|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezle Ci idzie! ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
podoba mi sie To bedzie co świętować ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Po prostu sie boje, że tak sie moze zdarzyć
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
Mysza, jak ktoś pyta wszystkich to oczekuje od nich odpowiedzi, przecież nikt nie każe Ci mieć takich samych poglądów, do niczego Cię nie zmuszam a jeśli mam inny pogląd od Ciebie nie powinnaś mnie obrażać tylko zlekceważyć moje wypowiedzi. Czy jeśli mi się nie podoba co robisz to piszę do Ciebie żebyś sobie poszła na inne forum - no nie więc trochę szacunku i tolerancji do drugiego człowieka bo ja Cię nie atakowałem i nie zamierzam tego robić.
|
|
|
|
#1655 | |
|
Konto usunięte
|
Mysza ale piękna sala
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
) i zaprojektować sama zaproszenia Boję się, bo jestem antytalenciem manualnym
|
|
|
|
|
#1656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to potrzebne są jeszcze jakieś inne ? ![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;54229031]Bardzo ładne [/QUOTE]dziękuje Cytat:
Sala ładna taka elegancka ![]() Cytat:
W cenie mam tylko dekorację sali więc wszystkimi innymi pierdółkami zajmuje się sama a lubię robić takie rzeczy Dzięki ![]() Wystarczy trochę chęci bo to naprawdę nic trudnego ![]() |
|||
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładna. Lubię tego typu sale. Mam szansę na pracę jaką chciałabym wykonywać, ale to raczej praca dodatkowa, bo na zlecenie i mało godzin. Musiałabym jeszcze czegoś dodatkowo poszukać, najlepiej z elastycznym grafikiem.
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
A widzisz :d ja myślałam że będziecie pić "wódkę" do rzucania a te szamponówki to do szampana na pierwszy toast :d
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
muszka super te kieliszki
Edytowane przez możdżulek Czas edycji: 2016-01-21 o 13:24 |
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
U mnie pije się wódkę :d w takich małych kieliszkach, a szampana dopiero na sali jak jest sto lat i w ogóle :d
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysza muszka jeden pieron klej się nazywa MAGIK
|
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A magika znam- do pracy z dzieciakami
|
||
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Mysza boska ta sala
Byłam u babci, oczywiście musialam coś dostać, bo mam imieniny ![]() Mieliśmy iść z tż do niej w sobotę, ale tam panuje ospa, mała ma ospę i wujek, a tż nie miał ospy... |
|
|
|
#1665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1666 | |
|
Konto usunięte
|
Oo
U nas w 2014 się tak fajnie złożyło że teściowie mieli 25 lecie, dziadkowie 60 albo 65lat Tyle przeżyć Cytat:
U Was tłucze się kieliszki od szampana? edit: doczytałam U nas wita się wódką (wodą), te się tłucze, potem przez próg i szampan na sali - już się nie tłucze ![]() Ciekawe jak cenowo
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2016-01-21 o 14:29 |
|
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
mysza, przepiekna sala!!! wow!! Takiej szukam - klasyczna, elegancka, ale nie za palacowa. Miod
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez sie tłucze kieliszki od szampana
|
#1669 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1670 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A później z czego pijecie na weselu? Macie jakieś inne kielichy czy coś?
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z normalnych kieliszków
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrobiłam! Hej ![]() U mnie też toast pije się w kieliszkach do szampana i później się je rozbija Codziennie wypatruje listonosza bo czekam na pisemko czy się zgodzili, żeby przyjąć mnie na staż
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna sala ![]() Dziewczyny nadrobie niedługo ale przychodzę z prośbą o porade ![]() Bo już sama mam mętlik w głowie ![]() Widziałam wczoraj sale, sala piękna, właściciele mili, wszystko wytłumaczyli ale nie wiem czy to nie za dużo 190 zł/os za jednodniowe wesele w piątek, a w cenie tylko menu, pokój dla nowożeńców, chlebek i szampan na toast. Brak napoi w cenie 9no opórcz wody, kawy i herbaty bez limitu), brak owoców, ciasta są ale tylko 2 rodzaje więc pewnie z 2 jakieś jeszcze musiałabym dokupić ![]() No i przede wszystkim brak dekoracji, jest tylko podstawowa typu obrus, bieżniki na stołach, serwetki, ale już wazony, kwiaty podstawowe to już musiałabym się sama martwić, czyli wynająć dekoratorkę bo przecież nie będę kupować wazonów na jeden raz tu link do sali: http://leszczynowy-dworek.pl/ Będę wdzięczna za każdą opinie i sugestie czy warto tyle dać za tą salę A i tylko napiszę że będę miała małą ilość gości, max 70 osób więc kwota ogólna nie jest jakaś kosmiczna, tylko właśnie czy cena jednostkowa za to co proponują nie jest za wysoka?
|
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sali to ja też tyle place i jedyne co to mam napoje chyba w cenie i wesele w sobotę, ja nie mam ciast i żadnej dekoracji ![]() A rozglądalas się już za jakas sala inną? jakbym nic nie znalazła To pewnie bym wzięła tą tym bardziej ze nie masz wielu osób
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyjęcie Weselne ( w dni inne niż soboty oraz w okresie od listopada do Świąt Wielkanocnych przy opcjach w cenie 210 zł i 230 zł udzielamy 20 zł rabatu ). Są to propozycje przygotowane przez naszego Szefa Kuchni, który otwarty jest również na Państwa sugestie i ewentualne zmiany. Dla gości będących na indywidualnych dietach np. wegetariańska, wegańska, bezglutenowa przygotowujemy odrębne menu dostosowane specjalnie do potrzeb gości. Niezależnie od wybranej opcji umową gwarantujemy Państwu, iż na każdym etapie trwania przyjęcia uzupełniane są dania ciepłe, zakąski, ciasta, owoce i napoje. Propozycja Menu Na Przyjęcie Weselne 190 zł/os Danie I 2. Cordon blue - podwójny plaster schabu faszerowany szynką i serem 3. Roladka drobiowa faszerowana brokułami i serem pleśniowym 4. Kotlet schabowy zapieczony z farszem pieczarkowym 5. Polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowo-borowikowym 6. Słodka kapusta zasmażana 7. Ziemniaki gotowane z koperkiem 8. Bukiet surówek Danie pierwsze serwujemy Państwu do stołu na podgrzewaczach, które utrzymują odpowiednią temperaturę potraw. Goście mają możliwość częstowania się wszystkimi rodzajami mięs wymienionymi poniżej w dowolnej ilości, gdyż ilość porcji jest nielimitowana. Deser Danie II Strogonow z polędwicy wieprzowej z kluską śląska i bukietem warzyw Danie podane talerzowo dla każdego z gości. Danie III Serwowane przez kucharza płonące szynki podawane w asyście kaszy pęczak z grzybami i ogórkiem kiszonym Podane w najbardziej widowiskowy sposób ze wszystkich naszych dań weselnych co stanowi dodatkową atrakcję dla gości. Danie IV 2. Paszteciki z mięsem 3. Drożdżówka z farszem z kapusty i grzybów Danie V Barszcz biały z jajkiem Zakąski Wszystkie znajdujące się w naszym menu zakąski uzupełniamy Państwu na bieżąco podczas trwania przyjęcia. 2. Rolada z kaczki z wątróbką drobiową i śliwkami 3. Schab faszerowany śliwką 4. Tramezzino w 3 smakach -pomidorowe z kurczakiem sous-vide z pastą włoską ,rukolą , suszonym pomidorem -pszenne z camembertem , żurawiną i rukolą -razowe z pastą koperkową, śledziem i ogórkiem konserwowym 5. Łosoś wędzony ze szpinakiem , chrzanem, oliwkami i mascarpone 6. Tradycyjny matias z kolorową cebulką w oleju 7. Śledzik w śmietanie 8. Pasztet z żurawiną i śliwkami z sosem chrzanowym 9. Pasztet z grzybkami 10. Jajka faszerowane 11. Wrapy 2 rodzje: - z kurczakiem, ryżem i kukurydzą - z warzywami grillowanymi i czosnkiem 12. Sałatki: - z kurczakiem ( grillowany kurczak, warzywa, kukurydza i sos czosnkowy ) - tradycyjna jarzynowa - grecka 13. Bufet słodki - Ciasta 8 gatunków - Mini deserki 5 rodzajów - Babeczki i kuleczki rumowe 14. Owoce 15. Kawa, herbata 16. Napoje Coca-Cola, Fanta, Sprite, soki Cappy, woda Kropla Beskidu Ciasta i owoce podawane są w formie bufetu słodkiego. Na specjalnie przygotowanym stole ze słodkościami oprócz tradycyjnych ciast znajdują się również torciki serwowane w całości, babeczki, kuleczki rumowe oraz mini deserki typu Finger Food. Sam stół pełni również funkcję dekoracyjną dzięki finezyjnemu ustawieniu ciast i owoców na różnych jego poziomach. Kawa oraz herbata serwowana jest przez kelnerów bezpośrednio do stołu. Napoje gorące i zimne podawane oraz uzupełniane są przez cały czas trwania przyjęcia bez limitu. Dodatkowo w cenie oferujemy: - Dekorację Sali · Kompozycje kwiatowe na stołach ( rodzaj oraz kolorystyka do uzgodnienia ) · Pokrowce z kokardami na krzesła · Świeczniki na stołach - Apartament dla Pary Młodej wyposażony w sejf - Profesjonalną obsługę kelnerską - Powitanie Pary Młodej chlebem i solą oraz gości winem musującym - Opiekę kadry kierowniczej przez cały czas trwania przyjęcia - Dostęp do 4 hektarowego ogrodu i terenów rekreacyjnych |
|
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I brak zniżek na wesela piątkowe ![]() Cytat:
![]() Tylko właśnie ta cena, jak sobie pomyśle co niektórzy w tej samej cenie mają to nie wiem już co robić i czy podpisywać tak na 100% umowę ![]() Ale faktycznie osób jest niewiele więc te 12 tys za sale nie brzmi strasznie
|
||
|
|
|
#1679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale sala piękna |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym że u mnie w okolicach gdańska nie spotka się sali z 4 daniami ciepłymi, 3 to jest standard (czyli obiad dwudaniowy, ciepła kolacja okolo 22.30 i po północy jakaś zupa typu barszcz), a są i sale które mają tylko obiad dwudaniowy i zupa po oczepinach ![]() Więc nawet nie chodzi mi o ilość jedzenia tylko te pozostałe dodatki które powinny być w cenie a nie sątypu dekoracje, pokrowce, czy tam żywe kwiaty ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- A jak sama sala Wam się podoba? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

Idź głosić swoje mądrości na inny wątek. 

Musiałabym jeszcze czegoś dodatkowo poszukać, najlepiej z elastycznym grafikiem.

za obronę i powrót do zdrowia