Zabierz Babci ... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-02, 21:05   #31
bess
Zakorzenienie

Dot.: Zabierz Babci ...

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Kurcze. A skąd wiadomo, że wszystkie babcie głosują na PiS?
pewnie,ze nie.Moja np ma zdecydowanie lewicowe poglady i to od dziesiecioleci
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:07   #32
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mango bzik Pokaż wiadomość
Ale to,że jej słuchają było już w szerszym znaczeniu?

Czasami wystarczy nie pomóc w wyjściu z domu...

"Babcia,my idziemy głosować,lub gdziekolowiek po cokolwiek,a Ty siedz w domu i pomyśl o swoich niegodziwych zachciankach"
Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
bez przesady to tylko,zart i nie ma czego roztrzasac
Otóż to, więcej luzu. Do głosowania i tak wszyscy o tym zapomną.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:09   #33
Nadin
Zakorzenienie

martini byłam tylko ciekawa Dziękuje

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:10   #34
agata244
Raczkowanie

Cytat:
Ze wstydem przyznaje że moja rodzinna starszyzna słucha radia maryja i łatwo wywnioskować na kogo będzie głosować. Tylko jedna babcia jest antyradiowa (chyba nie bez znaczenia jest fakt, że ma z całej tej starszyzny najwyższe wykształcenie ).
Wstydze się za ich poglądy, wstydze się za obecne władze, ale dowodów bym im nie pozabierała, bez przesady. Chcemy uczciwych i demokratycznych rządów, to bądźmy uczciwymi i demokratycznymi wyborcami.

agata244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:12   #35
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

Moja głosuje na pewno.
Moja nie.
Ale poza tym wszytsko się zgadza. Babcią jest, ma moherowy beret, do koscioła chodzi codziennie i słucha radia maryja.

I wiecie co? Nie tylko babcie i dziadkowie głosują na PiS. Wybory wygrał PiS nie dlatego, że starsi poszli głosować a młodsi nie. Ale dlatego, że zwolennicy PiS poszli głosować (niezaleznie od wieku, nakrycia głowy itd) A inni siedzieli w domu i czekali az Tusk wygra... I doczekali sie...

Mam już trochę dosyc tego wiecznie powtarzanego "babcie wybrały nam rząd". Nawet na wizażu widać, że zwolennikami PiS nie sa tylko "babcie". Ludzie, popatrzcie wokól siebie i pomyślcie, zamiast powtarzac bezmyslnie cudze slogany

edycja: i jeszcze pytanie mam, tak z ciekawości: Czy Wy ze swoimi babciami rozmawiacie o wyborach? Zapytałyście na kogo, na która parte głosuje babcia? Czy wystarczy Wam tylko to, ze słucha radia maryja?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:14   #36
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
bez przesady to tylko,zart i nie ma czego roztrzasac
Zgadzam się.

Jestem politologiem z wykształcenia i ten żart jest rewelacyjny. Może po prostu ja swojej babci nie ma zamiaru zabrać dowodu

Trzeba na pewne rzeczy patrzeć z dystansem.
Bo jak my (Polacy) nie będziemy potrafili się śmiać z tego, to inni będą się śmiać z nas z powodu braku poczucia humoru.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:20   #37
Nadin
Zakorzenienie

bess nie boisz się z tym awatarem że ktoś Ci coś zabierze?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-02, 21:30   #38
mango bzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

Jestem politologiem z wykształcenia i ten żart jest rewelacyjny. Może po prostu ja swojej babci nie ma zamiaru zabrać dowodu

Trzeba na pewne rzeczy patrzeć z dystansem.
Bo jak my (Polacy) nie będziemy potrafili się śmiać z tego, to inni będą się śmiać z nas z powodu braku poczucia humoru.
Sytuacja przypomina mi dyskusje o tym,dlaczego starsi ludzie kupują rano bułki w sklepach,kiedy ludzie spieszący się do pracy chcą robić to samo,ale im się spieszy bardziej,dlaczego ONI jeżdzą tramwajami,autobusami i robią tłok,wtedy kiedy inni jadą do szkoły,pracy.
Wszystko niby żartem,tylko czasem nie.
Nie podoba mi się taka otoczka,taki smrodek przy tym. Bo jedni się obśmieją,a inni?Do tych innych się dystansować może warto.
mango bzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:32   #39
mango bzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadin Pokaż wiadomość
bess nie boisz się z tym awatarem że ktoś Ci coś zabierze?
Np. ja bym
szczęśliwie nie umiem
mango bzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:35   #40
Zmijka
Zakorzenienie

Moja kolezanka miala taki opis na gg, rozbawil mnie
wapie zeby ktos dowody babcia chowal...
Sama bym go na opis nie dala.
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:39   #41
natkaa
Zadomowienie

Żart, ale z podtekstem. I uwazam ze to niegłupi byłby sposób. Bo babcie zagłosują, tak jak ksiądz kazał, po czym za kilka lat zemrą, a my pozostaniemy w tym gównie na lata.
Nic mi do pogladów innych, ale tak czytam i nadziwić się nie moge dziwię się, że niektóre młode kobiety popierają PIS. Partia,która kobiety, szczególnie te w wieku rozrodczym, ma głęboko w poważaniu, która chce nam odebrac godność i prawo do decydowania o naszych macicach. Nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji postawic nas może los, ja wolę mieć możliwość stanowienia o sobie i swoim brzuchu. PIS który grzmi tylko o konstytucji i rozliczaniu komunistów. A prawdziwe problemy Polski ma gdzieś. Młodzi masowo wyjeżdzają, ale nawet tam się wstydzą że są Polakami, bo inni śmieją sie z nas. Mam przyjaciól w Anglii, wiem co mówię.
Kaczory chcą władzy absolutnej, ja zaś chcę żyć w wolnym kraju, a nie zastanawiać się gdzie i czy wyjechac, by żyć normalnie.
Stary 2007-10-02, 21:45   #42
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkaa Pokaż wiadomość
Żart, ale z podtekstem. I uwazam ze to niegłupi byłby sposób.
Jasne, jasne

A gdyby ktos Tobie zabrał dowód?

Stary 2007-10-02, 21:51   #43
natkaa
Zadomowienie

Gdybym mieszkała z babcią, i wiedziała ze zagłosuje na PIS to zabrałabym jej dowód bez żalu, ale nie mieszkam, babcia mieszka na drugim krańcu Polski, więc nic z tego... Bo w takiej chwili mysle nie tylko o sobie, ale i o swych przyszłych dzieciach. Wolę zeby zyły w normalnym kraju, w wolnej Polsce, a nie pod moherowym sztandarem Rydzyka.
Stary 2007-10-02, 21:54   #44
martini.
Zakorzenienie

Cytat:

edycja: i jeszcze pytanie mam, tak z ciekawości: Czy Wy ze swoimi babciami rozmawiacie o wyborach? Zapytałyście na kogo, na która parte głosuje babcia? Czy wystarczy Wam tylko to, ze słucha radia maryja?
Dlatego właśnie wiem, że babcia głosuje na PiS. Dodam z resztą, że po tej rozmowie zostałam już kompletnie przez babcię wyklęta. Bo nie dość, że nie mam męża, dzieci (co gorsza, nie zapowiada się, aby ten stan miał ulec zmianie wkrótce) i generalnie się tym nie stresuję. To jeszcze nie głosuję na PiS i nie chcę słuchać Radia Maryja. Co też bierze mnie średnio.

Cytat:
A gdyby ktos Tobie zabrał dowód?
Zostaje jeszcze paszport, legitymacja rencisty, zawsze można załatwić papier zastępczy za dowód. Generalnie wystarczy dokument ze zdjęciem i numerem pesel.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 21:55   #45
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkaa Pokaż wiadomość
Gdybym mieszkała z babcią, i wiedziała ze zagłosuje na PIS to zabrałabym jej dowód bez żalu, ale nie mieszkam, babcia mieszka na drugim krańcu Polski, więc nic z tego... Bo w takiej chwili mysle nie tylko o sobie, ale i o swych przyszłych dzieciach. Wolę zeby zyły w normalnym kraju, w wolnej Polsce, a nie pod moherowym sztandarem Rydzyka.
Jak ja lubie ludzi nieomylnych i przekonanych o tym, że nalezy innych bronić nawet przed nimi samymi

Mój wybór jest najlepszy, najmojszy i kazdemu kto głosuje inaczej należy zabrac dowód!

I przed wyborami bawimy się nie w podsłuchy a w wykradanie dowodów Kazdy kazdemu i wzajemnie!

Z tym okrzykiem na ustach zmierzam w strone wyrka...

Stary 2007-10-02, 21:58   #46
natkaa
Zadomowienie

Aha, a'propos rozmawiania z babciami o ich poglądach politycznych. Są ludzie, niezależnie od wieku, reformowalni i niereformowalni, otwarci i zacofani. Można rozmawiać z kimś, kto chce dialogu. Elektorat pana Kaczora dialogu nie chce, bo sam pan Kaczor wszelki dialog odrzuca. Sam wczoraj powiedział w debacie, ze będzie koalicja ale pod ich dyktando, czyli jesteście z nami albo przeciw nam. Są ludzie, których zreformować, czytaj: otworzyć sie nie da.
Jak dla mnie ktoś, kto głosuje nie według przekonań, a pod wpływem demagogów i po dyktando księdza z parafii, czy radia, nie zasługuje na głos, bo nie potrafi myśleć samodzielnie.
Ot, tyle. Bo to nie będzie jego głos, a głos proboszcza.
Stary 2007-10-02, 22:11   #47
meg21
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Zabierz Babci ...

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Ja tam zabierać nie muszę, babcia głosować nie będzie
moja staruszka tez nie głosuje.wprawdzie oglada kazy program polityczny iwszystkie wiadomosci,ale mowi ze nie wie na kogo głosowac bo nie ma nikogo madrrego
meg21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 08:17   #48
Nadin
Zakorzenienie

Moja babcia była bardzo mądrą kobieta i zawsze podziwiałam ją, była taka zawsze uczciwa i dobra. Mała swoje zasady, trochę dziwne w dzisiejszym świeci np: jak ktoś Cię uderzy to nadstaw drugi policzek. Nie lubiła nigdy nikogo obrażać ani sie kłócić, ale jak głosowała to rozmawiała kto jest na liście z naszego regionu i co zrobi dla naszego regionu. Nigdy nie sugerowała się natomiast modą że teraz to niby głosuje się na tą partię.... a za 4 lata na inną partię. I gdybym chciała zabrać jej portfel, to pewnie nie tylko zachowałabym się nie uczciwie ale też zabrałabym głos osobie, która miała dużo mądrości i serca i tym się zawsze kierowała w życiu. Ale taka była moja ukochana babunia

Stary 2007-10-03, 08:32   #49
natii4
Zakorzenienie

Nawiązując do oryginalnych pomysłów związanych z nadchodzącymi wyborami polecam filmik http://www.youtube.com/watch?v=Kdfmyjkl23c

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 08:43   #50
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meg21 Pokaż wiadomość
moja staruszka tez nie głosuje.wprawdzie oglada kazy program polityczny iwszystkie wiadomosci,ale mowi ze nie wie na kogo głosowac bo nie ma nikogo madrrego
Moja jest dokładnie tego samego zdania

Cytat:
Jak ja lubie ludzi nieomylnych i przekonanych o tym, że nalezy innych bronić nawet przed nimi samymi

Mój wybór jest najlepszy, najmojszy i kazdemu kto głosuje inaczej należy zabrac dowód!

I przed wyborami bawimy się nie w podsłuchy a w wykradanie dowodów Kazdy kazdemu i wzajemnie!

Z tym okrzykiem na ustach zmierzam w strone wyrka...
Otóż to! Po co się rozdrabniać

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 08:49   #51
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Ja ten tekst traktuje jako żart ale dający do myślenia...

Nikomu dowodu zabierać nie będę, ale wiem, że jeżeli nic nie zrobię
to będzie "powtórka z rozrywki" dlatego na wybory pójdę
Bo tu nie chodzi o zabieranie innym prawa do głosu ale o głosowanie, o to żeby ruszyć tyłek z fotela i "coś" zrobić.

Dla mnie to takie straszenie, że znowu PIS będzie u władzy :P
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 08:52   #52
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
moja jedna glosuje na LiD [razem z Dziadoslawem] a druga po telefonie do mnie rozwaza dwie opcje. u mnie w domu to ja mowie ludziom, na co/kogo maja glosowac akcja goraca linia juz sie rozpoczela

co do akcji zabierz babci... kazdy, absolutnie kazdy ma prawo glosu. gdyby pozostala czesc spoleczenstwa korzystala z niego rownie chetnie i ochoczo jak oslawione 'babcie' to Polska rzadziliby inni ludzie na ale jak ponad 50% obywateli [ czy to na pewno obywatele w pelnym tego slowa znaczeniu?] ma gdzies wybory i nie chce im sie ruszyc tylka do lokalu wyborczego by postawic krzyzyk... no to coz. moge napisac, ze przykro mi, i wstydze sie za takich ludzi. ktorych to nie obchodzi ich wlasny los.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 09:05   #53
asiulkaa
Zakorzenienie

Ubawiłam się tym żartem.

A tak na poważnie to moja babcia nie chodziła na wybory gdyż sama nie interesowała się polityką, a nie chciała też głosować tak jak ktoś jej każe.
Stary 2007-10-03, 10:41   #54
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
co do akcji zabierz babci... kazdy, absolutnie kazdy ma prawo glosu. gdyby pozostala czesc spoleczenstwa korzystala z niego rownie chetnie i ochoczo jak oslawione 'babcie' to Polska rzadziliby inni ludzie na ale jak ponad 50% obywateli [ czy to na pewno obywatele w pelnym tego slowa znaczeniu?] ma gdzies wybory i nie chce im sie ruszyc tylka do lokalu wyborczego by postawic krzyzyk... no to coz. moge napisac, ze przykro mi, i wstydze sie za takich ludzi. ktorych to nie obchodzi ich wlasny los.
A ja mam w ogóle wrażenie, że ta cała akcja jest nadinterpretowana. Ktoś sobie zażartował z zabraniem dowodu, tak jak kiedyś nazwano babcie słuchające Radia Maryja "moherami".
Po prostu, niektórzy starsi ludzie - mają robioną wodę z mózgów dzięki Rydzykowi i reszcie bandy.
Ja tam się uśmiałam, zażartowałam do mamy, że może uratuję Polskę zabierając dowód tacie - choć oczywiście zabierać niczego nie mam zamiaru. To był żart. A, że dla niektórych niesmaczny, to już inna sprawa.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 10:57   #55
Aeterna
Zakorzenienie

Właśnie o to chodzi. Niedawno np. czytałam gdzieś artykuł o kilku przedszkolakach (Stany), które za przysłowiowe złapanie koleżanki za warkocz, podszczypanie w ciało, mają wpis w papiery ;-), że: molestowali. Ech.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 11:02   #56
201704051255
Konto usunięte

Osobiście sie bardzo z tego uśmiałam. Podoba mi się to tak samo jak niektóre komediowe scenki w rządzie, czasem kabaretu nie trzeba oglądać Choć przyznam, że jest to śmiech z cieniem goryczki.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 11:07   #57
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
Nawiązując do oryginalnych pomysłów związanych z nadchodzącymi wyborami polecam filmik
Oryginalna nie będę, uważam, zważywszy na to, jak skrupulatnie zawsze tłumaczone jest, co mają zrobić, by głos był ważny, że gość robi więcej szkody jak pożytku.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 11:12   #58
Pawełeczek
Rozeznanie

Ja mojej babci i mojemu dziadkowi bardzo chetnie bym zabral dowody, i to nie dlatego ze glosuja na piss () ale dlatego ze poddają sie kazdej manipulacji. Nie maja wlasciwie swoich pogladow, wazne jest to co w tvp1 mowia..a wiadomo ze tv publiczna od zawsze jest pro-rządowa. Kiedy u wladzy byla lewica moi dziadkowie byli jaknajbardziej za kwasniewskim i millerem...teraz uwazaja ze pisuary to najlepsze co moglo sptkac Polske. Ogolnie uwazam ze nie mozna zabierac glosu starszym ludziom...ale niesety propaganda i manipulacje sprawiają ze ludzie w podeszlym wieku daja sie pieknie zlapac na haczyk :-/
Stary 2007-10-03, 11:19   #59
°Alchemia
Zadomowienie

Wiek tu nie ma nic do rzeczy akurat.
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 11:27   #60
martul
Rozeznanie

GG do martul

natii4śmieszny ten filmik

tekst o zabieraniu babciom dowodów mnie rozbawił traktuje to jako żart

słyszałam też tekst"zagłosuj to będziesz miał prawo narzekać"

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości