|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy są wśród was jakieś osoby z tytułem doktora? lub profesora?
Czy są wśród was jakieś osoby z tytułem doktora? lub profesora? To znaczy - zastanawiałyście się kiedyś, czy wśród waszych wykładowczyń może jest jakaś... wizażanka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy są wśród was jakieś osoby z tytułem doktora? lub profesora?
Na pewno jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Pamiętam, że któraś wizażanka kiedyś pisała, że ma dr czy prof. oraz że prowadzi zajęcia ze studentami.
Nie sądzę, by akurat któraś z moich wykładowczyń przesiadywała na wizażu. Po pierwsze zdecydowaną większość zajęć miałam z facetami, nie kobietami. A moje wykładowczynie w sporej części były już dość wiekowe. Takie w miarę ogarniające internety były trzy, może cztery. Połowa z nich prowadziła tak intensywny tryb życia, że wątpię, żeby miały czas na przesiadywanie tutaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Biała Dama
|
Pomyślcie tylko że któryś z naszych wizażanów mógłby być wykładowcą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
tutaj nie wiem, ale na innym forum miałam babki z dr,
miały takie same problemy jak wszyscy inni czasem się dziwiłam - taka mądra a tego nie wie, taki psycholog a z ojcem się nie może dogadać ..... jak poznałam je na zlocie to dopiero szczęka mi opadła: dyrektor, dyrektor, ministerstwo, IPN a w necie zupki, chrupki, jak odplamić dywan, krem pod oczy .... wykładowców różnych też miałam, matematyków co wrzucali zadania do rozwiązania: korepetycji udzielam, uczeń przyniósł zadanie, a ja teraz nie prowadzę matematyki rozszerzonej, nie pamiętam Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2016-01-21 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Osoby z tytułem dr czy prof to normalni ludzie, mający te same tytuły więc czemu mieliby nie siedzieć na wizażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
ano okazalo sie po kilku latach, ze jedna wizazanka z watku idzie na nauki do drugiej, ale nie wiem, czy sie postanowily poznac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Biała Dama
|
A pamiętacie trolla adiunkta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Doktorat to teraz jak 15 lat temu magisterka ;p Ludzie robią, bo dr przed nazwiskiem daje większe możliwości na rynku pracy. Mgr ma już prawie każdy ;p
Niestety na swojej uczelni wielokrotnie widziałam, ze nie każdy nadaje się na doktora i pracę ze studentami ;/ Czasem miałam wrażenie, ze niektórzy ludzie zostają na doktoracie, bo nie mają innego pomysłu na życie ;p A najgorzej jak się tacy ledwo co doktoranci wyżywają na studentach.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Mam doktoranta w rodzinie na prestiżowym wydziale i powoem Ci, ze tez studenci się zmienili. Sa bezczelni, nie przychodza, nie poprawiają ocen, a potem jest szok, ze jest 2 proponowane jak w dzienniku same 2 i frekwencja 50%.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy dr daje większe możliwości to nie wiem, niektórzy nie chcą zatrudniać z dr, bo musieliby takim więcej zapłacić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Znam co najmniej dwie wizażanki, które się doktoryzują i jedną panią dr. Wszystkie z MzK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja jestem w trakcie doktoratu, w zasadzie obecnie na urlopie dziekańskim (byłabym na 3cim roku) ale poważnie rozważam, czy tam wracać, bo średnio podobają mi się zwyczaje panujące na mojej uczelni...nie wszystko widzi się będąc tym "zwykłym" studentem mgr, na doktoracie bardziej wyłapuje się te wszystkie układy, układziki, jakieś chore hierarchie bazujące na kruchych podstawach itp...
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;54317891]Zgadzam się z pogrubionym, tez to widzę wokół siebie. Ewentualnie innym, też częstym powodem jest możliwość dojenia kasy z rodziców lub różnych instytucji. [/QUOTE]
Jakich instytucji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
są (ale nie ja)
Cytat:
w pracy od wielkiego groma spotkam kogoś kto jest na studiach doktoranckich ale w 99% nie z przyczyn zawodowych a raczej hobbystycznych, osób zatrudnione dlatego, że są dr mogę wśród znajomych policzyć na palcach jednej ręki (a jak już wspomniano - chętnych na to jest teraz wielu więc nie sztuka sporo takich osób znać) chociaż są oczywiście branże gdzie ma to sens
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Miałam kolegę na roku rocznikowo starszego o jakieś 4 lata, więc obecnie ma jakieś 28-29. Nie ma ojca (zmarł), jakoś na 3 lub 4 roku dorobił się dziecka. Udało mu się jakimś cudem przedłużyć rentę po ojcu, dostawał też z uniwerku kasę na dziecko. Więc oczywiście poszedł też na doktorat, bo czemu nie, tak mu się łatwo żyje. Teraz jeszcze na pewno dostaje dodatkowo stypendium.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Może i będzie ale niestety na uczelniach to standard (niezauważalny i nieistotny dla studenta) ale im wyżej idziesz tym więcej widzisz. To stare, skostniałe struktury niczym z poprzedniego ustroju. Dla zainteresowanych polecam najświeższy raport nik na temat studiów 3 stopnia. Nic odkrywczego tam nie napisali ale może nie każdy ma tego świadomość, więc warto przeczytać. Nie bez powodu odsetek obronionych doktoratów jest taki, a nie inny (w stosunku do liczby doktorantów). Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2016-01-22 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.