|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
no tak 100 zł za uzupełnienie możesz liczyć lekko. Za pierwsze założenie to tak 250 zł jak nic. I ja naprawdę uważałabym na wszelkie gruponowe oferty, widziałam tyle spartaczonych rzęs,że aż mną trzepało, to wygląda strasznie. Najlepiej do sprawdzonej kosmetyczki. Ja uzupełniam co 4 tygodnie, ale u mnie podobno super się trzymają. Moja koleżanka po 3 tygodniach ma już nieciekawie. Ja już noszę rzęsy- z przerwami- 5,5 roku i dla mnie to normalka,ale wiele dziewczyn źle reaguje na klej itp. więc moim zdaniem nie ma co eksperymentować akurat na poród, warto założyć wcześniej lub później ![]() Cytat:
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu to nie dla mnie. Swedzialo mnie oko, kuly mnie w powiekę i jak spałam to na poduszce się odciskaly Ale założone były perfect i rozmiar dobry dopasowany. Po prostu to nie było dla mnie. Nie toleruje niczego sztucznego na buzi chyba ale oczy nie powiem ![]() Jak firanki rzęsy wyglądały - jak poszłam pierwszy dzień do pracy to każda baba się gapiła i pytala co i jak i za ile A potem pamiętam ze wylam bo przy zdjęciu moje się pokruszyly i trochę ich wypadło a to było miesiąc przed moim ślubem i wylam do księżyca jaka głupia jestem
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Marciar u nas pewnie też tak będzie. I zanim się człowiek z maluchem "dogada" to też trochę zajmuje. Tak samo z kp. Ale warto
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
hehe no widzisz jesteś przykładem![]() Ale jak któraś chce na porodówkę to może spróbować kępki rzęs, ale to też kosmetyczka powinna założyć. Z tym,że to się tak se trzyma
|
|
#1445 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
A rozjasnianie faktycznie pomaga na tluszczace się włosy :P ale u mnie tylko na tydzien-dwa po farbowaniu, potem znowu muszę być maksymalnie co 36 h. No chyba że suchy szampon. Cytat:
![]() Motyl, nie zauważyłam Twojej odpowiedzi a propos mojej mamy ![]() Dobra zdecydowałam się. Odkryłam jakieś farby do rzęs i brwi co dobre opinie mają i kupuje i będę robić regularnie teraz. Czarna na rzęsy, brązowa na brwi. Do tego CC na buzię i powinnam znosnie wyglądać a jak będę mieć siłę to będzie w torbie tusz i puder, ale tak jak mówię, mi zależy na tym by "bez makijażu" być lekko odpicowana bo muszę zakładać opcje że nie będęMiała głowy/siły do malowania się.
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a są suche szampony w Rossku?
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za doractwo w sprawie kawy
ja uwielbiam rano musi być prawdziwa z ekspresu mocna czarna a po południu bez kofeinowa ja też się strasznie napaliłam na KP więc mam nadzieję że jakoś pójdzie . Motyl ja mam nadzieję że pod wpływem stresu nie będę potrzebować lewatywy ale może zapytam w ala aptece na w razie w bo puki co chodze co 2 dni do kibelka i same kamienie
|
#1448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam 2 razy rzęsy, ale całkowicie za darmo bo szwagierka jest kosmetyczką. Nigdy $ nie chciała więc mi głupio ją prosić, ale jakoś z tuszy też ejstem zadowolona, natomiast brwi bym chciała miec zrobione, bo jak ich nie podkreślę to wyglądam jakbym ich nie miała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi zawsze daje cos do klikania jak poczuje ruchy więc jedna ręka zajęta
|
|||
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Wy szalone jesteście z tym pisaniem 😊 nie nadążę za niedługo. M poszedł ze swoim klonem na sanki a Lilka ze mną. Gotujemy kompot
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tż obudził mnie o 12 z kawką zbożową
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
chyba nam przewijak nie pasuje na łóżeczko, mamy standardowy wymiar łóżeczka i przewijaka, ale te cypelki co wystają od spodu z jednej strony opierają się na rancie łóżeczka
chyba nie powinno tak być?aaa już wiem, trzeba mocniej wcisnąć
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-01-21 o 13:36 |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle co do lakieru na paznokciach i cc.
Ciekawa sprawa, bo mi poprzednio zarówno moja gin jak i anestezjolog na oddziale powiedziały,że na pazurach w rękach zero czegokolwiek. Wczoraj znowu mnie w tym moja gin upewniła, ale oczywiście na stopach to mogę mieć tak kolorowo jak chcę. A z kolei we wtorek koleżanka co mi żele ściągała mówiła mi,że jej koleżanka miała cc w tym samym szpitalu i mogła mieć ŻELE, ale jasne. Podobno przez ciemne kolory ten pikacz co zakładają na palec czegoś tam nie łapie
|
#1453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba czas, żeby człowiek wyszedł z jaskini .Ja miałam wciskać jak poczuję ruchy, ale zagadałam sie z położną i klikałam, jak pamiętałam
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Mi mówili,że nie wolno kom podczas ktg bo może coś zakłócać
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź
. To ja jednak się cieszę, ze nie mieszkam w wieeeeelkim miescie, bo u nas zrobienie rzęs kosztuje 150 i jest juz naprawdę fajny efekt. Są tez dziewczyny, które robią taniej i w domu i efekt jest podobny, tylko trzeba miec poleconą . A co do lewatywy to ja chyba wolałabym czopka. Jak leżałam na patologii to właśnie położne polecały czopki i chyba efekt był nawet szybszy niż po lewatywie...
|
|
|
|
#1456 |
|
Raczkowanie
|
ja też mieszkam w małym mieście i jak zakładałam rzęsy na ślub to u kosmetyczki płaciłam 150zł i efekt super, tylko podkład i już nie musiałam się malować. Ale ja nie cierpię jak ktoś coś robi mi w oku, przy oku. Napłakałam się, kosmetyczka namęczyła bo ciągle mrugałam więc chyba już się nie zdecyduję, ale coś muszę zrobić z tymi moimi rzesami. Kosmetyki oczywiście biorę bo bez w ogóle nie jestem podobna do siebie
Kupiłam sobie dzisiaj torbę więc jest już postęp. Wózek wczoraj mąż złożył, ale znowu go rozmontowaliśmy żeby się nie kurzył mąż już się do niego przypasowywał i bardzo mu się spodobał.Uciekam na razie bo muszę ogarnąć dom bo od 15.00 zaczyna się kolęda więc trzeba się przygotować na pierwszą wizytę księdza na swoim mieszkanku
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Lewatywa nic strasznego 😊 poród też. Grunt to pozytywne nastawienie 😊
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Sa
Ja zele mialam raz na studniowke :-D hybrydy mialam raz i to z grupona jakoes chu.... Na slub chce hybrydy a rzesy.. Sprobowalabym ale sama nie wiem.
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
może w końcu uda mi się wbić w wątek, bo czytam Was cały czas ale mnóstwo stron dziennie piszecie, że trudno nadążyć z tematami ![]() Piszecie o kp i nurtuje mnie pewna kwestia- ponoć po urodzeniu dzidzi nie jest ono bardzo głodne, ma malutki żoładek a pokarm u mamy pojawia się zazwyczaj po 2-3 dniach po porodzie. Co jeśli moje Maleństwo będzie chciało jeśc a ja nie będę miała pokarmu? Wtedy karmione jest mm??
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Standardowo myję co 3-4 dni, bo mam bardziej suche niż przetłuszczające... więc może się uda. A że nie potrafię myć włosów biorąc prysznic, to jak się będę kąpać, to z ominięciem włosów
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mieszkam w stolicy i przed ślubem miałam założone rzęski za 150 zł Efekt naprawdę super, oko piękne tylko jak dowiedziałam się, że będę Mamą to ściągnęłam je i to co zobaczyłam co zostało z moich rzęs to była katastrofa- dobrze że wtedy byłam już na L4 bo wygladałam jak straszydło
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po co ten ksiądz tam łazi ? straszy ostatnim namaszczeniem ? |
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie miałam żadnych hybryd, tipsów ani innych cosi 😉 tylko french na naturalnych na własnym ślubie. Malować się nie maluje bo nie lubię 😉 jak wychodzę to nakładam jaki podklad i gumę na włosy i to tyle 😊 |
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne ![]() ja zawsze kupuje z roska, jesli jestes blondi to wez dla blondynek ( jest bardzo jasny i jak nawet nie wyczeszesz to nie widac go na głowie) a jak masz ciemne wlosy to wez ten dla brunetek ( bo jak psikniesz dla blondynek to bedziesz siwa i ciezko to wyczesac ) ale mi sie super spr, nie chce mi sie myc włosów a jutro musze gdzies isc, to z rana psik psik i po sprawie ![]() ![]() do wieczoraj jest spokoj a potem je myje
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
o widze ze ksiezniczka wstała z dobrym humorem
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ALbo się popłaczę i też spłynie. Bez makijażu wyglądam co prawda jak kupka, ale trudno, personelu wrażenia mam gdzieś, a tż już mnie milion razy widział bez mejkapu więc przezyje. A dzidzia i tak mnie będzie kochać
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde, a dzieć nie zdąży przyzwyczaić sie do mm?? Chce kp, ale nigdy nic nie wiadomo.
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
co to jest... jak dla mnie nie wygląda zachęcająco, szczególnie te zielone mazidła
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

bo to tak co 3-4 tyg się uzupełnia i pewnie nawet najtańsza opcja to ze 100 zl, nie? Na sam poród to ciul tylko od razu po, mąż będzie pewnie cykal fotki a ja przecież nie poproszę po urodzeniu Hani o kosmeczke tylko będę zajęta czymś innym 

Będę walczyć

co to jest... jak dla mnie nie wygląda zachęcająco, szczególnie te zielone mazidła