Sierpnióweczki 2016! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-22, 11:13   #3421
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Mój brat się śmieje, że Bobo małe ale matką rządzi. W tym tyg za 2 razy owsianka z bananem, raz zacierki na rosole, kanapki (dziś z jajkiem). Dla mnie to rewolucja, bo ja śniadanie jadłam dopiero w pracy. A teraz z głodu mnie mdli to jadam przed wyjściem.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:15   #3422
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
ja miałam mega mdłości i wymioty kilka razy dziennie, a od piątku bum i ani razu nie zwymiotowałam. oczywiście też naczytałam się w necie, że to niedobrze, jak z dnia na dzień ustąpią wymioty i już miałam czarne scenariusze ale wszystko jest okej, mój gin również powiedział to, co dziewczyny wcześniej pisały, że to o niczym nie świadczy i każdy reaguje inaczej.
mój malec ma juz 29mm a ja czuje, że chyba sie przeziebilam więc skocze tylko do sklepu i zawijam sie w kocyk.
co jecie na sniadania? bo dla mnie przelkniecie czegoś rano graniczy z cudem
Ja rano musze wypic najpierw cappucino. Dzisiaj mialam galaretkę rybną i jogurt. Nie miałam za bardzo apetytu i nic mi nie smakowało we wcześniejszych tygodniach więc gin mi polecił zebym jadła takie galaretki mięsne i piła maślankę. Mówił, że kolagen zawarty w galaretkach dobrze wpływa na organizm. Muszę powiedziec, że dobrze mi się jada te galaretki.
Musze jesc co 3 godziny bo mnie zaraz ssie w zoładku jakbym głodowała od trzech dni

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:20   #3423
navioe
Zakorzenienie

właśnie też muszę jeść przed wyjściem bo mnie mdli strasznie, ale rano nie jestem w stanie nawet jablka w siebie wmusić. owsianke sobie raz zrobiłam i czułam jakbym karton jadła mimo, że przed ciąża jadałam to normalnie i nie zjadłam.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:21   #3424
DobraDusza88
Zakorzenienie

U mnie na śniadania różnie... kilka dni miałam fazę na bułeczki śniadaniowe z Nutellą dzisiaj parówki z serem, czasem kanapki. A na drugie śniadanie jakiś owoc.

Ogólnie jak poczytałam na różnych stronach internetowych o diecie ciężarnej to wychodzi na to, że nie odżywiam się zbyt zdrowo;/ staram się to zmienić i jeść jeszcze więcej warzyw, pić więcej wody...
Stary 2016-01-22, 11:22   #3425
navioe
Zakorzenienie

Talantea oo, to to! Wlasnie tak samo mnie ssie w żołądku, dodatkowo kręci mi się w głowie. Z jakiej ryby robisz te galaretki?
Stary 2016-01-22, 11:25   #3426
Piernik Torunski
Zakorzenienie

ja długo leciałam na naleśnikach na śniadanie, ale to jak byłam w domu, bo przed wyjściem do pracy nie będę smażyc..różne placuszki itp
teraz to kanapki/twarożki/parówki sojowe/sałatki warzywne/mleko roślinne z pszenicą itp..rano pije też sok wyciskany z cytrusów..kupiłam taki blender do koktajli, ale narazie raz piłam, bo mi śmierdzi
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:25   #3427
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
U mnie na śniadania różnie... kilka dni miałam fazę na bułeczki śniadaniowe z Nutellą dzisiaj parówki z serem, czasem kanapki. A na drugie śniadanie jakiś owoc.

Ogólnie jak poczytałam na różnych stronach internetowych o diecie ciężarnej to wychodzi na to, że nie odżywiam się zbyt zdrowo;/ staram się to zmienić i jeść jeszcze więcej warzyw, pić więcej wody...
Gin mi powiedzial, zeby nie przesadzać z piciem wody i nie pić nad wymiar. Butelka wody pół litrowej powinna wystarczyć oprócz tej wody która przyjmujemy w pokarmach. Woda wypłukuje z organizmu wazne minerały jak mi wytłumaczył.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 11:35   #3428
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Gin mi powiedzial, zeby nie przesadzać z piciem wody i nie pić nad wymiar. Butelka wody pół litrowej powinna wystarczyć oprócz tej wody która przyjmujemy w pokarmach. Woda wypłukuje z organizmu wazne minerały jak mi wytłumaczył.
A to bardzo dziwne.. Przecież normalnemu człowiekowi zaleca sie picie około 1,5-2l płynów dziennie, a kobietom w ciąży jeszcze więcej (nawet 3l). Woda przecież oczyszcza organizm toksyn, przyspiesza trawienie i zapobiega zaparciom. Ja staram się pić 2l dziennie, nie zawsze wychodzi, ale właśnie pije jak najwięcej tak jak przed ciążą, dzięki czemu jestem mniej opuchnięta, organizm niepotrzebnie nie trzyma wody. No ale każdy gin pewnie powie co innego, no i bądź tu mądry!
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:42   #3429
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
A to bardzo dziwne.. Przecież normalnemu człowiekowi zaleca sie picie około 1,5-2l płynów dziennie, a kobietom w ciąży jeszcze więcej (nawet 3l). Woda przecież oczyszcza organizm toksyn, przyspiesza trawienie i zapobiega zaparciom. Ja staram się pić 2l dziennie, nie zawsze wychodzi, ale właśnie pije jak najwięcej tak jak przed ciążą, dzięki czemu jestem mniej opuchnięta, organizm niepotrzebnie nie trzyma wody. No ale każdy gin pewnie powie co innego, no i bądź tu mądry!
ja też staram się pić jak najwięcej wody.. dziwne to co lekarz Ci powiedział Talantea..
Stary 2016-01-22, 11:44   #3430
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie też muszę jeść przed wyjściem bo mnie mdli strasznie, ale rano nie jestem w stanie nawet jablka w siebie wmusić. owsianke sobie raz zrobiłam i czułam jakbym karton jadła mimo, że przed ciąża jadałam to normalnie i nie zjadłam.
Ja rano tylko łyk wody żeby popić Euthyrox, jak wypiję więcej to rzyganko przed wyjściem. Śniadanie jem w pracy, kanapka, na drugie śniadanie owsianka w jogurtem, o 14 znowu kanapka a w międzyczasie jakiś owoc. Sporo rzeczy mi nie smakuje, a jak czuję grzane pieczywo to mam mega mdłosci.

Cytat:
Tez pierwszy raz słyszę taką teorię, choćby dlatego że na zaparcia zaleca się picie wody. Poza tym gdzieś czytałam że jak kobieta pije bardzo mało, to jest ryzyko małowodzia.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:54   #3431
zonamojegomeza
Zakorzenienie

W szpitalu dowiedziałam się od pacjentki (bo jej lekarz powiedział) żeby Pic dużo, bo to wplywa na ilość wód płodowych. Nie sprawdzałam, nie pytałam, powtarzan co uslyszałam tylko
Pani była z podejrzeniem kolki nerkowej i piła 4l dziennie.
Ja normalnie teraz wypijam litr i nie będę tego zmniejszać. Latem 1,5-2 to norma dla mnie.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Talantea a może 0,5l więcej niż normalnie zalecane?
Stary 2016-01-22, 12:02   #3432
Talantea
Zakorzenienie

Sama nie wiem, powtarzam co mi gin powiedział. Po prostu nie zmuszam sie do picia więcej wody niz mi sie chce. Kiedys zmuszalam sie do picia duzych ilosci wody i szczerze nie czulam sie za dobrze.

Stary 2016-01-22, 12:04   #3433
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry

niusiak25 za zdany egzamin na prawko!
Aniol1985 za udaną wizytę! Na pewno obie ze szwagierką odetchnęłyście! Swoją drogą na pewno miło być razem w ciąży .

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ale to nie chodzi o to że brak objawów to źle. Tylko że jak są wymioty to jest to potwierdzenie że hormony są na odpowiednim poziomie i że zapewne z ciążą wszystko ok. Nikt nigdzie nie napisał że jak nie ma mdłości to ciąża zagrożona bo tak jak piszesz każdy organizm reaguje inaczej. Ale już mając duże mdłości raczej nie biorą się one znikąd
Przede wszystkim: za udaną wizytę!
Po drugie, dot. tego, co zacytowałam - też tak myślę. I uspokajam dziewczyny, które nie mają mdłości - w ciąży z Natalką też ich nie miałam i jak wiecie mam dziś zdrową córę . Tą ciążę przechodzę zupełnie inaczej co tylko dowodzi, że ciąża ciąży nierówna.

Cytat:
Dlatego napisałam że zapewne wszystko w porządku Wiadomo że zdarzają się różne przypadki, ale jednak chyba chodzi o to żeby ciągle podtrzymywać nadzieję a nie ją gasić. Przykre sytuacje i straty dziecka zdarzają się nawet w bardzo zaawansowanej ciąży, ale to jest miejsce w którym powinnyśmy unikac tego typu historii
Mam dokładnie takie samo zdanie i zawsze jak ktoś na wątku (jak byłam jeszcze w ciąży z Natalką w poczekalni na wizażu) pisał o takich historiach było mi bardzo nieswojo...
A co do Internetu to chyba każda z nas ma swój rozum i wie, że nie powinien on być wyrocznią, co zresztą już nieraz tu podkreślałam jak choćby przy okazji tego imbiru. Dlatego też nie rozumiem za bardzo jak ktoś prosi o interpretację wyników na wątku - od tego mamy swoich lekarzy. Ja, choć już mam córę i nie 1szy raz jestem w ciąży w żadnym razie nie czuję się żadnym ekspertem i jeśli sama nie wiem czegoś na 100% to na pewno odeślę do lekarza a nie do Internetu .

Widzę, że śniadania na tapecie . Ja przez mdłości jem je (jeśli już) zwykle dopiero w porze obiadowej/lunchu. Od wielu lat (kiedy to zmieniłam swoje nawyki żywieniowe i ładnie schudłam, niestety teraz powoli wracam do swojej starej wagi ) na śniadanie u mnie zawsze owsianka z serkiem wiejskim i różnymi dodatkami. Jak nie miałam owsianki, nie było śniadania . A teraz w ciąży owsianki zupełnie mi nie podchodzą. Najłatwiej mi wchodzą jajka sadzone, rzadziej kabanosy z chrzanem (lubię chrzan), dziś kanapki z paprykarzem z łososia.

Pisałyście też o rwie kulszowej czy bólach kręgosłupa. U mnie bóle kręgosłupa to niestety standard (jestem po 2 operacjach kręgosłupa) a w ciąży z Natalka i w obecnej dolega mi chyba właśnie jeszcze rwa - taki okropny rwący ból na dole kręgosłupa po lewej, w zasadzie to już prawie na tyłku. Jak dopadnie to z lewego boku w życiu nie wstanę. W ciąży z Natalką było o tyle lepiej, że zaczynałam z wagą startową o ponad 10kg niższą niż obecnie a poza tym chodziłam regularnie na basen. Czekam z niecierpliwością na 2 trymestr bo mam nadzieję, że przejdą mi wtedy i mdłości i nabiorę w końcu energii, mam już dość kanapowego stylu życia na jaki obecnie tylko mnie stać .
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2016-01-22 o 12:06
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 12:07   #3434
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
teraz to kanapki/twarożki/parówki sojowe/sałatki warzywne/mleko roślinne z pszenicą itp..rano pije też sok wyciskany z cytrusów..kupiłam taki blender do koktajli, ale narazie raz piłam, bo mi śmierdzi
też myślałam nad blenderem! co Ci śmierdzi?
mam dzisiaj chyba swoją pierwszą zachcianke ciążową i jest to buła w makdonaldzie
Stary 2016-01-22, 12:16   #3435
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
mam dzisiaj chyba swoją pierwszą zachcianke ciążową i jest to buła w makdonaldzie
O jesuuuuu za mną od kilku dni chodzi jakiś fast food. Maka nie lubię, ale jakiegoś kebsona to bym wciągnęła Nie jadłam kebaba już chyba z pół roku...

Stary 2016-01-22, 12:32   #3436
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mdłości nie świadczą o wysokości bhcg, a o tym, jak nasz organizm sobie z tym hormonem radzi. Są różne organizmy i maja różną tolerancję. Ja w ciąźy z synem ani razu nie miałam nawet mdłości, nie wspominając o wymoitach, a teraz przy dwójce umieram. Widocznie poziom bety przy jednym dziecku moje ciało ogarnialo, a teraz nie. Wyluzujcie i cieszcie się brakiem mdłości

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:

Pół litra wody? Omg ten twój gin to naprawdę jakiś wykręt. A co na to teściowa dietetyk? Picie wody jest mega ważne, pół litra to tyle co nic. Ja mam min 2 dziennie pić.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:

Plus pamiętajmy np o wodach płdowych

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
O jesuuuuu za mną od kilku dni chodzi jakiś fast food. Maka nie lubię, ale jakiegoś kebsona to bym wciągnęła Nie jadłam kebaba już chyba z pół roku...

Kebabami zajadałam się całą ciązę z synem. W sumie kebs tonajzdrowszy fast food, bez tłuszczu, warzywa, mi nie zaszkodiły jego spore ilości, bo mało przytyłam (12kg). Teraz raz zjadlam, ale mega mnie zamuliło po nim,

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 12:35   #3437
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Kebabami zajadałam się całą ciązę z synem. W sumie kebs tonajzdrowszy fast food, bez tłuszczu, warzywa, mi nie zaszkodiły jego spore ilości, bo mało przytyłam (12kg). Teraz raz zjadlam, ale mega mnie zamuliło po nim,

Pod względem tłuszczu to na pewno, ale co jest zmielone w tym mięsie to lepiej nie wiedzieć
Muszę namówić TŻ na jakiegoś kebabika, raz na pół roku to chyba nic się nie stanie.

Stary 2016-01-22, 12:36   #3438
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
pół litra?? przecież to tyle co nic... raptem 2 szklanki. Dla dorosłej osoby normalnie 1,5l wody to minimum, a kobieta ciężarna powinna jej pić więcej ze względu na zapewnienie dobrego poziomu wód płodowych. Poza tym tak jak już dziewczyny pisały-woda zapobiega nagromadzeniu toksyn w organizmie, zapobiega zaparciom, etc... moim zdaniem pół litra to zdecydowanie za mało. Wiadomo też że nie ma co przesadzać, ale takie 1,5-2l to minimum.
Cytat:
Ja rano tylko łyk wody żeby popić Euthyrox, jak wypiję więcej to rzyganko przed wyjściem. Śniadanie jem w pracy, kanapka, na drugie śniadanie owsianka w jogurtem, o 14 znowu kanapka a w międzyczasie jakiś owoc. Sporo rzeczy mi nie smakuje, a jak czuję grzane pieczywo to mam mega mdłosci.

Tez pierwszy raz słyszę taką teorię, choćby dlatego że na zaparcia zaleca się picie wody. Poza tym gdzieś czytałam że jak kobieta pije bardzo mało, to jest ryzyko małowodzia.
o to to zgadzam się w zupełności.

Dodatkowo ja jak wypiję za mało wody to jestem bardzo senna, zmęczona, zaczyna mnie pobolewać głowa...
Stary 2016-01-22, 12:39   #3439
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Pod względem tłuszczu to na pewno, ale co jest zmielone w tym mięsie to lepiej nie wiedzieć
Muszę namówić TŻ na jakiegoś kebabika, raz na pół roku to chyba nic się nie stanie.

A widzisz, to jamam na to taką metodę, ze chodzę tylko w jedno miejsce, gdzie mam pewność co do jakości plus jest tam mega obrót, więc wiem, że wszystko jest świeże. U nas w kebabach nie ma mielonego mięsa...

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 12:41   #3440
zonamojegomeza
Zakorzenienie

A co ja mam powiedzieć? Nie mam zgagi po tym co uznawane za niezdrowe i niewskazane: cola, pizza, smażone, majonez, czosnek, kebaby, hamburgery, mocna czarna slodka herbata, chipsy... za to wypiję pól kubka mięty, ostatnio probowałam z bobofrutem i tak pali, że nie wiem co ze sobą zrobić. Ja nie pamiętam jak smakuje sok lub jogurt.
To jest dopiero komedia. Proszę unikać smażonego-jak po smażonym nic mi nie jest.
Ostatnio byliśmy u rodziny, ja oczywiście bez kawy i herbaty (tę czarną dopiero testuję). I pytają, czy może miętę chcę. Bo to przecież dobre i zdrowe.
Stary 2016-01-22, 12:42   #3441
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
sama nie wiem co mi śmierdzi chyba obrzydza mnie sposób w jaki mąż przygotowuje takie mikstury..robi to tak niechlujnie
wziełam taki najzwyklejszy na llegro z dwoma bidonami.fajnie mieli tzn konsystencja jest shakowa a nie papkowa, tylko głośny dziad

Cytat:
Mdłości nie świadczą o wysokości bhcg, a o tym, jak nasz organizm sobie z tym hormonem radzi.
Stary 2016-01-22, 12:45   #3442
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Na ból głowy pierwsze lekarstwo to szklanka wody.
Kebab raz na pół roku? Cos czuję, że będzie raz na miesiąc. Pizza to nasz sobotni rytuał, mąż robi i jak zawsze uwielbiałam dużo dodatków tak teraz mogę samo ciasto z sosem i serem jeść.

Długo w moim życiu nie lubiłam oliwek. Potem mi się odmieniło, a teraz znów ich nie lubię.
Stary 2016-01-22, 12:45   #3443
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedzieć? Nie mam zgagi po tym co uznawane za niezdrowe i niewskazane: cola, pizza, smażone, majonez, czosnek, kebaby, hamburgery, mocna czarna slodka herbata, chipsy... za to wypiję pól kubka mięty, ostatnio probowałam z bobofrutem i tak pali, że nie wiem co ze sobą zrobić. Ja nie pamiętam jak smakuje sok lub jogurt.
To jest dopiero komedia. Proszę unikać smażonego-jak po smażonym nic mi nie jest.
Ostatnio byliśmy u rodziny, ja oczywiście bez kawy i herbaty (tę czarną dopiero testuję). I pytają, czy może miętę chcę. Bo to przecież dobre i zdrowe.
jedz czosnek-jest zdrowy
a tak serio - nie pytałaś lekarza o tą zgagę? może jest coś co by Ci pomogło
Stary 2016-01-22, 12:47   #3444
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ginekolog mówi zmienić diete- nie jeść smażonego, tłustego itd. Niby jaki contoloc czy cos tam mogę brać.
Wczoraj dostałam od lekarza syropek ziołowy. Ale póki co nie było potrzeby testować.
Stary 2016-01-22, 12:47   #3445
Talantea
Zakorzenienie

Chodziło mu bardziej o nie wypijanie wody ponad nadmiar i nie zmuszanie się. Zapytam teściowej dzisiaj co ona o tym myśli.

Ja policzyć, herbatę, kawę, maślankę i wodę z jedzenia plus wodę z butelki którą piję to i tak wypijam duzo płynów. Więc narazie nie bedę przesadzała z dopijaniem wody. Pewnie pózniej zacznę pić trochę wiecej.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-22 o 12:52
Stary 2016-01-22, 12:55   #3446
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
Hah, mam to samo. Wcześniej cieszyłam się, że zgaga mi przeszła (miałam przed ciążą wielki problem z tym), a w tym tygodniu pojawiła się ze zdwojoną siłą. Mam zgagę po wszystkim, dzisiaj nawet po kubku wody.. Ale po pizzy czy po coli nie mam! Chore Mam nadzieje, że to chwilowe.

Narobiłyście mi ochotę na kebaba! A dziś na obiad pierogi ruskie od babuni.. też dobre
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 12:56   #3447
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
A widzisz, to jamam na to taką metodę, ze chodzę tylko w jedno miejsce, gdzie mam pewność co do jakości plus jest tam mega obrót, więc wiem, że wszystko jest świeże. U nas w kebabach nie ma mielonego mięsa...

U mnie jest wybór albo baranina albo mieso z piersi z kurczaka, znaczy to takie mieszane mięso z kurczaka, filety z piersi i z nóżek nabijają na ten rożen pionowy i jest bardzo dobre. Mięso mielone to staram sie unikać bo nigdy nie wiadomo co tam zmielil a takie z marketów to już w ogole. Moja mama śmieje sie że to psina 3 kategorii - mielna z budą... Ja kupuje łopatke albo karkówke i mój men mieli albo ide do mięsnego takiego swojego ulubionego i tam mi na miejscu mielą co chce.

Chciałam Wam podziekować za miłe słowa i wsparcie, fajnie wiedzieć że w razie czego ma sie gdzie napisać.
Odnośnie ciąży w tym samym czasie co szwagierka, to tak żeśmy planowali, tylko nie wiedzieliśmy że uda nam sie tak blisko siebie (terminami) zajść. Ja nie mam rodzeństwa a szwagierka w sumie też jak by nie miała wiec jesteśmy dosyć blisko. W rodzinie nie ma maluszków teraz dlatego chciałyśmy żeby nasze dzieci były zbliżone wiekiem żeby mogły sie razem wychowywać i bawić na rodzinnych imprezach .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 12:57   #3448
monique_05
Raczkowanie

Byłam dzisiaj u mojej pani ginekolog. Przed jeszcze byłam w toalecie i zobaczyłam, że znowu pojawiła się lekko zabarwiona wydzielina. Doktor zbadała mnie i potwierdziła lekkie plamienie, wystawiła mi skierowanie do szpitala. Powiedziała, że jak dla niej wszystko jest w porządku, ale lepiej dmuchać na zimne i zostać pod obserwacją parę dni.. ciekawe skąd się biorą te plamienia. Nie powinno ich być tym bardziej, że biorę duphaston. Weekend z głowy.
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:02   #3449
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u mojej pani ginekolog. Przed jeszcze byłam w toalecie i zobaczyłam, że znowu pojawiła się lekko zabarwiona wydzielina. Doktor zbadała mnie i potwierdziła lekkie plamienie, wystawiła mi skierowanie do szpitala. Powiedziała, że jak dla niej wszystko jest w porządku, ale lepiej dmuchać na zimne i zostać pod obserwacją parę dni.. ciekawe skąd się biorą te plamienia. Nie powinno ich być tym bardziej, że biorę duphaston. Weekend z głowy.
rzeczywiście dziwne z tym plamieniem, ale lepiej być pod dobrą opieką na bieżąco, a poza plamieniem odczuwasz jakieś bóle?
ciekawe co Afrygi..
Stary 2016-01-22, 13:17   #3450
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Nic mnie nie grzeje. Ale już raz ból mnie powalił, trochę bardziej w boku niż kręgosłup, ale nim znalazłam pozycję ze puścił to trochę czasu minęło. Gdyby nie Bobo to tabletkę bym wzięła.
Moje bóle wynikają z przepukliny międzykręgowej i czegos jeszcze czego nazwy teraz nie pamiętam, ale udało się postawić diagnozę neurologowi dopiero po rezonansie, to było jakieś 5 lat temu. Na tej podstawie pojechałam nawet na 3 tyg. do sanatorium (z ZUS), co faktycznie pozwoliło mi się pozbyc objawów na prawie rok. Zanim zaczęlismy planować obecnego bobasa odwiedziłam neurologa z pytaniem co w takiej sytuacji - no cóż, przepuklina na pewno dalej jest, nowego rezonansu nie ma sensu robić bo już nic nie zmieni skoro chcemy dzidzi, pozostają ćwiczenia (a muszę przyznać, że robię je baaaaaaardzo rzadko jak mnie nie boli, bo zwyczajnie jestem leniwa). Ale jak już mnie ból dopadnie, to mam taki sposób polecony jeszcze przez pierwszego neurologa: w aptece kupiłam taki jakby żel w podłużnym, prostokątnym woreczku z tworzywa (niebieski) i do tego jest taki jakby pokrowiec chyba z fizeliny. Wkłada się to do zamrażalnika i jak taki ból nadejdzie, że się wyprostowac nie mogę albo przekręcić, albo promieniuje to od razu to do pleców przykładam - zazwyczaj po ok. 15 min. ból puszcza, a juz na pewno czuję znaczną ulgę

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dzieki za kciuki , przydały sie wizyty udane !!!
Szwagierka weszła pierwsza wszystko jest oki serduszko bije jak dzwon usg pokazało 8t1d. Ja weszłam po niej u nas też oki serduszko bije solidnie są rąsie są nuzie <3 CRL to chyba pomiar od główki do kości ogonowej ? wynosi 37,74 mm. Usg wykazało 10t5d czyli jeden dzień więcej niż wychodziło z ostatniego usg . Tereaz jestem juz spokojna i szczesliwa.
Podwójne oklaski dla Was

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
hahah to jeszcze nic siedzimy na poczekalni wchodzi przyjaciel z dzieciństwa mojego mena razem sie wychowywali, wraz z żona i ona też na sierpień ja mam 5lub14 sierpień kolega z żona 14lub 21 sierpień a szwagierka 21lub 28 sierpień.... bedzie ciekawie taka kumulacja...
Powinniście zagrać w totka

Cytat:

U nas po wczorajszej wizycie wszystko dobrze. Maluchy rosną zdrowo, lewy jest teraz w położeniu miednicowym, prawy w główkowym. Mają 58 i 60 mm. Mieliśmy usg genetyczne, wszystko w normie, przezierność 1,2 i 1,1 mm. Wczoraj wg OM mieliśmy 12t0d a na usg wyszło 12t3d i 12t5d, lekarz powiedział że nawet rosną bardzo zdrowo! Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Badanie krwi muszę powtórzyć żeby mieć pewność jaką mamy grupę. Lekarz powiedział że w III trymestrze ponowne powtarzanie nie jest konieczne, bo w szpitalu i tak mi zapewne zrobią jeszcze raz a przy pierwszej ciąży jest praktycznie zerowe ryzyko konfliktu i standardowo dostanę po porodzie immunoglobulinę.
Kamień spadł mi z serca po tej wizycie, bo tak bardzo się bałam czy rosną dobrze. Szkoda że kolejna wizyta dopiero za 3 tyg, ale lekarz powiedział że nie ma sensu spotykać się co 2 tyg bo nic nie wskazuje na to żeby coś się działo, ale co miesiąc to też za rzadko.
Pytał mnie czy chcę zwolnienie, nie chciałam, on tylko z lekkim zdziwieniem powiedział "noooooo ok". Pytałam go czy mogę pracować, wszystko jest dobrze więc po co mi zwolnienie. Chociaż nie powiem, nie chce mi się już chodzić do pracy Nie wiem czy za te 3 tyg nie wezmę już zwolnienia, to będzie 16tc więc prawie połowa, w pracy straszne nudy i czasami czuję że jakby mnie nie było to nikt by nie ucierpiał z tego powodu.

Super, że maluchy tak fajnie rosną A jak możesz i czujesz, że ma to sens, idź na zwolnienie - w domu na pewno znajdziesz sobie jakieś zajęcie

Cytat:
Musimy po prostu przyjąć, że ile kobiet tyle objawów ciąży Ja tak szczerze mam mdłości tylko jak wstanę, powiszę 2 min nad umywalką bo mi ściska żołądek i mam odruch wymiotny, ale tak na prawdę to przez 9 tygodni ani razu nie zwymiotowałam. Moje wilcze napady głodu się zmniejszyły (nie muszę już jeść co 2h), nie mam zachcianek, piersi bolą mnie już coraz mniej, brzuch czasem pobolewa, ale nawet niecodziennie. Za to nie mam energii, po 8h w pracy padam po 20.
Jakbym czytała o sobie z wyjątkiem tych napadów głodu, bo w sumie sniadanie, obiad i kolacja to dla mnie wystarczająca ilość jedzenia dziennie. Ale cała reszta dokładnie jak u mnie

Wczoraj naszło mnie na parówki na kolację i zjadłam 3 z kechupem i musztardą...mniam...

Już się nie mogę doczekać 16:30, żeby zacząć weekend i nie musieć rano wstawać
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości