Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - cz. XXIV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 20:12   #1351
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bylo okularowo, robi sie wnetrzarsko

Dobrze dobrze - u nas gigantyczny remont w planach to sobie poogladam
a co masz w planach? u mnie na 1 rzut bedzie malowanie plus listwy ew listwy i panele, kominek w cegłe, przedpokój w cegłe i możliwe że rozbiórka brodzika w lazience;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:01   #1352
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Moje dziewczynki na razie tylko do mojej mamy poszły, jedna niosła kawę z aromatem advocata (mamy w sklepie obok taką serię, ładnie pakowane, uwielbia je) a druga z herbatą z tej serii, z różnymi dziwnymi owocami - też lubi bardzo. No i impra z przedszkolu jutro
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:20   #1353
gojka24
Zakorzenienie

Dokladnie Nawijko. U nas plan budowy coraz bardziej realny, wiec tez chetnie podejrze ..

Jutro idę po materiał. Mam nadzieje, ze stacjonarnie dostane i będę szyć strój myszki minnie na bal przebierańców. Wkręcam sie w szycie coraz bardziej. I coraz bardziej mnie to kreci.. Nawet za kursem się rozgladalam, bo papierek może się przydać, ale 1000zl nie mam narazie.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 23:04   #1354
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a co masz w planach? u mnie na 1 rzut bedzie malowanie plus listwy ew listwy i panele, kominek w cegłe, przedpokój w cegłe i możliwe że rozbiórka brodzika w lazience;/
listwy podłogowe? jakie robicie? dobieracie kolorystycznie do paneli? bo ja chcę w całym domu takie białe położyć, tylko zastanawiam się jak z czyszczeniem

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 06:05   #1355
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

Ifwka, pytałaś o narty i kask - nie kupowaliśmy Filipowi jeszcze sprzętu, bo nie wiedzieliśmy, czy mu sie spodoba itd. i na razie wypożyczamy

szukałam ostatnio jak zachęcić Filipa do jedzenia, bo ostatnio marnie z tym u nas - kanapka z miodem/dżemem/nutellą i nic innego praktycznie nie je no jeszcze makaron bez żadnych dodatków, pierogi i kluski; no i znalazłam super talerz http://www.tublu.pl/maluch-w-kuchni/...er-winner.html tylko drogi kurcze
My kupiliśmy narty i teraz kask no i może na weekend się wybierzemy na jakąs górkę żeby Oli spróbowała.
Talerz super
Cytat:
Ellmi, super ten talerzyk!

Co do wystroju chaty to, bardzo mocno się zastanawiam nad zmianą paneli w salonie, te z salonu chyba wezme na góre, łądne są ale tak mnie wqrwiają i są juz porysowane;/jeśli miałabym robić inne to szare.
Ja tak zrobiłam, z salonu poszły na korytarz na piętrze i na jeden pokój a na dole sobie nowe trzsnęłam
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Laurko, dziękuję za inspiracje. Zrobiłam wykroj na kurczaka i udka😃 takze Ifwka najprawdopodobniej dam rade uszyć. Wogle dzis spedzialm caly dzień nad moim interesem,

sporo wykrojow przygotowałam. Pomysłów mam mnóstwo. Czekam aż mój sprzedawca na all wróci z urlopu i zaktualizuje ofertę i będę z przyjaciolka szuka.

Wczoraj dzień babci i dziadka w przedszkolu byl. Paulinka bardzo speszona, wierszyka nie powiedziała. Ale Malo czasu na ćwiczenia miała, bo 2tyg przerwę miała. A dzis dostałam Tel z przedszkola, żeby przyjść po nią bo 38. Ona nigdy goracKi nie miewala.. Ech
Super Gojka. Jak uszyjesz na pewno wezmę. Nie wiem jak będziesz robić, kurczak w całości czy np. udka i skrzydełka na rzepy?

Zdrówka dla Paulinki.

U nas dzisiaj dzień babci i dziadka w przedszkolu no ale Oliwka wychodzi troszkę wcześniej. Dla babci jednej miała kwiatka a mojej mamie dała kartkę i czekoladki jak byłyśmy w weekend.

Zastanawiam się nad lalką na urodziny z firmy llorens
https://www.google.pl/imgres?imgurl=...Ct4QMwh0KE4wTg
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:21   #1356
gojka24
Zakorzenienie

My tez narty malej kupiliśmy jako prezent urodzinowy od nas. Kask jeszcze musimy dokupić. Sama na narty bym poszła. Mamy w miescie stok, ale drogi. Chyba ze takie ceny sa. Deli dużo plaxisz jak jeździsz? U nas godz 10zl, 1wjazd wyciągiem 1zl. Narty, kijki i kask 15zl. Niby niw dużo, ale pojechać cala rodzina i dla wszystkich sprzęt wypożyczyć to juz się ladna suma nazbiera.

Iwfka, kurczak będzie miał udka i skrzydełka na rzepy. Zastanawiam się nad korpusem. Ogólnie plan jest na 3wersje. Druga kurczak faszerowany i 3 kurczak do faszerowania. Ale narazie będzie chyba tylko ta 1opcja, bo robimy klika zestawów obiadowych. Jak dokoncze wykroje i uda mi się filc we wszystkich kolorach kupic to powiem dokladnie co będziemy szyly bo może cos innego Cie zainteresuje
Stary 2016-01-22, 07:35   #1357
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

3 tygodnie w przedszkolu i dziś w nocy gorączka 38 st.

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:33   #1358
Lenova
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Gojka- ja nie Deli ale my też mamy stok w mieście(też lubelskie) i ceny są takie : za wypożyczenie sprzętu za osobę 7 zł, dzieci 3 zł, za wejście na stok w tym korzystanie z wyciągu bez limitu 5 zł /45 min. Jak idziemy we trójkę to 20 zł płacimy bo tż nie bierze nart tylko asekuruje Młodą.

Aga- Zdrówka Wam !

B. wczoraj w przedszkolu miała ten dzień babci i dziadka, mieli to na dużej hali gimanstycznej z całą szkołą i było mnóstwo dziadków i babć wszystkich szkolnych dzieci, ogólnie tłum. Ale B wyszła na scenę razem z innymi dziećmi, stała dzielnie śpiewała piosenki, tańczyła, pokazywała jakieś kroki. MIała powiedzieć wierszyk ale z tego szoku (bo jednak takie tłum i hałas)zagapiła się na swoją kolej, pani też jej jakoś nie przypomniała i nie powiedziała ;/ a potem mówiła, że chciała bardzo, druga pani mówi ze szkoda bo na próbach bardzo ładnie mówiła ;/
Ale ja i tak jestem z niej dumna , że wyszła tam . Ona jest najmłodsza w przedszkolu, i jeszcze te jej SI że my z tż myśleliśmy, że spędzi ten czas u mnie na kolanach a jednak nie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:31   #1359
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
My tez narty malej kupiliśmy jako prezent urodzinowy od nas. Kask jeszcze musimy dokupić. Sama na narty bym poszła. Mamy w miescie stok, ale drogi. Chyba ze takie ceny sa. Deli dużo plaxisz jak jeździsz? U nas godz 10zl, 1wjazd wyciągiem 1zl. Narty, kijki i kask 15zl. Niby niw dużo, ale pojechać cala rodzina i dla wszystkich sprzęt wypożyczyć to juz się ladna suma nazbiera.

Iwfka, kurczak będzie miał udka i skrzydełka na rzepy. Zastanawiam się nad korpusem. Ogólnie plan jest na 3wersje. Druga kurczak faszerowany i 3 kurczak do faszerowania. Ale narazie będzie chyba tylko ta 1opcja, bo robimy klika zestawów obiadowych. Jak dokoncze wykroje i uda mi się filc we wszystkich kolorach kupic to powiem dokladnie co będziemy szyly bo może cos innego Cie zainteresuje
Gojka my taki większy stok mamy w Przemyślu: 2h-30 zł; 4h-50 zł, 1 przejazd -4 zł. długość stoku 1200m.
Kurczak zapowiada się super. Kupuje na 100%. kuchnia się robi więc będzie jak znalazł
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:46   #1360
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
listwy podłogowe? jakie robicie? dobieracie kolorystycznie do paneli? bo ja chcę w całym domu takie białe położyć, tylko zastanawiam się jak z czyszczeniem

porażka, położyłam sobie najwyższe jakie były bo strasznie mnie kręcił angielski styl plus listwy ozdobne białe na ścianach- nigdy więcej!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gojka- ja nie Deli ale my też mamy stok w mieście(też lubelskie) i ceny są takie : za wypożyczenie sprzętu za osobę 7 zł, dzieci 3 zł, za wejście na stok w tym korzystanie z wyciągu bez limitu 5 zł /45 min. Jak idziemy we trójkę to 20 zł płacimy bo tż nie bierze nart tylko asekuruje Młodą.

Aga- Zdrówka Wam !

B. wczoraj w przedszkolu miała ten dzień babci i dziadka, mieli to na dużej hali gimanstycznej z całą szkołą i było mnóstwo dziadków i babć wszystkich szkolnych dzieci, ogólnie tłum. Ale B wyszła na scenę razem z innymi dziećmi, stała dzielnie śpiewała piosenki, tańczyła, pokazywała jakieś kroki. MIała powiedzieć wierszyk ale z tego szoku (bo jednak takie tłum i hałas)zagapiła się na swoją kolej, pani też jej jakoś nie przypomniała i nie powiedziała ;/ a potem mówiła, że chciała bardzo, druga pani mówi ze szkoda bo na próbach bardzo ładnie mówiła ;/
Ale ja i tak jestem z niej dumna , że wyszła tam . Ona jest najmłodsza w przedszkolu, i jeszcze te jej SI że my z tż myśleliśmy, że spędzi ten czas u mnie na kolanach a jednak nie
Lenova a ja mam jeszcze pytanie o SI bo jak ja byłam z L u psychologa i babka miała specjalizacje któregoś tam stopnia odnośnie SI to mówiła,że diagnoze można postawić dopiero w 4 r.ż ,wcześniej się☠prowadzi tylko obserwacje
jak u Was mówili?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:15   #1361
nafiyqa
Zakorzenienie

MARSI dlaczego porazka? Ja mam w sypialni i sa super, nie zauwazylam, zeby byl jakis wiekszy problem z czyszczeniem. W salonie tez chce biale.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:32   #1362
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
porażka, położyłam sobie najwyższe jakie były bo strasznie mnie kręcił angielski styl plus listwy ozdobne białe na ścianach- nigdy więcej!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Lenova a ja mam jeszcze pytanie o SI bo jak ja byłam z L u psychologa i babka miała specjalizacje któregoś tam stopnia odnośnie SI to mówiła,że diagnoze można postawić dopiero w 4 r.ż ,wcześniej się☠prowadzi tylko obserwacje
jak u Was mówili?
To chyba chodzi o to, że na podstawie testów psychologicznych można przeprowadzić diagnozę, bo testy są właśnie przeznaczone dla dzieci powyżej 3 r.ż , ale nam babka mówiła że poprzez obserwację może wypisać diagnozę w sensie dać nam dokument składający się z kilka stron opisujący funkcojonowanie itp z tym, że my tego dokumentu nie braliśmy bo to był dodatkowy koszt. NIektóre przedszkola , które mają w swojej ofercie zajęcia z SI wymagają takiej diagnozy ale u nas czegoś takiego nie ma więc i papierka nie braliśmy. Nasza terapeutka skończyła II stopień z diagnozowanie SI więc już ten pełny czyli może prowadzić terapię i diagnozować, przy I stopniu można tylko prowadzić terapię .
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:44   #1363
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie się to wasze szycie zapowiada; jak Ola będzie wieksza, to pewnie też sie po coś zgłoszę

a co do wyciągu to pewnie inaczej kształtują się ceny na takim wyciągu w mieście, a na takim typowym w górach; u nas np. teraz jest 15zł za 3 godziny dla dzieci, wypożyczenie sprzętu 17zł za godzinę

Cytat:
ale co jest nie tak z tymi podłogowymi? ja czytałam opinie na jednym blogu, że nie są jakieś bardzo trudne w sprzątaniu, wystarczy przetrzeć jak każde inne; no ale to tylko na jednym blogu i szukam innych opinii

Stary 2016-01-22, 11:07   #1364
marsi11
Zakorzenienie

one nie są trudne w czyszczeniu, ale kurz zbierają idealnie dlatego szlag mnie trafia jak na nie patrze
moje mają☠jeszcze takie wgłębienia więc za każdym razem jak na nie patrze to żałuje,że nie zrobiłam w kolorze podłogi

ale prawda jest taka,że prezentują się pięknie i elegancko
Stary 2016-01-22, 12:29   #1365
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Ellmi, mam podłogi ciemne dąb jakiś tam w kazdym razie brąz, drzwi brąz mocca, listwy daje białe. Widziałam dużo inspiracji z takim połączeniem i mi sie podoba.

Gojka, u nas kosztuje zjazd krzesełkowy 3.50 wypożyczenie deski nie wiem, buty 20zł na 3 h kask 10 zł na 3 h. Dlatego inwestuje w swój sprzęt, bo wiem, że będę jeździć.

Buty wlasnie mi tzt kupił okazałhy się za duże... muszęoddać dziś;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:03   #1366
s i l v e r
Zakorzenienie

Witamy się z zapaleniem gardła i zapaleniem spojówek

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Czy wiecie może jak długo takie zapalenie spojówek się utrzymuje? Bylysmy u lekarza. Mamy masc i kropelki.

Stary 2016-01-22, 13:06   #1367
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Czy wiecie może jak długo takie zapalenie spojówek się utrzymuje? Bylysmy u lekarza. Mamy masc i kropelki.

Yae po dwoch aplikacjach kropli przeszlo. Zdrowia!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:09   #1368
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Zuzii bardzo szybko przeszło. Nie martw się.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 14:52   #1369
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Wow zazdroszcze 3 tyg w przedszkolu. U nas teraz była tydzień i uważam to za mega sukces.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Gojka my taki większy stok mamy w Przemyślu: 2h-30 zł; 4h-50 zł, 1 przejazd -4 zł. długość stoku 1200m.
Kurczak zapowiada się super. Kupuje na 100%. kuchnia się robi więc będzie jak znalazł
Zobaczymy co nam z tego wyjdzie Może nie będzie się nadawało na sprzedaz.

Cytat:
porażka, położyłam sobie najwyższe jakie były bo strasznie mnie kręcił angielski styl plus listwy ozdobne białe na ścianach- nigdy więcej![COLOR="Silver"]
Masz na mysli takie coś na ścianach?? https://www.google.pl/search?q=styl+...yJ1MSGN6u1M%3A
Oj marzy mi się take coś, bardzo mi się to podoba, zwłaszcza przy małch dzieciach.

Cytat:
Ellmi, mam podłogi ciemne dąb jakiś tam w kazdym razie brąz, drzwi brąz mocca, listwy daje białe. Widziałam dużo inspiracji z takim połączeniem i mi sie podoba.

Gojka, u nas kosztuje zjazd krzesełkowy 3.50 wypożyczenie deski nie wiem, buty 20zł na 3 h kask 10 zł na 3 h. Dlatego inwestuje w swój sprzęt, bo wiem, że będę jeździć.

Buty wlasnie mi tzt kupił okazałhy się za duże... muszęoddać dziś;/
Chciałaym nauczyć się na nartach jeździć, choć pewnie mój lęk przed upadkiem i straceninem kolejnego zęba będzie silniejszymi na marzeniach sie skonczy.

Kupiłam wszystko czego potrzebujęe na strój myszki minnie. Muszę tylko sprawdzić czy mam białą bluzkę bez nadruku. Jak ogarnę wykroje i starczy mi czasu to dziś chciałabym uszyć choć część.
Stary 2016-01-22, 14:55   #1370
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy co nam z tego wyjdzie Może nie będzie się nadawało na sprzedaz.

Masz na mysli takie coś na ścianach?? https://www.google.pl/search?q=styl+...yJ1MSGN6u1M%3A
Oj marzy mi się take coś, bardzo mi się to podoba, zwłaszcza przy małch dzieciach.

Chciałaym nauczyć się na nartach jeździć, choć pewnie mój lęk przed upadkiem i straceninem kolejnego zęba będzie silniejszymi na marzeniach sie skonczy.

Kupiłam wszystko czego potrzebujęe na strój myszki minnie. Muszę tylko sprawdzić czy mam białą bluzkę bez nadruku. Jak ogarnę wykroje i starczy mi czasu to dziś chciałabym uszyć choć część.
Gojka nie, co Ty do tego musi być bardzo duże i wysokie mieszkanie- ale fakt, to co pokazalas jest boooskie
moj domek na kurzej nóżce nie nadaje się do tego
ja miałam na myśli cośâ˜☠takiego
https://www.google.pl/search?q=bia%C...Pw16YSWonXM%3A
Stary 2016-01-22, 15:20   #1371
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
W nim zbędna jest regulacja, bo ta podstawka nie na boków. Jest jego jakiś poprzednik co ma te boki i on jest regulowany. Szwagierki syn go ma i stąd wiem: )
To cos zwisające to nakładka na pas przez którą się przeciaga pas i ona w razie wypadku pochłania 30 % siły. Dla naszych 3 latkow to tez dobre, bo przy większym hamowaniu pas tak nie cisnie na klatkę piersiową. A w nogach jest jeszcze jedno ulepszenie, bo tam się ten dolny pas przekłada i on nie cisnie na biodra. Dla mnie to było ważne, bo jednak dość na styk ja przełożylismy do większego fotela. Specjaliści zalecjają najlepiej w wieku 4 lat, 3 to takie na styk dla układu kostnego.
fajny ten fotelik
szkoda ze ja juz zakupilam
Cybex
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hope, dokładnie, zapominasz młodego w foteliku, jak dorosłego pasażera. Pola już z 3 miesiące tak jeździ.

Igi i Nati - sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
I oczywiście:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA IGUSIA I NATASZKI

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
My tez sie dolaczamy do życzeń dla Igiego i Nati
Dziewczyny która nastepna bo posucha na wątku nie bedzie czerwonych newsow ??

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Tak moze nie w temacie moj chtzesniak ma w tym roku 18 stke, co daje się na prezent ewentualnie ile w kopertę ?

ja mojej chrzesnicy rok temu
dalam 300 euro na prawko i kartke

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Samych wspaniałości w 2016 dla was dziewczyny i dla waszych maluszków!

Sto lat dla Igiego i Natusi! Swoją droga znowu nam insolito zamilkła

Mika ja tez w tym roku mam 2 komunie chrzesniaków w tym jedna w Uk także ten... Zbieramy na bilety prezenty itp

Nas jakaś widowiska dorwała,najmłodszy bez apetytu już 3 dzień,marudny starszy tez nie lepszy leci im góra i dołem, także sylwester był dość intensywny

Fewciu co byś chciała dopytać o wyciskarce ja mam i chwale sobie chociaż teraz kupiłam (trochę dostałam) ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ i sie zastanawiam czy wyciskarki sie nie pozbyć bo ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ mi fajnie liściaste tez mieli, soki owocowe tez pójdą tylko bardziej takie shaki ale dla nas i dla dzieciaków w sam raz.

Nie wie. Dlaczego wyczaszkowalo t h e r m o m i x ???
dzieki

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
yebłam
tylkonam smaka narobiłas

MIKA, o kurcze, pierwsze słysze, zeby małolatę (sorki, nie obrazaj sie ale niepełnoletnią ) na chrzestną proszono

NATUŚ i IGUSIU- najlepszego robaczki uśmiechu i radosci

ja mialam 14 czy 15 jak chrzestna zostalam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Trzyletnim solenizantom najlepsze zyczenia!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Podłączania się! Zdrówka skarby nasze!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53983890]Ode mnie też buziaki urodzinowe

A moi pierwsi uczniowie dzisiaj 19 lat kończą, bliźniaki [/QUOTE]

Cytat:
kurde ellmi z tymi pokusami to ciężko

ja niestety jeszcze nigdy nie czułam się tak źle w swojej skórze jak teraz
nie mogę patrzeć na siebie a brzuch mam taki.że wyglądam jak w ciąży
jeszcze teraz po wyjeździe 2 kg do przodu

koniec
wiem.że nie mogę przejść na żadną dietę ze względu na kp a szkoda bo mam ochotę na jakiś detoks kilkudniowy
ale moje postanowienia:
- ograniczam kawę
- rezygnuję z cukru
czyli bułeczka drożdzowa do kawy to już przeszłość z tak kochałam
- nie będę jeść smażonego (też kocham)
- zero paluszków słonych (kocham)
-każdy posiłek to 70% warzyw reszta to białko
-nie będę zżerać resztek po dzieciach (nie kocham ale żal mi czasem wywalać )
- zmniejszam dotychczasową porcję o 1/4

co będzie dalej zobaczymy
70% warzyw a jak robisz zeby smaczne byly?

pisalam cos kiedys o jakis koktajlach z biedry z witaminami
bylam i nie moglam znalezc, pamietasz nazwe?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 16:12   #1372
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
one nie są trudne w czyszczeniu, ale kurz zbierają idealnie dlatego szlag mnie trafia jak na nie patrze
moje mają☠jeszcze takie wgłębienia więc za każdym razem jak na nie patrze to żałuje,że nie zrobiłam w kolorze podłogi

ale prawda jest taka,że prezentują się pięknie i elegancko
pewnie jak każde inne, tylko bardziej widać ale przynajmniej motywacja do systematycznego sprzątania będzie

Cytat:
ja też chcę w całym domu takie listwy wszędzie oprócz łazienek i pomieszczeń gospodarczych; i jeszcze białe drzwi wewnętrzne bym chciała, ale mamy ciemne okna i TŻ coś jęczy, że to nie będzie pasować i zaczęłam mieć wątpliwości

Cytat:
zdrówka

Stary 2016-01-22, 17:12   #1373
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć. ..co to za pustki i cisza?
Ellmi ja nie leniuch..kilkakrotnie mówiłam tz ze coś jest z grzejnikiem bo chłodny ale on zawsze miał nie po drodze do tego grzejnika

Zdrówka dla chorowitków.
Silver u nas zapalenie spojówek trwało ponad tydzień -a do tygodnia meczylismy się z porannym rozklejaniem oczu

Co do prezentów dla dziadków to trochę tego było bo i pradziadkow Antonio ma kilku. Wiec był ogólny wspólny kwiatek i do tego zawieszki i grawrowane zakładki do książek. Tylko moi rodzice z racji sytuacji nie dostali wspólnego kwiatka tło tata mała ramkę ze zdjęciem a mama kubek-sloik z pokrywką.
O takie. .. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5914332812
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5894306089
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5910619733

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2016-01-22 o 17:52
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 18:03   #1374
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ellmi ja nie leniuch..kilkakrotnie mówiłam tz ze coś jest z grzejnikiem bo chłodny ale on zawsze miał nie po drodze do tego grzejnika
to ja już na takie sytuacje mam śrubokręt na parapecie przygotowany jakbym miała czekać na TŻ, to prawie by wiosna przyszła

fajne te zakładki

Stary 2016-01-22, 18:15   #1375
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Gojka, rownolatek mojej sis, do gim chodzili razem, 28lat, male dziecko ma, niedawno sie hajtal i rak :-(
A ja wczoraj po emce zerknelam ma ekspre repotrerow, ehhh :-(

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Treselleo-a wiesz co jest w tym wszystkim najgorsze? Ze taki dzieciak pojdzie w poniedzialek do szkoly i bedzie mu mega przykro czy wrecz nawet wstyd bo on uzbiera tylko tysiac a ktos 6 tysi. :-(
Dla mnie powinien byc zakaz jakichkolwiek prezentow. Wtedy to nylaby prawdziwa komunia. Dzieciaki nie przezywaja tego duchowoa jedynie materialnie. Nie na tym to w koncu ma polegac. Urovzysty obiad z tortem i by wystarczylo

wlasnie u mnie nie pamietam zadnego chwalenia sie i chyba zadne z dzieciakow nie dostalo kasy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie! Ja na komunii jaralam sie najbardziej sukienka! Wszystkie dziewczyny mialy falbaniaste z kolem, a ja prosta piekna ale z koronkowym bolerkiem. No zakochana w niej bylam i bardziej od prezentow cieszyly mnie komplementy :P:P
\
ja tez sukienka i chyba wszystkie dziewczynki
mi moja mama sama uszyla byla przepiekna, i nie moglam sie doczekac kiedy po obiedzie komunijnym wyjde na dwor, wszystkie dziewczynki z osiedla i razem chodzilysmy w tych pieknych sukniach i czulysmy sie jak ksiezniczki

Cytat:
I tak żadna z Was nie przebije, tego co ja dostałam na komunie.
: cojest:
.
.
.
.
.
.
.

Hustawke ogrodową i stół z krzesłami ogrodowymi (stół i krzesłą do tej pory mam w zayebistym stanie) : cojest:

ale gdyybyście widziały moją min

opórcz tego rolki i złote łańcuszki/ pierscionki
no wow, przynajmniej na " stare lata" Ci sie przydalo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;54032821]Ja tego nie dostałam, wiesz, jaka rozpacz???
Dostałam osobno ruski zegarek i piękny kalkulator na baterie słoneczne, ale kompletu - nie!

No i widzisz jakby tu rzec... gimby nie znajo

[/QUOTE]
nie wiem czy to dostalam, ale pamietam te zestawy
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ja wlasnie dostalam wypasione lego. Wielki sredniowieczny zamek na wzgorzu. Wiecej prezentow nie pamietam. A i jeszcze pyszny tort byl a Pierwszej Komunii nikt nie bedzie przezywal, dopoki przygotowania beda wygladac tak, jak wygladaly u mnie. Najwazniejsze bylo rowne chodzenie w rzadku i klepanie modlitw
moje przygotowania byly piekne, byla pani ktora grala na gitarze spiewalysmy piekne piosenki, pewnie modlitw tez sie uczylismy ale tego nie pamietam,
Cytat:
Dziewczyny czy którąś z Was zamawiala takie gotowe opłatki na tort przez allegro?

Jakie macie opinię ?

ja zamawialam, jest foto na fb, z napisem 3 urodziny Nataszy
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 19:05   #1376
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Się pochwalę
Agatka mnie szokuje, wymiatać zaczęła z czytaniem, ona literowo co prawda, ale 9literowe dzisiaj- truskawka, pomidorek, z długich to autobus, malinka... nie daje jej na razie ze zmiękczeniami czy dwuznakami, czasem tylko z sz bo kojarzy, ale dumna jestem ogromnie teraz sobie na tablicy pisałyśmy, ja jej i ona mnie! sama sobie słowa wymyśla do pisania, głoskuje i zapisuje.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 20:22   #1377
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka nie, co Ty do tego musi być bardzo duże i wysokie mieszkanie- ale fakt, to co pokazalas jest boooskie
moj domek na kurzej nóżce nie nadaje się do tego
ja miałam na myśli cośâ˜☠takiego
https://www.google.pl/search?q=bia%C...Pw16YSWonXM%3A

Widzę, że mamy podobny gust Siostro Ty moja.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
fajny ten fotelik
szkoda ze ja juz zakupilam
Cybex

ja mojej chrzesnicy rok temu
dalam 300 euro na prawko i kartke

dzieki

ja mialam 14 czy 15 jak chrzestna zostalam

70% warzyw a jak robisz zeby smaczne byly?

pisalam cos kiedys o jakis koktajlach z biedry z witaminami
bylam i nie moglam znalezc, pamietasz nazwe?
może o to Ci chodzi https://www.google.pl/search?q=kokta...Bo5BbOUgPeM%3A

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;54326421]Się pochwalę
Agatka mnie szokuje, wymiatać zaczęła z czytaniem, ona literowo co prawda, ale 9literowe dzisiaj- truskawka, pomidorek, z długich to autobus, malinka... nie daje jej na razie ze zmiękczeniami czy dwuznakami, czasem tylko z sz bo kojarzy, ale dumna jestem ogromnie teraz sobie na tablicy pisałyśmy, ja jej i ona mnie! sama sobie słowa wymyśla do pisania, głoskuje i zapisuje.[/QUOTE]

Brawo
Stary 2016-01-22, 20:29   #1378
Debrah
Zakorzenienie

Klub :-(

Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 20:31   #1379
pstryczek84
Zakorzenienie

Szaja-brawo dla Agatki!

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Silver-mlody bral antybiotyk, ze 2 dni I byla mega poprawa. Zdrowka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 21:13   #1380
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
3 tygodnie to dla nas rekord nie do pobicia... tylko wrzesien młody przechodził nie opuszczając ani jednego dnia, potem to juz tydzien na tydzien...
zdróweczka

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aga- Zdrówka Wam !

brawa dla Blanki
Cytat:

zdróweczka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;54326421]Się pochwalę
Agatka mnie szokuje, wymiatać zaczęła z czytaniem, ona literowo co prawda, ale 9literowe dzisiaj- truskawka, pomidorek, z długich to autobus, malinka... nie daje jej na razie ze zmiękczeniami czy dwuznakami, czasem tylko z sz bo kojarzy, ale dumna jestem ogromnie teraz sobie na tablicy pisałyśmy, ja jej i ona mnie! sama sobie słowa wymyśla do pisania, głoskuje i zapisuje.[/QUOTE]brawa ogromne

Bartuś śpi, ale dusi go na spaniu masakrycznie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości