|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Moja jak widać się nie przyzwyczaiła, bo potem W OGÓLE nie chciała mm przez 13 miesicy ![]() A jak nie masz pokarm to co?Przecież nie zagłodzisz dziecka. Wyjścia nie ma, trzeba dać dziecku mm
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
EE laski właśnie sie sama przestraszyłam
![]() zadzwonił domofon ze kurier czeka i ma paczke. Ja se mysle nic nie zamawiałam ale ok otwieram on idzie , pyta o nazwisko i tak dziwnie patrzy na mnie ja podpisalam paczke i baj baj i zamykam drzwi i ja rozrywam co to jest. Otwieram a to mega wielka ksiazka z projektami domow ( takich co sie buduje z gotowych scian itp ). Pewnie tz zamówił - bo on jest chyba juz uzalezniony jak nie obejrzy co jest na rynku co dwa dni do kupienia ![]() i mi nie powiedział o tym. Ale ok, jak darmowa to niech zamawia. Ale tak siedze i mysle czemu ten kurier - młody chłop tak sie patrzył na mnie ? ![]() :conf used:dobra ide do lustra ![]() ![]() i az mnie cofnelo !!! na głowie siano zamiast włosów - 3 dni nie czesane i sciagniete w kokona na czubku ![]() pizama gora inna a spodnie inny - kolor bezowo-różowy( zalałam mlekiem z cycka komplet ) bluzka podciagnieta tak na brzuchu ze pol brzucha wystaje cycki wisza a raczej leza na brzuchu a do tego kompletu zielone skarpetki w groszki oczo☠☠☠ne pomaranczowe - bo takie mam antyposlizgowe takie grubasne skarpety do łazenia po domu bo mam kafle wszedzie no i która mnie pobije dzisiaj ?
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis to pewnie sosik vinegret
|
#1474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Motyl i jak wygladają Twoje paznokcie po żelach? Ja miałam żele przez 8 lat z dwiema krótkimi przerwami i tak jak rzęsy sciagnęłam je we wrześniu z obawy, że będą kiepsko wygladały, a tu tfu tfu żeby nie zapeszyć- są twarde, nie rozdwajają się i bardzo szybko rosną Po tylu latach romansu z żelami, trudno mi się było przestawić na to, że muszę teraz sama o nie dbać
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się będziesz myć, to już połowa sukcesu
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
hehe zalezy jak ciemny ?
ale chyba ten do blondynek bedzie lepszy
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
was to nie da siechyba nadrobić, w dodatku nie otwiera mi wszystkich stron tylko ostatnią...
ja noc znowu ciężka, ale chociaż dzidzia i teść dali mi rano pospać i dopiero po 10 wstałam, ale coś słabo się czuję w dodatku poleciała mi krew z nosa... ja raz zrobiłam hennę na brwi bo mam wielką bliznę przez środek i nic tam nie rośnie, a efektu nie zauważyłam zadnego, pewnie dlatego że moje brwi czarne ale rzadkie i ta blizna. co do oczu to nie znoszę jak ktoś coś mi robi przy nich.. wyzwaniem był makijaż na ślub, próbowałam kępek ale za bardzo mi przeszkadzały. koleżanka stosuje za to jakąś odzywkę ale rzęski ma teraz ogromne, az bym powiedziała ze trochę to sztucznie wygląda. Zeli nigdy nie miałam, szkoda mi moich paznokci, raz miałam hybrydy na ślub robione, ale wyglądały jak żele, bo moje paznokcie długie i nawet jak krótko obcięte to mam takie podłużne płytki, że wydają się strasznie długie. pamiętam ze właśnie jak robiłam paznokcie na ślub to kosmetyczki się zachwycały, i sie smialy ze chyba powinny podwójnie policzyć bo 2x więcej lakieru poszło. |
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
ty sie nie smiej :P ja po jednej nocy krwotoków w szpitalu jak usiadłam na łożku i nie dałam rady wyciagnac reki by zjesc sniadanie, nie mowa o tym by siegnac po pilocik po pielegniarke, a nikogo ze mną nie było, wszedł nagle ksiądz. myslal ze jestem po operacji i próbował żartować, ale jak zobaczył moją minę to mu się odwidziało i nie wiedział co powiedzieć. a ja nie powiedziałam ani słowa bo mi się płakać chciało:P
Cytat:
|
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie łamią się ani nic, ale szczerze powiem,że to dopiero dwa dni, soł...zobaczymy Ale ja i tak szybko będę je zakładać na nowo, nie wytrzymam tych lakierów durnych![]() Cytat:
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1481 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tam nic nie dziwi ale ja z tych co za dużo nie potrzebują jak z włosami nic nie zrobię to mi się kręcą ale suszarki nie biorę za dużo wszystkiego bym miała Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po co się nakręcać? ![]() Cytat:
![]() pewnie i to nawet kilka firm Cytat:
aaaaaaaa poradziłaś sobie
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
A księża chodza po szpitalu, to fakt. Dla mnie to takie dziwne jak mi wchodzi kiedy akurat mam cyca na wierzchu
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi ale jak, jak ja nie moge przestać
![]() MOtyl.. to ksiądz się chociaż na położniczym napatrzy lol
|
#1485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć pewnie jakieś kosmetyki wezmę, ale wątpię żebym je użyła, jak teraz kiedy siedzę w domu i straszę bez mejkapu i z trzydniowymi niemytymi herami dziwię się jak mój tż znosi ten widok i nic nie komentuje- ja na jego miejscu opierdzieliłabym siebie juz milion razy za ten ponętny i seksi look
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1487 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ja tak jak pisałam kiedyś - kupiłam sobie jednorazowa lewatywę i jak się zaczną skurcze (czytaj: poród) to spróbuję sama sobie zrobić, ale jak się z jakiegoś powodu nie uda to poproszę w szpitalu i już. Co do rzęs odpisze poniżej pod postem Pauli. Cytat:
Oooooo masakra!!! Nie no to macie rację dziewczyny, rezygnuję całkowicie z tego pomysłu A Ty Motyl nieźle że już tyle lat nosisz te rzęsy :O bo mam wrażenie, że one są popularne tak od ja wiem... 3? Może 4 lat, także jak Ty zaczynałas to chyba nie było tak popularne. Ale musisz ładnie wyglądać cały czas tak czy siak nie ma co ukrywać, że to nietania impreza. Cytat:
przepraszam ale HAHAHAHAHAHAHAHHAHABL Ale mnie rozbawilas myślałam nawet kiedyś o permanentnych barwiąca, ale boję się nienaturalnego efektu... A u mnie problem jest przede wszystkim taki ze mam za krótkie te brwi. I początek zaczyna się za późno i końcówka kończy się za szybko. Nie jakoś skrajnie, ale jak sobie delikatnie domaluje kredka to twarz wygląda duuuuuzo lepiej. Siedzę właśnie z henna na brwiach i rzęsach i zamiast trzymać 15 min potrzymam z 40 i zobaczymy :P Ja o 1 także nieźle i wstałam 10:30
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tłumaczę opis pieca hutniczego.. zaraz mi mózg
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Joł,
no to po wizycie i ktg. Jestem juz w domku Ktg ok, pare skurczy, ale moich standardowych ![]() Szyja trzyma, rowarcia brak, jest miekka i lekko skrocona ale zamknieta, wiec ja na ten etap porodu wszystko jak byc powinno. Wyniki super, te lekkie odchylenia mowi ze normalne na tym etapie i te parametry sa akurat malo istotne, poza tym wszystko pieknie, ciaza książkowa nic nie trzeba robic Ilosc wód ok, przeplywy ok, łożysko ok. Wszystko idealnie Młoda wychodzi na tydzien straszą, rośnie mi niezły klocek, w 2 tyg przybrała prawie 600g i waży 3150 Takze dzisiaj zaczynam porzadne rozciagnie krocza bez jaj I główka sie obnizyla dosc mocno a w niedziele jeszcze byla wysoko dosc, wiec wydaje mi sie ze to stad te bole brzucha dzisiejszej nocy bo rzeczywiscie nawet inaczej czkwake czułam dzis (nie powiem gdzie )
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1491 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Ja po swoich doświadczeniach z żelami bym powiedziała, że jak z rzesami - nie wiem czy to jest dobry pomysł na jeden raz. Miałam na moim ślubie właśnie raz i dopiero teraz paznokcie wróciły do siebie, po 3.5 msc. ![]() Za to koleżanka robi sobie regularnie co 4 tyg i ma zawsze świetnie wyglądające pazurki.
|
|
#1492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz jak będzie. Jak faktycznie nie będziesz miała, to podaj trochę mm, ale w miarę możliwości jeśli w szpitalu jest doradca laktacyjny niech was zobaczy. Czasem jak się nie umie odpowiednio dostawić to też kiepsko idzie. Mi młoda z jednego cycka chwyciła odrazu, a z drugiego nie szło. Za to dziewczyna na sali miała taki problem z oboma i dopiero przy doradcy się udało.Cytat:
![]() Cytat:
wiemy gdzie, wiemy doskonale
|
|||
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wadżajnie
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Esorku nie wiem jak ale ja po prostu chyba taka jestem. Poszłam rodzic po raz pierwszy z nastawieniem ze dam rade, ze nie ja pierwsza itd...nie bylo szybko ani bezboleśnie ale wiedziałam że chce drugie dziecko. Nie wiedziałam jedynie ze tak szybko się"przydarzy"😃 idąc do drugiego porodu stwierdziłam że pierwszy nie byl aż tak dlugi to teraz jak mam rozwarcie na 3 cm a wtedy nie miałam nic to pójdzie szybciej...i poszlo 😃 teraz chce jedynie żeby bylo przed terminem i szybko do domu a resztę ogarne 😊
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a waga....klocuszek Mamusie czy to jest dziwne że kobieta jest w ciąży? spotkałam sąsiadkę idąc do skrzynki na listy tak zamarła na widok mojego brzuszka że "dzień dobry" nie odpowiedziała chyba ostro szoku doznała no ale pytam czemu toż ja nie mam 15 lat
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
super ze wszystko ok a wadżajna trzyma ![]() Ja jutro wizytuję i mam ktg, ciekawe co mi ciekawego powie...
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
obudziła się a wstała, to 2 różne rzeczy tż obudził mnie o 12 i podał kawusię wypiłam, zwlokłam się z łóżka, zjadłam śniadanko i... znowu zalegam pod kołderką ale muszę w końcu duupsko ruszyć, bo na 18 na sr jedziemy
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

Chce kp, ale nigdy nic nie wiadomo.