Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 19:08   #4291
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Agusia gratuluje córci !

Australia mialam dla malej kilka rzeczy z 5-10-15, jakość jak dla mnie nie powala, no ale tez zalezy co się kupi... Mi sie np popsuly napy w dwóch bodziakach.

Ja najbardziej lubię ubranka z h&m, choc fakt, sa wieksze

Elaine a jaki miałaś pierwszy poród? Gdzie rodzilas? I gdzie teraz zamierzasz? Ja wciąż rozmyślam...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:08   #4292
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Zgaga to takie dziwne uczucie w przełyku kwasno-gorzkie?
Tak!!! I do tego uczucie takiego palącego przełyku. Nienawidzę zgagi. Miałam w ostatnim miesiącu poprzedniej ciąży dzień w dzień. Teraz dwa razy już u mnie zawitała

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:10   #4293
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Tak!!! I do tego uczucie takiego palącego przełyku. Nienawidzę zgagi. Miałam w ostatnim miesiącu poprzedniej ciąży dzień w dzień. Teraz dwa razy już u mnie zawitała

Ja tez mialam pod koniec ciąży, wczesniej nie... Zauwazylam ze jak zjadłam cebule albo por, to strasznie się nasilala !
Stary 2016-01-21, 19:15   #4294
LaLaRe87
Rozeznanie

elaine-blath, omnomnomnom pychota jutro piątek i poprosiłam męża aby zrobił obiad, będzie zapiekanka makaronowa z wędzonym łososiem i szpinakiem, o dziwo szpinakowa nie jestem,ale w tej formie i jego wykonaniu smakuje cudownie, słowo daję! do tego zawsze popijaliśmy wino hahaha ale w tej sytuacji obejdę się wspomnieniem i rąbnę kielich soku

jednak zaczełam czytać Zamek z piasku M. Witkiewicz

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:18   #4295
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
To jest chyba to mam teraz , od dwóch dni mam takie uczucie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ja tez mialam pod koniec ciąży, wczesniej nie... Zauwazylam ze jak zjadłam cebule albo por, to strasznie się nasilala !
Strasznie lubię cebule, wczoraj na kolację zjadlam kanakę z salami, ogorkiem i cebulą i taką kwaśność czułam wlasnie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
elaine-blath, omnomnomnom pychota jutro piątek i poprosiłam męża aby zrobił obiad, będzie zapiekanka makaronowa z wędzonym łososiem i szpinakiem, o dziwo szpinakowa nie jestem,ale w tej formie i jego wykonaniu smakuje cudownie, słowo daję! do tego zawsze popijaliśmy wino hahaha ale w tej sytuacji obejdę się wspomnieniem i rąbnę kielich soku

jednak zaczełam czytać Zamek z piasku M. Witkiewicz
Brzmi pysznie W jakiej formie dajecie szpinak do tej zapiekanki?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:20   #4296
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
To jest chyba to mam teraz , od dwóch dni mam takie uczucie

Strasznie lubię cebule, wczoraj na kolację zjadlam kanakę z salami, ogorkiem i cebulą i taką kwaśność czułam wlasnie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Brzmi pysznie W jakiej formie dajecie szpinak do tej zapiekanki?
wybieramy zazwyczaj lidlowy mrożony, albo wersja ze śmietanką albo bez, jak się podgotuje go, doda fetę, odrobinę gałki muszkatołowej, soli pieprzu i czosnku to jest idealnie, ważne aby szpinak nie był rzadki

Moja Marcelinka
Stary 2016-01-21, 19:24   #4297
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
wybieramy zazwyczaj lidlowy mrożony, albo wersja ze śmietanką albo bez, jak się podgotuje go, doda fetę, odrobinę gałki muszkatołowej, soli pieprzu i czosnku to jest idealnie, ważne aby szpinak nie był rzadki
I dajesz go na makaron i zapiekasz?
Do fety szpinak jest obowiązkowy

Sophia Loren

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-21, 19:25   #4298
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam taki kocykw Smyku za 30 zł, na lato w sam raz , miętowo - biały
Śliczny ten kocyk Sama się na niego czaiłam, ale u mnie w sklepie jeszcze nie był przeceniony.

Cytat:
któraś wpada na pancakes'a na mące owsianej i oleju kokosowym z dodatkiem jagód z naszych polskich Borów Tucholskich?

Jeszcze ciepłe!!!
Ja, ja! Wyglądają pysznie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
kiara92

Ja wiem że akurat w niektórych przypadkach, przez 8 lat myślałam że to niedoczynność a się okazało niedawno że to hashimoto i mam o wiele mniejszą tarczycę od innych i twardszą i uciska mnie tarczyca(usg wtedy miałam), podobno przy porodzie mogłabym się udusić, z resztą przy większym wysiłku nie mogę oddychać bo tak dusi mnie tarczyca, np po dłuższej jeździe na rowerze.
Ojej, to faktycznie poważna sprawa i może lepiej nie ryzykować.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:30   #4299
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Skarżę się, że nie dostałam zaproszenia ale to chyba dlatego, że na tym zdjęciu, które załączyłaś jest błąd w nicku
poprawiłam sprawdz czy jest?

nic nie mówcie o zgadze- ja mam i bez ciąży ale po ciąży idę do gastro niech coś z tym zrobią, miałam leki, ale pomogło na troszkę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:43   #4300
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam taki kocykw Smyku za 30 zł, na lato w sam raz , miętowo - biały
Śliczny kocyk

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za opinie

Super!

Śliczny

My dziś kupiliśmy łóżeczko...
Poka
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:46   #4301
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
I dajesz go na makaron i zapiekasz?
Do fety szpinak jest obowiązkowy
naczynie lekko wysmarowane oliwą, na to podgotowany makaron szpinak i łosoś wędzony bardzo drobno pokrojony, na koniec pokruszony rokpol / lazur i zapieczone, to akurat jeden ze specjałów mojego męża, który twierdzi, że gotować nie lubi i nie umie, a jak zrobi coś pysznego (wierzcie mi, zawsze mu wychodzi i jest pyszne!!!) i widzi, że wcinam aż się trzęsę to stwierdza, że jednak jest w kuchni zaje****y i potrafi gotować po czym zapomina o tym na kolejne miesiące, aż do momentu jak mu przypomnę jaki to on jest świetny w kuchni hihihihih

Moja Marcelinka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-21, 19:48   #4302
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
naczynie lekko wysmarowane oliwą, na to podgotowany makaron szpinak i łosoś wędzony bardzo drobno pokrojony, na koniec pokruszony rokpol / lazur i zapieczone, to akurat jeden ze specjałów mojego męża, który twierdzi, że gotować nie lubi i nie umie, a jak zrobi coś pysznego (wierzcie mi, zawsze mu wychodzi i jest pyszne!!!) i widzi, że wcinam aż się trzęsę to stwierdza, że jednak jest w kuchni zaje****y i potrafi gotować po czym zapomina o tym na kolejne miesiące, aż do momentu jak mu przypomnę jaki to on jest świetny w kuchni hihihihih
Chyba muszę wyróbować ten przepis
Robię właśnie dla TŻ na juro pieczone skrzydełka z kurczaka z piekarnika

Sophia Loren
Stary 2016-01-21, 19:51   #4303
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Uwaga!! Uwaga!! Na 90% będzie to...... dziołcha

5 lutego mam połówkowe i wtedy lekarka potwierdzi na 100%, bo malutka znowu głową w dół się ułożyła Parametry są ok, malutka wazy 300g, serduszko ładnie bije Mam nadal brać luteine na te moje bóle/skurcze macicy tak w razie czego. Szyjkę mam długą, ale oczywiście może się przez to skrócić stąd branie luteiny. Mam teraz tylko nadzieję, że małej nie wyrośnie pindolek tego 5 lutego hihi
Gratuluje!

Ja miałam robić cos na jutro ale nie chce mi się. Namęczyłam sie ze strojem na bal synka. I tak maż teraz popołudnia wiec nie jemy razem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:59   #4304
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Gratuluje!

Ja miałam robić cos na jutro ale nie chce mi się. Namęczyłam sie ze strojem na bal synka. I tak maż teraz popołudnia wiec nie jemy razem
Mój synek też ma jutro bal karnawałowy Strój już naszykowany, będzie Piotrusiem Panem

Dzisiaj będę piekła chleb z garka mam nadzieję, że wyjdzie dobry, bo mam dość tych sklepowych...ble.

Co do rożków, to my mieliśmy jeden, ale z tego względu, że mieszkaliśmy wtedy w domu i było mi wygodniej znosić synka po schodach. Ale długo go w tym nie nosiłam, parę dni. Potem jak już się przyzwyczaiłam do noszenia go na ręku, nie używałam rożka. ALe ja rodziłam w zimie, więc to też inaczej, bo na dole mieliśmy troszkę chłodniej niż na górze w sypialni, a teraz będzie lato, więc nie wiem, czy jest sens kupowania rożka ( bo tamten był gruby).

agusia, gratulacje

też mam Hashi, ale nikt nie wspominał, że mogą być jakieś problemy z naturalnym. Muszę podpytać mojego gina, jak już pójdę do niego na połówkowe.

Co do szpinaku, lubię bardzo, ale wolę świeży, niż mrożony, bo z tego mrożonego robi się taka breja.

Czy któraś z Was bierze Tardyferon? Wzięłam kilka tabletek i kłuje mnie serce, a wczoraj bardzo mocno mnie ścisnęło. Myślę, że to może być od tego, bo zbiegło się to z momentem, kiedy zaczęłam to brać.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:05   #4305
ewka555
Zakorzenienie

Miqesi bralam tardyferon kilka lat, ale nie w ciąży, nie mialam takich objawów...
Stary 2016-01-21, 20:12   #4306
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja też brałam tardyferon, ale nie będąc w ciąży. Poza czarną kupą skutków ubocznych nie odnotowałam :P

Sophia Loren
Stary 2016-01-21, 20:22   #4307
Miqesi
Wtajemniczenie

ewka555, Madzia9999, dzięki

Ten Tardyferon ma aż 80mg żelaza, podczas gdy jeszcze w witaminach jest 28mg ( a to jest norma 200%), więc to jest za dużo. Jutro zadzwonię do mojego gina, czy to odstawić.

Stary 2016-01-21, 20:22   #4308
201711281320
Konto usunięte

agusia gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was bierze Tardyferon? Wzięłam kilka tabletek i kłuje mnie serce, a wczoraj bardzo mocno mnie ścisnęło. Myślę, że to może być od tego, bo zbiegło się to z momentem, kiedy zaczęłam to brać.
Ja biorę ale nie zauważyłam żadnych objawów niepożądanych.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:28   #4309
Weronia93
Rozeznanie

Witam Was dziewczyny jestem w trakcie nadrabiania waszych wpisów.
Byłam w pracy dziś na kawie i dowiedziałam się że była ocena pracownicza roczna i byłam najwyżej oceniona że najwięcej mam uprawnień najwięcej robiłam dla firmy aby podwyższać jej standardy. Pracuje pod firmą dla firmy ale na niższych warunkach i miałam być przyjęta pod firmę z wyższa stawką oraz rożnymi profitami np. jak górnik 13-stki to ja bym dostała kartę hutnika. Usłyszałam tylko od mojego majstra mieliśmy Cie przyjąć pod Mittala ale niestety jesteś teraz bezużyteczna bo jesteś w ciąży i przyjęliśmy Panią K(alkoholiczkę osobę która w ciągu roku ma 60 dni urlopy i z 15 dni na żądanie)co poniedziałek piana. masakra jestem tak podirytowana. Dyskryminacja KOBIET W CIĄŻY

Tak poza tym u mnie wszytko ok ruchów dalej brak
No i zaczełam mieć smaki na ogórki przed ciążą nie nawiedziłam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-21, 20:31   #4310
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
Mój synek też ma jutro bal karnawałowy Strój już naszykowany, będzie Piotrusiem Panem

Dzisiaj będę piekła chleb z garka mam nadzieję, że wyjdzie dobry, bo mam dość tych sklepowych...ble.

Co do rożków, to my mieliśmy jeden, ale z tego względu, że mieszkaliśmy wtedy w domu i było mi wygodniej znosić synka po schodach. Ale długo go w tym nie nosiłam, parę dni. Potem jak już się przyzwyczaiłam do noszenia go na ręku, nie używałam rożka. ALe ja rodziłam w zimie, więc to też inaczej, bo na dole mieliśmy troszkę chłodniej niż na górze w sypialni, a teraz będzie lato, więc nie wiem, czy jest sens kupowania rożka ( bo tamten był gruby).

agusia, gratulacje

też mam Hashi, ale nikt nie wspominał, że mogą być jakieś problemy z naturalnym. Muszę podpytać mojego gina, jak już pójdę do niego na połówkowe.

Co do szpinaku, lubię bardzo, ale wolę świeży, niż mrożony, bo z tego mrożonego robi się taka breja.

Ja biorę i wszystko jest ok.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:34   #4311
Kociak85
Zadomowienie

ewka, ja wogóle krzyżowych nie miałam tylko z brzucha skurcze. A z drugim porodem - nie rozważasz tego, żeby na jakiś krótki czas przed terminem przenieść się do rodziców żeby było "bezpieczniej"? Ja chciałabym rodzić w mieście gdzie mieszkają moi rodzice, ale to tak z 70 km od naszego miejsca zamieszkania. Z córą się udało. Ale teraz nie wiem jak będzie i rozważam opcję wcześniejszego, czasowego przeniesienia się do rodziców żeby być bliżej. Mąż zawsze może na spokojniej dojechać, najwyżej trochę się spóźni. Ja wolałabym się nie spóźnić

Cierpliwosc, tylko, że mój mąż to pytał się o drugie bobo w czasie skurczów

ania, z tą umową to się tak bardzo nie przejmuj, oczywiście możesz wprowadzić taki zapis i pewnie się wynajmujący zgodzi. ALE... Jak od kogoś wynajmujesz a masz małe dziecko to tak naprawdę nawet jakbyście nie płacili albo powiedzieli, że się nie wyprowadzicie to wynajmujący nie może Was "wywalić". Musiałby przez sąd nakaz eksmisji załatwić taka ochrona jest dla rodzic z dzieckiem.

Stary 2016-01-21, 20:35   #4312
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Uwaga!! Uwaga!! Na 90% będzie to...... dziołcha

5 lutego mam połówkowe i wtedy lekarka potwierdzi na 100%, bo malutka znowu głową w dół się ułożyła Parametry są ok, malutka wazy 300g, serduszko ładnie bije Mam nadal brać luteine na te moje bóle/skurcze macicy tak w razie czego. Szyjkę mam długą, ale oczywiście może się przez to skrócić stąd branie luteiny. Mam teraz tylko nadzieję, że małej nie wyrośnie pindolek tego 5 lutego hihi
Super gratulacje mam na dzieję że się nic nie zmieni
Stary 2016-01-21, 20:36   #4313
Miqesi
Wtajemniczenie

kurcze, to już sama nie wiemPogadam z ginem i zobaczę, co powie. Najwyżej odstawię na kilka dni i poobserwuję, czy coś się zmieniło.
Chyba muszę iść na ekg...

Weronia, a w którym tygodniu jesteś? Na pewno już niedługo poczujesz ruchy dzidzi, nie martw się
Chamstwo w tej Twojej firmie. Ale często tak jest, że kobieta nie ma już na co liczyć, kiedy zajdzie w ciążę, tak jakby nagle ogłupiała i nie mogła wykonywać tego, na czym się zna... masakra..
O ogórkach mi nie wspominaj, bo po ostatnim razie, kiedy zjadłam kilka, miałam akcje- akrobacje w brzuszku Tak mi Maleństwo szalało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-21, 20:37   #4314
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ewka, ja wogóle krzyżowych nie miałam tylko z brzucha skurcze. A z drugim porodem - nie rozważasz tego, żeby na jakiś krótki czas przed terminem przenieść się do rodziców żeby było "bezpieczniej"? Ja chciałabym rodzić w mieście gdzie mieszkają moi rodzice, ale to tak z 70 km od naszego miejsca zamieszkania. Z córą się udało. Ale teraz nie wiem jak będzie i rozważam opcję wcześniejszego, czasowego przeniesienia się do rodziców żeby być bliżej. Mąż zawsze może na spokojniej dojechać, najwyżej trochę się spóźni. Ja wolałabym się nie spóźnić

Cierpliwosc, tylko, że mój mąż to pytał się o drugie bobo w czasie skurczów

ania, z tą umową to się tak bardzo nie przejmuj, oczywiście możesz wprowadzić taki zapis i pewnie się wynajmujący zgodzi. ALE... Jak od kogoś wynajmujesz a masz małe dziecko to tak naprawdę nawet jakbyście nie płacili albo powiedzieli, że się nie wyprowadzicie to wynajmujący nie może Was "wywalić". Musiałby przez sąd nakaz eksmisji załatwić taka ochrona jest dla rodzic z dzieckiem.

Wynajmujący może wypowiedzieć umowę wg zapisu z umowy najmu, nie musi patrzeć czy mamy małe dzieci czy nie.
To o czym piszesz dotyczy umowy najmu lokalu socjalnego/komunalnego a nie nie od osoby prywatnej to reguluje zapis w umowie i kodeks cywilny

Sophia Loren
Stary 2016-01-21, 20:45   #4315
Weronia93
Rozeznanie

Asiek121 Jaki fajny sama bym sobie taki kupiła dla mojego maleństwa i nie drogi

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------
Miqesi, 18tc. i 4 dni. ale bylam dziś na dzień babci i wystraszyły mnie że powinnam już czuć od 4 miesiąca ale mi się wydaję ze to za wcześnie 4 miesiąc ale to babcie one zawsze wszysko wiedza lepiej tylko mnie nastraszyły hehe . Może zaczną mi sie akrobację po ogórkach heheh i ogórkowej zupie kumulacja dziś a tu w brzuszku nic. Idę 29.01 do mojego gin to się dowiem wszystkiego może już się uaktywni dzidzia.

Nawet mi nie mów takie chamy z nich w tej mojej firmie

Edytowane przez Weronia93
Czas edycji: 2016-01-21 o 20:46
Weronia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:49   #4316
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Asiek121 Jaki fajny sama bym sobie taki kupiła dla mojego maleństwa i nie drogi

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------
Miqesi, 18tc. i 4 dni. ale bylam dziś na dzień babci i wystraszyły mnie że powinnam już czuć od 4 miesiąca ale mi się wydaję ze to za wcześnie 4 miesiąc ale to babcie one zawsze wszysko wiedza lepiej tylko mnie nastraszyły hehe . Może zaczną mi sie akrobację po ogórkach heheh i ogórkowej zupie kumulacja dziś a tu w brzuszku nic. Idę 29.01 do mojego gin to się dowiem wszystkiego może już się uaktywni dzidzia.

Nawet mi nie mów takie chamy z nich w tej mojej firmie
Jak pierwsza ciąża, to może tak być, zależy też od ułożenia łożyska, czy jest przodujące, jeśli tak, to ruchy mogą być odczuwane później. I tez zależy od tuszy.

Stary 2016-01-21, 20:57   #4317
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Jak pierwsza ciąża, to może tak być, zależy też od ułożenia łożyska, czy jest przodujące, jeśli tak, to ruchy mogą być odczuwane później. I tez zależy od tuszy.

Tak pierwsza ciąża dlatego tak czekam na te ruchy O tyła chyba nie jestem 170cm i 66kg w 18tc więc chyba nie jest aż tak źle przyjdzie w końcu czas aż poczuję. Jak już nabiorą siły kopniaki to będę narzekać znów że boli heheh
Stary 2016-01-21, 21:01   #4318
olinka012
Zadomowienie

W tej ciąży biorę tardyferon w tamtej cala ciążę pomimo żelaza w witaminach. I tardyferon mnie uratował. Jak szlam do porodu miałam 14 w momencie kiedy dziewczyny ze mną co byly na sali miały 8... I nie chcieli ich wypuścić przez taka hemoglobinę. Miały bolesne zastrzyki w tyłek. Takze ja wole brać. Dziecko wszystko z nas wyciaga
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:04   #4319
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
W tej ciąży biorę tardyferon w tamtej cala ciążę pomimo żelaza w witaminach. I tardyferon mnie uratował. Jak szlam do porodu miałam 14 w momencie kiedy dziewczyny ze mną co byly na sali miały 8... I nie chcieli ich wypuścić przez taka hemoglobinę. Miały bolesne zastrzyki w tyłek. Takze ja wole brać. Dziecko wszystko z nas wyciaga
Sama z siebie bierzesz czy lekarz Ci zalecił?

Sophia Loren
Stary 2016-01-21, 21:10   #4320
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

On jest na receptę chyba bo moja gin mi zawsze na to wypisuje
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości