|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Hej, biernie was poczytaj, gratuluję nowym || kresek ;-) aż się jutra boję po tym jak przeczytałam jacy lekarze co po niektorzy sa. :-(. Mam nadzieję że zabieg wykona mój lekarz-tak jak mówił. Najbardziej boję się narkozy i całego tego przygotowywania "przed" :'(
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Polip na szyjce. Ehh ha też często przewijam do nick-ow piszących, ;-)
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam podglądnąć Twoje posty ale coś nie daje rady z komórki. W każdym razie trzymam kciuki aby wszystko poszło szybko i sprawnie 😊 rozumiem strach przed nieznanym ale wszystko musi być i będzie dobrze!
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#725 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy mojej chorobie najlepiej i najłatwiejdo 25 rż zajść w ciąże, ja mam 23. Myślę że 2-3 lata jeszcze pochodzimy do lekarzy, a potem JA daje sobie spokój. Szczególnie że staramy się juz prawie 2 lata. Jak Tż nie wiem bo szczerze mówiąc nie myślę o tym. |
|
|
|
|
#726 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Proszę Cię - nie daj sobie wmówić, że to nie była ciąża! Miałaś bardzo wysoką betę, ona nie mogła wziąć się z niczego! Koniecznie skonsultuj się z lekarzem - normalnym lekarzem. Czy ona w ogóle poprosiła Cię o wyniki bety? Czy zleciła powtórne badanie, aby sprawdzić czy beta spada/rośnie? Co za KONOWAŁ! Idź człowieku później rodzić swoje dziecko do takiego szpitala, gdzie pracuje taka POMYŁKA! Nie jestem lekarzem, ale wygląda mi to na wczesne poronienie. Umów się do swojej lekarki, zrób przed wizytą ponowne badanie bety, a nawet i dwa razy np. jutro i w piątek. Lekarz pewnie i tak Ci to zleci, bo to jedyne badanie na którym będzie widać, czy Twój organizm pomimo krwawienia wydziela jeszcze hormon HCG. Mam nadzieję, że wszystko ładnie samo się oczyści, ale musisz mieć potwierdzenie czy przypadkiem nie będzie konieczny żaden zabieg ( nie daj Boże ) Zobaczysz również, czy macie zielone światło do dalszych starań, bo ja po ciąży biochemicznej mam zakaz przez 2 miesiące. Koniecznie daj nam znać jak rozwija się sytuacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A przygotowania miną szybciutko, wenflon, przeniesienie na salę operacyjną i tyle Będziemy mocno trzymać kciuki!Cytat:
P.S Jeśli piszę nie do ładu i składu to przepraszam. % uderzają do głowy Wygraliśmy z Francją na ME i świętujemy
|
|
|
#727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Natlem, trzymam kciuki!
Kissoflife001, zUa_strasznie mi przykro Na lekarkę złożyłabym skargę, to jest w ogóle nie do pomyślenia, nawet nie wyobrażam sobie jak się czułaś. Daj znac co powiedział normalny lekarz... Ja dzisiaj postanowiłam nie robić testu i wytrzymać do soboty, bo cos brzuch pobolewa znacząco. |
|
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki mocno! ![]() Velamusisz częściej pić i pisać
Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2016-01-20 o 07:45 |
||
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
kissoflife001 bardzo mi przykro, na prawdę nie wiem co powiedzieć, pozostaje tylko wierzyć że kolejny cykl będzie pozytywny...
natlem trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze ☺ ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Tak się zafiksowałam na punkcie drugiego dziecka, że po postu co jakiś czas czuję jakby mi pokarm do piersi napływał, a nie karmię już 8 miesięcy... Wczoraj przy meczu piłki ręcznej też trochę się napiłam % 😁 lubię takie wieczory 😉 |
|
|
|
#731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj mam 34dc co daje nadzieje
Ale miewałam ostatnio cykle o takiej długości także za wcześnie jest jakaś strasznie sie podniecać, aczkolwiek jutro chciałabym chyba zrobić test! Jeden dzień delegacji za mną co bardzo mnie cieszy. Udało sie nawet wczoraj ze 2 godzinki pozwiedzać. Tutaj w Barcelonie kompletna wiosna! Cały czas w dzień +17, śpiew ptaków, aromat kwiatów z jakichś krzaków w powietrzu... Normalnie bajka! Dzisiaj jeszcze będzie ciężki dzień, ale jutro już mamy luźniejszy program, wiec może jakaś wytrwam... Kissoflife001 i zUa_tysica trzymajcie sie! Dużo zdrowia i szczęścia w kolejnym cyklu dla was!! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz też tłumaczył mi że medycyna i nowe wynalazki same robią nam krzywdę.. Gdybyś nie miała testów, bety lub USG które wykrywa wczesną ciążę nigdy byś o niej nie wiedziała. Z tego powodu w UK dopiero uznają ciążą od jakiegoś 10tyg bodajże, w niektórych krajach dopiero od 14tyg.. a wcześniej natura sama eliminuje. Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-01-20 o 09:11 |
|
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#736 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale zazdroszczę takiej aury... Też chcę wiosnę!!!😭 Ja dziś nieprzytomna, córcia chora, druga noc praktycznie nieprzespana, mam dość, a dziś do pracy do 22😓 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#737 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci jak u mnie było, lekarz znalazł podczas usg na jajniku torbiel 4 cm / 4 cm, powiedział że nie ma szans na wchłoniecie, że jest z przegrodami i rośnie, dostałam skierowanie na operację. Tydzień po następnej @ poszłam się zapisać do szpitala, ten mój lekarz gin załatwił tam konsultację u dobrego chirurga. Przy badaniu okazało się że torbiel zwyczajnie zniknęła. A tyle stresu było. ![]() Cytat:
Bądź dzielna, na pewno zadbają o Ciebie.
|
|
#738 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aby wszystko się udało
|
|||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
idziemy zaraz na USG. Trzymajcie kciuki
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Trzymamy 😊😊😊daj znać 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo! Zdrowia dla was!! :-* Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystko dobrze
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-01-20 o 12:34 |
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#749 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jadę do pracy, moja mała trochę lepiej dzisiaj się czuje, ale i tak do końca tygodnia siedzi w domu, a szkoda, bo w pt występ dl babci i dziadka 😞 ale zdrowie najważniejsze, jeszcze nie raz będą występy☺ Napiszcie mi proszę, czy któraś z Was zaszła w ciążę, podczas gdy testy owu wychodziły negatywne? ja mam 24 dc, i jedyne co miałam na teście, to kilka razy bladą drugą kreskę... Stosuję się do zaleceń z opakowania, a tu nic, mimo że miałam bardzo intensywne kłucie w jajniku kilka dni temu... Może te testy są do d...upy?? Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do testów owulacyjnych to może jeszcze nie miałaś owulacji? A jakieś dodatkowe objawy typu śluz plodny? Skończył się już? Jak długie masz cykle? Regularne? Testy również mogą się mylić, czytałam o kilku przypadkach. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

A przygotowania miną szybciutko, wenflon, przeniesienie na salę operacyjną i tyle
Będziemy mocno trzymać kciuki!
Wygraliśmy z Francją na ME i świętujemy 

no i cygara - nie palę ale przywiozłam dla przyjaciół

ala: