Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-19, 11:51   #2641
kanwa
Zakorzenienie

Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Kanwa na wycieczce było fajnie. Tylko szkoda że śniegu nie było. Kolejna jest na Węgry ale mam nadzieję ze nie pojadę .
A @ przyszła czy kiedy ma przyjść?
Testy owu będziesz robić?
A Tż jak przed staraniami?
Tak mocno wierzę że tym razem się uda tak bym chciała bardzo.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 12:10   #2642
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
A @ przyszła czy kiedy ma przyjść?
Testy owu będziesz robić?
A Tż jak przed staraniami?
Tak mocno wierzę że tym razem się uda tak bym chciała bardzo.
@ powinna przyjść w tym tygodniu. Tz widzę ze się martwi, ale chce się starać. Boimy się, wiadomo. Ale jeszcze raz chcemy spróbować. Testy owu przyszły mi w zeszłym tygodniu. Wszystkie leki mam już w domu też.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 12:23   #2643
kanwa
Zakorzenienie

To teraz tylko działać i czekać ma efekty
Stary 2016-01-19, 12:45   #2644
Calineczka 27
Zakorzenienie

Misiak, jeszcze kciuki ode mnie i Dominika

Boże... Nasza babcia ma 90 lat i rozumiem, że nie ma świadomości i wiedzy, ale dzisiaj mnie przeraziła... Powiedziała, że Dominik jest zdrowy, bo nie oglądałam telewizji, chorych i brzydkich ludzi... Jezu....
Kiedyś mi opowiadała, że jak oni byli młodzi to się dzieci przywiązywało sznurkiem do takiego pala wbitego w ziemię a jak chcieli oduczyć dziecko od pieluchy to chłostali pokrzywami. OMG
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 12:58   #2645
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Cali to babcia, 90 lat, kiedyś tsk się robiło itp. A co powiesz na to, że moja teściowa lat ok. 65 zabraniała mi zaglądać przez wizjer, bo dziecko będzie miało zeza i patrzeć na reklamy z chorymi dziećmi z tego powodu co Twoja babcia?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 13:37   #2646
konsternacja
Zakorzenienie

Kiss, Gryzia, dziekuje za rady. Maz mi kupi te specyfiki jak bedzie wracal z pracy.

Kanwa- krwiaka nadal mam ale teraz leze glownie z powodu twardego brzucha i szyjki. Jeszcze mi tylko przeziebienia brakowalo... juz bykam raz chora w tej ciazy i z reakcji na antybiotyk prawie skonczylo sie szpitalem. Nie moge pozwolic na rozwoj choroby
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 13:46   #2647
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Kiss, Gryzia, dziekuje za rady. Maz mi kupi te specyfiki jak bedzie wracal z pracy.

Kanwa- krwiaka nadal mam ale teraz leze glownie z powodu twardego brzucha i szyjki. Jeszcze mi tylko przeziebienia brakowalo... juz bykam raz chora w tej ciazy i z reakcji na antybiotyk prawie skonczylo sie szpitalem. Nie moge pozwolic na rozwoj choroby
A masz pesar?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 14:50   #2648
konsternacja
Zakorzenienie

Mlebi, dzieki Bogu nie mam pessara ale przed swietami juz prawie mialam zalozony... tylko tak sie balam tego ustrojstwa, ze wyprosilam gin, o tydzien szansy...zaczelam brac wieksza dawke luteiny,nospy, magnezu i tak zaleglam, ze jadlam i nawet insuline wstrzykiwalam na lezaco. Troszke sie poprawilo i teraz juz ta szyjka jest twarda. Tylko, ze teraz mam taki katar, tak dmucham, ze boje sie, ze to tez moze mi zaszkodzic
Stary 2016-01-19, 15:28   #2649
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Mlebi, dzieki Bogu nie mam pessara ale przed swietami juz prawie mialam zalozony... tylko tak sie balam tego ustrojstwa, ze wyprosilam gin, o tydzien szansy...zaczelam brac wieksza dawke luteiny,nospy, magnezu i tak zaleglam, ze jadlam i nawet insuline wstrzykiwalam na lezaco. Troszke sie poprawilo i teraz juz ta szyjka jest twarda. Tylko, ze teraz mam taki katar, tak dmucham, ze boje sie, ze to tez moze mi zaszkodzic
To dobrze że z szyjka już lepiej
Będziesz mogła chodzic? Ja w 34 już wychodziłam co drugi dzień do piekarni po chleb

