![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Mój brat się śmieje, że Bobo małe ale matką rządzi. W tym tyg za 2 razy owsianka z bananem, raz zacierki na rosole, kanapki (dziś z jajkiem). Dla mnie to rewolucja, bo ja śniadanie jadłam dopiero w pracy. A teraz z głodu mnie mdli to jadam przed wyjściem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze jesc co 3 godziny bo mnie zaraz ssie w zoładku jakbym głodowała od trzech dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
właśnie też muszę jeść przed wyjściem bo mnie mdli strasznie, ale rano nie jestem w stanie nawet jablka w siebie wmusić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
U mnie na śniadania różnie... kilka dni miałam fazę na bułeczki śniadaniowe z Nutellą
![]() Ogólnie jak poczytałam na różnych stronach internetowych o diecie ciężarnej to wychodzi na to, że nie odżywiam się zbyt zdrowo;/ staram się to zmienić i jeść jeszcze więcej warzyw, pić więcej wody...
#3425 |
Zakorzenienie
|
Talantea oo, to to! Wlasnie tak samo mnie ssie w żołądku, dodatkowo kręci mi się w głowie. Z jakiej ryby robisz te galaretki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
ja długo leciałam na naleśnikach na śniadanie, ale to jak byłam w domu, bo przed wyjściem do pracy nie będę smażyc..różne placuszki itp
teraz to kanapki/twarożki/parówki sojowe/sałatki warzywne/mleko roślinne z pszenicą itp..rano pije też sok wyciskany z cytrusów..kupiłam taki blender do koktajli, ale narazie raz piłam, bo mi śmierdzi |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Raczkowanie
|
A to bardzo dziwne.. Przecież normalnemu człowiekowi zaleca sie picie około 1,5-2l płynów dziennie, a kobietom w ciąży jeszcze więcej (nawet 3l). Woda przecież oczyszcza organizm toksyn, przyspiesza trawienie i zapobiega zaparciom. Ja staram się pić 2l dziennie, nie zawsze wychodzi, ale właśnie pije jak najwięcej tak jak przed ciążą, dzięki czemu jestem mniej opuchnięta, organizm niepotrzebnie nie trzyma wody. No ale każdy gin pewnie powie co innego, no i bądź tu mądry!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez pierwszy raz słyszę taką teorię, choćby dlatego że na zaparcia zaleca się picie wody. Poza tym gdzieś czytałam że jak kobieta pije bardzo mało, to jest ryzyko małowodzia.
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
W szpitalu dowiedziałam się od pacjentki (bo jej lekarz powiedział) żeby Pic dużo, bo to wplywa na ilość wód płodowych. Nie sprawdzałam, nie pytałam, powtarzan co uslyszałam tylko
Pani była z podejrzeniem kolki nerkowej i piła 4l dziennie. Ja normalnie teraz wypijam litr i nie będę tego zmniejszać. Latem 1,5-2 to norma dla mnie. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Talantea a może 0,5l więcej niż normalnie zalecane? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, powtarzam co mi gin powiedział. Po prostu nie zmuszam sie do picia więcej wody niz mi sie chce. Kiedys zmuszalam sie do picia duzych ilosci wody i szczerze nie czulam sie za dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() niusiak25 ![]() Aniol1985 ![]() ![]() Cytat:
![]() Po drugie, dot. tego, co zacytowałam - też tak myślę. I uspokajam dziewczyny, które nie mają mdłości - w ciąży z Natalką też ich nie miałam i jak wiecie mam dziś zdrową córę ![]() Cytat:
A co do Internetu to chyba każda z nas ma swój rozum i wie, że nie powinien on być wyrocznią, co zresztą już nieraz tu podkreślałam jak choćby przy okazji tego imbiru. Dlatego też nie rozumiem za bardzo jak ktoś prosi o interpretację wyników na wątku - od tego mamy swoich lekarzy. Ja, choć już mam córę i nie 1szy raz jestem w ciąży w żadnym razie nie czuję się żadnym ekspertem i jeśli sama nie wiem czegoś na 100% to na pewno odeślę do lekarza a nie do Internetu ![]() Widzę, że śniadania na tapecie ![]() ![]() ![]() Pisałyście też o rwie kulszowej czy bólach kręgosłupa. U mnie bóle kręgosłupa to niestety standard ![]() ![]() ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-01-22 o 12:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dzisiaj chyba swoją pierwszą zachcianke ciążową i jest to buła w makdonaldzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3436 | |||
Zakorzenienie
|
Mdłości nie świadczą o wysokości bhcg, a o tym, jak nasz organizm sobie z tym hormonem radzi. Są różne organizmy i maja różną tolerancję. Ja w ciąźy z synem ani razu nie miałam nawet mdłości, nie wspominając o wymoitach, a teraz przy dwójce umieram. Widocznie poziom bety przy jednym dziecku moje ciało ogarnialo, a teraz nie. Wyluzujcie i cieszcie się brakiem mdłości
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Pół litra wody? Omg ten twój gin to naprawdę jakiś wykręt. A co na to teściowa dietetyk? Picie wody jest mega ważne, pół litra to tyle co nic. Ja mam min 2 dziennie pić. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Plus pamiętajmy np o wodach płdowych Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Kebabami zajadałam się całą ciązę z synem. W sumie kebs tonajzdrowszy fast food, bez tłuszczu, warzywa, mi nie zaszkodiły jego spore ilości, bo mało przytyłam (12kg). Teraz raz zjadlam, ale mega mnie zamuliło po nim, Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę namówić TŻ na jakiegoś kebabika, raz na pół roku to chyba nic się nie stanie.
![]() |
#3438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dodatkowo ja jak wypiję za mało wody to jestem bardzo senna, zmęczona, zaczyna mnie pobolewać głowa...
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz, to jamam na to taką metodę, ze chodzę tylko w jedno miejsce, gdzie mam pewność co do jakości plus jest tam mega obrót, więc wiem, że wszystko jest świeże. U nas w kebabach nie ma mielonego mięsa... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
A co ja mam powiedzieć? Nie mam zgagi po tym co uznawane za niezdrowe i niewskazane: cola, pizza, smażone, majonez, czosnek, kebaby, hamburgery, mocna czarna slodka herbata, chipsy... za to wypiję pól kubka mięty, ostatnio probowałam z bobofrutem i tak pali, że nie wiem co ze sobą zrobić. Ja nie pamiętam jak smakuje sok lub jogurt.
To jest dopiero komedia. Proszę unikać smażonego-jak po smażonym nic mi nie jest. Ostatnio byliśmy u rodziny, ja oczywiście bez kawy i herbaty (tę czarną dopiero testuję). I pytają, czy może miętę chcę. Bo to przecież dobre i zdrowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wziełam taki najzwyklejszy na llegro z dwoma bidonami.fajnie mieli tzn konsystencja jest shakowa a nie papkowa, tylko głośny dziad Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Na ból głowy pierwsze lekarstwo to szklanka wody.
Kebab raz na pół roku? Cos czuję, że będzie raz na miesiąc. Pizza to nasz sobotni rytuał, mąż robi ![]() Długo w moim życiu nie lubiłam oliwek. Potem mi się odmieniło, a teraz znów ich nie lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio - nie pytałaś lekarza o tą zgagę? może jest coś co by Ci pomogło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Ginekolog mówi zmienić diete- nie jeść smażonego, tłustego itd. Niby jaki contoloc czy cos tam mogę brać.
Wczoraj dostałam od lekarza syropek ziołowy. Ale póki co nie było potrzeby testować. |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Chodziło mu bardziej o nie wypijanie wody ponad nadmiar i nie zmuszanie się. Zapytam teściowej dzisiaj co ona o tym myśli.
Ja policzyć, herbatę, kawę, maślankę i wodę z jedzenia plus wodę z butelki którą piję to i tak wypijam duzo płynów. Więc narazie nie bedę przesadzała z dopijaniem wody. Pewnie pózniej zacznę pić trochę wiecej. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-22 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Narobiłyście mi ochotę na kebaba! A dziś na obiad pierogi ruskie od babuni.. też dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam Wam podziekować za miłe słowa i wsparcie, fajnie wiedzieć że w razie czego ma sie gdzie napisać. Odnośnie ciąży w tym samym czasie co szwagierka, to tak żeśmy planowali, tylko nie wiedzieliśmy że uda nam sie tak blisko siebie (terminami) zajść. Ja nie mam rodzeństwa a szwagierka w sumie też jak by nie miała wiec jesteśmy dosyć blisko. W rodzinie nie ma maluszków teraz dlatego chciałyśmy żeby nasze dzieci były zbliżone wiekiem żeby mogły sie razem wychowywać i bawić na rodzinnych imprezach . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj u mojej pani ginekolog. Przed jeszcze byłam w toalecie i zobaczyłam, że znowu pojawiła się lekko zabarwiona wydzielina. Doktor zbadała mnie i potwierdziła lekkie plamienie, wystawiła mi skierowanie do szpitala. Powiedziała, że jak dla niej wszystko jest w porządku, ale lepiej dmuchać na zimne i zostać pod obserwacją parę dni.. ciekawe skąd się biorą te plamienia. Nie powinno ich być tym bardziej, że biorę duphaston. Weekend z głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co Afrygi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, że maluchy tak fajnie rosną ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj naszło mnie na parówki na kolację i zjadłam 3 z kechupem i musztardą...mniam... ![]() ![]() Już się nie mogę doczekać 16:30, żeby zacząć weekend i nie musieć rano wstawać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.