Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-19, 16:42   #901
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
teraz to ja padłam ;D

no to w takim razie w co ubierac w domu takie bebji ?
ten na bodzial na krotkie nogi i dlugi rekawek i na to jakies spodenki albo co ? :conf used:
pajac...pajac...pajac no przynajmniej ja na samym poczatku planuję pajace

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 16:46   #902
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to ja padłam ;D

ten na bodzial na krotkie nogi i dlugi rekawek i na to jakies spodenki albo co ? :conf used:
to też zależy jakie masz tempki. Tak naprawdę, to przy dziecku optymalnie jest mieć w dzień 19-21, u mnie tak jest, czasem 22 się zdarzy. W nocy koło 19 mamy.

I ja Tusioła na noc jak było chłodniej ubierałam w body z krótkim+ pajaca.Jak było cieplej to sam pajac, w gorąc to w samym body też sypiała. Ale jakos nigdy nie lubiłam "chodzenia" w pajacu w dzień bo dla mnie to jak piżama i ubierałam body z długim +spodnie/legginsy lub body z krótkim, na to bluzka z długim + spodenki. Zależy od temperatury.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

No i rodzaj zestawu na dzień/ na noc miał dla mnie o tyle znaczenie, bo chciałam,żeby dzieciak rozróżniał dzień od nocy. Nie wiem jak miał to niby rozróżnić, ale gdzies to wyczytałam no to robiłam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 16:51   #903
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
to też zależy jakie masz tempki. Tak naprawdę, to przy dziecku optymalnie jest mieć w dzień 19-21, u mnie tak jest, czasem 22 się zdarzy. W nocy koło 19 mamy.

I ja Tusioła na noc jak było chłodniej ubierałam w body z krótkim+ pajaca.Jak było cieplej to sam pajac, w gorąc to w samym body też sypiała. Ale jakos nigdy nie lubiłam "chodzenia" w pajacu w dzień bo dla mnie to jak piżama i ubierałam body z długim +spodnie/legginsy lub body z krótkim, na to bluzka z długim + spodenki. Zależy od temperatury.
no i od dziecka
Moja w takiej temperaturze siedziała w bodziaku na krótki rękaw, czasem lekko przykryt do pasa pieluszką tetrową / flanelową, bo cokolwiek bym na nią nałożyła więcej to była mokra jak mysz... Moja mama raz ją zobaczyła w bodziaku krótkim bez przykrycia śpiącą (ja w tym czasie zmarznięta w dresie ), pobiegła po kocyk - efekt 5 min i dziecko mokrzutkie oraz obudzone...
Natomiast koleżanka, która miała w okolicy 21-22 stopni w mieszkaniu miała mała w bodziaku + jakiś pajac lub inne ubranko i jeszcze dziecko przykrywała, bo inaczej mała jej marzła.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No i rodzaj zestawu na dzień/ na noc miał dla mnie o tyle znaczenie, bo chciałam,żeby dzieciak rozróżniał dzień od nocy. Nie wiem jak miał to niby rozróżnić, ale gdzies to wyczytałam no to robiłam
Taki maluch to może i nie, ale już kilkumiesięczniak wie, że teraz idzie dłużej pospać
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 16:51   #904
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
teraz to ja padłam ;D

ja z tych najmniejszych to mam najwięcej bodziaków z długim rękawem i bez nóg i do tego mam spodnie i półśpiochy. Trcohę pajaców mam ale to raczej 0-3 więc będą na większe wypadać niż 56cm
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 16:51   #905
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
no i od dziecka
Moja w takiej temperaturze siedziała w bodziaku na krótki rękaw, czasem lekko przykryt do pasa pieluszką tetrową / flanelową, bo cokolwiek bym na nią nałożyła więcej to była mokra jak mysz... Moja mama raz ją zobaczyła w bodziaku krótkim bez przykrycia śpiącą (ja w tym czasie zmarznięta w dresie ), pobiegła po kocyk - efekt 5 min i dziecko mokrzutkie oraz obudzone...
Natomiast koleżanka, która miała w okolicy 21-22 stopni w mieszkaniu miała mała w bodziaku + jakiś pajac lub inne ubranko i jeszcze dziecko przykrywała, bo inaczej mała jej marzła.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Taki maluch to może i nie, ale już kilkumiesięczniak wie, że teraz idzie dłużej pospać
hehe też fakt, zależy jaki egzemplarz się trafi

no pewnie taki starszy, ale ja i tak robiłam to od początku

Stary 2016-01-19, 16:58   #906
agaczilla21
Zakorzenienie

Moje od początku ubierane w takie ciuchy co by bylo odróżnienie dnia od nocy. W dzień bodziak, bluzeczka czy sweterek i spodnie\Lilka leginsy a na noc bodziak i polspiochy, śpiochy lub pajacyk 😊 teraz tez tak będę 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 16:59   #907
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

oko dzieki

to zakupy nie potrzebne

ja mam ful leginsikow i rajsopek, spodenek itp

no i tych pajacow i bodów wszelkiej masci

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 16:59   #908
NanaR
Zadomowienie

Melduje się po wizycie mały waży 3180g jakoś dziś tak dziwnie bo dostałam zwolnienie do terminu porodu i to była moja ostatnia wizyta mam czekać na poród. Wszystko ok mały główką w dół szyjka zamknięta na 4 spusty. Pytałam o szczepionkę ale mój gin nigdy nie wypisywali bi się na tym nie zna w sensie dawki itp kazał pytać rodzinnego lub pediatry. To moja pierwsza ciąża i taka przestraszona teraz jestem ze teraz już nic tylko poród został dobrze ze do szpitala żadnego skierowania nie trzeba prawda??? Zostały mi jeszcze spotkania z polozna w piątek mam ktg może jej popytam cos.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 17:01   #909
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie mały waży 3180g jakoś dziś tak dziwnie bo dostałam zwolnienie do terminu porodu i to była moja ostatnia wizyta mam czekać na poród. Wszystko ok mały główką w dół szyjka zamknięta na 4 spusty. Pytałam o szczepionkę ale mój gin nigdy nie wypisywali bi się na tym nie zna w sensie dawki itp kazał pytać rodzinnego lub pediatry. To moja pierwsza ciąża i taka przestraszona teraz jestem ze teraz już nic tylko poród został dobrze ze do szpitala żadnego skierowania nie trzeba prawda??? Zostały mi jeszcze spotkania z polozna w piątek mam ktg może jej popytam cos.
spokojnie skierowania nie trzeba to czekamy chyba maluchowi się nie spieszy

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 17:09   #910
marciar7
Zakorzenienie

Nana gratki duzy malec
Stary 2016-01-19, 17:14   #911
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Nana gratki duzy malec
Gin obstawia ze do 3800-3900 dociagnie będzie po mamusi ja miałam 3850g ( znalazłam swoją książeczkę zdrowia)

Dumna mama Dominika
07.02.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 17:17   #912
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Gin obstawia ze do 3800-3900 dociagnie będzie po mamusi ja miałam 3850g ( znalazłam swoją książeczkę zdrowia)
O ja cie :-D
Stary 2016-01-19, 17:17   #913
esor
Mamusia Luty 2016

Ja wpadam na szybko tylko.

Ja Dziękuję za informację, sposilkuje się Twoim planem przygotowań do porodu

NanaR gratuluję dużego dzidziusia i udanej wizyty!

My już po koledzie i teraz idziemy się położyć bo oboje senni i na 21 lekarz

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 17:19   #914
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
wow to bedzie duzy

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 17:21   #915
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Duży chłopak Skierowania nie potrzebujesz.

Cytat:
moja przerosła mnie i tż

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 17:36   #916
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj o 8.20 urodziła się nasza Zuzia ma 3kg i 55 cm jak tylko wyskoczyla z brzuszka dala o sobie znać tak plakala jak na razie to maly rozdarciuch
Gratulacje ☺dobrze ze płakała, niech wszyscy wiedzą że pojawiła się na świecie. Zdrówka dla córeczki i mamusi.
Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Mam pytanko jak to jest z wyborem przychodni dla dziecka, czy ja powinnam się teraz zgłosić do jakiejś przychodni, czy dopiero po porodzie?
po porodzie i zapisaniu dziecka w urzędzie bo potrzebny będzie PESEL do przychodni.

Cytat:
już nie taki mały, ponad 3 kg to spory chłopak. Super ze wszystko jest ok.

Temat odwiedzin ciągle aktualny. U mnie w szpitalu nie ma odwiedzin w salach, można jedynie wyjść z dzieckiem, na takim wózku do pokoju odwiedzin, a na sali jest zakaz, zeby kobiety mogły bez skrępowania leżeć z gołymi tylkami.

Robiłam dziś badania, na szczęście wszystko, no prawie bo nie liczę ciążowych odchylenia jest ok. Jutro ktg i wizyta. I strach pomyśleć czy zostanę jeszcze jakaś szyjkę....
Stary 2016-01-19, 17:42   #917
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Gratulacje ☺dobrze ze płakała, niech wszyscy wiedzą że pojawiła się na świecie. Zdrówka dla córeczki i mamusi.
po porodzie i zapisaniu dziecka w urzędzie bo potrzebny będzie PESEL do przychodni.

już nie taki mały, ponad 3 kg to spory chłopak. Super ze wszystko jest ok.

Temat odwiedzin ciągle aktualny. U mnie w szpitalu nie ma odwiedzin w salach, można jedynie wyjść z dzieckiem, na takim wózku do pokoju odwiedzin, a na sali jest zakaz, zeby kobiety mogły bez skrępowania leżeć z gołymi tylkami.

Robiłam dziś badania, na szczęście wszystko, no prawie bo nie liczę ciążowych odchylenia jest ok. Jutro ktg i wizyta. I strach pomyśleć czy zostanę jeszcze jakaś szyjkę....
Serio? Kiedyś jak na pesel się czekało dość długo to po prostu w miejscu pesel wpisywały 0 i dalo radę
Stary 2016-01-19, 17:46   #918
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Serio? Kiedyś jak na pesel się czekało dość długo to po prostu w miejscu pesel wpisywały 0 i dalo radę
Ja jak pytałam u siebie w przychodni pani powiedziała ze jak będę w domku juz po szpitalu to tata może przyjść z wpisem ze szpitala i o ile dadzą kart szczepień i poda dane to małego zapisz i dadzą nr do położnej środowiskowej. O peselu nie wspomniała ale gdzieś właśnie słyszałam że się trochę czeka na niego.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-01-19, 17:50   #919
agaczilla21
Zakorzenienie

Nana u mnie tez gin obstawia 3800-3900 😊 po mamusi no ja miałam 3900 i 59 cm 😊

Zosienka teraz pesel nadają od razu przy zapisaniu dziecka w USC. Ale wcześniej jak trzeba bylo czekać na pesel do 2 tyg to bez problemu zapisywali dziecko bez peselu do pediatry a potem trzeba bylo zadzwonic do przychodni i podac pesel. Co do odwiedzin w szpitalu gdzie ja rodziłam Mikolaja i Lilke tez nie ma odwiedzin na salach tylko jest pokój odwiedzin przy wejściu na oddział...z jednej strony spoko bo na sali 3 babki z dziećmi i nikt tam sie nie paleta a z drugiej jak przyszedl weekend to ludzie sie klebili na korytarzu bo w pokoju to tak 4-5 rodzin sie mieściło...

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Esorku trzymam kciuki 😊

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 18:03   #920
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Tak mówiły położne, teraz PESEL jest tego samego dnia nadawany, podobno do godz. Być może i teraz jest możliwość zapisania w przychodni, a potem doniesienie pesel, ale najlepiej sprawdzić w swojej przychodni. Napewno w szpitalu się podaje położna i przychodnie dla malucha, tan wysyłają kartę szczepień.

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Zosienka teraz pesel nadają od razu przy zapisaniu dziecka w USC. Ale wcześniej jak trzeba bylo czekać na pesel do 2 tyg to bez problemu zapisywali dziecko bez peselu do pediatry a potem trzeba bylo zadzwonic do przychodni i podac pesel. Co do odwiedzin w szpitalu gdzie ja rodziłam Mikolaja i Lilke tez nie ma odwiedzin na salach tylko jest pokój odwiedzin przy wejściu na oddział...z jednej strony spoko bo na sali 3 babki z dziećmi i nikt tam sie nie paleta a z drugiej jak przyszedl weekend to ludzie sie klebili na korytarzu bo w pokoju to tak 4-5 rodzin sie mieściło...
wszystko zależy od indywidualnych potrzeb matki, jak ktoś nie może się ruszyć, leży pół nagi to napewno jest szczęśliwy, że tłumy obcych ludzi nie przechodzą, nie gapia się, nie pytają po cichu 'a tej co ze tak leży?' z drugiej jak ktoś na siłach to też nie ma ochoty siedzieć cały dzień w pokoju z odwiedzinach. Nie da się wszystkim dogodzić. Z pesel właśnie mówily położne że się zmieniło, choc mi to rybka bo wcześniej nie wiem jak było. Wiem, że muszę szybko w swojej przychodni pisać dziecko bo się czeka na szczepienia i od razu przy zapisaniu trzeba się na szczepienie zapisać.
Stary 2016-01-19, 18:13   #921
agaczilla21
Zakorzenienie

U mnie nie ma z tym problemu. Szczepienia codziennie od 8 do 14 😊
Stary 2016-01-19, 18:26   #922
Aninis
Zakorzenienie

OMG nadrobiłam Was w końcu Próbowałam wczoraj, ale jak zobaczyłam 10 stron, to wymiękłam koło północy a dzisiaj znowu przybyło kilka stron... jesteście okrutne

Magdzińska gratulacjeeeeeee !!!!!!!!!!!!!

Lucy trzymam kciuki za Bartusia

Czyli nasza porodówka niniejszym została otwarta na dobre

Paula
ja przez Twoje opisy też chyba się posikam aaaa i dobrze napisałaś, że 6 rano to dla mnie jak północ hahaha skapitulowałam całkowicie i w sumie nie budzę się wcześniej jak 11

A teraz co u mnie sponiewierało mnie troszkę i w sumie przeleżałam sobotę i niedzielę, wczoraj się troszkę poruszałam i klapa, więc dzisiaj znowu zalegam jak orka. Wybielę tekst, co by wrażliwi nie czytali.
Nie sądziłam, że hemoroidy mogą tak sponiewierać. Ale kurczaki... w sobotę i niedzielę nie mogłam usiąść na pupie i chodziłam jak kaczka tak bolało. Niestety ten 1 żylak, który mi się zrobił w piątek wieczorem - w niedzielę rano zaczął krwawić. Do tego w sobotę doszły mi kolejne 2 takie małe. I przez to pewnie nie mogłam siedzieć, a przy chodzeniu strasznie piekło i bolało. Generalnie totalną klapą jest to, że nie mam zaparć, więc przyczyną hemoroidów jest u mnie nacisk macicy na naczynia krwionośne... a więc pewnie będę się męczyć do porodu. W poniedziałek 1 żylak zniknął, został ten największy i przestał krwawić + 1 mniejszy. Rozmawiałam przez tel. z ginem, ale nie z moim prowadzącym, tylko moja mama dała mi do telefonu gina od siebie z przychodni. Mam stosować dalej tą korę dębu + tą maść, którą kupiłam... i kazał mi zrobić to, o czym pisała Figa - czyli wepchnąć te żylaki do środka. Tak to brzmiało łatwo jak gin mi tłumaczył przez tel. jak mam to zrobić i dlaczego hahaha ale w praktyce nie jest już tak różowo. Próbowałam wczoraj i dzisiaj... ale to jest niewykonalne jak dla mnie... no nie da się i tyle... pomijam ból, ale nooo ten żylak jest strasznie oporny i wraca na miejsce. No nic... trudno będę próbować dalej, może w końcu się uda za którymś razem. Najgorsze jest to, że dopiero wczoraj jak wstałam poczułam się lepiej, bo przestało boleć przy siedzeniu i chodzeniu i przestał mi ten jeden krwawić... więc pojechaliśmy na SR i pomimo tego, że się oszczędzałam i zaległam na zajęciach jak orka, bo powiedziałam, że jestem specjalnej troski dzisiaj i tyle - to niestety od tego rozruszania się i pozycji siedzącej przez 2 godziny znowu zaczęło mnie boleć jak siedzę i chodzę i znowu leci mi krew z tego jednego Dlatego dzisiaj leżę znowu jak jakiś waleń... mam dość

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2016-01-19 o 18:30
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 18:31   #923
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
OMG nadrobiłam Was w końcu Próbowałam wczoraj, ale jak zobaczyłam 10 stron, to wymiękłam koło północy a dzisiaj znowu przybyło kilka stron... jesteście okrutne

Magdzińska gratulacjeeeeeee !!!!!!!!!!!!!

Lucy trzymam kciuki za Bartusia

Czyli nasza porodówka niniejszym została otwarta na dobre

Paula
ja przez Twoje opisy też chyba się posikam aaaa i dobrze napisałaś, że 6 rano to dla mnie jak północ hahaha skapitulowałam całkowicie i w sumie nie budzę się wcześniej jak 11

A teraz co u mnie sponiewierało mnie troszkę i w sumie przeleżałam sobotę i niedzielę, wczoraj się troszkę poruszałam i klapa, więc dzisiaj znowu zalegam jak orka. Wybielę tekst, co by wrażliwi nie czytali.
Nie sądziłam, że hemoroidy mogą tak sponiewierać. Ale kurczaki... w sobotę i niedzielę nie mogłam usiąść na pupie i chodziłam jak kaczka tak bolało. Niestety ten 1 żylak, który mi się zrobił w piątek wieczorem - w niedzielę rano zaczął krwawić. Do tego w sobotę doszły mi kolejne 2 takie małe. I przez to pewnie nie mogłam siedzieć, a przy chodzeniu strasznie piekło i bolało. Generalnie totalną klapą jest to, że nie mam zaparć, więc przyczyną hemoroidów jest u mnie nacisk macicy na naczynia krwionośne... a więc pewnie będę się męczyć do porodu. W poniedziałek 1 żylak zniknął, został ten największy i przestał krwawić + 1 mniejszy. Rozmawiałam przez tel. z ginem, ale nie z moim prowadzącym, tylko moja mama dała mi do telefonu gina od siebie z przychodni. Mam stosować dalej tą korę dębu + tą maść, którą kupiłam... i kazał mi zrobić to, o czym pisała Figa - czyli wepchnąć te żylaki do środka. Tak to brzmiało łatwo jak gin mi tłumaczył przez tel. jak mam to zrobić i dlaczego hahaha ale w praktyce nie jest już tak różowo. Próbowałam wczoraj i dzisiaj... ale to jest niewykonalne jak dla mnie... no nie da się i tyle... pomijam ból, ale nooo ten żylak jest strasznie oporny i wraca na miejsce. No nic... trudno będę próbować dalej, może w końcu się uda za którymś razem. Najgorsze jest to, że dopiero wczoraj jak wstałam poczułam się lepiej, bo przestało boleć przy siedzeniu i chodzeniu i przestał mi ten jeden krwawić... więc pojechaliśmy na SR i pomimo tego, że się oszczędzałam i zaległam na zajęciach jak orka, bo powiedziałam, że jestem specjalnej troski dzisiaj i tyle - to niestety od tego rozruszania się i pozycji siedzącej przez 2 godziny znowu zaczęło mnie boleć jak siedzę i chodzę i znowu leci mi krew z tego jednego Dlatego dzisiaj leżę znowu jak jakiś waleń... mam dość
O matko to cir niezle dopadlo. Wspolczuje dolegliwoscito jakas masakra:-\
Stary 2016-01-19, 18:35   #924
Lucy31
Zakorzenienie

Aninis, współczuję dolegliwości..

Magdzinska po cesarce, to gratuluję!

No położne to się naoglądają, fakt. Tu np coś lasce leci i każą sobie tą brudną wkładkę przynosić pokazywać. Taka praca heh.

Też patrzyłam te czopy na googlach, ale w porównaniu z tym co mi wypadło to one są pikuś No nie miałam najmniejszych wątpliwości, że to jest to.

Wczoraj na noc spuchły mi piersi, obrzmiały. Pod prysznicem patrzę a tu wali siara. No organizm mam jak widać przygotowany

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-19, 18:38   #925
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość

No położne to się naoglądają, fakt. Tu np coś lasce leci i każą sobie tą brudną wkładkę przynosić pokazywać. Taka praca heh.

Też patrzyłam te czopy na googlach, ale w porównaniu z tym co mi wypadło to one są pikuś No nie miałam najmniejszych wątpliwości, że to jest to.

Wczoraj na noc spuchły mi piersi, obrzmiały. Pod prysznicem patrzę a tu wali siara. No organizm mam jak widać przygotowany

To jak siara to chyba Bartuś juz tuz tuz
Stary 2016-01-19, 18:54   #926
figa84
Zakorzenienie

Aninis one zwykle wracają niestety, ale w miarę możliwości próbuj, czasem się uda na leżąco, że nie wraca odrazu, wtedy zwykle jest ulga.

Przyciełam palucha przed chwilą... jak to boli...
Stary 2016-01-19, 18:58   #927
nursii
Zadomowienie

Cytat:

Hihi, ja w pracy też takie " cuda" oglądam, nie raz musiałam ogladać co dziecko zrobiło w kibelku czy też w pieluszkę

A czopy już z tydzień temu oglądałam na googlachŻeby w razie czego jak mi coś wypadnie wiedzieć, czy to to czy co...:p

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
przez ten chwyt?!
Tak, przez to
Stary 2016-01-19, 19:04   #928
NanaR
Zadomowienie

Fakt położne się napatrza i pielegniarki jak dostałam na noc tabletki na poronienie przed lyzeczkowaniem to kazały mi zbierac w pojemnik moje podkłady jak zmieniałam żeby zbierać większe skrzepy do badan i patrzały czy się nadają to co to tam taki czop dla nich ;-)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-01-19, 19:08   #929
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis one zwykle wracają niestety, ale w miarę możliwości próbuj, czasem się uda na leżąco, że nie wraca odrazu, wtedy zwykle jest ulga.

Przyciełam palucha przed chwilą... jak to boli...
niom... próbuję i próbuję... zawzięłam się, że się nie poddam. Dzisiaj to nawet miałam wrażenie, że mniej bolało jak go tam paluchem męczyłam Mam nadzieję, że w końcu mi się uda, bo powinnam zacząć myśleć o masażu krocza, ale nie wiem, czy to będzie możliwe przy tym dużym krwawiącym żylaku, bo on jest akurat od góry, a ten mniejszy od dołu.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 19:09   #930
butterfly20
Zakorzenienie

Aninis masakra

Cytat:

Już niedługo będzie Bartuś. No i dobrze, bo już 3 dziewuchy mamy przydałby się chłopak

Ja tez jutro wizytuję...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości