|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Ja brałam luetine, ale nie az Tyle- brałam 2 razy dzinenie przez 3 dni, po 4 przyszeł okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
Tydzień temu uprawiałam z chłopakiem peeting. On był w rozpietych luzno spodniach a ja majtkach. No i nawzajem wkladalismy se dłonie. On nawet kilkakrotnie wlozył mi kawałek palca....Ja czułam jak z członka wydobywa się jakiś płyn.. w kazdym razie przesiąkło mu az troche przez majtki. NIe był to wytrysk. A teraz coz.. ostatni okres skonczyl mi sie kilka dni przed koncem sierpnia..a dzis juz 28 wrzesnia a go jak nie bylo tak nie ma...
![]()
#694 |
Wtajemniczenie
|
Niekoniecznie... moja kumpela od dwóch lat nie ma okresu. I nikt nie wie, co jej dolega, a środki typu luteina, etc., nie pomagają. A wczesniej miesiączkowała regularnie
![]()
#695 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
Witam, zrobiłam ten drugi test dopiero teraz, bo nie miałam czasu, ale wyszedł negatywny, więc myślę, że to musi być pewne. Tym bardziej, że od stosunku minął miesiąc
![]() ![]()
#697 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podtrzymajcie mnie na duchu.
W sobotę, mielismy małą wpadkę i nie wiem czy dobrze się zabezpieczyliśmy. Jest prawdopodobieństwo że trochę spermy zostało ![]() Był to ostatni płodny lub pierwszy niepłodny dzień (zależy od kalkulatora). W poniedziałek po 36 godzinach wzięłam postinor. Dziś trochę mnie mdliło, ale niby takie skutki. W poniedziałek powinnam dostać okres. Poczytałam różnych opinii i zgłupiałam zupełnie ![]() Jak myślicie zadziałał ten postinor czy nie?
![]() Bo ja jestem VIP. Vredna I Pyskata Edytowane przez Flykee Czas edycji: 2007-09-29 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Wtajemniczenie
|
Test powinnaś zrobić najwcześniej 13-14 dni po stosunku, a czy Postinor zadziała, to kwestia szczęścia:P Choć wzięłaś go dość szybko
![]()
#699 |
Zadomowienie
|
mariena 33 - a jakie testy robilas dotychczas - tylko takie "domowe" czy bylas rowniez w laboratorium zrobic sobie test z krwi? Bo jesli nie, to moze zrob sobie jeszcze to, taki test daje pewniejszy wynik.
Aniulak, nie stresuj sie niepotrzebnie, okres na pewno wkrotce przyjdzie. Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-10-01 o 17:29 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
meszsares zamiast pisać post pod postem, używaj Edycji !
#701 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam problem. W srodku cyklu wspolzylam ze swoim chlopakiem. Wszystko bylo w porzadku, zabezpieczylismy sie (pogrubiany durex), nawet wyjal wczesniej ( to byl moj pierwszy raz i nie chcialam ryzykowac). Jednak wczesniej "ocieral" sie o moja lechtaczke bez zabezpieczenia. Teraz okres spoznia mi sie juz dwa dni. Czy w jakis sposob moglo dojsc do zaplodnienia?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy !!!
Cytat:
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Jest zawsze ale w tym wypadku to chyba prędzej by wygrała w totka niż zaszła w ten sposób w ciążę... Wg mnie wykluczyła bym ciąże.
#704 |
Zakorzenienie
|
ale ja i tak bym test zrobiła
#705 |
Zakorzenienie
|
Zawsze poczuje się człowiek spokojniej gdy zobaczy wynik negatywny
![]()
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
Chyba zadna 16latka nie chce dzidzi;/ Wydawalo mi sie ze wszystko jest w porzadku ale ten okres (a raczej jego brak) mnie dobija ;/ Slyszalam ze po pierwszym stosunku cykl moze sie rozregulowac W sumie ostatni okres mialam 1 wrzesnia wiec moze jest jeszcze szansa i nie zaszlam w ciaze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz, po fakcie już nic nie zdziałasz w żadną stronę, więc rozluźnij się i spokojnie czekaj na okres. Jak długo go nie będzie to zrób test, ale wydaje mi się, że jak przestaniesz się tym stresować to nie będzie koniczny.
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
pomozcie
Witam,staramy się o dzidziusia.Bardzo chciałabym być w ciąży,duzo czytalam o tym.Mam bardzo nieregularne okresy,ostatni mialam 15 września,wczesniejszy okolo 10-11 sierpnia.dlatego nie potrafie wyliczyc sobie dni plodnych i nieplodnych bo nawet nie potrafie powiedziec ile trwa moj cykl.ostatnio kochalismy sie 24-26 bez zadnego zabezpieczenia.Jakie jest prawdopodobienstwo ze zajde w ciaze i kiedy moge zrobic sobie test zeby byl w miarre wiarygodny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomozcie
Po pierwsze nie zakladaj 2 takich samych watkow.
pod drugie skad mamy wiedziec czy jestes w ciazy skoro ty sama nie wiesz kiedy masz dni plodne i trudno je wyliczyc.byc moze wcale ich nie ma. mysle ze najlepiej pojsc do lekarza i wyregulowac je . |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy jestem w ciazy?
W zasadzie to rzeczywiście trudno przewidzieć kiedy masz dni płodne. Jak na moje oko to dni kiedy się kochaliście były raczej przy cyklu 28-dniowym (licząc to płodne TEORETYCZNIE są 10-18 dnia cyklu).
Test można zrobić po 14 dniach od stosunku, ale najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Trzymam kciuki, żeby wam się udało. ![]()
#713 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy jestem w ciazy?
Owulacja wystepuje zawsze 14 dni przed miesiaczką. ale to jest indywidualna sprawa kobiety kiedy faktycznie taka owu przyjdzie. Wszystkie czynniki mają na to wpływ.
Zapraszam Cię na forum "Mama z klasą" i tam sa wątki które pomoga Ci odpowiedzieć na Twoje pytania ("Próbowac do skutku", "Planujemy zajść w ciąże w 2007roku" itp.) Pozdrawiam i powodzenia. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
A ja polecam http://www.28dni.pl. Tam można zasięgać porad ekspertów, no i trochę podszkolić się z wiedzy o własnym organizmie. Nieregularne miesiączkowanie nie jest żadną przeszkodą do tego by wyznaczyć fazę płodną. Wystarczy trochę poznać swój organizm...
paula 78: Cytat:
Myślę, że znać siebie (swój cykl) to podstawa. W staraniach to bardzo sie przydaje (i nie tylko). Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-10-01 o 17:30 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
Dobrze a teraz moja mini historia ....
Zagryzam wargi jak pomyślę o tym.. A więc przez pół roku brałam tabletki anty ze względu na cykl, jego bolesność i ogólnie regulacje hormonalną. Problemu z tabletkami nie miałam ale zauważyłam po pewnym czasie ze zaczęły mi wychodzić bardzo intensywnie włosy więc postanowiłam na jakiś czas odłożyć tabletki i zobaczyć czy będą jakieś zmiany. Po okresie 2 miesięcy wróciłam do tabletek. Okres dostałam 5 września i 5 wzięłam pierwszą tabletkę po przerwie. 17 wrzesnia (praktycznie w dni płodne) miałam próbę "rozdziewiczenia mnie" nic z tego raczej nie wyszło bo mam ooogroomne problemy z ciasnotą ale nie ukrywam, że jego śluz mógl sie znajdowac na mojej pochwie (hymm.. głupio to nazwałam) ale raczej na niej a nie w środku - zresztą nie sądzę żeby tam jego sporo było. (20 sekundowa zabawa) Aktualnie nie mam 4 dzień okresu ... non stop czuje nudności. pewnie przesadzam.. ale czy to możliwe, że moja błona dziewicza, tabletki (po przerwie) i brak wytrysku nie pomogły i istnieje możliwość zajścia w ciąże ![]() Bo jeśli tak to chyba jeden z większych pechów. Łykająca tabletki dziewica którą partner musną swoim śluzem zaszła w ciąże... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak na marginesie: na jakiej podstawie stwierdziłaś dni płodne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
Ja doskonale zdaje sobie świadomość z tego, że tabletki dają takie duże zabezpieczenie ...
ale po 1 ) miałam przerwę, i to była powiedzmy 12 tabletka w pierwszym opakowaniu po tej przerwie. po 2 ) w czasie tych 12 tabletek zdarzyło mi sie zapomnieć o tabletce ponad 12 h i musiałam jedną opuścić. ( to była chyba 6 tabletka ) Czy to nie zmienia skuteczności ?? (Dni płodne po kalendarzyku który mi to oblicza - miałam wówczas od 11wrz. do 18wrz. dni płodne) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Jeśli zaczyna się brać tabletki (obojętne czy 1raz czy po przerwie) i wzięcie pierwszej z opakowania przypada na pierwszy dzień miesiączki to już podczas pierwszego opakowania jest się zabezpieczonym (dowiedziałam się o tym chyba na poprzedniej części tego wątku).
Niestety w tej chwili nie pamiętam jak wpływa spóźnienie się z tabletką lub jej pominięcie w pierwszym tygodniu i co należy wtedy zrobić. Sprawdź to w ulotce lub w internecie, ale typowo dla tych tabletek które przyjmujesz. Dla uspokojenia Cię mogę powiedzieć tylko, że rozpoczęcie brania tabletek może wpływać na nasz układ pokarmowy (możliwe nudności), ale jeśli chodzi o brak miesiączki w przerwie się nie wypowiadam. Najlepiej idź do ginekologa, bo może masz po prostu źle dobrane tabletki.
#719 |
Przyczajenie
|
Ciąża bez stosunku..?
Zastanawiam się, czy bez takiego "normalnego" stosunku można zajść w ciążę ? Np poprzez nasienie chłopaka, które wylądowało na moich majtkach, albo nawet nie samo nasienie, tylko to co jest "przed". Albo na palcach.. Zażywałam tabletki antykoncepcyjne, ale 2 miesiące temu odstawiłam. Od tego czasu nie współżyłam z chłopakiem. Ale przez ten czas, robiło sie troche "gorąco" i ostatnio zaczynam wariować, czy przyp[adkiem nie jestem w ciąży, doszukuje na siłe jakichs objawow....
Prosze o odpowiedź !! |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża bez stosunku..?
Zdaje się, że w Biblii można znaleźć coś na ten temat...
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.