|
|
#211 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Najdziwniejsze komentarze dot. perfum jakie usłyszeliście.
Cytat:
Dziś za to miałam okazję usłyszeć zmysłowo obniżony męski głos mówiący: "Pięknie pachniesz". Głos należał do jednego z moich najbliższych kumpli, tekst pojawił się spontanicznie podczas uścisku na pożegnanie (długiego i powtórzonego z tej okazji) i dotyczył Chypre Rouge. Kumpel jest wprost boski i gdybym nie miała "na składzie" (tuż obok) jeszcze bardziej powalającego męskiego egzemplarza, pewnie bym omdlała z wrażenia.
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A meskie komenetrze (mile) odnosnie perfum zawsze sprawialy mi dzika przyjemnosc... Ostatnio kupil mi ojciec flache perfum tylko dlatego, ze przypomnialo mi sie jak podczas 'stairway to heaven' lat wiele temu wtulony w moja szyje przeprzystojny metal mowil 'co to za perfumy, ktorymi tak pieknie pachniesz...' niestety perfumy ladne, aczkolwiek jakos wole juz bardziej charakterne zapachy...ale kto wie kto wie... na co przyda mi sie ta nowiiutka setka ![]() Remy... |
|
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnysko ![]() Wszystko ma swoje granice, których przekraczać nie wolno! - ja bym focha strzeliła i w nos dała! ![]() Cytat:
Czasem pachnie na mnie do bólu paczulowo (co uwielbiam skądinąd ![]() Najdziwaczniejszy komentarz na temat mojego zapachu dotyczył również Thierrego Muglera i zdażył mi się w momencie, gdy globalnie testowałam "Aliena" ![]() Od osoby wówczas mi bliskiej usłyszałam mianowicie, że pachnę - uwaga, cytuję! - "lodami włoskimi z czasów PRL, no wiesz, takimi napuszczanymi do wafelków"... ![]() (Tłumaczenie na ludzki język: syntetyczna wanilia + zimne mleko + specyficzna nuta "gazu", która unosi się zawsze z dystrybutora + aromat chrupiących wafelków... Noooo taaa, fajnieee mi było, nie ma co! ![]() Jak można się domyślać - od tego czasu, bogowie brońcie, NIE bywam lodem z PRL-u - "Alien" się wyalienował
"Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie." Edytowane przez Szara Róża Czas edycji: 2007-10-03 o 03:51 Powód: literówka |
||
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
cashmere D.Karan - "czuć kostnicą czy starym kościołem..."
ale nie zraziło mnie to nadal to mój ulubiony zapach
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
dzis rozmowa z Caron - kolezanka z pracy
nawijam, ze spiki mam i prycham... ona 'tak czuje... jaka mascia sie smarowalas?' ja 'to moje perfumy' ona 'nie no masc taka wiesz... (pokazuje jak sie piersi rozgrzewajaca smaruje)' ja ' to naprawde moje perfumy!' ona zmieszana, ze gafa i pyta ' Jakie?' ja ' Angel...' pozniej az testowala na nadgarstku i koncowo na niej wyszla czekolada a i na mnie pod wieczor totalnie zlagodnialy
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Usłyszałam dzis poraz kolejny komentarz z ust siostry pt. " czuje pleśń" ...
Pachniałam znowu perles de lalique. Co to moze byc? Dlaczego akurat pleśń? Zapoznając ją z tym zapachem, pamietam ze sie jej podobal... a teraz nagle ta pleśń ? Planuje zakup setki na zapas...ale komentarze te daja mi troche do myslenia Zlewam się nim obficie do szkoły mam nadzieje ze dzieciakom nie pachnie podobnie Wyczulyscie w nich plesn? Ja w nich nic takiego nie czuje.... Drastyczny komentarz " smierdzisz na myszy" dot. Neonatury Cocon, po czesci rozumiem... winowajcą tutaj paczula, ale pleśń w perłach Nie ma w nich nic szarego,zielonego...
|
|
|
|
|
#217 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bardzo lubię ten zapach ![]() Cytat:
ludzie mają dziwne skojarzenia !Cytat:
Cytat:
![]() A twarzy ma wiele i co najważniejsze - każdą lubię. Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie tak... ogólnie nie przepadam za paczulą, wlasnie z tego względu...lecz nie do tego stopnia. Ta w Neo wyjątkowo mi się spodobała, tez z racji czekoladowych nutek
![]() Zastanawia mnie jednak fenomen lalique
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Za czasów (niedawnych
) globalnych testów Pink Sugar koleżanka po wejściu do mojego pokoju w pracy zapytała: a co tutaj tak pachnie jak u fryzjera?
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
w sumie nic szokującego,raczej do przewidzenia....zdobyłam moją flachę Mitsouko i nie szczędzę sobie tego boskiego smrodu,jak to było z miniaturką...
no i od wczoraj juz druga osoba siedząc kolo mnie zasugerowala ze mój kot chyba zasikał dywan.....teraz juz wiecie Mitsouko to nie zużyte majtki,ale koci mocz w sumie to uwielbiam koty
|
|
#221 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Ale pachniesz pudrem!" Moja koleżanka, kiedy użyłam Musc Ravageur
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myszko ![]() Moje zauroczenie Aniołem wkracza w fazę zakochania |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
"Czuję podpałkę do grilla" - mój TŻ po tym jak delikatnie skropiłam się Angelem.
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szugar ostatnio powiedziała że pachną bodajże kamforą "Śmierdzisz na myszy" matko i córko padłam idę się zaraz wypsikać ukochaną Neonaturką Choć w sumie w pierwszych nutach ma taki dziwny zapach jakby apteki ale później to cud miód
|
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama nazywa ja "zapachem starej skrzyni", na forum czytalam okreslenia, "wilgotna piwnica"- widac niektorzy tak ja odbieraja .Ja uwielbiam paczule, szczegolnie w duecie z roza- jak w Voleur de Roses L'Artisana i Perlach wlasnie Na mnie takie polaczenie daje efekt "pudrowosci", powiedzialabym nawet "przykurzenia"
|
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój kumpel po przywitaniu się ze mną stwierdził "pachniesz jak wieczór na Wolinie" - chyba miał na myśli dym unoszący się jednocześnie z kilkudziesięciu ognisk...a ja sobie waniałam Czarnym Koszmarem
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2007-10-11 o 08:38 |
|
|
|
|
|
#228 |
|
|
Mój brat:
"Sklep z kadzidełkami" - o Carnal Flower "Sklep z mydełkami" - o Nu EDP (upewniałam się czy na pewno nie na odwrót. Ale nie, właśnie takie miał skojarzenia )Wczoraj w kolejce mój chłopak nagle zaczął intensywnie węszyć. - Co jest? - Nie, nic... - No ale o co chodzi?... (obniżonym tajemniczo głosem) Czuję innego Nieśmiertelnego... Jak już się przestałam tarzać ze śmiechu zasugerowałam, żeby powąchał moją szyję. Od tamtej pory wiem, że Musc Ravageur pachnie jak Nieśmiertelny
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
A ja usłyszałam ostatnio od TŻ wwąchującego się w mój kark podczas kąpieli, że pachnę jak jakaś przyprawa chińska...
Od razu napiszę, bo i tak nikt nie zgadnie: pachniałam wtedy L LL ![]() Z drżeniem serca zapytałam, czy chodzi o przyprawę 5 smaków, ale na szczęście nie... |
|
|
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boskie
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten zapach coraz bardziej mnie kusi ![]() Zwłaszcza po takim komentarzu Chyba jest w nim coś
|
|
|
|
#232 | |
|
|
Cytat:
) Za to kobiety zwracają uwagę, a moja mama ilekroć go użyję to po prostu często się przytula - z nosem w mojej szyi rzecz jasna
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie ma wpływ magiczny - kotka na rozpalonym dachu
|
|
#234 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
|
|
|
#235 |
|
|
Na mnie to samo
Ale mojemu mężczyźnie raczej się nie podoba... Tak, to jest zapach do uwodzenia - kobiet
|
|
|
|
#236 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio usłyszałam tylko: "Wiesz, gdybyś nie była mężatką to myślę, że wytrzymałbym z tobą następne sześćdziesiąt lat. Zniósłbym nawet te dziwne zapachy, jakich używasz." No po prosu miodnie...
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
"Pachniesz drewienkiem!" - moja współlokatorka o Neonaturze Cocon.
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
A żebyś wiedziała jak mi się miło zrobiło
Ja używam BC rzadko, głównie jak wybieram się na jakiś metalowy koncert, albo do co niektórych knajpek, które mój TŻ niezmiennie określa mordowniami Ale po tym tekście kumpla wwąchałam się dokładniej w BC i faktycznie ma w sobie coś z Wolińskich wieczorów i nocy Niepokoi mnie tylko, że co roku, gdy wracam z Wolina pociągiem współpasażerowie utrzymują spory dystans i pociągają nosami z niezbyt szczęśliwą miną....Ale przynajmniej wyjaśniło się dlaczego lubię BC mimo,że teoretycznie to absolutnie NIE MóJ zapach
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie też !
![]() Nuxi, świetne porównanie !
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
U mnie padło sformułowanie:
" czuć jakbyś wyszła z klubu nocnego..." Permumy: UltraViolet :P A propo Poisony Diora są urocze (Pure Poison te mam i sa moje ulubione) ale wśród męskiej części znajomych też wzbudzają skojarzenia motoryzacyjne! 'podobne do oleju...' lub "jak choinka zapachowa" oraz "pachniesz jak samochód który sie nagrzeje na słońcu" Żadnego komentarza jeszcze nie usłyszałam na temat Victora n' Rolfa "Flowerbomb". Najwidoczniej Panom się ni jak kojarzą ani z oponami ani z enteriorsami :P Btw: UV jest straszne..... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

- ja bym focha strzeliła i w nos dała! 

Jak można się domyślać - od tego czasu, bogowie brońcie, NIE bywam lodem z PRL-u - "Alien" się wyalienował
Zlewam się nim obficie do szkoły
Wyczulyscie w nich plesn? Ja w nich nic takiego nie czuje.... 
ludzie mają dziwne skojarzenia !

Niepokoi mnie tylko, że co roku, gdy wracam z Wolina pociągiem współpasażerowie utrzymują spory dystans i pociągają nosami z niezbyt szczęśliwą miną....