Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-25, 08:06   #2461
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Ja dziś o 15:30 mam sie stawić w szpitalu... Jejjj kiedy to zleciało.. Ale kurczę od rana mam jeszcze latania, bo dostałam pismo z ubezpieczalni z pytaniami do macierzyńskiego, które miałam dostać w tamtym tygodniu, i najdziwniejsze jest to, że według tego co tam jest napisane wychodzi że nie jestem ubezpieczona?? Że jakby urząd pracy mnie nie ubezpieczył.. Zapomniał czy co?! Muszę jechać się dowiedzieć, jakoś nie uśmiecha mi się za poród płacić 4tys euro...
I chyba bardziej się stresuję tą kasą chorych niż samym szpitalem...
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 08:12   #2462
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Ja wlasnie spaceruje na basen. Zaczynam moje przedporodowe spacery niech kondycja rosnie co bym tam nie padła przy porodzie

Sent from my iPhone using Tapatalk

ja to ciebie podziwiam za ten basen... ja wiem na milion procent ze jak bym poszła teraz na basen to bym była od razu chora i to tak poważnie pewnie, jakies zapalenie płuc czy co

nie wiem czemu tak dzialaja na mnie baseny, ale ile razy bylam to na drugi dzien goraczka i szpital w domu. Przeciez jak bylismy na urlopie we wrzesniu w zakopanem to poszlam raz, tylko raz jedyny na basen i na drugi dzien armagedon miałam 2 tyg wyjete z urlopu i życia

I spr, to nie chodzi o to ze np mam mokra glowe, czy zle sie wytarlam itp... nie mam pojecia.... mi na basanie jest zawsze zimno, az mnie trzesie jak chodze po tych kafelkach itp.... dlatego nie lubie basenow i unikam ich jak ognia

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Ja dziś o 15:30 mam sie stawić w szpitalu... Jejjj kiedy to zleciało.. Ale kurczę od rana mam jeszcze latania, bo dostałam pismo z ubezpieczalni z pytaniami do macierzyńskiego, które miałam dostać w tamtym tygodniu, i najdziwniejsze jest to, że według tego co tam jest napisane wychodzi że nie jestem ubezpieczona?? Że jakby urząd pracy mnie nie ubezpieczył.. Zapomniał czy co?! Muszę jechać się dowiedzieć, jakoś nie uśmiecha mi się za poród płacić 4tys euro...

omg !!!!

teraz Ci to wysyłaja..... no ca z☠☠☠y ze tak sie wyraze....

grrrr... ja byłam w piatek znowu w AOK zeby spr czy na bank jest wszystko ok i na szczescie jest jestem ubezpieczona, malutka jak sie urodzi to wchodze pode mnie automatycznie i dostaje karte ubezpieczeniowa jak ja i to na okres macierzynskiego - czyli jeszcze 8 tyg po porodzie a potem tz mnie pod siebie i mala ubezpiecza

Mam nadzieje ze to wyjasnicie sprawnie i szybko !

kurcze to juz dzisiaj ???

jestem bardzo ciekawa Twojej relacji bo Ty pierwsza z nas w de cc

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 08:16   #2463
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

No ale kurczę, wcześniej mi już wysyłali papier z pytaniem gdzie jestem ubezpieczona, raz im odesłałam decyzję z urzędu pracy, potem im sama zawoziłam 4 stycznia i mówił koleś, że jak będzie cos nie tak to w ciągu tygodnia się odezwą.. Zmieniłam nazwisko, miała przyjść nowa karta w ciągu 2 tygodni i też nie przyszła.. Potem byłam drugi raz z tym numerem konta, podałam i koleś mówił że wszystko jest ok, że w ciągu tygodnia dostanę kasę... A tu w piątek w skrzynce list i normalnie już nie wiem czy się śmiać czy płakać, gorszy burdelniż w Polsce
11.2016
Stary 2016-01-25, 08:19   #2464
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Witam na świecie dwóch Panów Gratulacje dla mam
Lucy kiedy Ty nam napiszesz, że już???? Potwierdzasz regułę, że te które mają liczne przeboje w czasie ciąży rodzą w terminie lub nawet po... No i uważaj bo do bloków startowych zbliża się Musiaczek (z tym czopem nigdy nie wiadomo u jednych czop =poród u innych trwa to trochę dłużej) O Loli nie wspomnę bo ona już za chwileczkę, już za momencik utuli swojego maluszka...
Kurcze ale rodzenie dzieci to nie wyścigi, czy zawody sportowe
Ja tu z moim lekarzem robimy tak, aby dla maluszka było maksimum bezpieczeństwa i korzyści.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Jejku współczuję, że jeszcze w takim dniu zafundowali Ci te nerwy. Oby się udało wyjaśnić

Stary 2016-01-25, 08:23   #2465
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja az tak nisko nie czuje ale mysle ze na tym etapie wszystko jest normalne trzymam kciuki by młody sie wstrzymał jeszcze 2 tyg skoro tego sobie życzysz

Ja wlasnie spaceruje na basen. Zaczynam moje przedporodowe spacery niech kondycja rosnie co bym tam nie padła przy porodzie

Dziękuję . już zaczynam powoli schizować, bo w pierwszej ciąży żadnych objawów przed nie było, a naprawdę jeszcze mi się nie spieszy .

Dzisiaj fajna pogoda, przynajmniej u nas, więc taki spacer to sama przyjemność , a jeszcze połączona z pływaniem .

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
No ale kurczę, wcześniej mi już wysyłali papier z pytaniem gdzie jestem ubezpieczona, raz im odesłałam decyzję z urzędu pracy, potem im sama zawoziłam 4 stycznia i mówił koleś, że jak będzie cos nie tak to w ciągu tygodnia się odezwą.. Zmieniłam nazwisko, miała przyjść nowa karta w ciągu 2 tygodni i też nie przyszła.. Potem byłam drugi raz z tym numerem konta, podałam i koleś mówił że wszystko jest ok, że w ciągu tygodnia dostanę kasę... A tu w piątek w skrzynce list i normalnie już nie wiem czy się śmiać czy płakać, gorszy burdelniż w Polsce
Rudziutka, trzymam kciuki, żebyś te formalności załatwiła pozytywnie i mogła spokojnie rodzić . Żebyś wiedziała, ze burdel i to jeszcze nie mieli kiedy załatwić, tylko tak na ostatnią chwilę
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 08:26   #2466
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

ja pitole... ja mam zapas ze jestem dodatkowo ubezpieczona jeszcze w holi, co prawda to jest niepotrzebne ale wolalam z niego nie rezygnowac wlasnie w razie takiej sytuacji jak u Ciebie... niby sporo bo płace po 105 euro za miesiac ale przynajmniej mam zakładke ze to ubezpieczenie mam....

kurcze to nie wiem jakim cudem tak u Ciebie sie porobiło...
bo skoro byłam zarejestrowana w urzedzie pracy, to oni automatycznie cie ubezpieczali i potem przekazuja cie na macierz do ubezpieczalni. I tam jestem 2 miesiace od urodzenia małego a potem musisz juz sama sie ubezpieczyc albo isc pod ubezpieczenie meza. I tyle. Wiec cos w urzedzie pracy musieli namieszac, albo zle cos zrozumialas ? a dostawalas pieniadze za bezrobotne ?

u mnie zamiast w listopadzie to dostalam pieniadze 2 tyg temu - ale to dlatego ze tyle czasu czekalam na wszystkie potrzebne dokumenty z holandii.

za macierzynski tez juz dostalam, i teraz po porodzie dostane druga czesc pieniedzy.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Ja tu z moim lekarzem robimy tak, aby dla maluszka było maksimum bezpieczeństwa i korzyści.

Jejku współczuję, że jeszcze w takim dniu zafundowali Ci te nerwy. Oby się udało wyjaśnić

wyjdzie jak sie mu zechce

po co sie ma wczesniej pchac, jeszcze zazna za zycia jaki to jest po tej stronie burdel

ee Lucy... a moze radio zmieńcie

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-25, 08:27   #2467
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Dostawałam normalnie bezrobotne, potem dostałam pismo, że mi się kończy i mam iść z tym pismem do AOK, tak zrobiłam... Byłam z tym listem u tłumacza w piątek i dziś z nim jadę do AOK..
Mi się wydaję, że problem jest w tym, że jak skończyła mi się umowa 10.10 to w sumie ja się zarejestrowałam do urzędu dopiero 11.11 , więc teoretycznie w jednym miesiącu nie miałam ubezpieczenia, jest luka i tego się dopatrzyli, ale mogę się mylić..
11.2016
Stary 2016-01-25, 08:35   #2468
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Dostawałam normalnie bezrobotne, potem dostałam pismo, że mi się kończy i mam iść z tym pismem do AOK, tak zrobiłam... Byłam z tym listem u tłumacza w piątek i dziś z nim jadę do AOK..
Mi się wydaję, że problem jest w tym, że jak skończyła mi się umowa 10.10 to w sumie ja się zarejestrowałam do urzędu dopiero 11.11 , więc teoretycznie w jednym miesiącu nie miałam ubezpieczenia, jest luka i tego się dopatrzyli, ale mogę się mylić..

aaa to cos musi byc na rzeczy, tu w De trzeba sie zarejestrowac 3 miesiace przed koncem umowy... inaczej robia problemy

to trzymam kciuki zebys wyjasnila wszystko!!!

daj znac jak poszlo!

--------------------------------------------------------------------

e laski mam swietna piosenke co by sie zmotywowac po porodzie do zrzucenia kilogramów

https://www.youtube.com/watch?v=lQ6-nCLeDsI

obejrzyjcie : cojest:

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-25, 08:36   #2469
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za kciuki Wojtuś urodził się sn, o godz. 14.05 Waga 3330 g i mierzy 55 cm jesteśmy zdrowi ale potwornie zmęczeni

Wojtuś pozdrawia wszystkie wizażowe Ciotki
Justkasia wielkie gratulacje!Ślicz nego masz synkaŻyczę Wam szybkiego powrotu do sił
Stary 2016-01-25, 08:43   #2470
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

e laski mam swietna piosenke co by sie zmotywowac po porodzie do zrzucenia kilogramów

Ha ha ha 😆

ja będę jak ten koleś spodnie na dupe wciskać... Mam nadzieję, ze jak szybko tyje tak po porodzie szybko zrzucę...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 08:47   #2471
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Ha ha ha 😆

ja będę jak ten koleś spodnie na dupe wciskać... Mam nadzieję, ze jak szybko tyje tak po porodzie szybko zrzucę...

mnie to tak rozbawilo ze hej ;D

i tez pomyslalam o moich rurkach xs

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-25, 08:51   #2472
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Powodzenia!!
Smółka szybko mija, a z kp może jakaś położna pomoże, albo doradca laktacyjny?

Trzymam !!!! Powodzenia mamuśko!

Udanej wizyty!!

U mnie od wczoraj ruszył czop. Niby wiem, że to jeszcze niewiele znaczy, ale cieszę się jak głupia bo jeszcze nigdy do tego etapu nie doszłam Ze starszakiem wywoływali mi poród od totalnego zera
Dzisiaj nie zamierzam rodzić, bo już mamy dzisiaj urodziny w bliskiej rodzinie, ale od jutra mogę
Mamusiaczek, czop odpadł to mniej sie w gotowości z porodem
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 08:51   #2473
mamusiaczek
Rozeznanie

Red face Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
O to chodzi Nie ma reguły, nie da się wyćwiczyć itd. Ostatnio pytałam gina czy coś da się zrobić, żebym urodziła około terminu, to stwierdził, że raczej nic Mogę biegać, skakać, pić napary z czego mi się podoba, a jak dzieć nie zechce to nic nie zrobimy. W sumie to potwierdza moje doświadczenia.
Tylko każda z nas chciałaby urodzić w miarę szybko i bezpiecznie

Cytat:
Ja dziś o 15:30 mam sie stawić w szpitalu...
Powodzenia!
Obyś wszystko wyjaśniła i spokojnie się stawiła w szpitalu!
Stary 2016-01-25, 08:54   #2474
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
U mnie dziś koszmarna noc, dziwne bóle i rozpychania, wiecie, gdzie czuje małego, jak dotykam brzucha - poniżej linii włosów . Powiedzcie, błagam, że to normalne, że jest tak nisko .
Do tego cały czas ból brzucha jak na @, mdłości, biegunka, a tam na dole- wyszarzę- jestem strasznie rozpulchniona i jakaś "rozlazła"...

Mam nadzieję jeszcze co najmniej 2 tyg. pochodzić w dwupaku .
Elenko ja też czuję moją małą bardzo bardzo nisko, to już trwa długo bo około od początku roku... wyszarzam- wczoraj np. leżałam po południu i czułam w wadżajnie jej ruchy! Te bóle brzucha i krzyża, do tego mdłości też mam cały czas już długo... pewnie u każdej kobiety jest inaczej i co innego to oznacza, ale niekoniecznie że zaraz urodzisz... także spokojnie

Lola i Rudziutka trzymam za Was mocno kciuki!
Stary 2016-01-25, 09:12   #2475
agaczilla21
Zakorzenienie

Badzia nie wiem skąd ale mam 😃 nawet poprasowałam Patryczkowe to co sie w praniu wygniotlo. Teraz zapuszczę pranie bo w koszu sie nazbierało
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 09:12   #2476
marciar7
Zakorzenienie

Lola kciuki :-* juz pewnie zaraz bedziesz tulic córkę.
Stary 2016-01-25, 09:21   #2477
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
ja to ciebie podziwiam za ten basen... ja wiem na milion procent ze jak bym poszła teraz na basen to bym była od razu chora i to tak poważnie pewnie, jakies zapalenie płuc czy co

nie wiem czemu tak dzialaja na mnie baseny, ale ile razy bylam to na drugi dzien goraczka i szpital w domu. Przeciez jak bylismy na urlopie we wrzesniu w zakopanem to poszlam raz, tylko raz jedyny na basen i na drugi dzien armagedon miałam 2 tyg wyjete z urlopu i życia

I spr, to nie chodzi o to ze np mam mokra glowe, czy zle sie wytarlam itp... nie mam pojecia.... mi na basanie jest zawsze zimno, az mnie trzesie jak chodze po tych kafelkach itp.... dlatego nie lubie basenow i unikam ich jak ognia

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

omg !!!!

teraz Ci to wysyłaja..... no ca zy ze tak sie wyraze....

grrrr... ja byłam w piatek znowu w AOK zeby spr czy na bank jest wszystko ok i na szczescie jest jestem ubezpieczona, malutka jak sie urodzi to wchodze pode mnie automatycznie i dostaje karte ubezpieczeniowa jak ja i to na okres macierzynskiego - czyli jeszcze 8 tyg po porodzie a potem tz mnie pod siebie i mala ubezpiecza

Mam nadzieje ze to wyjasnicie sprawnie i szybko !

kurcze to juz dzisiaj ???

jestem bardzo ciekawa Twojej relacji bo Ty pierwsza z nas w de cc

Ja uwielbiam basen, jakoś nigdy mnie nic po nim nie łapie szkoda ze tak złe reagujesz bo serio na tym etapie jak wchodzisz do wody i brzuch sie unosi to jest taki mega relaks dla kręgosłupa i ciała - w ogóle nie czuć ze sie jest w ciąży

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

No to niezle.. Mam nadzieje ze szybko wyjaśnicie a nie taki stres jeszcze przed samym porodem!
Powodzenia dzisiaj

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Dziękuję . już zaczynam powoli schizować, bo w pierwszej ciąży żadnych objawów przed nie było, a naprawdę jeszcze mi się nie spieszy .

Dzisiaj fajna pogoda, przynajmniej u nas, więc taki spacer to sama przyjemność , a jeszcze połączona z pływaniem .

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Rudziutka, trzymam kciuki, żebyś te formalności załatwiła pozytywnie i mogła spokojnie rodzić . Żebyś wiedziała, ze burdel i to jeszcze nie mieli kiedy załatwić, tylko tak na ostatnią chwilę

Ja w poprzedniej ciąży tez zero objawow. A teraz od prawie tygodnia wróciły mi wieczorne mdłości, codziennie mam bóle jak na @. Ale nie czuje żebym miała urodzić prZez najbliższe 2 tyg i dobrze, az tak mi sie nie pali czekam sobie spokojnie i relaksuje sie poki moge bo pozniej bedzie cieżko.
Teraz juz dorobiłam sie ze wszystkiego w domu wiec te ostatnie tyg przed tp mam na zupełny relaks - książki, filmy, leniuchowanie i zabawy z córa

U nas niestety pogoda kiepska bo pada i pochmurno, ale i tak przyjemnie sie szło teraz chłonę troche po basenie bo nie chce taka rozgrzana wychodzić zeby sie nie zalatwic na ziąbie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
O to chodzi Nie ma reguły, nie da się wyćwiczyć itd. Ostatnio pytałam gina czy coś da się zrobić, żebym urodziła około terminu, to stwierdził, że raczej nic Mogę biegać, skakać, pić napary z czego mi się podoba, a jak dzieć nie zechce to nic nie zrobimy. W sumie to potwierdza moje doświadczenia.
Tylko każda z nas chciałaby urodzić w miarę szybko i bezpiecznie

Powodzenia!
Obyś wszystko wyjaśniła i spokojnie się stawiła w szpitalu!

Ja bym tylko chciała uniknąć wywoływania a reszta mi obojętna.. Ale wiadomo, co ja moge

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 09:22   #2478
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Ja

no szkoda, ale ja wiecej na basen juz sie nie nabiore

no to spełniam swoje obietnice, ubralam sie, uczesalam i robole za oknem i kurier mi nie straszni

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-25, 09:22   #2479
Zakorzenienie

Ciekawe jak tan Lola. U nich godzinę do tylu wiec moze wlasnie mała sie rodzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 09:23   #2480
Zakorzenienie

Cytat:

Ja

no szkoda, ale ja wiecej na basen juz sie nie nabiore

no to spełniam swoje obietnice, ubralam sie, uczesalam i robole za oknem i kurier mi nie straszni

Zawsze mozesz pomoczyc sie w wannie

Dobra, ide do domu. Po drodze musze zahaczyć o targ i kupić cos na surówkę do obiadu ale nie mam pomysłu..

Stary 2016-01-25, 09:26   #2481
NanaR
Zadomowienie

Dzień dobry a ja dopiero wstałam z kilkoma pobudkami ale wyspany
Lola kciuki są 👍
Rudziutka współczuję przebojów mam nadzieje ze wszystko się wyjaśni.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 09:36   #2482
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze mozesz pomoczyc sie w wannie

Dobra, ide do domu. Po drodze musze zahaczyć o targ i kupić cos na surówkę do obiadu ale nie mam pomysłu..

ja uwielbiam pora z marchewka

a ja ide robic ciasto

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-25, 09:42   #2483
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:

a ja ide robic ciasto
Paula jakie ciasto będziesz robić?

Ja na obiad dzisiaj chyba kapuśniak machnę...mam nadzieję że mam jakąś kostkę w zamrażalniku...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 09:46   #2484
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Dzień doberek chyba nigdy nie byłam tutaj tak wcześnie haha całą noc nie spalam z tych emocji co za masakra ! A tak chciałam wypocząć i mieć dużo siły ale chyba emocje mi ją dają miłego dnia dziewczyny ! Trzymać kciukasy !
trzymam mocno kciuki.

Cytat:
Dzień dobry!
U mnie dziś koszmarna noc, dziwne bóle i rozpychania, wiecie, gdzie czuje małego, jak dotykam brzucha - poniżej linii włosów . Powiedzcie, błagam, że to normalne, że jest tak nisko .
Do tego cały czas ból brzucha jak na @, mdłości, biegunka, a tam na dole- wyszarzę- jestem strasznie rozpulchniona i jakaś "rozlazła"..
Mam nadzieję jeszcze co najmniej 2 tyg. pochodzić w dwupaku .
wczoraj też zauważyłam takie rozpulchnienie u siebie, poza tym reszta objawów też obecną, poza biegunka. Mam jeszcze ból w pachwinach.

Cytat:
może coś pomylili tylko. Trzymam kciuki żeby wszystko udało się pozytywnie wyjaśnić bo takie nerwy zupełnie niepotrzebne.

U mnie odwilż, czyli najgorsza z możliwych opcji pogodowych, no może poza burza, której się boje. A ja dalej masakrycznie wymeczone i obolala. Tż będzie pół dnia na pogrzebie, a potem odbierzemy wkoncu materacyk i fotelik.

Cos czuje że jutro Lucy urodzi....
Stary 2016-01-25, 09:52   #2485
agaczilla21
Zakorzenienie

U mnie pogoda fajna. -3 stopnie i wypogodzone ale nie chce mi się z dzieciakami wychodzić bo Lilka by pewnie robiła cyrk że chce wóziem a nie na sankach...
O jak dobrze Siostra przyjedzie ze szwagrem Kupią mi po drodze chleby a że mam dwie szuflady zamrażalnika puste to kazałam sobie kupić 10 chlebów...Zawsze to mniej do niesienia ze sklepu
Stary 2016-01-25, 09:52   #2486
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Paula jakie ciasto będziesz robić?

Ja na obiad dzisiaj chyba kapuśniak machnę...mam nadzieję że mam jakąś kostkę w zamrażalniku...
Aga takie bez pieczenia
mama mi dała przepis i mówi ze pyszne jest

takie: herbatniki - masa - galaretka z jogurtem zmiksowana-biszkopty-galaretka-delicje i jakas masa na to

cos takiego z pamieci zapamietalam

aaa gdzies jest masa budyniowa w srodku jeszcze

własnie galaretki zrobilam to tężęją i układam herbatniki

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-25, 09:56   #2487
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Aga takie bez pieczenia
mama mi dała przepis i mówi ze pyszne jest

takie: herbatniki - masa - galaretka z jogurtem zmiksowana-biszkopty-galaretka-delicje i jakas masa na to

cos takiego z pamieci zapamietalam

aaa gdzies jest masa budyniowa w srodku jeszcze

własnie galaretki zrobilam to tężęją i układam herbatniki
Jak nie ma M to i tak nie opłaca mi się nic robić...bo nawet jak jest to mamy problem ze zjedzeniem całego ciasta w ciągu tygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 09:56   #2488
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:

nie zmotywowała mnie
Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Ha ha ha 😆

ja chyba po porodzię zaprzyjaźnię się z dresami - w sumie przeciagnę nasza przyjaźń z ciąży na połóg

Cytat:

a ja ide robic ciasto
ja ide kłaki umyc, bo przyjeżdża kurier i koleżanka. Więc trzeba jakos wyglądać. A i faworki chyba zrobię, bo do sklepu to juz m,i się nie chce iść
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 10:00   #2489
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Mamusiaczek czekamy na rozwój akcji
My jak by nie patrzeć mamy za tydzień ten 1 termin z 1 usg w 6tc Jutro badania i zobaczymy czy mamy czekać na akcję czy na termin cc I oby nie było że decyzja zapadnie przed samym porodem bo zeświruję
Aaaaaaaaaaaa zobaczcie jakie zdobycze http://allegro.pl/show_item.php?item...08c41f7dbca301
Mam sporo ciuszków ale tu widzę że nie poniszczone i spora ilość za taką kasę

Kupiliśmy w lidlu szafkę taką do "zabudowy pralki" TŻ się właśnie męczy ze złożeniem właśnie się zastanawia czemu mu została jedna półka hehe
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2016-01-25 o 10:17
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 10:02   #2490
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
nie zmotywowała mnie

ja chyba po porodzię zaprzyjaźnię się z dresami - w sumie przeciagnę nasza przyjaźń z ciąży na połóg

ja ide kłaki umyc, bo przyjeżdża kurier i koleżanka. Więc trzeba jakos wyglądać. A i faworki chyba zrobię, bo do sklepu to juz m,i się nie chce iść
A przystojny chociaż ten kurier? Do mnie sami przystojni jeżdżą...poza jednym z Pocztexu bo to taki już bardziej dziadzio...Najprzystojnie jszy z Siódemki jak mieszkaliśmy jeszcze u rodziców to tam też z Siódemki najprzystojniejszy był

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Justynka świetne te ciuszki dużo, nie dużo...przynajmniej nie będziesz musiała co chwilę pralki włączać tylko poczekasz aż się nazbiera
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości