Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 13:20   #1441
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dlatego wydaje mi się fajnym rozwiązaniem właśnie taką np henna, czyli coś co zrobisz kilka dni przed TP i nawet jak nie będziesz pomalowana w ogóle to zawsze coś tam będzie poprawiającego urodę na buzi.

No właśnie, taka opcja cc+ henna + rzęsy jest super. Nic Cie nie kosztuje czasowo, a wyglądasz o wiele lepiej niż jakbyś nie miała tej henny itd. Chociaż mój mąż mówi, że to jest oszukiwanie

A rzęsy takie zawsze mi się marzyly, ale żal mi zawsze było pieniążków bo to tak co 3-4 tyg się uzupełnia i pewnie nawet najtańsza opcja to ze 100 zl, nie? Na sam poród to ciul tylko od razu po, mąż będzie pewnie cykal fotki a ja przecież nie poproszę po urodzeniu Hani o kosmeczke tylko będę zajęta czymś innym

no tak 100 zł za uzupełnienie możesz liczyć lekko. Za pierwsze założenie to tak 250 zł jak nic. I ja naprawdę uważałabym na wszelkie gruponowe oferty, widziałam tyle spartaczonych rzęs,że aż mną trzepało, to wygląda strasznie. Najlepiej do sprawdzonej kosmetyczki.
Ja uzupełniam co 4 tygodnie, ale u mnie podobno super się trzymają. Moja koleżanka po 3 tygodniach ma już nieciekawie.

Ja już noszę rzęsy- z przerwami- 5,5 roku i dla mnie to normalka,ale wiele dziewczyn źle reaguje na klej itp. więc moim zdaniem nie ma co eksperymentować akurat na poród, warto założyć wcześniej lub później

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Ja nie będę miała lewatywy, więc mam nadzieję, że mnie przed akcją porządnie przeczyści

Tiaaa, a potem nas odeślą z powrotem do domu, bo stwierdzą, że to za wcześnie Będę walczyć

Nas na szczęście też nikt nie odwiedzi, bo w PL to teściowa i bratowa na bank by się zjawiły i to pewnie zaraz na drugi dzień.
ja bym sobie lewatywę nawet sama zrobiła jakby nie robili, dla mnie mus have przed cc i późniejszym leżeniem itp.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:20   #1442
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Fajnie że piszecie o kp.. pozytywnie Dobrze że mówicie, ż epotem nie pamięta sie tego czy owego. Bo mówię, ja się naczytałam styczniówek a tam co druga nie chce mieć więcej dzieci,to albo tamto ale ja chce karmić i to jak najdłużej takie mam założenie
ja myślę, że tutaj może być podobnie... ten pierwszy okres naprawdę bywa trudny...

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Ejjj ja też nawet o malowaniu nie myślę

Co prawda mam na liście żeby zabrać mini kosmetyczkę ale.to w razie w . Chociaż wątpię że po cc będzie się chciało w oku grzebać

Ja mam.mega problem z.włosami. zawsze musiałam codziennie je myć bo tłuste po jednym dniu ze hej. Ale teraz w ciąży je trochę na blond rozjasnilam i teraz po 5 dni nie musze myć ☺ no i odkryłam te suche szampony
To teraz to już w ogóle len jestem
szczęściara
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:21   #1443
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja miałam robic rzęsy ale chyba nie wysiedze u kosmetyczki tyle czasu bo je sie ponoc z 3h nawet robi za pierwszym razem. No i nie wiem jak sie bede w nich czuła wiec stwierdziłam ze głupio tak pierwszy raz przed porodem.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Oj ja nie polecam przed samym porodem ich robić. Ja zrobiłam miesiąc przed ślubem . I po trzech dniach tak wylam ze tż mnie zawiózł do kosmetyczki na zdjęcie ich
Po prostu to nie dla mnie. Swedzialo mnie oko, kuly mnie w powiekę i jak spałam to na poduszce się odciskaly

Ale założone były perfect i rozmiar dobry dopasowany. Po prostu to nie było dla mnie. Nie toleruje niczego sztucznego na buzi chyba ale oczy nie powiem
Jak firanki rzęsy wyglądały - jak poszłam pierwszy dzień do pracy to każda baba się gapiła i pytala co i jak i za ile

A potem pamiętam ze wylam bo przy zdjęciu moje się pokruszyly i trochę ich wypadło a to było miesiąc przed moim ślubem i wylam do księżyca jaka głupia jestem

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:26   #1444
butterfly20
Zakorzenienie

Marciar u nas pewnie też tak będzie. I zanim się człowiek z maluchem "dogada" to też trochę zajmuje. Tak samo z kp. Ale warto

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Oj ja nie polecam przed samym porodem ich robić. Ja zrobiłam miesiąc przed ślubem . I po trzech dniach tak wylam ze tż mnie zawiózł do kosmetyczki na zdjęcie ich
Po prostu to nie dla mnie. Swedzialo mnie oko, kuly mnie w powiekę i jak spałam to na poduszce się odciskaly

Ale założone były perfect i rozmiar dobry dopasowany. Po prostu to nie było dla mnie. Nie toleruje niczego sztucznego na buzi chyba ale oczy nie powiem
Jak firanki rzęsy wyglądały - jak poszłam pierwszy dzień do pracy to każda baba się gapiła i pytala co i jak i za ile

A potem pamiętam ze wylam bo przy zdjęciu moje się pokruszyly i trochę ich wypadło a to było miesiąc przed moim ślubem i wylam do księżyca jaka głupia jestem

hehe no widzisz jesteś przykładem

Ale jak któraś chce na porodówkę to może spróbować kępki rzęs, ale to też kosmetyczka powinna założyć. Z tym,że to się tak se trzyma

Stary 2016-01-21, 13:27   #1445
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ejjj ja też nawet o malowaniu nie myślę

Co prawda mam na liście żeby zabrać mini kosmetyczkę ale.to w razie w . Chociaż wątpię że po cc będzie się chciało w oku grzebać

Ja mam.mega problem z.włosami. zawsze musiałam codziennie je myć bo tłuste po jednym dniu ze hej. Ale teraz w ciąży je trochę na blond rozjasnilam i teraz po 5 dni nie musze myć ☺ no i odkryłam te suche szampony
To teraz to już w ogóle len jestem
Suchy szampon!!!! Tak!!! Trzeba wziąć.

A rozjasnianie faktycznie pomaga na tluszczace się włosy :P ale u mnie tylko na tydzien-dwa po farbowaniu, potem znowu muszę być maksymalnie co 36 h. No chyba że suchy szampon.

Cytat:
Znowu pedzicie! Ja siedze na ktg. Skurczy kilka sie zapisało, pare nawet na 100% standardowo niebolesnych. Zara tu chyba zasnę..

U mnie było zero skurczy. Ale też chciało mi się spać

Motyl, nie zauważyłam Twojej odpowiedzi a propos mojej mamy Nieźle, co....

Dobra zdecydowałam się. Odkryłam jakieś farby do rzęs i brwi co dobre opinie mają i kupuje i będę robić regularnie teraz. Czarna na rzęsy, brązowa na brwi. Do tego CC na buzię i powinnam znosnie wyglądać a jak będę mieć siłę to będzie w torbie tusz i puder, ale tak jak mówię, mi zależy na tym by "bez makijażu" być lekko odpicowana bo muszę zakładać opcje że nie będę
Miała głowy/siły do malowania się.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:28   #1446
butterfly20
Zakorzenienie

dziewczyny a są suche szampony w Rossku?

Stary 2016-01-21, 13:29   #1447
Lola2828
Zadomowienie

Dzięki za doractwo w sprawie kawy ja uwielbiam rano musi być prawdziwa z ekspresu mocna czarna a po południu bez kofeinowa ja też się strasznie napaliłam na KP więc mam nadzieję że jakoś pójdzie . Motyl ja mam nadzieję że pod wpływem stresu nie będę potrzebować lewatywy ale może zapytam w ala aptece na w razie w bo puki co chodze co 2 dni do kibelka i same kamienie
Stary 2016-01-21, 13:31   #1448
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego wydaje mi się fajnym rozwiązaniem właśnie taką np henna, czyli coś co zrobisz kilka dni przed TP i nawet jak nie będziesz pomalowana w ogóle to zawsze coś tam będzie poprawiającego urodę na buzi.

No właśnie, taka opcja cc+ henna + rzęsy jest super. Nic Cie nie kosztuje czasowo, a wyglądasz o wiele lepiej niż jakbyś nie miała tej henny itd. Chociaż mój mąż mówi, że to jest oszukiwanie

A rzęsy takie zawsze mi się marzyly, ale żal mi zawsze było pieniążków bo to tak co 3-4 tyg się uzupełnia i pewnie nawet najtańsza opcja to ze 100 zl, nie? Na sam poród to ciul tylko od razu po, mąż będzie pewnie cykal fotki a ja przecież nie poproszę po urodzeniu Hani o kosmeczke tylko będę zajęta czymś innym
mi henna schodzi po 2 dniach, odpuściłam sobie bo niby grosze a w błoto idzie..

Ja miałam 2 razy rzęsy, ale całkowicie za darmo bo szwagierka jest kosmetyczką. Nigdy $ nie chciała więc mi głupio ją prosić, ale jakoś z tuszy też ejstem zadowolona, natomiast brwi bym chciała miec zrobione, bo jak ich nie podkreślę to wyglądam jakbym ich nie miała

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry . Bylam w pracy, zawiozłam zwolnienie i wzięłam juz papiery do macierzyńskiego, żeby później nie jeździć.. A sluchajcie, jak jest z becikowym? Pit za który rok będzie potrzebny?

Kurde tak piszecie o tych kosmetykach to może i ja jakąś próbkę podkladu spakuje... Nie zapomnijcie o pomadce nawilżającej, podobno bardzo się przydaje. .miłego popołudnia ⛄
za 2014 ale chyba cos z zusu tez trzeba mieć

Cytat:
Znowu pedzicie! Ja siedze na ktg. Skurczy kilka sie zapisało, pare nawet na 100% standardowo niebolesnych. Zara tu chyba zasnę..

można używać telefonu po0dczas ktg mi zawsze daje cos do klikania jak poczuje ruchy więc jedna ręka zajęta
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:32   #1449
agaczilla21
Zakorzenienie

Wy szalone jesteście z tym pisaniem 😊 nie nadążę za niedługo. M poszedł ze swoim klonem na sanki a Lilka ze mną. Gotujemy kompot
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:35   #1450
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie wierzę. Ale masakra z lekarzem.!!!!

Badzia, również obalam mit z porodem 20 tygodni po poczuciu ruchów dziecka, bo u mnie by wychodziło chyba tp w 43-44 TC Wczoraj po ktg wyraźnie było widać, że po zjedzeniu kilku zelkow Mała się obudziła, ale ja totalnie żadnych ruchów nie czułam, nic.
Tak samo jak w szpitalu często słyszałam pytanie czy dziecko się już obudzilo, jak tam ruchy itp, a ja, że jakie ruchy, że jak poczuje jej ruchy 2-3 razy dziennie to jest nieźle także nie wiem, może mam takie dziecko/łożysko/brzuch że nie czuje tak ruchów i watpie by Tp miało z tym związek.

Dzień dobry dziewczyny

Aninis o której zasnelas?
po 2 i tż obudził mnie o 12 z kawką zbożową
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:35   #1451
wykalacka
Zadomowienie

chyba nam przewijak nie pasuje na łóżeczko, mamy standardowy wymiar łóżeczka i przewijaka, ale te cypelki co wystają od spodu z jednej strony opierają się na rancie łóżeczka chyba nie powinno tak być?

aaa już wiem, trzeba mocniej wcisnąć

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2016-01-21 o 13:36
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:35   #1452
butterfly20
Zakorzenienie

A w ogóle co do lakieru na paznokciach i cc.

Ciekawa sprawa, bo mi poprzednio zarówno moja gin jak i anestezjolog na oddziale powiedziały,że na pazurach w rękach zero czegokolwiek.

Wczoraj znowu mnie w tym moja gin upewniła, ale oczywiście na stopach to mogę mieć tak kolorowo jak chcę.

A z kolei we wtorek koleżanka co mi żele ściągała mówiła mi,że jej koleżanka miała cc w tym samym szpitalu i mogła mieć ŻELE, ale jasne. Podobno przez ciemne kolory ten pikacz co zakładają na palec czegoś tam nie łapie

Stary 2016-01-21, 13:37   #1453
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
mi henna schodzi po 2 dniach, odpuściłam sobie bo niby grosze a w błoto idzie..

Ja miałam 2 razy rzęsy, ale całkowicie za darmo bo szwagierka jest kosmetyczką. Nigdy $ nie chciała więc mi głupio ją prosić, ale jakoś z tuszy też ejstem zadowolona, natomiast brwi bym chciała miec zrobione, bo jak ich nie podkreślę to wyglądam jakbym ich nie miała

za 2014 ale chyba cos z zusu tez trzeba mieć

można używać telefonu po0dczas ktg mi zawsze daje cos do klikania jak poczuje ruchy więc jedna ręka zajęta
Nigdy nie robiłam brwi, nawet niczym nie maznęłam, a rzęsy tylko tuszem chyba czas, żeby człowiek wyszedł z jaskini .

Ja miałam wciskać jak poczuję ruchy, ale zagadałam sie z położną i klikałam, jak pamiętałam
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:37   #1454
butterfly20
Zakorzenienie

Mi mówili,że nie wolno kom podczas ktg bo może coś zakłócać

Stary 2016-01-21, 13:39   #1455
zonameza90
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź . To ja jednak się cieszę, ze nie mieszkam w wieeeeelkim miescie, bo u nas zrobienie rzęs kosztuje 150 i jest juz naprawdę fajny efekt. Są tez dziewczyny, które robią taniej i w domu i efekt jest podobny, tylko trzeba miec poleconą . A co do lewatywy to ja chyba wolałabym czopka. Jak leżałam na patologii to właśnie położne polecały czopki i chyba efekt był nawet szybszy niż po lewatywie...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:52   #1456
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

ja też mieszkam w małym mieście i jak zakładałam rzęsy na ślub to u kosmetyczki płaciłam 150zł i efekt super, tylko podkład i już nie musiałam się malować. Ale ja nie cierpię jak ktoś coś robi mi w oku, przy oku. Napłakałam się, kosmetyczka namęczyła bo ciągle mrugałam więc chyba już się nie zdecyduję, ale coś muszę zrobić z tymi moimi rzesami. Kosmetyki oczywiście biorę bo bez w ogóle nie jestem podobna do siebie Kupiłam sobie dzisiaj torbę więc jest już postęp. Wózek wczoraj mąż złożył, ale znowu go rozmontowaliśmy żeby się nie kurzył mąż już się do niego przypasowywał i bardzo mu się spodobał.

Uciekam na razie bo muszę ogarnąć dom bo od 15.00 zaczyna się kolęda więc trzeba się przygotować na pierwszą wizytę księdza na swoim mieszkanku
Stary 2016-01-21, 13:53   #1457
agaczilla21
Zakorzenienie

Lewatywa nic strasznego 😊 poród też. Grunt to pozytywne nastawienie 😊
Stary 2016-01-21, 13:59   #1458
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Sa

Ja zele mialam raz na studniowke :-D hybrydy mialam raz i to z grupona jakoes chu.... Na slub chce hybrydy a rzesy.. Sprobowalabym ale sama nie wiem.
Stary 2016-01-21, 14:02   #1459
justkasia
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

może w końcu uda mi się wbić w wątek, bo czytam Was cały czas ale mnóstwo stron dziennie piszecie, że trudno nadążyć z tematami
Piszecie o kp i nurtuje mnie pewna kwestia- ponoć po urodzeniu dzidzi nie jest ono bardzo głodne, ma malutki żoładek a pokarm u mamy pojawia się zazwyczaj po 2-3 dniach po porodzie. Co jeśli moje Maleństwo będzie chciało jeśc a ja nie będę miała pokarmu? Wtedy karmione jest mm??
Stary 2016-01-21, 14:04   #1460
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
nie strasz mnie p- jeszcze rolet nie podniosłam

a masaże zaczynam tak samo, w przyszłym tygodniu. Na dzisiaj mam ambitny plan spakować w 90% torbę. Macie spakowane mini szampony itd. czy raczej nie planujecie myc włosów? Zastanawiam się czy suchy szampon mi nie wystarczy
A wczoraj przyszedł mi 2m kabel usb do ładowarki, bo koleżanka mówiła, ze kontakty dosyć daleko od łóżka

ja mam też 2 terminy wpisane w książeczce i w sumie nie wiem który w razie czego będzie brany pod uwagę
Ja sobie spakuję taki mini z Rosska, bo dużo miejsca nie zajmuje. Ale jak nie będę miała potrzeby, to włosów myć nie będę Standardowo myję co 3-4 dni, bo mam bardziej suche niż przetłuszczające... więc może się uda.
A że nie potrafię myć włosów biorąc prysznic, to jak się będę kąpać, to z ominięciem włosów
Stary 2016-01-21, 14:05   #1461
justkasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź . To ja jednak się cieszę, ze nie mieszkam w wieeeeelkim miescie, bo u nas zrobienie rzęs kosztuje 150 i jest juz naprawdę fajny efekt. Są tez dziewczyny, które robią taniej i w domu i efekt jest podobny, tylko trzeba miec poleconą . A co do lewatywy to ja chyba wolałabym czopka. Jak leżałam na patologii to właśnie położne polecały czopki i chyba efekt był nawet szybszy niż po lewatywie...

Ja mieszkam w stolicy i przed ślubem miałam założone rzęski za 150 zł Efekt naprawdę super, oko piękne tylko jak dowiedziałam się, że będę Mamą to ściągnęłam je i to co zobaczyłam co zostało z moich rzęs to była katastrofa- dobrze że wtedy byłam już na L4 bo wygladałam jak straszydło
Stary 2016-01-21, 14:06   #1462
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No dziś tu taka nuda, że szok. Nie badają bo codziennie to wg nich za często dla szyjki. Jutro ma być ordynator, mój gin i jakieś tam działania, albo i nie
Bóle jakieś tam, co to nie robią na mnie już żadnego wrażenia
Żeśmy se z nudów spa urządziły, pokąpały, pobalsamowały, łby pomyły. Lokatorka nałożyła zieloną glinkę na twarz i wtedy przyszedł ksiądz

Wysłane przy użyciu Tapatalka

a po co ten ksiądz tam łazi ? straszy ostatnim namaszczeniem ?
Stary 2016-01-21, 14:06   #1463
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Sa

Ja zele mialam raz na studniowke :-D hybrydy mialam raz i to z grupona jakoes chu.... Na slub chce hybrydy a rzesy.. Sprobowalabym ale sama nie wiem.

Ja nigdy nie miałam żadnych hybryd, tipsów ani innych cosi 😉 tylko french na naturalnych na własnym ślubie. Malować się nie maluje bo nie lubię 😉 jak wychodzę to nakładam jaki podklad i gumę na włosy i to tyle 😊
Stary 2016-01-21, 14:09   #1464
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

no jasne

ja zawsze kupuje z roska, jesli jestes blondi to wez dla blondynek ( jest bardzo jasny i jak nawet nie wyczeszesz to nie widac go na głowie) a jak masz ciemne wlosy to wez ten dla brunetek ( bo jak psikniesz dla blondynek to bedziesz siwa i ciezko to wyczesac )

ale mi sie super spr, nie chce mi sie myc włosów a jutro musze gdzies isc, to z rana psik psik i po sprawie do wieczoraj jest spokoj a potem je myje

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-21, 14:09   #1465
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkasia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

może w końcu uda mi się wbić w wątek, bo czytam Was cały czas ale mnóstwo stron dziennie piszecie, że trudno nadążyć z tematami
Piszecie o kp i nurtuje mnie pewna kwestia- ponoć po urodzeniu dzidzi nie jest ono bardzo głodne, ma malutki żoładek a pokarm u mamy pojawia się zazwyczaj po 2-3 dniach po porodzie. Co jeśli moje Maleństwo będzie chciało jeśc a ja nie będę miała pokarmu? Wtedy karmione jest mm??
tak, moja w szpitalu była na mm, bo mi się pokarm pojawił na dobre dopiero w domu, od razu nawał i się rozhulalo

Stary 2016-01-21, 14:10   #1466
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

a po co ten ksiądz tam łazi ? straszy ostatnim namaszczeniem ?

o widze ze ksiezniczka wstała z dobrym humorem

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-21, 14:10   #1467
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne

ja zawsze kupuje z roska, jesli jestes blondi to wez dla blondynek ( jest bardzo jasny i jak nawet nie wyczeszesz to nie widac go na głowie) a jak masz ciemne wlosy to wez ten dla brunetek ( bo jak psikniesz dla blondynek to bedziesz siwa i ciezko to wyczesac )

ale mi sie super spr, nie chce mi sie myc włosów a jutro musze gdzies isc, to z rana psik psik i po sprawie do wieczoraj jest spokoj a potem je myje
a jeśli mam ciemny blond?

Stary 2016-01-21, 14:11   #1468
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Patrzę większośc z was bierze mejkap kurde podziwiam bo mi sie zwyczajnie nie chce najwyzej poproszę tz o dowiezienie
Ja do torby spakuje jakiś sprzęt mejkapowy ale raczej po to, żeby się po porodzie ogarnąć. Do porodu raczej pomalowana nie pojadę, bo jakoś sobie tego nie wyobrażam, pewnie się spocę jak świnka i wszystko będzie mi spływać i lepić się na twarzyALbo się popłaczę i też spłynie. Bez makijażu wyglądam co prawda jak kupka, ale trudno, personelu wrażenia mam gdzieś, a tż już mnie milion razy widział bez mejkapu więc przezyje. A dzidzia i tak mnie będzie kochać
Stary 2016-01-21, 14:13   #1469
justkasia
Raczkowanie

Cytat:
tak, moja w szpitalu była na mm, bo mi się pokarm pojawił na dobre dopiero w domu, od razu nawał i się rozhulalo

Kurde, a dzieć nie zdąży przyzwyczaić sie do mm?? Chce kp, ale nigdy nic nie wiadomo.
Stary 2016-01-21, 14:14   #1470
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

chyba dzisiaj po miniaturki się wybiorę, a suchy szampon wezmę duży, bo i tak mi się skończył właśnie do demakijażu też cos mini kupię czyli rosska trzeba odwiedzić

no właśnie ja przewiduję, że nie będe myć wlosów przed wyjazdem, bo nikt za mna nie będzie czekał, a u nas droga w zalezności od godziny może być zakorkowana więc nie będziemy też czekac do ostatniej chwili

Jest już 12, a ja ledwo śniadanie ogarnęłam, a tu zaraz trzeba obiad szykowac, bo planuję roladki wieprzowe a im zawsze dłużej schodzi
Ja sobie już jakiś czas temu kupiłam (ale nie pamiętam w jakim sklepie) taki zestaw pojemniczków na kosmetyki do samolotu. Fajne to jest, bo mam 2 buteleczki zakręcane, 2 buteleczki z pompką i kilka takich małych pojemniczków zakręcanych. I mam zamiar do tego sobie przelać żel pod prysznic, trochę płynu do demakijażu i jakiś krem... żeby wielkich opakowań nie brać. Zawsze jak wyjeżdżałam na weekend, czy na jakąś 2-3 dniową delegację, to w to kosmetyki pakowałam, więc jak dla mnie fajnie się sprawdza.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
A ja po fryzjerze. Zakupów nie robie bie chce mi sie. Zamiast tego poszłam sie nażreć ale na zdrowo

co to jest... jak dla mnie nie wygląda zachęcająco, szczególnie te zielone mazidła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości