|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plamienia przy tabletkach - zbiorczy
Ja wzielm wczoraj 11 tabletke z 1 blistra regulonu i nadal mam plamienia
Slyszalam,ze przez pierwsze 3 miesiace moze tak byc,w ulotce niby tez tak napisali ... Dziewczyny,ile najdluzej mialyscie takie plamienia??
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
też biorę pierwsze opakowanie regulonu, jestem prawie w połowie i wciąż plamię. nie jest tego dużo-niby nic. ale przeszkadza. uspokoilam się czytając Was, że na początku to normalne. Przy drugim opakowaniu już zwykle jest ok? i jeszcze inne (może głupie pytania)- czy podczas takich plamień jestem mimo wszystko zabezbieczona? no i jeszcze jedno- co z seksem podczas takich plamiących dni? nie zraża Was (i waszych partnerów to)? bo jednak jest to jakiś mały dyskomfort... pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Z kolei u mnie jest tak, że po spożyciu drugiego opakowania tab. Mercilon z dniem zażycia ostatniej tabletki pojawiło się delikatne plamienie przez dwa dni. Następnie w oczekiwaniu na okres pojawiło się tylko 2 dniowe plamienie ( i to na dodatek minimalne ) i to wszystko. Puki co czekam na okresik nadal. Mam nadzieję, że się pojawi bo nie chcę zmieniać tych tabletek. Są dla mnie odpowiednie. Żadnych zawrotów, bólów głowy, wzmożonego lub braku apetytu, senności, itp. Oczywiście muszę wspomnieć o pojawianiu się zachwiania humoru. Miewam 1 lub 2 dni rozdrażnienia przy przyjmowaniu 19-20-21 tabletki.
Ps. Co robicie aby zwalczyć te momenty rozdrażnienia? |
|
|
|
|
#95 | |
|
Przyczajenie
|
"
Cytat:
Czy mnie to zraża?? Nie, i mojego partnera również nie. Przecież to jest rzecz naturalna, do rożnych zmian zachodzi w naszym organizmie, więc najlepiej by było, aby sobie jasno powiedzieć, że to nie katastrofa. Czy sex podczas okresu może powodować skutki uboczne, typu nadżerki lub mięśniaki?? |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
biorę diane 35 już rok plamienie miałam wcześniej tylko raz przy drugim cyklu a teraz nagle dostałam plamienia 2 dni po skończeniu okresu, tabletki brałam o tej samej porze nie czym martwić, czy to sie zdarza, ostatnio byłam narażona na duży stres, może to tego wina??
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Też mam problem z plamieniami. tak pokrótce opowiem.
22 czerwca po 5 m-cach przerwy zaczęłam brać tabletki. Niestety pod koniec 1 opak zapomniałam 1 tabl i dla większej pewności, ochrony przed ciązą nie robiłam 7 dniowej przerwy tylko od razy 2 opak zaczęłam brać. Pojawiły się plamienia - gin powiedział że tak bywa jak się zapomni,ale minął już ponad miesiąc od tamtej pory skończyłam 2 opak a plamie caly czas. Jak brałam 2 ost tabletki plamienie mocno się nasiliło. teraz 3 dzień bez tabletek, plamienie nadal a "okresu" nie ma. boję się że może jestem chora albo w ciąży. Wiecie może dlaczego są te krwawienia? Dodam że wcześniej brałam te same tabl i dobrze się po nich czułam Edytowane przez Animonda Czas edycji: 2007-08-05 o 18:47 Powód: literówka |
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich! Mam pytanko czy oprocz plamienia kiedys zdarzylo sie komus zeby dostac okres na 1,5 tygodnia przed czasem? co prawda jestem przyziebiona , mam remont. I wlasciwie chcialam sie jeszcze zapytac czy w takim przypadku powinno sie odstawic proszki czy brac dalej?Biore logest od jakiegos roku i plamienia mi sie zdarzaly ale na samym poczatku i nie zdarzami sie zapomniec o proszkach . Chcialam sprawdzic w ulotce ale niestety w tym remoncie to niewiem nawet czy jeszcz gdzies sie jakas uchowala... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez rodzynek Czas edycji: 2008-05-07 o 10:17 |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
nikt nie może mi pomóc?
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem co sie dzieje. biore tabletki anty i mam małe krwawienie od dwoch dni. dziś jest mocniejsze. czy przyczyną może być to że biorę dwa opakowania pod rząd bez siedmiodniowej przerwy bo mialam wyjazd i nie chcialam miec okresu? w sobote jade nad wode i nie wiem jak mam sie zachowac
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: krwawienie i tabletki
tak
krawienie, o którym piszesz nazywa się plamieniem i może występować na początku brania pigułek tj przez pierwsze opakowania albo w przypadku przedłużania cyklu 2 opakowaniem. niestety jedyne co możesz zrobić, to dzielnie to znieść. być może za chwilę albo jutro albo za 2 dni, po prostu miną. trzymaj się
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2007-08-24 o 14:15 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: krwawienie i tabletki
ja mam podobna suytacje, tylko ze ja biore tabletki anty juz ponad 1,5 roku i ostatnio gdy jeszcze bralam tabletki pojawil sie u mnie normalny okres (kiedy on wogole powinien sie pojawic po skonczeniu opakowania tabletek ) ktory trwal 7 dni (normalnie mam 3-4) w tej chwili mija juz 13 dzien i codziennie mam male plamienia. wiecie moze czym to jest spowodowane. we wtorek ide do lekarza ale moze wy mi pomozecie
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
przesunięcie okresu - plamienia
czesc dziewczyny, otoz niedawno sie pytalam czy moge bez problkemu przedluzyc branie tabletek, bynie miec okresu na wczasach, tak tez zrobilam, za tydzien odkladam tabletki by dostac okres a dzis troszke kluly mnie jajniki no i mialam "krwiste" plamienia, hm no mozeliwe, ze stopy mi przemarzly bo czesto sie zdarza u mnie, ale czy takie plamienia sa normalne?? mam nadzieje, ze to przesuniecie okresu nie wplynie na moj organizm, pierwszy raz tak zrobilam..pozdrawiam
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego krwawię ?? proszę o pomoc
wczoraj wzielam 17 tabletke z opakowania LOGEST a od 3 dni mam krwawienie mimo iz okres powinnam dostac w przyszlym tygodniu, gdyz od soboty robie przerwe na okres, 2 tyg temu nie robilam przerwy na okres by nie meczyc sie z nim podczas wakacji, czy moj organizm "zwariowal"?? od poltora roku bralam regularnie tabletki, nie przesuwalam okresu, a teraz zrobilam to pierwszy raz i sie niepokoje...pozdrawiam
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dlaczego krwawię ?? proszę o pomoc
cos musi byc nietak skoro okres wystapil tak jakby okres podczas przyjmowania tabletek....radzilabym Ci zadzwonic a najepiej udac sie do ginekologa...tak chyba bedzie najlepiej...
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Też mam pytanie może trochę głupie ale panikara ze mnie. Jestem po 3 opakowaniach yasminelle. Okres przy tabletkach a także przed trwał 4 dni. Tym razem również ale po okresie mam plamienia dzisiaj drugi dzień. Wcześniej to się nie zdarzało. Dziś mam zacząć 4 opakowanie tabletek, a nadal troche plamię. Czy wszystko jest w porządku?
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz czym się martwić. organizm to nie maszyna i krwawienie moze się troszkę wydłuzac lub skracac.. a czasem przeciez moze wcale nie wystąpic i to jest NORMALNE
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
mój lekarz mi odradził sex w tych dniach ze względu na duzo większą możliwość nabawienia się jakis chorób...
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy to normalne? biorę 2 opakowanie pod rząd regulonu (generlanie juz od roku jestem na tabletkach, teraz pierwszy raz nie robilam przerwy) i mam mocne plamienia od dwoch dni, prawie okres, a jestem dopiero przy 18 tabletce.
Edytowane przez rottweil Czas edycji: 2007-10-06 o 11:30 Powód: uzupelnienie |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam, że jak się nie zrobi przerwy to mogą być plamienia. Ale nigdy nie brałam dwóch opakowań pod rząd.
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
ja mam pytanie. zaczęłam brać novynette i mój okres- plamienie przedłużył mi się, poszłam do ginekologa aby się poradzić co zrobić i on poradził mi żebym (wzięłam 11 tabletek) przerwała to opakowanie zrobiła 7 dniową przerwę i zaczęła nowe opakowanie. tylko zapomniałam się go zapytać jakie będzie działanie antykoncepcyjne, czy normalne tak jak przy normalnej przerwie po 21 tab. Może któraś coś wie na ten temat. Z góry dzięki za odp.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Ja za to od ponad roku biore REGULON, teraz z pewnych względów nie zrobiłam przerwy i brałam 2-gie opakowanie zaraz po pierwszym. Co się dzieje? Dostałam okres jakieś 3 dni później niż bym dostała robiąc przerwę... Wspomnę, że już tak kiedyś zrobiłam i nie miałam problemów.
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a może i od 6 i wielokrotnie brałam dwa, trzy opakowania bvez przerwy i nie było zadnych komplikacji, a ostatnio gdy wzięłam drugie opakowanie bez przerwy to po kilku dniach dostałam plamień i trwały one do samego końca opakowania i okresu z odstawienia - nie wiem jakie dawki hormonów ma regulon, ale harmonet podobno jest zbyt słaby po prostu, aby powstrzymać krwawienie przez 2 miesiące
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
od razu przepraszam jesli juz ktos zadawał takie pytanie ale niestety mam małe dziecko i nie mam czasu na przeczytanie całosci
![]() Jestem w trakcie pierwszego ( po ciązy) opakowania Minuletu zostały mi 3 pigułki do konca a ja dzis dostałam chyba okres ![]() Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale odczuwałam ból brzucha od jakichs 2 dni a wczoraj było "przytulanko" z męzem. Czy to mozliwe, ze okres "sie przyspieszył"?? czy przerywac branie tabletek? czy jednak wziąc te 3 i pozniej po 7 dniowej przerwie zaczac brac kolejne opakowanie ?? prosze o pomoc
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh no i ja do was dołączę ;/ od 9.10 biorę tabletki (pierwsza w pierwszy dzień okresu) i najpierw miałam 2 dni plamienia, potem dzień przerwy a potem obfity okres który trwał w sumie do wczoraj ;/ a dzisiaj znów się zaczęło i brzuch mnie boli jak na okres normalnie a na wkładce żywoczerwona krew ;/ wiem, że to pierwsze opakowanie i wiem że to normalne ale juz mnie to drażnić zaczyna ;/ I nie można korzystać z tych tabletek tak jakby się chciało bo w kółko te plamienia-krwawienia. No i piszecie tu, że to może być zbyt mała dawka hormonów-no ale w moim przypadku chyba tak nie jest bo biorę Cyprest (także ze względu na cerę) więc on ma sporo hormonów ;/ a może właśnie za dużo? jak myślicie??
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Biore 1 opakowanie Yasminelle<jestem w polowie> i plamię codzien. Przeszkadza jak cholera
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

Slyszalam,ze przez pierwsze 3 miesiace moze tak byc,w ulotce niby tez tak napisali ... Dziewczyny,ile najdluzej mialyscie takie plamienia??

...

, a może i od 6 i wielokrotnie brałam dwa, trzy opakowania bvez przerwy i nie było zadnych komplikacji, a ostatnio gdy wzięłam drugie opakowanie bez przerwy to po kilku dniach dostałam plamień i trwały one do samego końca opakowania i okresu z odstawienia - nie wiem jakie dawki hormonów ma regulon, ale harmonet podobno jest zbyt słaby po prostu, aby powstrzymać krwawienie przez 2 miesiące