|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Waga do zrzucenia w dziesiątkach! Część III
Niezła zdobycz Nadalka
![]() ![]()
#1802 |
Raczkowanie
|
witam, w końcu dotarłam do domu , dzisiaj w ramach ćwiczeń poszłam z dzieckiem na lodowisko i śmigaliśmy na łyżwach przez godzinkę
![]() Nadalka - obejrzałam fotki, widać dużą różnicę oby tak dalej KeyB- gratuluję spadku tyłka ![]() ewi, gpaltrow - brawo za spadki wagi, może w piątek będzie jeszcze mniej ZawszeBedeSoba - u mnie też dzisiaj cęeżki dzień w pracy i najgorsze że taki nawał roboty czeka mnie jeszcze przez 2 tygodnie ![]() grenka - zupa super wygląda, pewnie smaczna była miłego wieczoru ![]()
#1803 | |
Zadomowienie
|
Hejka kochane
![]() Dziś nie wytrzymałam i stanęłam na wagę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1804 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki a ja położyłam właśnie córkę spać i siedzę i zdycham bo oddychać nie mogę przez katar... ja dzisiaj znalazłam przepis na placki owsiane z serkiem wiejskim chyba jutro zrobię
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zadomowienie
|
ja zauwazylam ze od kiedy jestem na diecie wiecej czytam etykiet na opakowaniach
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
my dzis znowu na plus owsianka , ryz z truskawkami, zupa pomidorowa na jogurcie nat salatka z kurczakiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Pyskatka
|
Hej, nie pisalam wagi bo mialam bana do dzis na 7 dni niestety sie przytrafiło :P
Ale u mnie nic nie spadło, waga stoi ![]()
#1808 |
Raczkowanie
|
zdrówka, życzę, mnie też coś bierze, ale na razie leczę się domowymi sposobami
#1809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Może i dietetyk by sie przydał ale ja dosłownie nie mam czasu. Wiem ze to może i wymówka ale zostałam kierownikiem i pracuje 5 dni w tygodniu od 9-22 i jak wracam padam na ryj..mam 8 dni wolnych w miesiącu a i tak jestem pod telefonem i załatwiam sprawy.. jak się uda mieć 3 dni wolne pod rzad, to jeżdżę do rodziców czy gdzieś wyjeżdżam na weeeknd.Może to głupio zabrzmi ale nawet na rynku krakowskim nie byłam.. nie byłam nad Wisłą, dosłownie nigdzie.Nie mam kompletnie czas, nawet zająć się sobą. Będę się ważyć za kilka dni i faktycznie jak nie będzie nic ubywac to ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić.Jedyne wyjście to jeść po 300 kalorii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Rozeznanie
|
Izunia kazda wymówka jest dobra, ja codziennie wstaję o 6 rano ...mam dwójkę dzieci do wyprawienia jedno do szkoły drugie do przedszkola, wracam w pracy o 17:30 jem obiad po czym jadę po starszą na basen bo trenuje plywanie jesteśmy o 19 w domu odrabiamy lekcje, nastepnie kąpiel młodszej jest 21 młoda idzie spać starsza się uczy i co chwilę słyszę popytaj mnie mamo 21:30 starsza idzie spać i mam czas dla siebie... tzn obowiązki domowe, pracuje 6 dni w tygodniu przez cały rok, nie wiem co to urlop ponieważ takowy mi się nie należy, jeżeli zamknę na jeden dzień nie zarobię więc muszę mieć otwarte, jedyny mój urlop to czas wolny gdy są święta, nawet mie chodzę na chorobowe, w ciąży pracowałam do ostatniego dnia, i mimo iż wiedziałam że już rodze to jesZcze na spokojnie obsluzylam klienta i dopiero prosto z pracy pojechałam do szpitalna, noe wspomne o chorobach dzieci i nocnych pobudkach.... wszystko da się ogarnąć mówię ci, zwlaszca jakk się nie ma dzieci
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
izunia sysiajaw ma racje jest duzo łatwiej ogarnąć wszystko jak sie nie ma dzieci ... trzymam kciuki żebyś dala rade ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Ja po prostu wychodzę z przekonania ze mi.dietetyk nie pomoże. Ustali mi dietę wysoko kaloryczna na której będę tyla.Oni nie mają doczynienia z ludźmi którzy idą.do.dietetyka po utraceniu 40 kg...no niestety ale to rzadkość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samej Ci ciężko i z góry zakładasz że Tobie nikt nie pomoże. Mieszkasz w wielkim mieście. Znajdź psycho-dietetyka. Nie samego dietetyka, tylko psycho. Który pomoże uporać Ci się ze stanami emocjonalnymi, bo to przecież w zasadzie przez nie pojawia się taki rozstrój żywieniowy. Jeżeli chcesz schudnąć, a nie możesz, to niestety musisz znaleźć na to czas. Albo przywyknij to siebie, ale z tego co wiem, to chcesz, by było lepiej. Tu nie ma złotego środka na wszystko. Albo stawiasz na siebie i gospodarujesz sobie garstkę czasu, albo cóż.... Nic samo się nie zrobi, a Ty musisz w końcu zrozumieć, że potrzebujesz pomocy. I to wcale nie jest wstyd. Człowiek jest tylko człowiekiem i jeżeli ma z czymś problem to powinien poszukać pomocy. Stojąc w miejscu nic się nie zrobi.... Poszukaj psycho-dietetyków z darmowymi pierwszymi konsultacjami. Zobaczysz, czy znajdziesz z nim wspólny język. Dobry dietetyk to nie tylko gotowa dieta i do widzenia. Trochę wiary w ludzi Iza ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Nadalka spróbuję jesCze powalczyć cały luty.. Będę jeść śladowe ilości.. Jak to nie przyniesie efektów to wtedy pomyślę ale o intensywnym treningu i.dietetyku
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Przyczajenie
|
Witam zastanawiam się czy przygarniecie zbłąkaną owieczkę ... Chciałabym schudnąć dość sporo ok 40kg już kilka razy próbowałam i nici z tego Brak silnej woli zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie Po prostu płakać sie chce Boje się że mam rozwalony metabolizm bo bywa tak że nic nie jadam (nie że nie chce tylko są dni kiedy brakuje mi czasu) i jest tak że jadam aż za dużo i to późnym wieczorem Nie wiem jak mam ten metabolizm "naprawić" nie wiem od czego zacząć (bo chyba źle zaczynam) nie wiem co ćwiczyć nie wiem co jeść No wiem tylko to że chce wreszcie być chudsza a nie ciągle grubsza i grubsza Pomóżcie mi doradźcie bo wam tak śliczne waga spada
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- No i witam wszystkie dziewczyny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
![]() Wiecie co! Mam jakiegoś doła przez te ważenie się wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1820 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
ja dzisiaj podobnie jak wczoraj, najpierw uczelnia, potem siłownia. wczoraj byłam w kinie, na lekkim przyjemnym filmie-Joy. polecam, taka bajeczka. Laarence gra w nim. od jutra zaczynam się uczyć, bo w przyszłym tygodniu mam dwa zaliczenia dzień po dniu, już mi sie nie chce ![]() miłego dnia!
![]() |
#1821 |
Przyczajenie
|
Odry dziękuję że chociaż Ty odpowiedziałaś
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Spokojnie,dziewczyny też odpowiedzą ale muszą się obudzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Wyobraź sobie, że nie wszyscy koczują od 6 na wizażu
![]() My zaraz wybieramy się do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Rozeznanie
|
Dawniej się nie lubiłam uczyć ale teraz to chętnie bym wróciła do szkoły
![]()
#1825 |
Zadomowienie
|
lily22 witaj ... dzis na sniadanie jogurt z truskawkami 180 g ...
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- dzień dobry i życzę miłego dnia wszystkim .... |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Rozeznanie
|
Lily22 witaj, przede wszyskim musisz się nauczyć jeść w miarę regularnie, ostatni posiłek na 2-3h przed snem, ja chodzę spać około 23:30 i jem o 21 lub 21:30, owoce najlepiej do południa jeść, warzywa możesz jeść caly dzień, na kolację najlepiej unikać dużej ilości węglowodanów, najlepsze są kolacje białkowe np. Omlety z warzywami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zadomowienie
|
Lily22 witam i trzymam kciuki za wytrwałość
![]() A ty Nadalka z mała u lekarza ? Ja odprowadziłam mała do szkoły a teraz z synkiem oglądam bajki ![]()
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Tak. Ma takie napady kaszlu w nocy aż się dusi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie leb nawala.. cosik mi slabo i spać mi się tak chce. Jeszcze jutro i mam 3 dni wolne i jadę w góry! cały weeeknd imprezuje.. teraz zaczynam życie studenckie 😜😜
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
Waga do zrzucenia w dziesiątkach! Część III
Nadalka powiem ci ze znajoma Była ostatnio u lekarza bo jej mała 5 lat strasznie chrapie w nocy i ma tak jakby bezdech i ta sie boi ( niby moze tak być przy przerośniętym migdale ) chciała żeby sprawdzili i wiesz co jej lekarka powiedziała ? Żeby ta nie słuchała co dziecko w nocy robi
![]() Życzę zdrówka dla małej ![]() My sie jednak nie lenimy poodkurzalam , pozmywałam i pranie nastawione ![]() Iza widzę szalejesz ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.