|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Ja tak pije przygotowana wodę ale bez cytryny i nic... Dzięki ci bardzo jutro fruuu do apteki TŻ leci xxx
|
#2042 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Lola ja również polecam Enemę
A ja dzisiaj super humor, ale cierpię dosyć. Sutki od 2-3 dni mam tak wrażliwe, że nawet jak potre delikatnie ręcznikiem po prysznicu to bola bardzo Nawet jak są mięciutkie, niestojace to też bardzo wrażliwe na dotyk.Do tego mam dzisiaj meeeeega wzdęcia i nic z tym nie mogę zrobić i boli ![]() Jak i również ten twardniejacy brzuch i napinające podbrzusze.... Widać organizm szykuje się pełna para do porodu Byleby jednak wytrzymał chociaż 2.5 tygodnia jeszcze
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Ja tradycyjnie w nocnych porach aktywna. Dzis juz 36t1d.
Pol ciąży jadę na laktulozie, było ok dopóki nie kupiłam z innej firmy, albo przestało na mnie działać. Wypilam dwa dni sliwki moczowy na noc i efekt 3 razy w ciągu dnia wizyta. Wszystkie nadal w dwupaku, a pełnią się zbliża.
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
I wszystkie śpią.. A ja chyba zaczynam żyć po ciężkim dniu i jeszcze gorszej nocy... Koncowka ciąży chyba chce mnie wykończyć... Pocytowalam i z moim sprytem wszystko się skasowało 😒 ehhh...
|
|
|
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz nie śpię od 1.5 h.... :-( na razie tylko 4 h snu za mną
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
My juz nie śpimy. M pojechał. Patryś przez 3 tyg musi być grzeczny i mnie nie straszyć 😉
|
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Agata pewnie Patryk posłucha się mamusi i będzie tak jak chcesz
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Byle tylko nie zechciał za długo siedzieć 😉
Zjadłam śniadanie i zaleglam do lozka. Dzieci w salonie jedzą, zabawki porozkładane... |
|
|
|
#2049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To masz teraz swiety spokoj i cały dom tylko dla siebie ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
czytałam bardzo duzo ksiazeczek dla dzieci jak byłam niania i bajke tez ogladałam ![]() Cytat:
a to ci niespodzianka ![]() ![]() ![]() Cytat:
dlatego ja ogladam niemiecka tv troche głosniej i vive zeby sie dziecko tez oswoiło z tym jezykiem ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Nursii spac nie mozesz ? ;p
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
No wiadomo...moj M to tak po 2 tyg w domu to juz zaczyna się nudzić i pierdo*y wymyśla...a teraz byl 4 tyg tak ze tego...wiadomo tęsknię itd ale 24 godz na dobę razem to juz tak srednio....
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sie odzwyczailiscie juz od siebie
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nigdy nie byliśmy przyzwyczajeni do spędzania tyle czasu razem...od początku znajomości rozlaki a po slubie to jeszcze miesiąc pracowal w Wawie wiec widzieliśmy się tylko w 2 weekendy, potem praca w firmie budowlanej na miejscu ale wychodził przed 7 wracal po 18, a od kwietnia 2011 pracuje za granica...najpierw w de a 11lutego stuknie 4 lata jak do nl jeździ...
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to juz jestes do tego przyzwyczajona ![]() ja to jestem panikara i bym nie wytrzymala takiego zycia ( ale wiem jaka sytuacja jest u Ciebie Moj jak wyjechal do holandii to był sam tam przez 4 miesiace, ja zostalam w pl i czekalam az sie tam troszke odbije i wrócił po mnie. Za kazdym razem jak szedl i wracal z pracy byl sms do mnie ze juz dojechal/wrócił ![]() a juz jak jechal na week do pl to nie spalam cała noc i gadalam z nim jak prowadzil - on na słuchawkach ja na telefonie ![]() a droga długa - 15 bite godzin ![]() teraz tez tak jest, jak dojezdza do pracy to mi pisze maila itp ![]() a ja jestem spokojna
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez M zawsze pisze...jak wychodzi do pracy i wraca to na fb, jak wyjeżdża do domu czy jak dojada do nl to sms...ale zawsze się martwię....
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tak zawsze juz bedzie ![]() a zamierza on kiedys wrocic do pl i tu pracowac ?
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Tz wczoraj wrocil i tylko mnie wnerwia... O cokolwiek go poprosic to ciezko i tylko sie drze. Nie wiem.o co mu chodzi. Pojechal na caly dzien do poprawczaka bo ma w ramach praktyk i tyle go widzialam.
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze podswiadomie "robi w majty " ze strachu juz ? ![]()
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to gdzies ale jak ma.byc taki "przydatny" jak urodze to moze wcale go nie byc i niech se siedzi w tej wawie
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze to stres.... nie martw sie dobrze ze masz mame i tate na miejscu u siebie ![]() Cytat:
![]() szkoda by było jak bys tak cały czas siedziała tylko z dziecmi -one tez potrzebuja taty a nie tylko mamy no i bys mogla zainwestowac w siebie, czy mgr czy praca a tak to chyba ciezko bedzie sie wyrwac bez pomocy innych Ej dziewczynki oswiadczam z duma ze wstalam o 6:30 zeby sie wyszykowac na zajecia z niemca nałożyłam perfect tapete, zrobiłam korone z warkoczy na głowie i jestem ready ![]() ![]()
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny tu narzekaja na bol spojenia a mnie boli.. Kosc lonowa lol
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
No za fajne nie jest takie zycie..no ale co zrobić. Do wyboru 2 opcje- M szuka pracy na miejscu i nie kupujemy domu i nadal mieszkamy w 1 pokoju u rodziców lub pracuje dalej za granica i kupujemy dom i jesteśmy u siebie. Niestety w kwestiach finansowych możemy liczyć tylko na siebie...
W tych wyjazdach jest tylko jeden pozytyw- prawie tyle samo czasu w domu i w robocie...bo na kilka miesięcy to nie ma szans żebym zostawała sama z dziećmi... |
|
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie krocze raczej boli, czasami tak ze wstac nie moge ale mi tam główki nie wpycha a raczej nogi ![]() ![]() Cytat:
![]() dlatego my wyjechalismy bo tez nikt nam nie mogl pomoc a nawet nie moglismy zamieszkac u zadnych ze stron. Bo ciasno. mimo ze tz mial prace w banku itp. ale trzeba bylo sie szybko decydowac albo rodzina i polska albo "moze" lepsze zycie... Aga a nie ma opcji zebys ty tam do niego pojechala? byscie byli normalnie razem jak rodzina. Moja siostra z dwojka dzieci dojechala rok temu do meza w holi
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli chcielibyśmy do niego jechac to musiałby znaleźć inna pracę, mieszkanie...zanim kupiliśmy dom to myśleliśmy o tym...ze jak nie dostaniemy kredytu to jedziemy wszyscy...
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyjechalismy w ciemno, bez niczyjej pomocy liczac tylko na siebie
![]() Całe pieniadze ktore uzbieralismy z wesela poszly na podróz i "wyprawke" tz. A i laptopa kupilismy bo tez nie mielismy. I nasza zdechła corsinka pojechal w nieznane ;D jak to moja mama stwierdzila : goli i bosi zapowiedz trzynasta - wróca ;D Teraz niby juz jest w miare stabilnie, jest mieszkanie, jest praca i zaraz dziecko ![]() Ale nikt nie zrozumie co sie czuje jak sie siedzi za granica i teskni do Pl. do rodziny, znajomych czy głupiej pewnie dla Was sie wydawać by mogło Biedronki ;D jak czasami sie wyrwiemy do polskiego sklepu to chodze jak pies spuszczony z łańcucha z jezorem na wierzchu miedzy płkami i wszystko musze dotknac ;D ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Wiesz Aga , siostry maz mieszkal tylko w wynajetym pokoju, jak ona przyjechala z 2 dzieci to wynajal mieszkanie - takie domek 2 poziomowy. Maja teraz 4 pokoje i kuchnie. Kazdy ma swoj pokoj i salon do tego ![]() on pracuje w sumie ma fasta ( po znajomosci) ale tylko na pol etatu. Dostaja te zasiłki na dzieci i jakos sobie daja rade. Na bank lepiej niz w pl. Bo tu biedowali. Ale siostra chce wrocic - bo siedzi tak jak ty w domu caly dzien z dziecmi i juz chyba zajoba dostaje ze tak sie wyraze bo w pl dzieci do babci i heja na zakupy czy do pracy a tu dupa, moze liczyc tylko na sama siebie... i chyba to ja dobija ostatecznie
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ludzi wujezdza teraz wlasnie tak jak wy.. Na szczescie ze jestescie razem..---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- A ja mam dzis termin z OM
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uhu.... robi sie goraco to Ty masz 9 dni nie? bo ja 10
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Paula w sumie to nie wiem co lepsze w naszej sytuacji...bo tak tutaj te 3 tyg jestem sama ale w razie czego ktoś przyjedzie, zostanie z dziećmi a potem znów 3 tyg jest M w domu i jakos to leci...a jak byśmy byli tam wszyscy to juz M by nie miał tyle wolnego czasu i tez bym sama z dziećmi siedziała tyle ze więcej czasu i "na obczyźnie"...
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale trzeba sie cieszyc z tego co sie ma A Ty masz juz duzo i zaraz bedzie i jeszcze wiecej ![]()
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze sa plusy i minusy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Nawet jak są mięciutkie, niestojace to też bardzo wrażliwe na dotyk.
Byleby jednak wytrzymał chociaż 2.5 tygodnia jeszcze