Scend Barł czyli Scent Bar LVIII - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-20, 13:35   #4381
Parabelka
Panaroja

Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Chcesz śmierdziele? Oooooo to Prince a biorę !
Bieeeer !

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Czego to teraz nie wcisną pod szyldem mody na niejedzenie glutenu
widziałam nawet płatki kukrydziane z napisem TERAZ BEZGLUTENOWE ! NOWOŚĆ!

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:35   #4382
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Jak to się robi ?
Czuję że mogłby to być dobry zapychacz jk mnie njdzie na coś slodkiego.
Ile mąki na ile wody ?

Czy na oko?
na oko zrobiłam, bo mi sok pomarańczowy w kartonie został. Zamiast wody sok pomarańczowy (posłodzic do smaku): wiekszośc zagotowałam, do reszty zimnego soku dodałam mąke (ze 2-3 czubate łyżeczki na pół litra), wlałam do gara, sypnełam cynamonem i już
Myslę, ze mozna robić z dowolnymi sokami i kompotami

Kisiel z torebki na wodzie ze słodzikiem też czasem gotuję, jako zimowy zapychacz na słodkie i budynie na wodzie, pierwszy był fuuuuj, reszta już nieźle wchodzi jak sie przyzwyczaiłam

Nawet mam patent na szybki goracy kubek budyniowy: wsypuje do kubka łyżeczkę kakao i łyżeczkę kartoflaki i słodzik, mieszam z małą ilościa zimnej wody, zalewam wrzątkiem i gotowe połowe mnij kalorii niż w gotowej Słodkiej Chwili

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-01-20 o 13:44
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:42   #4383
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
widziałam nawet płatki kukrydziane z napisem TERAZ BEZGLUTENOWE ! NOWOŚĆ!

Też widziałam, nawet w TV reklama leci

I się zastanawialam, dlaczego cale życie ,myślałam że platki kukurydziane zawsze są bezglutenowe

Po jakimś czasie oprzytomniałam
Cytat:
na oko zrobiłam, bo mi sok pomarańczowy w kartonie został. Zamiast wody sok pomarańczowy (posłodzic do smaku): wiekszośc zagotowałam, do reszty zimnego soku dodałam mąke (ze 2-3 czubate łyżeczki na pół litra), wlałam do gara, sypnełam cynamonem i już
Myslę, ze mozna robić z dowolnymi sokami i kompotami

Kisiel z torebki na wodzie ze słodzikiem też czasem gotuję, jako zimowy zapychacz na słodkie i budynie na wodzie, pierwszy był fuuuuj, reszta już nieźle wchodzi jak sie przyzwyczaiłam
Dzięki
Będę eksperymentować wieczorem

Mam masę soków domowo robionych w lato, to się na coś przydadzą

Budyń uwielbiam, ale staram się nie jeść....no i na razie nie wyobrażam sobie bez mleka....chyba przy kisielu zostanę

O, szybki kubek budyniowy też brzmi dobrze, tylko najpierw przetestuję z mlekiem

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2016-01-20 o 13:44
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:46   #4384
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Hmmm czy kisiel może być glutenowy?? ten się tak reklamował i że nie ma cukru fajny, orzeźwiająco rozgrzewający mam jeszcze truskawkę - jutro spróbuję.
Cytat:
No bezglutenowy kisiel to trochę jak mokra woda - skrobia czyli mąka kartoflana jest z natury pozbawiona glutenu , to tak samo jakby reklamować olej roślinny że jest bez cholesterolu , podczas gdy cholesterol występuje wyłącznie w tłuszczach zwierzęcych . "Tylko u nas mokra woda i słodki cukier !"
Teoretycznie Parabelka ma rację, bo mąka ziemnaczanej nijak nie ma glutenu. W praktyce może wystąpić zanieczyszczenie glutenem składników kisielu torebkowego w fabryce. A dla celiaków nawet mikre ilości glutenu są istotne.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:48   #4385
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Teoretycznie Parabelka ma rację, bo mąka ziemnaczanej nijak nie ma glutenu. W praktyce może wystąpić zanieczyszczenie glutenem składników kisielu torebkowego w fabryce. A dla celiaków nawet mikre ilości glutenu są istotne.
też tak to widzę

chociaż teraz to chyba bardziej działa jako wabik na hipsterów

chuop miał na mieszkaniu przez parę tygodni takiego 20-latka, z brodą i rowerem i oczywiście alergią na gluten i laktozę. jak go ojciec przestał utrzymywać, to z alergii się wyleczył

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2016-01-20 o 13:53
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:52   #4386
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Budyń uwielbiam, ale staram się nie jeść....no i na razie nie wyobrażam sobie bez mleka....chyba przy kisielu zostanę
tez tak myslałam i pierwszy raz na wodzie się krzywiłam, ale teraz juz idzie wszystko, co ma kakao i jest słodkie zjem
a kisiele mi latem ida, ale zima nie chciały, za to budynie czekoladowe i krówkowe mogłabym cały dzień
jak bardzo źle bez mleka, a nie ma warunków na gotowanie w garze, to można po ugotowaniu dorzucić małą smietanke do kawy - ja tak robię w robo sobie czekolade do picia (kakao, słodzik, wrzatek i śmietanka) i jest jak kupna gotowa czekolada w saszetkach, a ile mniej kalorii

Ale ja to czekoladoholik jestem, jak nie zjem 1-2 razy dziennie czegoś czekoladowego, to ze mną źle

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-01-20 o 14:03
Stary 2016-01-20, 14:01   #4387
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no nie, bo z mąki kartoflanej przeca
Kiedys zrobiłam sobie domowy, z soku pomarańczowego, kartoflanki i cynamonu - pyycha
Czego to teraz nie wcisną pod szyldem mody na niejedzenie glutenu
Ale mąka ziemniaczana jest z ziemniaka czyli glutenu chyba mieć nie powinna?

Ok czaję już doczytałam kontekst rozmowy, zamroczenie od śnieżycy mam

W temacie mąk Wy się znacie na pieczeniu. Chcę zaraz zrobić ciasto cytrynowe, takie ucierane, z jogurtem, sokiem cyt i skórką. Ale przeleciałam kilkanaście przepisów, każdy inny I nie wiem co czynić, jak żyć? Co z czym ucierać najsampierw? W jednym zmieszajw szystko, w innym najpierw masło z cukrem, w innym jajka z cukrem - to pewnie jest ważne i wpływa na konsystencje? Mówią, że najprostsze ciasto, no ok, tylko który system wybrać? Czy to nie ma znaczenia? Chcę dać babci, więc wyjść musi. Poza tym, z ciast to też nasze ulubione, na równi z sernikiem czekoladowym lub innym malinowym brownie Więc byłoby miło jakby się udało

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-01-20 o 14:09
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-20, 14:09   #4388
Betty83
Zakorzenienie

Kisiel Słodki Kubek
cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, owoce suszone: maliny (1,5%), jagody (0,8%), jeżyny (0,8%); regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, sól, substancja wzbogacająca: witamina C, barwnik: antocyjany.

Produkt może zawierać śladowe ilości soi, pszenicy, mleka, orzechów laskowych i włoskich

o dziwo na kisielach frugo tej samej firmy nie ma już ostrzeżenia o pszenicy

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2016-01-20 o 14:11
Stary 2016-01-20, 14:30   #4389
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
W temacie mąk Wy się znacie na pieczeniu. Chcę zaraz zrobić ciasto cytrynowe, takie ucierane, z jogurtem, sokiem cyt i skórką. Ale przeleciałam kilkanaście przepisów, każdy inny I nie wiem co czynić, jak żyć? Co z czym ucierać najsampierw? W jednym zmieszajw szystko, w innym najpierw masło z cukrem, w innym jajka z cukrem - to pewnie jest ważne i wpływa na konsystencje? Mówią, że najprostsze ciasto, no ok, tylko który system wybrać? Czy to nie ma znaczenia? Chcę dać babci, więc wyjść musi. Poza tym, z ciast to też nasze ulubione, na równi z sernikiem czekoladowym lub innym malinowym brownie Więc byłoby miło jakby się udało

ja zawsze robię tak samo: ucieram cukier z miękką margaryną, potem jajka. A potem dodaję śmietanę/mleko i dodatki typu skórka z cytryny i jak juz się wymiesza, to mąkę zmieszaną z proszkiem. Zwykle wychodzi ok, ale gwarancji nie moge dać
na wierzch fajny jest lukier cytrynowy (cukier puder z sokiem z cytryny, proporcji nie pomnę )

Oho... pierwszy w tym roku ból zatok sie rozkręca
Dawno nie dokuczały dziffki jedne
Szkoda, że tego nie można wyciąc i wywalić w diabły

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-01-20 o 14:46
Stary 2016-01-20, 16:04   #4390
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Bieeeer ![COLOR="Silver"]
Hłe hłe hłe.... Przypomniało mi się co chciałaś jeszcze z mojego zbioru

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:

O kurka, a zapodaj sudafed diagnostycznie ....
Stary 2016-01-20, 16:37   #4391
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
iiiitam , nie sądzę, żeby mąkę kartoflaną produkowali we młynach to raz , dwa jakim cudem do linii produktów bezglutenowych miały by się dostać zanieczyszczenia glutenowe , po trzecie oddychanie powietrzem też może być niebezpieczne bo może zawierać domieszkę dwutlenku siarki/cyjanowodoru i innych śmiertelnie toksycznych rzeczy (i w miastach na bank zawiera)

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
też tak to widzę

chociaż teraz to chyba bardziej działa jako wabik na hipsterów

chuop miał na mieszkaniu przez parę tygodni takiego 20-latka, z brodą i rowerem i oczywiście alergią na gluten i laktozę. jak go ojciec przestał utrzymywać, to z alergii się wyleczył
zdecydowanie , Ludziom odbija na punkcie bezglutenu , potrafią nawet sami zdiagnozować własnemu didowi nietolerancję glutenu na podstawie np.niskiego żelaza ogólnie nietolerancje glutenu wszelkiego typu to kilka % populacji , natomiast ostatnio zaobserwowano bardzo częsty efekt nocebo w stos. do glutenu - jak kto sobie uzna , że mu gluten szkodzi , to ma objawy kiedy go je - o ile uważa że tam jest gluten . Jak dostaje coś bezglutenowego a myśli że to z glutenem - też ma objawy , natomiast jak dostaje gluten nie wiedząc o tym , nie ma żadnych dolegliwości .
Ogólnie gluten jest odpowiedzialny za większość nieszczęść tego świata , w mniejszym stopniu robaki i grzyby (moda już przechodzi )
Cytat:
Ja ucieram najpierw masło na miękko , potem jajka z cukrem i je wrzucam do masła , potem mąkę i resztę różności stopniowo i na zmianę - trochę tego , trochę tamtego , żeby się równomiernie mieszało .
Cytat:
też żałuję , ale niestety

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Hłe hłe hłe.... Przypomniało mi się co chciałaś jeszcze z mojego zbioru
to dobrze , bo ja ni huhu nie pamiętam

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2016-01-20 o 16:36
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-20, 16:40   #4392
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
to dobrze , bo ja ni huhu nie pamiętam
Coś z różą ...
Stary 2016-01-20, 16:54   #4393
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ucieram najpierw masło na miękko , potem jajka z cukrem i je wrzucam do masła , potem mąkę i resztę różności stopniowo i na zmianę - trochę tego , trochę tamtego , żeby się równomiernie mieszało .
Szkoda, że nie poczekałam Postawiłam na utarcie masła z cukrem, przeważało w przepisach. No i zwarzyło się po dodaniu jajec, jeszcze bardziej, ale jakoś na siłę to wymiksowałam, że się chwilowo odwarzyło. Siedzi w piecu, nie wiem co z tego wyniknie, ale chyba znowu lipa Tak to jest, jak się biorę za coś, czego nienawidzę i nie znam się. Wręcz nie ogarniam kuwety.

Stazja - przesył poszedł był dziś, nie piszę priv bo mi się coś kompik wiesza i nie umiem tam wleźć
Stary 2016-01-20, 16:59   #4394
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że nie poczekałam Postawiłam na utarcie masła z cukrem, przeważało w przepisach. No i zwarzyło się po dodaniu jajec, jeszcze bardziej, ale jakoś na siłę to wymiksowałam, że się chwilowo odwarzyło. Siedzi w piecu, nie wiem co z tego wyniknie, ale chyba znowu lipa Tak to jest, jak się biorę za coś, czego nienawidzę i nie znam się. Wręcz nie ogarniam kuwety.

Stazja - przesył poszedł był dziś, nie piszę priv bo mi się coś kompik wiesza i nie umiem tam wleźć
ale ciasta ucierane zaczyna się od masła i uciera się taką kulka drewnianą ...
Stary 2016-01-20, 17:08   #4395
Katty_p13
Piers do przodu

Do ciast ucieranych najlepsiejsza jest makutra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-20, 17:19   #4396
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ale ciasta ucierane zaczyna się od masła i uciera się taką kulka drewnianą ...
Cytat:
Do ciast ucieranych najlepsiejsza jest makutra
Wiiiim ale ni mom

No i jednak wszystkim się to udaje mikserem a mi coś nie za ciekawe wyszło. Lete, poczekam aż ostygnie. Zapewne kury się ucieszą
Stary 2016-01-20, 17:29   #4397
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Wiiiim ale ni mom

No i jednak wszystkim się to udaje mikserem a mi coś nie za ciekawe wyszło. Lete, poczekam aż ostygnie. Zapewne kury się ucieszą
Tzn powiem tak mikserem też się uda ale konystencja inna będzie, robiłam ucierane mikserem i wyszło ala biszkoptowe zupełnie nie to co powinno ... Może by na bardzo wolnych obrotach
Stary 2016-01-20, 17:41   #4398
Katty_p13
Piers do przodu

Np to sprobujcie zrobic puree mikserem
Stary 2016-01-20, 18:28   #4399
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Rejcz

Cytat:
Np to sprobujcie zrobic puree mikserem
Poważnie, nie da się
Nie żebym miala zamiar spróbować, bo papki z ziemniakow nie lubię , tylko całe i młode, ale ciekawość mi się obudzila.

Ciasta robię tylko mikserem wszystkie i są dobre.
Jak bym miała ręcznie ucierać w tej kamiennej misie, to by mnie szlag chyba trafil i tyle z pieczenia..jedynie kruche robię ręcznie, ale tego to inaczej się nie da raczej ....
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-20, 18:40   #4400
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
iiiitam , nie sądzę, żeby mąkę kartoflaną produkowali we młynach to raz , dwa jakim cudem do linii produktów bezglutenowych miały by się dostać zanieczyszczenia glutenowe
Tia... I ponieważ w każdym kisielu wszystko jest tak cacy, to pojawiają się dopiski takie jak ten zacytowany przez Betty "Produkt może zawierać śladowe ilości soi, pszenicy, mleka, orzechów laskowych i włoskich".

Cytat:
, po trzecie oddychanie powietrzem też może być niebezpieczne bo może zawierać domieszkę dwutlenku siarki/cyjanowodoru i innych śmiertelnie toksycznych rzeczy (i w miastach na bank zawiera)
Tu, gdzie mieszkam, oddychanie w okresie grzewczym jest niebezpieczne. I temat absolutnie nie jest zabawny.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 18:46   #4401
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn powiem tak mikserem też się uda ale konystencja inna będzie, robiłam ucierane mikserem i wyszło ala biszkoptowe zupełnie nie to co powinno ... Może by na bardzo wolnych obrotach
Tak tez uczyniłam i na wolnych się zwarzyło .

W smaku wyszło pyyyyyyyyyyyyyszne! ALE, of kors w środku zakalcowate ma miejsca. Niby od soku i śmietany, ale przepis ist przepis. No i robiłam pierdzielony test patyczkiem, był suchy. Może być że za niska temperatura? W przepisie podali 160 stopni. I tak piekłam dłużej niż 40 min, obserwowałam. Eeeeech zrobiłabym drugie, gdybym miała pewność, że tym razem się uda.

Kury będą miały deser stulecia Tak mi żal, kocham cytrynowe! Nie mam już składników na drugie. Ale jakiś sprawdzony przepis sobie wrzucę na przyszłość w foldera, albowiem nie zamierzam rezygnować z cytryniaków

Czas edycji: 2016-01-20 o 18:57
Stary 2016-01-20, 18:57   #4402
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tez uczyniłam i na wolnych się zwarzyło .
a jak z temperaturą składników?
w wielu przepisach jest, że wszystkie muszą być w tej samej

i mąkę zawsze przesiewam przez sitko
Stary 2016-01-20, 19:00   #4403
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
a jak z temperaturą składników?
w wielu przepisach jest, że wszystkie muszą być w tej samej

i mąkę zawsze przesiewam przez sitko
Wszystko było jw. Nic z lodówki, przygotowałam sobie duuużo wcześniej jak kurde belans Okrasa w tivi. Serio ja mam lewe ręce do tego, trzymałam się wytycznych jak mały chemik. Finalnie, zawiodła temperatura pieczenia, bo to zwarzenie opanowałam - notabene mega szybkimi obrotami miksera. Szkoda mi przeogromnie bo jest cholernie dobre w smaku - zjadłam te wierzchnie upieczone częsci No i jutro do babci z kupnym szitem.

Czas edycji: 2016-01-20 o 19:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-20, 19:06   #4404
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko było jw. Nic z lodówki, przygotowałam sobie duuużo wcześniej jak kurde belans Okrasa w tivi. Serio ja mam lewe ręce do tego, trzymałam się wytycznych jak mały chemik. Finalnie, zawiodła temperatura pieczenia, bo to zwarzenie opanowałam - notabene mega szybkimi obrotami miksera. Szkoda mi przeogromnie bo jest cholernie dobre w smaku - zjadłam te wierzchnie upieczone częsci No i jutro do babci z kupnym szitem.

ja w swoim ciasta zawsze dłużej piekę niż przepisach, nie wiem czy temperatury nie trzyma czy co, zwykle podkręcam o 10 st
ale beza mi wyszła doskonała

a babcia nic już nie piecze po zmianie na elektryczny, całe życie gromadziła przepisy w zeszycie i wszystko jej zawsze wychodziło, a teraz najwyżej ciasteczka do przełożenia
albo do siostry chodzi piec
Stary 2016-01-20, 19:15   #4405
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Raczej mnie nie będzie, niestety
kłade nacisk na słowo "raczej" - i liczę na Ciebie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Co za burak taki kurturalny?
nie powiem, wszyscy znamy, zresztą to była inicjatywa grupowa osób mających uczestniczyć w spotkaniu

Cytat:

piękny bardzo, ale dla mnie to nie dune
nie w tej formie, a w takiej bym go zostawiła

U mnie też same katastrofy:
zważyłam się i zobaczyłam szóstkę na przodzie, to nic że za nią było zero, a ja w zbroi i wieczorem, ale tyle to ja ważyłam tylko w ciąży
W zeszłym roku też bym task zrobiła, ale w tym będę mu wiercić dziurę w brzuchu

Co do ważenia - malowanie odchudza. Odstawienie prochów na sen + praca twórcza - ale w ogóle jem bardzo niewielkie porcje, ale bardzo kaloryczne (i działa od 2 lat)

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Mnie takie coś nie wzrusza, jak myślę, że miałabym gdzieś iść z N (i nie do pediatry ) to wiem, że nikt nie użyje, ani ja, ani inni. Wolę nie iść wcale.
Aaale ona jest hiperaktywna
.
no i nie ma 7 lat

Cytat:
Dobry

Jak nie szaleję za dziećmi, to w życiu bym nir wpadła na to żeby komuś tak powiedzieć
Prędzej bym się w jęzor dziabnela i zostala w domu . Przecież gdzieś to male musi wychodzić oprócz szkoły, uczyć się jak to jest między ludzmi itd...no chyba że to miało być spodkani w klubie Go Go

Z resztą przez kilka godzin można fajniez dzieckiem się pobawić albo nagadać

Mam niemoc, nic mi sie nie chce. Na razie mi to nie przeszkadza....
dziękuję

ja też mam niemoc, ale mi przeszkadza - dlatego siaduję przy kompie i se mówię, że teraz, wieczorem, to żadna robota

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:35   #4406
Karkki
Zakorzenienie

Dobry
Jutro Was nadrobię. Dzisiaj tylko macham znad wirtualnego poszukiwania farby jasny blond coby:
1. pokryła siwe włosy
2. zlikwidowała kurczaka.
Mam chce mieć jasne, ale nie złote i nie srebrne, i nie zielone jak od fryzjerki po naturalnym blondzie
Mission Impossible pincetfefnaście jako żywo

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:43   #4407
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Dobry
Jutro Was nadrobię. Dzisiaj tylko macham znad wirtualnego poszukiwania farby jasny blond coby:
1. pokryła siwe włosy
2. zlikwidowała kurczaka.
Mam chce mieć jasne, ale nie złote i nie srebrne, i nie zielone jak od fryzjerki po naturalnym blondzie
Mission Impossible pincetfefnaście jako żywo
Też takie chciałam.
Aj noł, przechodziłam przez to. Włosy się popaliły, połamały - bo tylko z rozjaśniaczem byłam bliska białawych, skandynawskich blondów Ale ja mam wyjątkowo cienkie włosy, na innych włosach takie zabiegi nie robią większego wrażenia.

Dużo ma nasz pigment włosa do gadania. Jednym Robi białawe Perła Joanny - a u mnie rudość, innym robi tak Sztokholm, a u mnie rudość. Alfaparfy miałam już chyba wszystkie możliwe, łącznie z poziomem 11: RUDOŚĆ! Natury fakt wychodzą zielone. Poddałam się. Straciłam włosy a efektu zadowalającego nie uzyskałam.

Ale jeśli znajdziesz taką farbę, która bez rozjaśniacza nie zrobi Ci żółtka to jesteś Mistrz Świata!

Czas edycji: 2016-01-20 o 19:47
Stary 2016-01-21, 08:36   #4408
Maja102
Zakorzenienie

znad kataru i bezsenności

chodziły za mną od niedzieli, w końcu przygarnełam pod swój dach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160120_205631.jpg (160,4 KB, 29 załadowań)
Stary 2016-01-21, 09:14   #4409
Katty_p13
Piers do przodu

snad ACC
Stary 2016-01-21, 09:59   #4410
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wczoraj zrobiliśmy sobie z TŻtem przegląd hitów lat 80' i 90' - ile wspomnień Te dyskoteki w podstawówce, stanie pod ścianą i czekanie aż ktoś zaprosi do tańca...
W każdym razie lata 80' były dla mnie tragiczne pod względem muzycznym (dicho i pop, brr), 90' już super (Nirvana, te sprawy), a dzisiaj zarzuciłam późniejsze hity i od 2000 znowu jak na mój gust równia pochyła - słabe boysbandy, girlsbandy, wyjące wokalistki i latino loverzy, pseudo punk, rap. Jak pacze to w 2015 hity idą w kierunku dziwnej muzyki housowo-klubowej i wokalnie lepszego popu (Adele, Lana).
Ciekawe co będzie modne w 2020
Tyle moich wynurzeń

BTW gdzie wywiało MotherDivine?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Oglądam teledyski - Bieber jaki duży! Wygląda jak Malfoy
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości