|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czarna rozpacz
1
Edytowane przez sandrinezi Czas edycji: 2016-06-17 o 03:38 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna rozpacz
A co ma lista gości do sukni?
Co tu można powiedzieć? Chyba nic odkrywczego. Trzeba się było nie zgadzać na tę suknię. A teraz pozostaje Ci się z tym pogodzić albo szukać na olx czegoś używanego za 1500/1000 zł/500 zł lub mniej.
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Masz swoje zdjęcie w niej?Takie wątpliwości często dopadają, a może da sie dołożyć jakieś dodatki jeszcze,które ją uszlachetnią?
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazuj suknię. Faktycznie zawsze możesz poszukać używanej. A z listą gości się nei przejmuj. Doproś po prostu jeśli masz kogoś. A jak nie? Super! Mniej wydasz za talerzyk ale będziesz się cieszyć TYM dniem z najbliższymi. Głowa do góry! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
To nie miało pocieszyć, to miało otrzeźwić.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
i co autorce po tym otrzeźwieniu? Pomyłki i błędy się zdarzają, teraz trzeba ratować sytuację a nie jeszcze dowalić dziewczynie. Żeby każda z nas była taka idealna i wspaniałomyślna żeby nigdy nie popełnić jakiejś wpadki...
Pokaż zdjęcia sukni- wiele z nich da się ożywić biżuterią, może przeszyciem albo odpruciem czegoś. A może to tylko wątpliwości które są bezzasadne
|
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jej ślub i jej decyzja. Twoje morały niczego nie zmienią. I nie pyta o to czy powinna brać ślub czy nie tylko prosi o pomoc w uratowaniu sukni. A bardzo często osoby które w rodzinie nie mogą się ogarnąć potrafią stworzyć nową rodzinę która świetnie funkcjonuje bo nie popełniają tych samych błędów. Nie ma co oceniać jej wyborów tylko pomóc.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
I nadal nie rozumiem po co ja jeszcze dobijac? I mówić jej ze nie powinna brać ślubu? Gdyby pytała o to czy powinna zrezygnować ze ślubu to twój post miałby jakikolwiek sens. Ale ona o to nie pyta. A jeśli chodzi o gosci- jak rezygnują to ich problem, ja wolę na swoim weselu mieć 20 gości ale takich którym zależy by ze mną być w tym dniu niż 150 osób z których połowa przyjdzie po to by się napić i najeść.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, A pytałaś czy nie możesz zmienić w ogóle sukni? Wycofać kasy? Przejrzałaś umowę? Może np. rezygnacja poniosłaby za sobą jakieś koszty, ale nadal uważam to za lepsze niż kupienie tej kiecki. Na OLX dostaniesz coś za połowę tej ceny, nawet z przeróbkami nadal jesteś do przodu. Podejrzewam, że w salonie stracisz wpłaconą zaliczkę - dużo jej było? Co do przymiarek - olej "widownie" i idź sama. Po co Ci tacy doradcy? Ja byłam sama i uważam, że to było najlepsze rozwiązanie. Nikt Cię tam nie zje, Panie są profesjonalne (najczęściej) i też potrafią doradzić. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem tego hejtu na dziewczynę, ma problem a Wy jej jeszcze dowalacie. Nigdy nie miałyście tak, że coś wam się wydawało że będzie super a później efekt końcowy okazał się zupełnie inny niż w waszej głowie? Sama nieraz się tak złapałam.
Chciała wyglądać pięknie w takim dniu, wy nie chcecie? Może jej wizja i wizja krawcowej nieco się różnią? Poza tym do sierpnia jest jeszcze dużo czasu wszystko da się uratować, przecież można pogadać z krawcową, a jak nie to rzeczywiście kupić coś na olx i trochę przerobić i na pewno wyjdzie lepiej niż to nad czym teraz dziewczyna płacze. Co do gości - też boję się że będą rezygnować, ale w sumie jakoś mi to snu z powiek nie spędza, nie zechcą przyjść to nie, zapraszam takich że powinni raczej przyjść, ale w rodzinach jest różnie. Może znajomych zaproś oni na pewno przyjdą i będziecie się dobrze bawić, poza tym jak jedna z dziewczyn napisała to nie liczba gości decyduje i super imprezie i tego się trzymaj! Masz jeszcze dużo czasu na pewno da się to ogarnąć, tylko weź się za to sama i nikogo z rodziny nie proś! Ja po szukanie swojej sukni najpierw idę sama, nie potrzebuję doradców, a jak już coś znajdę wtedy kogoś poproszę żeby ze mną poszedł i zobaczył ![]() Autorko wrzuć nam zdjęcie tej sukni jak masz i zobaczymy
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Nie mam zdjęcia sukni na mnie, dodam zdjęcie ze strony salonu. Moja bedzie troche inna, zmieniłam dekolt w serduszko, i koronka bedzie inna, a moze zostawić ta, sama juz nie wiem. W następnym tygodniu mam kolejna przymiarkę. Sprawdzałam, z umowy nie da sie zrezygnować, a zapłaciłam całość od razu. Sama nie wiem czy to juz stres przed ślubny czy co sie ze mną dzieje. Dziekuje, za słowa otuchy. Wiem ze nie bezpiecznie jest wrzucać zdjęcie tej sukni bo hejtow bedzie jeszcze więcej. Co do rodziny, to tak to juz czasem jest ze chcemy innym bardziej dogodzić niż sobie, ja wiem ze to jest patologiczne ale to juz jest problem do psychologa, i naprawdę nie potrzebuje głupich uwag. Jakby wszystko było perfekcyjnie to nie musiałaby tutaj pisać i szukać wsparcia. I jeszcze raz dziekuje życzliwym dziewczyna, za próbę pomocy.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm jak przeczytałam twojego pierwszego posta to pomyślałam że to musi być nie wiadomo jak beznadziejna suknia a tu widzę zdjęcie i się okazuje ze nic złego w tej sukni nie ma. Bardzo dobrym posunięciem było zmienić dekolt. Sama suknia jest elegancka, klasyczna, wcale nie jest nijaka. A przy tym łatwo można ją wzbogacić biżuterią a żeby było oryginalniej to zamiast welonu widzę ty stroik z woalką
w talii możesz dodać jakiś błyszczący, ozdobny pa- ja tu widzę sporo możliwości
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna suknia, wcale nie jest nijaka! Co Ci się w niej nie podoba? Nie jest w Twoim guście, źle się w niej czujesz? Dlaczego jest niewygodna?
Na pewno da się ją jeszcze zmienić i dopasować do Ciebie.
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
No i pamiętaj- charakter sukni można podrasować chociażby oryginalnym bukietem, teraz wchodzą super bukieciki bizuteryjne- są kwiaty np z materiału i poprzypinane są broszki co powoduje że bukiet jest wybitnie oryginalny. Możesz do sukni dodać kolor- dać duże kolczyki np granatowo-srebrne. Inspiracje do tego typu sukni łatwo znajdziesz w internecie bo fason jest klasyczny. Usiądź na spokojnie, zacznij sobie grzebać na stronach internetowych a na pewno coś znajdziesz
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Suknia bardzo ładna! Dont panic
! Nie wiem jaka masz figure ale suknia na prawdę jest ok! Tak jak dziewczyny piszą, poszukaj inspiracji a jeszcze sama się zakochasz
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Co Ci się w niej nie podoba? Nie pytam złośliwie,po prostu chciałabym wiedzieć,jaki jest konkretnie powód Twojego niezadowolenia z niej ![]() A może można "wymienić" na inną suknię z salonu?
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
też uważam że suknia niczego sobie!! nie ma się czym martwić, myślę że to tylko przedślubny stres
jesli chodzi o gości, ja mam odwrotny problem - nie mieszczą mi się na sali to od Was zalezy jaki będzie ten dzień a suknią się nie przejmuj, kwiaty odpowiednia fryzura i będzie dobrze ![]() |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli uważasz, że suknia jest niewygodna - sprawdź, co może wchodzić w zakres zmian podczas szycia sukni. Wydaje mi się, że tutaj problemem może być sam ciężar sukni - może lżejsze materiały, delikatniejsza koronka?
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezusie Maryjo, jak mnie w☠☠☠☠iaja takie komentarze i tacy ludzie. Wez moze zjedz Snicksersa... |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Suknia ładna!! Dobierz ładną bizuterieę, długi welon i jestem pewna że będziesz wyglądać bardzo elegancko!! Ilością gości się nie przejmuj. Ważne zeby byli tego dnia z Tb Ci którzy na prawdę Cie kochają. Pamietaj to jest WASZ DZIEŃ!! Nie pozwól zeby czyjaś nieobecność Wam go zepsuła
Edytowane przez seiko1992 Czas edycji: 2016-01-27 o 18:32 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Baardzo ładna suknia! keep calm, masz świetną suknię!
|
|
#25 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyna się zestresowała, nie wszyscy na świecie są tacy super wytrzymali psychicznie i co więcej - nie wszyscy muszą Cytat:
Ty tak na poważnie? jak ktoś coś powinien przeczytać to Ty swoje posty zanim klikniesz "wyślij odpowiedź" autorka ma takie problemy, że to w zasadzie żadne problemy tylko, że spanikowała (niektórym się zdarza, jeszcze tego nikt nie zabronił, dorosłym ludziom również) a Ty w zasadzie robisz z tego jeszcze większy dramat i masz rację - dziewczynie nie podoba się suknia i jej odmawiają goście - co z tego? i tyczy się to tak samo Ciebie jak i autorki... wyluzujcie, obydwie tylko w innych kierunkach Cytat:
ja na Twoim miejscu zostawiłabym w niej tylko koronkę na górnej części (tak do tych elementów schodzących na biodra, już bez tych na wysokości uda i kolan oraz niżej) a dół zostawiła gładki bo jak dla mnie za dużo tych ozdób na niej jest - i w zasadzie moim zdaniem to ratuje całą sytuację sukienka już inna nie będzie więc zmień w niej to co chcesz i pogódź się z tym, że jest jaka jest - nawet jeżeli to nie do końca Twój styl to przecież tak czy siak piękna suknia ślubna i na pewno - jeżeli sama bez sensu się z tym nie zdradzisz - nikt nie uzna, że źle w niej wyglądasz a co do gości - zaproś znajomych albo się ciesz, że zaoszczędzisz na talerzyku
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
suknia bardzo ładna wg mnie, klasyczna, można ją ładnie podrasować odpowiednimi dodatkami-długie strojne kolczyki albo kolia+długi welon. na pewno będziesz wyglądała pięknie!
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Kobietko, masz przedślubną gorączkę!
![]() Spokojnie. Suknię masz piękną. NA pewno masz fajnego Narzeczonego, te 60 osób to też ok. Najważniejsi jesteście WY; Ty i Twój przyszły mąż. To jest Wasz dzień. W końcu chcieliście brać ślub. Przypomnij sobie wszystkie miłe chwile (choćby zaręczyny) i nie dołuj się
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, wszystkim wam bardzo dziękuję, jesteście na prawdę wspaniałe !! Pozytywne komentarze podtrzymywały mnie na duchu i zaczęłam patrzeć na tą suknię zupełnie inaczej... jak pisałam ten post byłam po pierwszej miarze, miałam tylko to zdjęcie z internetu, i im dłużej na nie patrzyłam tym bardziej suknia mi się nie podobała, mimo, że wiedziałam, że wprowadziłam do niej swoje zmiany. Teraz jestem już po trzeciej przymiarce. I jestem zachwycona ... bo moje zmiany po prostu były strzałem w dziesiątkę, mimo, że ona już raczej nie wygląda jak na zdjęciu. Dekolt w serduszko i koronka ze srebrną nitką, ożywiły ją. Jest błyszcząca i na pewno będzie piękna. Dziękuję !
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Masz swoje zdjęcie w niej?