Stary 2016-01-19, 15:57   #2650
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Misiak, jeszcze kciuki ode mnie i Dominika

Boże... Nasza babcia ma 90 lat i rozumiem, że nie ma świadomości i wiedzy, ale dzisiaj mnie przeraziła... Powiedziała, że Dominik jest zdrowy, bo nie oglądałam telewizji, chorych i brzydkich ludzi... Jezu....
Kiedyś mi opowiadała, że jak oni byli młodzi to się dzieci przywiązywało sznurkiem do takiego pala wbitego w ziemię a jak chcieli oduczyć dziecko od pieluchy to chłostali pokrzywami. OMG
Śmiej się ale ja się staram nie patrzeć w tv jak pokazują niepełnosprawnych albo jakieś rany otwarte i inne obrzydlistwa.Moja mama też mi mówi że nie powinnam też słuchać o jakichś obrzydliwych albo strasznych sprawach.
Takie zabobony to są po prostu.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54194182]Cali to babcia, 90 lat, kiedyś tsk się robiło itp. A co powiesz na to, że moja teściowa lat ok. 65 zabraniała mi zaglądać przez wizjer, bo dziecko będzie miało zeza i patrzeć na reklamy z chorymi dziećmi z tego powodu co Twoja babcia?[/QUOTE]

Moja teściowa też z tym wizjerem mi gadała i dodatkowo że mam nie przechodzić przez kable bo dziecko się urodzi owinięte w pępowinę.

Cytat:

O kurcze Ty to masz straszne te ciąże.Nie mogę sobie wyobrazić jakie to musi być okropne to leżenie.Zwłaszcza że masz maleńkie dziecko.Dobrze że starszak poszedł do tego żłobka.

I wietrz dużo kochana bo to przy przeziębieniu ważne.

Już bliżej do porodu niż dalej.

Cytat:
A czemu tak się bronisz przed tym passerem?Może to by nie było wcale takie złe.I mogłabyś wtedy chodzić.
Jakieś ma skutki uboczne założenie tego?
Czytałam i dużo dziewczyn na forach ma zakładane i wytrzymują do końca ciąży.A czasami nawet i przenoszą.
Stary 2016-01-19, 18:02   #2651
konsternacja
Zakorzenienie

Mlebi, moze i ja bede mogla tak "smigac" po 35 tygodniu

Kanwa, ja sie strasznie boje pessara bo jestem tam strasznie obolala (pewnie to jest spowodowane twardnieniami brzucha). I konsultowalam ten pessar z dwoma ginami i oni stwierdzili, ze w moim przypadku lepiej go uniknac. Wcale bym nie mogla wiecej chodzic jesli brzuch nadal bylby twardy...
Stary 2016-01-19, 18:37   #2652
Lwic88a
Zadomowienie

Cytat:
Termin mam na sam koniec kwietnia ( wg usg genetycznego)
Tak, tym razem ma byc dziewczynka)
To zobacz na spokojnie i jak cos to sie odezwij

Chcialabym takie normalne na poczatek, bez jakis falbanek czy cos, zeby lezacemu dziecku bylo wygodnie. No chyba, ze ubranko falbaniaste jest tak uszyte, ze na pleckach sie nie podwijalo. Ale ogolnie to bodziaki, pajace, polspiochy chyba mnie najbardziej interesuja. Nie wiem jak sie ubiera taka mala dziewczynke a po sklepach chodzic nie moge...

Gryzia, nie badz zla na siebie. Czuwasz juz tyle czasu, ze masz prawo byc zmeczona ! Znaczy, ze dzis wychodzicie?

Elinka, biedny Szymek. Oby ta masc pomogla

Kanwa, dziekuje za troske. Dalej leze... ale najwazniejsze, ze juz blizej jak dalej
To zaraz masz usg

Lwica, swietnie, ze przeziebienie odpuszcza.

Dziewczyny co polecacie bezpiecznego na piekace gardlo w ciazy?? Dzis mnie zaczelo piec, ze nie moge przelykac(
Jak na zlosc,wczoraj mialam wizyte i wszystko bylo dobrze, kolejna wizyta za 3 tyg a ja nie mam numeru do gin i nie mam jak o to zapytac. Do internisty jest na pewno za wczesnie. Gardlo mam troche czerwone...
Mi pomogły tabletki Prenalen.
Lwic88a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 19:08   #2653
Konto usunięte

Meldujemy się z domu!!!
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 19:33   #2654
konsternacja
Zakorzenienie

Gryzia, wspaniale nie ma jak w domu
Stary 2016-01-19, 19:37   #2655
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Mlebi, moze i ja bede mogla tak "smigac" po 35 tygodniu

Kanwa, ja sie strasznie boje pessara bo jestem tam strasznie obolala (pewnie to jest spowodowane twardnieniami brzucha). I konsultowalam ten pessar z dwoma ginami i oni stwierdzili, ze w moim przypadku lepiej go uniknac. Wcale bym nie mogla wiecej chodzic jesli brzuch nadal bylby twardy...
Spoko Tak tylko pytałam.Biedna Ty.Ale jeszcze trochę

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54199365]Meldujemy się z domu!!![/QUOTE]

Super!!!!!
Stary 2016-01-19, 19:51   #2656
konsternacja
Zakorzenienie

Kanwa, nie uzalajmy sie nade mna
Jeszcze tylko 12 tygodni i moge rodzic

Gryzia ale pyszne te tabletki laryng up czy cos)) o ja Cie krece)) najlepsze rarytasy w mojej restrykcyjnej diecie cukrzycowej) sa jak cukierki, szkoda, ze mozna tylko 4 na dobe. Oby byly tak samo skuteczne jak smaczne

Lwica, seria Prenalen mi nie sluzy i jakos na mnie nie dziala
Stary 2016-01-19, 20:01   #2657
kanwa
Zakorzenienie

Na mnie też Prenalen syrop ani tabletki nie działały.Jak kupiłam to później czytałam że to głównie cukier.Ale jak pomagają to najważniejsze

Coś bym zjadła dobrego
Ale najpierw lecę się wykąpać
Stary 2016-01-19, 20:37   #2658
Cos_
Zakorzenienie

Gryzia super!!!
Kanwa na co masz znów smaki.?
Stary 2016-01-19, 20:52   #2659
kanwa
Zakorzenienie

Hihi zjadłabym bigosu:P
Stary 2016-01-19, 21:46   #2660
Paluszkowa
Rozeznanie

Ja mam bułeczki drożdżowe z marmalada własnej roboty. Zapraszam dopiero skończyłam, jeszcze ciepłe i do tego mleczko. Mój Tz nie odchodzi od piekarnika nie wspomnę o dzieciakach.
Stary 2016-01-19, 21:51   #2661
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paluszkowa Pokaż wiadomość
Ja mam bułeczki drożdżowe z marmalada własnej roboty. Zapraszam dopiero skończyłam, jeszcze ciepłe i do tego mleczko. Mój Tz nie odchodzi od piekarnika nie wspomnę o dzieciakach.
Ooo jezu chcę je
Tylko nie ręczę za siebie co do ilości zjedzonych

Jak tam Paluszku?Ferie już dzieci mają?

A ta dziewczyna po ivf co Wam pisałam że ma plamienia i nie reaguje dziś zadała pytanie czy może sobie zrobić paznokcie żelowe w ciąży.Pustostan.Ja w to nie wierzę że są tacy ludzie.

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2016-01-19 o 21:57
Stary 2016-01-19, 22:21   #2662
buu007
Zakorzenienie

hej hej kochane
gryziu dobrze ze juz w domku jestes
doczytywalam dopiero to co pisalyscie,i juz mialam w planach jutro zawiezc Ci obiad :P

fiona ja w sumie nie sprzedaje
moj tz-et dzis mi powiedzial ze nie chce trzeciego dziecka
zrobilo mi sie smutno,ale ok taka jego wola
tylko on zdziwiony ze jestem smutna
a ciuszkow nie sprzedaje w sumie sama nie wiem czemu,leza w kartonach na strychu u tesciow,szkoda niektorych bo byly sliczne,i takie zlezale to juz nie beda fajne-juz po 3 latach po mojej widzialam ze nie sa fajne
ale nawet nie mam komu ich dac teraz kolezanka urodzila ale nie chce nic bo ma od swojej siostry wszystko
jak sprzedam to boje sie ze tesciowa sie wtraci ze nic nie zostawilam dla szwagra-tylko ze on jeszcze nawet dziewczyny nie ma

Paluszkowa bardzo mi przykro
mam nadzieje ze znajdziesz w sobie jeszcze sile,i zawalczysz,moze nie koniecznie od razu,ale ze jeszcze kiedys

misiak i ja trzymam kciuki

wlasnie konsternacja tez mialam pytac czemu nie chcesz pessaru,moje znajome mialy i tez przenosily ciaze,wiesz zawsze to lepsze niz leki,ja tam nie wierze ze te leki sa obojetne dla dzidziusia wiem ze jak mus to mus,najwazniejsze to sluchac lekarza

elinko moja tez bardzo szybko rozwijala sie ruchowo-martwilo mnie to,ze za szybko,szybko glowke trzymala,szybko sie obracala,szybko zaczela raczkowac,tylko pozno usiadla hehe bo nawet stala sama ale jeszcze sama dobrze nie siedziala
a od paru dni chodzi robi po 5-4 kroczki,upada,smieje sie i od nowa a jak to smiesznie wyglada

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

cali co do kaszek to ja w ogole robie na wodzie,jakos nie chce mlodej mlekiem opychac bo coraz czesciej czytam te artykuly o tym jakie to mleko jest niezdrowe
i uff ciesze sie ze tak dlugo karmilam mloda piersia

elinko a na zabki nam jeszcze camilla pomagala,jak zle bylo to nurofen przeciwbolowo ale to tylko raz dostala,dentinox,mam chyba jeszcze cagel czy cos takiego,chlodny gryzak-np z lodowki,kawalek skorki od chleba

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 23:16   #2663
Calineczka 27
Zakorzenienie

Buu, kupiłam kaszkę holle, którą można robić na swoim mleczku. My już miesiąc (chyba dłużej nawet 1,5) tylko na kp. Próbuje dawać Dominikowi chociaż pić po obiadku (zwłaszcza marchewce), ale wypycha butelkę. Nie napije się. W nocy jak się budzi, kładę go na łóżko, odwraca się w moją stronę, ściąga mi bluzkę i szuka dzióbkiem cycusia. Cycuś jest numer 1.

Buu, a mąż tak definitywnie? Jakie artykuły? Jakie mleko jest niezdrowe?

Kanwa, o co ci chodzi? Musi pięknie wyglądać na porodówce
Też na widok chorych dzieci przychodziły mi różne myśli, wiele z nas dla czystego sumienia nie przejdzie pod drabiną czy coś tam, ale ta moja babcia tak na seeeeerio w to wierzy.Takie myślenie magiczne jak to było kiedyś. Ona nie rozumuje, że dziecko jest chore, bo winne są za to geny np., tylko jest chore, bo się matka zapatrzyła i koniec. W ogóle na wsi jest pełno takich niuansów np. rozwódka to zło wcielone. Nieważne, że np. mąż ją tłukł jak był pijany, rozwódka to rozwódka, skreślona. Albo np. chłopcom nie wolno dawać jajek do jedzenia, ale nie wiem czemu.

Paluszkowa, ja to nic nie umiem z drożdżowego ciasta. No pizzę może. Smacznego. Dzieci miały wyżerkę.

Gryzia, w domku najlepiej. Moja teściowa wróciła

Edytowane przez Calineczka 27
Czas edycji: 2016-01-19 o 23:25
Stary 2016-01-20, 01:48   #2664
Konto usunięte

Cali ojj moja mam nadzieję, że jeszcze przez co najmniej 3 tygodnie nie wróci ale na odległość też potrafi mnie wkur.wić. Wczoraj przez telefon mówi do mnie, że mamy Aleksa kąpać w pokoju, bo jej się nie podoba, że go gołego przenosimy z pokoju do łazienki. I że jej się to od początku nie podobało, ale teraz po szpitalu to ona na to już nie pozwoli. Tylko, że ten szpital z noszeniem gołego dziecka nie ma nic wspólnego

Buu dzięki za chęci

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Mąż za to mnie wkur.wia nieziemsko ala:
Stary 2016-01-20, 02:08   #2665
Magiusa
Zakorzenienie

Gryziu super ze juz w domku jestesxie i ze nest lepiej. Widzialam tez zdj.Aleksa i superasny dzidziol piekna,mala kruszyna.

Paluszku, przykro mi. Mam nadzieje ze nidugo los sie w tej kwestii odmieni bo zaslugujesz na to.

Odnosnie losu mnie wczoraj kolezanka do wrozki zafiagnela i szok bo juz dzis sie jedna rzecz spelnila. Powiedziala ze tz bedzie mjal zabieg chirurgiczny. Dzis bylismy z dzieciakami u pediatry ( Daro ma kaszel i wolalam sprawdzic alw jest ok) a tz szedl do laryngologa bo tydzien temu mu sie ucho zatkalo i choc sie odetkalo to chcial przeczyscic. Przeczyscila mu i rutynowo zajrzala do gardla i sie okazalo ze ma brodawczaka na migdalku i musi isc na zabieg. Mega szok. W kazdym razie w takim ukladzie mam nadzieje ze cala wrozba sie spelni

Pisalyscie chwile o kp a moje sie ma chyba ku koncowi. Dzis Bart konczy 11 mies.i karmimy sie w nocy i raz w dzien. Mam wrazenie ze juz mam duzo mniej mleka i ze nasze dni sa policzone. Ale nie rozpaczam, dalam i tak rade dosc dlugo a postanowilam ze juz teraz nie bede napedzala laktacji laktatorem czy herbatkami. Niech juz zadecyduje natura bez wspomagaczy.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-20, 04:46   #2666
201704210903
Konto usunięte

bu pomimo pesara też trzeba brać leki tylko że może by można było trochę chodzic i tyle

Stary 2016-01-20, 07:20   #2667
Calineczka 27
Zakorzenienie

Question Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV

Gryziu, czym cię wkurza mąż? Moja tez przyjevhala z tryskajaca madroscia zyciowa. Obcalowala malego jeszcze zanim rece umyla. Ciekawe czy wie, jak ja uwielbiam.... bo ja słabą aktorka jestem...

Magi, coraz więcej innych posiłków, coraz mniej mleczka. Czy widzisz, ze Bartek moglby zyc bez cycusia?

Moja koleżanka sie wczoraj oburzyla, ze takie wielkie dziecko (5 miesiecy) karmie piersią.
Stary 2016-01-20, 07:56   #2668
Konto usunięte

Cali a ogólnie. Wydaje mu się, że zjadł wszystkie rozumy i fochuje się jak dziecko. Ma do mnie pretensje, że mu kazałam przyjechać w poniedziałek do nas do szpitala i nie mógł skończyć elektryki na budowie. Tylko to nie moja wina, że się z tym babrał od września. 100 razy by skończył jakby robił. I ogólnie tak to się madrzy jeśli chodzi o Aleksa, ale o każdą pierdołę się mnie pyta a do poczytania o dzieciach chętny nie jest. I jeszcze mi powie, że ja go wkur.wiam. Już mu w nocy powiedziałam, że sobie może iść spać gdzie indziej, bo tylko mnie drażni...
Stary 2016-01-20, 08:02   #2669
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Paluszkowa mniam mniam zjadła bym

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Kanwa juz gdzieś pisałam są ludzie u taborety :/
Stary 2016-01-20, 08:13   #2670
Konto usunięte

Cali to chodzi o takie rzeczy jak np. kwestia odbicia młodego po jedzeniu. Lekarz mówił, żeby go dużo nosić. A ja w szpitalu testowałam na ile trzeba dużo a na ile wystarczy, że Aleks odbije. I wystarczy, że odbije, poczeka się jeszcze chwilę i jest ok - nie ma ani wymiotów ani ulewania. A mój mąż na to "bo lekarz kazał dużo nosić". Tłumaczę, że wystarczy odbicie i spokojnie można go odłożyć, bo sprawdzałam to w szpitalu i nie ma różnicy między noszeniem 5 minut a 30 minut. "Nie, bo lekarz kazał". Z karmieniem to samo. Daję Aleksowi na życzenie tyle ike chce i jak często chce, bo jak odbije to nie ma problemu. "A to jest dobrze? Bo znowu go przekarmisz". Chyba ja wiem lepiej, nie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości