|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Ci ginowie może i durni są ale coś tam się chyba znają do choroby Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż Badzia wróżbitę rozpracowała, to może i my byśmy dały radę chyba, że ten jej wróżbita to tak ciężki przypadek, że i koń by się połapał |
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
A mój mąż to ma gdzieś pełnię
A ty babo czekaj, nie pali się ![]() A propos męża i piwa, tez mi się przypomniało. Wczoraj rano trafiła tu dziewczyna, skurcze, szykowali ją na poród. No ale potem minęło zupełnie. I siedział tu jej mąż, dzwoni do kumpla i mówi: ty ja odwołałem to wyjście bo żona rodzi, ale tyyyy jednak nie rodzi, to mozemy iść. Ale wiesz nie więcej jak dwa piwka, bo może jednak znowu zacznie rodzić Focha mu walnęła ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tż jak wstaje co noc raz na siku to zawsze pyta co jest Kochanie jedziemy? ❤ żeby to tak szybko poszło ze coś poczuje i juz do szpitala i chwila moment po wszystkim ;-)
|
|
#2285 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do mnie raz na 3 dni mama dzwoni taka trochę przejęta i wypytuje co tam, jak tam. A tak to mam spokój z telefonami na szczęście :-P Na fejsie tylko czasem ktoś się odezwie z pytaniem jak się czuję. Więc u mnie nie ma paniki przedporodowej wśród rodzinki ![]() Cytat:
Ach, na wątku emocjonująco się robi, zaczyna się gorący okres
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Lucy tak na Ciebie liczyłam ze rozpoczniesz porody sn a tu psikus ;-) no ale lepiej poczekaj do jutra
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Kaaasi dobry :-D moj ma.taki sen twardy ze chyba mlotkiem w lep bym musiala jakbym zaczela rodzic :-P
|
|
#2288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajnie, że się nie umęczyłaś i , że tak szybko ![]() Dużo zdrówka dla Was !!! Cytat:
Witam ![]() Dwa pytania: - mam suchy kaszel- co mogę na to brać, żeby dziadostwo szybko przeszło? - Małgosia ma też suchy kaszel (pierwszy raz i nie bardzo wiem co robić), mamy syrop, gorączka 37,4'C- co mogę jej zrobić, żeby jej ulżyć? Byłyście wczoraj łaskawe z postami a ja zdychałam. Cały dzień całe ciało mnie bolało i myślałam, że jakaś większa choroba mnie bierze ale się zawzięłam i udawałam półżywą. TŻ mnie wykończył przez te swoje przeziębienie to i ja wczoraj i dziś symuluję z lekka. Noc tragiczna- byłam chyba 8-9 razy w wc. Usypiałam Małą. Koszmar. Ja mam poważne obawy jak to z dwójką będzie....
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Wymyśliłam 😊 beda racuchy 😊 a jutro machnę jakąś zupkę 😊
|
|
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, pisałam do Was od czasu do czasu, możecie nie pamiętać a potem przestałam pisać i wpadłam w wir przygotowań, szkoła rodzenia i inne rzeczy
Termin mam na 4 lutego, z OM 18 stycznia Teraz już wszystko gotowe i tylko czekanie mi pozostało dlatego tak się dłuuużą te ostatnie dni A tak to siedzę odpoczywam, żadnych skurczy bolesnych ani nic tylko okrutna ZGAGA Liczyłam dzisiaj na pełnię, tak pół żartem pół serio to traktuję, ale widzę, że coś się zaczyna dziać z tymi porodami więc chyba jednak pełnia działa ![]() Gratuluję tym mamom, które już urodziły i trzymam kciuki za wszystkie, przed którymi ten wielki dzień
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za symulacje :-* zdrowka:-* co malej mozesz dac nie wiem a co dla ciebie.. Moze naturalne sposoby?miodku duzo syrop z cebuli inhalacje.. Minpomagalo..
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia u nas na kaszel działa tylko sol baby tussi. Niczego innego już nie kupuję.
|
|
|
|
#2293 | ||
|
Zadomowienie
|
Aleee super ! gratulacje kochana ! zdrówka dla Ciebie i Leonka
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
będziesz mogła całować smyrać i rozmawiać ale to nie za dzieckiem a brzuszkiem będę tęsknić to inne doznania Mówiłam rano do tż ze twardo się trzymamy mimo pełni a tu takie niespodzianki zraza a jutro nasz wielki dzień !!
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Lola będziemy trzymać kciuki ✊ ja jutro pierwsze ktg 😊
Dzieci zadowolone z racuchów 😊 ja też bo się nie narobiłam a chętnie jedzą 😊 |
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już widzę oczyma wyobraźni imprezę, którą urządzi jak ona urodzi |
|
|
|
|
#2296 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że masz już Leonka przy sobieCytat:
![]() zaczęło się dziać
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też będą racuszki ale na kolacje ostatni dzień to trzeba zaszaleć
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o porcje glodowe, tu nie ma co narzekać. Ale pogwalcone są wszelkie zasady jakie się da Jestem na 6 ścio posiłkowej bezmlecznej, a rano potrafia zaserwowac biały twaróg czy zupę mleczną. Tlusta żylastą wędlinę, chleb "razowy" który koło razowego to nawet nie leżał. Nawet go nie biorę, mąż codziennie dowozi mój sprawdzony. Dzień w dzień ziemniaki do obiadu, mimo ze na rozpisce wisi kasza, którą kocham, ale kobitka jej nie daje bo mówi: przecież to niedobre, chce to pani?? Dodatek to wiecznie duszona marchewka lub buraki, ktore jak wiadomo mają po gotowaniu wysoki indeks glikemiczny A najczęściej to w ogole dają to samo co innym bo nic innego nie ma Dobrze że obok sali mam lodówkę, mogę stosować dietę jak w domu, choć logistycznie to bardzo ciężkie, zeby mi mąż dał radę te pudełeczka w domu wyszykować.Problem w tym nastąpił, że teraz już i ta dieta przestała sprawnie starczać. No ale chociaż kontrolują wody, łożysko więc to mnie uspokaja. Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#2299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2300 |
|
Mamusia Luty 2016
|
AAAAAAAAAA
Amb wielkie gratulacje Dużo uściskow i zdrówka dla Was
|
#2301 | |||
|
Rozeznanie
|
Chłopaki szaleją na podwórku, to ja mam chwilę na wizaż
![]() Wczoraj byliśmy w kinie na Alvinie Fajnie już tak w 4 się wybrać Taki dwulatek, to już jest bezproblemowe dziecko Ahh bo kolejny weekend mija, kiedy mogłabym w miarę spokojnie jechać z tż na porodówkę a tu nic. No ale co zrobić Pierwszy po, drugi przed, ale cc i nic mnie nie brało. Także kapa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2302 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- W ogóle mamy pierwszą mamusie SN
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda słów, naprawdę.A ja już po ćwiczeniach z balonikiem i po masażu krocza Upiekłam też ciasto czekoladowe, bo ostatnio z tż mamy ciągoty do słodkiego, a na obiad pewnie makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym będzie.
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Aga doczekasz się 😊 nic się nie martw 😊
|
|
|
|
#2305 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Ciesze sie, ze moglam ci taka super atrakcje zapewnic Trzymam kciuki za jutro zeby poszlo sprawnie i zebys szybko wstala na nogi ![]() ![]() ![]() klask i:Justkasia trzymam kciuki!!!! Witam sie z poludnia zaczelam go opierniczac, ze dal mi tyle spac a tez, ze a niby co masz robic? Jesu przeciez ja mam jeszcze pierdylion rzeczy do zrobienia a w tygodniu nie zrobie bo po pracy padam na sofe jak zgnily ziemniak. Takze troche nadrobilam i lece dziewczyny sie ogarniac. Nie moge znalezc mojej koszuli do karmienia a taka byla super wiec musze pojechac kupic nowa i jeszcze kilka rzeczy mi brakuje.
|
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że pospałaś chociaż jeden dzień daj spokój ja koszule zamówiłam na ebay bo nie mogłam nigdzie znaleźć rozpinanej
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja może jutro sobie w końcu sprawie koszulę. O ile jakas sprosta moim wymaganiom 😉 |
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Mój małż od początku mojej ciąży wstawał więcej razy na siku niż ja
![]() Mi też się nie spieszy, najlepiej wytrzymać jak nadłużej się da. Dla dzidziusia co oczywiste, ale dla mojego spokoju tez hehe ![]() Chyba,że faktycznie coś z łożyskiem nie tak albo przepływami, wtedy trzeba się zdać na lekarzy. U mnie łożysko cacy, zero zwapnień
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to M jest w ciąży 😉 waga rośnie, zachcianki i siku w nocy po kilka razy 😉 nieraz jak gdzieś jedziemy to dojedziemy pól drogi a jemu juz się chce...
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedno ciało
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

więc wolałabym za długo z tym wapniejącym łożyskiem nie chodzić....
Ci ginowie może i durni są ale coś tam się chyba znają do choroby 
Chociaż Badzia wróżbitę rozpracowała, to może i my byśmy dały radę
chyba, że ten jej wróżbita to tak ciężki przypadek, że i koń by się połapał 

klask i:
jedno ciało