|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Ciągle muszę Was nadrabiać, co nie jest łatwe bo dużo piszecie.
U Nas dużo się działo przez ostatni tydzień, łóżeczko złożone, materac wymrożony, komoda złożona, ciuszki poprane, wanienka kupiona, dzisiaj przyszedł wózek i fotelik. Jutro będę prasować ciuszki i układać je w komodzie i powoli zacznę pakować torbę do szpitala. Fatalnie się czuję od 2 tygodni, wszystko mnie boli, puchnę, od wczoraj bardzo boli mnie brzuch jak na @. Ciężko mi wstać z łóżka, tak bolą mnie kości łonowe. Jak za długo leżę na lewym boku to boli mnie pod prawą piersią, Czytałam, że to może być uciśnięta wątroba. Wszystkim gratuluję wizyt, wag maluszków. Esor super, że nie masz cukrzycy. Motyl fajnie, że już lepiej. Trzymam też kciuki za jutrzejsze cc. Lucy mogłabyś w końcu urodzić. Może rozsypałby się worek porodowy
|
#1262 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Do masażu krocza to używacie olejku migdałowego, zimnotloczonego? Kupiłam do kapania malucha i nie wiem czy się nadaje taki?
|
|
#1263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Z tego co piszesz, jest przegenialna!Nom wesoło i dzielnie się trzymamy, choć niektóre już rozwarte i gotowe
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to jakiś pomysł na nowy program lub serial tv. Ładny tytuł
|
|
#1265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg jej uznania tyle jest wystarczająco.A co do pieniedzy to jedna zk oleznaek moich zrobila tak ze zaplacila za to jakis tam pieniedzy a na chrzest poprosila gosci nie o prezenty ale wlasnie o wplaty na poczet tego bankowania i stamtad ma pieniazki na pokrycie kosztow ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
i co? mniej sie stresowalam niz teraz! duuuuzo mniej. zdrowasza bylam a zapomnialam ze ty balonik to rzeczywiscie kawa nie wiem czy potrzebna, ale jak nie masz co robic to zawsze mozna balonik ponoc super, na jodze dla kobiet w ciazy 3 dziewczyny zachwalaly---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
ale mozna tez inny olej, wieisolek w plynie, od biedy nawet oliwa z oliwek jest ok. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- TZ pojechal do kina. Mielismy ogaldac serial bo wczoraj zaczelismy nowy ale coz, trzeba poczekac do jutra. Nic to, trzasne jakis glupi babski serial, ogarne kuchnie, przygotuje obiad na jutro bo pol dnia mnie nie ma (jutro fryzjer dla relaksu, potem ktg i gin) wiec Pola musi miec co zjesc i ide w kimono.
|
|||
|
|
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Motyl, Zosienka - gratulacje udanych wizyt ![]() Ja niedawno trafiłam na artykuł, który mówił o minusach pobierania krwi pępowinowej. Głownie chodziło o to, że dziecko powinno się odpępnić dopiero jak krew przestanie tętnić. Były tam wypisane korzyści z takiego odpępnienia. W drugą stronę jak już kiedyś pisałam 6 lat temu nie było możliwości leczenia komórkami macierzystymi tylu chorób co teraz. Decyzja trudna... |
||
|
|
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi, to zaczynam dziś masaż migdałowym.
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
No heeej. Już od 2 godzin mam odpisać ale ciągle coś.
Gratulacje wizyt !!! Byłam u wróżbity iiii...kazał mi przyjść na USG za 2 tygodnie Ciekawe czy zdąży Nie no mówię mu, że co tydzień ma mi zrobić te USG i w końcu się rozpakuję. A on, że teraz przecież dziecko najwięcej przybywa i to nie jest jego fanaberia. Ale mówię- ja tam generalnie dla ubawu z tego doktora chodzę. Ale żeby nie było... wróżbita mnie wziął na kozetkę i (no bo kiedyś się pomylił ![]() ![]() Także jeśli chodzi o mojego wróżbitę- chyba reprezentuje standardy norweskie Co jeszcze- wyniki krwi i moczu ok. Są tam jakieś odchylenia ale np. mam nie brać żelaza itp. aha...co mi się przypomniało- justynka- mi 2 dni przed porodem baaaardzo bolały kości miednicy. Normalnie czułam rozpieranie i jak usiadłam w jednej pozycji to ciężko mi było wstać i się rozruszać. Ja w ogóle dopiero tydzień przed tp. zaczęłam chodzić jak kaczka i zaczęło się z tymi kośćmi coś dziać bo ciężko mi było np. z samochodu wyjść. Teraz takie uczucie (tylko w mniejszym stopniu) miałam już 2 miesiące temu... Aha- i oficjalnie obalam teorię marci, że 20 tyg. od wyczucia pierwszych ruchó dziecka będzie poród. U mnie to mit
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej badzia ten Twoj wróżbita to jest gość dobry agent ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z niego też leję . Już teraz wiem dlaczego nie mam problemu z tygodnia na tydzień się do niego dostać i NIGDY nie ma tam kolejki ani żadnego opóźnienia![]() Żebym miała jakąś problemową ciążę, czy naprawdę coś dolegało to wiadomo, że bym zmieniła a tak to chodzę w ramach rozrywki ![]() Tylko druga strona medalu to to, że on za nic kasę bierze. A w ogóle u mnie już jest +15 kg
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla przykładu podała m.in. białaczkę, że krew pępowinowa to zawsze 100% zgodności. I że oczywiście zawsze jest możliwość pobrania szpiku kostnego rodziców - ale że w tym przypadku mamy tylko 25% prawdopodobieństwa zgodności... i jak się nie trafi, to trzeba szukać w bazie dawców ![]() Nie wiem jak to jest z tym pobraniem. W materiałach, które dostałam jest informacja, że krew pępowinowa jest pobierana po odpępnieniu dziecka i że jest to zabieg całkowicie nieinwazyjny, bezbolesny i neutralny dla matki i dziecka. Ja jestem zszokowana listą chorób, które można leczyć za pomocą tych komórek macierzystych... a badania cały czas trwają i non stop coś dochodzi. |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
jest postęp, skoro wiedział, z której strony główka pewnie służy mu zbliżająca się pełnia księżyca... wróżbici tak mają |
||
|
|
|
#1276 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam głupie pytanie odnośnie masażu, czy Wam też jakoś tak ciężko wlazil paluch do srodka? Oczywiście tak na 2 cm.
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
A ja słyszałam teorię że dzień w którym poczuli się pierwszy raz ruch dziecka będzie dniem urodzenia, koleżance i jej znajomej się sprawdziło ruchy poczuła 22wrzesnia i urodziła 22stycznia
A ja przeglądam allegro i szukam roxka i nie mogę się zdecydować czy zwykły minky czy usztywniany. Ach mama chciała mi kupić wczoraj, ale byl tylko rozowy i niebieski mogła kupić miałabym z glowy |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i problem z głowy
|
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma co, wizyta udana. Nie dziwię się, że do tego doktorka nie ma kolejek ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Trzeba obficie wysmarować "wejście" olejkiem, masowanie rozpocząć od warg większych, a potem stopniowo brać się za środek. Ja tak robię i u mnie działa. Masuję się już od tygodnia i widzę znaaaaczne uelastycznienie mięśni, ale u mnie to też zasługa balonika.
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no taki był gościu gdzieś widziałam a gadane miał
|
|
#1281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tymi 20 tyg od ruchow to wiadomo jak pokrywa soe z wszystkim innym np usg na wszystko trzeba brac poprawke.Badzia ten wrozbita chociaż ci rozrywki dostarczy nie ma co. A ja porobilam prace na kompie intak mnie brzuch rozbolal. Albo to byl bol akbo tak dziecie soe na dol pchalo.. Polozylam sie i nic. Wzielam scopolan i po jakimś czasie przeszło. Z dnia na dzien tak mnie to wszystko zaczyna przerażać... Szczegolnie ze nie moge oderwac sie od watku styczniowych i ciagle je sledze. Jakos nie pocieszaja mnie ich wpisy :-P
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z tego co sprawdzałam na początku ciąży, to oni jako jedyni u nas w kraju mieli w ogóle przeszczepienia. Jeśli podała 100, to pytanie o jakim terenie mówiła ![]() https://www.pbkm.pl/przeszczepienia-pbkm Nie chce wchodzić w szczegóły nieinwazyjności, bo nie zgłębiałam tematu aż tak bardzo. Natomiast jeśli pępowinę najlepiej odciąć po ustaniu tętnienia, to warto byłoby dowiedzieć się jak to jest z praktyką pobierania krwi w danym szpitalu. |
|
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
Marcina to ich nie podczytuj.
Ja na szczęście albo niestety nie pamiętam dary kiedy poczułam ruchy. A mój dziec szaleje aż się z bólu zwijam co tam wyprawia. |
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli ciąża nie jest zagrożona i nie ma infekcji bakteryjnych to masowanko jak najbardziej wskazane
|
|
#1286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba czołg by mi tamtędy przeszedł...Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-01-20 o 22:49 |
|||
|
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ostatnio tez mialam z tym problem wiec niewiele mi wyszlo z tych masazow teraz tez pewnie bedzie tak na odczep sie, ale lepszy rydz niz nic ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Pomidorowka zrobiona, łosoś przygotowany do pieczenia, ziemniaczki obrane, surówka z buraczkow gotowa. Lece w kime. Jutro wizyta i ktg wiec trzymac kciuki poprosze ![]() Ktoś jeszcze jutro wizytuje czy tylko dzisiaj byl taki wysyp? Mam nadzieje, ze mnie uspokoi gin z wynikami, bo jak zwykle sie stresuje choc internet mowi ze to nic jednak kazde odchylenie od normy budzi niepokoj ![]() No i zobaczymy ile wazy mloda bo ostatni pomiar w spzitalu to nie ufam do konca, ufam tylko mojej gin Dobrej nocy! |
||
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Omg... szukałam informacji o tym pobraniu krwi pępowinowej i trafiłam na pewnego bloga (nie podaję, bo autorka aż nadto nakręcona przeciwko pobieraniu), ale ma zakladkę z ripostami na durne pytania/stwierdzenia:
Do matki karmiącej. â Mój siostrzeniec to już w 4 miesiącu jadł ziemniaki. â Och, no tak, to tańsze od mm! Do rodziców w ogóle. â Następny będzie chłopiec/następna będzie dziewczynka. â Mieliśmy nadzieję na pieska. |
|
|
|
#1289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tego swojego to muszę za język ciągnąć bo taki rozmowny agacior- serio mierzy brzuch centymetrem? i jest dodatkowa rubryka, żeby wpisać wynik?
|
|
|
#1290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby nie schizować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

. Ja do tego swojego szpitala mam 35 km w jedną stronę ,więc bez sensu byłoby kursowanie w tę i z powrotem za byle rzeczą, bo i strata czasu i paliwa
.
, nawet Lucy twardo się trzyma
Wg jej uznania tyle jest wystarczająco.
a mianowicie, czy decydujecie się na pobranie krwi pępowinowej i ewentualnie jeszcze sznura pępowinowego?

Ciekawe czy zdąży
(no bo kiedyś się pomylił