Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-28, 18:16   #691
mariena33
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A może to jednak ciąża? koleżanka w ciąży była a wszystkie test pokazywal, że nie. Radziłabym innego lekarza i USG, jesli to ciąża to powinno być ją już widać. Nie bierz sama żadnych tabletek na wywołanie @ tylko zrób USG to będziesz mieć pewność.
dzieki.zrobie usg.
mariena33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 19:08   #692
lemoorka
Zakorzenienie

Ja brałam luetine, ale nie az Tyle- brałam 2 razy dzinenie przez 3 dni, po 4 przyszeł okres
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 19:30   #693
Aniulak
Raczkowanie

Tydzień temu uprawiałam z chłopakiem peeting. On był w rozpietych luzno spodniach a ja majtkach. No i nawzajem wkladalismy se dłonie. On nawet kilkakrotnie wlozył mi kawałek palca....Ja czułam jak z członka wydobywa się jakiś płyn.. w kazdym razie przesiąkło mu az troche przez majtki. NIe był to wytrysk. A teraz coz.. ostatni okres skonczyl mi sie kilka dni przed koncem sierpnia..a dzis juz 28 wrzesnia a go jak nie bylo tak nie ma... Boje się ciąży, choć nawet nie wiem czy troche plemnikow mogło się znalezc na jego palcu i czy były to dni płodne.. W wakacje tez miałam problemy z okresem ( nie było ich raczej wczesniej ) Konkretnie przez zmiane klimatu okres spoznil sie prawie miesiac..ale nie wiem czy ma to jakis zwiazek z miesiaczka ktora powinna byc.. Prosze o pomoc
Stary 2007-09-28, 19:36   #694
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
67 dni, to na bank ciąza
Niekoniecznie... moja kumpela od dwóch lat nie ma okresu. I nikt nie wie, co jej dolega, a środki typu luteina, etc., nie pomagają. A wczesniej miesiączkowała regularnie

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 19:51   #695
mariena33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Niekoniecznie... moja kumpela od dwóch lat nie ma okresu. I nikt nie wie, co jej dolega, a środki typu luteina, etc., nie pomagają. A wczesniej miesiączkowała regularnie
no teraz to mnie zalamalasmam 33 lata wiec chyba nie czas na menopauze. ciekawe jednak czemu mam typowe objawy ciazy takie jak bolesne piersi z bialymi guzkami dookola brodawek a testy sa negatywne
mariena33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 21:02   #696
czupurek105l
Raczkowanie

Witam, zrobiłam ten drugi test dopiero teraz, bo nie miałam czasu, ale wyszedł negatywny, więc myślę, że to musi być pewne. Tym bardziej, że od stosunku minął miesiąc Miałam napisać jak wyszedł, więc piszę

Alice in Chains

czupurek105l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 14:08   #697
Flykee
Zadomowienie

Dziewczyny podtrzymajcie mnie na duchu.
W sobotę, mielismy małą wpadkę i nie wiem czy dobrze się zabezpieczyliśmy. Jest prawdopodobieństwo że trochę spermy zostało
Był to ostatni płodny lub pierwszy niepłodny dzień (zależy od kalkulatora).
W poniedziałek po 36 godzinach wzięłam postinor.
Dziś trochę mnie mdliło, ale niby takie skutki. W poniedziałek powinnam dostać okres.
Poczytałam różnych opinii i zgłupiałam zupełnie Kiedy powinnam zrobić test żeby był on najbardziej wiarygodny?

Jak myślicie zadziałał ten postinor czy nie?

Bo ja jestem VIP. Vredna I Pyskata

Edytowane przez Flykee
Czas edycji: 2007-09-29 o 14:38
Flykee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 14:20   #698
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Test powinnaś zrobić najwcześniej 13-14 dni po stosunku, a czy Postinor zadziała, to kwestia szczęścia:P Choć wzięłaś go dość szybko

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 21:13   #699
meszsares
Zadomowienie

mariena 33 - a jakie testy robilas dotychczas - tylko takie "domowe" czy bylas rowniez w laboratorium zrobic sobie test z krwi? Bo jesli nie, to moze zrob sobie jeszcze to, taki test daje pewniejszy wynik.

Aniulak, nie stresuj sie niepotrzebnie, okres na pewno wkrotce przyjdzie.

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2007-10-01 o 17:29 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 23:23   #700
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

meszsares zamiast pisać post pod postem, używaj Edycji !
Stary 2007-09-30, 10:53   #701
OlinaOkraglina
Raczkowanie

Unhappy pomocy !!!

Mam problem. W srodku cyklu wspolzylam ze swoim chlopakiem. Wszystko bylo w porzadku, zabezpieczylismy sie (pogrubiany durex), nawet wyjal wczesniej ( to byl moj pierwszy raz i nie chcialam ryzykowac). Jednak wczesniej "ocieral" sie o moja lechtaczke bez zabezpieczenia. Teraz okres spoznia mi sie juz dwa dni. Czy w jakis sposob moglo dojsc do zaplodnienia?
OlinaOkraglina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 12:07   #702
edit23
Zakorzenienie

Dot.: pomocy !!!

Cytat:
Napisane przez OlinaOkraglina Pokaż wiadomość
Mam problem. W srodku cyklu wspolzylam ze swoim chlopakiem. Wszystko bylo w porzadku, zabezpieczylismy sie (pogrubiany durex), nawet wyjal wczesniej ( to byl moj pierwszy raz i nie chcialam ryzykowac). Jednak wczesniej "ocieral" sie o moja lechtaczke bez zabezpieczenia. Teraz okres spoznia mi sie juz dwa dni. Czy w jakis sposob moglo dojsc do zaplodnienia?
Prawdopodobieństwo jest zawsze. Plemniki mogły się dostać tam gdzie nie trzeba. Najlepiej zrób test po 14 dniach od stosunku
Stary 2007-09-30, 14:14   #703
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Prawdopodobieństwo jest zawsze. Plemniki mogły się dostać tam gdzie nie trzeba. Najlepiej zrób test po 14 dniach od stosunku
Jest zawsze ale w tym wypadku to chyba prędzej by wygrała w totka niż zaszła w ten sposób w ciążę... Wg mnie wykluczyła bym ciąże.
Stary 2007-09-30, 17:02   #704
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark_Kicia_Miau! Pokaż wiadomość
Jest zawsze ale w tym wypadku to chyba prędzej by wygrała w totka niż zaszła w ten sposób w ciążę... Wg mnie wykluczyła bym ciąże.
ale ja i tak bym test zrobiła
Stary 2007-09-30, 17:03   #705
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Zawsze poczuje się człowiek spokojniej gdy zobaczy wynik negatywny
Stary 2007-09-30, 17:15   #706
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark_Kicia_Miau! Pokaż wiadomość
Zawsze poczuje się człowiek spokojniej gdy zobaczy wynik negatywny
święte słowa pod warunkiem, że nie chce dzidzi
Stary 2007-09-30, 17:41   #707
OlinaOkraglina
Raczkowanie

Chyba zadna 16latka nie chce dzidzi;/ Wydawalo mi sie ze wszystko jest w porzadku ale ten okres (a raczej jego brak) mnie dobija ;/ Slyszalam ze po pierwszym stosunku cykl moze sie rozregulowac W sumie ostatni okres mialam 1 wrzesnia wiec moze jest jeszcze szansa i nie zaszlam w ciaze...
OlinaOkraglina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 18:10   #708
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba zadna 16latka nie chce dzidzi;/ Wydawalo mi sie ze wszystko jest w porzadku ale ten okres (a raczej jego brak) mnie dobija ;/ Slyszalam ze po pierwszym stosunku cykl moze sie rozregulowac W sumie ostatni okres mialam 1 wrzesnia wiec moze jest jeszcze szansa i nie zaszlam w ciaze...
Możliwe jest opóźnienie okresu po pierwszym razie (tak słyszałam nie od jednej osoby), poza tym się nie stresuj bo ci się bardziej opóźni. Bądź dobrej myśli
Stary 2007-09-30, 18:40   #709
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja obstawiam stres. W końcu jakby na to nie patrzeć to jest jakiś "przełom".
Teraz, po fakcie już nic nie zdziałasz w żadną stronę, więc rozluźnij się i spokojnie czekaj na okres. Jak długo go nie będzie to zrób test, ale wydaje mi się, że jak przestaniesz się tym stresować to nie będzie koniczny.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-30, 20:57   #710
wiolka441
Przyczajenie

pomozcie

Witam,staramy się o dzidziusia.Bardzo chciałabym być w ciąży,duzo czytalam o tym.Mam bardzo nieregularne okresy,ostatni mialam 15 września,wczesniejszy okolo 10-11 sierpnia.dlatego nie potrafie wyliczyc sobie dni plodnych i nieplodnych bo nawet nie potrafie powiedziec ile trwa moj cykl.ostatnio kochalismy sie 24-26 bez zadnego zabezpieczenia.Jakie jest prawdopodobienstwo ze zajde w ciaze i kiedy moge zrobic sobie test zeby byl w miarre wiarygodny?
wiolka441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 22:28   #711
paula78
Zakorzenienie

Dot.: pomozcie

Po pierwsze nie zakladaj 2 takich samych watkow.

pod drugie skad mamy wiedziec czy jestes w ciazy skoro ty sama nie wiesz kiedy masz dni plodne i trudno je wyliczyc.byc moze wcale ich nie ma.
mysle ze najlepiej pojsc do lekarza i wyregulowac je .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 22:30   #712
edit23
Zakorzenienie

Dot.: czy jestem w ciazy?

W zasadzie to rzeczywiście trudno przewidzieć kiedy masz dni płodne. Jak na moje oko to dni kiedy się kochaliście były raczej przy cyklu 28-dniowym (licząc to płodne TEORETYCZNIE są 10-18 dnia cyklu).

Test można zrobić po 14 dniach od stosunku, ale najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki.

Trzymam kciuki, żeby wam się udało.
Stary 2007-10-01, 07:08   #713
jolineczka
Wtajemniczenie

Dot.: czy jestem w ciazy?

Owulacja wystepuje zawsze 14 dni przed miesiaczką. ale to jest indywidualna sprawa kobiety kiedy faktycznie taka owu przyjdzie. Wszystkie czynniki mają na to wpływ.

Zapraszam Cię na forum "Mama z klasą" i tam sa wątki które pomoga Ci odpowiedzieć na Twoje pytania ("Próbowac do skutku", "Planujemy zajść w ciąże w 2007roku" itp.)

Pozdrawiam i powodzenia.
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 09:16   #714
w_isienka
Zadomowienie

A ja polecam http://www.28dni.pl. Tam można zasięgać porad ekspertów, no i trochę podszkolić się z wiedzy o własnym organizmie. Nieregularne miesiączkowanie nie jest żadną przeszkodą do tego by wyznaczyć fazę płodną. Wystarczy trochę poznać swój organizm...

paula 78:
Cytat:
mysle ze najlepiej pojsc do lekarza i wyregulowac je .
Niekoniecznie. Myślę, że najpierw najlepiej siebie poobserwować. Zacząć mierzyć temperaturę, obserwować śluz. W takim wypadku dobrze jest wtedy iść do gina juz z wykresem, bo często sam wykres pokazuje jasno pewne problemy (np. cykle bezowulacyjne).
Myślę, że znać siebie (swój cykl) to podstawa. W staraniach to bardzo sie przydaje (i nie tylko).

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2007-10-01 o 17:30 Powód: post pod postem
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 15:45   #715
Namiastka_lodz
Raczkowanie

Lokalizacja: Z Laptopu.. siedząc na balkonie w moim srebnym mieście Łodzi...
GG do Namiastka_lodz

Dobrze a teraz moja mini historia ....

Zagryzam wargi jak pomyślę o tym..

A więc przez pół roku brałam tabletki anty ze względu na cykl, jego bolesność i ogólnie regulacje hormonalną.

Problemu z tabletkami nie miałam ale zauważyłam po pewnym czasie ze zaczęły mi wychodzić bardzo intensywnie włosy więc postanowiłam na jakiś czas odłożyć tabletki i zobaczyć czy będą jakieś zmiany.
Po okresie 2 miesięcy wróciłam do tabletek.
Okres dostałam 5 września i 5 wzięłam pierwszą tabletkę po przerwie.
17 wrzesnia (praktycznie w dni płodne) miałam próbę "rozdziewiczenia mnie" nic z tego raczej nie wyszło bo mam ooogroomne problemy z ciasnotą ale nie ukrywam, że jego śluz mógl sie znajdowac na mojej pochwie (hymm.. głupio to nazwałam) ale raczej na niej a nie w środku - zresztą nie sądzę żeby tam jego sporo było. (20 sekundowa zabawa)

Aktualnie nie mam 4 dzień okresu ... non stop czuje nudności.
pewnie przesadzam.. ale czy to możliwe, że moja błona dziewicza, tabletki (po przerwie) i brak wytrysku nie pomogły i istnieje możliwość zajścia w ciąże ...

Bo jeśli tak to chyba jeden z większych pechów.

Łykająca tabletki dziewica którą partner musną swoim śluzem zaszła w ciąże... :/
Namiastka_lodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 15:59   #716
korin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Namiastka_lodz Pokaż wiadomość
Dobrze a teraz moja mini historia ....

Zagryzam wargi jak pomyślę o tym..

A więc przez pół roku brałam tabletki anty ze względu na cykl, jego bolesność i ogólnie regulacje hormonalną.

Problemu z tabletkami nie miałam ale zauważyłam po pewnym czasie ze zaczęły mi wychodzić bardzo intensywnie włosy więc postanowiłam na jakiś czas odłożyć tabletki i zobaczyć czy będą jakieś zmiany.
Po okresie 2 miesięcy wróciłam do tabletek.
Okres dostałam 5 września i 5 wzięłam pierwszą tabletkę po przerwie.
17 wrzesnia (praktycznie w dni płodne) miałam próbę "rozdziewiczenia mnie" nic z tego raczej nie wyszło bo mam ooogroomne problemy z ciasnotą ale nie ukrywam, że jego śluz mógl sie znajdowac na mojej pochwie (hymm.. głupio to nazwałam) ale raczej na niej a nie w środku - zresztą nie sądzę żeby tam jego sporo było. (20 sekundowa zabawa)

Aktualnie nie mam 4 dzień okresu ... non stop czuje nudności.
pewnie przesadzam.. ale czy to możliwe, że moja błona dziewicza, tabletki (po przerwie) i brak wytrysku nie pomogły i istnieje możliwość zajścia w ciąże ...

Bo jeśli tak to chyba jeden z większych pechów.

Łykająca tabletki dziewica którą partner musną swoim śluzem zaszła w ciąże... :/
tabletki dają jakieś 98% zabezbieczenia(co pisze w ulotce!), do tego skoro do stosunku w zasadzie nie doszło to masz jakiś ułamek procenta szansy że jesteś w ciąży
tak na marginesie: na jakiej podstawie stwierdziłaś dni płodne?
korin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 16:21   #717
Namiastka_lodz
Raczkowanie

Lokalizacja: Z Laptopu.. siedząc na balkonie w moim srebnym mieście Łodzi...
GG do Namiastka_lodz

Ja doskonale zdaje sobie świadomość z tego, że tabletki dają takie duże zabezpieczenie ...
ale
po 1 ) miałam przerwę, i to była powiedzmy 12 tabletka w pierwszym opakowaniu po tej przerwie.

po 2 ) w czasie tych 12 tabletek zdarzyło mi sie zapomnieć o tabletce ponad 12 h i musiałam jedną opuścić. ( to była chyba 6 tabletka )

Czy to nie zmienia skuteczności ??

(Dni płodne po kalendarzyku który mi to oblicza - miałam wówczas od 11wrz. do 18wrz. dni płodne)
Namiastka_lodz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 18:21   #718
xal
Zakorzenienie

Jeśli zaczyna się brać tabletki (obojętne czy 1raz czy po przerwie) i wzięcie pierwszej z opakowania przypada na pierwszy dzień miesiączki to już podczas pierwszego opakowania jest się zabezpieczonym (dowiedziałam się o tym chyba na poprzedniej części tego wątku).
Niestety w tej chwili nie pamiętam jak wpływa spóźnienie się z tabletką lub jej pominięcie w pierwszym tygodniu i co należy wtedy zrobić. Sprawdź to w ulotce lub w internecie, ale typowo dla tych tabletek które przyjmujesz.
Dla uspokojenia Cię mogę powiedzieć tylko, że rozpoczęcie brania tabletek może wpływać na nasz układ pokarmowy (możliwe nudności), ale jeśli chodzi o brak miesiączki w przerwie się nie wypowiadam. Najlepiej idź do ginekologa, bo może masz po prostu źle dobrane tabletki.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 19:29   #719
Magdunka
Przyczajenie

Ciąża bez stosunku..?

Zastanawiam się, czy bez takiego "normalnego" stosunku można zajść w ciążę ? Np poprzez nasienie chłopaka, które wylądowało na moich majtkach, albo nawet nie samo nasienie, tylko to co jest "przed". Albo na palcach.. Zażywałam tabletki antykoncepcyjne, ale 2 miesiące temu odstawiłam. Od tego czasu nie współżyłam z chłopakiem. Ale przez ten czas, robiło sie troche "gorąco" i ostatnio zaczynam wariować, czy przyp[adkiem nie jestem w ciąży, doszukuje na siłe jakichs objawow....
Prosze o odpowiedź !!
Magdunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 19:53   #720
Jula
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża bez stosunku..?

Zdaje się, że w Biblii można znaleźć coś na ten temat... Albo w książce do biologii.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości