Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-23, 15:28   #871
cavagirl
Rozeznanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
przykro mi ale grunt, że masz dobre wsparcie tż

Idź do lekarza jak dostaniesz @ może Ci coś pomoże Moja mam też miała problem z macicą i miała operację, przez to wcześniej nie mogła zajść, może u Ciebie też tak jest

Dziękuje za wsparcie! Właśnie Ty mnie natchnęłas z ta macica. Ostatnio pisałaś o mamie, a mi lekarka powiedziała ze jak 6-7 miesięcy sie nie uda to jest takie specjalne badanie macicy z kamerka i jak zobaczą, ze faktycznie jest problem to operują to jakoś.

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Kurczę muszę męża dotrwać w łóżku (bo według lekarza na dniach owulka) , a nie mam kiedy, dom pełen gości i wczoraj wieczorem się nie udało, a rano mały się obudził... Miesiąc temu było podobnie i się nie udało. Przecież nie powiem teściowej że przepraszam na chwilę i nie zamknę się z mężem w pokoju... A może właśnie tak zrobię?

Pewnie, ze tak zrób! W końcu są jakieś priorytety :p

Mnie już zaczyna nawalać brzuch miesiaczkowo, tak wiec pewnie dzisiaj sie zacznie.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 16:26   #872
pater86
Zadomowienie

cavagirl oczywiście, że tak zrobiliśmy, nawet to nie ja wyszłam z inicjatywą, tylko mąż 😁 głupio mi trochę, ale tak jak musisz są pewne priorytety 😉 A w którym dniu zrobiłaś test? Może za wcześnie? Mi w poprzedniej ciąży wyszedł dość późno...
Poza tym już się nastrajam na kibicowanie z drinkiem i zamierzam mieć dobry wieczór, czego i Wam kochane życzę, nie zafiksujmy się na punkcie ciąży, po prostu miło spędzajmy czas na staraniach 😁
Stary 2016-01-23, 16:29   #873
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Ten obecny cykl musimy przeczekać bo jak pisałam maz miał niespodziewanie robiona tomografie brzucha i teraz ma zakaz zapładnianie przez miesiąc wiec będziemy zabezpieczać sie...
W przyszłym tyg będzie wynik seminogramu i jak wrócimy w połowie lutego z wakacji to pójdziemy do lekarza z tym.

A chcielibyśmy mieć 3-4 dzieci Tylko ze mam 30 lat wiec czasu mamy nie za dużo wiec trzeba sie sprężyć :/ alk
O kurczę, duże wyzwanie tyle dzieci 😀 ja z jednym czasem mam wrażenie że osiwieję hehe😉
Cytat:
Geosmina takie plamienia przed okresem właściwym mogą być związane z problemami z hormonami. Robiłaś już jakieś badania?
Ja niestety podejrzewam że mogę mieć problem z prolaktyną bo moja mała zasypia z cycem jeszcze, dlatego nawet nie ma sensu raczej jej badać. Konsultowałam to ze swoją gin, powiedziała mi dokładnie to, co sama wcześniej podejrzewałam. Ale nawet jak prolaktyna jest podwyższona, to nie ma to aż takiego znaczenia przy zajściu w ciążę, owulacje są, tylko cykl jest właśnie taki pokręcony i trudniej trafić w płodne dni.
Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jestem już w górach po dwóch butelkach wina Coś za bardzo się rozpilam ostatnio ala: Jutro od rana na stok, a później śnieżne zabawy z moją czworonożną damą Niestety internet tylko w telefonie więc po weekendzie dopiszę do listy wszystkie testujące

Kissoflife001 - super że trafiłaś na takiego lekarza. Też masz przerwę w staraniach, widzisz czyli jednak jest to konieczne. My chyba też wstrzymamy się jeszcze z tą decyzją. Gdyby wtedy w grudniu się udało byłabym już w 3 miesiącu a tak to sytuacja się diametralnie zmieniła i życie zweryfikowalo plany

A co do badań to ja mam chyba męża kosmitę. On powiedział mi sam od siebie, że jak przez dwa cykle się nie uda to idzie zbadać nasienie. Nic tylko się cieszyć jego postawą
Widzę że w zimie nie tylko ja rozgrzewam się takimi trunkami 😀 wczoraj mąż mnie poił grzanym piwem z sokiem na moje przeziębienie, a dziś już kupił grzańca i zapowiedział że po meczu grzańczyk i pod kołderkę😜 pewnie okna zaparują hehe 😉
A nasze własne wino z gruszek i wiśni czeka na odcedzenie od kilku tygodni, a tak mi się nie chce w tym paprać😭
Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile grzecznie leżycie po igraszkasz?bo wiadomo,siła grawitacji i te sprawy wiec nie bardzo zrywac sie odrazu na rowne nogino i jak wieczoram to mozna polezec ale jak powtorka rano i dziecko woła jesc to ciezko poleżećno i tak mysle czy z pol godz wystarczy czy to raczej indywidualne podejście?
Ja leżę aż zadyszka mi przejdzie i siła wróci 😜

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj I kreska Załamałam się, co mi pokazało jak bardzo sie nastanawialam. Jestem wściekła bo @ nie ma czyli znowu przychodzi jak chce do tego faza lutealna jakaś przydługa...Gdyby nie TŻ to bym chyba dziś z łóżka nie wyszła :/ A On właśnie zaproponował, ze zrobi badania nasienia, sam z siebie, że ja sie martwie, ze mam już 30 lat itd a może to nie u mnie jest problem. Postawił mnie na nogi...

Ja tez mam ochotę sie wstrzymać, bo czuje jakiś mur teraz ale te 30 lat na karku mnie trochę powstrzymują przed wstrzymaniem.
Poza tym coś czuje, ze może to ta macica łukowata tu stanowi problem i być może będzie konieczna zmiana jej kształtu... Tak jak planowałam, pójdę do gin po okresie jak wreszcie przyjdzie.

Miłego dnia, dziewczyny!
Przykro mi... 😞 super że mąż ma takie podejście. A co do macicy, to skonsultuj tę teorię z jakimś mądrym lekarzem? Może to rzeczywiście jest problem, wtedy niech pokieruje Cię co powinnaś zrobić...

Cytat:
Kurczę muszę męża dotrwać w łóżku (bo według lekarza na dniach owulka) , a nie mam kiedy, dom pełen gości i wczoraj wieczorem się nie udało, a rano mały się obudził... Miesiąc temu było podobnie i się nie udało. Przecież nie powiem teściowej że przepraszam na chwilę i nie zamknę się z mężem w pokoju... A może właśnie tak zrobię? 😁
A teściowie zawsze dobry moment wybiorą na odwiedziny 😜 może jakaś szybka akcja w łazience wieczorem? 😉 albo bezpośrednio teściowej powiedz że przepraszamy na chwilę, idziemy starać się o poczęcie 😉

Piszę z telefonu-pozdro szejset

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
cavagirl oczywiście, że tak zrobiliśmy, nawet to nie ja wyszłam z inicjatywą, tylko mąż 😁 głupio mi trochę, ale tak jak musisz są pewne priorytety 😉 A w którym dniu zrobiłaś test? Może za wcześnie? Mi w poprzedniej ciąży wyszedł dość późno...
Poza tym już się nastrajam na kibicowanie z drinkiem i zamierzam mieć dobry wieczór, czego i Wam kochane życzę, nie zafiksujmy się na punkcie ciąży, po prostu miło spędzajmy czas na staraniach 😁
Mądrze prawisz, trza Ci polać 😜😁

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 16:31   #874
cavagirl
Rozeznanie

Ja już złapałam mega dola dzisiaj. Dzisiaj mam 30dc i brzuch mnie tak boli, ze na bank dzisiaj @ przyjdzie.
Czytań o badaniu sono-HSG drożności jajowodów, podobno mniej inwazyjne niż HSG. Słyszałyście coś na ten temat może?
Stary 2016-01-23, 16:32   #875
geosmina
Wtajemniczenie

Pater, jeszcze a propos moich hormonów, to ostatnio badałam tarczycę i wszystko wzorowo, dlatego obwiniam małpę prolaktynę 😉

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
Stary 2016-01-23, 16:42   #876
Qazsew
Zakorzenienie

geosminaa ile mala ma latek ze jeszcze cycuś?moja poltora roku miala i jakos sama sie powoli odstawila,az zdziwiona bylamz tym lezeniem to chodzi mi o to ze poprostu tak sobie mysle ze przy badaniu nasienia tam cos pisze o czasie upłynnienia i nie wiem czy to ma jakis wplyw bo tak sobie mysle ze np po takiej szybkiej akcji w lazience o ktorej byla mowa to jak sie ruszysz to wszystko wyplywa no chyba ze tylko ja tak mamwiec wieksze nadzieje wiaze w seksie porannym i wieczornym gdzie mozna troche polezec ale z drugiej strony sa dziewczyny ktore zachodza od szybkiego numerku w lazience na dyskotece(mam taka znajomą) wiec juz nie wiem....
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 16:54   #877
pater86
Zadomowienie

Geosmina załatwione, teraz Twoja kolej na kielonek 😁 mi się też wydaje że wszystkiemu winna prolaktyna, mimo za 10 miesięcy nie karmię, a jak pierś nacisnę to coś tam wypłynie...
Mi się wydaje, że plemniki sobie świetnie radzą nawet do góry nogami, nawet szybki numerek ds radę jeśli się wstrzelimy 😉
Stary 2016-01-23, 17:09   #878
Fantasmagori
Zakorzenienie

A ja Wam wyznam że wyczytałam że w przypadku tyłozgięcia polecana jest pozycja od tyłu i w cyklu w którym się udało stosowaliśmy codziennie tylko tę pozycję no i się udało może przypadek a może coś w tym jest aha i brałam nogi do góry ale tak aż za głowę, taką świecę robiłam

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 17:34   #879
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny a ile grzecznie leżycie po igraszkasz?
Ze 2 minuty, jak się wycieram potem nie leżę. Wytrysk ma taką 'moc' że co ma wpaść to wpadnie.

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Jak mówiłam TŻ, że będzie musiał iść na badania nasienia jak do kwietnia się nam nie uda, to nie miał z tym problemu. Jak będzie trzeba to pójdzie, żebyśmy wiedzieli po czyjej stronie są problemy. Może dlatego, że widzi ile badań i obserwacji ja muszę przejść w związku ze staraniami, więc on też może poświęcić te 10 minut na badanie.
No dokładnie
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 20:23   #880
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
geosminaa ile mala ma latek ze jeszcze cycuś?moja poltora roku miala i jakos sama sie powoli odstawila,az zdziwiona bylamz tym lezeniem to chodzi mi o to ze poprostu tak sobie mysle ze przy badaniu nasienia tam cos pisze o czasie upłynnienia i nie wiem czy to ma jakis wplyw bo tak sobie mysle ze np po takiej szybkiej akcji w lazience o ktorej byla mowa to jak sie ruszysz to wszystko wyplywa no chyba ze tylko ja tak mamwiec wieksze nadzieje wiaze w seksie porannym i wieczornym gdzie mozna troche polezec ale z drugiej strony sa dziewczyny ktore zachodza od szybkiego numerku w lazience na dyskotece(mam taka znajomą) wiec juz nie wiem....
No 3 skończyła mała jędzusia 😉 ona od urodzenia była typowym cyckiem, jak ją pierwszy raz przystawiłam, to od razu zastała, aż pielęgniarki były zdziwione że taki wcześniaczek a tak pięknie sobie radzi 😀 Teraz tylko z cycem zasypia, poza tym go nie potrzebuje, jak mnie nie ma, to bez cycka z kimś innym też zaśnie.

A co do nasienia, to u mnie zależy bardzo jak się we mnie wstrzeli, bo czasem od razu wypływa, a czasem po dłuższej chwili na kibelku dopiero poleci. A niekiedy dopiero na drugi dzień widzę że wypływa. Na pewno chwila leżenia "po" nie zaszkodzi, ale chyba nie jest to kluczowe, bo tak jak mówisz, niekiedy można zajść nawet na szybko na stojaka 😜

Cytat:
Geosmina załatwione, teraz Twoja kolej na kielonek 😁 mi się też wydaje że wszystkiemu winna prolaktyna, mimo za 10 miesięcy nie karmię, a jak pierś nacisnę to coś tam wypłynie...
Mi się wydaje, że plemniki sobie świetnie radzą nawet do góry nogami, nawet szybki numerek ds radę jeśli się wstrzelimy 😉
Ja jeszcze z 3-4 miesiące temu po dłuuugiej przerwie w produkcji pokarmu nagle zaczęłam czuć, jakby mi napływał do piersi. Ale trwało to z tydzień i pokarm się nie pojawił, tylko to uczucie było charakterystyczne.
Trzymam kciuki za wędrówkę do góry nogami 😜

Stary 2016-01-23, 20:57   #881
karolinapod91
Przyczajenie

Witajcie. Wykonałam dzisiaj (23,01,16) po raz drugi bete i wynik to 802,3mlU/ml. Pierwszy wynik (z dnia 21,01,16) to 317mlU/ml. Czy przyrost nie jest za duży ? Czy wszystko napewno jest dobrze? Ostatnią miesiączkę miałam 10 grudnia 2015r, od 1.5 roku staramy się o dziecko. Z jednaj storny jestem bardzo szczęśliwa a z drugiej bardzo się boją... Pozdrawiam, Karolina..
karolinapod91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 00:25   #882
sisii19
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
ooo maniaczka wina jak ja

pochwal się jak zgubiłaś te kilogramy?
na pozór niby banalne i oklepane sposoby ale po 18 nic nie jem, jem mniejsze porcje mniej więcej co 3 h i zielona herbatka.. Jedyne czego nie mogę i nie umiem sobie odmówić to kawa z CUKREM i mlekiem ;D
sisii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 01:20   #883
pater86
Zadomowienie

Geo też trzymam kciuki za Twoją wędrówkę do góry nogami

Karolinapod91 hej , cieszę się że się udało 😁
Stary 2016-01-24, 09:01   #884
geosmina
Wtajemniczenie

Jezu jaka koszmarna noc za mną, nie wiem co tej mojej córci się działo, ale ani nic jej nie bolało, ani nie miała gorączki, jakaś bezsenność ją chyba dopadła, ale darła się całą noc, kompletnie bez przyczyny. Już mi tak działała na nerwy, że myślałam że zwariuję, cały czas że ona się chce przytulić i tak w kółko. Spałam z nią, to dwa razy zmieniała łóżko bo koniecznie musiała się przytulić do taty, po jakiejś godzinie mąż ją odnosił do mnie, co chwilę albo wody albo katar albo siku😧 jeszcze do pracy idę na 11, myślałam że tą jedną noc się wyśpię bo też jestem zasmarkana, to oczywiście nie. Wykończę się tej zimy od tego ciągłego przeziębienia 😭

Stary 2016-01-24, 09:44   #885
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Ja dzisiaj I kreska Załamałam się, co mi pokazało jak bardzo sie nastanawialam. Jestem wściekła bo @ nie ma czyli znowu przychodzi jak chce do tego faza lutealna jakaś przydługa...Gdyby nie TŻ to bym chyba dziś z łóżka nie wyszła :/ A On właśnie zaproponował, ze zrobi badania nasienia, sam z siebie, że ja sie martwie, ze mam już 30 lat itd a może to nie u mnie jest problem. Postawił mnie na nogi...

Ja tez mam ochotę sie wstrzymać, bo czuje jakiś mur teraz ale te 30 lat na karku mnie trochę powstrzymują przed wstrzymaniem.
Poza tym coś czuje, ze może to ta macica łukowata tu stanowi problem i być może będzie konieczna zmiana jej kształtu... Tak jak planowałam, pójdę do gin po okresie jak wreszcie przyjdzie.

Miłego dnia, dziewczyny!
Cavagirl przykro mi, że tym razem się nie udało. Choć jak @ jeszcze nie przyszła to sprawa otwarta . Ja rozumiem że masz 30stkę na karku, jak dasz sobie spokój na miesiąc czy dwa to przecież nic złego się nie stanie. Ja miałam 31 lat jak zaczęliśmy się starać i perspektywę 32 urodzin za 3 miesiące, więc twój wiek nie jest taki podeszły jak Ci się wydaje Mogłabyś ten czas poświęcić na rzeczy których nie można robić w ciąży - spa masaże i saunę . O imprezach i alkoholu nie wspomnę Bo w ciąży będziesz, to pewne

Cytat:
Napisane przez karolinapod91 Pokaż wiadomość
Witajcie. Wykonałam dzisiaj (23,01,16) po raz drugi bete i wynik to 802,3mlU/ml. Pierwszy wynik (z dnia 21,01,16) to 317mlU/ml. Czy przyrost nie jest za duży ? Czy wszystko napewno jest dobrze? Ostatnią miesiączkę miałam 10 grudnia 2015r, od 1.5 roku staramy się o dziecko. Z jednaj storny jestem bardzo szczęśliwa a z drugiej bardzo się boją... Pozdrawiam, Karolina..
Bardzo ładny i prawidłowy przyrost. Jeśli Cię to uspokoi na necie jest kalkulator bety hcg. Wpiszesz tam te wartości i napiszę Ci to co ja - jest ok ciesz się dziewczyno
GRATULUJĘ

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A ja Wam wyznam że wyczytałam że w przypadku tyłozgięcia polecana jest pozycja od tyłu i w cyklu w którym się udało stosowaliśmy codziennie tylko tę pozycję no i się udało może przypadek a może coś w tym jest aha i brałam nogi do góry ale tak aż za głowę, taką świecę robiłam
Fanta miałam Ci pisać i gratulowac Ci udanego USG . W którym tygodniu jesteś? Czy już pochwaliliście się dobra nowiną ???
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Jezu jaka koszmarna noc za mną, nie wiem co tej mojej córci się działo, ale ani nic jej nie bolało, ani nie miała gorączki, jakaś bezsenność ją chyba dopadła, ale darła się całą noc, kompletnie bez przyczyny. Już mi tak działała na nerwy, że myślałam że zwariuję, cały czas że ona się chce przytulić i tak w kółko. Spałam z nią, to dwa razy zmieniała łóżko bo koniecznie musiała się przytulić do taty, po jakiejś godzinie mąż ją odnosił do mnie, co chwilę albo wody albo katar albo siku😧 jeszcze do pracy idę na 11, myślałam że tą jedną noc się wyśpię bo też jestem zasmarkana, to oczywiście nie. Wykończę się tej zimy od tego ciągłego przeziębienia 😭

Grr nie zazdroszczę i współczuję,że nawet nie odeśpisz. Ale z drugiej strony jak zajdziesz w ciążę, to też nie będziesz spać bo trzeba do WC biegać a potem też nie będziesz spać bo do dziecka trzeba biegać. Trenujesz już jednym słowem
Stary 2016-01-24, 10:16   #886
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinapod91 Pokaż wiadomość
Wszystko jest dobrze! Piękna beta 😄😄😄😊

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez sisii19 Pokaż wiadomość
na pozór niby banalne i oklepane sposoby ale po 18 nic nie jem, jem mniejsze porcje mniej więcej co 3 h i zielona herbatka.. Jedyne czego nie mogę i nie umiem sobie odmówić to kawa z CUKREM i mlekiem ;D
Gratuluję wytrwałości 😊 moją słabością są słodycze ehh

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

Ojej nie zazdroszczę 😯 obyś szybko wyzdrowiała a Córeczka miała spokojne noce 😊

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 10:23   #887
Ewula88
Wtajemniczenie

dzień dobry, pochłonęło mnie wczoraj zimowe szaleństwo na nartach odpoczęłam Dzisiaj zaczęło mnie martwić, że jestem w 11 dc i nawet nie mam śluzu płodnego :/ może owulacja się przesunie i te pęcherzyki zdąża urosnąć. Już nie mogę się doczekać wizyty wtorkowej u lekarza, bo oczywiście wszyło mi się pcos. Przestałam robić testy owu. Mierzę temp i wygladą tak

http://ovufriend.pl/graph/4c7d2e6b88...50d5350caaf8a0

znacznie lepiej niż w ost miesiącu, ale i tak straciłam nadzieję
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 10:26   #888
monika0185
Zakorzenienie

Witajcie kochane 😊 ja grzecznie zażywam luteinę, paskudny ma smak bleeee
Mam mega obolale piersi i mam wrażenie, ze ta luteina jeszcze ten ból potęguje 😡
Do tego meczy mnie zapalenie pęcherza i w koncu dzisiaj wzięłam furagine bo po ziołowych tabletkach nie przechodzi... Mam tylko nadzieje, ze jak jestem w ciąży to początkowe tygodnie są bezpieczne jeżeli chodzi o leki... lekarzowi kazał wziąć furag. Jeżeli ziołowe nie pomogą. Ehh że akurat teraz mi się przyplątały takie paskudztwa. Ale co tam, będzie dobrze!😊

Miłego dnia Wam życzę! 😊

Stary 2016-01-24, 10:35   #889
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane 😊 ja grzecznie zażywam luteinę, paskudny ma smak bleeee
Mam mega obolale piersi i mam wrażenie, ze ta luteina jeszcze ten ból potęguje 😡
Do tego meczy mnie zapalenie pęcherza i w koncu dzisiaj wzięłam furagine bo po ziołowych tabletkach nie przechodzi... Mam tylko nadzieje, ze jak jestem w ciąży to początkowe tygodnie są bezpieczne jeżeli chodzi o leki... lekarzowi kazał wziąć furag. Jeżeli ziołowe nie pomogą. Ehh że akurat teraz mi się przyplątały takie paskudztwa. Ale co tam, będzie dobrze!😊

Miłego dnia Wam życzę! 😊

mi przepisał luttagen, jeszcze nie wykupiłam bo czekam na opinie gin nr 3
Stary 2016-01-24, 11:32   #890
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Fanta miałam Ci pisać i gratulowac Ci udanego USG . W którym tygodniu jesteś? Czy już pochwaliliście się dobra nowiną ???
8 tydzień 6 dzień, dziękuję
na razie wiedzą ludzie u mnie w pracy, a poza tym 2 moje przyjaciółki Rodzinie powiemy po USG genetycznym

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 11:52   #891
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Cavagirl przykro mi, że tym razem się nie udało. Choć jak @ jeszcze nie przyszła to sprawa otwarta . Ja rozumiem że masz 30stkę na karku, jak dasz sobie spokój na miesiąc czy dwa to przecież nic złego się nie stanie. Ja miałam 31 lat jak zaczęliśmy się starać i perspektywę 32 urodzin za 3 miesiące, więc twój wiek nie jest taki podeszły jak Ci się wydaje Mogłabyś ten czas poświęcić na rzeczy których nie można robić w ciąży - spa masaże i saunę . O imprezach i alkoholu nie wspomnę Bo w ciąży będziesz, to pewne

Dziękuje, Kochana! Chcemy mieć trójkę dzieci i stad trochę martwi mnie ten wiek, bo ogólnie to czuje sie na 20 i wiek nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
Strasznie sie podlamalam w tym cyklu, nie wiem co sie ze mną dzieje. Jeszcze wczoraj miałam cały plan-TŻ na badanie nasienia, ja w miedzy czasie badania hormonalne i jak wszystko ok to ja na te zaawansowane badania sprawdzające kształt macicy (trochę kosztują). A dzisiaj od rana płacz i nie mam już ochoty sie starać. Chyba wybiorę sie po antydepresanty na razie, wspominałam Wam kiedyś ze cierpię na przewlekła pokrzywie, ona może być spowodowana właśnie jakaś nerwica. Kiedyś dermatolog przepisał mi antydepresanty ale nie wzięłam bo wszyscy mówili, ze to tylko psychiatra powinien przepisywać. No i minęły 2 lata pokrzywka dalej jest i żadnej diagnozy. Gdyby TŻ miał prace to od razu bym go do jakiegoś SPA wyciągnęła, na razie nie możemy szaleć. Na razie nie wiem do końca co robić. Mam wspaniałego TŻta, nie chce tego zepsuć. Myślałam o drugim psie, który na razie zaspokoił by bardziej mój instynkt, ale TŻ nie chce, bo potem z dzieckiem i dwoma psami będzie masakra. Tylko ja przestałam wierzyć, ze będzie dziecko. Przepraszam, musiałam sie wygadać.
Trzymam bardzo mocni kciuki za kolejne testujące niebawem!!!
Stary 2016-01-24, 12:03   #892
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje, Kochana! Chcemy mieć trójkę dzieci i stad trochę martwi mnie ten wiek, bo ogólnie to czuje sie na 20 i wiek nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
Strasznie sie podlamalam w tym cyklu, nie wiem co sie ze mną dzieje. Jeszcze wczoraj miałam cały plan-TŻ na badanie nasienia, ja w miedzy czasie badania hormonalne i jak wszystko ok to ja na te zaawansowane badania sprawdzające kształt macicy (trochę kosztują). A dzisiaj od rana płacz i nie mam już ochoty sie starać. Chyba wybiorę sie po antydepresanty na razie, wspominałam Wam kiedyś ze cierpię na przewlekła pokrzywie, ona może być spowodowana właśnie jakaś nerwica. Kiedyś dermatolog przepisał mi antydepresanty ale nie wzięłam bo wszyscy mówili, ze to tylko psychiatra powinien przepisywać. No i minęły 2 lata pokrzywka dalej jest i żadnej diagnozy. Gdyby TŻ miał prace to od razu bym go do jakiegoś SPA wyciągnęła, na razie nie możemy szaleć. Na razie nie wiem do końca co robić. Mam wspaniałego TŻta, nie chce tego zepsuć. Myślałam o drugim psie, który na razie zaspokoił by bardziej mój instynkt, ale TŻ nie chce, bo potem z dzieckiem i dwoma psami będzie masakra. Tylko ja przestałam wierzyć, ze będzie dziecko. Przepraszam, musiałam sie wygadać.
mimo, że jestem młodsza te mnie martwi wiek,zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci przed 30stką, a jak na razie nawet jednego nie mam TŻ chce zacząć budować dom, ale wytłumaczyłam mu, że po co nam dom jak byc może nie będziemy mieć dzieci Zdenerwował się już moim gadaniem Ja też myślałam o drugim kocie, ale nie chce wyjść na wariatkę, już jednego kota co mam traktuję jak dziecko Ja też nie mam ochoty na starania, siedzę w domu pod kocem i oglądam seriale :/

Nie wiem czy antydepresanty Ci pomogą, wiem, że to trudne al może skup się na czymś innym? Ja jak jeżdżę na nartach to mam umysł wolny od wszystkich problemow Od kolejnego tyg zacznę chodzić na pilates, to może też odciągnę myśli Liczę na to bo inaczej zwariuje. Wiem, że to może zabrzmi egoistycznie, ale najbardziej mnie wkurza to, że z miłą chęcią bym zmieniła pracę, wybrałą wakacje, pojeździła po świecie a tak to czekam w zawieszeniu na rozwój sytuacji. Mam wrażenie, że te całe starania nas blokują i to mnie chyba wkurza najbardziej,
Stary 2016-01-24, 12:25   #893
monika0185
Zakorzenienie

Właśnie dostałam plamień i czuję delikatnie brzuch jakby na okres. Jestem cała oglupiala. Przez cyste wszystko mi sie poprzestawialo. Jak myślicie czy te plamienia to przez luteine? Biorę ja od piątku wieczorem.. a okres miał się pojawić po odstawieniu luteiny tj. W ciągu ok w ciagu 7 dni..
W piątek lekarz mi powiedział, ze endometrium mam 10mm i nie zapowiada się jeszcze na @ 😕

A jeżeli owulacje miałam jak objawy wskazywały to dopiero 10 dni temu, czyli faktycznie za wcześnie na @ ale czy była w ogóle przy tej cyście?

A może ta cysta pękła i dlatego?

Jasny gwint ale mam mętlik w głowie! Jeszcze to ciągle sikanie i pieczenie... Nie życzę nikomu zapalenia pęcherza!

Co o tym myślicie?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Kochana glowa do góry! Ja niedawno skończyłam 31 😉 staramy się o pierwszego dzidziusia, jak narazie to mój jajnik postaral się o cyste 😉 teraz coraz więcej kobiet zaczyna starania w tym wieku. Ja się tym nie przejmuje, jak będzie to będzie i będziemy bardzo szczęśliwi! A jak nie to nie będziemy płakać, mamy tyle marzeń i planów, ze jest co robić. Nastaw się pozytywnie, wypisz sobie jakie masz plany, marzenia, co Cię uszczesliwia! Ginekolog mi w piatek powiedział, ze wszystko siedzi w głowie i trzeba odrzucać negatywne myslenie bo ono tylko szkodzi. Trzymam za Ciebie kciuki aby smutek był tylko chwilowy i przesyłam dużo pozytywnej energii 😊😊😊

Stary 2016-01-24, 12:49   #894
Lidka99
Zadomowienie

Czy luteina może mieć wpływ na wyniki badań hormonalnych? Na początku cyklu mam mieć robione ale póki co mam 33dc i nic nie zapowiada @ oprócz tego że od 3 tygodni ból piersi i chciałam sobie wywołać luteiną ale nie wiem czy mogę ja wziąć czy nie..
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 12:52   #895
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Czy luteina może mieć wpływ na wyniki badań hormonalnych? Na początku cyklu mam mieć robione ale póki co mam 33dc i nic nie zapowiada @ oprócz tego że od 3 tygodni ból piersi i chciałam sobie wywołać luteiną ale nie wiem czy mogę ja wziąć czy nie..
Wpłynie na poziom progesteronu. Ale bierzesz tylko 7 dni i potem odstawiasz więc jak przyjdzie @ to jego poziom będzie już niski. A lekarz Ci kazal brać luteine w przypadku braku @?

Stary 2016-01-24, 13:02   #896
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Wpłynie na poziom progesteronu. Ale bierzesz tylko 7 dni i potem odstawiasz więc jak przyjdzie @ to jego poziom będzie już niski. A lekarz Ci kazal brać luteine w przypadku braku @?

Ostatnio u lekarza byłam we wrześniu wtedy dał skierowanie do poradni endo, na wizytę czekałam 2 m-ce, w poradni dostałam skierowanie do szpitala i w 1 dc mam dzwonić na izbę i powiedzą kiedy przyjechać, miałam być w grudniu ale @ przyszła dzień przed wigilią i w grudniu już by mnie nie przyjęli no i teraz czekam na następny, może jeszcze poczekam parę dni i zobaczę co się rozwinie, a do mojego gin mam dopiero z wynikami przyjechać
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 13:17   #897
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
mimo, że jestem młodsza te mnie martwi wiek,zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci przed 30stką, a jak na razie nawet jednego nie mam TŻ chce zacząć budować dom, ale wytłumaczyłam mu, że po co nam dom jak byc może nie będziemy mieć dzieci Zdenerwował się już moim gadaniem Ja też myślałam o drugim kocie, ale nie chce wyjść na wariatkę, już jednego kota co mam traktuję jak dziecko Ja też nie mam ochoty na starania, siedzę w domu pod kocem i oglądam seriale :/

Nie wiem czy antydepresanty Ci pomogą, wiem, że to trudne al może skup się na czymś innym? Ja jak jeżdżę na nartach to mam umysł wolny od wszystkich problemow Od kolejnego tyg zacznę chodzić na pilates, to może też odciągnę myśli Liczę na to bo inaczej zwariuje. Wiem, że to może zabrzmi egoistycznie, ale najbardziej mnie wkurza to, że z miłą chęcią bym zmieniła pracę, wybrałą wakacje, pojeździła po świecie a tak to czekam w zawieszeniu na rozwój sytuacji. Mam wrażenie, że te całe starania nas blokują i to mnie chyba wkurza najbardziej,
Dokładnie. Ja tez odkładam "karierę" itd ze względu na dziecko, o drugim psie od dawna marzę ale tez zrezygnowaliśmy. I co?
Nawet nie wiesz jak mi pomaga takie zrozumienie jak Twoje! Dziękuje! Może jakiś sport faktycznie by pomógł, tylko przez ta pokrzywke mam problem z wysiłkiem, wszystko mnie swędzi...
Ja chyba naprawdę spasuje ze staraniami, przestane patrzeć w kalendarz, cokolwiek sprawdzać... Mam dość, to jednak za bardzo mnie przytłacza. I zabiera radość z seksu, ze wszystkiego. Płacze jak widzę małe dzieci w tv, a jak pomyśle, ze szwagierka niedługo urodzi to już w ogóle :/ Muszę jakoś przestawić myślenie, ale nie wiem jeszcze jak...
To co napisałaś wcale nie brzmi egoistycznie! Moja przyjaciółka ma dwójkę i żałuje, ze nie "pożyła" za bardzo zanim były dzieciaczki.

Cytat:
Właśnie dostałam plamień i czuję delikatnie brzuch jakby na okres. Jestem cała oglupiala. Przez cyste wszystko mi sie poprzestawialo. Jak myślicie czy te plamienia to przez luteine? Biorę ja od piątku wieczorem.. a okres miał się pojawić po odstawieniu luteiny tj. W ciągu ok w ciagu 7 dni..
W piątek lekarz mi powiedział, ze endometrium mam 10mm i nie zapowiada się jeszcze na @

A jeżeli owulacje miałam jak objawy wskazywały to dopiero 10 dni temu, czyli faktycznie za wcześnie na @ ale czy była w ogóle przy tej cyście?

A może ta cysta pękła i dlatego?

Jasny gwint ale mam mętlik w głowie! Jeszcze to ciągle sikanie i pieczenie... Nie życzę nikomu zapalenia pęcherza!

Co o tym myślicie?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Kochana glowa do góry! Ja niedawno skończyłam 31 staramy się o pierwszego dzidziusia, jak narazie to mój jajnik postaral się o cyste teraz coraz więcej kobiet zaczyna starania w tym wieku. Ja się tym nie przejmuje, jak będzie to będzie i będziemy bardzo szczęśliwi! A jak nie to nie będziemy płakać, mamy tyle marzeń i planów, ze jest co robić. Nastaw się pozytywnie, wypisz sobie jakie masz plany, marzenia, co Cię uszczesliwia! Ginekolog mi w piatek powiedział, ze wszystko siedzi w głowie i trzeba odrzucać negatywne myslenie bo ono tylko szkodzi. Trzymam za Ciebie kciuki aby smutek był tylko chwilowy i przesyłam dużo pozytywnej energii

Myśle, ze jakby cysta pękła to byś musiała prosto do szpitala jechać z bólu. Może to plamienia przedmiesiączkowe.
Dziękuje bardzo, bardzo za wsparcie!!!!
Stary 2016-01-24, 19:53   #898
natlem
Zadomowienie

A ja dostałam dziś @ czyli jest dobrze, po zabiegu przyszła 26dc. (nie wypadła, nie było wiadomo czy przyjdzie) i ten miesiąc musi się udać > nie będę z tż wychodzić z łóżka :-D. 10dc wybieram się na monitoring zobaczymy czy wszystko jest tak jak trzeba

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 19:55   #899
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
A ja dostałam dziś @ czyli jest dobrze, po zabiegu przyszła 26dc. (nie wypadła, nie było wiadomo czy przyjdzie) i ten miesiąc musi się udać > nie będę z tż wychodzić z łóżka :-D. 10dc wybieram się na monitoring zobaczymy czy wszystko jest tak jak trzeba
Super! Bardzo dobra wiadomość 😊

Stary 2016-01-24, 20:41   #900
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Hah powiem wam tak ja leżakuje aż usnę, a po przebudzeniu następna porcja działań i staran o małą Helenke😊

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości