|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Caffe może tu znajdziesz inspirację:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/ Zrobiłam pudding z chia. Kluchy mi wyszły. Za dużo wsypałam chia? Zrobiłam tego ponad 1,5 l, dodałam owoce i wszystkim bardzo smakowało, tylko te kluchy mnie jakoś odrzucały. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Miszka na Twoim urządzeniu pierwsze treningi to ponad 400 powtórzeń także ten nie dziwię się, że nic nie czujesz ![]() "15-20 minut ćwiczeń w tempie 20-22 podciągnięć na minutę. Opór: 5-6;"a |
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Aussie, dzięki
![]() Miszka, dzięki Ide robic te berbeluche ![]() Robie dla tz warzywa z mięsem na jutro. ostatni weekend nauki ![]() Anyz, chyba za dużo chia, za mało płynu Mi wychodzi budyn mniej lub bardziej gesty, ale nie kluchy. 1,5 litra...?! Ja raczej miseczke robie...Mowa była o 3 łyżeczkach chia, no niech będą 2 łyzki, jako porcja dzienna...
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-01-21 o 17:59 |
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podajcie mi tytuły fajnych seriali
Kam poratuj Anyżku gówniany ten wioslarz,a polecali znajomi 400 powtórzeń.Oki.Zarozki siadam.zobaczę czy dam radę aż tyle ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Kama nie dodaaje miodu do kurkumy. Anyż miałam obciążenie na 8.Zmniejszyłam na 6 ,tak? |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Kama, ale ja na 4 osoby to rozlałam. Wyszło po kubeczku.
Chyba faktycznie za dużo mi się sypnęło. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Miszka licz ile zrobisz w 20, 25 minut. Powinno wyjść z 400 powtórzeń. I obciążenie zostaw takie jakie miałaś. Ciekawa jestem czy się spocisz. Pamiętaj tylko o poprawności ćwiczenia, bardziej zwracaj na to uwagę pod koniec, jak jesteś już zmęczona. |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Anyz, ale nie za dużo tej chia, bo może przeczyscic
To lepiej od razu do miseczek i każdemu odmierzyć...Miszka, nie mam czasu na oglądanie, a zaległości filmowo-książkowe sa porazajace reign ogladałąs? Wolf Hall? Frankeisteina? Wikingowie? Maski szpiega? Kontrę? Nicolasa le flocha? Poldarka? Piratów? w canal plus Wersal się zaczyna. the last kingdom? new Amsterdam?No dużo. większość mam. i jeszcze nie oglądałam
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka - U nas teraz White collar sezon 3, wcześniej był Luther...
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Uf..Plecy lekko mokre,więc sie zmęczyłam ha ha..Anyż ok 350 dałam radę plus piłka(brzuszki skośne przede wszystkim)
Kamuś dziękuję kochana |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka
![]() tak trzymaj |
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Które mleczko kokosowe polecacie?W Auchan w sumie nie było wyboru.dwa rodzaje.12 i 14 zł za 400 gr.
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Anyż codziennie taki trening na wioslarzu plus piłka i kiedy zobacze efekty.Tys specjalistka ,więc wiesz napewno<3 Wonder chcesz trochę Pauli?Mogę ci podesłać co mam do wypróbowania.Podaj tylko adres na pv |
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Miszuś, kochana jesteś, jeśli naprawdę nie stanowi to dla Ciebie kłopotu, to bardzo chętnie skorzystam z Twojej propozycji i zaraz podeśle pw
Mam cerę mieszaną, raz na jakiś czas wychodzą mi niespodzianki w okolicy brody, szczególnie przed okresem albo po ostrym żarciu lub alko. Strefa T tłusta, za to pod oczami mam suchoty. Ja już po sporcie Dzisiaj był wycisk, ale było juz ciutkę lepiej niż w zeszłym tygodniu. Oby tak dalej ![]() Po retixie czułam delikatne szczypanie papy przez cały dzień, ale jak teraz umyłam twarz, to mam skórę napiętą jak baranie jaja na wiosnę ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Miszka, ja z seriali niezmiennie polecam Luther i Suits. Teraz oglądamy Gomorra, mnie się podoba, tż troche mniej. Zaczęliśmy też Shameless, ale jeszcze nie wiem, czy się polubię z tym serialem. Lubiłam też Słodkie klamstewka, ale to takie nastolatkowie troche jest, sama nie wiem czemu mnie wkręciło, ale bardzo mi podeszło. Z ostatnio widzianych podobało mi się też Narcos. Ale jeśli szukasz czegoś w stylu romansidłowego albo obyczajowego, to raczej żaden z wymienionych, no chyba ze Shameless - obyczajowy ? ....
Edytowane przez Wonder Woman Czas edycji: 2016-01-21 o 20:53 |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Miszuś na początek proponuję trening co drugi dzień. Zwiększaj czas i ilość powtórzeń. Stawiaj poprzeczkę wyżej i wyżej.
Jeżeli dodasz do tego zdrowe jedzenie to zobaczysz efekty w drugim, trzecim miesiącu zajęć. Wytrwałości życzę ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- poczekaj ustalmy co dla Ciebie jest efektem? do czego dążysz ? |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Ramiona i nogi wykształtować.Brzuch i owszem tysz
Ogólnie Anyżku do pieknego zarysu mięśni..Codziennie będę jechac ,dopóki mam wenę ha ha...Wonder zaraz przeczytam pv.Cera bliska mojej ![]() Dziewczyny fajne książki,które odprężą ,z dużą dawką humoru -do pochichotania w kąciku Co polecicie?I takie które wycisną tony łez..dla równowagi..Poproszę tytuły
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka - ja polecam serial 'Tell me you løve me". Obyczajowy z gatunku związki/psychologia. Świetny scenariusz.
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Anyż, zerknęłam na polecaną przez Ciebie stronę, tam są tylko krótkie filmy z pojedyńczymi ćwiczeniami? Chodziło mi bardziej o coś w stylu Chodakowskiej, zestaw na ramiona. Na moich filmach jest dosyć intensywna praca ramion, ale myślę że mogłabym spróbować czegoś nowego. |
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
TGIF
![]() Straszna zimnica u mnie -10C...brrrr... ale na całe szczęście już piątek. Jutro zaszaleję i zostanę w łóżku do 8 ![]() Wczoraj mieliśmy kolędę. Jak zwykle jestem po niej zdegustowana. Te wszystkie pytania dotyczące kwestii finansowych..nie lubię Wonder- w takim razie dzisiaj powinnaś się zacząć łuszczyć.... |
|
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Aussie, no zaczęłam miejscami i ogólnie japa mnie podszczypuje. koleżanka, która ostatnio robiła, dopiero na trzeci dzień zaczęła obłazić ![]() I znowu śpiąca jestem. Ja to chyba w kółko jestem śpiąca masakra jakaś. Wszystkim pracującym życzę jak najszybszego dobicia do weekendu Eva już się weekenduje
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Dzbry!
Wonder Twój synek taki ranny ptaszek,że nie dosypiasz? |
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
Miszka, nie jest źle, on sie budzi najwcześniej o 7, a najcześciej bliżej 8, wiec nie moge narzekać.... Ale moze za późno sie kładę ? A potrzebuje min 8h, żeby czuć sie wyspana. Ale nie chodzę pózniej niż o 24... No sama nie wiem, ale rozruch rano zawsze dużo czasu mi zajmuje. A potem w ciagu dnia raz na jakiś czas jeszcze mnie śpik łapie
|
|
#4218 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Miszka z takiej babskiej literatury, i napisanej również z humorem polecam Szwaję - w sumie wszystkie książki. I kryminiały Chmielewskiej, bo tam też jest duża dawka humoru ![]() Książki które zapewnią dużo emocji, "Jeździec miedziany" - tego są 3 tomy. A do popłakania "Ślady małych stóp na piasku", i kontynuacja "Wyjątkowy dzień"
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po drugiej kawie, w pracy.
Zimno. Jestem dziś w sukience, którą Wam ostatnio pokazywałam. Normalnie jak w mundurze się czuję te złote guzki z perspektywy mojego wzroku niczym ordery się święcą ![]() Caffe oj nic nie poradzę z tymi ćwiczeniami. Nie ćwiczę i nie oglądam dziewczyn typu Chodakowska. Ćwiczę siłowo, wolnymi ciężarami. Miszka przeczytaj "Lesia" Chmielewskiej ![]() Ze łzawej literatury nie mam co polecić bo nie czytam. Eva a czytałaś: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/26070...skich-palacach kilka dni temu przeczytałam i jestem ciekawa Twojego zdania. |
|
|
|
#4220 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
weeeeekeeend
Anyz, nie czytalam tego, a jakie mam zdanie na temat tych opowiesci? Najpierw trzeba zrozumiec, ze Europejskie wartosci zbudowane na pokojowo-ugodowym Chrzescijanstwie sa o lata swietlne rozne od calej reszty swiata. Bliski Wschod I po kolei im bardziej na Wschod, tym wartosc zycia czlowieka jest coraz nizsza. Klasowosc w Indiach niemalze do teraz dopuszcza zabojstwa I smiem twierdzic, ze Bliski Wschod w porownaniu z Indiami, Bangladeszem, itp. to bardzo humanitarne miejsce. Prawa czlowieka sa narzucane w krajach, gdzie oni tych praw tak naprawde nie rozumieja, maja inny system wartosci, inny styl zycia inne wierzenia. Ta 'biedna hinduska' jak I wiele innych ma wielkie szczescie, ze moze z Indii wyjechac I pracowac w innym miejscu, a najlepiej nie dla innych hindusow, bo sa oni jeszcze bardziej okrutni niz mozna trafic w Arabii Saudyjskiej czy tez Kuweicie. Ciekawa sprawa indyjskiego milionera, ktory zabil sluzacego za to, ze ten zbyt powoli otwieral brame wlazdowa. http://www.independent.co.uk/news/wo...-a6825346.html Bardzo odsobniony przypadek, ze zostal zaaresztowany, ale tylko dlatego, ze nie zabil go na miejscu I tamten zlozyl zeznania w szpitalu zanim umarl. Natomiast takie przypadki nie sa odosobnione, sa czascia ich zycia. Nikt nie robi z powodu smierci sluzacego wielkich problemow, najczesciej rodzina zmarlego dostaje jakies pieniadze I sa bardzo szczesliwi z tego powodu Myslenie, ze wszyscy sa rownie nie ma tu miejsca, wszyscy sa rowni przed Bogiem, to tak, ale nie ma, nie bylo I nie bedzie rownosci spolecznej, bo jest ona nienaturalna dla czlowieka. To utopia. Sa jednak tez pozytywne sytuacje, gdy Lankan pracujacy jako kierowca dla Saudyjskiej rodziny jest traktowany niemalze jako czlonek rodziny. http://www.emirates247.com/news/regi...01-18-1.617653 Wiec prawda jak zwykle lezy posrodku. Bardziej 'dogada' sie wschodnia kultura z inna wschodnia niz Europejczyk pojmie o co w tym wszystkim chodzi. Cytat:
Dokladnie, szokuje Europejczykow tylko. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Miszka, jak chcesz plakac ze smiechu to przeczytaj Moora. Baranek - http://www.empik.com/baranek-moore-c...0013,ksiazka-p Najglupszy Aniol - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/24666/najglupszy-aniol W Polsce chyba niezbyt popularne ksiazki, ale jesli ktos ma dystans do siebie I swiata to bedzie sie bawil przednie.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2016-01-22 o 11:11 |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Eva właśnie w tej książce jest wszystko opisane w podobny sposób jak Ty to przedstawiłaś
|
|
|
|
#4222 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
To chyba czas abym ja zaczela pisac ksiazki takie w stylu jak pisal Naguib Mahfouz
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
No i się łuszczę. Wyglądam jak idź po wino
![]() Do tego paszczu troche szczypie.
|
|
#4224 |
|
სამართალი
|
Wonder, za to będziesz jeszcze piękniejsza
![]() Twoj tekst z baranimi jajami ![]() Podczytuje z pracy, kończę powoli to, co zaplanowalam na dziś. Tonik oczarowy mi się marzy. I krem ze ślimakiem ten z Holiki też. Ale muszę skończyć to, co dopiero zaczęłam. Dyscyplinę wprowadzam. Mam zbyt aktywny tydzień, za dużo zajęć popołudniami, na dziś też plany, padam już. |
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Wonder - na senny nastrój i brak energii polecam pozycje wojownika, wpisz w google joga Virabhadrasana, są trzy warianty.
Daje kopa jak trzy kawy ![]() ![]() ![]() Pamiętam, że jak mieliśmy sesje późno wieczorem to w końcu zażyczyliśmy sobie dodatkowo ćwiczenia relaksujące na koniec, bo wszyscy wychodzili tak nabuzowani że hej, ja autentycznie nie mogłam spać całą noc ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Aha - Virabhadrasana nr2 na początek chyba najłatwiejsza. |
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za propozycje czytadeł
Dostałam nooka od męża i muszę sobie literaturę skompletować. Dziś kurkumę piłam w formie koktajlu -z mango,bananem ,jabłkiem i cytryną. I piperyną rzecz jasna ![]() Czekolada by się zaczerwieniła,gdyby wiedziała jak bardzo jej pożądam ![]() Pragnienia w tym przypadku szybko realizuję,o JA niewierna ![]() ![]() Stan przed @.... |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, ja wpadłam na pomysł, że dodam posiekaną gorzką czekoladę do puddingu z chia
![]() ![]() ![]() Co prawda mam silną wolę i tego nie zrobiłam, ale myślę że z tym kokosem pysznie by smakowało Stam przed @ znam - lody czekoladowe obowiązkowo ![]() ...ale Tżt powiedział, że woli... pudding z chia więc jestem uratowana!!! Dana, Tż jest oficjalnie fanem puddingu, słyszysz kobieto!? |
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=THrqVTpqA0Y
Caffe, ja lubie ćwiczenia Natalii na ramiona i klatke, wielkoscia ciężarów może sobie regulować wysiłek ![]() Dzis wypiłam ta kurkume z imbirem i cytryna. cóz, najwyraźniej nie jestem taka twardzielka, jak Wy, bo zrobiłam to po raz pierwszy i ostatni Tak obrzydliwe, jak przypuszczałam...
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Kama - dzieki - oglądam!
Dziś mam dzień bez ćwiczeń, ale pewno bym od razu spróbowała - gdybym te handle w końcu kupiła ![]() Nabyłam za to genialny stanik do ćwiczeń na 80% przecenie
|
|
|
|
#4230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale niech Ci bedzie, przed @ jesteś rozgrzeszona ![]() ![]() Caffe, zerknę coś tam podrzuciła na podsycenie energii, ale brzmi to groźnie ![]() Ja tez mam dzisiaj dzień bez ćwiczeń. nalałam sobie winka, natomiast zamierzam powstrzymać sie od serów i tym podobnych tuczydupnych rzeczy ![]() Samartali, no mam nadzieje ze po łuszczeniu bedzie z 10 lat mniej na liczniku zaraz mnie pewnie Dziołszki ściągną na ziemie i powiedzą, ze takich cudów to mam sie nie spodziewać ![]() A Ty co taka zalatana ? Towarzysko przynajmniej ? ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Caffe, podoba mi sie ten stanik. Tez muszę sobie od nowa skompletować jakiś fajny fitnessowy outfit. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jeszcze nie próbowałam, ale chyba właśnie dlatego, ze obawiam sie smaku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Ide robic te berbeluche 
Mi wychodzi budyn mniej lub bardziej gesty, ale nie kluchy. 1,5 litra...?! Ja raczej miseczke robie...Mowa była o 3 łyżeczkach chia, no niech będą 2 łyzki, jako porcja dzienna...
reign ogladałąs? Wolf Hall? Frankeisteina? Wikingowie? Maski szpiega? Kontrę? Nicolasa le flocha? Poldarka? Piratów? w canal plus Wersal się zaczyna. the last kingdom? new Amsterdam?