|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
perfumoholiczka
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Ja dziś o 15:30 mam sie stawić w szpitalu... Jejjj kiedy to zleciało.. Ale kurczę od rana mam jeszcze latania, bo dostałam pismo z ubezpieczalni z pytaniami do macierzyńskiego, które miałam dostać w tamtym tygodniu, i najdziwniejsze jest to, że według tego co tam jest napisane wychodzi że nie jestem ubezpieczona?? Że jakby urząd pracy mnie nie ubezpieczył.. Zapomniał czy co?! Muszę jechać się dowiedzieć, jakoś nie uśmiecha mi się za poród płacić 4tys euro...
I chyba bardziej się stresuję tą kasą chorych niż samym szpitalem...
![]() |
#2462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to ciebie podziwiam za ten basen... ja wiem na milion procent ze jak bym poszła teraz na basen to bym była od razu chora i to tak poważnie pewnie, jakies zapalenie płuc czy co ![]() nie wiem czemu tak dzialaja na mnie baseny, ale ile razy bylam to na drugi dzien goraczka i szpital w domu. Przeciez jak bylismy na urlopie we wrzesniu w zakopanem to poszlam raz, tylko raz jedyny na basen i na drugi dzien armagedon miałam 2 tyg wyjete z urlopu i życia ![]() I spr, to nie chodzi o to ze np mam mokra glowe, czy zle sie wytarlam itp... nie mam pojecia.... mi na basanie jest zawsze zimno, az mnie trzesie jak chodze po tych kafelkach itp.... dlatego nie lubie basenow i unikam ich jak ognia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
omg !!!! ![]() ![]() ![]() teraz Ci to wysyłaja..... no ca z☠☠☠y ze tak sie wyraze.... grrrr... ja byłam w piatek znowu w AOK zeby spr czy na bank jest wszystko ok i na szczescie jest ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze to wyjasnicie sprawnie i szybko ! kurcze to juz dzisiaj ??? ![]() ![]() ![]() jestem bardzo ciekawa Twojej relacji bo Ty pierwsza z nas w de cc ![]()
![]() |
#2463 |
perfumoholiczka
|
No ale kurczę, wcześniej mi już wysyłali papier z pytaniem gdzie jestem ubezpieczona, raz im odesłałam decyzję z urzędu pracy, potem im sama zawoziłam 4 stycznia i mówił koleś, że jak będzie cos nie tak to w ciągu tygodnia się odezwą.. Zmieniłam nazwisko, miała przyjść nowa karta w ciągu 2 tygodni i też nie przyszła.. Potem byłam drugi raz z tym numerem konta, podałam i koleś mówił że wszystko jest ok, że w ciągu tygodnia dostanę kasę... A tu w piątek w skrzynce list i normalnie już nie wiem czy się śmiać czy płakać, gorszy burdelniż w Polsce
![]()
![]() |
#2464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tu z moim lekarzem robimy tak, aby dla maluszka było maksimum bezpieczeństwa i korzyści. Wysłane przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2465 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj fajna pogoda, przynajmniej u nas, więc taki spacer to sama przyjemność ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pitole... ja mam zapas ze jestem dodatkowo ubezpieczona jeszcze w holi, co prawda to jest niepotrzebne ale wolalam z niego nie rezygnowac wlasnie w razie takiej sytuacji jak u Ciebie... niby sporo bo płace po 105 euro za miesiac ale przynajmniej mam zakładke ze to ubezpieczenie mam.... kurcze to nie wiem jakim cudem tak u Ciebie sie porobiło... bo skoro byłam zarejestrowana w urzedzie pracy, to oni automatycznie cie ubezpieczali i potem przekazuja cie na macierz do ubezpieczalni. I tam jestem 2 miesiace od urodzenia małego a potem musisz juz sama sie ubezpieczyc albo isc pod ubezpieczenie meza. I tyle. Wiec cos w urzedzie pracy musieli namieszac, albo zle cos zrozumialas ? a dostawalas pieniadze za bezrobotne ? ![]() ![]() u mnie zamiast w listopadzie to dostalam pieniadze 2 tyg temu - ale to dlatego ze tyle czasu czekalam na wszystkie potrzebne dokumenty z holandii. za macierzynski tez juz dostalam, i teraz po porodzie dostane druga czesc pieniedzy. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
wyjdzie jak sie mu zechce ![]() ![]() po co sie ma wczesniej pchac, jeszcze zazna za zycia jaki to jest po tej stronie burdel ![]() ![]() ![]() ![]() ee Lucy... a moze radio zmieńcie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2467 |
perfumoholiczka
|
Dostawałam normalnie bezrobotne, potem dostałam pismo, że mi się kończy i mam iść z tym pismem do AOK, tak zrobiłam... Byłam z tym listem u tłumacza w piątek i dziś z nim jadę do AOK..
Mi się wydaję, że problem jest w tym, że jak skończyła mi się umowa 10.10 to w sumie ja się zarejestrowałam do urzędu dopiero 11.11 , więc teoretycznie w jednym miesiącu nie miałam ubezpieczenia, jest luka i tego się dopatrzyli, ale mogę się mylić..
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa to cos musi byc na rzeczy, tu w De trzeba sie zarejestrowac 3 miesiace przed koncem umowy... inaczej robia problemy ![]() to trzymam kciuki zebys wyjasnila wszystko!!! daj znac jak poszlo! ![]() -------------------------------------------------------------------- e laski mam swietna piosenke co by sie zmotywowac po porodzie do zrzucenia kilogramów ![]() ![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=lQ6-nCLeDsI obejrzyjcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ha ha ha 😆 ja będę jak ten koleś spodnie na dupe wciskać... Mam nadzieję, ze jak szybko tyje tak po porodzie szybko zrzucę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to tak rozbawilo ze hej ;D i tez pomyslalam o moich rurkach xs ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko każda z nas chciałaby urodzić w miarę szybko i bezpiecznie ![]() Powodzenia! Obyś wszystko wyjaśniła i spokojnie się stawiła w szpitalu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lola i Rudziutka trzymam za Was mocno kciuki!
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Badzia nie wiem skąd ale mam 😃 nawet poprasowałam Patryczkowe to co sie w praniu wygniotlo. Teraz zapuszczę pranie bo w koszu sie nazbierało
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Lola kciuki :-* juz pewnie zaraz bedziesz tulic córkę.
#2477 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam basen, jakoś nigdy mnie nic po nim nie łapie ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
No to niezle.. Mam nadzieje ze szybko wyjaśnicie a nie taki stres jeszcze przed samym porodem! Powodzenia dzisiaj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży tez zero objawow. A teraz od prawie tygodnia wróciły mi wieczorne mdłości, codziennie mam bóle jak na @. Ale nie czuje żebym miała urodzić prZez najbliższe 2 tyg ![]() ![]() Teraz juz dorobiłam sie ze wszystkiego w domu wiec te ostatnie tyg przed tp mam na zupełny relaks - książki, filmy, leniuchowanie i zabawy z córa ![]() U nas niestety pogoda kiepska bo pada i pochmurno, ale i tak przyjemnie sie szło ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Ja bym tylko chciała uniknąć wywoływania a reszta mi obojętna.. Ale wiadomo, co ja moge ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Ja ![]() no szkoda, ale ja wiecej na basen juz sie nie nabiore ![]() ![]() ![]() no to spełniam swoje obietnice, ubralam sie, uczesalam i robole za oknem i kurier mi nie straszni ![]() ![]() ![]()
#2479 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tan Lola. U nich godzinę do tylu wiec moze wlasnie mała sie rodzi
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mozesz pomoczyc sie w wannie ![]() Dobra, ide do domu. Po drodze musze zahaczyć o targ i kupić cos na surówkę do obiadu ale nie mam pomysłu.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Lola kciuki są 👍 Rudziutka współczuję przebojów mam nadzieje ze wszystko się wyjaśni.
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam pora z marchewka ![]() ![]() ![]() a ja ide robic ciasto ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie odwilż, czyli najgorsza z możliwych opcji pogodowych, no może poza burza, której się boje. A ja dalej masakrycznie wymeczone i obolala. Tż będzie pół dnia na pogrzebie, a potem odbierzemy wkoncu materacyk i fotelik. Cos czuje że jutro Lucy urodzi....
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda fajna. -3 stopnie i wypogodzone ale nie chce mi się z dzieciakami wychodzić bo Lilka by pewnie robiła cyrk że chce wóziem a nie na sankach...
O jak dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mama mi dała przepis i mówi ze pyszne jest ![]() takie: herbatniki - masa - galaretka z jogurtem zmiksowana-biszkopty-galaretka-delicje i jakas masa na to ![]() cos takiego z pamieci zapamietalam ![]() aaa gdzies jest masa budyniowa w srodku jeszcze ![]() własnie galaretki zrobilam to tężęją i układam herbatniki ![]()
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ide kłaki umyc, bo przyjeżdża kurier i koleżanka. Więc trzeba jakos wyglądać. A i faworki chyba zrobię, bo do sklepu to juz m,i się nie chce iść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
Mamusiaczek czekamy na rozwój akcji
![]() My jak by nie patrzeć mamy za tydzień ten 1 termin z 1 usg w 6tc ![]() ![]() ![]() Aaaaaaaaaaaa zobaczcie jakie zdobycze http://allegro.pl/show_item.php?item...08c41f7dbca301 Mam sporo ciuszków ale tu widzę że nie poniszczone i spora ilość za taką kasę ![]() Kupiliśmy w lidlu szafkę taką do "zabudowy pralki" TŻ się właśnie męczy ze złożeniem właśnie się zastanawia czemu mu została jedna półka ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2016-01-25 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Justynka świetne te ciuszki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.