![]() |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Co do rogala do spania, to ja w ciąży z synkiem miałam mega bóle kręgosłupa, dzięki tej poduszce całkiem mi one w nocy przeszły, komfort spania poprawił się o milion procent, uwielbialam ją nad zycie. Nie wyobrażam sobie nawet ukladania się zbrzuchem do spania bez niej.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
#3363 |
Wtajemniczenie
|
Ja od poczatku ciąży mam ok 3kg na plusie, jem normalnie, nie objadam się, może trochę częściej pozwalam sobie na coś słodkiego. No ale ja mam dwójeczkę to i przyrost wagi spory.
U nas na PM2014 jest dziewczyna która miała bardzo zdrową ciążę, przez wymioty chudła zamiast tyć i ostatecznie po porodzie waży -8 kg do wagi sprzed ciąży ![]()
#3364 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam wyniki : HIV - ujemny, HCV- niereaktywny?, HBs antygen WZW- ujemny , WR- ujemny. Cukier na czczo norma 3,5-5,5 mam 5,5 czyli górna norma ale lepiej ostatni wynik bo był powyżej normy. Godzine po posiłku norma do 7,8 mam 5,3 , dwie godziny po posiłku norma do 10,2 mam 6,0. Myśle, że chyba w miare oki?? W sumie to sie nie znam ale mam taką nadzieje
![]() |
![]() |
![]() |
#3365 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi troszke sie naczekałam oczywiście przez to bycie na czczo zaliczyłam kibelek ale lepiej raz dziennie niż kilka razy . Wrociłam do domku pyszne śniadanko zjadłam i poszłam sppać
![]() Co do tycia to ja na pewno mam około 3 kilo juz na plusie same cycusie to połowa tej wagi ![]() ![]() ![]() Jedynie co mnie teraz denerwuje to to że w nocy sie krece miejsca znaleźć nie moge ehhh jak nie siusiu to zła pozycja itp. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki kochane ![]() Ja wizyte mam 29.01 wtedy założy mi położna karte i będą już wyniki z dzisiejszego pobrania.następną tą genetyczną/prenatalną mam 3.02 musze jechać aż 80 km od mojej miejscowości i yć tam na 8 rano bo jeszcze będą pobierali mi krew. Jakie macie plany na nadchodzący weekend? Ja chyba z całą rodzinka wybierzemy sie do mojej siostry i przy okazji na ciuchowe zakupy bo musze dzieci poubierać bo tak mi wyrosły że masakra.
![]() |
#3366 |
Wtajemniczenie
|
BeataAmelka
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty . Nie wiem ile waze hihih dopiero przed wizyta mam zamiar stanąć na wage ![]() ![]() Tez musze jechac po wyniki, Aniol1985 cukier mysle ze ok szczegolnie po posilkach sa dobre wyniki. Reszta ok z tego co pamiętam z poprzedniej ciazy ![]()
#3367 |
Zakorzenienie
|
Mój maluszek ma juz skończone 12 tygodni
![]() Ja schudłam 3 kg i teraz znowu przybrałam 2kg, więc powoli wracam do wagi początkowej. Mam lepszy apetyt i przeszły mi mdłości. ![]() Muszę teraz uważać zeby sie nie przejadać. |
![]() |
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
aniula robicie test pappa?
|
![]() |
![]() |
#3369 |
Zadomowienie
|
Gratulacje, ja nie moge sie doczekać aż wyjde z 1 trymestru wiem ze teoretycznie zawsze może coś sie stać ale jakoś tak myśle ze po pierwszym trymestrze to jakoś sie myślenie poprawi i strach zejdzie...
|
![]() |
![]() |
#3370 |
Zadomowienie
|
Heyka!Muszę się wam pochwalić dzisiaj zdałam prawko w końcu to było moje 4 podejście już się śmiałam że prędzej urodzę niż zdam :P
![]() Za wszystkie wizyty oczywiście trzymam kciuki ![]()
![]() Twój pot, Twój ból, Twoje łzy - ich zazdrość. ![]() Edytowane przez niusiak25 Czas edycji: 2016-01-21 o 13:52 |
![]() |
![]() |
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3373 |
Zadomowienie
|
No nawet nie wiecie jaką czuję ulgę, że mam to po prostu z głowy
![]()
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
moja wizyta wczoraj poszła bardzo dobrze!
![]() ![]() Ja od początku ciąży schudłam ok. 5kg jak nie więcej, narazie nie mam żadnych smakowych zachcianek ani wzrostu apetytu stosujecie coś na biust? mój zwiększył już trochę swoją objętość a że z natury mam duże to boję się, że grawitacja zacznie mocno działać. ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
|
![]() |
![]() |
#3376 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja z kolei zważyłam się raz, ze 2 tyg. temu, zobaczyłam na wadze 75kg i sie przeraziłam. Od tego czasu na wage nie weszłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pon. i wt. spędzę w wa-wie na prośbę szefowej. Będę musiała jej wtedy powiedzieć, bo plany jakie ma w stosunku do mojej osoby są zdecydowanie nie do pogodzenia z macierzyństwem ![]() Z zupełnie innej bajki - wczoraj odkryliśmy z Tż, że nasz kot ma tylko 4 (słownie: cztery) zęby. Reszta mu wypadła ![]() ![]() |
||||||
![]() |
![]() |
#3377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3378 |
Zadomowienie
|
Jasne zapraszam na Dolny Śląsk co wolicie kakao czy świeżo wyciśnięty soczek z pomarańczy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Z zupełnie innej bajki - wczoraj odkryliśmy z Tż, że nasz kot ma tylko 4 (słownie: cztery) zęby. Reszta mu wypadła ![]() ![]() Jeśli chodzi o to może być faktycznie ciężko ![]()
![]() |
#3379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() korzystaj z maminych specjałów.. to się szefowa zdziwi jeżeli mówisz, że ma jakieś plany wobec Ciebie..ale mam nadzieję, że dobrze przyjmie tą informacje Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
Piernik mnie tez plecy bola, poniżej pasa, z tyłu. Czasami jakby mi ktoś igły w pośladki wbijał.
dziś mnie pobolewa brzuch. |
![]() |
![]() |
#3381 |
Rozeznanie
|
tak mi sie wydaje że to to badanie ,ponoć tydzień na wynik będe czekała. Jade do tego ośrodka na badanie.
http://www.zdrowiekobiety.net/4.php
![]() |
#3382 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jestem po wizycie u ednokrynologa, wyniki idealne tsh - 0,98; ft4- 1,60 ![]() ![]() Co do objawów pisałyście jakiś czas temu, że jeśli są wymioty, mdłości itd to dobrze tzn że to dobry objaw dla ciąży - dziewczyny nic bardziej mylnego na ostatniej wizycie rozmawiałam na ten temat z gin roześmiała się że takie pogłoski chodzą, generalnie chodzi o to że każdy organizm reaguje inaczej na hormony i nie ma zależności że jak są wymioty i mdłości to super i jest wszystko oki, a jeśli brak objawów to coś się dzieje. Nieprawda. Po prostu te które nie mają objawów (w tym ja ![]() |
![]() |
![]() |
#3383 |
Zadomowienie
|
Lece ze szwagierka do gina wiec mocniutko 3majcie kciuki za szwagierke i moze troszke za mnie
![]() |
![]() |
![]() |
#3384 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz przy tym bólu takie uczucie rozlewająxego się gorąca? Jeśli tak, to może być rwa kulszowa. Strasznie mnie wymordowała w poerwszej ciąży własnie na tym etapie. Teraz na szczęście spokój. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#3386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też czytałam o tym co piszesz i wkurzają mnie te internetowe artykuły , których jest od zatrzęsienia wg których to objawy typu wymioty to dobry znak, powodują tylko stres u tych niewymiotujących..tak samo jak wszytskie info o pierwszych objawach ciąży, że mdłości, awersja do zapachów itp..a ja właśnie się się zorientowałam,że jestem w ciąży bo nie miałam objawów tak jak wszytskie poprzednie cykle.. ale jak już potwierdziłam to też się tym przejełam, że nic mi nie dolega.. otrzymałas jakąś pomoc w związku z tą rwą?u mnie to chyba coś innego |
||
![]() |
![]() |
#3387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, w ciąży to nic nie można praktycznie, znalazłam na youtube tutorial z masażem dla kobiet w ciąży, pokazałam go kumplowi- masażyście, ktry powiedział, że jest ok, więc mąż się nauczył i mnie masował, a do tego kupiłam sobie dużą piłkę do siedzenia i malą pod plecy, do ćwiczeń. Plus rogal do spania. I przeszło. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#3388 |
Raczkowanie
|
brawo za wizytę
też czytałam o tym co piszesz i wkurzają mnie te internetowe artykuły , których jest od zatrzęsienia wg których to objawy typu wymioty to dobry znak, powodują tylko stres u tych niewymiotujących..tak samo jak wszytskie info o pierwszych objawach ciąży, że mdłości, awersja do zapachów itp..a ja właśnie się się zorientowałam,że jestem w ciąży bo nie miałam objawów tak jak wszytskie poprzednie cykle.. ale jak już potwierdziłam to też się tym przejełam, że nic mi nie dolega..[/QUOTE] Dokładnie, to moja pierwsza ciąża i też już się zestresowałam tym że nie mam objawów, czuję się bardzo dobrze a tu dziewczyny piszą, że jak nie było obajwów to poronienie albo źle dziecko się rozwija, hormonów za mało itd wyssane z palca ! Moja gin jak jeszcze nie zdąrzyłam zapytać powiedziała "pewnie Pani się martwi że objawów nie ma" na to ja że tak bo słyszałam... i powtórzyłam te głupoty a ona się zwyczajnie roześmiała wyjaśniała i powiedziała żebym nie czytała internetu ![]() więc mam nadzieję że z moim Szczęściem dalej będzie wszystko dobrze pomimo braku objawów ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Nic mnie nie grzeje. Ale już raz ból mnie powalił, trochę bardziej w boku niż kręgosłup, ale nim znalazłam pozycję ze puścił to trochę czasu minęło. Gdyby nie Bobo to tabletkę bym wzięła.
Ja mdlosci miałam przez jakieś 2 tyg, ale spokojnie dało się żyć. Mniej mi dokuczały niż senność. Każdy lekarz kazał się z tego cieszyć. Gdybym wymiotowała i to jeszcze po kilka razy to bym się odwodnienia bała itp. ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
a codziennie was bolą plecy? mnie bolały wczoraj tak, że aż miałam problemy z chodzeniem a dzisiaj rano wstałam i baja- ani brzuch ani plecy mnie nie bolą.
|
![]() |
![]() |
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|