Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-20, 22:17   #4171
anuszka1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Po cc chyba rzadko który lekarz zachęca nawet do porodu naturalnego prawda? Podobno to może być niebezpieczne.
Przed porodem sprawdza się grubość blizny i jeżeli jest odpowiednio gruba i od poprzedniego porodu minęło ok. 2 lat to nie ma przeciwwskazań do SN Oczywiście jeżeli przyczyna poprzedniej cesarki nie powtórzy się w kolejnej ciąży! Ja chciałabym rodzić SN, bo wg mnie to dla dziecka lepiej (naturalniej ) Zuzię wyciągneli ze mnie tak nagle, zupełnie nieprzygotowaną do życia poza moim brzuchem. Gdyby się okazało, że jednak będę miała drugie CC, to będę walczyła o to, żeby pozwolili mi donosić dziecko do momentu w którym zacznie mi się poród naturalnie, a Olek będzie gotowy na opuszczenie mojego brzucha

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:17   #4172
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez S0phie Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny! I przepraszam jeśli sie martwilyscie
U nas wszystko w porządku nie pisze nie z powodu tamtej aferki, ale tego ze moj ex znał moj nick na wizażu i podejrzewałam ze mnie podczytuje. Liczyłam ze przeniesiemy sie na fb - prosiłam nawet Anusie i Haneczke o zapraszanie Was no ale nie wypaliło...

A Anusia tworząc nowy wątek najpierw mnie do zaginionych zaliczyła a potem zupełnie wykreśliła - mało sympatycznie szczególnie ze jesteśmy znajomymi na fb
Ale mniejsza o większość
Melduje sie w dwupaku o 2kg cięższa z 350gr córeczką na pokładzie
Dobrze Sliweczko zauważyłaś ze Was podczytuje, bo jestem na bieżąco

Ohhhh i witam wszystkie "nowe" dziewczyny które mnie nie kojarzą
Witaj a no widzisz, jakos tak wyszlo, ze nie wypalilo z tym facebookiem.. Może czas odświeżyć pomysl? Co Wy na to dziewczyny?
Gratuluje córeczki

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:18   #4173
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
A to będziesz miała czas na urządzanie gniazdka
Kiedy przeprowadzka?

myślę że w przyszłym tygodniu
mniej więcej wiem gdzie co będę chciała ułożyć
znalazłam w pobliżu przychodnię więc przejdę i zapytam się o położną bo jednak musi mnie odwiedzić ta pani.
na pewno za rogiem mam piekarnie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:20   #4174
ewka555
Zakorzenienie

Co do rożka mialam dwa bo jeden dostałam ale używałam tylko w szpitalu (9dni), w domu byl mi calkowicie zbędny praktycznie...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:21   #4175
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ania gratuluje nowego mieszkania

Dziewczyny a jak jest z tym urlopem ojcowskim ? 2 tygodnie ciągiem do wykorzystania i 7 dni wcześniej trzeba go zgłosić? ale skąd ma się pewność że się urodzi w terminie :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 22:24   #4176
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak jest z tym urlopem ojcowskim ? 2 tygodnie ciągiem do wykorzystania i 7 dni wcześniej trzeba go zgłosić? ale skąd ma się pewność że się urodzi w terminie :/
My w pracy przyjmowałyśmy wnioski nawet 2 czy 3 dni po porodzie wypisując urlop wstecz. Wszystko jest kwestią czy przełożony TŻ się na to zgodzi
Także nie zawsze jest przestrzegane to 7 dni

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:24   #4177
anuszka1984
Zadomowienie

Kanwa ja miałam dla Zuzi jeden rożek, ale okazała się miłośniczką owijania, więc później dokupiłam drugi, bo dość dużo ulewała i ciągle musiałam prać

Stary 2016-01-20, 22:30   #4178
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

skad 7 dni? urlop ojcowski mozna wybrac do roku dziecka.

A mozna tez 14 dni opieki na zone dostac po porodzie. To takie l4 dla taty

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:34   #4179
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Co do rozka i innych potrzebnych rzeczy dla naszych malenstwo to czego nam zabraknie to zawsze można na internecie zamówić kwestia 1-2 dni i np. nowy rożek jest u nas. Także wydaje mi się ze nie ma co przesadzać z zakupami na początek
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:46   #4180
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witaj Sophie
Evelinke ostatecznie zamówiłam poduszkę z tej strony http://supermami.pl/pl/173-poduszki-...kobiet-w-ciąży Zdecydowało to, ze była tu polecana+ cena+ gratis (w wzorze jak ochraniacz z naszej kołyski)+ to, że zamówiłam sobie dodatkowo poszewkę i pieluszkę bambusową do przetestowania
ania230 gratulacje wynajmu na Waszych warunkach i zazdroszczę wyprowadzki od rodziny (myśmy mieli odwrotna sytuację w I ciąży i wciąż mieszkamy z moimi rodzicami-niestety)

Co do porodu, mam nadzieję, że dam radę sn i nie będzie przeciwskazań
W kurtke się nadal mieszczę,a jak coś to mam dość ciepły płaszczyk,w który powinnam się mieścić z brzuchem
Różków mieszalam kilka, po bliźniakach siostry, ale nie używałam, wiec nie polecam zakupu więcej niż jednego

Kończę prasowanie i spadam spać
Dobranoc

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-01-20 o 22:49
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:49   #4181
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
My w pracy przyjmowałyśmy wnioski nawet 2 czy 3 dni po porodzie wypisując urlop wstecz. Wszystko jest kwestią czy przełożony TŻ się na to zgodzi
Także nie zawsze jest przestrzegane to 7 dni
a to fajnie pocieszyłaś mnie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

właśnie ta opieka to nie jest to ojcowskie ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 22:51   #4182
misia880
Zakorzenienie

Nie. Tacie nalezy sie 14 dniowy urlop tacierzynski 100 % platny, mozna go wykorzystac do roku dziecka.

14 dniowe l4 dla taty jest platne 80 % i jest to l4 wypisywane przez ginekologa. Jest to l4 na zone, opieka na zone po porodzie.

Stary 2016-01-20, 22:57   #4183
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
ania230 gratulacje wynajmu na Waszych warunkach i zazdroszczę wyprowadzki od rodziny (myśmy mieli odwrotna sytuację w I ciąży i wciąż mieszkamy z moimi rodzicami-niestety)

może gdyby mój tata był innym człowiekiem... ale decyzję już podjęłam i nie jest zmienna

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Nie. Tacie nalezy sie 14 dniowy urlop tacierzynski 100 % platny, mozna go wykorzystac do roku dziecka.

14 dniowe l4 dla taty jest platne 80 % i jest to l4 wypisywane przez ginekologa. Jest to l4 na zone, opieka na zone po porodzie.
ooo kruca fiksa o takim przywileju to ja nie słyszałam... muszę Tż uświadomić

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 22:59   #4184
201711281320
Konto usunięte

Dzięki Anuszka za wyjaśnienie jak to jest z porodem sn po cc. Nie interesowałam się tym, bo mnie to nie dotyczyło ale zauważyłam u innych że praktycznie zawsze po pierwszym porodzie cc , drugi też od razu cc nawet bez innych wskazań.
Oczywiście życzę Ci tego, żeby udało Ci się tym razem urodzić naturalnie wtedy gdy Olek już będzie gotowy. A Zuzia była za duża do sn czy miałaś jakieś inne przeciwwskazania do sn?

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witaj a no widzisz, jakos tak wyszlo, ze nie wypalilo z tym facebookiem.. Może czas odświeżyć pomysl? Co Wy na to dziewczyny?
Gratuluje córeczki
No nie wiem czy dałabym radę ogarnąć dwa miejsca do pisania A wiecie, że tutaj przy wątku można otworzyć jakiś klub zamknięty, do którego nie mają dostępu osoby z zewnątrz? Widziałam że przy innych wątkach mamusiowych takowe działają... Ktoś wie coś więcej o tym klubie?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 22:59   #4185
ania230
Zakorzenienie

Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 23:14   #4186
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Anuszka za wyjaśnienie jak to jest z porodem sn po cc. Nie interesowałam się tym, bo mnie to nie dotyczyło ale zauważyłam u innych że praktycznie zawsze po pierwszym porodzie cc , drugi też od razu cc nawet bez innych wskazań.
Oczywiście życzę Ci tego, żeby udało Ci się tym razem urodzić naturalnie wtedy gdy Olek już będzie gotowy. A Zuzia była za duża do sn czy miałaś jakieś inne przeciwwskazania do sn?
Zazwyczaj kobiety po CC rodzą znów przez CC, bo tak wolą, nawet jeśli nie ma przeciwwskazań. Moje dwie koleżanki tak rodziły i ginekolog nie robił im żadnych problemów z wypisanie skierowania na CC.
Zuzia miała torbiel jajnika, która dość szybko rosła i z dnia na dzień lekarz podjął decyzję o CC . Przy porodzie SN i dużych wymiarach Zuzki było zagrożenie pęknięcia torbieli

Stary 2016-01-20, 23:32   #4187
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:

No nie wiem czy dałabym radę ogarnąć dwa miejsca do pisania A wiecie, że tutaj przy wątku można otworzyć jakiś klub zamknięty, do którego nie mają dostępu osoby z zewnątrz? Widziałam że przy innych wątkach mamusiowych takowe działają... Ktoś wie coś więcej o tym klubie?
Coś tam wiem: Ktoś go musi założyć i zaprosić resztę (osoby nie zaproszone nie mają tam zupełnie dostępu), pisze się podobnie jak tu, tylko wątki są krótsze, no i można to pytanie podzielić tematycznie jakoś.
Z racji zamkniętości jest to miejsce,w którym można się np. pożalić, jak się ma potrzebę,a nie chce żeby wszyscy mogli przeczytać; można tam zostawić swoje dane i wtedy np. nie musiałybyście się martwić co z kocurro, to się przydaje szczególnie blisko porodu-można komuś sms wyslac ze się urodziło
No i zdjęcia można tam wrzucać z głową bo niepożądani nie zobaczą
Tyle.

Uprasowałam pierwsze malutkie body mojej drugiej córeczki:love :
Stary 2016-01-21, 00:02   #4188
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje

ps. miałam dzisiaj ciężki dzień... spacerując ryczałam... i potwierdzają się słowa że obcy bardziej pomoże niż rodzina
aż za dobrze wiem co to pomoc obcych zamiast rodziny... Ale teraz wszystko będzie dobrze, zaczynasz nowy, piękny rozdział w waszym życiu! Trzeba się cieszyć i ukierunkować na tż i Maleństwo! Będzie pięknie

Kanwa, z rożkiem to różnie bywa, dla jednych zupełnie zbędny i niewykorzystany, dla innych niezastąpiony. U nas sprawdził się fajnie, ale wystarczył jeden.

Sophie no witaj po przerwie miło, że się jednak odezwałaś, super, że wszystko w porządku i gratulacje dziewczynki
I Śliweczka ma rację, to ze mnie taki detektyw

Cytat:
Napisane przez Śliweczka
O, i ja byłabym za takim klubem zamkniętym

Mój pierwszy poród odbył się siłami natury i drugi też bym taki chciała. Pomimo, że pierwszego nie wspominam najlepiej, ale mam nadzieję, że teraz będzie inaczej. Na cc bym się sama nie zdecydowała, uważam, że matka natura wie co robi ;-) jeśli natomiast chodzi o poród w wodzie to interesowałam się tym przed pierwszym porodem, i moja znajoma położna mi go odradziła. Tłumaczyła, że podczas porodu wychodzi z nas dużo przeróżnych bakterii (z przeróżnych miejsc ) no i Maleństwo wpływa wprost w te wszystkie świństwa. Poza tym uznała, że matka natura wie co robi i jakby chciała żeby kobiety rodziły w wodzie, to by rodziły ale ja zawsze powtarzam, że co człowiek to opinia, moja położna odradza porody w wodzie, a inna może do nich namawiać.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 00:07   #4189
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Mamy deskę barlinecką więc za bardzo jej nie wolno moczyć- wystarcza taki wilgotny mop bez niczego. Płytki podłogowe w kuchni i łazienkę myję wodą z odrobiną płynu do naczyń.
Dzięki za odpowiedź - też mam deskę barlinecką, ale w 2 pokojach, w salonie z aneksem mam płytki co jest bardzo wygodne, bo nie muszę się martwić o zabrudzenia. Poszukam jeszcze jakiegoś płynu do podłóg eko - może się uda.

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Zapisała mi MACMIROR 500 zolta wydzielina jest po tych globulkach ale nie mam problemów z infekcajmi

Sos bez śmietany. Cebulka podsmażona na oleju z pomidorów suszonych troche czosnku, suszone pomidory świeże zioła i przecier pomidorowy domowy albo z kartonu, świeża bazylia i gotowe. Szybkie i smaczne
Dzięki za odpowiedź, podpytam jutro lekarkę o ten lek.

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Aaa co do infekcji jedyne co mi pomagalo to gobulki Abothyl, ale nie wiem czy mozna w ciazy. Silny lek, niszyczy wsxystko w srodku i trzeba brac probiotyki koniecznie przy nim. Ale super lek na ingekcje ktorych trudno sie pozbyc
Stosowałam Albothyl na małą nadżerkę, też go wspominam jako niezłego hardcore'a.

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja napewno będę miała cesarkę, już mnie gin uświadomił, po pierwsze, ze to ciaża bliźniacza, a po drugie moje wysokie ciśnienie, jakoś sie do tej myśli już przyzwyczaiłam. Moja szwagierka rodziła naturalnie i tak sie nacierpiała, że teraz gdy będzie w ciąży to tylko cesarka.
Pytałam moją o sposób porodu, powiedziała, że jak pierwsze ustawi się główką (bodajże, ekspertką nie jestem ) to można nawet przy bliźniaczej próbować naturalnie. Ponoć, jak dziewczyny piszą, lepszy naturalnie ze względu na płuca chyba i kontakt z florą bakteryjną matki, jako naturalną szczepionką, ale jak wyjdzie to zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
W ogóle, ja z imionami to mam masakrę, bo zawsze mi się kojarzy z jakimś człowiekiem ( przeważnie źle), i tak na przykład:

- Antek - grubasek z sąsiedztwa
- Jacek - kochający gandzię, rozpieszczony synalek
- Adrian - gbur
- Maciek - ciamajda, albo ten z 'Klanu'
i wiele, wiele innych.
Dlatego ja będę mieć wielki problem, jeśli okaże się, że będzie synek. Z dziewczynką byłoby łatwiej.
Też tak mam tylko z imionami dziewczyn, zawsze kojarzy mi się z jakąś której nie lubiłam (a to w przedszkolu, a to na studiach itd.), a jak mi się coś wyjątkowo podoba np. Helena to mąż kręci nosem. Także jak się okaże, że to 2 dziołchy to będzie zonk z imionami.

Witaj Sophie

Urlop ojcowski - jeżeli dobrze kojarzę to od tego roku można wybrać dopóki dziecko nie skończy 2 lat.

Klub na wizażu - mamy na innym wątku, ale jest zdecydowanie mniej wygodny niż wątek, nie pojawia się nigdzie info o nowym wpisie i chyba nie można też cytować, także ja nie polecam. Używamy tylko jak chcemy napisać coś tylko do zamkniętej grupy. Opcja facebooka mnie np. nie interesuje, bo go nie mam i nie zamierzam mieć.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-01-21 o 00:12
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 00:42   #4190
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Po cc chyba rzadko który lekarz zachęca nawet do porodu naturalnego prawda? Podobno to może być niebezpieczne.
Nie interesowałam sie tym.

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Przed porodem sprawdza się grubość blizny i jeżeli jest odpowiednio gruba i od poprzedniego porodu minęło ok. 2 lat to nie ma przeciwwskazań do SN Oczywiście jeżeli przyczyna poprzedniej cesarki nie powtórzy się w kolejnej ciąży! Ja chciałabym rodzić SN, bo wg mnie to dla dziecka lepiej (naturalniej ) Zuzię wyciągneli ze mnie tak nagle, zupełnie nieprzygotowaną do życia poza moim brzuchem. Gdyby się okazało, że jednak będę miała drugie CC, to będę walczyła o to, żeby pozwolili mi donosić dziecko do momentu w którym zacznie mi się poród naturalnie, a Olek będzie gotowy na opuszczenie mojego brzucha
Dobrze wiedzieć. U mnie bedzie prawie 3 lata.

Cytat:

U męża w pracy wywiesili info że urlop ojcowski 2tyg moża wziąć do ukończenia przez dziecko 2lat (było rok) i można podzelić na 2 części. Nie trzeba ciągiem.

Cytat:

Dokładnie jest jeszcze opieka. W szpitalu podczas wypisu dają takie L4 tylko ttzeba zgłosić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 07:15   #4191
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

KANWA gratuluje ruchów

KASIA u mnie maz był przy porodzie i teraz nie wyobrażam sobie inaczej. Szkoła rodzenia B.dobrze go przygotowała i bardzo mi pomagał.

ANIA mieszkam na parterze, z wyjściem na ogródek spory. Mamy rolety na wieczór, a w dzien firanki i jest ok. Zimniej jakoś nie jest, moze trochę podłoga chlodniejsza niż na piętrze, bo pod spodem garaż. Za to nie przejmuje się naszymi biegami, wyścigami, harcani z małym czy jego jezdzeniem ciężarówka bo nikogo pod nami nie ma.

LALA tarczyca nie wyklucza porodu w wodzie. Wskazaniem jest po prostu prawidłowy przebieg ciazy bez komplikacji

MIQESI co masz na myśli ze cc jest bezpieczniejsza? Jak są wskazania to jasne poza tym, sorry jest dużo mniej przyjemna dla dziecka, wygodniejsza ewentualnie dla rodzącej. Ale SLIWECZKA właściwie to napisała juz. A ANUSZKA dopisała jakie warunki dla cc są najlepsze. Niestety, jak dzieje się coś nie tak to trzeba po prostu to cc zrobić, ale jak nie ma o po co?

SOPHIE ) grat

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 08:42   #4192
olinka012
Zadomowienie

My mieszkaliśmy 6lat na parterze nigdy więcej. Grzalismy a i tak zimno bylo.. Teraz mieszkamy na 2 piętrze. Cieplo! Ola oświadczyła ze boli ja gardło i została dziś w domu
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 08:50   #4193
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam w dniu, który mam nadzieję będzie kiedyś naszym świętem
Ale się nie wyspalam czytałam do pozna w nocy i oczywiście płakałam jak to mam w zwyczaju w ciąży i teraz mnie oczy pieką, ech
Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
O, i ja byłabym za takim klubem zamkniętym

Mój pierwszy poród odbył się siłami natury i drugi też bym taki chciała. Pomimo, że pierwszego nie wspominam najlepiej, ale mam nadzieję, że teraz będzie inaczej. Na cc bym się sama nie zdecydowała, uważam, że matka natura wie co robi ;-) jeśli natomiast chodzi o poród w wodzie to interesowałam się tym przed pierwszym porodem, i moja znajoma położna mi go odradziła. Tłumaczyła, że podczas porodu wychodzi z nas dużo przeróżnych bakterii (z przeróżnych miejsc ) no i Maleństwo wpływa wprost w te wszystkie świństwa. Poza tym uznała, że matka natura wie co robi i jakby chciała żeby kobiety rodziły w wodzie, to by rodziły ale ja zawsze powtarzam, że co człowiek to opinia, moja położna odradza porody w wodzie, a inna może do nich namawiać.
U mnie w szpitalu położne namawiają do porodu w wozie...tzn raczej do łagodzenia skurczy w wannie, którą posiadają, bo żeby dziecko tam przyszło na świat, to są na nie
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
U męża w pracy wywiesili info że urlop ojcowski 2tyg moża wziąć do ukończenia przez dziecko 2lat (było rok) i można podzelić na 2 części. Nie trzeba ciągiem.

Dokładnie jest jeszcze opieka. W szpitalu podczas wypisu dają takie L4 tylko ttzeba zgłosić
Dobrze wiedzieć z tym urlopem, chociaż przy moim mężu...
A co do l4 to nie wszędzie tak chętnie wypisują, mojemu nie chcieli dać w szpitalu

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-01-21 o 08:59
Stary 2016-01-21, 09:03   #4194
__Veronique
Wtajemniczenie

Cierpliwość masz na myśli imersje wodne? U mnie w szpitalu z nich korzystałam, super sprawa! Ale nie w wannie a pod prysznicem. Natomiast jeśli chodzi o poród w wodzie, to jest to coś innego. Ta moja znajoma położna przy kilku takich asystowała, ale mówi, że woli tradycyjny poród. Natomiast musi być fajnie ból łagodzony podczas takiego porodu, skoro same imersje tyle pomagają!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:06   #4195
haneczkab92
Ania

Ja tez jestem za klubem, albo właśnie facebookieem. Zawsze to nie czytaja tego nie porzadani. Jeśli klub, no to mozna pisać tu, a tam zdjecia, lub inne tematy, o których nie chcemy pisać tak bardzo publicznie a Facebook jest w ogóle fajny, ale nie kazdemu moze pasować, ja jestem za

I chcialam się pochwalic!!! Od kilku dni czuje przelewanie w brzuchu ale nie chcialam sie nakręcić, ze to ruchy maluszka ale przedwczoraj było dwa razy: puk puk(wieczorem) - tez sie nie nakrecalam, lecz wczoraj to puk puk wystapilo wiecej razy(tez wieczorem) ) a wiec juz teraz wiem, ze to maluszek daje o sobie znac) w końcu, piękne uczucie)

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:08   #4196
misia880
Zakorzenienie

Porod w wodzie to super sprawa. Ale jak polozna nie odbyla szkolenia to nie moze takiego porodu odebrac.

Stary 2016-01-21, 09:11   #4197
kaska87
Zakorzenienie

jestem za klubem na wizazu, fb wg mnie niech zostanie jak jest-wole pozostac w jakims stopniu anonimowa poza tym nie kazdy ma fejsa

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-01-21 o 09:12
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:20   #4198
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Z tym l4 po porodzie to można takie zwolnie wziąć Nie tylko po porodzie. Znajomy miał ostatnio operacje i jego żona dostała l4 na niego na dwa tygodnie tylko oczywiście trzeba się było o to upomnieć. Ja tam swojego po urodzeniu na to l4 wyślę a tacierzynski jeszcze się przyda.

Klub fajna sprawa bo zdjęcia będzie można spokojnie wrzucać a tak nie wiadomo kto nas czyta 😉
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:24   #4199
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
KANWA gratuluje ruchów

KASIA u mnie maz był przy porodzie i teraz nie wyobrażam sobie inaczej. Szkoła rodzenia B.dobrze go przygotowała i bardzo mi pomagał.

ANIA mieszkam na parterze, z wyjściem na ogródek spory. Mamy rolety na wieczór, a w dzien firanki i jest ok. Zimniej jakoś nie jest, moze trochę podłoga chlodniejsza niż na piętrze, bo pod spodem garaż. Za to nie przejmuje się naszymi biegami, wyścigami, harcani z małym czy jego jezdzeniem ciężarówka bo nikogo pod nami nie ma.

LALA tarczyca nie wyklucza porodu w wodzie. Wskazaniem jest po prostu prawidłowy przebieg ciazy bez komplikacji

MIQESI co masz na myśli ze cc jest bezpieczniejsza? Jak są wskazania to jasne poza tym, sorry jest dużo mniej przyjemna dla dziecka, wygodniejsza ewentualnie dla rodzącej. Ale SLIWECZKA właściwie to napisała juz. A ANUSZKA dopisała jakie warunki dla cc są najlepsze. Niestety, jak dzieje się coś nie tak to trzeba po prostu to cc zrobić, ale jak nie ma o po co?

SOPHIE ) grat

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Dzięki

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
My mieszkaliśmy 6lat na parterze nigdy więcej. Grzalismy a i tak zimno bylo.. Teraz mieszkamy na 2 piętrze. Cieplo! Ola oświadczyła ze boli ja gardło i została dziś w domu

Ja mieszkałam jakieś ponad 20 lat a moi rodzice około 35 lat na parterze.Nie było nigdy zimno i zawsze rodzice mieli nadpłatę za ogrzewanie.
To daj jej zapobiegawczo tabletki do ssania albo psiknij tantum verde żeby się bardziej nie rozwinęło

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witam w dniu, który mam nadzieję będzie kiedyś naszym świętem
Ale się nie wyspalam czytałam do pozna w nocy i oczywiście płakałam jak to mam w zwyczaju w ciąży i teraz mnie oczy pieką, ech
U mnie w szpitalu położne namawiają do porodu w wozie...tzn raczej do łagodzenia skurczy w wannie, którą posiadają, bo żeby dziecko tam przyszło na świat, to są na nie

Dobrze wiedzieć z tym urlopem, chociaż przy moim mężu...
A co do l4 to nie wszędzie tak chętnie wypisują, mojemu nie chcieli dać w szpitalu

A co Ty czytałaś że tak płakałaś?

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja tez jestem za klubem, albo właśnie facebookieem. Zawsze to nie czytaja tego nie porzadani. Jeśli klub, no to mozna pisać tu, a tam zdjecia, lub inne tematy, o których nie chcemy pisać tak bardzo publicznie a Facebook jest w ogóle fajny, ale nie kazdemu moze pasować, ja jestem za

I chcialam się pochwalic!!! Od kilku dni czuje przelewanie w brzuchu ale nie chcialam sie nakręcić, ze to ruchy maluszka ale przedwczoraj było dwa razy: puk puk(wieczorem) - tez sie nie nakrecalam, lecz wczoraj to puk puk wystapilo wiecej razy(tez wieczorem) ) a wiec juz teraz wiem, ze to maluszek daje o sobie znac) w końcu, piękne uczucie)
Gratuluję ruchów
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:25   #4200
ewka555
Zakorzenienie

Jestem za klubem, za facebookiem nie bardzo.

Ja pól porodu w skurczach przesiedzialam pod prysznicem, woda fajnie lagodzi bol ale jednak w wannie rodzic bym nie chciała, chociaż w sali w której rodzilam byla wielkaaaaa wanna.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Haneczka gratuluję ruchów
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości