![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Moderna- dzięki wielkie!
Daje Olafowi Latopic probiotyk. Czarna herbata przynosi duża ulgę. Tylko ja parze 2torebki zwykłej. Nie ukrywam ze domowe sposoby próbuje chętniej bo wydaliśmy juz bardzo dużo pieniędzy na maści, kremy i inne zeby tylko pomagało. Korci mnie jeszcze Lipikar bo ma bardzo dobre opinie. Tylko właśnie to jest loteria czy pomoże czy nie a czesto te produkty sa drogie. Jak na złość żadna apteka nie ma próbek :/ Apteczne robione mieliśmy juz 3 i tez poprawa tylko na chwile.. Medidermu nie próbowałam. Nawilża czy natłuszcza? Tez juz sama nie wiem.. jedni mówią nawilżać inni natłuszczać.. Dość dobrze sprawdza sie u nas olej kokosowy. Myslalam tez na masłem shea. przepeaszam ze sie tutaj tak rozpisuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
MBZ♥
|
Jola ale po to mamy nasz wątek
![]() Zapytam jutro koleżankę bo ma córkę z problemami skórnymi/alerg. i ma jakąś maść robioną w aptece. Poproszę i recepturę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
Jola, oby się biednemu O. jak najszybciej poprawiło... Biedaczek. Ja pamiętam jak Kinia zaczynała mówić pierwsze słowa i jeszcze mało co mówiła a budzila się w nocy i wolala psi psi co znaczyło, żeby ja posmarować bo swedzi... ech. Ciężkie to. U nas się na szczęście nie rozwojowalo zbytnio ale wiem co czujesz.
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Wtajemniczenie
|
Byou, 24 stycznia zaczyna się nowa, tegoroczna seria Archiwum X
![]()
![]() |
#4745 |
Zadomowienie
|
Jola dużo siły
![]() ![]() chcesz masci, które ostatnio dostaliśmy? Tzn receptury? Zuzia miała właśnie takie suche jak papier policzki. Gołym okiem bylo widać, ze skora jest aż sciagnieta. Poliki czerwone i aż błyszczące z tej suchoty. Jak patrzyłam i dotykalam to sie ryczec chciało. Dość szybko te maści pomogły (na wysypke niestety nie) Ja odstawiam jabłka (praktycznie jedyny owoc, który teraz jadłam). Zuzi wysypka na nogach sie pogarsza i cos czuje, ze to od tego. Dzis idziemy do lekarza. Byou śliczne te laurki. Jak będę miała czas to sciagne pomysł i wieczorem zrobię ![]()
#4746 |
Zadomowienie
|
Zmiana statusu: Zuzia obudziła się z suchymi policzkami.ehh
To te maści:
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-01-20 o 04:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Zamowilam fotelik, przyszedl Advansafix - boski, moj ideal, spelnial wszystkie moje oczekiwania - i klops! Nasze auto nie ma tego haka top tether
![]() poszedl do zwrotu, a ja nie potrafie znalezc innego, w kazdym cos mi nie pasuje, zreszta i tak musimy poczekac do wagi 15 kg, by zmienic na inny - a one juz sa tylko na pas 3-punktowy, tamten byl do 25kg 5-punktowy ![]() Cytat:
![]() ![]() przeboski on jest! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
MBZ♥
|
Sorce
![]() ![]() Moderna, nie sprawdzałaś w tej specyfikacji? Tam są wypisane auta do których pasuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
ja na szybko: zapraszam do klubu tych z niefacebookowych ![]() Byou, patrzaj na fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten krem UEA (czy mediderm gotowy) to lekki krem natluszczajacy, on sie ladnie wchlania i zostawia delikatna warstwe. Nie polecam naomiast na stany zapalne kremow z urea, nie dosc ze podrazniaja to powoduja, ze komorki zapalnr dluzej pozostaja w skorze. Natluszcza sie gdy sa stany zapalne, nawilza, kiedy skora jest tylko sucha. Wazne sa przewiewne ubranka z bawelny, ktore beda chlodzic cialo, najlepiej w kolorze bialym, najgorsze sa ubrania ze sztucznymi dodatkami, czy rajstopy, ktore sisle dotykaja skory. Ja bezposrednio na skore nie lubilam olejow czy shea, natomiast kapie sie w olejkach, a pozniej cialo smaruje kremem - i tak bylo mi najlepiej. Cytat:
![]() ten top tether nie sprawdzilam.. maz musi kupic nowe auto i bedzie po sprawie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam plan, że Pchełka przejdzie do Filipowego fotelika jakoś za rok, wtedy będzie Fifi miał na pewno 15kg (teraz obstawiam 14-14.5), a w swoim romerze do 18 w razie czego jeździć może
![]() Szukam inspiracji na obiad. Co robicie?
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
K. wazy 17kg mimo tego, ze malo je.
Moderna nam pomogl ten krem z urea a Zuzia miala suche czerwone plamy
#4755 |
Wtajemniczenie
|
Byou dlatego zapraszałam żebyś zobaczyła jak Z wygląda w niej
![]() Troszke jeszcze lużna jest, ale na wiosnę będzie jak znalazł.A wtedy sesja w plenerze ![]() Moderna ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, zgapiam!
tylko muszę rybkę złowić ![]()
![]() |
#4758 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny!
Kwiatuszek- no widzisz to jest właśnie tak ze jednemu pomoże a u innego całkiem sie nie sprawdzi.. Dlatego metoda prób i błędów.. Moderna- Na razie skupiam sie na diecie ale ten mediderm moze jeszcze kupie. super sie teraz sprawdza ten cethapil a nie chce przedobrzyć. Ubranka najcześciej jasne i ubieram na lewa stronę zeby go nie drażniły metki i przeszycia. Wczoraj tez czytałam o kokosowym do kąpieli ![]() Póki co mam kapać w samej wodzie. Ja musze kupic fotelik dla Olafa bo juz mu nogi wystają i głowa tez juz troszkę. A Ewa juz jedzi w tym następnym bo nasz priori roLecial sie przed wyjazdem do polski.. Trochę sie bałam ze za mała ale nie miałam wyjścia.. A Ewa duża to chyba aż tak wielkiej zbrodni nie popełniam.. Wsadziłem ka na wagę ma 16,5kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodzę syropem z agawy i Jakub też pije, ale to jego picie to takie byle jakie, bo on może z pół kubka wypije jak ma ochotę a to trochę mało, zwłaszcza, że jemu taką słabą tą "miksturkę" robię. Cytat:
Moderna - kiedyś pisałaś żeby olejów nie dawać bezpośrednio na skórę, dobrze pamiętam? dlaczego? tak ogólnie czy tylko przy większych problemach? możliwe żeby przy alergii na białko mleka krowiego dziecko tolerowało np. twaróg kozi a nie tolerowało jogurtu koziego, albo odwrotnie? jak to jest? i od czego zacząć ewentualne wprowadzanie (póki co u mnie). ostatnio D. znowu ulewa i jedyne co mi przychodzi do głowy do serek kozi który jadłam na śniadania, nic innego nie jadłam z nabiału ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
MBZ♥
|
Monika, wiesz o tym?: http://www.tlustezycie.pl/2013/07/cz...st-zdrowy.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.alergia.org.pl/lek.arch1/..._03/mleko.html oleje mozna na pewno bezposrednio na skore - ale wedlug mnie na zdrowa, mnie oleje i shea nie zapewnialy zadnej elastycznosci skory, bardzo duzy dyskomfort, ale ja mam bardzo sucha skore, dodatkowo mnie lekarz odradzal - i badz tu madrym ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-21 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Heja u nas spokojnie Milus grzeczny nie choruje.
A ja bylam wczoraj na randce myslalam ze pojdzie gorzej z moim norweskim ale dalam rade hehe i moze beda nastepne 😄 Jola wspolczuje Olafka biedak tak sie wymeczy. 3mam kciuki za rychla poprawe. Jeszcze 12 nocek i moja mamcia przylatuje. Laduje w sobote ale mi ja siostra na cala niedziele pozycza bo sie przeprowadza po raz yhmm chyba 13 hehe i mamcia pomoze jej posprzatac stare mieszkanko i od razu z lotniska ja wezmie do sobie wiec Milusia tulic bedzie dopiero w niedziele na wieczor hehe Pozdrawiam z zimmnego snieznego Bergen |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
Fiu fiu Kasia a to jakis nowy kandydat?
![]() A my w srode bylismy u lekarza a popoludniu K wysypalo ma cale czerwone nogi, dzis rece ![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | ||
Zakorzenienie
|
hej
Dziewczyny współczuję wam tych uczuleń u dzieciaczków ![]() BYłam wczoraj z Julką na lodowisku ![]() ![]() ![]() a we wtorek była zabawa choinkowa u Julki. Na pierwszą godzinę poszłam ja z KArolem to i on pobrykał, później poszedł tż. A jutro przedstawienie dla dziadków w przedszkolu u Karola i nie mam jak pójść, buuu będzie mi musiała babcia nagrać Cytat:
![]() Łatwo mówić lekarzom, pamiętam jak przy Julce ortopeda nam mówił, żeby pilnować żeby nie wstawała, yhy bo to tak łatwo upilnować jak dziecko samo staje ![]() było tak - obiad:rosół +łopatka pieczona, ziemniaki,surówki dwie - 4 ciasta + galaretki dla dzieci - 4 sałatki - wędlina -śledzie -roladki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym z pieczarkami z sosem szpinakowym - jajka faszerowane -muszelki nadziewane -rolada z sera zółtego nadziewana kurczakiem i pieczarkami z sosem czosnkowym -i trójkąty z ciasta drancuskiego z kurczakiem i fetą ![]() jak wszystko powkłądasz to stwierszisz że coś miejsca ci brakuje hehe ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Demeter i co to, jakis wirus?
malpka ulalala jakie menu fiu fiu ![]() od jakiego wieku dzieci jezdza na lyzwach, czy rolkach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.