Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-19, 22:45   #721
natlem
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Hej, biernie was poczytaj, gratuluję nowym || kresek ;-) aż się jutra boję po tym jak przeczytałam jacy lekarze co po niektorzy sa. :-(. Mam nadzieję że zabieg wykona mój lekarz-tak jak mówił. Najbardziej boję się narkozy i całego tego przygotowywania "przed" :'(

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 22:49   #722
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Hej, biernie was poczytaj, gratuluję nowym || kresek ;-) aż się jutra boję po tym jak przeczytałam jacy lekarze co po niektorzy sa. :-(. Mam nadzieję że zabieg wykona mój lekarz-tak jak mówił. Najbardziej boję się narkozy i całego tego przygotowywania "przed" :'(
Kurczę wstyd przyznać ale nie pamiętam na co masz zabieg? Wiem, że opisywałaś, tylko ta skleroza przy takiej ilości postów 😊 przypomnij proszę 😊

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 22:52   #723
natlem
Zadomowienie

Polip na szyjce. Ehh ha też często przewijam do nick-ow piszących, ;-)

Stary 2016-01-19, 22:57   #724
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam podglądnąć Twoje posty ale coś nie daje rady z komórki. W każdym razie trzymam kciuki aby wszystko poszło szybko i sprawnie 😊 rozumiem strach przed nieznanym ale wszystko musi być i będzie dobrze!

Stary 2016-01-19, 23:03   #725
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Poronienie lub ciąża biochemiczna.
Niestety od pani ginekolog z izby się tego nie dowiedziałam. Na szczęście mam jeszcze dostęp do dobrych lekarzy i tam postaram się uzyskać odpowiedź.
Współczuje Ci że trafiłaś na takie COŚ, bo jej nawet lekarzem nazwać nie można

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Źle sie wyrazilam,bo wiem ze bedzie sie caly czas myslec o dziecku,bardziej chodzilo mi o "fizyczne"staranie sie,czekanie na owu,testy,badania i wogole
Przy mojej chorobie najlepiej i najłatwiejdo 25 rż zajść w ciąże, ja mam 23. Myślę że 2-3 lata jeszcze pochodzimy do lekarzy, a potem JA daje sobie spokój. Szczególnie że staramy się juz prawie 2 lata. Jak Tż nie wiem bo szczerze mówiąc nie myślę o tym.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 00:51   #726
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie
U mnie smuteczek .... nie jestem w ciąży. Jest mi cholernie źle ....
Także ... staramy się dalej. Proszę wypiszcie mnie z mamusiek
Cytat:
Poronienie lub ciąża biochemiczna.
Niestety od pani ginekolog z izby się tego nie dowiedziałam. Na szczęście mam jeszcze dostęp do dobrych lekarzy i tam postaram się uzyskać odpowiedź.
Nie, nie, NIE! Nie wierzę! Jak to ?!
Proszę Cię - nie daj sobie wmówić, że to nie była ciąża! Miałaś bardzo wysoką betę, ona nie mogła wziąć się z niczego!
Koniecznie skonsultuj się z lekarzem - normalnym lekarzem. Czy ona w ogóle poprosiła Cię o wyniki bety? Czy zleciła powtórne badanie, aby sprawdzić czy beta spada/rośnie?
Co za KONOWAŁ! Idź człowieku później rodzić swoje dziecko do takiego szpitala, gdzie pracuje taka POMYŁKA!
Nie jestem lekarzem, ale wygląda mi to na wczesne poronienie. Umów się do swojej lekarki, zrób przed wizytą ponowne badanie bety, a nawet i dwa razy np. jutro i w piątek. Lekarz pewnie i tak Ci to zleci, bo to jedyne badanie na którym będzie widać, czy Twój organizm pomimo krwawienia wydziela jeszcze hormon HCG. Mam nadzieję, że wszystko ładnie samo się oczyści, ale musisz mieć potwierdzenie czy przypadkiem nie będzie konieczny żaden zabieg ( nie daj Boże ) Zobaczysz również, czy macie zielone światło do dalszych starań, bo ja po ciąży biochemicznej mam zakaz przez 2 miesiące. Koniecznie daj nam znać jak rozwija się sytuacja

