![]() |
#3331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
W trakcie ciąży wykonuje się 3 takie badania. Pierwsze 11-13 tydzień, drugie 18-20 tydz i trzecie jeszcze później.
![]() |
#3332 |
Rozeznanie
|
Pierniczku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
no i jak jesteś na świeżym powietrzu to mdłości masz nadal? mi poza jedzeniem śmierdziało wszystko kuchenka włączona (bo płyta np była umyta i to potem parowało), środki czystości..tż:/ a świeże powietrze było super
BeataAmelka - co z tą imprezą z okazji udanego USG? ja już zalegam a miałyśmy śwętować.. Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-01-20 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Ja jutro mam wizyte u gina i siedze jak na szpilach mam mega stresa i głupi nieracjonalny strach ![]() Teraz idzie ze mna do mojej gin. mam nadzieje że wyjdzie zadowolona i że z jej maluszkiem wszystko oki będzie. Gratulacje za udane wizyty i focie i serduszka . 3majcie sie cieplutko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki zapraszam na soczek, świeżo właśnie wyciskalam
![]() Dołączam zdjęcie mojej Kruszynki i zabieram się za opis wizyty dzisiejszej.
#3336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anioł85 - trzymam kciuki, a z tego lekarza szwagierki to jakiś ciul ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Rozeznanie
|
Wiesz co Pierniku, na powietrzu rzeczywiście jest ok, ale mam taka pracę że nie mogę wyjść w każdej chwili a rano po wyjściu z łóżka jakoś mnie nie ciągnie na spacer
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Wtajemniczenie
|
To tak. Badanie robiłam, ponieważ długo staralismy się o ta ciążę. Bardzo dużo stymulacji, dwie operacje (Laparoskopia i histeroskopie). Dlatego dla mojego spokoju chciałabym wiedzieć, czy z Dzieciakiem jest wszystko dobrze.
Umowilam się w Krk do dr Wiechecia. Badanie trwało krótko, 10-15 min maksymalnie. Dr wszystko sprawdził. Ultrasonografia, anatomia płodu, markery wad chromosonalnych, na końcu pisemne podsumowanie ryzyko/konsultacja. Sprawdził: napływ krwi do komór serca, przednia ścianę brzuszka, zoladeczek, pęcherz moczowy, sprawdził tez prace nerek. Zobaczył dwie rączki i dwie stópki. Przezierność karkową i kość nosowa. Te dwie ostatnie to chyba najważniejsze wartości. Do tego nagrane cd z badania, kilka zdjęć i jedno w 3 d na papierze fotograficznym grubszym, które dołączyłam do poprzedniej wiadomości. Mój ginekolog, który walczył ze mną o to dziecko, w sobotę robił również badania genetyczne. Trwało znacznie dłużej, bo z 30 minut. Mam ostatnią wizytę u niego 7.02.ponieważ, on ciąż nie prowadzi :-(
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-01-20 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
Dzieki, i masz racie ciul i to straszny. Szwagierka to radosna optymistyczna osoba a jak dzwoniła do mnie po wizycie to załamana jak stare wiadro . Jak można tak ptraktować kobiete szczególnie w takim delikatnym stanie. Jeżeli sądzi że serce bije słabo a ciąża jest zagrożona to z miejsca powinien ja na L4 skierowac i dać tabletki odpowiednie, a nie na zasadzienie ciaża słaba ale idź do pracy bo nie jesteś chora, pracuj w chemii a jak jakimś cudem nie poronisz to przyjdź na kontrole i może L4 dostaniesz. Czytałam na jego temat opinie i kobiety czesto mówiły , że jest ok aż sie w ciąże nie zajdzie a jak sie chce l4 to trzeba przyjść prywatnie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Wtajemniczenie
|
Pierniczku, badania genetyczne zazwyczaj przeprwadzaja niezależni lekarze, bo certyfikaty, doświadczenie itp.
Ja umówiłam się do dr Wiechecia juz w grudniu, nie wiedziałam jakie badanie przeprwadzi mój gin. A że zajmuje się niepłodnościa to ma bdb sprzęt. Niestety nie prowadzi ciąży,dlatego już byłam dwa razy u gina u mnie w okolicy, który pracuje w szpitalu, gdzie będę rodzic. A gin, który pomógł mi zajść w ciążę, jest taki super, że każda wizyta jest dla mnie na wagę złota <3
#3345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piekna focia maluszka i jaki wielki <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Ja w ciąży z synkiem mialam to usg genetyczne normalnie na wizycie u mojego gina, on ma certyfikat i jest super specjalistą. Teraz tak samo będzie. Badanie trwało ok 20 minut, dostałam płytę z nagraniem całości, opis dokladny. Z tymi badaniami, to nie jest tak, że są w ciąży "3 badania genetyczne". Są trzy ważne badania usg. Pierwsze- to które nas teraz czeka, czyli własnie genetyczne, oceniające ewentualne choroby genetyczne płodu, drugie- ok 20 tyg, tzw połówkowe, gdzie lekarz ocenia narządy wewnętrzne dziecka i trzecie, tzw usg trzeciego trymestu, gdzie określa się m.in.wagę dziecka, ilość wód, stopień starzenia się łożyska.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
|
Pierniczku, wybieram się w przyszłym tyg na urlop mam nadzieję że to pomoże
![]() ![]() ja badania każdego się balam i genet też się boje, ale co ma być to będzie ![]() Przepiękne zdj maleństwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pomarańcz wybieram ![]() Ostatnio położna była tak zdziwiona, że waga nie rośnie... nie wiem czemu się tak zdziwiła, aż przeszło na mnie zaniepokojenie... w sumie w poprzednich ciążach w tym czasie przybierałam ale ważyłam mniej.. teraz przybrałam 1kg na początku i waga stoi w miejscu... Któraś pisała, że ma rogal do spania... któraś się orientuje czy są jakieś rodzaje? który warto kupić? Chyba w tej ciąży się zdecyduję kupić, jak już teraz tak kiepsko sypiam tija93 ja do dziś przeżywam wszystkie historie moich pacjentów.... najbardziej boję się jak syn ma antybiotyk... miałam dziecko, które dostało za dużą dawkę ![]() ![]() podziwiam, że potrafisz teraz pracować na patologii ciąży
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Już prawie tydzień jak nie przesypiam popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A lekarz jakiś bez serca ![]() Cytat:
![]() ![]() Maleństwo cudne ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś pierwszy raz od nie pamietam kiedy przespałam całą noc. Bez wstawania na siku, bez wiercenia się. Raz sie przebudziłam na dosłownie minutę bo kot mi mruczał koło ucha, ale zasnęłam znowu chyba jeszcze zanim powieka zdążyła mi opaść ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z opisu wygląda że badanie bardzo dokładne, zobaczymy jak to u nas będzie wyglądało i czy zapłacimy więcej czy jak za normalną wizytę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia na wizycie! Ja też się trochę stresuję dzisiejszym badaniem, trzymajcie kciuki wieczorem!
![]() |
#3354 | ||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Ja w teorii USG mogę zrobić od jutra. Ale idę dopiero za 2 tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj na wizycie sprawdze czy wiek pokrywa sie z ostatnim usg dzisiaj powinien być 10t4d , i jak bedzie oki wszystko to umawiam sie na wizyte na usg genetyczne ale do innego gabinetu bo moja nie robi. Poleciła mi inny gabinet ale nie chce mi sie do lubina do feminy jechać. Na miejscu u mnie w mieście też wykonuja usg genetyczne dr. ma te wszelkie certyfikaty i dobry sprzet. Opinie o nim też pozytywne czytałam wiec nie widze sensu jeżdżenia do innego miasta skoro mam na miejscu. Dziekuje za wasze wsparcie i za kciuki, to bardzo miłe i dodaje otuchy szczególnie dzisiaj bo juz siedze z nerwami a gina bede miała dopiero ok 18 ;( . Ja już noce przesypiam nie budze sie na siku ale za to codziennie wstaje niewyspana i jakaś obolała. Stresuje sie też troche za tą moją szwagierke w końcu idziemy razem, mam nadzieje ze u niej też bedzie wszystko oki.
Gratuluje tym co usg gen maja za sobą , super przynajmniej cześć stresu schodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczyny za tak miłe słowa
![]() ![]() ![]() Ja też nic nie przytyłam a nawet schudłam 1 kg ;/ chociaż ani razu nie miałam mdłości, ani razu nie wymiotowałam... a mam ciągłe ataki głodu ![]() ![]() ![]() Pewnie później wszystko nadrobię o to z dokładką ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() U mnie, niektóre wartości różnią się od tych z soboty np. przezierność karkowa w sobotę została zmierzona i wynosiła 0,4 mm a wczoraj ocenił na 1,1 mm. Na szczęście obie wartości w normie, wiem że powinna wynosić maks 2,5 mm. Koleżance wyszła wyższa i bardzo mocno trzymam za Nią i Maleństwo kciuki, by była to jakaś głupia pomyłka.
#3358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Również bede trzymać kciuki za twoją koleżankę mam nadzieje że bedzie wszystko oki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja się wczoraj pokłóciłam z tatą. Zaczęło się od tego, że znowu na dzień dobry wpakował jej smoczek, co jak zwykle spotkało się z moim sprzeciwem a skończyło....bardzo brzydko ![]() ![]() Z dobrych wiadomości: Tżet dostał od szefa sanki (nie mogliśmy nigdzie znaleźć dla Natalki), musi je tylko trochę odświeżyć i przystosować dla naszej Gwiazdy ![]()
![]() |
#3360 |
Raczkowanie
|
Sierpnióweczki 2016!
Ale wam zazdroszczę! Ja przytyłam juz 2.5kg i teraz pilnuje się żeby nie przekroczyć 3kg do końca 1 trymestru... Oczywiście nie odchudzam się ani nic, jem normalnie ale u mnie to brak ruchu, myślałam że będę chodzić na basen/spacery ale od 2tyg totalnie nic mi sie nie chce. Po 8h po pracy jem obiad i od 17 leżę na sofie a po 20 zasypiam -.-
Wczoraj udało mi sie wyjsć do kina (na Tarantino) i udało mi sie nie zasnąć przez te 3h ale jak tylko wróciliśmy do domu po 21 to padłam na łóżko ![]() Powodzenia na wizytach! ![]() Ps. Oczywiście nie zazdroszcze wam mdłości i niechęci do jedzenia (przez co chudnięcia) ale po prostu braku przyrostu wagi bo u mnie to jak nie przypilnuje to skoczy w bardzo szybkim tempie.. Edytowane przez Juu_ Czas edycji: 2016-01-21 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.