![]() |
#3661 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Można wybrać stelaż z mniejszymi - pompowanymi. Ale moja kuzynka miała xlandera z takimi i wiecznie musiała je pompować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam pompowane koła i przez pół roku użytkowania chyba 3 razy pompowaliśmy. Duże dmuchane kola mogą nie być skrętne, wtedy trzeba podbijać wózek. Teraz mamy spacerówkę czterokołową, ale własnie zwężaną z przodu, w ogóle mi to nie przeszkadza. Kółka piankowe. Ale fakt, jeżdzę tylko po asfalcie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- I jeśli mogę się "wymądrzyć" odnośnie wózka, to jeśli kupujecie 2w1 zwracajcie dużą uwagę na spacerówkę, a nie na gondolę, bo spaceróki będziecie używać o wiele dłużej. Wiele wózków w zestawach ma świetne, śliczne gondole, a spacerówki do nich to koszmarne trepy. Taki był nasz wózek, ja się dałam zwieść tym pięknym fotkom gondoli no i ok, pojeździłam nią pół roku, a jak przyszła pora na spacerówkę, to sprzedałam nasz 2w1 i kupiłam oddzielną z tych leciutkich. W ogóle nie wiem, czy to nie lepsza opcja, kupić te wózki oddzielnie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Raczkowanie
|
Ooooo wózki to dla mnie czarna magia, każda rada doświadczonych mam jest mega cenna!
Piszecie o miejscu dla dziecka, i tak myśle, że nie mam miejsca w sypialni na łóżeczko plus meble akcesoria dziecięce. W pokoju dziecka mamy dużą rozkładana kanapę, nie pozwoliłam jej sprzedać bo właśnie myślałam, że może przydać się do spania. I to chyba jest rozwiązanie, to my wyniesiemy się do dziecka - mąż na tyle na ile będzie w stanie wstać rano do pracy. Maluch będzie cały czas u siebie, sama nie chce skończyć jak jedna z dziewczyn pisała - 6 lat z dzieckiem w łóżku -więc mąż przeprowadzi się ze mną:P Ta dostawka wygląda fajnie, jednak dla mnie to dodatkowy wydatek - za chwilę i tak trzeba kupić łóżeczko. Co do zwierzów - my mamy kota, zwany potocznie Rudą Mendą (bez obrazy dla rudzielców - on po prostu jest rudy i wredny).Ogólnie przy nalotach rodzinnej dzieciarni chował się pod łóżkiem i nie wychodził - ale to nie były niemowlęta... |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
Ja wychodze z zalozenia, ze jak kupuje to raz, a porzadnie. Zastanawiam sie nad podroznym lozeczkiem z porzadnym materacem, albo takim drewnianym mniejszym od standardowych. Znajomi kupili bardzo małe, musze spytać gdzie je dorwali.
Na poczatek maluch bedzie u nas w sypialni, a pozniej przeprowadzimy do oddzielnego pokoju, ktory teraz dziala jako nasze biuro domowe. Mieszkanie wynajmowane i planujemy cos wiekszego za jakis czas wiec nie bede nic meblowala za bardzo ani dekorowala. Takze ta zabawa mnie ominie. Mam juz dodatkową komode i szafe prawie pustą, troche sie przeorganizuje i bedzie ok. Kupowane z mysla o miejscu dla przyszlego dziecka mimo, ze to meble "dorosłe". W sypialni jedna komode bede musiala przeniesc, łózko przesunę nieco na bok i bedzie miejsce. Jakos to bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
Mi się podoba opcja 2 osobnych wózków. Jednak Bobo jesień i zimę spędzi w gondoli, ciepło ubrane, kocyk itp i wydaje mi się, ze z tego powodu powinna być trochę większa. Jak kiedyś myślałam o wózku to zawsze w głowie miałam małą gondolę, żeby łatwo wchodziła do samochodu. A tu dziecko bardziej jesienne niż wiosenne i nie będzie mogla być najmniejsza. A wiosna wtedy osobna spacorówka. Ale ro sprawdzimy później. Czy się opłaci, jak to wygląda i czy np do takiego z samą godnolą da się wpiąć fotelik samochodowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |||
Zakorzenienie
|
ooo tak! do mnie teraz często dzwonią tata, mama i babcia (jakos wcześniej tak często nie dzwonili...) i ZAWSZE jest pytanie- jak się czujesz? a prawda jest taka, że nawet jakbym się czuła gorzej to bym im o tym nie powiedziała, bo zaraz by była panika i telefony 5xdziennie...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam się poniedziałkowo ![]() Piję właśnie moją inkę z orkiszem i zastanawiam się co zjeść na śniadanie... A co dzisiaj gotujecie? ja się zastanawiam nad racuchami, bo już za mną chodzą od jakiegoś czasu ![]()
![]() |
#3668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam Inkę i piłam ją jeszcze do niedawna ale chyba mojemu dzieciątku nie pasuje ,więc odstawiłam. Co do obiadu nie mam zielonego pojęcia co ugotuje na dziś ,też bym zjadła sobie racuchy uwielbiam takie smakołyki ![]() ![]() Piszecie o wózkach ,ja przy synku z mężem zdecydowaliśmy sie na ATLANTIC ESPIRO, fajny ale i tak go później sprzedałam był za obszerny ,chodzi mi o spacerówkę bo gondola super się sprawdziła,po sprzedaniu kupiłam lekką spaceróke też tej samej firmy i byłam bardzo zadowolona.Tym razem przymierzam się do zakupu wózka firmy CHICCO 3W1 ale to jeszcze musze pomyśleć,koleżanka moja ma go właśnie teraz uzywa przy drugim dziecku i mimo ze ten wózek posiada małe kółka jest ona z niego bardzo zadowolona.
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
My mamy ogórkową. Rano zjadłam kotleta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie, jak mi sie nie chce siedzieć w pracy... Chyba psychicznie nastawiam się na L4 na kolejnej wizycie, 11.02.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam wstępnie wybrane 2 wózki, muszę tylko obczaić w sklepie jak wyglądają na żywo http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=6280 i dokupimy do niego gondole http://www.bobowozki.com.pl/wozki-bl...erowy-5476.php Ja akurat za dużego wyboru nie mam, a mój wymarzony Bugaboo jest poza zasięgiem cenowym. Mam to samo, plus jeszcze słowa mojej mamy "musisz na siebie uważać i jeść zdrowo". No przecież ja to wszystko wiem... Cytat:
My mamy mieszkanie dwupoziomowe, na górze jest tylko sypialnia i wc. Na dole mamy salon, kuchnię z jadalnią i pokój dla dzieci. Stoi tam też łóżko więc będziemy spać na dole przez jakiś czas, ale ja planuję kupić elektroniczne nianie z monitorami oddechu i jak tylko obczaję nocny system dzieci to wracamy do sypialni. Z obserwacji znajomych widzę że dzieci które od początku śpią same, łatwiej i szybciej zasypiają, nie marudzą.
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
Po zakupie większych staników kolejne nie będą spodnie. Rajstopy!!! Ratuje się obecnie sukienkami i spódnicami i musiałam rajstopy pod brzuch zsunąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj też zamówiłam w Bon Prixie kilka par spodni ciążowych, ja akurat w spódnicach i legginsach nie chodzę bo mam nieco grube nogi, spodnie to jedyne wyjście.
![]() |
#3673 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja robię caneloni z warzywnym farszem i sałatką jakaś ![]() hej dziewczyny poniedziałkowo.. byłam dziś na pobraniu krwi - test pappa..dwa tygodnie czekania na wyniki..porażka jakaś.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
do mnie znajoma ze szkoły pisze o 6 rano: jak się czujesz?
![]() Ogórrrrrrrrrki! Mniam, mogłabym jeść całymi dniami. Wracam do Was po weekendzie- miałam zajęcia i brak czasu na wizaż. ![]() Ja najbardziej boję się problemów z kręgosłupem, bo jestem malutka i niska i tak zawsze cierpiałam z powodu piersi a teraz rosną jeszcze bardziej i bardzo szybko. Dodatkowo jak urośnie brzusio to chyba z kanapy nie wstane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |||
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
Mam podobne zdanie jak Ty odnośnie 'stosunków małżeńskich', tzn nie wiem czy w związku z naszymi warunkami nie będę musiała się czasem z sypialni z maluszkiem wyprowadzić bo jednak dwójka małych dzieci, w tym jeden noworodek w jednym pokoju to pewnie hardcore ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Widzę, że piszecie o wyprawce. Nie jestem jakaś mocno przesądna ale uważam, że na razie na zakupy jeszcze za wcześnie, ja poczekam chyba do drugiej połowy ciąży, z Natalką było podobnie. Zresztą część rzeczy nowy maluszek odziedziczy po niej choć tak naprawdę nie dużo, bo wózek wcześniej miałam używany i teraz kupimy drugi, foteliki/nosidełka podobnie, a ciuszki to wielka niewiadoma bo jak jednak będzie chłopak... ![]() Za nami intensywna niedziela. Byliśmy wczoraj u mojego brata ciotecznego (80km od nas) i jego rodzinki, zapraszaliśmy ich na ślub. To jest też syn mojej cioci, która jest w USA i wysyła Natalce ciuszki itp i teraz też wróciliśmy z torbami ![]() ![]() ![]() Za to w nocy z soboty na niedzielę najadłam się trochę strachu. Natalka przebudziła się o 3, chwilkę trwało zanim znowu zasnęła ale ja w pewnym momencie poczułam taki szum w uszach jak np. w samolocie przy zmianie ciśnienia, potem zaczęło mi się strasznie kręcić w głowie, w końcu mnie zemdliło i zwymiotowałam ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam bo muszę jeszcze dom ogarnąć, poprasować i ucisnąć gdzieś nowe ciuszki córci. Miłego dnia! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Raczkowanie
|
Wychodze dzisiaj ze szpitala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz nie plamie, ale dziś podbrzusze mnie pobolewala i lekko jeden jajnik czuje.
![]() |
#3678 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrazam spac osobno z TZtem. Po prostu za bardzo to lubimy. Planuję, że pare miesiecy dziecko bedzie u nas w sypialni, jak zacznie przesypiać wiekszosc nocy i bedzie jakas rutyna to przeniesiemy do drugiego pokoju.
Chciałabym żeby nie spało w naszym łózku, ale to wiadomo, że czasem inaczej wychodzi. Tak jak wiekszosc z was mówi. Bedziemy rodzicami, ale nie chcę zatracić samej siebie i naszego małzenstwa dla wygody naszej i dziecka. Zobaczymy jak to wyjdzie. Dzisiaj 12t4d ![]() monique_05 swietnie ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-25 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas wózki gondoloww wychodza taniej są takie jak pokazywałaś w linku i z gondolą bardziej zaokrąglona od dołu. Wózki z pompowanymi kołami na ,, felgach,, ze skórzanym uchwytem, porządny stelaż, gondola, spacerówka, fotelik do auta, torba na pieluchy, pokrowce na deszcz, pokrowiec na nóżki do spacerówki itd za ok 1500 zł. Koleżanka kupiła i Jeździ jej syn 2gi rok w takim bardzo porządny ona ma takiego typu jak tobie sie podoba , mi podobają sie bardziej te zaokrąglone . http://allegro.pl/wozki-dzieciece-re...352689174.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() To zaczynamy od nowa zwolnienie ![]() ![]() ![]() U nas dzieciaczek będzie spał z nami w pokoju. Wynajmujemy mieszkanie dwupokojowe, ale chcemy się z niego wynieść. Jest w nim za zimno i mamy głupich sąsiadów. Nawalają muzyką z basami o której chcą ![]() My mamy na obiad rybę z piekarnika i do tego brukselkę i sałatkę ![]() monique, BeataAmelka super, że sytuacja się unormowała! ![]() Dodaję wczorajsze usg przed wyjściem do domu ![]()
#3682 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wózków ten drugi co wstawiłaś wygląda super. Mogłabym się w nim zakochać ![]() Ja skrętnych kół nienawidziłam bardzo, więc na pewno nie będę brać ich pod uwagę. Zwłaszcza, przy tutejszych nierównych chodnikach, poza tym my lubimy długie spacery po lesie, mamy tutaj dużo fajnych ścieżek - więc musi być coś co ogarnie korzenie i nierówny teren. Zakładałam zakup łóżeczka tak czy inaczej, bo w dzień raczej dziecka nie odkładałabym tam do spania. Ale dokładnie pamiętam, jak było mi ciężko przy Oliwii wstawać więc chciałabym sobie zaoszczędzić tego bólu, zwłaszcza, że na początku często się budziła. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Ja jestem załamana też....ale już to przerabiałam przy Oliwce;/ Normalnie miałam 75G a teraz to miseczki będę psu chyba kraść..... ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo dobre wiadomości z samego rana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
A propo miseczek od staników
![]() ![]()
#3686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wykarmię 3 dzieci to na pewno zdecyduję się na zmniejszenie piersi. Bardzo przeszkadzają, bolą plecy, dobranie stanika to koszmar...bardzo drogi koszmar. I już nie wspomnę o wyborze. Bierzesz co jest a nie co Ci się podoba. Bluzka z dekoltem? No co Ty...zabudowany stanik będzie widać. Sukienka wiązana na szyi, albo taka do której lepiej nie mieć stanika...bez komentarza ![]() Nie mam (jeszcze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | ||
Rozeznanie
|
... że tak powiem, ☠☠☠.łam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjadłam na śniadanie bagietkę czosnkową, wczoraj sobie w biedrze kupiłam. Chemią mi leci ![]()
![]() |
#3690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozwaliło mnie to ![]() Jak narazie misieczka mi sie nie zmieniła, chociaż w mojej F jest mi juz nieco ciasnawo i z góry bułki mi sie robią. Narazie sie powstrzymam z nowym cyckonoszem poczekam na bardziej diametralną zmianę chociaż bym nie chciała ![]() TinkerrBell Rozmawiałam juz wczesniej z TZtem i przyznał mi racje, że dla mojego zdrowia dobrze by było gdybym skorygowała, zmniejszyła biust. Widzi jak dla mnie jest męczący. Mam kłujące bóle w lewym ramieniu i nie mogę wykonywać repetetywnej pracy rękoma przez to. Jestem zdania, że to przez biust głównie. Planuję schudnąc jak najwięcej po ciązy również. Mi niestety zaczął obwisać po tym jak przytyłam sporo i schudłam. Juz nie są spręzyste ani atrakcyjne ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-25 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.