![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabierz Babci ...
pewnie,ze nie.Moja np ma zdecydowanie lewicowe poglady i to od dziesiecioleci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
martini byłam tylko ciekawa
![]() ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ze wstydem przyznaje że moja rodzinna starszyzna słucha radia maryja i łatwo wywnioskować na kogo będzie głosować. Tylko jedna babcia jest antyradiowa (chyba nie bez znaczenia jest fakt, że ma z całej tej starszyzny najwyższe wykształcenie
![]() Wstydze się za ich poglądy, wstydze się za obecne władze, ale dowodów bym im nie pozabierała, bez przesady. Chcemy uczciwych i demokratycznych rządów, to bądźmy uczciwymi i demokratycznymi wyborcami.
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Moja nie.
Ale poza tym wszytsko się zgadza. Babcią jest, ma moherowy beret, do koscioła chodzi codziennie i słucha radia maryja. I wiecie co? Nie tylko babcie i dziadkowie głosują na PiS. Wybory wygrał PiS nie dlatego, że starsi poszli głosować a młodsi nie. Ale dlatego, że zwolennicy PiS poszli głosować (niezaleznie od wieku, nakrycia głowy itd) A inni siedzieli w domu i czekali az Tusk wygra... I doczekali sie... Mam już trochę dosyc tego wiecznie powtarzanego "babcie wybrały nam rząd". Nawet na wizażu widać, że zwolennikami PiS nie sa tylko "babcie". Ludzie, popatrzcie wokól siebie i pomyślcie, zamiast powtarzac bezmyslnie cudze slogany edycja: i jeszcze pytanie mam, tak z ciekawości: Czy Wy ze swoimi babciami rozmawiacie o wyborach? Zapytałyście na kogo, na która parte głosuje babcia? Czy wystarczy Wam tylko to, ze słucha radia maryja?
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się.
Jestem politologiem z wykształcenia i ten żart jest rewelacyjny. Może po prostu ja swojej babci nie ma zamiaru zabrać dowodu ![]() Trzeba na pewne rzeczy patrzeć z dystansem. Bo jak my (Polacy) nie będziemy potrafili się śmiać z tego, to inni będą się śmiać z nas z powodu braku poczucia humoru.
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
bess nie boisz się z tym awatarem że ktoś Ci coś zabierze?
![]()
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko niby żartem,tylko czasem nie. Nie podoba mi się taka otoczka,taki smrodek przy tym. Bo jedni się obśmieją,a inni?Do tych innych się dystansować może warto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka miala taki opis na gg, rozbawil mnie
![]() wapie zeby ktos dowody babcia chowal... Sama bym go na opis nie dala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Żart, ale z podtekstem. I uwazam ze to niegłupi byłby sposób. Bo babcie zagłosują, tak jak ksiądz kazał, po czym za kilka lat zemrą, a my pozostaniemy w tym gównie na lata.
Nic mi do pogladów innych, ale tak czytam i nadziwić się nie moge dziwię się, że niektóre młode kobiety popierają PIS. Partia,która kobiety, szczególnie te w wieku rozrodczym, ma głęboko w poważaniu, która chce nam odebrac godność i prawo do decydowania o naszych macicach. Nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji postawic nas może los, ja wolę mieć możliwość stanowienia o sobie i swoim brzuchu. PIS który grzmi tylko o konstytucji i rozliczaniu komunistów. A prawdziwe problemy Polski ma gdzieś. Młodzi masowo wyjeżdzają, ale nawet tam się wstydzą że są Polakami, bo inni śmieją sie z nas. Mam przyjaciól w Anglii, wiem co mówię. Kaczory chcą władzy absolutnej, ja zaś chcę żyć w wolnym kraju, a nie zastanawiać się gdzie i czy wyjechac, by żyć normalnie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Jasne, jasne
A gdyby ktos Tobie zabrał dowód?
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Gdybym mieszkała z babcią, i wiedziała ze zagłosuje na PIS to zabrałabym jej dowód bez żalu, ale nie mieszkam, babcia mieszka na drugim krańcu Polski, więc nic z tego... Bo w takiej chwili mysle nie tylko o sobie, ale i o swych przyszłych dzieciach. Wolę zeby zyły w normalnym kraju, w wolnej Polsce, a nie pod moherowym sztandarem Rydzyka.
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zostaje jeszcze paszport, legitymacja rencisty, zawsze można załatwić papier zastępczy za dowód. ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój wybór jest najlepszy, najmojszy i kazdemu kto głosuje inaczej należy zabrac dowód! ![]() I przed wyborami bawimy się nie w podsłuchy a w wykradanie dowodów ![]() ![]() Z tym okrzykiem na ustach zmierzam w strone wyrka...
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Aha, a'propos rozmawiania z babciami o ich poglądach politycznych. Są ludzie, niezależnie od wieku, reformowalni i niereformowalni, otwarci i zacofani. Można rozmawiać z kimś, kto chce dialogu. Elektorat pana Kaczora dialogu nie chce, bo sam pan Kaczor wszelki dialog odrzuca. Sam wczoraj powiedział w debacie, ze będzie koalicja ale pod ich dyktando, czyli jesteście z nami albo przeciw nam. Są ludzie, których zreformować, czytaj: otworzyć sie nie da.
Jak dla mnie ktoś, kto głosuje nie według przekonań, a pod wpływem demagogów i po dyktando księdza z parafii, czy radia, nie zasługuje na głos, bo nie potrafi myśleć samodzielnie. Ot, tyle. Bo to nie będzie jego głos, a głos proboszcza.
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia była bardzo mądrą kobieta i zawsze podziwiałam ją, była taka zawsze uczciwa i dobra. Mała swoje zasady, trochę dziwne w dzisiejszym świeci np: jak ktoś Cię uderzy to nadstaw drugi policzek. Nie lubiła nigdy nikogo obrażać ani sie kłócić, ale jak głosowała to rozmawiała kto jest na liście z naszego regionu i co zrobi dla naszego regionu. Nigdy nie sugerowała się natomiast modą że teraz to niby głosuje się na tą partię.... a za 4 lata na inną partię. I gdybym chciała zabrać jej portfel, to pewnie nie tylko zachowałabym się nie uczciwie ale też zabrałabym głos osobie, która miała dużo mądrości i serca i tym się zawsze kierowała w życiu. Ale taka była moja ukochana babunia
![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Nawiązując do oryginalnych
![]()
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Ja ten tekst traktuje jako żart ale dający do myślenia...
Nikomu dowodu zabierać nie będę, ale wiem, że jeżeli nic nie zrobię to będzie "powtórka z rozrywki" dlatego na wybory pójdę ![]() Bo tu nie chodzi o zabieranie innym prawa do głosu ale o głosowanie, o to żeby ruszyć tyłek z fotela i "coś" zrobić. Dla mnie to takie straszenie, że znowu PIS będzie u władzy :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
moja jedna glosuje na LiD [razem z Dziadoslawem] a druga po telefonie do mnie rozwaza dwie opcje. u mnie w domu to ja mowie ludziom, na co/kogo maja glosowac
![]() ![]() co do akcji zabierz babci... kazdy, absolutnie kazdy ma prawo glosu. gdyby pozostala czesc spoleczenstwa korzystala z niego rownie chetnie i ochoczo jak oslawione 'babcie' to Polska rzadziliby inni ludzie na ale jak ponad 50% obywateli [ ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ubawiłam się tym żartem.
A tak na poważnie to moja babcia nie chodziła na wybory gdyż sama nie interesowała się polityką, a nie chciała też głosować tak jak ktoś jej każe.
![]() |
#54 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Po prostu, niektórzy starsi ludzie - mają robioną wodę z mózgów dzięki Rydzykowi i reszcie bandy. Ja tam się uśmiałam, zażartowałam do mamy, że może uratuję Polskę zabierając dowód tacie - choć oczywiście zabierać niczego nie mam zamiaru. To był żart. A, że dla niektórych niesmaczny, to już inna sprawa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o to chodzi. Niedawno np. czytałam gdzieś artykuł o kilku przedszkolakach (Stany), które za przysłowiowe złapanie koleżanki za warkocz, podszczypanie w ciało, mają wpis w papiery ;-), że: molestowali. Ech.
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Osobiście sie bardzo z tego uśmiałam. Podoba mi się to tak samo jak niektóre komediowe scenki w rządzie, czasem kabaretu nie trzeba oglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Oryginalna nie będę, uważam, zważywszy na to, jak skrupulatnie zawsze tłumaczone jest, co mają zrobić, by głos był ważny, że gość robi więcej szkody jak pożytku.
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Ja mojej babci i mojemu dziadkowi bardzo chetnie bym zabral dowody, i to nie dlatego ze glosuja na piss (
![]()
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Wiek tu nie ma nic do rzeczy akurat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
natii4śmieszny ten filmik
tekst o zabieraniu babciom dowodów mnie rozbawił traktuje to jako żart słyszałam też tekst"zagłosuj to będziesz miał prawo narzekać"
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.