|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Dziewczyny jak dorwę dzisiaj w górach internet to wpisze wszystkie testujące na listę
Z telefonu niestety nie dam rady.
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
miyoko_93 myślę, że powinnaś wysłać tżta na badania wcześniej, przecież to żaden wstyd że mężczyzna się bada ☺
|
|
|
|
#843 |
|
Przyczajenie
|
Tu nie chodzi o wstyd, ale o upór :P jego nawet trudno do dentysty wygonić, zawsze ma wymówki, że w pracy tyle do zrobienia i on się nie wyrwie :P nie potrafię go zmusić, teraz z grypą leży i też do lekarza nie pójdzie. Ale dziecko chce bardzo mieć, więc powiedział, że jak nie zajdę do września, to pójdzie się przebadać. U niego też jest wielki problem z pobieraniem krwi, ale na szczęście/nieszczęście miesiąc temu trafił do szpitala i mu jakimś cudem pobrali
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę my się badamy, kłujemy, przyjmujemy hormony, leki, mierzymy temperatury, że już o siedzeniu w kolejkach do lekarzy nie wspomnę, a faceci się boją, są uparci i na wszystko mają czas 😉 taka sprawiedliwość...
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Ja to zawsze powtarzam, że jakby faceci mieli rodzić dzieci to by ludzkość wyginęła 😁 |
|
|
|
#845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i nie wprowadzam jakiegos sprzeciwu![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
dadza "troche od siebie" i taka ich rola w robieniu dzieci a jeszcze jak jakies problemy to ciezko do lekarza wygonic,conajmniej jakby im tam mieli cos uciać![]()
|
||
|
|
|
#846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
YHahaha zapewne tak, ale oni gadają ze co to nie my ale bez nas świat by nie istniał i taka w tym prawda. Doczytuje was codziennie ale szczerze nie mam kiedy odpisać, bo pracuje na noc po 12-13 godz przychodzę po pracy do domu i kimam. Na szczęście to juz piątek 😊
|
|
|
#847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to chodzi o WASZE wspólne dziecko To nie chodzi o to że jest chory czy coś, tylko o to by sprawdzić czy wszystko ok. Im szybciej się dowiecie tym lepiej ![]() Nikt mu nic nie zrobi, pójdzie do specjalnego pokoju, zrobi co trzeba i do widzenia. 10minut Ja nie miałam problemu z Tż i jego badaniem. Po roku i miesiącu starań zrobił sobie badania normalnie ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Ah no oczywiście musiałam do kliniki jechać z nim, bo sam by się zgubił ale nie protestował gdy mu powiedziałam że czas na niego
|
|
|
|
|
#848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój jak usłyszał o badaniu to było "o nieee a muszę?" no ale jak mu wytłumaczyłam właśnie w ten sposób co ja muszę przejść to zrozumiał i nie miał żadnych oporów
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Część Dziewczyny 😊 byłam dzisiaj u drugiego ginekologa z moją cysta. Przekazalam też do weryfikacji receptę od poprzedniej ginekolog. Powiedziałam, ze się zaczęliśmy starać o dzidziusia. A więc cysta jest mała, mam brać luteine aby przyspieszyć @ i po skończeniu na kontrolę. Jak dalej bedzie to przepisze najprawdopodobiej duphaston. Wypisał mi szereg badań, które wg niego są standardowymi badaniami jakie się robi dla planujących zajść w ciążę. A przede wszystkim w pierwszej kolejności mam zrobić marker algorytm Roma he4 i ca-125 - podobno powinno się robić każdorazowo jeżeli jest jakaś zmiana w jajniku.
Zestaw badan: 1)morfologia + elektrolity 2) glukoza 3) układ krzepnięcia: inr, aptt, d-dimery, fibrynogen 4)próby watrobowe: alat, aspat, bilurbina całkowita 5) tarczyca: tsh,ft3,ft4 6)fsh, lh, estradiol e2 7)prolaktyna, progesteron 8) mocz badanie ogólne 9) wymaz z dróg rodnych: bakteriologia, mynologia plus antybiogram jeżeli coś wyjdzie. 10) wymaz z kanału szyjki macicy: mycoplasma, chlamydia, ureaplastma 11) poziom wit. d3 12) algorytm roma: he4 i ca-125 Mogłam cos przekręcić w nazwach przez pismo lekarskie 😉 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdyby facet miał urodzić ... ![]() mój TŻ też nie chce iśc na badania, nawet lekarz numer 2 to sugerował przed moim badaniem usg, ale jak je zrobił to dalej nie podjął tematu badań tż, bo ewidentnie to moja wina
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak u nas, to i moja i Tż 'wina'. |
|
|
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Byłam u lekarza więc się melduję : nie ma wątpliwości , że byłam w ciąży. Badając mnie nawet sugerował, że mimo krwawienia mogę nadal być bo to się zdarza i tylko beta powinna to potwierdzić lub wykluczyć. Ale na USG nic nie zobaczył. Stwierdził wczesne poronienie i powiedział coś z czym u lekarza nigdy się nie spotkałam. Na moje słowa " prawie się już po tym otrząsnęłam " on powiedział " a ja nie" ... ogólnie bardzo zasmuciła go moja wizyta, mieliśmy w końcu robić 1 USG maleństwa. W każdym razie moja beta wynosi 42, 9 czyli macica sama się oczyszcza. Dostałam nakaz wstrzymania się do kolejnej miesiączki, potem przyjścia na USG żeby sprawdzić czy wszystko ok i dopiero będzie zielone światło. Nie wiem jednak czy z niego skorzystam. Planujemy z mężem założyć własny biznes i chyba troszkę się wstrzymamy Ale może mi się to jeszcze odmienić, bo ja w końcu na punkcie dzieciaczków dostaję czasem bzika
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj byliśmy z małą u lekarza, żeby powiedział co i jak, no i dostała na płuca inhalacje bo kaszle brzydko i już wariujemy. Ja od nowa chora, nos zapchany, żyć nie mam siły, taki spokojny wieczór sam na sam z mężem mi się marzy... Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
chwilę mnie nie było i tyyyyle czytania, ale to wszystko przez pracę, obowiązki - urwanie głowy. Na szczęście piątek wieczór, czyli chwila na normalność. Widzę, że sporo się dzieje tutaj. kissoflife001 - współczuję wizyty na pogotowiu, takiego potraktowania i całej sytuacji Przykro mi bardzo... Wierzę jednak, że będzie dobrze bo całe życie przed Tobą zatem czekam na szczęśliwe zakończenie i 3mam kciuki ![]() Sama miałam w planach za jakiś tydzień potestować, ale raczej nie mam po co... dzisiaj bowiem prawdopodobnie nadeszła @ Jakoś bezobjawowo niemal, póki co niewielkie plamienia ale brzuch już pobolewa więc kwestią czasu jest pojawienie się tej właściwej. Zdziwiło mnie to, bo to dopiero 24 dc, ostatnią @ dostałam 45 dc więc i teraz spodziewałam się opóźnienia. Zwariuję niedługo, już sama nie wiem co jeszcze mogę zrobić, żeby w końcu się wszystko unormowało
|
|
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyznam się Wam, że biorę teraz wiesiołka cały czas, bo testy owu owu nie wykazały, i nie wiem, może to on tak wpływa na ten cykl?? A u Was na opakowaniach wiesiołka jest ujęte, że powinno się go brać do owulacji? Bo na moim chyba nic takiego nie było a wyrzuciłam pudełko, lekarka też nie rozwinęła tematu jak jej powiedziałam że to biorę. Skomentowała to tylko że "dobrze, to dobrze wpływa na śluz ". Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#858 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W przyszłym tyg będzie wynik seminogramu i jak wrócimy w połowie lutego z wakacji to pójdziemy do lekarza z tym. A chcielibyśmy mieć 3-4 dzieci Tylko ze mam 30 lat wiec czasu mamy nie za dużo wiec trzeba sie sprężyć :/ Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
Geosmina takie plamienia przed okresem właściwym mogą być związane z problemami z hormonami. Robiłaś już jakieś badania?
|
|
|
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już w górach po dwóch butelkach wina
Coś za bardzo się rozpilam ostatnio Jutro od rana na stok, a później śnieżne zabawy z moją czworonożną damą Niestety internet tylko w telefonie więc po weekendzie dopiszę do listy wszystkie testujące Kissoflife001 - super że trafiłaś na takiego lekarza. Też masz przerwę w staraniach, widzisz czyli jednak jest to konieczne. My chyba też wstrzymamy się jeszcze z tą decyzją. Gdyby wtedy w grudniu się udało byłabym już w 3 miesiącu a tak to sytuacja się diametralnie zmieniła i życie zweryfikowalo plany ![]() A co do badań to ja mam chyba męża kosmitę. On powiedział mi sam od siebie, że jak przez dwa cykle się nie uda to idzie zbadać nasienie. Nic tylko się cieszyć jego postawą
|
|
#861 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
* Dawno nie pisałam. ehh to przez ten młyn w pracy, nie do ogarnięcia Odrazu Przepraszam.. Niestety u mnie @. kolejny miesiąc ni udany postanowiłam schudnąc i muszę się pochwalić ze już -5 kg na wadze, mam nadzieje że jeśli schudnę to owu się ruszy samoczynnie ;DD eehh a tych kg ciągle za dużo ... a ponoć waga też wpływa na zajście w ciąże |
|
|
|
#862 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też nie należę do tych cierpliwych niestety... I testujemy tego samego dnia Cytat:
Cytat:
Mój miał pobieraną krew jako dziecko i w listopadzie. A tak nic... Boi się igieł a ja mu gadam, że mi będzie zastrzyki heparynowe robił Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę lekarskiego podejścia. Cytat:
Szkoda, że tak się potoczyło... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#863 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pochwal się jak zgubiłaś te kilogramy? |
||
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ile grzecznie leżycie po igraszkasz?bo wiadomo,siła grawitacji i te sprawy wiec nie bardzo zrywac sie odrazu na rowne nogi
no i jak wieczoram to mozna polezec ale jak powtorka rano i dziecko woła jesc to ciezko poleżeć no i tak mysle czy z pol godz wystarczy czy to raczej indywidualne podejście?
|
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj I kreska Załamałam się, co mi pokazało jak bardzo sie nastanawialam. Jestem wściekła bo @ nie ma czyli znowu przychodzi jak chce do tego faza lutealna jakaś przydługa...Gdyby nie TŻ to bym chyba dziś z łóżka nie wyszła :/ A On właśnie zaproponował, ze zrobi badania nasienia, sam z siebie, że ja sie martwie, ze mam już 30 lat itd a może to nie u mnie jest problem. Postawił mnie na nogi...Kissoflife, cale szczęście, że masz takiego ludzkiego lekarza i że nic złego sie u Ciebie w organizmie już nie dzieje. Ja tez mam ochotę sie wstrzymać, bo czuje jakiś mur teraz ale te 30 lat na karku mnie trochę powstrzymują przed wstrzymaniem. Poza tym coś czuje, ze może to ta macica łukowata tu stanowi problem i być może będzie konieczna zmiana jej kształtu... Tak jak planowałam, pójdę do gin po okresie jak wreszcie przyjdzie. Miłego dnia, dziewczyny! |
|
|
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjdzie czas ze też zobaczysz 2 kreseczki,mimo wszystko milego dnia
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale grunt, że masz dobre wsparcie tż![]() Idź do lekarza jak dostaniesz @ może Ci coś pomoże Moja mam też miała problem z macicą i miała operację, przez to wcześniej nie mogła zajść, może u Ciebie też tak jest
|
|
|
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mówiłam TŻ, że będzie musiał iść na badania nasienia jak do kwietnia się nam nie uda, to nie miał z tym problemu. Jak będzie trzeba to pójdzie, żebyśmy wiedzieli po czyjej stronie są problemy. Może dlatego, że widzi ile badań i obserwacji ja muszę przejść w związku ze staraniami, więc on też może poświęcić te 10 minut na badanie.
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę muszę męża dotrwać w łóżku (bo według lekarza na dniach owulka) , a nie mam kiedy, dom pełen gości i wczoraj wieczorem się nie udało, a rano mały się obudził... Miesiąc temu było podobnie i się nie udało. Przecież nie powiem teściowej że przepraszam na chwilę i nie zamknę się z mężem w pokoju... A może właśnie tak zrobię? 😁
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

Z telefonu niestety nie dam rady.

a i nie wprowadzam jakiegos sprzeciwu
dadza "troche od siebie" i taka ich rola w robieniu dzieci

Przykro mi bardzo... Wierzę jednak, że będzie dobrze bo całe życie przed Tobą zatem czekam na szczęśliwe zakończenie i 3mam kciuki
rzeczywiście jak mało nasienia to in vitro pewniejsze. A ile dzieci chcielibyście mieć?
Coś za bardzo się rozpilam ostatnio
Jutro od rana na stok, a później śnieżne zabawy z moją czworonożną damą
jego nawet trudno do dentysty wygonić, zawsze ma wymówki, że w pracy tyle do zrobienia i on się nie wyrwie