|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Taki straszny, najstraszniejszy film
|
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Hmm dobre na pewno są:
Schutter (widmo) Czerwone pantofelki Ring Wrong Turn Bałam się na: Dom Woskowych ciał Vacancy Koszmar minionego lata Kiedy dzwoni nieznajomy i inne, ale nie pamiętam Dobre też american haunting i egzorcyzmy emily rose Moim zdaniem Zejście i Świt żywych trupów to zupełna porażka Chyba że ktoś lubi horrory z jakimiś dziwnymi krwiożerczymi stworkami, albo zombie
|
|
#333 |
|
Przyczajenie
|
Horror
"The Thing" z 1982 r. "Milczenie owiec" "Obcy - 8 pasażer Nostromo", kontynuacje również polecam "Predator" (potwór grasujący po dżungli to chyba horror? )"Omen" "Krzyk" "Wywiad z wampirem" "Szczęki" "Wstrząsy" Czyli głównie odsyłam do klasyki ![]() Thriller "Memento" - genialny! "Vanilla Sky" "Szósty zmysł" "Lęk pierwotny" słyszałam również pochlebne opinie o "Efekt motyla" i "Donnie Darko".
"Kiedy rodzisz się nawet góry toną we krwi Będąc dzieckiem pragnień nadzieją zabarwiasz złe sny Bredząc trzy po trzy powiedziałeś, że Ty Jesteś Władcą Snów - uwierzyli bez słów..." Hunter, "Kiedy umieram" |
|
|
|
#334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#335 |
|
Przyczajenie
|
najlepsze:
"Krzyk" "Omen" "Milczenie owiec" "Siedem" "Wrong turn" "Tożsamość" "Memento" "Efekt motyla" "Głosy" i pewnie wiele innych ktorych w tej chwili nie moge sobie przypomniec |
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie bezsprzecznie numerem jeden wśród horrorów jest "the thing" z Kurtem Russellem- znam go na pamięć, a mimo tego za każdym razem boję się tak samo... brrr! Było też kilka innym horrorów, przy których się bałam, a dobrych thrillerów też bym mogła sporo wymienić; jednak ograniczę się do tego jedengo filmu
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
PODBIJAM!
Najlepszy horror jaki dotąd widziałam to "Egzorcyzmy Emilly Rose".
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
* Egzorcyzmy Emily Rose - zdecydowanie na pierwszym miejscu
* Siedem * Milczenie owiec * Czerwony smok
|
#339 |
|
Przyczajenie
|
Okej
jak dla mnie kozaki: - Inni (Others) --- OGIEN!!!!!! - Szosty zmysl (Sixts sense) - Seven - Fraglity (Reka boga) - w sieci zla - pila - tożsamosc (identity) - memento - prestige - revolver - ghotika - budka peace |
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o mnie to kocham horrory, choc niewielu z nich się boję. wiadomo, trzeba stworzyc dobry nastrój żeby ogladać takie filmy, ale nawet pomimo tego niekiedy nie wychodziło
jesli chodzi o te, na ktorych sie bałam, bo oglądałam w nocy, sama, po ciemku to były to Piła ale tylko 1 Siedem Wrong Turn Wzgórza mają oczy Smakosz ale tylko 1 The Ring ale tez tylko 1 Siła strachu Koszmar minionego lata - jeden z pierwszych horrorów ktore obejrzałam gdy byłam dzieckiem dlatego mam sentyment ![]() natomiast porażka wśród horrorów są dla mnie Zejście ... prawie usnęłam,a przy akcjach kamera tak sie ruszała ze nie wiedzialam kto kogo zaatakował Dark Water ... niestety mna nie poruszył Gothika ... usnęłam w połowie Ring 2 .. coś druga czesc im sie nie udała Kiedy dzwoni nieznajomy ... udało mi sie tylko przestraszyć kolege obok, ale niestety dla mnie film nie byl straszny no to tak w skrócie. ogladalam wiecej horrorów ale niestety tylko te przychodza mi teraz na myśl
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
A co sądzicie o Blair Witch Project 1 ?
mi się bardzo podobał bo fajnie nagrane, takie autentyczne i pomysłowe. Jak oglądałam pierwszy raz kilka lat temu w nocy z kumpelą to się bałyśmy
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
dziś na TVN ring 2
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ,,Wolf Creek,, też bardzo dobry! Ostatnio oglądalam ,,Motel,, i także z czystym sumieniem mogę polecić.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2007-11-02 o 11:23 |
|
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie zdecydowanie najstraszniejszy film, którego ni polecam nikomu oglądać, gdy jest się samym w domu to "Egzorcyzmy Emily Rose"....
No i klasyka: siedem, tożsamość, omen, efekt motyla, the ring (wersja zarówno japońska jak i USA). Już któraś z Wizażanek wspomniała, że kolejne części "the ring", bazujące na sukcesie pierwszej to porażka, czyli "the dark water" itd. Nie wiem, co mam myśleć o filmie "Hostel" - to chyba trochę przegięcie, przekroczona granica wszelkich chwytów, aby wzbudzić w widzach strach i obrzydzenie |
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
Krzyk
Droga bez powrotu
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie bezkonkurencyjna jest
"Piła" i jej kolejne kontynuacje...Lubię jeszcze takie filmiki jak: "Droga bez powrotu" "Wzgórza mają oczy" "Ring" też swego czasu mi się podobał... P.S.- Dzisiaj "Hannibal" na tvp2
|
|
#347 |
|
Rozeznanie
|
Klątwa (obie części, chyba najstraszniejszy dla mnie film)
Ring Egzorcyzmy Emily Rose I chyba tyle W sumie jak oglądam jakiś horror to wydaje on mi się najstraszniejszy ale z perspektywy czasu już taki nie jest. Wczoraj miałam oglądać ring 2 ale sie bałam |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie najlepszym trillerem jest "Gorączka" i "Bezsenność"
Ring, hmmm... specyficzny, dobry, ale nie w moim guście. |
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie leci na polsacie
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobał mi się ale jako horror zdecydowanie nie straszny choć może to i lepiej bo fim stracił by na wartości gdyby zaczeli pokazywać coś czego nie ma
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
"Inni" z Nicole Kidman - uwieeeelbiam
![]() "Oszukać przeznaczenie", szczególnie 2. Oczywiście japońskie "Ringi" i "Dark Water". "Gothica" A jeśli chodzi o "Teksańską masakrę . . . ", to nie wiem dlaczego, ale bardziej mnie śmieszy niż przeraża :d
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
mam prośbe, nie pamietam tytułu filmu
facet porywa kobiety do lasu, pierwsza z porwanych blondynka z corką<córka też porwana>, film zaczyna się tym, że ta kobieta ma zaszytą zyletkę w brzuchu, musi ją wyjąć<robi to wypada jej trochę wnętrzności> kojarzy ktoś tytuł, bo kompletnie zapomniałam a to bardzo dobry film |
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
"Lśnienie"
"Ring 2" (jedynki nie ogladałam) "Milczenie Owiec" "Koszmar z Ulicy Wiązów" (wszystkie części) "Oszukać przeznaczenie"
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
Milczenie owiec, Egzorcyzmy Emily Rose
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogladałam pare miesięcy temu, film faktycznie dobry, choć nie najlepszy
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
ring ale tylko cz1.
egzorcyzmy emily rose klucz do koszmaru darkness gift widmo klatrwa2 oszukac przeznaczenie 1i2 zbytnio sie nie balam ale fajny byl: dark water fatum egzorcysta- poczatek gothica kolekcjoner kosci bardzo balam sie ale mi sie nie podobal jakos specjalnie: smakosz |
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
The Ring 1 - japoński (na amerykańskim zasnełam...)
Lśnienie Kolekcjoner kości (jutro na polsacie o 21 )Requiem for a dream i oczywiscie Milczenie Owiec... Trochę strasza też miałam jak oglądałam pierwszy Poranek żywych trupów - ale to dlatego, że dopiero rozpoczynałam przygodę z serią
|
|
|
|
#359 |
|
Przyczajenie
|
dobry horror :P
witam!
![]() uzadzam sobie taki maly wieczorek z chlopakiem.. z gory dziekuje! i wiecie....mozecie mi polecic jakies fajne horrory... tylko takie bardzo straszne... ![]() zeby byl pretekst... :P ![]() p.s: tylko, zeby nie bylo duzo krwi... straszne, ale z trescia... ni jakas bezsensowna zabijanka... wiem, ze mam wymagania... :P ale prosze, pomozcie...![]() |
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dobry horror :P
ja ostatnio ogladalam fajny film - jego tytul "Klucz do koszmaru" chyba tak
moze ten bylby dobry
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

.
Chyba że ktoś lubi horrory z jakimiś dziwnymi krwiożerczymi stworkami, albo zombie

)

W sumie jak oglądam jakiś horror to wydaje on mi się najstraszniejszy