Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 01:08   #781
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dzis zrobilam test ovu wyszedl pozytywny
Dzis jest moj 15dc a zawsze pozytywne testy wychodzily duzo pozniej bo w 18 dc .
Wiec mam taka cicha nadzieje , ze ten cykl bedzie szczesliwy .
Do tego jutro zaczynam szkolenie w nowej pracy . Moze to nie jest praca moich marzen bo na stacji pali Lotos . No ale bede miala blisko bo 3 km .
A mieszkam na wsi i do miasta mam 15km .
Ktos moze pracuje z was na stacji ?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Do tego fajna umowa . Bo na caly etat i umowa o prace na 2 lata

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

VelaLuca
Dopisz mnie do testujacych :
04.02.
Powodzenia
I gratuluję. Moje dwie znajome pracują na stacji. Jedna blisko, taka mała stacja i krótko otwarta. Nie wiem jak z pensją ale teraz pewnie narzeka na mrozy i ruchu dużo nie ma, a płaci się tylko gotówką

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, wierzę , że kiedyś zdam, tylko w tym tygodniu już było wszystkiego nadto. Jeszcze się zdenerwowałam, oblałam. Ale idę na następny
Tego Ci życzę, niech Ci się przyszła ciąża zdrowiutko rozwija

Oj tak, jesteście wszystkie tutaj wielkim wsparciem, od razu reagujecie i doradzacie, oszalałabym bez Was

O właśnie, daj nam Boże. Niech czuwa i wybłaga nam tam na górze potomstwo o którym tak strasznie marzymy
Ja mam prawko długo a jestem niedzielnym kierowcą. Nigdy nie jeździłam zimą, po mieście kilka razy zaledwie. Zdałam za 1.

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
Madd, ja czuje sie dobrze po odstawieniu tabsow, tylko na poczatku senna byłam i nadpobudliwa. Mnie lekarz namawiał na bobasa juz jakiś czas temu, ale mówił ze odrazu mogę się starać po odstawieniu anty. Może ta twoja dr chciała, cie nastraszyć czy co?! Ale co lekarz to lekarz i inne leczenie.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Panna Izabela, masz racje zrobie badania 💉 lepiej wiedziec niż nie wiedzieć co się w organizmie dzieje. Dzięki ☺
Wiadomo, zawsze to start lepszy
Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Tak już po zabiegu. Godzinkę temu wróciłam do domu - Od 07;30. Najpierw przyjęcie, potem ekg, usg dopochwowe. Potem do godziny 13 musiałam czekać aż przyjdzie na dyżur mój lekarz. Przyszedł, ale znów anestezjologa wolnego nie było. I wezwali mnie o 14. A o 14;30 już wieziona byłam na salę. I nawet sama z łóżka zeszlam na swoje. Ponoć po zabiegu jak mnie z tego ginekologicznego łóżka na normalne dawali to gadalam z nimi i byłam przytomna, ale ja nic nie pamiętam. A na sali jak się ocknelam to ino pytałam czy mam majtki i gdzie one są haha ;-) ogólnie nic mnie nie boli tylko leciutko przy schylaniu. Po zabiegu 1h bolał brzuch jak przy okresie. L4tydzien. Prawdopodobnie polip zaslanial wejście do szyjki i ograniczał dojście plemników. Na wypisie mam napisane :ukrecenie polipa i abrazja frakcjonowana. Ogólnie ok, strach ma wielkie oczy ;-)
Teraz powinno być tylko lepiej!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 08:36   #782
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

3 cykle to jeszcze nie tak dużo ja tak do pół roku po odstawieniu tabletek dochodziłam "do siebie". Miałam straszny wysyp pryszczy,no i nieco schudłam po ich odstawieniu. Też tak miałaś?
Lekarka pytała mnie, czy przez pierwsze 3 miesiące zabezpieczaliśmy się po odstawieniu tabsów. Ja na to że oczywiście że nie, że się staraliśmy od razu - to mnie strasznie ochrzaniła kobieta! Powiedziała, że przez 3 miechy po odstawieniu trzeba się zabezpieczać, bo dziecko może mieć jakieś wady (jeśli zajdzie się w ciążę). Ciekawa jestem, czy tak jest faktycznie?
ja tylko skwitowałam, że przecież nie zaszłam w ciążę ani do 3 miesięcy po odstawieniu, ani teraz, więc nie ma przecież co tu dyskutować na temat zagrożenia :P potwierdziła i skończyła temat. Ale zastanawia mnie to....
to zalezy od lekarza, czasami nawet lekarze zapisuja antykoncepcję, bo po jej odstawieniu czasami mozna szybciutko zajść w ciążę - bywa, ze nie pojdyńczą, bo "uśpiona" płodność zaczyna szaleć

Cytat:
Tak w ogóle to zdołowałam się dziś trochę dziewczyny. Mam koleżankę w pracy, która w wieku 30 lat zaczęła się z mężem starać o dzidzię, i te starania zajęły jej...5 lat właśnie. Oboje się badali, i nic im nie było, nie rozumiem tego Teraz dziecko ma 8 lat, ona 43, starają się już dłuższy czas o drugie dziecko i na razie bez powodzenia. Niezbyt mnie to optymistycznie nastroiło.
właśnie to mnie stresuje, późno zaczęłam i żeby to nie trwało latami, bo zwariuję

Cytat:
Tak już po zabiegu. Godzinkę temu wróciłam do domu - Od 07;30. Najpierw przyjęcie, potem ekg, usg dopochwowe. Potem do godziny 13 musiałam czekać aż przyjdzie na dyżur mój lekarz. Przyszedł, ale znów anestezjologa wolnego nie było. I wezwali mnie o 14. A o 14;30 już wieziona byłam na salę. I nawet sama z łóżka zeszlam na swoje. Ponoć po zabiegu jak mnie z tego ginekologicznego łóżka na normalne dawali to gadalam z nimi i byłam przytomna, ale ja nic nie pamiętam. A na sali jak się ocknelam to ino pytałam czy mam majtki i gdzie one są haha ;-) ogólnie nic mnie nie boli tylko leciutko przy schylaniu. Po zabiegu 1h bolał brzuch jak przy okresie. L4tydzien. Prawdopodobnie polip zaslanial wejście do szyjki i ograniczał dojście plemników. Na wypisie mam napisane :ukrecenie polipa i abrazja frakcjonowana. Ogólnie ok, strach ma wielkie oczy ;-)
super, że już po wracaj do formy szybko

Vela wpisz mnie na testowanie 12 lutego. mam zamiar czekać do 31 dc tym razem

u mnie dziś 9dc i od jutra zaczynamy działać

temp. mam jak umarlaczek 36.27, ale taka moja uroda chyba.

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-01-21 o 08:37
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 08:36   #783
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Bardzo dobre podejście! Podoba mi się 😊😊😊

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Super, ze już po i wszystko poszło gładko i wesoło na koniec ;-) Mówili coś kiedy możesz wznowić starania?

2tyg nie mogę wspolzyc. Miałam iść w przyszłym cyklu na monitoring ale nie wiadomo jak miesiaczka teraz przyjdzie czy ja rozpoznać bo mam już 23dc a krwawie po zabiegu. A lekarz powiedział że może się poprzesuwac teraz wszystko

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:31   #784
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
I to sie nazywa konkretna odpowiedź! Masz rację, zrobię więc sobie najpierw betę. Przed wizytą zdążę zrobić jedynie 1 badanie. Potem wizyta. Dobre chyba i to. Tak na potwierdzenie Twoich słów co do "czystości" macicy.

No i dlatego ten wątek jest niezastąpiony!

Natlem, super że wszystko dobrze!!!

Ja dzielnie czekam do soboty, jeśli @ nie przyjdzie. A dzisiaj mi się tak mega realnie śniło, że przyszła :/ aż się obudziłam, a potem mi śniło, ze miałam jakieś wyniki badań, że jestem w bardzo wczesnej ciąży, ale coś jest nie tak, jakieś skażenie, coś po rosyjsku napisane Ale masakra po prostu co w tej głowie się tworzy...
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 09:47   #785
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Cześć kobietki 😊 na początek chciałam się zapytać czy przyjmiecie mnie pod wasze skrzydła staraczek? Krótko o mnie staramy sie z TŻ o małego bobaska od listopada ubiegłego roku, ale to nam zbytnio nie wychodzi 😩 może dlatego, ze odstawiłam tabsy i mój organizm musi się przyzwyczaić do takiego szoku?! Mam mieszane uczucia ale się nie poddaje, walczę do końca ze sobą. W przyszłym tygodniu mam plodniaki i może się uda... Bardzo bym tego chciała 😁

A poza tym to bardzo mocno gratuluje tym panią, ktorym się udało spełnić swoje marzenie, oby jak najlepiej się to skończyło, życzę wam tego z całego serducha ❤. A tym, które tak jak ja to wytrwałości i wiecej optymizmu a się na pewno uda. Miejmy taka nadzieję. Powodzenia.
Witaj

Cytat:
Hej dziewczyny
Dzis jest moj 15dc a zawsze pozytywne testy wychodzily duzo pozniej bo w 18 dc .
Do tego jutro zaczynam szkolenie w nowej pracy . Moze to nie jest praca moich marzen bo na stacji pali Lotos . No ale bede miala blisko bo 3 km .

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

VelaLuca
04.02.
Życzę owocnego cyklu i powodzenia w nowej pracy

Cytat:
Super że się powiodło wszystko

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

u mnie dziś 9dc i od jutra zaczynamy działać

Powodzenia

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

Ja dzielnie czekam do soboty, jeśli @ nie przyjdzie. A dzisiaj mi się tak mega realnie śniło, że przyszła :/ aż się obudziłam, a potem mi śniło, ze miałam jakieś wyniki badań, że jestem w bardzo wczesnej ciąży, ale coś jest nie tak, jakieś skażenie, coś po rosyjsku napisane Ale masakra po prostu co w tej głowie się tworzy...
No mi się już śniła ciążka kilka razy.. nawet mojemu TŻ też
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 10:59   #786
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

Sny to potrafią być zakręcone i zwariowane ☺ Dobrze, że się szybko je zapomina 😊

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 11:01   #787
Fantasmagori
Zakorzenienie

A ja wprawdzie nie wierzyłam kiedyś w sny ale teraz noc bodajże przed zrobieniem testu czy dwie noce przed śniło mi się że szliśmy z TŻ na spacer z wózkiem a w nim siedziała prześliczna córeczka nasza Widocznie organizm już wiedział że się udało i dawał znać

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 12:06   #788
mietowka25
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Czytam Was na bieżąco u mnie @ się konczy i zabieramy się do dzieła

Badania jeszcze muszą poczekać do 1 lutego, martwi mnie to z jednej strony bo chciałabym już je mieć zrobione i wiedzieć czy wszystko ok no ale za cholerę z pracy nie uda mi się wyrwać :/

U mnie prawdziwa zima śniegu do połowy łydki na wsi

Witam się z nowymi staraczkami i trzymam kciuki
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 12:23   #789
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo dobre podejście! Podoba mi się 😊😊😊

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Też taką mam. Wczoraj 16dc a temp 36,22 dziś 17dc a temp 36,28

U nas też zima, śnieg padał całą noc
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 12:27   #790
aniusia49
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Badania jeszcze muszą poczekać do 1 lutego, martwi mnie to z jednej strony bo chciałabym już je mieć zrobione i wiedzieć czy wszystko ok no ale za cholerę z pracy nie uda mi się wyrwać :/

Jakie badania będziesz robić?
Ja wczoraj drogę do domu miałam okropną, autostrady zasypane itd. A jak już dojechaliśmy do nas to ZERO śniegu. Zastanawiałam się jak to możliwe, ale dzisiaj rano wstaję i wszędzie biało
aniusia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 12:49   #791
mietowka25
Zakorzenienie

Morfologia, żelazo, prolaktyna, glukoza, TSH, cholesterol, toksoplazmoza
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 12:57   #792
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

Przykro mi bardzo Ale jeśli Twój mąż ma zamrożone nasienie, to mogę zgadywać, że będziecie decydować się na inseminacje? W takim wypadku macie naprawdę ogromne szanse

Tylko tego nasienia nie ma dużo i więcej szans będziemy mieć jeśli wykorzystamy go do in vitro - wtedy możemy mieć kilka zarodków, wiec skoro marzy nam sie wielodzietna rodzina szkoda by było ta próbkę przeznaczyć na inseminacje i jednorazowa próbę. Chodzi o to ze zdarza sie ze nasienie po chemioterapii nigdy nie poprawia sie wiec musimy bardzo oszczędnie podchodzić do tego zamrożonego...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2016-01-21, 13:06   #793
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Tylko tego nasienia nie ma dużo i więcej szans będziemy mieć jeśli wykorzystamy go do in vitro - wtedy możemy mieć kilka zarodków, wiec skoro marzy nam sie wielodzietna rodzina szkoda by było ta próbkę przeznaczyć na inseminacje i jednorazowa próbę. Chodzi o to ze zdarza sie ze nasienie po chemioterapii nigdy nie poprawia sie wiec musimy bardzo oszczędnie podchodzić do tego zamrożonego...
A widzisz Nie wiem czemu myślałam że jak jest zamrożone nasienie to są tego hurtowe ilości W takim wypadku masz rację, in vitro pewniejsze i w dodatku można wrócić po zarodki. Ale może w ogóle nie będziecie musieli z niego korzystać Tego Ci życzę!

Ja mam dzisiaj pracowity dzień. Właśnie zbieram się na dermatoskopie i mrozenie brodawek a później muszę auto doprowadzić do ładu bo jutro jedziemy w góry A jest w nim taki syf, że szkoda gadać. Boksa muszę założyć, umyć go, odkurzyc
A śniegu u nas Ci też dostatek
Stary 2016-01-21, 13:33   #794
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do testów owulacyjnych to może jeszcze nie miałaś owulacji? A jakieś dodatkowe objawy typu śluz plodny? Skończył się już? Jak długie masz cykle? Regularne? Testy również mogą się mylić, czytałam o kilku przypadkach.

No właśnie miałam inne objawy, śluz, ból jajnika, itd., cykle mam nieregularne, myślałam że testy pomogą mi złapać dni płodne, a tu taka smuta 😔

Cytat:
Tez w tym cyklu miałam pare razy słabe drugie kreski :/ Natomiast w zeszłych cyklach zawsze te testy mi wychodziły (może nie mega jaskrawe jak kontrolne a jednak były konkretne)

Kurczę, to ja nie wiem co z tymi moimi testami...

Cytat:
Cześć kobietki 😊 na początek chciałam się zapytać czy przyjmiecie mnie pod wasze skrzydła staraczek? Krótko o mnie staramy sie z TŻ o małego bobaska od listopada ubiegłego roku, ale to nam zbytnio nie wychodzi 😩 może dlatego, ze odstawiłam tabsy i mój organizm musi się przyzwyczaić do takiego szoku?! Mam mieszane uczucia ale się nie poddaje, walczę do końca ze sobą. W przyszłym tygodniu mam plodniaki i może się uda... Bardzo bym tego chciała 😁

A poza tym to bardzo mocno gratuluje tym panią, ktorym się udało spełnić swoje marzenie, oby jak najlepiej się to skończyło, życzę wam tego z całego serducha ❤. A tym, które tak jak ja to wytrwałości i wiecej optymizmu a się na pewno uda. Miejmy taka nadzieję. Powodzenia.
Witaj! 😊

Cytat:
Dziękuję Kochanie za słowa otuchy i wsparcie będziecie na bieżąco
Mam nadzieję, że po tej wizycie będzie już tylko dobrze, od 3 dni jest jeden wielki koszmar. Stres stresem stresa pogania. Dziś miałam egzamin na prawko, który oblałam. Spłakałam się jak bóbr. Wszystko gdzieś się to we mnie skumulowało. Najgorzej bo po tym wszystkim uznałam siebie za ostatnią ofiarę losu, no bo niczego nie potrafię ostatnio dobrze zrobić.
Kochana tylko czy tą betę jest konieczność robić ? Wolałabym nie ... jakoś tak boję się wyniku ... poza tym ostatnio robic betę szłam z uśmiechem na ustach, teraz jestem jak w żałobie. Sama nawet nie wiem jak mój lekarz zamierza mnie po tym wszystkim zbadać, bo mam traumę też co do USG ... Z tą moją macicą też nie wiadomo co będzie bo tamta przecież mnie chciała łyżeczkować w "okres" dla mojego "świętego spokoju" mam nadzieję, że nie podziurawią mnie jak sito tylko pozwolą naturze samej się pozbierać. Te 2 miesiące to konieczność ??? Jakoś Twój gin to uzasadniał ???

Dziękuję , oby
Mam nadzieję, że nie będę miała narzuconego celibatu ani nic z tych rzeczy albo, że okres mi się jakoś nie skiepści przez to ve:
Nawet tak nie myśl! Prawko do bzdura, jedni zdają od kopa, inni mają mniej farta , ja zdałam za 4 razem bo tak mnie nerwy zżerały, że np. przy pierwszym egz auto dwa razy mi zgasło przy ruszaniu na łuk. To był dopiero obciach😁

A z betą dziewczyny dobrze Ci radzą☺

Cytat:
Dziekuje, ale już nie testuje bo mam @ ;(
Nie żebym jakaś strasznie sie nastawiłam w tym piątym cyklu ale na pewno miałam duża nadzieje.
Być może w ogóle nie miałam owu w tym miesiącu bo tak jak pisała testy jeżeli już to pokazywały blada kreskę. Ale podobno nawet zdrowe kobiety 2 na 10 cykli mogą mieć bez owu, wiec może taki sie trafił...
W piątek maź idzie zbadać nasienie a jak wrócimy z Kuby to umówię go do androloga zeby zinterpretował i powiedział czy jest sens dalej w ten sposob działać czy jakieś leczenie czy in vitro... Maź ma zamrożone nasienie sprzed czasów chemioterapii gdy miał wszystkie wskaźniki dobre, wiec może coś by z tego było...

Przykro, ale następny cykl Twój 😉 rzeczywiście jak mało nasienia to in vitro pewniejsze. A ile dzieci chcielibyście mieć?

Cytat:
Hej dziewczyny

VelaLuca
04.02.
Gratuluję nowej pracy, fajne masz warunki, umowa najważniejsza 😊 moje dwie znajome kiedyś pracowały na stacji, i o ile praca sama w sobie ok, nie jakaś bardzo ciężka, to najbardziej uciążliwe było to, że wszelkie święta i dni wolne mieli otwarte, i trzeba było wtedy pracować.

Kciuki za starania! 😉

Cytat:
No widzisz, cieszę się że wszystko w porządku 😊

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Tak mówisz? No ostatnio przez to siedzenie w domu, mecze, to codziennie coś tam chlapniemy do meczu. A że mecze są codziennie i to po dwa, w dodatku mają po dwie połowy to tych % trochę się uzbiera

My jesteśmy strasznie zapaleni Ja nie opuszczę ani jednego meczu siatkówki, piłki ręcznej, skoków narciarskich czy żużla. Zarówno tych klubowych jak i reprezentacyjnych.
A ręczna szczególnie bo mój tata to były zawodnik reprezentacji Polski Także nie ma opcji aby nie kibicować
Nam niestety nie udało się kupić biletów, w marcu się zalogowaliśmy do serwera, ale był taki ruch, że nas co chwilę wyrzucało z serwera. A po 5 minutach biletów już nie było Szkoda, bo z reguły jeździmy na te mecze, ale tutaj zainteresowanie było przeogromne
U mnie mąż kiedyś grał w ręczną i pochodzi z Kielc, więc kocha Vive 😉 i to on mnie wkręcił w te mecze. Ale lubię je oglądać bo zawsze jest full emocji 😀

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

U mnie dzisiaj ciągle sypie, ale wszystko znika😒

Powodzenia w staraniach 😉

Ja dziś mam już dość tej choroby córci, tak mnie stresuje że już mnie brzuch od wczoraj boli a niestety dziś też jadę do pracy i wszystko w rękach męża😞

No i test owu dalej negatywny, rewelacja 😖

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 13:41   #795
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No właśnie miałam inne objawy, śluz, ból jajnika, itd., cykle mam nieregularne, myślałam że testy pomogą mi złapać dni płodne, a tu taka smuta 😔

Kurczę, to ja nie wiem co z tymi moimi testami...
Hmm próbuj dalej, ja w tym cyklu najprawdopodobniej miałam owulacje 24 dc, wczoraj mnie piersi zaczęły boleć więc to by się zgadzało (skoro ból wywołuje wysokie stężenie progesteronu, który ok tydzień po owulacji osiąga wysoki właśnie poziom). Więc może i u Ciebie jest podobnie

Stary 2016-01-21, 13:42   #796
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm próbuj dalej, ja w tym cyklu najprawdopodobniej miałam owulacje 24 dc, wczoraj mnie piersi zaczęły boleć więc to by się zgadzało (skoro ból wywołuje wysokie stężenie progesteronu, który ok tydzień po owulacji osiąga wysoki właśnie poziom). Więc może i u Ciebie jest podobnie

Liczę na to, bo cykle mam dość długie i nie wykluczam późnej owu😊

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 15:20   #797
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Liczę na to, bo cykle mam dość długie i nie wykluczam późnej owu😊

Czyli może być lada dzień 😊😊😊 trzymam kciuki!

Stary 2016-01-21, 16:26   #798
Ewula88
Wtajemniczenie

Czekam w kolejce do lekarza zaraz mam wizytę jestem ciekawa co mi powie oby owulacja się zbliżała
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 18:03   #799
pater86
Zadomowienie

Zabicie mnie, ale nie mam czasu niż do Was napisać. Siedzę właśnie w kolejce do ginekologa to chociaż spokojnie Was poczytam mam nadzieję że dostanę skierowanie na jakieś konkretne badania, bo wyczytałam, że ten pokarm w piersiach i to uczucie napływania mleka mogą świadczyć o problemach z prolaktyną... Oby mnie nie potraktował jak histeryczkę, która po paru cyklach starań już leci do lekarza...
Stary 2016-01-21, 18:31   #800
Ewula88
Wtajemniczenie

jestem po wizycie, nie wiem co mam myśleć. Byłam w 9 dc pokazałam lekarzowi wykresy temp, wyniki badań, zrobił usg, diagnoza: pęcherzyki są za małe zalecenia: progesteron od 16dc i kwas foliowy o nazwie inoffolic za 134zł! Powiedział, że mam przyjść w kolejnym cyklu w 12 dniu na usg i wtedy włączy coś do stymulacji jajników. Póki co powiedział, że testy owu mogą wychodzić pozytywne ale to nie jest gwarancją owu, co do mierzenia temp też powiedział, że nie wskaże mi w 100% owulacji.Reasumując jestem po wizycie u dwóch lekarzy.

1 lekarz na NFZ dał skierowanie za LH FSH prolaktynę, poczym kazał jeść castangus i przyjść za 3 cykle.

2 lekarz medicover, kazał brac progesteron i mega drogi kwas foliowy :O i przyjśc w kolejnym cyklu na badanie i wtedy włączyć stymulację jajników. stwierdził też przodo zgięcie macicy. - co to znaczy?

Wizytę u lekarza numer 3( prywatnie) mam we wtorek-14dc- będzie to lekarz do którego normalnie chodzę na NFZ i jemu ufam.

Dziewczyny co mam robi pomóżcie Nie zapowiada się szybko zajdę....
Stary 2016-01-21, 18:39   #801
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie, nie wiem co mam myśleć. Byłam w 9 dc pokazałam lekarzowi wykresy temp, wyniki badań, zrobił usg, diagnoza: pęcherzyki są za małe zalecenia: progesteron od 16dc i kwas foliowy o nazwie inoffolic za 134zł! Powiedział, że mam przyjść w kolejnym cyklu w 12 dniu na usg i wtedy włączy coś do stymulacji jajników. Póki co powiedział, że testy owu mogą wychodzić pozytywne ale to nie jest gwarancją owu, co do mierzenia temp też powiedział, że nie wskaże mi w 100% owulacji.Reasumując jestem po wizycie u dwóch lekarzy.

1 lekarz na NFZ dał skierowanie za LH FSH prolaktynę, poczym kazał jeść castangus i przyjść za 3 cykle.

2 lekarz medicover, kazał brac progesteron i mega drogi kwas foliowy :O i przyjśc w kolejnym cyklu na badanie i wtedy włączyć stymulację jajników. stwierdził też przodo zgięcie macicy. - co to znaczy?

Wizytę u lekarza numer 3( prywatnie) mam we wtorek-14dc- będzie to lekarz do którego normalnie chodzę na NFZ i jemu ufam.

Jej, powiem Ci szczerze, że sama nie wiem co bym zrobiła każdy co innego radzi, masakra:/ Ale to nie znaczy, że któryś radzi źle, po prostu każdy ma swoją wiedzę i swoje sposoby, ja na Tqwoim miejscu postępowałabym według zaleceń tego, któremu ufam bardziej Wtedy bym miała nawet czystsze sumienie wobec siebie ;-) Ale faktycznie można rozdwojenia jaźni dostać!

Pater, a jak Twoja wizyta?

Dziewczyny, po jakim czasie powinny mi się wyregulować cykle po braniu duphastonu? Zostały mi 3 dni przyjmowania, czyli do 26 dnia cyklu. I zastanawiam się, kiedy powinnam testować
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 18:49   #802
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Jeju gdzie Ty kupiłaś inofolic za 134 zł? Zamawiaj sobie w aptece internetowej w gemini jest najtaniej za 20 saszetek 32zł z groszami.. możesz też inofem - jest tańszy a skład identyczny, chyba ma troszkę mniejszą zawartość kwasu foliowego alew inozytolu ma tą samą zawartość co inofolic, ja akurat biorę ovarin w tabletkach.
Stary 2016-01-21, 18:54   #803
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej, powiem Ci szczerze, że sama nie wiem co bym zrobiła każdy co innego radzi, masakra:/ Ale to nie znaczy, że któryś radzi źle, po prostu każdy ma swoją wiedzę i swoje sposoby, ja na Tqwoim miejscu postępowałabym według zaleceń tego, któremu ufam bardziej Wtedy bym miała nawet czystsze sumienie wobec siebie ;-) Ale faktycznie można rozdwojenia jaźni dostać!

Dziewczyny, po jakim czasie powinny mi się wyregulować cykle po braniu duphastonu? Zostały mi 3 dni przyjmowania, czyli do 26 dnia cyklu. I zastanawiam się, kiedy powinnam testować
czyli też bierzesz duphaston? jak długo? ja mam zamiar go brać w tym cyklu własnie na regulacje @, lekarz przepisał mi 2 opakowanie na 2 cykle. Miałaś badany progesteron? Bo mi lekarz go przepisał w ciemno

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Jeju gdzie Ty kupiłaś inofolic za 134 zł? Zamawiaj sobie w aptece internetowej w gemini jest najtaniej za 20 saszetek 32zł z groszami.. możesz też inofem - jest tańszy a skład identyczny, chyba ma troszkę mniejszą zawartość kwasu foliowego alew inozytolu ma tą samą zawartość co inofolic, ja akurat biorę ovarin w tabletkach.
lekarz przepisał 60 saszetek to w aptece wyszło 134zł- nie kupiłam, widziałam w necie, że jest taniej i chyba go zamówię. Pomaga on coś ? Czytałam, że on pomaga przy PCOS ale lekarz nic takiego nie powiedział.
Stary 2016-01-21, 18:55   #804
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Mi duphaston wyregulował tylko pierwszy cykl w którym go brałam, drugi jak brałam miałam już 45 dni..
Stary 2016-01-21, 18:57   #805
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki za szybkie dojście do siebie i wznowienie starań
Stary 2016-01-21, 18:58   #806
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

lekarz przepisał 60 saszetek to w aptece wyszło 134zł- nie kupiłam, widziałam w necie, że jest taniej i chyba go zamówię. Pomaga on coś ? Czytałam, że on pomaga przy PCOS ale lekarz nic takiego nie powiedział.
Ja piłam przez pół roku to miałam w miarę cykle regularne, później miałam przerwę przez 3 miesiące i teraz znowu biorę, teraz biorę ten ovarin ale następne to zamówię sobie ten inofem bo jest tańszy a to to samo
Stary 2016-01-21, 20:53   #807
Ewula88
Wtajemniczenie

pękłam i pogadałam z mamą o naszej sytuacji.... byłam całe życie pewna, że miała problemy z zajściem w ciążę bo urodziła mnie w wieku 30 lat a okazuję się, że miała niewłaściwą budowę macicy i była na operacji, i po operacji udało się jej w pierwszym cyklu i to podczas jednego dnia, bo tak bardzo chciała dziewczynkę, że podjęli 1 próbę tylko w 12 dc
Stary 2016-01-21, 20:56   #808
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Mi duphaston wyregulował tylko pierwszy cykl w którym go brałam, drugi jak brałam miałam już 45 dni..
o cholerka, żartujesz!!?? Ciekawe czemu drugi cykl przy jego braniu tak Ci dziwnie wyszedł? :| Jaja normalnie. A potem przestałaś już pewnie?

Cytat:
czyli też bierzesz duphaston? jak długo? ja mam zamiar go brać w tym cyklu własnie na regulacje @, lekarz przepisał mi 2 opakowanie na 2 cykle. Miałaś badany progesteron? Bo mi lekarz go przepisał w ciemno [COLOR="Silver"]
.
Tak , pisałam nawet wcześniej tu na wątku Wiesz co, u mnie też gin przepisała wlaściwie w ciemno, tylko po zrobieniu ze mną "wywiadu"... powiedziała że ma pomóc na wyregulowanie cykli i na pomoc przy staraniu o dziecko. Mam nadzieję ze pomoże Dała mi też dwie recepty, narazie kazała wykupić jedno opakowanie, a jak dostanę @ (czyli nie zajdę w ciążę:/) to mam od razu do niej dzwonić, umawiać się na za miesiąc, i od razu też wykupić te drugie opakowanie. Mam nadzieję, że babka wie co robi, tzn. co poleca mi robić... Bo troszkę mnie Lidka zmartwiła tym 45-dniowym cyklem mimo brania duphastonu:/

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
pękłam i pogadałam z mamą o naszej sytuacji.... byłam całe życie pewna, że miała problemy z zajściem w ciążę bo urodziła mnie w wieku 30 lat a okazuję się, że miała niewłaściwą budowę macicy i była na operacji, i po operacji udało się jej w pierwszym cyklu i to podczas jednego dnia, bo tak bardzo chciała dziewczynkę, że podjęli 1 próbę tylko w 12 dc
o proszę! to pewnie podniosła Cię na duchu fajnie!
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:02   #809
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
jestem po wizycie, nie wiem co mam myśleć. Byłam w 9 dc pokazałam lekarzowi wykresy temp, wyniki badań, zrobił usg, diagnoza: pęcherzyki są za małe zalecenia: progesteron od 16dc i kwas foliowy o nazwie inoffolic za 134zł!
W necie zamawiaj. Tego nie ma co kupować normalnie w aptece.
Przez net dużo taniej, ja zawsze biorę 2opakowania
I ja na Twoim miejscu zamówiłabym Inofem - ma identyczny skład a jest 2 razy tańszy. Tu masz Inofolic 60szt za 111zł http://www.aptekaprima24.pl/inofolic...ek-60-saszetek a Inofem 60szt za 57zł http://aptekaodnowa.pl/inofem-30-saszetek-7359.html

Cytat:
Niby pomaga - dlatego go mam. Ale piję od grudnia więc efekty nie wiem czy są
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:13   #810
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
o cholerka, żartujesz!!?? Ciekawe czemu drugi cykl przy jego braniu tak Ci dziwnie wyszedł? :| Jaja normalnie. A potem przestałaś już pewnie?
Nie wiem czemu tak wyszedł ale wtedy akurat pamiętam byliśmy z TŻ w podróży, był 28dc i zaczął mnie boleć brzuch i sobie mówię pewnie @ idzie, TŻ mi stanął na stacji gdzie nie było światła zauważyłam tylko jakieś dziwne obfite plamienie takie żółtawe (przepraszam za szczegóły) no ale stwierdziłam że na pewno @, ale plamienie ustąpiło w tym samym dniu, na następny straszny ból piersi i myślałam sobie że może to implantacja była, po weekendzie zrobiłam test ale negatywny wyszedł, więc czekałam i w 45dc przyszła @ przestałam brać bo wtedy zmieniłam lekarza a on kazał zrobić wszystkie badania

Edytowane przez Lidka99
Czas edycji: 2016-01-21 o 21:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości