Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 14:51   #1501
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja sobie spakuję taki mini z Rosska, bo dużo miejsca nie zajmuje. Ale jak nie będę miała potrzeby, to włosów myć nie będę Standardowo myję co 3-4 dni, bo mam bardziej suche niż przetłuszczające... więc może się uda.
A że nie potrafię myć włosów biorąc prysznic, to jak się będę kąpać, to z ominięciem włosów
to ja też takie dziwadło, co nie umiem myć włosów biorąc prysznic, u mnie to są dwie oddzielne czynności . Ja myję 2-3 razy w tyg. i spokojnie wystarcza, ale co mi szkodzi wziąć szampon z sobą .

Teść przywiózł nasze łóżeczko, już wymyłam po swojemu, mąż jak wróci, to je ustawi, bo na razie koczuje w przedpokoju .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 14:52   #1502
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
no jasne
ja zawsze kupuje z roska, jesli jestes blondi to wez dla blondynek ( jest bardzo jasny i jak nawet nie wyczeszesz to nie widac go na głowie) a jak masz ciemne wlosy to wez ten dla brunetek ( bo jak psikniesz dla blondynek to bedziesz siwa i ciezko to wyczesac )

Ale mi sie super spr, nie chce mi sie myc włosów a jutro musze gdzies isc, to z rana psik psik i po sprawie do wieczoraj jest spokoj a potem je myje
ja kupuję Batistę, jest biały a ja mam ciemne włosy, ale bez problemu znika przy wcieraniu

Cytat:
EE laski właśnie sie sama przestraszyłam

zadzwonił domofon ze kurier czeka i ma paczke.
Ja se mysle nic nie zamawiałam ale ok otwieram on idzie , pyta o nazwisko i tak dziwnie patrzy na mnie

ja podpisalam paczke i baj baj i zamykam drzwi i ja rozrywam co to jest. Otwieram a to mega wielka ksiazka z projektami domow ( takich co sie buduje z gotowych scian itp ). Pewnie tz zamówił - bo on jest chyba juz uzalezniony jak nie obejrzy co jest na rynku co dwa dni do kupienia

i mi nie powiedział o tym. Ale ok, jak darmowa to niech zamawia. Ale tak siedze i mysle czemu ten kurier - młody chłop tak sie patrzył na mnie ? :conf used:

dobra ide do lustra

i az mnie cofnelo !!!

na głowie siano zamiast włosów - 3 dni nie czesane i sciagniete w kokona na czubku
pizama gora inna a spodnie inny - kolor bezowo-różowy( zalałam mlekiem z cycka komplet )

bluzka podciagnieta tak na brzuchu ze pol brzucha wystaje
cycki wisza a raczej leza na brzuchu
a do tego kompletu zielone skarpetki w groszki oczo☠☠☠ne pomaranczowe - bo takie mam antyposlizgowe takie grubasne skarpety do łazenia po domu bo mam kafle wszedzie

no i która mnie pobije dzisiaj ?
hehehe to miał wrażeń pod dostatkiem mi się tez coraz mniej chce ogarniać, jak zostaję w domu to żeby mi było wygodnie, lekki make up żebym się czula tylko jak człowiek, a tak to dresy i tshirt

ale mam dzisiaj rozbity dzień
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 14:54   #1503
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Ja se mysle nic nie zamawiałam ale ok otwieram on idzie , pyta o nazwisko i tak dziwnie patrzy na mnie

ja podpisalam paczke i baj baj i zamykam drzwi i ja rozrywam co to jest. Otwieram a to mega wielka ksiazka z projektami domow ( takich co sie buduje z gotowych scian itp ). Pewnie tz zamówił - bo on jest chyba juz uzalezniony jak nie obejrzy co jest na rynku co dwa dni do kupienia

i mi nie powiedział o tym. Ale ok, jak darmowa to niech zamawia. Ale tak siedze i mysle czemu ten kurier - młody chłop tak sie patrzył na mnie ? :conf used:

dobra ide do lustra

i az mnie cofnelo !!!

na głowie siano zamiast włosów - 3 dni nie czesane i sciagniete w kokona na czubku
pizama gora inna a spodnie inny - kolor bezowo-różowy( zalałam mlekiem z cycka komplet )

a do tego kompletu zielone skarpetki w groszki oczo☠☠☠ne pomaranczowe - bo takie mam antyposlizgowe takie grubasne skarpety do łazenia po domu bo mam kafle wszedzie

ja się poddaję wygrałaś walkowerem
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 14:54   #1504
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

a po co ten ksiądz tam łazi ? straszy ostatnim namaszczeniem ?
Aninis, nie mogę przez Ciebie dobrze, że mam jeszcze mocne zwieracze
Stary 2016-01-21, 14:54   #1505
justkasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
o widzisz jak pięknie a waga....klocuszek

Mamusie czy to jest dziwne że kobieta jest w ciąży?
spotkałam sąsiadkę idąc do skrzynki na listy tak zamarła na widok mojego brzuszka że "dzień dobry" nie odpowiedziała chyba ostro szoku doznała no ale pytam czemu toż ja nie mam 15 lat
Ja z kolei jakieś 2 m-ce temu idąc też do skrzynki na listy też spotkałam sąsiadkę, która nigdy mi nie odpowiadała "dzień dobry"- widząc brzuszek chyba z wielkiego zakoczenia i niedowierzania tym razem pieknie odpowiedziała "dzień dobry" i nawet usmiechnęła sie, co za babsztyl
Stary 2016-01-21, 14:55   #1506
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Esorku nie wiem jak ale ja po prostu chyba taka jestem. Poszłam rodzic po raz pierwszy z nastawieniem ze dam rade, ze nie ja pierwsza itd...nie bylo szybko ani bezboleśnie ale wiedziałam że chce drugie dziecko. Nie wiedziałam jedynie ze tak szybko się"przydarzy" idąc do drugiego porodu stwierdziłam że pierwszy nie byl aż tak dlugi to teraz jak mam rozwarcie na 3 cm a wtedy nie miałam nic to pójdzie szybciej...i poszlo teraz chce jedynie żeby bylo przed terminem i szybko do domu a resztę ogarne

No i takie nastawienie działa cuda. Duzo w głowie siedzi, trzeba byc dobrej mysli

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 14:55   #1507
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Aninis to pewnie sosik vinegret
a ten koktajl z czego

jakbym nie oglądała ostatnio zdjęć czopów, to może i by mi się to smaczne wydawało
Stary 2016-01-21, 14:56   #1508
Zakorzenienie

Cytat:

spotkałam sąsiadkę idąc do skrzynki na listy tak zamarła na widok mojego brzuszka że "dzień dobry" nie odpowiedziała chyba ostro szoku doznała no ale pytam czemu toż ja nie mam 15 lat

No ciekawa sąsiadka

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja super ze wszystko ok a wadżajna trzyma
Ja jutro wizytuję i mam ktg, ciekawe co mi ciekawego powie...

No ciekawe ciekawe kciuki za jutrzejsza wizytę

Stary 2016-01-21, 14:56   #1509
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
A jak ściąganie? Mnie tylko to ściąganie przeraża... Miałam kilka razy robione, ale ściągały mi zawsze w salonie, bo ja po spróbowaniu jednego odpadałam
ja własnie ściagac nie znoszę
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
to ja też takie dziwadło, co nie umiem myć włosów biorąc prysznic, u mnie to są dwie oddzielne czynności . Ja myję 2-3 razy w tyg. i spokojnie wystarcza, ale co mi szkodzi wziąć szampon z sobą .

Teść przywiózł nasze łóżeczko, już wymyłam po swojemu, mąż jak wróci, to je ustawi, bo na razie koczuje w przedpokoju .
ja tez nie myję włosów pod prysznicem, zaraz "topię się" zalewa mi oczy i nic z tego. Ja muszę wyjśc i osobno umyć. Tylko ja co drugi dzień max niestety
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 14:56   #1510
Zakorzenienie

Cytat:
obudziła się a wstała, to 2 różne rzeczy

tż obudził mnie o 12 i podał kawusię

wypiłam, zwlokłam się z łóżka, zjadłam śniadanko i... znowu zalegam pod kołderką

ale muszę w końcu duupsko ruszyć, bo na 18 na sr jedziemy

Aninis jesteś niemożliwa z tym spaniem

Stary 2016-01-21, 14:58   #1511
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

dobra ide do lustra

i az mnie cofnelo !!!

n o nie mogę Paula żadna Cię nie pobije i to chyba nie tylko dzisiaj przynajmniej tak to z opisu wygląda
Stary 2016-01-21, 14:58   #1512
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez myje 2-3 razy w tyg a ze pokrywa mi sie to z basenem to myje tylko na basenie.

Stary 2016-01-21, 14:59   #1513
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Kaaasi ale jak, jak ja nie moge przestać

MOtyl.. to ksiądz się chociaż na położniczym napatrzy lol
ooo i pewnie dlatego tam chodzi
Stary 2016-01-21, 15:01   #1514
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja w życiu tyle nie spałam co Aninis 😊 nawet jak na weselu byliśmy to ja tak 9-10 na nogach...nawet jak dzieci nie mieliśmy...

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Ja klaczory w wannie myje...pod prysznic nie uczęszczam bo mi się nie chce woda ustawić na odp temp...jak mieszkaliśmy u rodziców to mimo ze byla wanna to ja zawsze pod prycho 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 15:02   #1515
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
n o nie mogę Paula żadna Cię nie pobije i to chyba nie tylko dzisiaj przynajmniej tak to z opisu wygląda

obawiam sie ze to juz rutyna

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 15:03   #1516
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
bierz wszystko byle tylko czuć się komfortowo mnie tam nic nie dziwi ale ja z tych co za dużo nie potrzebują jak z włosami nic nie zrobię to mi się kręcą ale suszarki nie biorę za dużo wszystkiego bym miała

o super obaczysz jak ułatwi to życie

zaprzestać czytanie natychmiast po co się nakręcać?

mam nadzieje że syn będzie "mówił" do mnie w tym samym języku

pewnie i to nawet kilka firm

powinno pasować tam się wbija samemu no przynajmniej ja tak miałam i regulujesz tak jakby sama aaaaaaaa poradziłaś sobie
Mam dziś taki durnowaty dzień, ze ryczę ze śmiechu ze wszystkiego .To chyba rekompensata za złą noc
.
Ja biorę "kuchenne "wyposażenie, bo jeszcze dadzą mi plastikowe badziewie i każą myć i używać przez cały pobyt w szpitalu te same, to dziękuję, a tak - na bogato będę mieć swoje .

Ja też mm taka nadzieję i zwłaszcza po polsku
Stary 2016-01-21, 15:03   #1517
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Też uważam, że to must have. Tzn nigdy nie rodziłam, ale po tym co czytałam. Taka fizjologia, kazdy ma jelita i robi co robi.

Ja tak jak pisałam kiedyś - kupiłam sobie jednorazowa lewatywę i jak się zaczną skurcze (czytaj: poród) to spróbuję sama sobie zrobić, ale jak się z jakiegoś powodu nie uda to poproszę w szpitalu i już.

Co do rzęs odpisze poniżej pod postem Pauli.

Oooooo masakra!!! Nie no to macie rację dziewczyny, rezygnuję całkowicie z tego pomysłu A Ty Motyl nieźle że już tyle lat nosisz te rzęsy :O bo mam wrażenie, że one są popularne tak od ja wiem... 3? Może 4 lat, także jak Ty zaczynałas to chyba nie było tak popularne.

Ale musisz ładnie wyglądać cały czas tak czy siak nie ma co ukrywać, że to nietania impreza.

przepraszam ale HAHAHAHAHAHAHAHHAHABL

Ale mnie rozbawilas myślałam nawet kiedyś o permanentnych barwiąca, ale boję się nienaturalnego efektu... A u mnie problem jest przede wszystkim taki ze mam za krótkie te brwi. I początek zaczyna się za późno i końcówka kończy się za szybko. Nie jakoś skrajnie, ale jak sobie delikatnie domaluje kredka to twarz wygląda duuuuuzo lepiej.

Siedzę właśnie z henna na brwiach i rzęsach i zamiast trzymać 15 min potrzymam z 40 i zobaczymy :P

Ja o 1 także nieźle i wstałam 10:30 miałam tak jak Ty ale przez ostatnie sensacje i wstawanie do lekarzy i na badania przesunelam sen o godzinę we właściwą stronę
Dla mnie lewatywa to nowość, nigdy nie miałam robionej i nie ukrywam, że mnie to przeraża.
I tak generalnie to byłam nastawiona, że jej nie zrobię... ale mnie na sr przekonały, że często po zrobieniu lewatywy bardzo szybko rozwarcie się robi większe... nasłuchałam się, że nawet z 3 cm, po lewatywie robi się 8 cm.
Stary 2016-01-21, 15:06   #1518
agaczilla21
Zakorzenienie

Ania dla mnie też byla nowość przed pierwszym porodem...ale nic strasznego...człowiek się potem tak lekko czuje 😉
Stary 2016-01-21, 15:06   #1519
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Joł,
no to po wizycie i ktg. Jestem juz w domku
Ktg ok, pare skurczy, ale moich standardowych
Szyja trzyma, rowarcia brak, jest miekka i lekko skrocona ale zamknieta, wiec ja na ten etap porodu wszystko jak byc powinno. Wyniki super, te lekkie odchylenia mowi ze normalne na tym etapie i te parametry sa akurat malo istotne, poza tym wszystko pieknie, ciaza książkowa nic nie trzeba robic Ilosc wód ok, przeplywy ok, łożysko ok. Wszystko idealnie Młoda wychodzi na tydzien straszą, rośnie mi niezły klocek, w 2 tyg przybrała prawie 600g i waży 3150 Takze dzisiaj zaczynam porzadne rozciagnie krocza bez jaj I główka sie obnizyla dosc mocno a w niedziele jeszcze byla wysoko dosc, wiec wydaje mi sie ze to stad te bole brzucha dzisiejszej nocy bo rzeczywiscie nawet inaczej czkwake czułam dzis (nie powiem gdzie )
To Ty masz jaja ale masz rację, jaj nie rozciągaj
Przepraszam mam dzisiaj głupawkę.

A tak serio, to gratuluję udanej wizyty.
Stary 2016-01-21, 15:07   #1520
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkasia Pokaż wiadomość
Ja z kolei jakieś 2 m-ce temu idąc też do skrzynki na listy też spotkałam sąsiadkę, która nigdy mi nie odpowiadała "dzień dobry"- widząc brzuszek chyba z wielkiego zakoczenia i niedowierzania tym razem pieknie odpowiedziała "dzień dobry" i nawet usmiechnęła sie, co za babsztyl
też miło moja stara panna ok 70 lat chyba w głębokim szoku co za jej ścianą się dzieje i strach w oczach że teraz dziecko będzie płakać

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 15:09   #1521
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justkasia Pokaż wiadomość
Ja również podpisuję się pod tym planem choć pewnie jakieś kosmetyki wezmę, ale wątpię żebym je użyła, jak teraz kiedy siedzę w domu i straszę bez mejkapu i z trzydniowymi niemytymi herami dziwię się jak mój tż znosi ten widok i nic nie komentuje- ja na jego miejscu opierdzieliłabym siebie juz milion razy za ten ponętny i seksi look
A mój się dziwi, że mi się chce malować i włosy myć - oczywiście nie codziennie, ale co jakiś czas dostaję taki zryw ku piękności . Jak to wczoraj powiedział ( byłam bez mejkapu): tak bardzo Ciebie kocham, jesteś taka dobra i taka śliczna , ryczałam ze śmiechu przez tę całą przemowę- więc moze rzeczywiście nasze "niedociągniecia" w urodzie nic dla nich nie znaczą?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
i co mu odpowiedziałaś ?
Niet, żopa i szampanskoje toże niet . Uciekał, aż się kurzyło
Stary 2016-01-21, 15:10   #1522
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie 1 sąsiadka w wieku mojej mamy zerknęła na mój brzuch i się zawstydziła, że to zauważyłam
Uśmiechnęłam się do niej, więc też się uśmiechnęła... ale zaraz miała wypieki na twarzy, bo jej chyba głupio było, że ją przyłapałam na lookaniu
Stary 2016-01-21, 15:12   #1523
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Joł,
no to po wizycie i ktg. Jestem juz w domku
Ktg ok, pare skurczy, ale moich standardowych
Szyja trzyma, rowarcia brak, jest miekka i lekko skrocona ale zamknieta, wiec ja na ten etap porodu wszystko jak byc powinno. Wyniki super, te lekkie odchylenia mowi ze normalne na tym etapie i te parametry sa akurat malo istotne, poza tym wszystko pieknie, ciaza książkowa nic nie trzeba robic Ilosc wód ok, przeplywy ok, łożysko ok. Wszystko idealnie Młoda wychodzi na tydzien straszą, rośnie mi niezły klocek, w 2 tyg przybrała prawie 600g i waży 3150 Takze dzisiaj zaczynam porzadne rozciagnie krocza bez jaj I główka sie obnizyla dosc mocno a w niedziele jeszcze byla wysoko dosc, wiec wydaje mi sie ze to stad te bole brzucha dzisiejszej nocy bo rzeczywiscie nawet inaczej czkwake czułam dzis (nie powiem gdzie )
Super wieści , dobrze, że bąbel rośnie i przybiera na wadze ,
pewnie tak jak ja cały czas ostatnio - w bożenie
Stary 2016-01-21, 15:12   #1524
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
A mój się dziwi, że mi się chce malować i włosy myć - oczywiście nie codziennie, ale co jakiś czas dostaję taki zryw ku piękności . Jak to wczoraj powiedział ( byłam bez mejkapu): tak bardzo Ciebie kocham, jesteś taka dobra i taka śliczna , ryczałam ze śmiechu przez tę całą przemowę- więc moze rzeczywiście nasze "niedociągniecia" w urodzie nic dla nich nie znaczą?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Niet, żopa i szampanskoje toże niet . Uciekał, aż się kurzyło

moj chyba sie mnie boi

i teraz ma przed oczami najblizsze miesiace - zona poczwara w pizamie zalana mlekiem a w domu syf i pieluchy wszedzie

ej chyba od poniedzialku jak wstane to zdejme pizamke

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-21, 15:13   #1525
agaczilla21
Zakorzenienie

Kasia niektóre osoby to tak patrzą jak by ciaza byla czymś z kosmosu 😉
Stary 2016-01-21, 15:15   #1526
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ania dla mnie też byla nowość przed pierwszym porodem...ale nic strasznego...człowiek się potem tak lekko czuje 😉
tak sobie myślę, że chyba jakaś głupia jestem, bo bardziej boję się tej lewatywy niż porodu
Stary 2016-01-21, 15:16   #1527
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
a ten koktajl z czego

jakbym nie oglądała ostatnio zdjęć czopów, to może i by mi się to smaczne wydawało
no znowu nie mogę Aninis, przestań, proszę Cię!
Stary 2016-01-21, 15:17   #1528
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
tak sobie myślę, że chyba jakaś głupia jestem, bo bardziej boję się tej lewatywy niż porodu

a ja strzaly w kregoslup przed cc

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-21, 15:17   #1529
justkasia
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie lewatywa to nowość, nigdy nie miałam robionej i nie ukrywam, że mnie to przeraża.
I tak generalnie to byłam nastawiona, że jej nie zrobię... ale mnie na sr przekonały, że często po zrobieniu lewatywy bardzo szybko rozwarcie się robi większe... nasłuchałam się, że nawet z 3 cm, po lewatywie robi się 8 cm.

Na początku ciąży też byłam nastawiona, że nie będę chciała lewatywy w szpitalu przed porodem. Ale teraz im bliżej końca tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jednak o przeczyszczonko poproszę wolę to zrobić sama w kąciku niż pokazać na co mnie stać podczas porodu
Zresztą granica wstydu została u mnie zatarta wcześniej, bo miałam kolonoskopie
Stary 2016-01-21, 15:18   #1530
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia niektóre osoby to tak patrzą jak by ciaza byla czymś z kosmosu 😉
w takim razie jestem kosmitką przecież to piękny stan

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości