Czy lubicie byc blade????? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-03, 15:11   #31
agatkaz88
Zakorzenienie

Dot.: Czy lubicie byc blade?????

tak , uwielbiam byc biała. jeszcze rok temu z tym walczylam, teraz kocham blada skore

moim zdaniem wygląda ślicznie , a ciemne włosy + blada skóra to juz w ogóle.

a i ktos tu wyzej napisał, ze jak "kilka razy sie pojdzie to nic sie nie stanie". a własnie, ze stanie sie. juz po 10 pobytach w solarium na rok staje sie to bardzo szkodliwe, solarium ma wpływ rakotwórczy i bardzo niszczy skóre. nie mówiac juz jak sie chodzi czesciej
Stary 2007-10-03, 15:13   #32
°Alchemia
Zadomowienie

Byłoby, bo chodzi o promieniowanie (które "działa" cały czas, nawet jak słonce za chmurami). Stąd ochorna filtrami i unikanie opalania ogólem. A solarium w szczególe

To trochę jak z paleniem papierosów, niby można na raka płuc zachorować, ale "jeden papierosek raz na jakiś czas nie zaszkodzi" i jeden zachoruje, inny nie. Ale ryzyko jest i wiele osób podejmuje je, bo lubią palić. Z solarium(opalaniem generalnie) jest podobnie (może ). Przecież nie zmarszczysz się i nie umrzesz od kilku wizyt, ale co będzie ze skórą za kilka lat, tego nie wie nikt
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:14   #33
julittaa22
Zadomowienie

Post Dot.: Czy lubicie byc blade?????

A mi sie nie podoba blada skora i tyleI nie wczuwajcie sie tak bardzo bo bedziecie mialy zmarszczki
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:15   #34
201710120930
Konto usunięte

Co komu pasuje i w czym mu do twarzy.
Tak jak można byc opalonym i ..opalonym czyli albo' śliczną' skwareczką albo delikatuśnie muśniętą ;i wtedy fakt dodaje to uroku .Troszke błyszczyku na usta i gód.
Tak samo z bladością . Piękna porcelanowa cera mniam miodzio.
Nie moge sie napatrzeć na Bre z Gotowych
Ale brr trupia bladość czy anemiczna podkreslona jeszcze czarną krechą mnie sie tam nie podoba .A nastoletnie 'czarne wdowy' nad sobą ręce załamią jak na fotki po latach spojrzą

Ja tez sie nie opalam i nie lubię i nudzi mnie to i zadnych sobie ideologii o śmiercionosnym słońcu nie dopowiadam .Ide na rower to biore czapke z daszkiem -cała moja ochrona .Zmarszczek zero
Raz w życiu byłam strzaskana przez słońce na maksa i wtedy prawdopodobnie miałam oczy niebieskie jak lazurowe niebo
No trudno jakoś zrezygnuję z intensywności koloru gałki ocznej a zostanę przy bielszych odcieniach karnacji
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:16   #35
°Alchemia
Zadomowienie

Ech, widzę, ze nie ma szans na fajną dyskusję. Lepiej wykpić To trza było wątku nie zakładać.
Stary 2007-10-03, 15:17   #36
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
A mi sie nie podoba blada skora i tyleI nie wczuwajcie sie tak bardzo bo bedziecie mialy zmarszczki
No więc Tobie się nie podoba, nam tak. Czy to takie dziwne, że każdy ma inny gust?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:17   #37
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
To od wczuwania robią się zmarszczki ?
Sądziłam,że prędzej śmiech je powoduje .

Ja się zawsze wczuwam (cokolwiek to znaczy) i jakoś nie mam zmarszczek .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:18   #38
julittaa22
Zadomowienie

Alchemia nie przesadzaj tylko wyluzuj troche,nikogo nie chce wykpic poprostu mam swoje zdanie i chcialam poznac wasze.A takie zadziorne dyskusje sa najlepsze

Fresa jesli nie rozumiesz o co mi chodziło to szkoda...Powiem tak złość pieknosci szkodzi

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2007-10-03 o 15:23 Powód: Post pod postem
Stary 2007-10-03, 15:21   #39
°Alchemia
Zadomowienie

W jakim sensie lepsze? Ja jestem spokojna, myślałam tylko, że masz jakies ciekawe argumenty, ale się przeliczyłam trochę
Stary 2007-10-03, 15:22   #40
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Poprostu bylam ciekawa jakie sa argumenty za i przeciw i czy lubicie blada karnacje
Skoro byłaś ciekawa odpowiadamy albo trzeba było wpisać ten temat w wyszukiwarkę, gdyż wątków na ten temat było multum.

Cytat:
Alchemia nie przesadzaj tylko wyluzuj troche,nikogo nie chce wykpic poprostu mam swoje zdanie i chcialam poznac wasze.A takie zadziorne dyskusje sa najlepsze
Najlepsze? dla kogo?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:23   #41
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Fresa jesli nie rozumiesz o co mi chodziło to szkoda...Powiem tak złość pieknosci szkodzi
Ciągłe wywalanie języka też

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 15:24   #42
julittaa22
Zadomowienie

To trzeba miec argumenty za opaloną skóra...hmm powiem ci tak poprostu zdrowiej wyglada a to czy szkodzi czy nie to wszyscy wiemy i nie bede tego podwazac bo nie jestesm idiotka ktora bedzie sie upierac ze slonce czy solarium nie szkodzi skorze bo dobrze wiem ze tak nie jest...Poprostu jak Dla Mnie ladniej wyglada i tyle.Przy jasnej karnacji dobrze wygladaja tylko dziewczyny o nieskazitelnej cerze i chyba z tym sie zgodzicie.
Stary 2007-10-03, 15:25   #43
Jelonek
Zakorzenienie

Julittaa22 nie dubluj postów, korzystaj proszę z opcji edycji lub multicytowania.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:26   #44
°Alchemia
Zadomowienie

Cytat:
Przy jasnej karnacji dobrze wygladaja tylko dziewczyny o nieskazitelnej cerze i chyba z tym sie zgodzicie.
Dokładnie. Jasna, perfekcyjna cera + plus ciemne włosy (dla mnie ideał )
Stary 2007-10-03, 15:26   #45
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Najlepsze? dla kogo?

dla czytajacych :P

aczkolwiek, zalezy co rozumiemy pod pojeciem " zadziorna dyskusja" :P

Jezeli poziom pewnych wypowiedzi jest wyjatkowo niski, wtedy nawet czytelnicy znudzeni dniem powszednim i chetni na zadziorki wizazowe, rezygnuja :P
Stary 2007-10-03, 15:28   #46
narcy
Wtajemniczenie

widze że gorący wątek

ja jestem naturalną blondynką i mam jasnobrązową/lekko złotą karnację. i powiem wam szczerze, że nigdy nie myślałam kategoriammi typu "czy lubię być opalona czy blada". naturalne dla mnie jest to, że latem jestem opalona bo słońce łatwo mnie "łapie" i tyle. jak jestem blada to nie ubolewam, zwyczajnie mi to wisi.

ale podobają mi się blade dziewczyny

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:29   #47
isa666
Zakorzenienie

Ten temat był już wałkowany chyba z milion razy i zawsze będą osoby za jasną cerą i te, które w solarium i opalaniu nie widzą nic złego mimo tłumaczeń, że jest to niezdrowe

Ja mam jasną cerę, lubię być blada, nawet specjalnie się filtruję i skrobiuję żeby jeszcze bardziej blado wyglądać, bo mi się tak podoba i już I mnie nie interesuje, że ktoś patrzy na mnie jak na dziwadło, bo wyglądam jak śmierć
Stary 2007-10-03, 15:30   #48
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
.Przy jasnej karnacji dobrze wygladaja tylko dziewczyny o nieskazitelnej cerze i chyba z tym sie zgodzicie.
Z tym to się zgadzam,jak najbardziej.

Sama mogę się takową pochwalić ,pudru nigdy nawet w dłoni nie miałam -nie mam czego ukrywać ,bo nie mam ani wyprysków,ani rozszerzonych porów .I dlatego do twarzy mi w bladości-naturalnej .

Stary 2007-10-03, 15:30   #49
Papiszynka
Zakorzenienie

julittaa22 nie przesadzaj, kazdy ma swoje zdanie i tyle.
Ja uwazam ze bladosc czasami moze byc ladna ale... ja na siebie blada nie moge patrzec. Mam taka cere, ze jak jest blada to jest cala w czerwonych plamach i w ogole, dlatego tez czasami chodze na solarium lub ewentualnie ratuje sie balsamem brazujacym. Dochodzi tez inna sprawa, wlasciwie 2 inne sprawy zwiazane z brakiem opalenizny ale nie bede sie na ten temat rozpisywac jest mi obojetne czy ktos jest blady czy nie, czy bedzie mial zmarszczki czy nie - w sumie nie moja sprawa. Ale uzywanie filtra 50 w zimie, i chowanie sie przed sloncem jak sie tylko da uwazam za przesade... Nie wiem jak wy ale ja z braku slonca wpadam w lekka melancholie (zeby nie napisac depresje) , nie potrafilabym sie przed nim chowac

Ktos tam napisal o bladej Angelinie Jolie - chyba Angeliny nie widzialas
http://facet.wp.pl/gid,8814511,img,8...l?ticaid=14930
http://j.luxlux.pl/l816/f6453d890026...1ed/234916.jpg
http://entimg.msn.com/i/150/News/Jun..._150x200-c.JPG
Faktycznie - blada jak sciana
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 15:31   #50
alufa
Zakorzenienie

z natury jestem blada jak ściana. czasami czerwona jak burak ale to inna bajka... lubię kolor swojej cery, ale w połączeniu z genetycznie (jak sądzę) podkrążonymi oczami nie wygląda to zbyt atrakcyjnie. powiem tak - przywykłam. nie lubię, natomiast gdy ktoś czepia się mojej bladości (np. wmawianie mi anemii) jak i również sytuacji, w których pomarańczowe dziewczęta mówią, że zdałoby mi się solarium

pomijam plamy na twarzy po samoopalaczu lub pół kilo pudru, który jest także na stójce kurtki bo to się nadal widuje
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:33   #51
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
A mnie razi oogólnianie,że jeśli nawet ktoś pójdzie z pare razy na solarium,to jest spieczoną skwarką.Nie wiem,komuś żal pupe ściska czy co??
A ten żal to za czym?

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
Zresztą co innego bladość a co innego jasna karnacja.
O właśnie

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5441490]I skąd wniosek że jasna skóra= zmęczona twarz? A osoby ze śniadą cerą już nie mogą mieć zmęczonej twarzy? [/quote]

Też mnie to zastanowiło, bo jestem "jasna" z natury, opalać się po prostu nie lubię i nawet nie chodzi tu o kwestie zdrowotne - nie lubię i już .
I nie sądzę, żeby moja skóra wyglądała na zmęczoną czy niezdrową...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez °Alchemia Pokaż wiadomość
Ech, widzę, ze nie ma szans na fajną dyskusję. Lepiej wykpić To trza było wątku nie zakładać.

Cytat:
Alchemia ma wyluzować...?

Cytat:
A kto się złości?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:33   #52
julittaa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
julittaa22 nie przesadzaj, kazdy ma swoje zdanie i tyle.
Ja uwazam ze bladosc czasami moze byc ladna ale... ja na siebie blada nie moge patrzec. Mam taka cere, ze jak jest blada to jest cala w czerwonych plamach i w ogole, dlatego tez czasami chodze na solarium lub ewentualnie ratuje sie balsamem brazujacym. Dochodzi tez inna sprawa, wlasciwie 2 inne sprawy zwiazane z brakiem opalenizny ale nie bede sie na ten temat rozpisywac jest mi obojetne czy ktos jest blady czy nie, czy bedzie mial zmarszczki czy nie - w sumie nie moja sprawa. Ale uzywanie filtra 50 w zimie, i chowanie sie przed sloncem jak sie tylko da uwazam za przesade... Nie wiem jak wy ale ja z braku slonca wpadam w lekka melancholie (zeby nie napisac depresje) , nie potrafilabym sie przed nim chowac

Ktos tam napisal o bladej Angelinie Jolie - chyba Angeliny nie widzialas
http://facet.wp.pl/gid,8814511,img,8...l?ticaid=14930
http://j.luxlux.pl/l816/f6453d890026...1ed/234916.jpg
http://entimg.msn.com/i/150/News/Jun..._150x200-c.JPG
Faktycznie - blada jak sciana

Ja tez chowanie sie przed sloncem uwazam za przesade i dlatego zima jak go nie ma lubie pojsc na solarium a teraz uwaga JASNA CERA ALE TYLKO BEZ MAKAMENTÓW jesli sa jakies pryszczyki lub inne rzeczy wyglada to okropnie.
Stary 2007-10-03, 15:36   #53
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
a teraz uwaga JASNA CERA ALE TYLKO BEZ MAKAMENTÓW jesli sa jakies pryszczyki lub inne rzeczy wyglada to okropnie.
Jak się ma wypryski, to nawet opalenizna tego nie ukryje. A co mają zrobić dziewczyny o jasnej i niedoskonałej cerze? Iść na solarium? To trochę tak, jak kupowanie ciemnych ubrań, bo "wolniej sie brudzą niż jasne". Nikt normalny nie będzie chodził do solarium po to, aby ukryć pryszczyki pod opalenizną.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:37   #54
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga JASNA CERA ALE TYLKO BEZ MAKAMENTÓW jesli sa jakies pryszczyki lub inne rzeczy wyglada to okropnie.
Moja nie ma mankamentów .

A pryszcze i inne rzeczy wygladają też brzydko przy opalonej buzi-sztuczne słońce przecież nie zakrywa tych mankamentów.
A już nie ma nic gorszego niż przykrywanie pryszczyków warstwami pudrów-zamiast leczenia .

Stary 2007-10-03, 15:38   #55
Chii1986
Zakorzenienie

Racja,każdy robi to co lubi. Ja tam specjalnie przed słońcem się nie kryję, obfiltrowywanie się przy każdej okazji to dla mnie przesada, ja się opale to nie marudze-pare miesięcy fajnie być innym niż cały rok (poza tym mnie słoneczko i tak nie łapie ). Każdy ma swój rozum i jeśli chce to niech chodzi na solarium czy opala się na słoneczku...jak chce to niech się obfiltrowywuje. Dla mnie każda skrajność w tym wypadku jest zła.
Niedoskonałości wyglądają źle na opalonej i na jasnej skórze...ale chyba najlepiej wyglądają na naturalnej ..solarium raczej nie poratuje, raczej dermatolog...
Stary 2007-10-03, 15:38   #56
julittaa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Jak się ma wypryski, to nawet opalenizna tego nie ukryje. A co mają zrobić dziewczyny o jasnej i niedoskonałej cerze? Iść na solarium? To trochę tak, jak kupowanie ciemnych ubrań, bo "wolniej sie brudzą niż jasne". Nikt normalny nie będzie chodził do solarium po to, aby ukryć pryszczyki pod opalenizną.

Oczywiscie ze nie musza na solarium ale moga uzyc krem brazujacy na przyklad ale widze ze odbiegamy od tematu.Bo to wy staracie sie udowodnic ze jasna cera jest ok i mnie atakujecie bo mam inne zdanie..dziwne troche
Stary 2007-10-03, 15:38   #57
Justyneczkaa
Raczkowanie

Hehe nie przesadzajcie dziewczyny, czepiacie sie autorki tematu, przeciez można bronić swoich racji nie wyśmiewając czy nie czepaijąc się racji innych. Co do tematu, nie lubie być blada, nie podoba mi się biała cera. Lubię śniadą cerę, taką lekko brązową i tylko taka mi się podoba.
Justyneczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 15:39   #58
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez chowanie sie przed sloncem uwazam za przesade i dlatego zima jak go nie ma lubie pojsc na solarium a teraz uwaga JASNA CERA ALE TYLKO BEZ MAKAMENTÓW jesli sa jakies pryszczyki lub inne rzeczy wyglada to okropnie.
A widziałaś jak wyglądają pryszcze, krostki, wysypka u Murzynek i Mulatek??? To jest dopiero tragedia...
I co mam iść do solarium, żeby ukryć krostki na twarzy? Ja wolę użyć korektora...
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:40   #59
julittaa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyneczkaa Pokaż wiadomość
Hehe nie przesadzajcie dziewczyny, czepiacie sie autorki tematu, przeciez można bronić swoich racji nie wyśmiewając czy nie czepaijąc się racji innych. Co do tematu, nie lubie być blada, nie podoba mi się biała cera. Lubię śniadą cerę, taką lekko brązową i tylko taka mi się podoba.

Dzieki
Stary 2007-10-03, 15:40   #60
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie ze nie musza na solarium ale moga uzyc krem brazujacy na przyklad ale widze ze odbiegamy od tematu.Bo to wy staracie sie udowodnic ze jasna cera jest ok i mnie atakujecie bo mam inne zdanie..dziwne troche
To samo można powiedzieć o Tobie .
Za wszelką cenę starasz się nas przekonać,że opalona cera jest ok i wyglada zdrowo-co wcale nie jest prawdą .

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości