Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-20, 19:52   #2791
olenkasz
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV

Cytat:
Napisane przez Nomi_ Pokaż wiadomość
Chodziło mi o tłumaczenie każdego opuchnięcia tarczycą ( w domyśle "chorą tarczycą"), jak no jest u niektórych blogerek. Ale zapomniałam, że tu o vlogerkach, więc nie każdy będzie wiedział o co mi chodzi.

A że usta nie puchną od tarczycy, to oczywiście też wiem, znam blisko i chorą na niedoczynność i na nadczynność (oczywiście nie chodzi mi o tę samą osobę) i o takich objawach nigdy nie wspominały.
Karolina powiększała usta. To nie problemy z tarczycą.
Stary 2016-01-20, 19:52   #2792
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xsun Pokaż wiadomość
Oczywiście słusznie zrobili, że ją zablokowali i mówią o tym, ale mówienie "czego ona tam nie wypisuje na innych"a tam "brzydkie masz paznokcie, brzydkie włosy, złe to, złe tamto" to trochę takie, hmm, wyolbrzymienie?

Uhuhu, jedyne co zapamietalam to wielki brzuchol Agi, czyzby w koncu jakas dzidzia?

Co do Szusz to zostawie bez komentarza,juz dawno ja odsubskrybowalam, biedne dziewcze musi cyckami nadrabiac zeby podbic ogladalnosc.

O Boze dopiero teraz zobaczylam cie bez makijazu....tragedia choc gratuluje odwagi

O matko czy ty wyjezdzasz do kraju trzeciego swiata ze tyle tej chemii ciagniesz, daj troche skorze odpoczac latem, pusta dziewucho .

dla mnie nie jest to wyolbrzymianie
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:52   #2793
xsun

Cytat:
Napisane przez Dragonknight Pokaż wiadomość
komentarz z 24 lipca był u Bogu? Wygląda jak połowa komentarzy pod filmikiem o kosmetykach na wyjazd do siostry

Chyba tak
xsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:53   #2794
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Morticia Pokaż wiadomość
Widziała któraś z Was snapy Julii Kobus z wczoraj? Jeszcze chyba są dostępne. Zupełnie mnie wcięło...

W skrócie: najpierw kazała widzom wysyłać pytania na Q&A, ale MAJĄ to być pytania kreatywne, NIE CHCE WIDZIEĆ powtarzających się pytań typu czy jest jeszcze z Dawidem - nie będzie na takie pytania odpowiadać, bo najwyraźniej ludzie zadający takie pytania nie widzieli jej poprzednich filmików, gdzie już padła odpowiedź. Mówiła to z taką złością w głosie, serio.

Potem przeszła na temat ojca Alexa. Powiedziała, że w papierach sądowych nazwał ją "polską Kim Kardashian" dlatego, że jest medialna i jej prawnik się bardzo z tego śmiała, że ona przecież nie na taką skalę. Dodała, że on nie jest inteligentny, bo inteligentny człowiek by tak nie napisał. I w ogóle, pani prawnik ją bardzo pochwaliła, że odwaliła kawał takiej świetnej roboty i uzbierała różne papierki.

Ok, nie mam dzieci, męża, ani nawet chłopaka, więc możecie mówić, że mało wiem o życiu, ale moim skromnym zdaniem kobieta nie powinna tak oczerniać ojca swojego dziecka publicznie. Co by nie było, jest jego ojcem, i kiedyś będzie może chciał z nim zbudować jakąś więź, a co zostało powiedziane przez Julkę już nie zginie. Dobija mnie ona.
Drama na poziomie gimbazy Najpierw wielka miłość, forever together, facet taki cudowny, ze można się posikać z zachwytu. A później takie ciśnięcie, bo miłość się skończyła i już można oczerniać drugą osobę publicznie.

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
osobą która przesadza jest ta pani, zdecydowanie, nie dziwie sie, ze zablokowali
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:55   #2795
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Chodziło mi o tłumaczenie każdego opuchnięcia tarczycą ( w domyśle "chorą tarczycą"), jak no jest u niektórych blogerek. Ale zapomniałam, że tu o vlogerkach, więc nie każdy będzie wiedział o co mi chodzi.

A że usta nie puchną od tarczycy, to oczywiście też wiem, znam blisko i chorą na niedoczynność i na nadczynność (oczywiście nie chodzi mi o tę samą osobę) i o takich objawach nigdy nie wspominały.

spoko, ale ja się dalej będę kulać ze skrótu "mieć tarczyce" dla problemów na tle hormonów tarczycowych, gdyż sama takie mam bo tarczycy właśnie nie mam ale oczyścić rozumiem o co Ci chodzi i skąd ten skrót
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:56   #2796
mevi_evi
wow

Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLV

Cytat:
Napisane przez wraaakczasu Pokaż wiadomość
A pco i pcos to nie to samo? Tak się składa, że niestety jestem posiadaczką problemów pco (nie wiem jak to inaczej nazwać..chorobą? jestem posiadaczką choroby pco?) i od tego też nie puchną usta :P Fakt, że można mieć problemy z wagą (które ja mam grrr...), może to wszystko od tego. Nie mam pojęcia. Ale jeżeli ktoś jest zainteresowany to Cremedelacreme fajnie to wszystko opowiedziała (jakie są objawy itp.) https://www.youtube.com/watch?v=9VPNmZciROY

W ogóle nie wiem jak to się dzieje ale kiedyś jak miałam problemy z tarczycą to nagle wszyscy dookoła też je mieli. Teraz jak się dowiedziałam o tym moim nieszczęsnym PCO to kilka dni później właśnie Gosia wrzuciła wyżej wymieniony filmkik. I w sumie fajnie, że poruszyła taki temat, przynajmniej mogłam się czegoś więcej dowiedzieć na temat tej choroby.
Kiedyś ktoś mi mądrze powiedział, że pco to tylko jajniki, które mają wianuszek z pęcherzyków, i nie muszą dawać wiekszych objawów. A pcos to cały zespół objawów między innymi trądzik, nieregularne cykle itp, pewnie to dobrze znasz
Witaj w klubie, nie jest tak źle. Odkąd ostawiłam cukier to nie zatrzymuję tak bardzo wody. (tak, odkryłam Amerykę) :p.

mevi_evi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:57   #2797
xsun

Cytat:

Uhuhu, jedyne co zapamietalam to wielki brzuchol Agi, czyzby w koncu jakas dzidzia?

Co do Szusz to zostawie bez komentarza,juz dawno ja odsubskrybowalam, biedne dziewcze musi cyckami nadrabiac zeby podbic ogladalnosc.

O Boze dopiero teraz zobaczylam cie bez makijazu....tragedia choc gratuluje odwagi

O matko czy ty wyjezdzasz do kraju trzeciego swiata ze tyle tej chemii ciagniesz, daj troche skorze odpoczac latem, pusta dziewucho .

dla mnie nie jest to wyolbrzymianie
Czasami gorsze określenia tutaj lecą
xsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:58   #2798
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xsun Pokaż wiadomość
Czasami gorsze określenia tutaj lecą
tak? jakis przykład czy tak gołosłownie?
Stary 2016-01-20, 20:03   #2799
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mevi_evi Pokaż wiadomość
Kiedyś ktoś mi mądrze powiedział, że pco to tylko jajniki, które mają wianuszek z pęcherzyków, i nie muszą dawać wiekszych objawów. A pcos to cały zespół objawów między innymi trądzik, nieregularne cykle itp, pewnie to dobrze znasz
Witaj w klubie, nie jest tak źle. Odkąd ostawiłam cukier to nie zatrzymuję tak bardzo wody. (tak, odkryłam Amerykę) :p.

Racja, nie jest źle. A co do objawów to aż za dobrze je znam, choć odkąd zaczęłam brać tabletki to troszkę to wszystko się unormowało. Minus jest tylko taki, że wydaje mi się, że teraz częściej mam "napady" dołów. Potrafię się przez chwilę z czegoś śmiać a za chwilę ryczeć jak bóbr. Mam nadzieję, że niedługo i to się unormuje bo jak tak dalej pójdzie to mój facet ze mną długo nie wytrzyma.. Z tą wodą to mnie zaciekawiłaś, już od dłuższego czasu myślę o tym żeby odstawić cukier ale jakoś mi to nie idzie :<
wraaakczasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:06   #2800
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:

Ja niecałe 2 tyg temu poszłam sobie na rutynową wizytę do gine. Wszystko teges, jaką ma pani ładną, różowiutką szyjkę macicy, śmieszki heheszki i nagle- o, ma pani 5cm torbiel na prawym jajniku ;o Nie powiem, bo się trochę wystraszyłam, najgorsze jest to, że nie chciałam już brać hormonów, a tu znowu trzeba :/ I niestety, dziadostwo lubi się odnawiać.
Mam nadzieję, że odczuwacie jakiekolwiek dolegliwości dziewczyny w jak najmniejszym stopniu
Stary 2016-01-20, 20:07   #2801
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
tak? jakis przykład czy tak gołosłownie?
a i jeszcze: to, ze tutaj czy gdziekolwiek indziej z ust kogokolwiek innego padają "gorsze okreslenia" nie usprawiedliwia tej pani i nie czyni reakcji aggie mniej odpowiednią do sytuacji
"ale ja tylko pobiłem, przeciez ktostam gdziestam zabił"
Stary 2016-01-20, 20:07   #2802
mevi_evi
wow

Cytat:
Racja, nie jest źle. A co do objawów to aż za dobrze je znam, choć odkąd zaczęłam brać tabletki to troszkę to wszystko się unormowało. Minus jest tylko taki, że wydaje mi się, że teraz częściej mam "napady" dołów. Potrafię się przez chwilę z czegoś śmiać a za chwilę ryczeć jak bóbr. Mam nadzieję, że niedługo i to się unormuje bo jak tak dalej pójdzie to mój facet ze mną długo nie wytrzyma.. Z tą wodą to mnie zaciekawiłaś, już od dłuższego czasu myślę o tym żeby odstawić cukier ale jakoś mi to nie idzie :<

tak, podobno "okołocukrzycowa" dieta i trzymanie trzustki i insuliny pod kontrolą pomagają przy jajnikach(trzymam się nazewnictwa z postów wyżej )
Jeśli masz jakieś pytania, to możesz napisać do mnie pw, bo może niekoniecznie każdy chce tutaj czytać o jajnikach i nie chcę spamować

Stary 2016-01-20, 20:09   #2803
Radzka
Zadomowienie

https://www.instagram.com/p/BAwy5EHS...-by=thekretka1

Czy tylko dla mnie kretka lepiej wygląda w delikatniejszym makijażu oka lub w kreskach i mocniejszych ustach

Woodstock 2013
Woodstock 2014
Woodstock 2015

Woodstock 2016

03.08.2013 <3
Radzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:10   #2804
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez RudeOne Pokaż wiadomość
Ja niecałe 2 tyg temu poszłam sobie na rutynową wizytę do gine. Wszystko teges, jaką ma pani ładną, różowiutką szyjkę macicy, śmieszki heheszki i nagle- o, ma pani 5cm torbiel na prawym jajniku ;o Nie powiem, bo się trochę wystraszyłam, najgorsze jest to, że nie chciałam już brać hormonów, a tu znowu trzeba :/ I niestety, dziadostwo lubi się odnawiać.
Mam nadzieję, że odczuwacie jakiekolwiek dolegliwości dziewczyny w jak najmniejszym stopniu
Jeżeli chodzi o mnie to w sumie nie mam większych dolegliwości więc jest okej. W ogóle strasznie mnie zszokowała diagnoza i trochę się wystraszyłam ale poczytałam sobie o tym i myślę, że nie ma tragedii.
Stary 2016-01-20, 20:11   #2805
mevi_evi
wow

Cytat:

O nieee, torbiele! Tylko nie to!
Jako domorosły lekarz i siostra kobiety, która też miała z tym problem polecam olej z wiesiołka. Moja siostra bierze już dobre pare lat i jakoś jej nic już się nie pojawia.

Stary 2016-01-20, 20:13   #2806
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
tak, podobno "okołocukrzycowa" dieta i trzymanie trzustki i insuliny pod kontrolą pomagają przy jajnikach(trzymam się nazewnictwa z postów wyżej )
Jeśli masz jakieś pytania, to możesz napisać do mnie pw, bo może niekoniecznie każdy chce tutaj czytać o jajnikach i nie chcę spamować

A ja Wam za ten offtop bardzo dziękuje, przypomniałyście mi, że muszę na kontrole iść (rutynową, nic związanego z pco, ale mimo wszystko mi się skojarzyło)

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Tati testuje produkt do zmywania makijażu za 125 dolców.

http://youtu.be/5iuLKEapXTg
Stary 2016-01-20, 20:13   #2807
mevi_evi
wow

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
A ja Wam za ten offtop bardzo dziękuje, przypomniałyście mi, że muszę na kontrole iść (rutynową, nic związanego z pco, ale mimo wszystko mi się skojarzyło)

Nie ma za co! Warto się badać regularnie! Lepiej zdusić coś w zarodku, niż czekać aż będzie za późno.

Stary 2016-01-20, 20:14   #2808
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:

Też o tym myślałam Póki co nie mam raczej pytań ale w razie czego będę pisać
Stary 2016-01-20, 20:16   #2809
mevi_evi
wow

Cytat:
Jeżeli chodzi o mnie to w sumie nie mam większych dolegliwości więc jest okej. W ogóle strasznie mnie zszokowała diagnoza i trochę się wystraszyłam ale poczytałam sobie o tym i myślę, że nie ma tragedii.

jest moment diagnozy i pierwsze minuty po wyjściu z gabinetu. Ale potem okazuje się, że w sumie to nie jesteś sama i są lekarze, którym chce się leczyć i pomagać. Kiedyś usłyszałam, że mam zajść w ciążę to mi przejdzie.
No spoko. Tylko bez leczenia chyba raczej nie. No aleee...

Stary 2016-01-20, 20:17   #2810
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:
O nieee, torbiele! Tylko nie to!
Jako domorosły lekarz i siostra kobiety, która też miała z tym problem polecam olej z wiesiołka. Moja siostra bierze już dobre pare lat i jakoś jej nic już się nie pojawia.

Właśnie czytałam o tym wczoraj! I na pewno wypróbuję Na pewno nie zaszkodzi, a czytałam że wielu dziewczynom pomaga Dzięki
Stary 2016-01-20, 20:17   #2811
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma za co! Warto się badać regularnie! Lepiej zdusić coś w zarodku, niż czekać aż będzie za późno.

Jeżeli mam być szczera to jestem głupiutka (możecie mi zlać dupe za to) bo gdyby nie chłopak to do dzisiaj bym nie poszła na swoją PIERWSZĄ! wizytę a mam 21 lat i problemy miałam od bardzo dawna..
Stary 2016-01-20, 20:20   #2812
mevi_evi
wow

Cytat:
Najgorszy jest moment diagnozy i pierwsze minuty po wyjściu z gabinetu. Ale potem okazuje się, że w sumie to nie jesteś sama i są lekarze, którym chce się leczyć i pomagać. Kiedyś usłyszałam, że mam zajść w ciążę to mi przejdzie.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Jeżeli mam być szczera to jestem głupiutka (możecie mi zlać dupe za to) bo gdyby nie chłopak to do dzisiaj bym nie poszła na swoją PIERWSZĄ! wizytę a mam 21 lat i problemy miałam od bardzo dawna..

Nie jesteś pierwsza, niestety dalej wizyta u ginekologa to smutny przymus i to w większości "jak coś się dzieje".

Stary 2016-01-20, 20:20   #2813
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość
Drama na poziomie gimbazy Najpierw wielka miłość, forever together, facet taki cudowny, ze można się posikać z zachwytu. A później takie ciśnięcie, bo miłość się skończyła i już można oczerniać drugą osobę publicznie.

Jestem bardzo przeciwna takim akcjom i oczernianiu kogoś za pomocą internetu. Uważam, ze Julka robi głupio pisząc takie rzeczy.

W przypadku Julki sprawa była bardziej poważna niż: miłość się skończyła.
Stary 2016-01-20, 20:21   #2814
mevi_evi
wow

Cytat:
Właśnie czytałam o tym wczoraj! I na pewno wypróbuję Na pewno nie zaszkodzi, a czytałam że wielu dziewczynom pomaga Dzięki

Powodzenia!!

Stary 2016-01-20, 20:21   #2815
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
jest moment diagnozy i pierwsze minuty po wyjściu z gabinetu. Ale potem okazuje się, że w sumie to nie jesteś sama i są lekarze, którym chce się leczyć i pomagać. Kiedyś usłyszałam, że mam zajść w ciążę to mi przejdzie.

A ja się właśnie zastanawiam jak to tak naprawdę jest z tą ciążą. Bo zawsze jak jestem w gabinecie to taki strach mnie ogarnia, że zawsze zapominam zapytać a czytałam w necie (o taaak, bardzo dobre źródło informacji! ) że podobno przy pco zajście w ciążę jest mało prawdopodobne i tak sobie się zastanawiam czy to faktycznie jest racja. Oczywiście, nie każdy człowiek ma to samo itp. ale jednak zastanawia mnie to.
Stary 2016-01-20, 20:22   #2816
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam zamiaru pisać 2 razy tego samego, dlatego radzę uważniej czytać i zwracać uwagę też na nawiasy - tam też jest tekst.

A no właśnie. Ja czytam od niedawna, ale już kilka rzeczy w offtopach zwróciło moją uwagę.

Na przykład polecany tu różany olejek evree

Pierwszy kosmetyk,który mnie zapchał. Drugi miesiąc walczę ze skutkami
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:24   #2817
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Jestem bardzo przeciwna takim akcjom i oczernianiu kogoś za pomocą internetu. Uważam, ze Julka robi głupio pisząc takie rzeczy.

W przypadku Julki sprawa była bardziej poważna niż: miłość się skończyła.
Wiem, wiem. I nie chce w żaden sposób umniejszać tego co przeszła, ale schemat zachowania i poziom dojrzałości według mnie identyczny. Mimo wszystko powinna się powstrzymać od takich tekstów publicznie. Już pomijam, że może sobie zaszkodzić jeśli prawnik ojca Alexa jest sprytny i kontroluje to co pokazuje na snapie.
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:25   #2818
barbarybcia
Raczkowanie

Cytat:
A ona nie mówi też, że nie farbuje włosów mimo że często ma widoczny odrost?
Nie słyszałam by komuś tak z niczego górna warga urosła...Może powinnam zazdrościć?
Ja nie wiem, czemu ona się wypiera tych ust, przecież ładnie ma zrobione.
Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Tati testuje produkt do zmywania makijażu za 125 dolców.

http://youtu.be/5iuLKEapXTg
Super jest ta seria, ciężko na YT o filmiki o aż tak drogich produktach (nie, żebym miała któryś z nich mieć, ale fajnie wiedzieć, jak działają.)
barbarybcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:28   #2819
mevi_evi
wow

Cytat:
A ja się właśnie zastanawiam jak to tak naprawdę jest z tą ciążą. Bo zawsze jak jestem w gabinecie to taki strach mnie ogarnia, że zawsze zapominam zapytać a czytałam w necie (o taaak, bardzo dobre źródło informacji! ) że podobno przy pco zajście w ciążę jest mało prawdopodobne i tak sobie się zastanawiam czy to faktycznie jest racja. Oczywiście, nie każdy człowiek ma to samo itp. ale jednak zastanawia mnie to.

Jest możliwe, tylko trzeba najpierw wszystko ładnie wyregulować. Mam kilka znajomych, które już w pierwszych miesiącach regularnych cykli zaszły i nawet się tego zbytnio nie spodziewały. Jeśli jesteś na tym etapie, to nie czytaj internetów, bo tam niektóre historie odbierają chęć czegokolwiek. :p Dobry ginekolog-endokrynolog i wszystko jest możliwe!

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Pierwszy kosmetyk,który mnie zapchał. Drugi miesiąc walczę ze skutkami

U mnie z kolei nie zrobił nic. Zero. Ani lepiej, ani gorzej. Może dlatego, że to nie jest czysty olejek różany tylko miks kilku różnych.

Stary 2016-01-20, 20:29   #2820
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez barbarybcia Pokaż wiadomość
Super jest ta seria, ciężko na YT o filmiki o aż tak drogich produktach (nie, żebym miała któryś z nich mieć, ale fajnie wiedzieć, jak działają.)

Tez mi się bardzo podoba ta seria (choć oczywiście nie planuje zakupów tego typu produktów).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości