Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-22, 07:40   #1861
motylek825
Zakorzenienie

Dot.: Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11

Dzien dobry, nie nadrabiam bo bede miała na to czas po pracy w koncu wolne popołudnie

Miłego dnia

Wiem, że kiedys juz sie pytałam ale dziewczyny jakie polecacie soczewki jednodniowe?

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:43   #1862
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez Kredzia_ Pokaż wiadomość
foto

pokażcie mi też swoje pierscienie, ja nie widziałam

Mój jest na moim instagramie

Jak dobrze ze już piatek
Stary 2016-01-22, 07:45   #1863
aasiejka
Zadomowienie

Dzień dobry ale mi się dobrze spało dobrze ze juz jutro sobota

Tomorrow’s never promised so I started living for today.
aasiejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:46   #1864
Kredzia_
Zakorzenienie

Jaszczurka a co robisz w Niemczech ogólnie? Czemu sie wyprowadzilas ze względu na ślub i pieniadze? Wracasz do PL? ja teraz zaciskam pas i planuje odkładać 1,5k. Mysle ze sie spokojnie wyrobie i ze ponad 20k bede miała. Ale zobaczymy
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:47   #1865
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez możdżulek Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mi smutno że jak Wy tak dyskutujecie to ja spie lub jestem w pracy.. nadrobiłam Was na szczęście

Pokłóciłam się z Tżtem dzisiaj o salę.. my to w ogóle nie wiemy gdzie będziemy się przygotowywać do ślubu. W czerwcu po studiach wyjeżdżamy na rok do Anglii do mojej siostry żeby na to wesele zarobić i potem nie wiem gdzie będziemy mieszkać. Trochę mi smutno że musimy wyjechać ale inaczej ze 3 lata byśmy zbierali. W ogóle jakiś mam dzisiaj smutny dzień. Chciałabym żeby mi 30 tys spadło z nieba...

5go jedziemy wpłacić zaliczkę i podpisać umowę na salę. Boję się że jak wyjedziemy to potem nie zdążymy ze wszystkim. Ech wygadalam się.

Co do makijażu to ja w ogóle nie umiem się malować tak mocno. Tylko podkład rzęsy i czasami kreska i róż na wyjścia. Ale cieni to zupełnie nie potrafie. A konkurowanie to czarna magia.

Pozdrawiam Was spiace Pmki z pracy
My tez wyjechaliśmy zarobić na studia do uk a juz 3,5 roku na obczyźnie nam minęło... Takze z tym planowaniem trzeba uważać

Stary 2016-01-22, 07:55   #1866
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Jaszczurka a co robisz w Niemczech ogólnie? Czemu sie wyprowadzilas ze względu na ślub i pieniadze? Wracasz do PL? ja teraz zaciskam pas i planuje odkładać 1,5k. Mysle ze sie spokojnie wyrobie i ze ponad 20k bede miała. Ale zobaczymy
Na początku myśleliśmy nad Anglią dla zarobku, ale wyszedł temat wyjazdu do Niemiec na stałe. Tu naprawdę dobrze się żyje, na razie opowieści znajomych taty mają w sobie prawdę i nikomu z nas nie chce się wracać. Kwestia pieniędzy jest również ważna, bo życie wychodzi tu taniej, jeśli nie przeliczasz tego na złotówki. A jeśli odkładasz by wydać w Polsce to przelicznik za to jest świetny. Bo planuję uzbierać ok. 10 tysięcy Euro i już mam na wesele
W Polsce chcę być czasem na święta, wakacje, zrobić w Polsce ślub... Ale czy chciałabym wrócić na stałe? Raczej nie. Chociaż nie wykluczam, bo róznie może być.
Hmm. Plany o wyjazd za granice na stałe był w moim domu od maleńkości. Jak miałam 7-8 lat to tata próbował sił w Norwegii, ale nie udało się, bo robota okazała się nielegalna i wrócił, a potem wiele lat nie udało się nic wymyślić. Ze 2-3 lata temu tata dowiedział się, że jego kumple z podstawówki są w Hamburgu i pojechał na pół roku do pracy. Wrócił na kilka miesięcy, a potem w październiku 2014 wyjechał znowu i właśnie w sierpniu 2015 ściągnął mamę, mnie, siostrę i przy okazji mojego TŻ.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:00   #1867
Key_b
Zadomowienie

U nas z kolei winietki są obowiązkowe bo się robi chaos ale co rodzina to inne zwyczaje ja np komplebtie nie wiem po co są zawieszki na wódkę ;D

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
Witam się po SOR-ze
Jestem Miszczem i dokonałam zbrodni absolutnej na swoim ciele
Zdjęcie z rozpoznania w klubie
Na następnej przerwie wlece zobaczyć!

Cytat:
Mozdzulek sami sobie finansujecie wesele ? A nie dacie rady pracowac w PL i odkładać co miesiąc 1000-1500 zl do tego czasu uzbieracie polowe a druga polowa wpadnie Wam z kopert ale tez nie ma co ukrywać tam bedzie Wam się żyli lepiej, nie odczujecie pewnie ze pieniadze odkladacie ale z robota moze być niepewna
My nie 'liczymy skóry na niedzwiedziu' a jak nie wystarczy z kopert? to byśmy byli w czarnej d..... Lepiej mieć uzbierane niż się martwić.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

A i witam się z rana już 2 h pracy za mną jeszcze tylko 4

"Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński
Key_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:23   #1868
Kredzia_
Zakorzenienie

Key tez racja ale prawda jest taka, ze nie ważne ile wysiłku i pracy w to . na koniec okazać sie ze i tak zabraknie lub pojdzie cos nie po Twojej myśli mimo to i tak trzeba miec jakas alternatywę na wszelki wypadek... Ja nastawiam sie optymistycznie jest światełko w tunelu, ze ominie mnie zaciąganie dlugi, kredytu na wesele ... Aczkolwiek chyba trzeba być głupim żeby kredyt wziac na taka impreze, a pozniej zastanawiać sie z czego bedzie sie żyli -.-

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Za mną juz pól godziny... Jeszcze 7,5 i mogę cieszyc się weekendem przedluzonym doponiedzialku
Stary 2016-01-22, 08:28   #1869
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość

Wiem, że kiedys juz sie pytałam ale dziewczyny jakie polecacie soczewki jednodniowe?

Takie które będą odpowiadały parametrom dobranym przez okuliste/optometryste

Ja dwutygodniowe używałam Acuvue oasys (noszę w okresie wakacyjnym). Niestety jak potrzebowałam jednodniowe (na jakies imprezy w pozostałym okresie, bo chodzę w okularach) to parametrowo znalazlam podobne Dalilies Aquacomfort plus i jestem z nich zadowolona

micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:41   #1870
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Key tez racja ale prawda jest taka, ze nie ważne ile wysiłku i pracy w to . na koniec okazać sie ze i tak zabraknie lub pojdzie cos nie po Twojej myśli mimo to i tak trzeba miec jakas alternatywę na wszelki wypadek... Ja nastawiam sie optymistycznie jest światełko w tunelu, ze ominie mnie zaciąganie dlugi, kredytu na wesele ... Aczkolwiek chyba trzeba być głupim żeby kredyt wziac na taka impreze, a pozniej zastanawiać sie z czego bedzie sie żyli -.-

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Za mną juz pól godziny... Jeszcze 7,5 i mogę cieszyc się weekendem przedluzonym doponiedzialku
Kredyt to nie jest zla rzecz. Moja siostra cioteczna z mężem wzięli kredyt na wesele, spłacili cześć z kopert a resztę z kredytu. Normalnie żyli.

U nas tez będą winietki, żeby nie było bieganiny i przepychania do stołów.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:50   #1871
Kredzia_
Zakorzenienie

Ankaa ja stronie od kredytów uciekam od tego jak najdalej... Ale jezeli komuś sie dobrze wiedzie mimo ze ma kredyt zaciągnięty to znaczy, ze dobrze gospodaruje pieniędzmi :tak: Co się chwali ja chyba zylabym w stresie ...

Co do winietek to tez planuje zrobić mysle ze to dobry pomysł, goście nie będą sie zastanawiać gdzie usciasc jak wejda do sali ;p

W ogóle zauwazylam, ze sporo z Was bedzie miało DJa na weselu. Sama to rozpatrywalam ale chodzili pogloski u mnie w rodzinie ze na weselu powinien być zespol. Bo jak dj to juz zamiast wesela jest dyskoteka... Co Wasi najbliżsi sadza o tym ?
Stary 2016-01-22, 08:59   #1872
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Domyślam się, że grubsza afera? Szkoda, bo wydawało się, że będzie w miarę ok. Z nart nici?
z nart nici Z treningów nici Mam się oszczędzać, iść do fizjoterapeuty (to akurat będzie przyjemność ) i jeść jakieś suple na szybszą odbudowę ścięgien

Cytat:
Ankaa ja stronie od kredytów uciekam od tego jak najdalej... Ale jezeli komuś sie dobrze wiedzie mimo ze ma kredyt zaciągnięty to znaczy, ze dobrze gospodaruje pieniędzmi :tak: Co się chwali ja chyba zylabym w stresie ...

Co do winietek to tez planuje zrobić mysle ze to dobry pomysł, goście nie będą sie zastanawiać gdzie usciasc jak wejda do sali ;p

W ogóle zauwazylam, ze sporo z Was bedzie miało DJa na weselu. Sama to rozpatrywalam ale chodzili pogloski u mnie w rodzinie ze na weselu powinien być zespol. Bo jak dj to juz zamiast wesela jest dyskoteka... Co Wasi najbliżsi sadza o tym ?
z drugiej strony, budujesz sobie historię kredytową

winietki są super, tylko jeszcze trzeba umiejętnie gości porozsadzać

U nas bez różnicy czy DJ czy zespół, byliśmy i na takich i na takich i wcale nie robi się dyskoteka
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:02   #1873
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

Wesele to wasz dzień i powinniście wybrać co wolicie wy, a nie rodzina. Byłam na weselach z zespołem zwykłym, zespołem jazzowym i DJem.
Od mojej strony... nie potrafię słuchać kogoś, kto choć raz może zafałszować, a tak może być tylko z zespołem. Będę mieć sporo osób z wykształceniem muzycznym na weselu, wiec wiele osób by fałsz usłyszało. Do tego wolę słuchać oryginałów. Zespół jezzowy był ok, trochę się wybawiłam, ale nie do wszystkiego dało się tańczyć.
Od strony moich rodziców... zespół zwykły nie ma problemu, będą się bawić, zespół jezzowy to nie ich klimat i mało tańczyli, przy DJu się dobrze bawili.
Różnica między DJem a zespołem jest taka, że DJ puszcza z płyty piosenki, jeśli jest to DJ weselny to jest też wodzirejem (co jest bardzo ważne, bo inaczej z wesela zrobi się dyskoteka), a zespół sam śpiewa te same piosenki.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-01-22, 09:14   #1874
Balkonikowa
Rudziutka..! :)

Cytat:
Napisane przez aasiejka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pomysł na prezent na ślub , znalazłam go w internecie ale nie wiem gdzie mogę kupić takie pudełko.. wszystkie są tekturowe
Macie może pomysł gdzie takie dostać? Nie byłam jeszcze w empiku dopiero w sobotę zobaczę
Ja robiłam takie coś Pudełko było prostokątne, zrobiłam "szkielet", które podzielił je na 6 części i tak wpakowałam prezenty

Cytat:
Napisane przez aasiejka Pokaż wiadomość
U mnie pije się wódkę :d w takich małych kieliszkach, a szampana dopiero na sali jak jest sto lat i w ogóle :d
Dokładnie tak jak u Nas

Cytat:
Czy są tu może jakieś PM, które mieszkają już ze swoimi tż?

ja jestem w takiej sytuacji i nie wiem czy w dniu ślubu nie pominąć tradycji Błogosławieństwa... myślicie, że jest to nieodłączny element tego dnia?
Melduje się Mieszkam z TŻ od ponad roku w dniu ślubu będzie prawie 2,5 jak razem mieszkać będziemy Każde z Nas "wychodzi" od siebie z domu, a błogosławieństwo będzie u mojej mamy. Ale bardzo kameralnie chcemy to zrobić ponieważ wtedy chcemy podziękować też Rodzicom TŻ i mojej Mamie

Hej, hej Dziewczynki
Nadrobiłam
Ale do racy muszę lecieć znówww

10.2011
12.2015
06.05.2017
Balkonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:15   #1875
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
z nart nici Z treningów nici Mam się oszczędzać, iść do fizjoterapeuty (to akurat będzie przyjemność ) i jeść jakieś suple na szybszą odbudowę ścięgien

z drugiej strony, budujesz sobie historię kredytową

winietki są super, tylko jeszcze trzeba umiejętnie gości porozsadzać

U nas bez różnicy czy DJ czy zespół, byliśmy i na takich i na takich i wcale nie robi się dyskoteka
Historie kredytowa najłatwiej zbudować mądrze korzystając z karty kredytowej bez kosztów i jest historia na przyszłość do jakiejś hipoteki itp

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:16   #1876
Dona94
Raczkowanie

hej, dziewczyny ja odpadam ze spotkania, sory, bo musze tz zawiesc o 5 rano do pracy potem jade na uczelnie i musze sie zerwac jeszcze zeby go odebrac, dzieki Bogu ze mamy 2 samochody bo przy 1 to byłby duzy problem.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20170617560214.html
czyli
http://s2.suwaczek.com/20170617570113.png
dni
Dona94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:17   #1877
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Historie kredytowa najłatwiej zbudować mądrze korzystając z karty kredytowej bez kosztów i jest historia na przyszłość do jakiejś hipoteki itp

samo posiadanie karty kredytowej wiąże się z kosztami. Chyba, że znasz jakiś bank, który daje kartę za darmo?
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:25   #1878
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
samo posiadanie karty kredytowej wiąże się z kosztami. Chyba, że znasz jakiś bank, który daje kartę za darmo?
Jest sporo kart darmowych dodatkowo jak spłacasz w ciągu 54 dni to nie masz żadnych odsetek
Żeby nie było że robię reklamę bankom to możesz napisać na pw

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:28   #1879
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
Takie które będą odpowiadały parametrom dobranym przez okuliste/optometryste

Ja dwutygodniowe używałam Acuvue oasys (noszę w okresie wakacyjnym). Niestety jak potrzebowałam jednodniowe (na jakies imprezy w pozostałym okresie, bo chodzę w okularach) to parametrowo znalazlam podobne Dalilies Aquacomfort plus i jestem z nich zadowolona

Okulistka powiedziała mi, że mam sobie po prostu kupic soczewki do wady jaką mam ale nie podała konkretnie nazwy/firmy dlatego pytam a jednodniowe wlasnie chciałam miec na okazyjne wyjścia i imprezy dzieki

Stary 2016-01-22, 09:38   #1880
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:
Okulistka powiedziała mi, że mam sobie po prostu kupic soczewki do wady jaką mam ale nie podała konkretnie nazwy/firmy dlatego pytam a jednodniowe wlasnie chciałam miec na okazyjne wyjścia i imprezy dzieki

to zmień okulistke

soczewki mają różne parametry i muszą być dostosowane do oka - za duża soczewka będzie ci spadać z oka, w za małej też nie usiedzisz ;p

mają różne średnice i rózne krzywizny.

pewnie, możesz kupic "na oko" (), ale mozesz sobie zrobić krzywde.
Stary 2016-01-22, 09:41   #1881
malgosiaw123
Zakorzenienie

Hej
Wczoraj na kolację, o 22 jadłam kebab. No nigdy się nie odchudzę
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:45   #1882
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj na kolację, o 22 jadłam kebab. No nigdy się nie odchudzę

kebab
Stary 2016-01-22, 09:58   #1883
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Ale naspamowałyście

Tż wrócił wcześniej z pracy po 14 przyjechał Zrobił mi niespodziankę imieninową i dostałam perfum Hugo Bossa
I od tż mamy dostałam maslo do ciała, żel do kapieli i mydło w płynie ze Starej Mydlarni, pachną bosko
O jak super
A powiedz mi co Ty w końcu dostałaś pod choinkę? Bo pamiętam,że miałaś jakieś podejrzenia

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez marakuja25 Pokaż wiadomość
Fabia

Moj właśnie ma Fabię A po ślubie chce najnowszą Octavię. Bardzo chwali Skodę,tym bardziej,że jest bardzo ekonomiczna. A nigdy w życiu nie kupi żadnego Fiata i Peugeuota

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Małgosia niekoniecznie UP wprowadził Cie w błąd. Możliwe ze maja inne zasady aczkolwiek nie wiem czy to możliwe ale u nas tak bylo ze nie każdy byl zatrudniony. Tak bylo 2-3 lata temu. Moze cos do tej pory sie zmienilo i mam nieaktualne dane...
To możliwe,że teraz się zmieniło,bo mam świeże informacje no,ale ni wiem czy w całej Polsce takie zasady Wiem jak u mnie.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Aaa, tak myślałam, ale nie byłam pewna.
Razem z TŻ uznaliśmy, że usadzanie gości jest bez sensu. W całym życiu byłam na 5 weselach, z czego większość to za dzieciaka. Nigdy nie byłam na usadzanym weselu.
A ja tam jestem za usadzaniem. Będziemy mieć duzo gości,nie chce mi się użerać z tym,że jak wejdziemy na salę to trzeba będzie przesadzać gości i się denerwować,bo zazwyczaj jest tak,że tutaj zostanie jedno pojedyncze miejsce,tam drugie.
Stary 2016-01-22, 10:00   #1884
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
O jak super
A powiedz mi co Ty w końcu dostałaś pod choinkę? Bo pamiętam,że miałaś jakieś podejrzenia
Noo, ale mówiłam mu aby NIC mi nie kupował a ten swoje

Pod choinkę dostałam torebkę Calvina Kleina i z Apartu wisiorek z ametystem i 3 brylantami na co mam certyfikat
taki jak w załączniku, tylko to sa akurat kolczyki (których akurat nei było bo chciał komplet kupić) bo zawieszki znaleźć nie mogę, a ostatnio jak wrzucałam to była

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:01   #1885
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Ja będę robiła plan stołów i winietek juz nie ale mam okrągłe stoły wiec będzie łatwiej

Co do DJ to u mnie w rodzinie nigdy nie było - zawsze zespół i zawsze super zabawa bylam ostatnio na weselu koleżanki i grał DJ - moim zdaniem beznadziejnie (ale to kwestia chyba po prostu beznadziejnego DJ ) i ludzie się bardzo mało bawili

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:01   #1886
aankaa092
Zakorzenienie

Wiecie co. Na fb ta strona panny młode inspiruje się wzajemnie jest koszmarnie irytująca. Zaznaczyłam by mi się ich posty nie pokazywały, raczej się z niej wypiszę. Dziewczyny zamiast pytać facetów jak wolą pozalatwiac różne sprawy to piszą na fb pytanie. Potem już trochę nawiedzone pod tym względem odpowiadają takie rzeczy ze aż mnie krew zalewa. Potem jakieś głupoty wychodzą, że taktowanie to zapraszać ludzi 6-3 miesięcy przed ślubem, nie wcześniej i nie później.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-01-22, 10:03   #1887
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelinatir Pokaż wiadomość

Mam zespół
Jaki?
Stary 2016-01-22, 10:06   #1888
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
to zmień okulistke

soczewki mają różne parametry i muszą być dostosowane do oka - za duża soczewka będzie ci spadać z oka, w za małej też nie usiedzisz ;p

mają różne średnice i rózne krzywizny.

pewnie, możesz kupic "na oko" (), ale mozesz sobie zrobić krzywde.

To chyba czas na zmianę lekarza

Stary 2016-01-22, 10:11   #1889
Key_b
Zadomowienie

Jeszcze dwie godziny

"Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński
Key_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:17   #1890
malgosiaw123
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;54273991]Ja też byłam na wielu weselach z czego tylko raz na takim z miejscami i tylko wtedy każdy był zadowolony z tego gdzie siedział. Tak to zawsze jakieś grażyny walczą o miejsca i zostają same ochłapy, ja nie mam w zwyczaju się pchać i wychodzi na to, że siedzę z jakimiś ludźmi, których nie znam. Dlatego dowiem się kto chce z kim siedzieć i tak ich usadzę, żeby wszyscy znajomi siedzieli razem, tak samo jak rodzina.[/QUOTE]

Ja nigdy nie byłam na weselu z winietkami. Ale byłam na wielu weselach,gdzie goście pierwsze co to zajmowali miejsca. Raz wszyscy władowali się do sali przed Parą Młodą i nikt nie chciał wyjść na środek sali na toast,a u as tak się robi. Tylko my z TŻ i dwie inne pary zostaliśmy i tez mieliśmy najgorsze miejsca gdzieś tam na końcu sali
Ale też będę usadzać. znam dobrze moich gości i wiem kto z kim trzyma,ewentualnie będziemy dopytywać przy zapraszaniu. tym,że u nas winietek się nie praktykuje,więc ciekawe co teściowa powie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Dzien dobry, nie nadrabiam bo bede miała na to czas po pracy w koncu wolne popołudnie

Miłego dnia

Ja używam miesięcznych Air Optix Aqua.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Kredyt to nie jest zla rzecz. Moja siostra cioteczna z mężem wzięli kredyt na wesele, spłacili cześć z kopert a resztę z kredytu. Normalnie żyli.

U nas tez będą winietki, żeby nie było bieganiny i przepychania do stołów.
A ja uważam,że branie kredytu na jedną noc jak wesele nie jest dobre. Rozumiem kredyt na mieszkanie, lub ewentualnie samochód,chociaż ja na to w życiu też bym się nie zdecydowała. Bo na samochód jeśli mnie nie stać to kupię taki na który uzbieram pieniądze i taki który jestem w stanie utrzymać. A nie jakaś wypasiona nowka z salonu,tylko dlatego że mi się podoba i muszę go miec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości