|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak kiedyś do niej przyjechałam, a u niej na kawusi sąsiadka w jej wieku siedzi... i zaczyna mi opowiadać jak razem z moją babcią ileś tam lat temu były, jak ona to określiła "na papieżu" ![]() Prawie orgazmu dostała jak o tym opowiadała. A moja babcia na to: Zośka, co ty za pierdoły opowiadasz, ja stałam bliżej niż ty i niczego nie czułam. ![]() Albo innym razem moja babcia pojechała do Lichenia na pielgrzymkę i opowiada mi, że jak była na mszy, to w pierwszym momencie jak weszła do kościoła, to myślała, że to jakiś cud, że stoi na samym końcu a tak dobrze słyszy. Ale coś jej nie dawało spokoju i zaczęła się rozglądać... i tak patrzy a nad jej głową głośnik... i po cudzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1714 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wymiękam dziś z Wami ![]()
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez jestem wierząca no ale bez kitu, co to za brednie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa to i tak masz lepiej, u mnie oba:P Hmm jak dla mnie takie tematy to na wychowaniu seksualnym. W ogóle jak Ksiądz zaczyna od takich tematów to nieźle...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezła ![]() ![]() Moja Babcia-lat ponad 80- też z tych. Bardzo wierząca i praktykująca,ale ściemy nie da sobie pocisnąć, Księdza we wszystkim nie słucha, a przed wyborami tylko dzwoniła do nas wszystkich i mówiła "ale pamiętajcie, żadnych Pisuarów" ![]() Cytat:
![]() Mój mąż się urodził przez cc ![]() A chodziło mu o to,że kiedyś gadaliśmy z koleżanką psycholożką i ona twierdzi,że właśnie przy cc niestety gorzej,bo dziecko nie przechodzi przez kanał rodny. No i mój małż wtedy już żartował,że takie dziecko jest niedopchnięte...no ale to w innym znaczeniu hehe.WIęc dlatego tak zażartował ![]()
![]() |
#1721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
![]() Nie daje rady dzisiaj dziewczyny. Czuje sie przemielona i przejechana walcem. Nie spie po nocach bo jak nie siku to skurcz, jak nie skurcz to glod ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w temacie Lichenia... Byłam tam z 2 razy (mam rodzinę niedaleko) i nie mogłam się nadziwić jak ludzie mogą dawać kasę na taki przepych... A najlepszą akcją było to jak księża z ambon na ludzi przezywali, że do pracy chodzą w nd, a przed wizytacją papieża praca w nd szła w Licheniu pełną parą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() |
#1724 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.lichen.pl/pl/84/tablice_pamiatkowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1727 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojej Tusi nigdy to nie występowało, ale np. u synka tej koleżanki-psycholożki już tak. I często miewał przez to problemy ze snem. Dopiero kiedy kupiła mu taką ciężką kołdrę dociążającą (ona z 10 kg waży, serio), ona mocno go otulała, to zaczął ładnie spać. Ale u dzieci sn też to występuje, z tym,że rzadziej. Więc łączą to jednak z cc, co w sumie ma sens. Ale wiesz jak to jest- jak trzeba mieć cc to trzeba i tyle. Ja doskonale znam skutki uboczne, zagrożenia, ale jaki mam inny wybór?Zresztą przy sn też różne rzeczy się dzieją, więc absolutnie wyrzuć z głowy wszelkie złe myśli. Bo jeszcze mi się zaczniesz przejmować ![]()
![]() |
#1732 |
Rozeznanie
|
Kobity, same siebie już przechodzić z tymi postami, az zapomniałam co miałam popisać.
Przede wszystkim gratki z wizyt. Czy mnie pamięć myli, czy dziś miało być cc? Ciekawe czy u mnie do lewatywy jest ustronie miejsce bo ja to nawet nie potrafie w obcym miejscu zrobić takiej roboty, a jak ktoś się trafi w kabinie obok, albo gdzieś na korytarzu to już wogole blokada. Babcia mojego brata żony to gdyby była mobilna to podobno cała rentę na ojca prowadzącego przelala, więc nic mnie nie zdziwi.
#1733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham nasz KEA ![]()
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babcia kolegi, która była już leżąca przyjeła księdza po kolędzie i dała mu całą rente... rodzina nie była zbyt zamożna i nie mieli za co leków dla babci wykupić... Ksiądz zczaił temat i za miesiąc w dniu "renty" pojawił się znowu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja nie uznawała papieża-Niemca.... Cytat:
Szok... nie wiedziałam o tym...
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to sobie poczytam bo nie slyszalam. ja wiem że są różne zagrożenia, ale gdzie i po czym ich nie ma? wiadomo cc to operacja itd. ale jak pomysle ze miałąbym rodzić sn i w trakcie parcia dostać krwotoku ilości wiadra jak to bywało. to nie wiem czy to takie super. no wlasnie KEA od Katolicyzmu tak wiele sie nie różni w wierze (tak mi się wydaje, z tego co czytałam) a tak bardzo w tej całej "otoczce".. Czasami aż człowiek ma chęć się "przepisać" ![]() Z tymi tablicami to nieźle.. Dobra, oporządziłam bożene na jutro. nie wiem jak ja to zrobiłam, bez krwi się nie obyło jednak. Ale cóż począć ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Aaa w tych zaburzeniach integracji sensorycznej wymieniają wiele przyczyn.. cc może być jedną z nich. także poczytałam ale narazie więcej nie czytam. aby zdrowe ![]()
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, cała otoczka jest zupełnie inna. Podejście zboru, podejście Księży...wydaje mi się,że zupełnie inna mentalność. Tam na religii nie ma klepania o masturbacjach, alkoholach itp. Uczą ogólnie o życiu po chrześcijańsku i bardzo nawiązują do Biblii, ewangelizacja jest na prawdę na pierwszym miejscu. Tak samo jak poszliśmy załatwiać ślub. W KK milion dziwnych pytań w protokole i wymagań, a w KEA Biskup nam jedynie powiedział "ja nie wnikam w to, czy wy chcecie mieć dzieci, czy możecie je mieć, czy razem mieszkacie. Ja chcę tylko,żebyście żyli po chrześcijańsku i zbudowali szczęśliwą rodzinę". "Nauki przedślubne" polegały właśnie na czytaniu z Biskupem fragmentów o małżeństwie. I z nim naprawdę można było fajnie pogadać, bo jakby nie było- ma żonę, syna, wnuczkę... ![]() Ech no i jeszcze dodam,że ja się nie "przepisałam". Ale chodzę normalnie na Nabożeństwa, spowiadam się i przyjmuję Komunię. To jest właśnie to-katolicy mogą u nich przyjmować wszystkie Sakramenty, a w odwrotną stronę to niestety nie działa. Dlatego ślub mieliśmy ekumeniczny, ale w KEA. I tak samo jak załatwialiśmy chrzest- nie było problemu,żeby Ojciec Chrzestny był Katolikiem, najważniejsze,żeby jedno z rodziców było w KEA no bo wiadomo-ma czuwać nad pogłębianiem wiary u dziecka. Ale jak mój brat był u siebie w parafii zalatwiać chrzest- a chcieli na Ojca Chrzestnego mojego męża- to Ksiądz się nie zgodził,żeby Ewangelik był, pomimo,że Matką Chrzestną miała być Katoliczka.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-21 o 22:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
Ja to odnoszę wrażenie, że to my jestesmy dla kościoła a nie kościół dla nas. Jak byl u nas ksiądz po kolędzie to pytamy czy byłaby możliwość chrztu na wcześniejszą godzinę a nie 12.30 a ksiądz do nas ze nie ma co tak wcześnie imprezy robic i pic... Myślałam że mnie cos tam trafi... Nam nie chodzi o imprezę a raczej możliwość bycia dziadków na mszy... Ale widac jakimi kategoriami myśli.. I teraz zastanawiamy się czy iść i dać kasę dla księdza czy do innej parafii... A żeby było śmieszniej to u nas są nauki przedchrzcielne.. Idziesz i siedzisz 2 godziny i słuchasz co mają. Ci do powiedzenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ja sobie tak bym życzyła. serio dokładnie tak jak opisujesz ![]() a Ty jesteś w KEA od urodzenia czy jak?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.