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
No jestem w szoku ze są tacy lekarze,jeszcze ginekolog kobieta co mogloby sie wydawac ze powinna miec troche empatii w sytuacji gdy mowisz ze jestes w ciazy bo przeciez test,beta i inny lekarz to potwierdzili!
Akurat takie zachowanie przypisywałabym tylko kobiecie. Większość tych złych opinii zawsze jest na koncie kobiet. Dlatego ja zawsze chodzę do lekarza - faceta, nigdy nie byłam u kobiety. Oczywiście, nie można tego generalizować, ale mimo wszystko uważam że mężczyźni są bardziej empatyczni w tym zawodzie. Jeszcze nie słyszałam o niedelikatnym ginekologu, natomiast o niedelikatnej ginekolożce słyszę non stop

Cytat:
Kochana, nie denerwuj się! Będzie dobrze Narkozy nie będziesz pamiętać, prześpisz ją smacznie A przygotowania miną szybciutko, wenflon, przeniesienie na salę operacyjną i tyle Będziemy mocno trzymać kciuki!

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Przy mojej chorobie najlepiej i najłatwiejdo 25 rż zajść w ciąże, ja mam 23. Myślę że 2-3 lata jeszcze pochodzimy do lekarzy, a potem JA daje sobie spokój. Szczególnie że staramy się juz prawie 2 lata. Jak Tż nie wiem bo szczerze mówiąc nie myślę o tym.
Mysza, nie wierzę, że w wieku 25 lat się poddasz! Przecież istnieje tyle nowych metod: inseminacje, in vitro... Mam wśród znajomych parę, która starała się o dziecko 12 lat. Wydaje mi się, że dopóki nie zrobi się wszystkiego co możliwe, aby mieć dziecko to człowiek będzie mieć do siebie pretensje. Dlatego ja biorę pod uwagę adopcję. Nie wyobrażam sobie życia bez dziecka

P.S Jeśli piszę nie do ładu i składu to przepraszam. % uderzają do głowy Wygraliśmy z Francją na ME i świętujemy W sumie można rzec, że się spiłam jak szpak
Stary 2016-01-20, 07:14   #727
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Nie, nie, NIE! Nie wierzę! Jak to ?!
Proszę Cię - nie daj sobie wmówić, że to nie była ciąża! Miałaś bardzo wysoką betę, ona nie mogła wziąć się z niczego!
Koniecznie skonsultuj się z lekarzem - normalnym lekarzem. Czy ona w ogóle poprosiła Cię o wyniki bety? Czy zleciła powtórne badanie, aby sprawdzić czy beta spada/rośnie?
Co za KONOWAŁ! Idź człowieku później rodzić swoje dziecko do takiego szpitala, gdzie pracuje taka POMYŁKA!
Nie jestem lekarzem, ale wygląda mi to na wczesne poronienie. Umów się do swojej lekarki, zrób przed wizytą ponowne badanie bety, a nawet i dwa razy np. jutro i w piątek. Lekarz pewnie i tak Ci to zleci, bo to jedyne badanie na którym będzie widać, czy Twój organizm pomimo krwawienia wydziela jeszcze hormon HCG. Mam nadzieję, że wszystko ładnie samo się oczyści, ale musisz mieć potwierdzenie czy przypadkiem nie będzie konieczny żaden zabieg ( nie daj Boże ) Zobaczysz również, czy macie zielone światło do dalszych starań, bo ja po ciąży biochemicznej mam zakaz przez 2 miesiące. Koniecznie daj nam znać jak rozwija się sytuacja

Akurat takie zachowanie przypisywałabym tylko kobiecie. Większość tych złych opinii zawsze jest na koncie kobiet. Dlatego ja zawsze chodzę do lekarza - faceta, nigdy nie byłam u kobiety. Oczywiście, nie można tego generalizować, ale mimo wszystko uważam że mężczyźni są bardziej empatyczni w tym zawodzie. Jeszcze nie słyszałam o niedelikatnym ginekologu, natomiast o niedelikatnej ginekolożce słyszę non stop

Kochana, nie denerwuj się! Będzie dobrze Narkozy nie będziesz pamiętać, prześpisz ją smacznie A przygotowania miną szybciutko, wenflon, przeniesienie na salę operacyjną i tyle Będziemy mocno trzymać kciuki!

Mysza, nie wierzę, że w wieku 25 lat się poddasz! Przecież istnieje tyle nowych metod: inseminacje, in vitro... Mam wśród znajomych parę, która starała się o dziecko 12 lat. Wydaje mi się, że dopóki nie zrobi się wszystkiego co możliwe, aby mieć dziecko to człowiek będzie mieć do siebie pretensje. Dlatego ja biorę pod uwagę adopcję. Nie wyobrażam sobie życia bez dziecka

P.S Jeśli piszę nie do ładu i składu to przepraszam. % uderzają do głowy Wygraliśmy z Francją na ME i świętujemy W sumie można rzec, że się spiłam jak szpak
Zdam relacje już "po" dziękuję za kciuki :-*

Stary 2016-01-20, 07:22   #728
cavagirl
Rozeznanie

Natlem, trzymam kciuki!
Kissoflife001, zUa_strasznie mi przykro
Na lekarkę złożyłabym skargę, to jest w ogóle nie do pomyślenia, nawet nie wyobrażam sobie jak się czułaś. Daj znac co powiedział normalny lekarz...

Ja dzisiaj postanowiłam nie robić testu i wytrzymać do soboty, bo cos brzuch pobolewa znacząco.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 07:43   #729
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie
Boże Kochana jak strasznie mi przykro! Trzymaj się mocno, nie łam się! Idź do swojego gina i żądaj konkretnych odpowiedzi na to co się stało! Masakra jakaś, "fachowcy" ze szpitali, myslą, że my wszystko o ich specjalizacji wiemy, denerwują się na każde zadane pytanie i robią z ludzi idiotów. co za FUSZERKA. Daj znać co u Ciebie i jak beta.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Jeju tak mi przykro :-( a co to za lekarka! To tylko daje mi kolejny dowód, ze lepiej chodzić do dwóch różnych! Kolezance zamiast ciąży chciał wmówić, ze ma krwiaka w macicy i dał leki na to... dobrze, ze nie wzięła... okazało się, ze to ciąża.
Boże ale by było jakby wzięła te leki, to są lekarze czy amatorzy?!

Cytat:
Trzymam kciuki mocno!

Velamusisz częściej pić i pisać

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2016-01-20 o 07:45
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 08:21   #730
pater86
Zadomowienie

kissoflife001 bardzo mi przykro, na prawdę nie wiem co powiedzieć, pozostaje tylko wierzyć że kolejny cykl będzie pozytywny...
natlem trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze ☺

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Tak się zafiksowałam na punkcie drugiego dziecka, że po postu co jakiś czas czuję jakby mi pokarm do piersi napływał, a nie karmię już 8 miesięcy...
Wczoraj przy meczu piłki ręcznej też trochę się napiłam % 😁 lubię takie wieczory 😉
Stary 2016-01-20, 08:32   #731
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Kuba jest fantastyczna, byłam w zeszłym roku. Polecam. Moje najlepsze wakacje. Wspaniali ludzie, piękne plaże, muzyka i rum no i cygara - nie palę ale przywiozłam dla przyjaciół
W tym roku mamy z TŻ taki plan że jak się nie uda zafasolkować do marca to pakujemy walizki i lecimy gdzieś daleko tak spontanicznie wygrzać tyłki
...ale Wy wiecie co ja bym wybrała
oj Kuba... marzenie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez aniusia49 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwile, beta 131 progesteron 32. Z ostatniej @ wychodzi 4tydzien 1 dzień więc chyba dobrze. Jutro wracam do domu
gratulacje

Cytat:
Sama nie potrafię tego pojąć ...
Dostałam plamienia, które się nasilało. Zgłosiłam się na pogotowie a tam pani ginekolog , która miała dyżur zrobiła mi USG i powiedziała, że nigdy w ciąży nie byłam , że te plamienia to zbliżający się okres... Potraktowano mnie jak głupią histeryczkę, która okresu nie potrafi odróżnić od niepokojących objawów. Ale skrobankę to wiedziała jak mi zaproponować.
Miałam II kreski na teście, ponad 2 tygodnie opóźnienia @, beta była 390.5 ... ginekolog na wizycie stwierdził ciąże a ona @@@ ....
nie wiem co myśleć ....
koniecznie skonsultuj to z lekarzem, albo sprawdź betę czy spadła. Bardzo mi przykro
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 08:48   #732
Milagr0s
Raczkowanie

Dzisiaj mam 34dc co daje nadzieje Ale miewałam ostatnio cykle o takiej długości także za wcześnie jest jakaś strasznie sie podniecać, aczkolwiek jutro chciałabym chyba zrobić test!

Jeden dzień delegacji za mną co bardzo mnie cieszy. Udało sie nawet wczoraj ze 2 godzinki pozwiedzać. Tutaj w Barcelonie kompletna wiosna! Cały czas w dzień +17, śpiew ptaków, aromat kwiatów z jakichś krzaków w powietrzu... Normalnie bajka!
Dzisiaj jeszcze będzie ciężki dzień, ale jutro już mamy luźniejszy program, wiec może jakaś wytrwam...

Kissoflife001 i zUa_tysica trzymajcie sie! Dużo zdrowia i szczęścia w kolejnym cyklu dla was!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2016-01-20, 08:58   #733
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie
Bardzo mi przykro :-*
wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 09:08   #734
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Sama nie potrafię tego pojąć ...
Dostałam plamienia, które się nasilało. Zgłosiłam się na pogotowie a tam pani ginekolog , która miała dyżur zrobiła mi USG i powiedziała, że nigdy w ciąży nie byłam , że te plamienia to zbliżający się okres... Potraktowano mnie jak głupią histeryczkę, która okresu nie potrafi odróżnić od niepokojących objawów. Ale skrobankę to wiedziała jak mi zaproponować.
Miałam II kreski na teście, ponad 2 tygodnie opóźnienia @, beta była 390.5 ... ginekolog na wizycie stwierdził ciąże a ona @@@ ....
nie wiem co myśleć ....
Lekarzem nie jestem, ale myślę że mogłaś być w ciąży która niezbyt dobrze się zagnieździła. Organizm na tym etapie eliminuje 50% ciąż. Może to nie jest dobre pocieszenie, ale u mnie nie wyeliminował i w 7 tygodniu poroniłam - a dzień wcześniej widziałam bijące serce, kiedy już wszyscy w pracy u mnie wiedzieli że jestem w ciąży. U mnie też lekarz już widział na początku że coś jest nietak. A potem okazało się że tak kończą się wady genetyczne u dziecka. Organizm sam wie co robi. Myślę, że dobrze się stało i zaoszczędziło Ci to dalszych rozczarowań. Potraktuj to w ten sposób.

Lekarz też tłumaczył mi że medycyna i nowe wynalazki same robią nam krzywdę.. Gdybyś nie miała testów, bety lub USG które wykrywa wczesną ciążę nigdy byś o niej nie wiedziała. Z tego powodu w UK dopiero uznają ciążą od jakiegoś 10tyg bodajże, w niektórych krajach dopiero od 14tyg.. a wcześniej natura sama eliminuje.

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-01-20 o 09:11
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 09:09   #735
Ewula88
Wtajemniczenie

mnie dalej męczy ból gardła jutro wizyta u gina, ciekawe co mi powie, już niedługo powinniśmy zacząć starania w tym cyklu , ale jak dalej będę się tak źle czuć to cykl pójdzie na marne kissoflife001 3mam kciuki aby się wszystko oczyściło i udało w następnych cyklach!
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 09:17   #736
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny Już mi troszkę lepiej , ale wciąż sobie myślę o dniu wczorajszym.
Poronienie czy nie ... jednak zostawi to jakiś ślad w mojej psychice. Już teraz zastanawiam się czy kolejna ciąża nie skończy się tak samo. Czuję strach przed próbowaniem ....
Co do baby z izby - nie ma ona dobrych opinii, podobno wmawia pacjentkom jakieś choroby, nie potrafi na usg zauważyć pęcherzyka, wiele kobiet się na nią skarży. Naprawdę miałam co do niej złe przeczucia i naprawdę żałuję, że to ona miała akurat dyżur. Poza tym nie wiem czy wspominałam o tym , podczas badania do gabinetu weszło 3 położne z oddziału, każda stanęła i patrzyła się w moją **** co było dość krępujące. Męża mojego wyprosiła, nie pozwoliła mu nawet przynieść mojego dowodu, większość czasu spędziłam bez bielizny a ona przeganiała mnie z fotela na leżankę i z leżanki na fotel ... Poza tym była mało delikatna podczas USG, strasznie cierpiałam na co ona " musi boleć" ... Skrobankę zaproponowała mi ponieważ upierałam się, że to na pewno była ciąża.
Dziewczyny dziękujmy Bogu za naszych lekarzy, bo naprawdę wiele trzeba się natrudzić by trafić na dobrego i godnego zaufania. Ja swojego na pewno odwiedzę , póki co mam 2 dzień silnego krwawienia. Nie zmienia to faktu, ze chcę wiedzieć co się stało i co było tego przyczyną.
Co za paskudne babsko! 😤

Cytat:
Spokojnie,zawsze przed takimi zabiegami jest stres, ale to normalne, ważne, że to nie jakiś bardzo skomplikowany zabieg, to szybko będziesz po 😊😙

Cytat:
Akurat takie zachowanie przypisywałabym tylko kobiecie. Większość tych złych opinii zawsze jest na koncie kobiet. Dlatego ja zawsze chodzę do lekarza - faceta, nigdy nie byłam u kobiety. Oczywiście, nie można tego generalizować, ale mimo wszystko uważam że mężczyźni są bardziej empatyczni w tym zawodzie. Jeszcze nie słyszałam o niedelikatnym ginekologu, natomiast o niedelikatnej ginekolożce słyszę non stop ala:

Ja też zawsze słyszę o kiepskich babkach - ginach. Ja teraz chodzę do bardzo dobrej kobiety, ale najgorszy gin u którego byłam to też była kobieta.

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam 34dc co daje nadzieje Ale miewałam ostatnio cykle o takiej długości także za wcześnie jest jakaś strasznie sie podniecać, aczkolwiek jutro chciałabym chyba zrobić test!

Jeden dzień delegacji za mną co bardzo mnie cieszy. Udało sie nawet wczoraj ze 2 godzinki pozwiedzać. Tutaj w Barcelonie kompletna wiosna! Cały czas w dzień +17, śpiew ptaków, aromat kwiatów z jakichś krzaków w powietrzu... Normalnie bajka!
Dzisiaj jeszcze będzie ciężki dzień, ale jutro już mamy luźniejszy program, wiec może jakaś wytrwam...

Kissoflife001 i zUa_tysica trzymajcie sie! Dużo zdrowia i szczęścia w kolejnym cyklu dla was!!

Piszę z telefonu-pozdro szejset

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:

Też wczoraj oglądałam, piękny mecz, obyło się bez horroru na samym końcu 😉 strasznie żałowałam że nie jestem w Arenie bo widzę ją z okna i mijam codziennie w drodze do pracy 😜 bardzo lubię tych piłkarzy 😍
Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość

To trzymam kciuki za test!😊

Ale zazdroszczę takiej aury... Też chcę wiosnę!!!😭

Ja dziś nieprzytomna, córcia chora, druga noc praktycznie nieprzespana, mam dość, a dziś do pracy do 22😓

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 09:30   #737
Wyczekujaca
Raczkowanie

Cytat:
Masakra... to było parę lat temu. Dlatego idę skonsultować do drugiego lekarza moja cystę i tą tonę leków, które przepisała mi wczoraj ginekolog. Już mi raz ja wyleczyła i to duphastonem, który można brać w ciąży.. a wczoraj nawet do karty nie zaglądneła. Wie, że się staramy o dziecko i mimo to przepisala leki, przy których nie wolno się starać Strasznie arogancka i zadufana w sobie sie zrobiła. W piątek idę do lekarza, który wszystko dokładnie tłumaczy, daje nawet zdjęcia usg plus opis badania i twierdzi, ze zawsze mogę z tym udać się na konsultację do niego lekarza. Tylko dojeżdża z Krakowa i w Bielsku jest tylko w piątki.
A czy ta lekarka będzie Tobie robiła usg po @ , zanim zaczniesz z lekami ?
Powiem Ci jak u mnie było, lekarz znalazł podczas usg na jajniku torbiel 4 cm / 4 cm, powiedział że nie ma szans na wchłoniecie, że jest z przegrodami i rośnie, dostałam skierowanie na operację. Tydzień po następnej @ poszłam się zapisać do szpitala, ten mój lekarz gin załatwił tam konsultację u dobrego chirurga. Przy badaniu okazało się że torbiel zwyczajnie zniknęła. A tyle stresu było.

Cytat:
Pierwsza narkoza to duży stres, sama przeżywałam mocno. Nie mogłam sobie tego wyobrazić. Pewnie podczas przygotowań dostaniesz zastrzyk na uspokojenie, każdemu robili w moim szpitalu. Ja go dostałam leżąc już na stole, a 3 minuty po spałam. Pani anestezjolog i pielęgniarki były bardzo miłe. Nic nie pamiętam później, obudziłam się na sali pooperacyjnej.
Bądź dzielna, na pewno zadbają o Ciebie.

16.02.2016 II kreski

http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 09:50   #738
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny Już mi troszkę lepiej , ale wciąż sobie myślę o dniu wczorajszym.
Poronienie czy nie ... jednak zostawi to jakiś ślad w mojej psychice. Już teraz zastanawiam się czy kolejna ciąża nie skończy się tak samo. Czuję strach przed próbowaniem ....
Co do baby z izby - nie ma ona dobrych opinii, podobno wmawia pacjentkom jakieś choroby, nie potrafi na usg zauważyć pęcherzyka, wiele kobiet się na nią skarży. Naprawdę miałam co do niej złe przeczucia i naprawdę żałuję, że to ona miała akurat dyżur. Poza tym nie wiem czy wspominałam o tym , podczas badania do gabinetu weszło 3 położne z oddziału, każda stanęła i patrzyła się w moją **** co było dość krępujące. Męża mojego wyprosiła, nie pozwoliła mu nawet przynieść mojego dowodu, większość czasu spędziłam bez bielizny a ona przeganiała mnie z fotela na leżankę i z leżanki na fotel ... Poza tym była mało delikatna podczas USG, strasznie cierpiałam na co ona " musi boleć" ... Skrobankę zaproponowała mi ponieważ upierałam się, że to na pewno była ciąża.
Dziewczyny dziękujmy Bogu za naszych lekarzy, bo naprawdę wiele trzeba się natrudzić by trafić na dobrego i godnego zaufania. Ja swojego na pewno odwiedzę , póki co mam 2 dzień silnego krwawienia. Nie zmienia to faktu, ze chcę wiedzieć co się stało i co było tego przyczyną.
Ona nie powinna w ogóle być lekarzem.. Jak tak można traktować pacjentki

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Współczuje Ci że trafiłaś na takie COŚ, bo jej nawet lekarzem nazwać nie można

Dlatego mi już też jest ciężko a mam 27.. ale mam nadzieję że po badaniach na endo mój gin da radę, i my damy radę.. póki co 29 dc i na @ się nie zanosi a co drugi cykl miałam regularny..

Cytat:
trzymam aby wszystko się udało
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 10:13   #739
Fantasmagori
Zakorzenienie

idziemy zaraz na USG. Trzymajcie kciuki

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 10:17   #740
Qazsew
Zakorzenienie

Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 10:20   #741
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Powodzenia
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 10:55   #742
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
A czy ta lekarka będzie Tobie robiła usg po @ , zanim zaczniesz z lekami ?
Powiem Ci jak u mnie było, lekarz znalazł podczas usg na jajniku torbiel 4 cm / 4 cm, powiedział że nie ma szans na wchłoniecie, że jest z przegrodami i rośnie, dostałam skierowanie na operację. Tydzień po następnej @ poszłam się zapisać do szpitala, ten mój lekarz gin załatwił tam konsultację u dobrego chirurga. Przy badaniu okazało się że torbiel zwyczajnie zniknęła. A tyle stresu było.
No właśnie też się nad tym zastanawiałam dlaczego nie kazała mi przyjść po @ Przecież mogłaby się faktycznie naturalnie wchłonąć. Ehh Ci lekarze, zapewne mają niezła kasę za przepisywanie leków. Zwłaszcza ze jeden lek, jest na zapalenie pochwy, której nie mam...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Trzymamy 😊😊😊daj znać 😊

Stary 2016-01-20, 11:23   #743
Wyczekujaca
Raczkowanie

Cytat:

16.02.2016 II kreski

http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 12:03   #744
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

To trzymam kciuki za test!

Ale zazdroszczę takiej aury... Też chcę wiosnę!!!

Ja dziś nieprzytomna, córcia chora, druga noc praktycznie nieprzespana, mam dość, a dziś do pracy do 22

Dziękuje bardzo!

Zdrowia dla was!! :-*

Stary 2016-01-20, 12:17   #745
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny wszystko dobrze Serduszko bije 174 razy na minutę a maleństwo ma 18 mm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12570942_1124031890965004_1795903613_n (2).jpg (73,7 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-01-20 o 12:34
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 12:42   #746
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wszystko dobrze Serduszko bije 174 razy na minutę a maleństwo ma 18 mm
ale czad!! super nie się rozwija dobrze życzę Ci samych takich dobrych usg
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:14   #747
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Super Fanta przeogromne gratulacje!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:28   #748
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Wspaniale!😊😊😊

Stary 2016-01-20, 13:34   #749
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
mnie dalej męczy ból gardła jutro wizyta u gina, ciekawe co mi powie, już niedługo powinniśmy zacząć starania w tym cyklu , ale jak dalej będę się tak źle czuć to cykl pójdzie na marne kissoflife001 3mam kciuki aby się wszystko oczyściło i udało w następnych cyklach!
Polecam Ci na gardło Tantum Verde, jedyne co pozwolił mi lekarz brać na gardło w ciąży ☺

Cytat:
No właśnie też się nad tym zastanawiałam dlaczego nie kazała mi przyjść po @ Przecież mogłaby się faktycznie naturalnie wchłonąć. Ehh Ci lekarze, zapewne mają niezła kasę za przepisywanie leków. Zwłaszcza ze jeden lek, jest na zapalenie pochwy, której nie mam...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Trzymamy 😊😊😊daj znać 😊

O kurczę, ale może akurat taki lek jest potrzebny...?
Cytat:
Gratuluję 😙

Ja jadę do pracy, moja mała trochę lepiej dzisiaj się czuje, ale i tak do końca tygodnia siedzi w domu, a szkoda, bo w pt występ dl babci i dziadka 😞 ale zdrowie najważniejsze, jeszcze nie raz będą występy☺

Napiszcie mi proszę, czy któraś z Was zaszła w ciążę, podczas gdy testy owu wychodziły negatywne? ja mam 24 dc, i jedyne co miałam na teście, to kilka razy bladą drugą kreskę... Stosuję się do zaleceń z opakowania, a tu nic, mimo że miałam bardzo intensywne kłucie w jajniku kilka dni temu... Może te testy są do d...upy??

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:44   #750
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

O kurczę, ale może akurat taki lek jest potrzebny...?

Napiszcie mi proszę, czy któraś z Was zaszła w ciążę, podczas gdy testy owu wychodziły negatywne? ja mam 24 dc, i jedyne co miałam na teście, to kilka razy bladą drugą kreskę... Stosuję się do zaleceń z opakowania, a tu nic, mimo że miałam bardzo intensywne kłucie w jajniku kilka dni temu... Może te testy są do d...upy??

Szukałam na necie kto to brał mając cyste i nic nie znalazłam. Dowiem się w piątek

A co do testów owulacyjnych to może jeszcze nie miałaś owulacji? A jakieś dodatkowe objawy typu śluz plodny? Skończył się już? Jak długie masz cykle? Regularne? Testy również mogą się mylić, czytałam o kilku przypadkach.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości