![]() |
#4381 |
Panaroja
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Bieeeer
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- widziałam nawet płatki kukrydziane z napisem TERAZ BEZGLUTENOWE ! NOWOŚĆ! ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslę, ze mozna robić z dowolnymi sokami i kompotami Kisiel z torebki na wodzie ze słodzikiem też czasem gotuję, jako zimowy zapychacz na słodkie ![]() ![]() Nawet mam patent na szybki goracy kubek budyniowy: wsypuje do kubka łyżeczkę kakao i łyżeczkę kartoflaki i słodzik, mieszam z małą ilościa zimnej wody, zalewam wrzątkiem i gotowe ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-01-20 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też widziałam, nawet w TV reklama leci ![]() I się zastanawialam, dlaczego cale życie ,myślałam że platki kukurydziane zawsze są bezglutenowe ![]() Po jakimś czasie oprzytomniałam ![]() Cytat:
![]() Będę eksperymentować wieczorem ![]() Mam masę soków domowo robionych w lato, to się na coś przydadzą ![]() Budyń uwielbiam, ale staram się nie jeść....no i na razie nie wyobrażam sobie bez mleka....chyba przy kisielu zostanę ![]() O, szybki kubek budyniowy też brzmi dobrze, tylko najpierw przetestuję z mlekiem ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2016-01-20 o 13:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż teraz to chyba bardziej działa jako wabik na hipsterów chuop miał na mieszkaniu przez parę tygodni takiego 20-latka, z brodą i rowerem i oczywiście alergią na gluten i laktozę. jak go ojciec przestał utrzymywać, to z alergii się wyleczył ![]() Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-01-20 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a kisiele mi latem ida, ale zima nie chciały, za to budynie czekoladowe i krówkowe mogłabym cały dzień ![]() jak bardzo źle bez mleka, a nie ma warunków na gotowanie w garze, to można po ugotowaniu dorzucić małą smietanke do kawy - ja tak robię w robo sobie czekolade do picia (kakao, słodzik, wrzatek i śmietanka) i jest jak kupna gotowa czekolada w saszetkach, a ile mniej kalorii ![]() Ale ja to czekoladoholik jestem, jak nie zjem 1-2 razy dziennie czegoś czekoladowego, to ze mną źle ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-01-20 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok czaję już doczytałam kontekst rozmowy, zamroczenie od śnieżycy mam W temacie mąk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-01-20 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
Kisiel Słodki Kubek
cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, owoce suszone: maliny (1,5%), jagody (0,8%), jeżyny (0,8%); regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, sól, substancja wzbogacająca: witamina C, barwnik: antocyjany. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, pszenicy, mleka, orzechów laskowych i włoskich o dziwo na kisielach frugo tej samej firmy nie ma już ostrzeżenia o pszenicy ![]() Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-01-20 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze robię tak samo: ucieram cukier z miękką margaryną, potem jajka. A potem dodaję śmietanę/mleko i dodatki typu skórka z cytryny i jak juz się wymiesza, to mąkę zmieszaną z proszkiem. Zwykle wychodzi ok, ale gwarancji nie moge dać ![]() na wierzch fajny jest lukier cytrynowy (cukier puder z sokiem z cytryny, proporcji nie pomnę ![]() Oho... pierwszy w tym roku ból zatok sie rozkręca Dawno nie dokuczały dziffki jedne Szkoda, że tego nie można wyciąc i wywalić w diabły ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-01-20 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Hłe hłe hłe.... Przypomniało mi się co chciałaś jeszcze z mojego zbioru
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4391 | |||||
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ogólnie gluten jest odpowiedzialny za większość nieszczęść tego świata , w mniejszym stopniu robaki i grzyby (moda już przechodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-01-20 o 16:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Stazja - przesył poszedł był dziś, nie piszę priv bo mi się coś kompik wiesza i nie umiem tam wleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4395 |
Piers do przodu
|
Do ciast ucieranych najlepsiejsza jest makutra
![]()
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jednak wszystkim się to udaje mikserem a mi coś nie za ciekawe wyszło. Lete, poczekam aż ostygnie. Zapewne kury się ucieszą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4398 |
Piers do przodu
|
Np to sprobujcie zrobic puree mikserem
![]()
#4399 |
Zakorzenienie
|
Rejcz
![]() Poważnie, nie da się ![]() ![]() Nie żebym miala zamiar spróbować, bo papki z ziemniakow nie lubię , tylko całe i młode, ale ciekawość mi się obudzila. Ciasta robię tylko mikserem wszystkie i są dobre. Jak bym miała ręcznie ucierać w tej kamiennej misie, to by mnie szlag chyba trafil i tyle z pieczenia..jedynie kruche robię ręcznie, ale tego to inaczej się nie da raczej .... |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | ||
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W smaku wyszło pyyyyyyyyyyyyyszne! ![]() ![]() Kury będą miały deser stulecia ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-01-20 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-01-20 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w swoim ciasta zawsze dłużej piekę niż przepisach, nie wiem czy temperatury nie trzyma czy co, zwykle podkręcam o 10 st ale beza mi wyszła doskonała a babcia nic już nie piecze po zmianie na elektryczny, całe życie gromadziła przepisy w zeszycie i wszystko jej zawsze wychodziło, a teraz najwyżej ciasteczka do przełożenia ![]() albo do siostry chodzi piec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |||
Zakorzenienie
|
kłade nacisk na słowo "raczej" -
![]() nie powiem, wszyscy znamy, zresztą to była inicjatywa grupowa osób mających uczestniczyć w spotkaniu Cytat:
Co do ważenia - malowanie odchudza. Odstawienie prochów na sen + praca twórcza - ale w ogóle jem bardzo niewielkie porcje, ale bardzo kaloryczne (i działa od 2 lat) Cytat:
Cytat:
![]() ja też mam niemoc, ale mi przeszkadza - dlatego siaduję przy kompie i se mówię, że teraz, wieczorem, to żadna robota
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Jutro Was nadrobię. Dzisiaj tylko macham znad wirtualnego poszukiwania farby jasny blond coby: 1. pokryła siwe włosy 2. zlikwidowała kurczaka. Mam chce mieć jasne, ale nie złote i nie srebrne, i nie zielone jak od fryzjerki po naturalnym blondzie ![]() Mission Impossible pincetfefnaście jako żywo ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aj noł, przechodziłam przez to. Włosy się popaliły, połamały - bo tylko z rozjaśniaczem byłam bliska białawych, skandynawskich blondów ![]() Dużo ma nasz pigment włosa do gadania. Jednym Robi białawe Perła Joanny - a u mnie rudość, innym robi tak Sztokholm, a u mnie rudość. Alfaparfy miałam już chyba wszystkie możliwe, łącznie z poziomem 11: RUDOŚĆ! Natury fakt wychodzą zielone. Poddałam się. Straciłam włosy a efektu zadowalającego nie uzyskałam. ![]() Ale jeśli znajdziesz taką farbę, która bez rozjaśniacza nie zrobi Ci żółtka to jesteś Mistrz Świata! Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-01-20 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() chodziły za mną od niedzieli, w końcu przygarnełam pod swój dach ![]()
#4409 |
Piers do przodu
|
![]() ![]()
#4410 |
Nindżopesz
|
Wczoraj zrobiliśmy sobie z TŻtem przegląd hitów lat 80' i 90' - ile wspomnień
![]() ![]() W każdym razie lata 80' były dla mnie tragiczne pod względem muzycznym (dicho i pop, brr), 90' już super (Nirvana, te sprawy), a dzisiaj zarzuciłam późniejsze hity i od 2000 znowu jak na mój gust równia pochyła - słabe boysbandy, girlsbandy, wyjące wokalistki i latino loverzy, pseudo punk, rap. Jak pacze to w 2015 hity idą w kierunku dziwnej muzyki housowo-klubowej i wokalnie lepszego popu (Adele, Lana). Ciekawe co będzie modne w 2020 ![]() Tyle moich wynurzeń ![]() BTW gdzie wywiało MotherDivine? ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Oglądam teledyski - Bieber jaki duży! Wygląda jak Malfoy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.