Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-24, 13:56   #2311
re_nata
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Amb gratulacje nasza pierwsza dzidzia sn pozdrowienia od wizazowych cioci

justkasia trzymam kciuki, pewnie już masz maluszka

czekamy na relacje
Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
To się po prostu w głowie nie mieści, że w szpitalu takie dziadowskie i niedostosowane do stanu zdrowia pacjenta żarcie podają Szkoda słów, naprawdę.

A ja już po ćwiczeniach z balonikiem i po masażu krocza Upiekłam też ciasto czekoladowe, bo ostatnio z tż mamy ciągoty do słodkiego, a na obiad pewnie makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym będzie.
ciasto czekoladowe chciałabym ale kiepska ze mnie kucharka, a tak mam ochotę na "coś"
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja może jutro sobie w końcu sprawie koszulę. O ile jakas sprosta moim wymaganiom 😉
ja kupiłam 2 ale za dużych wymagań nie miałam, bo to tylko do szpitala, później wracam do koszulki i spodenek
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mój małż od początku mojej ciąży wstawał więcej razy na siku niż ja teraz się wyrównało

Mi też się nie spieszy, najlepiej wytrzymać jak nadłużej się da. Dla dzidziusia co oczywiste, ale dla mojego spokoju tez hehe
Chyba,że faktycznie coś z łożyskiem nie tak albo przepływami, wtedy trzeba się zdać na lekarzy. U mnie łożysko cacy, zero zwapnień
Cytat:
U nas to M jest w ciąży 😉 waga rośnie, zachcianki i siku w nocy po kilka razy 😉 nieraz jak gdzieś jedziemy to dojedziemy pól drogi a jemu juz się chce...
a mój też ma większe zachcianki niż ja, a jak go wysyłałam do sklepu zeby mi coś kupił... to mi kupował krakersy a ja ich nie cierpię i zawsze mu to powtażam, a i tak mi je kupuje

moja noc znów nie przespana, i mega zgaga i pierwszy raz bolało mnie spojenie chyba się rozciąga...
w ogóle nie wygodnie spac mi na lewym boku, i zawsze mnie od tego ucho boli
a dziś mam dzień leniucha łóżko, tv i laptop
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 13:59   #2312
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Aha: miałam sn, 3 godz 25 min od pierwszego skurczu... Pomiar tym "kątomierzem" wykazał, że może być ciężko niby z sn, a tu zonk. Opiszę poród jak się wyśpię Leon zdrowy, ale malutki-2650, 52 cm Urodzony o 1:25. Dobranoc!

Justkasia-będzie dobrze !!!
Gratulacje fajnie ze tak ekspresowo poszło
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 14:00   #2313
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja mam takie wymaganie żeby byla dluzsza a nie przed kolano 😊

No mój zachcianki ma konkretne- pizza, chipsy, ciastka, cukierki...no wiecznie cos...codziennie wieczorem cos wtrynia...a ja tylko owoce 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 14:02   #2314
marciar7
Zakorzenienie

Ja odkad nie pije w ciazy a moj pil to ja na drugi dzien mialam kaca :-\ a za to on tyl prawie razem ze mna :-D
Stary 2016-01-24, 14:05   #2315
agaczilla21
Zakorzenienie

Mojego ostatnio tak piwo zamula ze nie pije 😊
Stary 2016-01-24, 14:14   #2316
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam takie wymaganie żeby byla dluzsza a nie przed kolano 😊

No mój zachcianki ma konkretne- pizza, chipsy, ciastka, cukierki...no wiecznie cos...codziennie wieczorem cos wtrynia...a ja tylko owoce 😊
o to może być ciężko taką znależć...

marciar7- hahaha to u mnie podobnie
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 14:20   #2317
Elena_22
Wtajemniczenie

Witam lutóweczki
co ja widzę, co ja paczę- pierwsze porodu sn!pełnia działa, a to dopiero początek
Amb- ogromne gratulacje i buziaki dla Was!poszło błyskawicznie, też tak chcę .
Justynka- trzymaj się dzielnie, chyba, ze u ciebie też juz po wszystkim, to gratulacje .
Powiem szczerze, jak przeczytałam wpis Amb, to pierwsze co pomyślałam, że nas wkręca .

Lamia- gratuluję mądrego synka, masz prawo być dumna i mów to Michałkowi . Moja niedawno skończyła 6 lat, ale też nie ma problemów z czytaniem, choć nie czyta "oczami" tylko rusza buzią .

Ja wczoraj prawie nic nie miałam do roboty, więc się leniłam, a co , cały dzień na czytaniu- córka czytała Kubusia Puchatka, ja Szopkę , poszłam spać dopiero o 23:10, bo musiałam skończyć książkę (przeczytałam w 1 dzień, tak mnie wciągnęła).
Dziś tylko obiad zrobiłam ( dewolajki z żółtym serem, ogórkiem konserwowym i papryką, do tego ryż i surówka z czerwonej kapusty) i rurki z bitą śmietaną, bo szybko się robi .

Niedawno zadzwoniła moja mama- ma półpaśćca i niestety szybko do nas nie przyjedzie, bo lekarz mówił, że to może być groźne dla ciężarnych. Buuuu....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Niekoniecznie, ja swoje kupiłam w textilu i obie są za kolano, jedna nawet prawie do pół łydki, a ja wysoka jestem i zawsze dla mnie wszystko za krótkie były. Nie lubię koszul i nie mam zamiaru długo ich używać (tzn. tylko szpital) więc takie mi wystarczą, a kosztowały tylko po 18 zł. Aha- i po praniu nic się z nimi nie stało- aż w szoku byłam
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 14:25   #2318
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie...a ja przynajmniej jedną bym chciała dłuższą...do porodu może być krótsza ale na potem by mi stykła taka żeby zakryć moje grube uda

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Elena ja mam 1.70 ale jak mi się zatrzyma na cyckach i brzuchu to obawiam się że koniec końców i tak będzie przed kolano...
Stary 2016-01-24, 14:30   #2319
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Koszule, ehhh taką sobie piękną sprawiłam do porodu za tyle piniędzy że szkoda gadać jak skończy się na cesarce to się wkurzę A do karmienia są takie fajne rozpinane, na allegro. Ja pół ciąży w koszulach takich cos ala tunika śpię bo w mich ulubionych top+bokserki nie chciałam uciskać brzusia.

Mój chłop za to nie ma zachcianek ma za to humorki nawet gorsze niż te ciążowe no i skłonność do focha Do toalety nocą wstaję 2 do 5 razy i tak praktycznie od początku ciąży...

A jaki miałam sen że byłam u kogoś w gościach i powiedziałam że to już 39tc (własnie nam się zaczyna ) i ja już mogę pić i piłam drineczki Hehe
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 14:30   #2320
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie...a ja przynajmniej jedną bym chciała dłuższą...do porodu może być krótsza ale na potem by mi stykła taka żeby zakryć moje grube uda

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Elena ja mam 1.70 ale jak mi się zatrzyma na cyckach i brzuchu to obawiam się że koniec końców i tak będzie przed kolano...
Ja mam 1.72, ale cycków mi brakuje . To może większy rozmiar? ja tak zawsze kombinuję- jak chcę coś dłuższego, to biorę większe, bo zazwyczaj rzeczy są wtedy dłuższe i najwyżej zwężam . Udka ja też mam, niestety i nie chce ludzi straszyć takimi widokami .
Stary 2016-01-24, 14:30   #2321
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, urodziłam o 1:25 Pełnia działa
Gratulacje
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 14:33   #2322
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Gratulacje
Kto to się obudził
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 14:35   #2323
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja mam 1.72, ale cycków mi brakuje . To może większy rozmiar? ja tak zawsze kombinuję- jak chcę coś dłuższego, to biorę większe, bo zazwyczaj rzeczy są wtedy dłuższe i najwyżej zwężam . Udka ja też mam, niestety i nie chce ludzi straszyć takimi widokami .
No ja i tak potrzebuję duuuży rozmiar więc obawiam się że może nie być takiego co by mi odpowiadał...

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Kto to się obudził
Figa o tym samym pomyślałam
Stary 2016-01-24, 15:08   #2324
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Witam lutóweczki
co ja widzę, co ja paczę- pierwsze porodu sn!pełnia działa, a to dopiero początek
Amb- ogromne gratulacje i buziaki dla Was!poszło błyskawicznie, też tak chcę .
Justynka- trzymaj się dzielnie, chyba, ze u ciebie też juz po wszystkim, to gratulacje .
Powiem szczerze, jak przeczytałam wpis Amb, to pierwsze co pomyślałam, że nas wkręca .

Lamia- gratuluję mądrego synka, masz prawo być dumna i mów to Michałkowi . Moja niedawno skończyła 6 lat, ale też nie ma problemów z czytaniem, choć nie czyta "oczami" tylko rusza buzią .

Ja wczoraj prawie nic nie miałam do roboty, więc się leniłam, a co , cały dzień na czytaniu- córka czytała Kubusia Puchatka, ja Szopkę :, poszłam spać dopiero o 23:10, bo musiałam skończyć książkę (przeczytałam w 1 dzień, tak mnie wciągnęła).
Dziś tylko obiad zrobiłam ( dewolajki z żółtym serem, ogórkiem konserwowym i papryką, do tego ryż i surówka z czerwonej kapusty) i rurki z bitą śmietaną, bo szybko się robi :.

Niedawno zadzwoniła moja mama- ma półpaśćca rosi:i niestety szybko do nas nie przyjedzie, bo lekarz mówił, że to może być groźne dla ciężarnych. Buuuu....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Niekoniecznie, ja swoje kupiłam w textilu i obie są za kolano, jedna nawet prawie do pół łydki, a ja wysoka jestem i zawsze dla mnie wszystko za krótkie były. Nie lubię koszul i nie mam zamiaru długo ich używać (tzn. tylko szpital) więc takie mi wystarczą, a kosztowały tylko po 18 zł. Aha- i po praniu nic się z nimi nie stało- aż w szoku byłam
Lekarz ma rację. Półpaśca wywołuje wirus ospy, przechodzą go osoby które miały ospę i wirus się reaktywował... Współczuję mamie- straszna choroba

Zalegam w łóżku, bolą mnie migdałki i jestem jakaś zdechła TŻ zakzał mi wstawać. Mówi ze cały tydzień ja się nimi zajmowałam, więc teraz jego kolej... Nawet obiad zjadłam w łóżku

Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 15:21   #2325
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Amb

Moje gratulacje !!!!!

Super ze udało się sn

Ja wieczorem wejdę ponadrabiac bo teraz wpadliśmy w ciąg serialowy od rana

I zamawiamy sokowirowke

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 15:21   #2326
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Kto to się obudził

Masz mnie obudziłam się o 13
Ale miałam koszmarną noc ... Zgaga gigant o 4 łaziłam po mieszkaniu i już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić
Stary 2016-01-24, 15:27   #2327
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Masz mnie obudziłam się o 13
Ale miałam koszmarną noc ... Zgaga gigant o 4 łaziłam po mieszkaniu i już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić
Ja mam nieraz taką zgagę że mam uczucie jak by mi zaraz para z uszu miała iść...
Stary 2016-01-24, 15:46   #2328
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam nieraz taką zgagę że mam uczucie jak by mi zaraz para z uszu miała iść...
Niom masakra. Mi się normalnie kwas z żołądka cofał do gardła i nie mogłam się położyć.
Stary 2016-01-24, 15:54   #2329
marciar7
Zakorzenienie

A ja jak w nocy sie obudzilam i zobaczylam ze Amb urodziła to ucieszyłam się a potem oblałam zimnym potem ze strachu ze u mnie tez się zacznie
Stary 2016-01-24, 16:07   #2330
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Amb

ja kupiłam 2 ale za dużych wymagań nie miałam, bo to tylko do szpitala, później wracam do koszulki i spodenek

a mój też ma większe zachcianki niż ja, a jak go wysyłałam do sklepu zeby mi coś kupił... to mi kupował krakersy a ja ich nie cierpię i zawsze mu to powtażam, a i tak mi je kupuje

moja noc znów nie przespana, i mega zgaga i pierwszy raz bolało mnie spojenie chyba się rozciąga...
w ogóle nie wygodnie spac mi na lewym boku, i zawsze mnie od tego ucho boli
a dziś mam dzień leniucha łóżko, tv i laptop
Współczuję nieprzespanej nocy! Co do leżenia na lewym boku, to ja też długo nie wytrzymuję, raptem kilkanaście minut. Potem mi cała strona cierpnie i przekręcam się na prawy. A jak na chwilkę się na plecach położę, to mnie bóle w krzyżu łapią. Ech, tak źle i tak niedobrze
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja odkad nie pije w ciazy a moj pil to ja na drugi dzien mialam kaca :-\ a za to on tyl prawie razem ze mna :-D
Hehe, to tak jak u nas. Tż się okrąglutki zrobił ostatnio. U mnie z kolei tylko brzuch wywaliło, nie przytyłam dużo przez kilkumiesięczne wymioty.
Stary 2016-01-24, 16:11   #2331
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Dziewczyny mnie rozbawił Tż jak był na święta..wstaję w nocy x razy do łazienki...a ten za którymś razem pyta gdzie idę pozwiedzać mieszkanie mu powiedziałam
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 16:19   #2332
agaczilla21
Zakorzenienie

Mi żadna pozycja do snu nie odpowiada. Na plecach nie dam rady bo ciężko się oddycha, jak na lewym to mnie narabia nóżkami tak że muszę się przekręcić na prawy a jak na prawym to znów odwrotnie...I bądź tu człowieku mądry...W poprzednich ciążach nie miałam takiego problemu...U mnie co ciąża to gorzej z różnymi dolegliwościami...
Stary 2016-01-24, 16:56   #2333
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Lekarz ma rację. Półpaśca wywołuje wirus ospy, przechodzą go osoby które miały ospę i wirus się reaktywował... Współczuję mamie- straszna choroba

Zalegam w łóżku, bolą mnie migdałki i jestem jakaś zdechła TŻ zakzał mi wstawać. Mówi ze cały tydzień ja się nimi zajmowałam, więc teraz jego kolej... Nawet obiad zjadłam w łóżku

Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka
Oj, nieprzyjemna choroba, tym bardziej, że mamie wywaliło to na twarzy, jest opuchnięta i obolała- lekarz mówił jej, ze dolegliwości mogą utrzymywać się nawet pół roku, ale ciekawe, ile czasu się zaraża? Bo mama chciała zając się domem i moją mała, kiedy ja będę po porodzie w szpitalu, i boi się, żeby małego nie zarazić .
U nich na wsi chyba jakiś wirus krąży, bo kilka osób teraz na to choruje i to w najbliższym sąsiedztwie .

Mi jakoś dziwnie jest, już nie mówię o tych bólach brzucha, spięciach, kościach łonowych itd, tylko jakoś tak dziwnie, nie umiem tego wyjaśnić , na dodatek opuchły mi dziąsła i podniebienie i z apetytem słabo...

Od razu mówię, że nie wybieram sie rodzić, jeszcze co najmniej 2 tyg. chcę być w dwupaku .
Stary 2016-01-24, 17:00   #2334
agaczilla21
Zakorzenienie

U nas na wiosce ospa panuje...Nasze dzieci rok temu miały kontakt z wirusem ale ich nie złapało...
Stary 2016-01-24, 17:05   #2335
zonameza90
Raczkowanie

Hej u nas szalona niedziela. Moi rodzice byli na obiedzie i jakos zleciało. Gratuluję szczęśliwych porodów. Jednak pełnia działa 😄 Co do półpaśca to przechodziłam dwa razy a ospy ani razu.

Wiecie, ja to juz mogłabym urodzić.. Jest mi juz ciężko i tylko wkurzam się na wszystko... Masakra jakaś...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 17:24   #2336
Elena_22
Wtajemniczenie

Moja ospę przechorowała, jak miała 4 latka, akurat były ferie w przedszkolu, ale 3-4 dni i po sprawie . Nie lubiła smarowania tym pudrem, ale lek przeciwwirusowy to już chętnie brała, z jednej strony mamy dobrze, bo lubi wszelkiej maści leki,i nigdy nie było problemu z podaniem jej czegokolwiek ale z drugiej- czy to nie dziwne, ze dziecko taki lekoman?

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Hej u nas szalona niedziela. Moi rodzice byli na obiedzie i jakos zleciało. Gratuluję szczęśliwych porodów. Jednak pełnia działa 😄 Co do półpaśca to przechodziłam dwa razy a ospy ani razu.

Wiecie, ja to juz mogłabym urodzić.. Jest mi juz ciężko i tylko wkurzam się na wszystko... Masakra jakaś...
Myślałam, że to ze mną coś nie tak, bo bez kija do mnie nie podchodź od kilku dni
Stary 2016-01-24, 17:27   #2337
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ospę przechorowała, jak miała 4 latka, akurat były ferie w przedszkolu, ale 3-4 dni i po sprawie . Nie lubiła smarowania tym pudrem, ale lek przeciwwirusowy to już chętnie brała, z jednej strony mamy dobrze, bo lubi wszelkiej maści leki,i nigdy nie było problemu z podaniem jej czegokolwiek ale z drugiej- czy to nie dziwne, ze dziecko taki lekoman?
Ja z moimi już ☠☠☠la dostaję...bo o ile można ich smarować maściami, psikać do nosa/uszu tak z syropami jest od jakiegoś czasu koszmar i trzeba podawać na siłę...a ja tego nie znoszę...
Stary 2016-01-24, 17:28   #2338
butterfly20
Zakorzenienie

Lola jutro o tej godzinie będziesz tulić Ninkę Aaaaach jaram się))

A ja dzisiaj ogarnęłam chatę. Jednak podłogi wymagają jeszcze pewnie kilkakrotnego umycia,żeby były ok.
Tak czy siak w pokojach dziewczyn jest już fajnie poogarniane, jedynie małz musi podnieść pięterko w szczebelkowym, włożyć pokrowiec na materac i prześcieradło, ale z tym na spokojnie.
Tak myślę,czy by jednak się tam nie przenieść we wtorek lub środę jak już stolarz zamontuje te schody, w sumie to ma chyba największy sens.I przynajmniej farbę się wywietrzy.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-24, 17:30   #2339
agaczilla21
Zakorzenienie

Motyl myślałam o Tobie jak tam Twoje samopoczucie???
Stary 2016-01-24, 17:31   #2340
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A ja jak w nocy sie obudzilam i zobaczylam ze Amb urodziła to ucieszyłam się a potem oblałam zimnym potem ze strachu ze u mnie tez się zacznie
Ja mam co noc taki strach, a tej nocy to w już w ogóle

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Motyl myślałam o Tobie jak tam Twoje samopoczucie???
Dzięki
Psychicznie lepiej jak już prawie ogarnięte na chacie.

Fizycznie zobaczymy, czy sobie tym sprzątaniem "nie zaszkodziłam"

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości