|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: rzucam palenie!!! Kto ze mną???
Cytat:
No i zaczęliśmy z TŻtem rzucanie fajek! Wczoraj nie do końca nam się powiodło, ale póki co dzisiaj nawet nie odczuwam głodu nikotynowego, chociaż zawsze o tej porze byłam już na drugim papierosie. |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
życze powodzenia mnie się nie udało |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam "rzucaczki"? Udaje się?? Odzywać się, bo się załamię
|
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
nie udaje sie. wieczornego nie potrafie sobie odmowic
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie tego boję, do pracy nie wzięłam fajek, ale w domu leży pół paczki, bo ze mną jest tak, że jak nie mam fajek to zawsze chce mi się palić, a jak mam to niekoniecznie
... czemu z tymi papierosami tak ciężko skończyć? Wiecie, ja już naprawdę myślałam, jak ostatnim razem nie paliłam półtora roku, że już wytrwam na cacy, że już nie wrócę do tych śmierdzieli...a tu |
|
|
|
|
#126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale lepsze to niż papierochy. Madziunia 80, ja ostatnio też popalałam, ale na szczęscie w porę się opamiętałam i trwało to tylko tydzień, bo zaopatrzyłam się znowu w gumy do żucia i uff. Niestety każdy palacz tak ma, że co jakiś czas znowu nachodzi ochota na fajora.
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. właśnie żuję, oj żuję, już chyba z 5-ątą gumę od rana
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może spróbuj z marchewkami, zawsze jest co przygryzać, no i jest słodkie. To taka zdrowa alternatywa gum.
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w wargę to się właśnie po raz 235 ugryzłam, żując te gumy |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Przyłączyć się można ?
Próbuje, próbuje, nie wychodzi
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
oh! kochana przyłączaj się, im nas więcej tym lepiej. Zawsze można poprosić o wsparcie
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia dziewczyny |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rano spaliłam ostatniego i nie kupiłam już nowej paczki. Na razie to dopiero parę godzin (od 10-tej rano), ale zazwyczaj o tej porze to już szłam na drugiego papieroska. A teraz nie mam i choć zaczyna mnie powoli korcić, żeby wyskoczyć do kiosku, to wynajduję sobie masę roboty, żeby nie myśleć o fajkach. A w międzyczasie jako gorliwa uczestniczka forum o perfumach zaczynam sobie układać listę zakupów, które zrobię jak zaoszczędzę kasę na fajkach.
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2007-10-02 o 13:28 |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Że jeszcze tylko jednego, ostatniego itd itp...
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ostatnią paczke kupiłam 2 dni temu, dziś i wczoraj paliłam nieswoje Ale koniec z tym, koniec.[me marzenie: flaszka Miss Dior Cherie albo Love Love Moschino na półce... ] Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2007-10-02 o 13:31 Powód: mistrz literówek :rolleyes: |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
co sadzicie o takich specyfikach jak niquitin czy nicorette?
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Jeden pełny dzień bez papierosa za mną. Ależ było ciężko, szczególnie, że jestem przed okresem i mam PMS
Co do nicorette i innych specyfików - nigdy nie próbowałam i nie mam zamiaru. Szkoda mi na takie dup***le pieniędzy. W końcu oprócz zdrowia, ważnym powodem, dla którego rzucam jest przepalanie pieniędzy. Nie widzę w tym sensu, tym bardziej, że jeszcze nie spotkałam osoby, która stwierdziła, że jej te suplementy pomogły. |
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
na razie 1 dzień
a wieczorem była impreza domówka i też nic - nawet do piwa i na następny dzień czyli dzisiaj mam tylko posmak nieco poimprezowo alkoholowy, ale nie tak jak był zwykle czyli cała zmięta po paczce fajek z poprzedniego dnia .powodzenia dla Wszystkich pozdrawiam ps. jeszcze jedno - zauważyłam, że kiedy nie palę do piwa to du żo mniej mniej piję - bo po każdym papierosie zawsze chciało mi sie strasznie pić, więc to kolejny wielki plus niepalenia |
|
|
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
4. i tak nieźle
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
A ja już rzucilam
![]() ciekawe na jak długo
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
No co jest "rzucaczki" poddajecie się? u mnie 3 dzień bez papierosa. Pomaga mi to, że się przeziębiłam, gardło mnie boli, więc i o paleniu nie myślę.
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
2 dni
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że mniej więcej w tym samym czasie zaczęłyśmy rzucanie. Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje !! Najgorsze tzw "pierwsze dni" masz juz za sobą ![]() Teraz będzie już tylko lepiej A co do bólu gardła to faktycznie moment idealny Wiem że jak mi cos tam nawala z gardłem to na samą myśl o fajkach mnie odrzuca.
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po powrocie od fryzjera i emocjom temu towarzyszacym zapalilam ![]() Ale ! Nie kupiłam sobie nowej paczki i nie zamierzam, tylko podkradłam tacie fajke ![]() Zawsze cos
|
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciągnie mnie coraz mocniej...zła jestem |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zanim paliłam papierosy palilismy z bratem, żoną brata i moja siostrą fajkę - w zasadzie tylko w domu, bo przy tym świetnie oglądało się filmy.poza tym taka fajka jest cieplutka i miło się nią grzeje rece, szczególnie w zimie . W sumie alternatywa nie jest zła - bo fajką się człowiek nie zaciąga...i tak piecze język przy myciu zebów, że można szybciej się oduczyć ![]() p.s. ostatnio byłam przeziębiona i siedziałam w pracy. wypaliłam w ciągu 2 dni prawie 2 paczki, chociaż mi nie smakowały, bo bolało mnie gardło- zwykle palę dużo mniej...i w trakcie choroby zaczęłam strasznie coś wykasływać...i to jeszcze trochę trwa, chociaż dawno już jestem zdrowa. Tak się zastanawiam...czy mój organizm nie chce się w ten sposób pozbyć syfu papierosowego z płuc
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

... czemu z tymi papierosami tak ciężko skończyć? Wiecie, ja już naprawdę myślałam, jak ostatnim razem nie paliłam półtora roku, że już wytrwam na cacy, że już nie wrócę do tych śmierdzieli...a tu
ale lepsze to niż papierochy.
Niestety każdy palacz tak ma, że co jakiś czas znowu nachodzi ochota na fajora. 

Wlasnie biegne zapalic ostatniego pozegnalnego papierosa i wyrzucam do kosza pusta paczke
.