|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! cz.8 :)
Co do fotelika to 700 zł jest duużą kwotą ale myślę, że warto. bo ten fotelik nie będzie nam służył pół roku czy rok jak te kołyski tylko kilka dobrych lat. Młody jeździ w swoim foteliku już 6 lat i teraz myślę, że mogliśmy kupić droższy niż te 350zł. Także Lilce na pewno weźmiemy jakiś lepszy
|
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na samą myśl o poszukiwaniach opiekunki gdyby mały nie dostał się do żłobka mam torsje. Dlaczego ta jest daremna? ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Też się zgadzam. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Niezła myśl. |
||
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo nie lubię go czytać...
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja korzystam ze strony fotelik info. Tam sprawdzam gwiazdki.
I moim bardzo subiektywnym zdaniem pan osiem gwiazdek strasznie się wymądrza. Poza fotelikami rwf właściwie mało co konkretnie poleca. A moje dziecko ma trzy i pół roku i na prawdę po chuj mu fotelik montowany tyłem. No chyba że chcę wozić fotelik a Leosia zostawić w domu 😉
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja sie cieszę, ze znalazłam opiekunkę. Wydaje sie bardzo kompetentna i taka ciepła. Zreszta widać było po dzieciaczkach, ze ja lubią bo do niej przychodziły, tuliły sie i siadały jej na kolanach. U nas wiosna, 13 C dzisiaj było. Tz miał wolne wiec byliśmy na długim spacerze. Alkamor- dojechały te pampersy? Jak sie sprawdzają? |
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raz weszlam na 8 gwiazdek i zniechecilam sie bo wynikalo z tego, ze wszystkie foteliki tansze niz 500zl i innych firm niz oni maja w sprzedazy to gowno 😤 😡
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Wyswietlily wam sie jakies emotki? |
|
|
|
#2020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Omg!
:ksiądz: Cytat:
) ale byłam u tego pana osobiście i obsłużyl nas profesjonalnie, poza tym ma na prawdę ogromną wiedzę i widać ze to lubi. Pokazał wady i zalety kilku modeli, kilku firm, pytał się nas o zdanie, o preferencje, niczego nie narzucal. Kupiliśmy u niego fotelik kiddy z którego jesteśmy mega mega zadowoleni i najchętniej innego juz bym nie kupowała poza tym zapłaciliśmy 550 zł a na allegro sa za 800. Mam nadzieję za 500 go sprzedać przy następnym foteliku tez chciałabym żeby mi doradził, ale popatrzę tez na stronę którą podalas zeby też wyrobić sobie swoje zdanie |
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pana osiemgwiazdek dziewczyny na grupie fb ostatnio narzekaly na niego. Zarzuty takie jak Irnusia pisała
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Pan osiem gwiazdek na pewno super zna się na fotelikach. Ale nie podoba mi się sposób w jaki o nich pisze. Jakby był alfą i omegą 😉
No i teraz sobie namieszałam bo zastanawiam się nad tym joie stages. Ale oczywiście do montażu przodem. Niby toto starczy do około siedmiu lat... Masijka- jaki macie samochód? Dużo miejsca zajmuje ten fotelik? My już mamy dwa z tyłu więc wymiary są tu nie bez znaczenia.. No i czy trafiłaś może gdzieś na info do jakiego wzrostu można w nim przewozić dziecko? Bo Leon jest wysoki i kurde nie wiem czy to nie będzie znów fotelik na dwa lata... A już poza wszystkim to słabiutkie ma wyniki w testach oddac... I bądź tu człowieku mądry....😞
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chętna forever. Cytat:
Żremy sie dalej. Tydzień temu napisałam mu maila ze chce poprawy zdjec. Na co on ze prosi o numerki i co bym chciała mieć poprawione na co ja ze nie podam mu numerków bo komputer w serwisie ale jak dla mnie wszystkie zdjęcia do poprawy ze chce rozjaśnienia wyostrzenia i bla bla bla. Tydzień ciszy. Dzisiaj do niego pisze co sie dzieje a ten do mnie ze on czeka na numerki zdjec zacytowałam mu swojego poprzedniego maila ze cały materiał jest do poprawy. Bez odpowiedzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam fotelik od koleżanki ale właśnie z tych słabych i muszę zmienić mimo tego ze daleko nie jeżdżę. Ale ja wychodzę z założenia ze ja mogę jechać ostrożnie a jakiś idiota może we mnie wjechać i ryzykować nie będę. Też napewno nie kupię fotelika za 700 zl ale bezpieczny i w rozsądnej cenie.
Byłam z Julką na kontroli i lekarza. Zdrowa jak ryba, krostki pogojone i możemy iść jutro na bal choinkowy i w końcu wychodzić na spacer Za to o 22 byłam z Oliwka na dyrzuze dentystycznym bo ząb ją rozbolal i przeciwbólowe nie podzialaly. Ale była mega dzielna, bolało ją a ona nawet nie jeczala tylko po cichutku łzy jej poleciały. Ale przynajmniej usnelo dziecko. Ja dziś, a raczej wczoraj miałam kiepski humor, wszystko mnie wkurzalo...dwa tygodnie w domu robi swoje. W końcu mogę wyjść na spacer i pójść i przyjaciółki posiedzieć. Zawsze to jakaś odskoczniaâş
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam paneli ale psrkiet
Cytat:
Dla mnie to też ważny zakup i całą kasa jaką starszy syn dostał na roczek poszła na fotelik. Teraz zrobię to samo. Dla mnie nie ma znaczenia ile kto jeździ bo wypadki zdarzają się tak samo tym co jeżdżą 10 minut jak i parę godzin. Cytat:
Mój starszy jezdzi tyłem i sobie chwali i nie narzeka. Myślę że dużo to przekonanie w naszych głowach że trzeba jeździć przodem A co do opiekunki to cielepeta straszna. Bawi się z M. Ale o wszystkim ją muszę pamiętać (pielucha, picie, ubranie , mycie rąk itp)
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Pierożkowa - nie odpuszczaj z tymi zdjęciami. Co oni sobie myślą grrr...
Barbaritka- super że malutka zdrowa😊 Tassia- nie zgodzę się że to przekonanie rodziców decyduje w przypadku jazdy tyłem. Leoś mając rok ważył 9 kg. Kupiliśmy mu kolejny fotelik montowany tyłem do 13 kg mając świadomość że do 13 kg to on szybko nie dojdzie - i słusznie bo teraz dopiero waży 13 kg. Dopóki zasypiał w czasie jazdy było ok. Spal sobie więc jechał spokojnie. Ale w okolicy dwóch lat przestał zasypiać i zaczął się koszmar podróżowania. My mamy wszędzie o tyle daleko że trzeba najmniej pól godziny jechać. I to pól godziny stalo się nie do wytrzymania. Żadne zabawki, zagadywanie - nic nie działało. Ryczał tak że aż wymiotował 😞 mieliśmy dość. A w perspektywie wyjazd nad morze i 9 godzin w samochodzie. Wtedy obróciliśmy mu fotelik i jechał jak zaczarowany. Od tej pory nigdy nie płacze w samochodzie i jeździmy spokojnie. Także na prawdę teoria teorią, chęci rodziców mogą być inne a w praktyce to i tak zależy od konkretnego przypadku.
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
O jejjj ale dobrze mi się spało
! My mamy niski samochod więc wolałabym mniejszy fotelik. Bo np maxi cosi jest wielką łolopa.. U mnie Blanka ma chorobę lokomocyjna i tyłem rzygała..
|
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
My świeżo po zakupie fotelika dla starszego, teraz ma 15-36 kupiliśmi z kiddy, to jego ostatni, Oliwka przejmie po nim romera 0-18, dla mnie po porównaniu w sklepie widać różnice pomiędzy tańszymi i droższymi. My odkładaliśmy na fotelik, nie jeżdzimy często w długie trasy, ale czasem się zdaży. Każdy inaczej do tego podchodzi, ale nawet planując drugie dziecko warto wziąść lepszy bo potem jak znalazł.
Zaraz muszę policzyć tygodnie bo te nocki mnie wykończą i ciągłe wiszenie przy piersi... może mamy skok...
|
#2030 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny tak klepiecie i to beze mnie, ze nie moge nadrobić!
![]() Wczoraj złapałam mega dola, zjadłam dwie baryłki (chyba jedyne czekoladki bez tłuszczu palmowego) i zapilam szklanka wina (k dostał odciągnięte mleko), pouzalalam sie nad sobą ze nie mam dla siebie miejsca na ziemi i dzis obudziłam sie z kacem, nowa siła i postanowieniem, ze w lipcu, najpóźniej grudniu zaczynam szukać pracy (wszystko zależy od tego jaki k będzie i czy mozna będzie go dać do ludzi) i czy bede z tz czy nie, nieistotne - to w jakiś sposób znajdę SWOJE mieszkanie, swój kąt po tylu latach i bede szczęśliwa! O! K budził sie 6 razy na karmienie (to nic bo spał ze mną -ale wygoda) ale wczoraj pierwszy raz od miesiąca zasnął zaraz po kąpieli Dostał tez wczoraj brokuła do rączki, ojapierd.le ile sprzątania miałam, ale trochę zjadł zanim skumał ze ohydne Fotelików CD widze, tz dzis odbiera nasz zamówiony w związku z czym spotykamy sie wczoraj dzwonił ze pan ze sklepu zamówił i szary i czarny, na stanie miał tez niebieski i czerwony i miałam wybrać kolor ale dałam tz wolna rękę i wybrał szary, bo mu do kanap pasuje Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2016-01-23 o 07:27 |
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu- jaki kupiłaś fotelik?
Kaja- w jakim foteliku jeździ Blanka?
|
#2033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja teeeez!!!
Cytat:
Idziemy dzis do T na spozniony dzien babci i dziadka bo w tygodniu tesciowa pracowala . znow sie obezre ciastem jak swinia omniom mniom 😈
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Ejjj w jakim sklepie są leginsy-leginsy dla naszych.. Smyk szerokie, pepco szerokie.. Zawsze hm miał wąskie, zamówilam ostatnio treginsy i szerokie
i wgl 68 a takie same jak 62 :/
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja moja w leginsy z pepco ledwo wchodzi. Takie waskie sa. A z cocodrillo to w ogole nie wejdzie, takie waskie
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z cocodrillo nie miałam, muszę oblukac. Wkurza mnie to bo wygląda jak jakiś zenek :p
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja blanka jest tez szczypior i te z pepco sa takie akurat :P
|
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez sie chętnie dowiem bo bym jej kupiła jak bede w Polsce. Moja długa i szczupła i tez dużo spodni/legginsów jest szeroka. U nas najlepiej lezą z Zary bo sa wąskie, ja jej na 80 cm kupuje tam spodnie. W innych sklepach 74 cm sa ok. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

my pewnie 0-18 będziemy kupować bo lena dopiero 6kg waży. 

:ksiądz: 

zacytowałam mu swojego poprzedniego maila ze cały materiał jest do poprawy. Bez odpowiedzi. 

i wgl 68 a takie same jak 62 :/