągnie i nie czuje potrzeby prowadzenia zdrowego trybu życia
Mam ochotę na kebaba z budki to go zjem a co!

Prośba do wszystkich posiadaczek rogali/poduszek/kojców do spania dla ciężarnych: jaką możecie mi polecić firmę/model? 
Ja bym chciała Pawełka ale mąż jakoś kręci nosem...

szczególnie jak chodze, więc wziełam no spe i leze...