Listopadowo - grudniowe mamusie 2007 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-02, 04:29   #3421
afiliks
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007

InKa, Bubbel nowy image - superrrrr

Ag_nes ja teraz jeżdżę raczej sporadycznie - ostatnia wieksza trasa była zeszłym tygodniu (jakieś 70 km w jedną stronę), ale sama zauważyłam, że kiepsko mi się jechało... i po powrocie byłam padaka... zresztą jechałam też dużo wolniej niż zazwyczaj

Fiona_80 mi z twoich propozycji najpardziej podoba się Weronika tylko to wasza dzidzia i wy zdecydujecie... do Wiktorii niestety mam pewną awersję

celka to Cię mama troszkę odkarmi a jeśli chodzi o gotowanie to ja w zasadzie nauczyłam się pod koniec studiów - nadal nie potrafię zrobić wszystkiego, ale nie jest źle... na pod-forum o gotowaniu czasami są bardzo proste przepisy na obiadki

Yoolia też brałam biofer na szczeście u mnie wyniki bardzo się poprawiły i nie muszę już tego łykać drugi miesiąc... uszy do góry - u Ciebie też będzie dobrze

bingo ja do tej pory wizyty u ginka miałam co miesiąc i co miesiąc dostawałam skierowania na badanie moczu i morfologię. Teraz pomiedzy kolejnymi wizytami będę miała 3 tygodnie i też dostałam skierowanie na badania. Ciekawa jestem jak będzie dalej - bo potem to wizyty już co dwa tygodnie kurczaki, chyba nie będą mnie kuli co dwa tygodnie?

Inka ja liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki... mogłabym też od zapłodnienia, ale po co mieszać sobie w głowie a synuś przystojniacha

primavera śliczny brzusio

skoro wy narzekacie to spójrzcie na godzinę mojego posta i tak jest już od pięciu nocy śpię sobie smacznie do około drugiej, a potem jest masakra dzisiaj w dzień specjalnie się przemeczyłam, bo myslałam, że to wina popołudniowej drzemki... i nic z tego na szczęście (odpukać) kręgosłup mi nie dokucza, choć jak dłużej jestem w jednej pozycji (siedzenie, leżenie) to potem cięzko się podnieść... ale jeszcze trochę... i ta niemożnosć zgięcia się w pasie... a zakładanie skarpetek i wiązanie butów to już totalna porażka

a w pasie zmierzę się jak tylko znajdę jakąś miarkę, ale pewnie mam sporo cóż uroki bycia w ciąży...

niooo, to będziecie miały rano co czytać
Stary 2007-10-02, 07:43   #3422
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afiliks Pokaż wiadomość
skoro wy narzekacie to spójrzcie na godzinę mojego posta i tak jest już od pięciu nocy śpię sobie smacznie do około drugiej, a potem jest masakra dzisiaj w dzień specjalnie się przemeczyłam, bo myslałam, że to wina popołudniowej drzemki... i nic z tego na szczęście (odpukać) kręgosłup mi nie dokucza, choć jak dłużej jestem w jednej pozycji (siedzenie, leżenie) to potem cięzko się podnieść... ale jeszcze trochę... i ta niemożnosć zgięcia się w pasie... a zakładanie skarpetek i wiązanie butów to już totalna porażka

a w pasie zmierzę się jak tylko znajdę jakąś miarkę, ale pewnie mam sporo cóż uroki bycia w ciąży...

niooo, to będziecie miały rano co czytać
Oj, biedactwo.
Ja co prawda nieprzespane noce mam sporadycznie - to chyba dlatego, z echodzę spać późno (koło 1-2) i raczej przesypiam do 6-7. CZasami się zdarzy, ze spać nie mogę albo wybudzę się w srodku nocy.

Co do wiązania butów - to pociesz się tym, że ja codziennie ubieram i wiążę 15 par butów, a te "moje" dzieci nie rozumieją, o co mi chodzi, jak każę im nóżkę dać troszkę do góry. Zanim wyjdziemy na spacer to się zasapię jak stara babcia
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 08:37   #3423
InKa29
Joanna Małgorzata

witam ślicznotki

Primciu poprawiłaś mi humorek tym wiązaniem bucików W jakim wieku masz grupę?
Odebrałam wyniki i kurcze znowu mam do kitu wyniki anemia się kłania

no i te samopoczucie slonicy chciałabym ubrać się w spudniczkę i marynareczkę i oczywiście buciki na obcasie (mam zabronione od 6 tygodnia ciąży) i poczuć się .... dobrze ładnie A teraz mam ograniczone pole manewru. Lubie jesień i spacerki z mężem pod rękę. teraz też je mamy ale ja taka ociężała:-( wiecznie zmęczona Chyba znowu wpadam w chormonalnego doła

Sorki dziewczynki
Stary 2007-10-02, 09:03   #3424
afiliks
Rozeznanie

primavera trochę mi humorek poprawiłaś tymi bucikami , choć dla Ciebie pewnie to nie jest śmieszne

InKa to możemy sobie podać ręce, niestety...

idę pod prysznic, może lepiej się poczuję...
Stary 2007-10-02, 09:12   #3425
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Yoolia też brałam biofer na szczeście u mnie wyniki bardzo się poprawiły i nie muszę już tego łykać drugi miesiąc... uszy do góry - u Ciebie też będzie dobrze
mam nadzieję, spadek nie jest wielki, a do tej pory hemoglobina powolutku spadała a przez ostatnie m-ce utrzymywała się na stałym poziomie, wiec myslę że po tych witaminkach wróci do normy

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
no i te samopoczucie slonicy chciałabym ubrać się w spudniczkę i marynareczkę i oczywiście buciki na obcasie (mam zabronione od 6 tygodnia ciąży) i poczuć się .... dobrze ładnie A teraz mam ograniczone pole manewru. Lubie jesień i spacerki z mężem pod rękę. teraz też je mamy ale ja taka ociężała:-( wiecznie zmęczona Chyba znowu wpadam w chormonalnego doła

Sorki dziewczynki
Nie przepraszaj
nie masz za co
po to tu jestesmy zebys miała sie komu wyzalić
Witaj w klubie ja czuje sie podobnie, to chyba normalne na naszym etapie. Zobaczysz już niedługo sobie to odbijemy, na spacertkach z naszymi maleństwami
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 12:32   #3426
bingo30
Rozeznanie

afiliks - najpierw zobaczyłam godzine Twojego postu a potem zrobiłam wieeelkie oczy.. chociaz bezsenność też nie jest mi obca, bo od dwóch dni a raczej nocy mam co najmniej 2 godzinną przerwę w spaniu... włączam radio i słucham... aż zasnę..

U mnie wiązanie butów i zakładanie skarpetek to też totalna porażka... nie wyobrażam sobie zakładania rajstop - nawet nie próbuję
A wiązanie 15 par bucików - to dopiero zadanie....

Emilcia urodziła się 21 listopada 2007r
Klaudusia urodziła się 3 marca 2010r
bingo30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 12:51   #3427
bubbel
Rozeznanie

GG do bubbel Send a message via Skype™ to bubbel

A ja dzisiaj ide ogladac swoj szpital Ciekawe jak tam bedzie. Mam nadzieje, ze bede zadowolona.
Potem oczywiscie zdam relacje

380 hp, Londyn - 09/07/2010
bubbel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 13:14   #3428
celka2000
Zakorzenienie

dzien doberek! ja juz po porannej wycieczce na wyniki. Tym razem zabralam meza ze soba, bo cos wczoraj nie czulam sie pewnie. W ogole krwotok z nosa mnie dopadl i nie potrafilam sobie z nim poradzic przez 20 minut. Potem pojechalam na odbior mieszkanka (jest fajne) i taaaak bardzo sie zmeczylam, ze nie mialam juz sily na nic. Dlatego dzis z mezem pojechalam na wyniki. Oczywiscie systematycznie coraz gorsze te moje cholerne plytki krwi. NIe wiem po co mnie lekarze w ogole zwodza ze bede mogla rodzic naturalnie, itd, itd... Powinnam miec umowiony termin cesarki juz teraz przy tak kiepskich wynikach. Wkurzam sie ze moj doktor nie chce podjac zadnej decyzji...Wszyscy tylko tak zrzucaja na innych, no i ze sie okaze przed porodem. Przeciez kurde juz od dobrych kilkunastu tygodni zaden ginekolog nie zdecydowalby sie na naturalny porod. Hematolog moze nie widzi problemu, ale to nie on odbiera porod. Ale co tam....Lepiej mnie trzymac w niepewnosci i zludzeniach (zwlaszcza ze ja wole rodzic naturalnie). No dobra, wyzalilam sie. Idfe spac. Jestem totalnie zmeczona.
A w ogole moj wozek przyszedl z Allegro! W takim kolorze jaki chcialam i nie musialam czekac. Zmontowalam spacerowke. Nie wiem czy dobrze. Pierwsze odczucie jest takie ze to pierwsze obrotowe kolo na moim sliskim parkiecie wcale sie nie obraca. Tylko trze i slizga sie. Ale jak maz przyjdzie to pewnie przetestuje. Na razie jestem zmeczona zeby go oceniac. buzka
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 13:22   #3429
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez InKa29;5431242

[B
Primciu[/B] poprawiłaś mi humorek tym wiązaniem bucików W jakim wieku masz grupę?
Cytat:
primavera trochę mi humorek poprawiłaś tymi bucikami , choć dla Ciebie pewnie to nie jest śmieszne
mam grupę 2-5 lat ((moje przedszkole działa na zasadzie grupy różnowiekowej). O ile starsze dzieci już sobie radza - tak tym maluchom muszę jeszcze pomóc we wszystkim.

W sumie to nie przeszkadza mi to, gdyby nie to, że czasami kręgosłup już nie daje rady. Uśmieję sie zawsze jak szykujemy się do wyjścia, bo kazde chcwe, żebym mu pierwszemu ubrała czy zawiązała, i to najlepiej jak najszybciej - no a ja zasapana i na kolanach wiązę

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
dgole krwotok z nosa mnie dopadl i nie potrafilam sobie z nim poradzic przez 20 minut.
Właśnie miałam się was pytac o krwawienia z nosa - ja jak jestem przeziębiona, to co "smarkanie" (sorki za dosadność) mam czerwoną chusteczke, a czasami krew puszcza sie sama. Dziwne...

celka - pochwal się fotkami wózka

Mi wczoraj przyszły majtki poporodowe, podkłady, krążki i tego typu higieniczne rzeczy.
Stary 2007-10-02, 13:48   #3430
InKa29
Joanna Małgorzata

byłam u laryngologa od jakiś 2 lat wiecznie zatyka mi się ucho i męczy to strasznie ale nigdy nie bylo czasu by iśc do laryngologa A teraz korzystając z pobytu w domu w końcu się wybrałam Myslałam że to woskowina mi się mnoży i trza przepłukać a lekarz do mnie że ucho jest czyste i on nie widzi przyczyny i wysłał mnie na badanie słuchu . Ups ale byłby numer tym bardziej że ja faktycznie nawet jak rozmawiam przez telefon to nastawiam drugie ucho moze faktycznie jakas głucha jestem
Stary 2007-10-02, 14:04   #3431
bingo30
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Mi wczoraj przyszły majtki poporodowe, podkłady, krążki i tego typu higieniczne rzeczy.
moje zakupy tego typu też wczoraj przyszły ... ale moje pytanie: jakie krążki

Stary 2007-10-02, 14:12   #3432
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bingo30 Pokaż wiadomość
moje zakupy tego typu też wczoraj przyszły ... ale moje pytanie: jakie krążki
laktacyjne
Stary 2007-10-02, 14:28   #3433
InKa29
Joanna Małgorzata

rewelacja dotarł wózeczek porobię mu dziś zdjęcia i wieczorkiem wstawię A na dodatek idziemy dziś zamówić mebelki dla Haneczki
Stary 2007-10-02, 14:37   #3434
bingo30
Rozeznanie

upss... zapomniałam o wkładkach laktacyjnych - przy okazji Primavera przypomniałaś mi

Stary 2007-10-02, 14:53   #3435
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
rewelacja dotarł wózeczek porobię mu dziś zdjęcia i wieczorkiem wstawię A na dodatek idziemy dziś zamówić mebelki dla Haneczki
to super, pochwal się nam póxniej

Cytat:
Napisane przez bingo30 Pokaż wiadomość
upss... zapomniałam o wkładkach laktacyjnych - przy okazji Primavera przypomniałaś mi
A polecam się do usług

Kupujecie Fridę? Jeśli tak, to teraz - czy poźniej, jeśli zajdzie potrzeba?
Stary 2007-10-02, 14:58   #3436
Aniołek85
Raczkowanie

mój wózeczek tez dzisiaj dotarł
Aniołek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 15:06   #3437
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniołek85 Pokaż wiadomość
mój wózeczek tez dzisiaj dotarł
No to chwalić się, chwalić dziewczyny
Stary 2007-10-02, 15:11   #3438
agi_kn
Rozeznanie

witam Panie w ten deszczowy dzien
o widze wysyp wozkow- zmowilyscie sie czy jak?
prosimy o foteczki
ja o fridzie myslalam, ale w sumie narazie chyba nie kupie w razie co mam mala gruszke
bubbel daj znac jak szpital sama swojego tez jestem ciekawa. Moja malz boi sie ze nie przylece ze mnie nie bedzie chcial pilot zabrac, ale w sumie w regulaminie tych linii lotniczych napisane jest, ze kobiety do 36 tyg jeszcze sie lapia wiec chyba nie bedzie problemu :P
A ja dzis nie wiem co ze soba zrobic spac mi sie nie chce, ale oczy sie zamykaja isc mi sie gdzies chce, ale sil nie mam hehe i jak tu sama siebie zrozumiec
Stary 2007-10-02, 15:36   #3439
Aniołek85
Raczkowanie

wieczorem postaram sie wkleic jakas foteczke
agi_kn a jak tam cukier?
pozdawiam
Stary 2007-10-02, 16:15   #3440
betka72
BAN stały

GG do betka72 Send a message via Skype™ to betka72

Cytat:
byłam u laryngologa od jakiś 2 lat wiecznie zatyka mi się ucho i męczy to strasznie ale nigdy nie bylo czasu by iśc do laryngologa A teraz korzystając z pobytu w domu w końcu się wybrałam Myslałam że to woskowina mi się mnoży i trza przepłukać a lekarz do mnie że ucho jest czyste i on nie widzi przyczyny i wysłał mnie na badanie słuchu . Ups ale byłby numer tym bardziej że ja faktycznie nawet jak rozmawiam przez telefon to nastawiam drugie ucho moze faktycznie jakas głucha jestem
Ja tak szybko,bo miedzy jedna wizyta adruga ale chce Ci powiedziec,ze ja tez mam problem z uchem i mi lekarz powiedzial,ze to normalne w ciazy.Zwezaja sie podczas ciazy kanaliki i wystepuje roznica cisnien.Zapewnial ,ze to normalne zjawisko w ciazy.Lece na USG pa
betka72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 16:43   #3441
szperrr
Zakorzenienie

Hej Super, ze macie juz wozeczki.. pochwalcie sie nimi koniecznie!!

Celka, to kolo ma blokade chyba.. sprawdz

Bubbel, zdjecie wkleje, jak mi sie samopoczucie poprawi.. chwilowo nie moge na siebie patrzec.

Inka, nie stresuj sie biedactwo, na pewno to kwestia zmian w czasie ciazy i wszystko jest dobrze Od razu powiem Ci tez, ze takie nabyte ubytki sluchu np. pogrypowe sa zazwyczaj lekkie i w pelni uleczalne (o ile to wogole Cie dotyczy, bo moze to tylko w czasie ciazy )

No i dodam moze.. ze ostatnio co noc budze sie z pytaniem w glowie, czy Hania bedzie dobrze slyszala.. a mam powody do tych obaw. Miejmy nadzieje, ze slych odziedziczy po tatusiu

Agi, serio mozna latac do 36tygodnia?! To dlaczego mi wmowiono, ze do 28go, pozniej tylko z zaswiadczeniem od lekarza???

Primavera, ja kupie fride dopiero, jak bedzie taka potrzeba..
Stary 2007-10-02, 16:56   #3442
szperrr
Zakorzenienie

(znowu spamuje.. )

Ktoras z Was pytala o imie dla dziewczynki.. nie zdazylam wtedy odpisac, ale mi sie baaaaaardzo podoba Weronika

Agi, a wiesz w ktorym szpitalu bedziesz rodzic??

Bubbel, czekam na relacje Ja swoja porodowke juz niby widzialam, ale w innym kontekscie.. a szkole rodzenia mam od 17go dopiero...
Wtedy mi ja pokaza dokladnie.

Ps. Jeszcze tylko 4 dni do pracy!
Ps 2. ....dlugi ten tydzien
Stary 2007-10-02, 17:54   #3443
celka2000
Zakorzenienie

szperrr - kolko jest odblokowane, ale na sliskim parkiecie nie bardzo sie kreci. NIe wiem czy to dobrze. To troche tak jakby jechac po lodzie wozkiem - nie wiem, czy bedzie sie to kolko krecic, predzej sie przesunie bokiem - taki poslizg Plus wozka jest na pewno taki ze latwo sie rozklada (wszystko zrobilam sama - kolka, rozlozenie, sciagniecie materialu spacerowki, nalozenie budki, itd...). Generalnie tez jest lekki. Moze budki nie powinnam dzwigac, ale raczje nie jest ciezka. W ogole wozek bardzo lekki sie wydaje. Oczywiscie plusow jest duzo wiecej.
Minus na razie (moze maz oceni to inaczej) to jak sie raczke na boki kiwa to skrzypi No i to kolko ktore nie kreci sie na parkiecie tylko slizga. I oslona do budki (taka z gory z materialu) jakas mi sie za mala wydaje - jeszcze nie umiem jej zapiac...

a zdjec nie chce mi sie robic Wklejam z internetu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gondola.jpg (11,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacerowka.jpg (10,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (11,8 KB, 11 załadowań)
Stary 2007-10-02, 18:07   #3444
agi_kn
Rozeznanie

Aniolek rano bylo ok ale 2 godz po posilku mialam 151 to chyba troche duzo, ale nie znam sie za bardzo. W poniedziałek mam wizyte u diabetologa pokaze mu moje notatki z cukru i zobaczymy co dalej.
Szperrr ja latam rynanirem a oni pisza

Na jakich zasadach liniami lotniczymi Ryanair mogą podróżować kobiety w ciąży?W przypadku ciąży pojedynczej bez powikłań dozwolone jest podróżowanie liniami Ryanair do 36. tygodnia ciąży, a w przypadku ciąży mnogiej do 32. tygodnia. Od kobiet powyżej 28. tygodnia ciąży wymagamy przedstawienia zaświadczenia od ginekologa, że ciąża przebiega bez powikłań oraz kiedy wypada przewidywana data porodu. W zaświadczeniu lekarz powinien napisać, że kobieta jest w dobrym stanie zdrowia. Powinien też wyrazić swoją zgodę na podróż kobiety samolotem oraz potwierdzić, że nie ma żadnych przeciwwskazań co do tego.

Wiec chyba sie lapie

A odnosnie szpitala to zapisana jestem na ealing hospital tam mialam wizyty i niesadze zeby sie to zmienilo. Kilka kolezanek tam rodzilo i ponoc jest ok wiec raczej nie mam sie co martwic

Celka wozek bardzo fajny taki wlasnie masz kolor?
Stary 2007-10-02, 18:15   #3445
Aniołek85
Raczkowanie

agi_kn moze masz tak jak ja ze po bułeczkach albo po białym pieczywie cukier mi wzrasta
a oto mój wózeczek i brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.JPG (36,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek.JPG (14,9 KB, 20 załadowań)
Stary 2007-10-02, 18:19   #3446
szperrr
Zakorzenienie

Agi, RyanAir totalnie mi nie pasuje juz szybciej jakies litewskie linie, jakby byly
A jak pytalam lekarza o latanie/zaswiadczenia, to zapytal, czy musze leciec i zasugerowal, zebym porozmawiala z polozna o moim lozysku.. Niby nie odmowil, ale sugestia mi wystarczyla..

Celka, sorki za ten tekst o blokadzie, po prostu juz sie spotkalam z taka sytuacja, ze nowa mama nie wiedziala czemu jej kolko sie nie kreci, a mialo sie krecic To byla kwestia blokady , a my sie nadal z niej nabijamy
Stary 2007-10-02, 18:34   #3447
primavera
Zakorzenienie

Aniołek - czy ja dobrze widzę, ze ty już masz łóżeczko "zwarte i gotowe"?
Stary 2007-10-02, 18:43   #3448
szperrr
Zakorzenienie

Wlasnie wyczytalam wiesci o Lei na wrzesniowych.. jest juz mamusia.. ale nie brzmi to zbyt dobrze
biedactwo..

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Aniołek - czy ja dobrze widzę, ze ty już masz łóżeczko "zwarte i gotowe"?
Tez wlasnie wypatrzylam to lozeczko za wozkiem Bardzo lubie zolty kolor
Stary 2007-10-02, 18:59   #3449
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość

Tez wlasnie wypatrzylam to lozeczko za wozkiem Bardzo lubie zolty kolor
hehe, ja tez wypatrzylam lozeczko Juz takie rozlozone, zaslane
agi_kn - dokladnie taki mam kolor

Jezdze jak glupia po domu z tym wozkiem I co chwile cos nowego odkrywam. Wlasnie rozgryzam jakis system wentylacji pod gondola No i przerabiam zatrzaski do mocowania gondoli w aucie
Stary 2007-10-02, 19:21   #3450
Aniołek85
Raczkowanie

no łóżeczko już stoi ale jeszcze w innym pokoju no i pościel nie wyprana
miłego wieczorku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości