Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-25, 11:08   #4651
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Ania jaki olejek z Rossmana? Jakas promo?,😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 11:10   #4652
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Lalare wczoraj miała jakaś impreze rodzinną, chyba roczek chrześnicy i pewnie dlatego nie pisala :-D widzialam na insta
A to dobrze bo szkoda by kolejna dziewczyna zaginęła...
Kurde często myślę o Kocuro

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ania jaki olejek z Rossmana? Jakas promo?,😁
Dostałam na maila ze mam do odebrania olejek babydream na rozstępy za 0.01 gr wiec stwierdziłam czemu nie skorzystać
A wcześnie kupiłam z karta parę rzeczy i pewnie to taki prezencik od nich jest.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 11:18   #4653
Evelinke
Zakorzenienie

Witam się po weekendowo

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Przyszła moja poduszka z supermami
DZIĘKUJĘ za polecenie!
Chyba pójdę dzisiaj wcześniej spać
Moja ma byc jutro albo pojutrze, zamawiałam w piątek.
Mam nadzieję, że będę zadowolona , ja mam z Moterhood.

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Ja smaruję piersi,brzuch,ręce,pupę,u da i nogi masłem kokosowym.Nic mnie już nie swędzi a skóra jest mięciutka.A smaruję tylko wieczorem po kąpieli.Polecam.Tylko drogie cholerstwo
Masło kokosowe ???? Mhmm, nie słyszałam, ja mam olej kokosowy.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Smaże placki ziemniaczane bo tak mi sie zachciało :-D :-D
Jeeeju, ostatnio też miałam taką ochotę na placki i zrobiłam, czułam się jakbym jadła jakieś rarytasy
Tylko potem śmierdzi

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to wy chudziny jestescie przy mnie :'( juz nawet schylac jest mi sie ciężko :-(
Kochana, ty masz dwójeczkę, to co się dziwisz że jesteś większa

Ja jeszcze nie robiłam zakupów, ale pewnie niedługo trzeba będzie coś kupić, żeby koszta rozdzielić.

Ja razem z poduszką zamówiłam otulaczek taki:
http://motherhood.pl/sklep/otulaczek-9

Tylko za 32 zł

Edytowane przez Evelinke
Czas edycji: 2016-01-25 o 11:20
Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 11:22   #4654
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Moja ma byc jutro albo pojutrze, zamawiałam w piątek.
Mam nadzieję, że będę zadowolona , ja mam z Moterhood.
Będziesz będziesz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-25, 11:24   #4655
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie tez... Masz cos na oku?

Najbardziej sie boje, ze do bagażnika nie wlezie, Male auto mamy:/

Co prawda jest piękny wózek na jednym stelażu, gdzie podpina sie powiedzmy jedna gondolę, lub jedna spacerowke, lub spacerowke i gondole, możliwości multum i zajmuje malo miejsca ale cholernie drogi. A używki nie widziałam. :/
No właśnie nie mam..... :-/ A napiszesz co to za wózek?? Ja się poruszam komunikacją miejską, więc stresuje się, że nie zmieszczę się w autobusie Natomiast jeśli już jeździmy autem, to jest to duży samochód więc akurat o bagażnik się nie boję.

Ale z drugiej strony, w pierwszej ciąży też mnie wózek stresował i podróże z nim w autobusie i nie było ku temu powodu.... Także pewnie będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Znowu zgaga jutro kupie w aptece rennie bo się wykończę. Mleko ani migdały nie pomagają.
I jak dzisiaj, zgaga dalej męczy??

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja miałam i to była bardzo dobra decyzja Spokojnie mogłam wychodzić na długie spacery. Mieliśmy wtedy fiata uno i złożony się mieścił do bagażnika. Trzeba było tylko 2 kółka odpiąć ale to była kwestia chwilki. Jechaliśmy nawet z tym wózkiem pociągiem nad morze + bagaże i dwoje dzieci
No właśnie, wszystko kwestią organizacji

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ola od września nie chorowala teraz tak ja wzielo dziewczyny mam dość przepraszam ze się użalam ale spalam 1,5godz dzis. I teraz maz czuwa Ola pokasluje a ja co ona kaszlnie zrywam się na nogi. Czuje ogromne zmęczenie i spac nie umiem

Jedyne co mnie cieszy to to ze czuje ruchy michalka uwielbiam to!
Współczuje... Coś się was te choróbska wstrętne trzymają Jak nie Ty, to teraz Ola. Jak się teraz czuje?

Cytat:
Asiek ja ubranka z lidla lubię co prawda ze dwie bluzeczki mi sie rozciagnely wszerz ale ogólnie ok 👌

Dziewczyny, uzywalyscie otulaczow? Polecicie cos? Patrzę na to woombie ale drogie ustrojstwo 😁

A co do pieluszek mialam tetrowe i flanelowe i ok, ale kusicie tymi muslinowymi i bambusowymi, chciałabym je pomacac😁

Probuje odsmoczkowac moje dziecię. Trzymajcie kciuki
U nas była to kwestia przypadku, ale na szczęście nie było problemu. A dużo mała używa smoczka? Bo u nas służył tylko do usypiania i na spacery, w razie jak się mała awanturowała

Też się zastanawiam nad otulaczem, z jakiegoś cieniutkiego materiału. Przy Rozie miałam rożek, ale teraz na lato będzie za ciepły.

Kusicie tymi pieluchami, ja mam zwykłe tetrowe, nawet nie wiedziałam o istnieniu innych

U nas znowu ciężka noc... Mała chyba nigdy nie nauczy się przesypiać całej nocy ani samodzielnie zasypiać.... Wczoraj poszła spać o 21, a po godzince wstała wyspana i chętna do zabawy.... Zasnęła dopiero przez 1... W ciągu dnia ma jedną drzemkę, wydawałoby się, że powinna być na wieczór tak zmęczona, że będzie ładnie przesypiała noc, a tu guzik

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 11:33   #4656
agusiia69
Zakorzenienie

Witajcie

Właśnie przejrzałam gazetkę z Lidla i jedynie, co mnie zainteresowały to staniczki do karmienia. Fajna cena Pamiętam jak kiedyś z koleżanką kupowałyśmy w takim specjalnym sklepie ciążowym to zapłaciła za niego.. 120 zł :O Tylko nie wiem jaki rozmiar kupić

Tak czytam, co chcecie kupić, co już kupiłyście a ja nawet ani jednego body jeszcze nie mam.. Ale to dlatego, że od kogoś z rodziny dostaniemy dosłownie wszystko: wózek, łóżeczko, materac, komplety pościeli, krzesełko do karmienia, dwa foteliki do auta i duużo ciuszków. Do tej osoby wybieramy się pod koniec lutego/początek marca (5-6 godzin jazdy) i tak na prawdę dopiero wtedy wszystko przejrzę i będę wiedziała co jeszcze muszę kupić. Więc póki co od marca mam zamiar dokupywać resztę rzeczy Ale kusi mnie, aby coś kupić
Stary 2016-01-25, 11:36   #4657
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
I jak dzisiaj, zgaga dalej męczy??
jeszcze nie ,ale się nie ciesze bo może się pojawić :/

Czytam że połówkowe robi się miedzy 20-22 tygodniem a ja u swojej lekarki będę jak dobrze to pod koniec 22 -23 tyg. i czy to nie będzie za późno ?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Tak czytam, co chcecie kupić, co już kupiłyście a ja nawet ani jednego body jeszcze nie mam.. Ale to dlatego, że od kogoś z rodziny dostaniemy dosłownie wszystko: wózek, łóżeczko, materac, komplety pościeli, krzesełko do karmienia, dwa foteliki do auta i duużo ciuszków. Do tej osoby wybieramy się pod koniec lutego/początek marca (5-6 godzin jazdy) i tak na prawdę dopiero wtedy wszystko przejrzę i będę wiedziała co jeszcze muszę kupić. Więc póki co od marca mam zamiar dokupywać resztę rzeczy Ale kusi mnie, aby coś kupić
To super że tyle rzeczy dostaniecie zawsze to sporo pieniążków zostanie w kieszeni a Ty jak coś chcesz kupić od siebie to pewnie kupuj zawsze to więcej radości z takiego kupowania jest

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 11:36   #4658
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja mam muslinowe z baby one, ladne ale dupy nie urywaja :p
Za to bambusowe robia u mnie szał
Zamówiłam wczoraj bambusową na próbę, po tym jak właśnie o nich mówiłaś tylko drogie są..

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Jejku jak mi się nie chce w tej pracy siedzieć... Już bym na L4 poszła chętnie. Ani wstać nie mogę rano, ani spać w nocy. Zimno mam w biurze i jeszcze te dojazdy..
PS. Nie wiem czy to przez ciąże czy nie, ale tak łatwo teraz się irytuje że szok. I osoby, które normalnie przed ciążą tolerowałam teraz mi tak na nerwy działają, że przebywać z nimi nie mogę .
No rozumiem Cię doskonale! Ogólnie jestem nerwowa, ale teraz właśnie irytują mnie osoby, które rzadko wcześniej tak na mnie działały.. hormony robią swoje

Cytat:

zaciśnięte! dasz radę, tylko się nie poddawaj

Ania- gratulacje tygodni

Ja wczoraj byłam na zakupach, musiałam pralkę kupić i wpadłam do smyka.. kurde, fajne przeceny, ale większość rzeczy albo dla chłopca albo dla dziewczynki, i tylko jedną rzecz kupiłam- trzy pary śpioszków ale pobuszowałam w internecie i zamówiłam kilkanaście rzeczy z listy, które mogę kupić już teraz

I strasznie mnie swędzą cycki!!! niech przestaną

Agusia- ja też mam mnóstwo rzeczy od siostry, szczególnie ubranek, trójkę spokojnie bym ubrała, ale mimo wszystko jak idę do sklepu, i zobaczę fajne body, albo coś to chociaż na jedne się skuszę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-01-25 o 11:39
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 11:40   #4659
misia880
Zakorzenienie

Bambusowe sa drogie niestety (

stanik do karmienia musi byc dobry.. wiec warto dac 100 zl a nie 20 i miec potem piersi jak nalesniki

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 11:45   #4660
ewka555
Zakorzenienie

Veronique oglądałam w sklepie baby jogger City select duo czy duet. Mi sie bardzo spodobal ! Teraz zaluje, ze jak zmieniałam xlandera na jedo, to nie wzięłam od razu tego.. Ale cóż

Wejdź na domowa.tv tam porównuje wózki bliźniacze i rok po roku, ona akurat nie wiem czemu tego baby jogger nie poleca, opisuje tez tam mountain buggy i phil&teds

Z drugiej strony moze wzielabym jakas uzywke np z olx ale one sa taaaakie wielkie ! Ja tez poruszam sie komunikacja miejska a bagażnik w aucie malusi

Nie używa dużo smoczka do zasypiania, potem wypluwa, ba spacerze usypia bez smoczka, a tal to w jakichś trudnych sytuacjach, jak sie uderzy, u lekarza itd kiedy odstawilas malej smoka? Póki co 3dzien bez smoka i ok, tylko dzis rano tz malej dal bo się zapomniał. On w ogóle ma manie podawania smoczka, nawet jak mala sie ladnie bawi wiec chyba musze schować smoczki 😁

U nas byl okres (ze dwa msce!) ze mala wstawala o 8 i w ciagu dnia miala tylko jedna drzemkę 30min. Teraz wstaje o 6:30, ma drzemkę ok 1,5h, czasem się nawet zdarzy druga 30min

Agusia fajnie ze tyle rzeczy dostaniecie 😁
Stary 2016-01-25, 11:47   #4661
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
To super że tyle rzeczy dostaniecie zawsze to sporo pieniążków zostanie w kieszeni a Ty jak coś chcesz kupić od siebie to pewnie kupuj zawsze to więcej radości z takiego kupowania jest
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Agusia- ja też mam mnóstwo rzeczy od siostry, szczególnie ubranek, trójkę spokojnie bym ubrała, ale mimo wszystko jak idę do sklepu, i zobaczę fajne body, albo coś to chociaż na jedne się skuszę
Właśnie chyba będę musiała zacząć coś powoli jednak kupować, bo zapomniałam, że oni mieli chłopaka a ja mam córeczkę ten fakt mi umknął
Stary 2016-01-25, 11:49   #4662
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chyba będę musiała zacząć coś powoli jednak kupować, bo zapomniałam, że oni mieli chłopaka a ja mam córeczkę ten fakt mi umknął

Dziewczynce bez problemu ubierzesz niebieskie ubranka ewentualnie dla samej siebie możesz kupic cos różowego jesli lubisz, co by oko pocieszyć.

Ja mam po Zuzi ful ubranek, ale juz nie pamiętam co tan jest, musze przejrzeć czy znajda się neutralne dla synka, czy przewaga różowych 😁
Stary 2016-01-25, 11:59   #4663
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynce bez problemu ubierzesz niebieskie ubranka ewentualnie dla samej siebie możesz kupic cos różowego jesli lubisz, co by oko pocieszyć.

Ja mam po Zuzi ful ubranek, ale juz nie pamiętam co tan jest, musze przejrzeć czy znajda się neutralne dla synka, czy przewaga różowych 😁
Ale jednak coś różowego bym chciała
Stary 2016-01-25, 12:02   #4664
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jednak coś różowego bym chciała

Tak myślałam Ale wiesz, zawsze to kupisz kilka rzeczy, a nie wszystkie ubranka przeciez na pewno nie będą mieli samych niebieskich, tylko tez jakies białe, bezowe itd

Ja mam dość różowego, a corka ma rok dopiero 😁 a teściowa to w ogóle jak jej cos kupi to zawsze jest to z hello kitty, kucykiem, albo jakimiś księżniczkami Chce mi dziecko przebierać, bo w pracy ma dziewczynke ktora ma wszystko z hello kitty i to taaaaaakie sloooooodkie ! :/

Cóż, nosimy te rzeczy w domu potem 😁
Stary 2016-01-25, 12:07   #4665
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Veronique oglądałam w sklepie baby jogger City select duo czy duet. Mi sie bardzo spodobal ! Teraz zaluje, ze jak zmieniałam xlandera na jedo, to nie wzięłam od razu tego.. Ale cóż

Wejdź na domowa.tv tam porównuje wózki bliźniacze i rok po roku, ona akurat nie wiem czemu tego baby jogger nie poleca, opisuje tez tam mountain buggy i phil&teds

Z drugiej strony moze wzielabym jakas uzywke np z olx ale one sa taaaakie wielkie ! Ja tez poruszam sie komunikacja miejska a bagażnik w aucie malusi

Nie używa dużo smoczka do zasypiania, potem wypluwa, ba spacerze usypia bez smoczka, a tal to w jakichś trudnych sytuacjach, jak sie uderzy, u lekarza itd kiedy odstawilas malej smoka? Póki co 3dzien bez smoka i ok, tylko dzis rano tz malej dal bo się zapomniał. On w ogóle ma manie podawania smoczka, nawet jak mala sie ladnie bawi wiec chyba musze schować smoczki ��

U nas byl okres (ze dwa msce!) ze mala wstawala o 8 i w ciagu dnia miala tylko jedna drzemkę 30min. Teraz wstaje o 6:30, ma drzemkę ok 1,5h, czasem się nawet zdarzy druga 30min

Agusia fajnie ze tyle rzeczy dostaniecie ��
Wózek przepiękny! Ale cena rzeczywiście powalająca. Na olx patrzyłam i używki też ponad 2tys....

U nas bez smoczka od 13 miesiąca (jutro kończy 15). Odniosłam wrażenie, że nawet nie zauważyła jego braku, fakt, że przy wieczornym usypianiu płakała, ale nie wspominam tego jakoś tragicznie Gorzej nam idzie z przechodzeniem z butelki na kubek niekapek Nawet nie chce go widzieć, rzuca nim po całym pokoju

Nie przepadam za kolorem różowym i ubieram jej go w ostateczności. Moja mama wie, że ma nic różowego nie kupować, wszystkie ciotki też teściowa nie kupuje jej nic, więc też mnie nie uszczęśliwia różem. Dużo różowych ciuszków dostaje od kuzynek po ich córciach, ale zawsze można wybrać coś innego, albo właśnie ubrać w ostateczności może ze dwa różowe ubranka mnie urzekły i z chęcią jej zakładałam pierwszym były pudrowe półśpiochy z falbankami na pupie, a drugie to komplecik, bluzeczka z leginsami - bluzeczka szara, a na niej kokardka - prawie fuksjowa i takie same leginsy

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-01-25 o 12:16

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 12:14   #4666
ewka555
Zakorzenienie

Veronique to super Wam poszlo! Mam nadzieje ze i u nas bez scen sie obejdzie.. A jak w sytuacjach kryzysowych? U lekarza czy cos?

Wiesz co, ja dostałam ze 2niekapki, ze dwa kupiłam i jeszcze ten lovi360 i mala z żadnego nie chce pic wody/herbatki. Z butelki ze smoczkiem tez nie. Doszlo do tego, ze przez 3dni nie wypila nic! W końcu kupiłam jej kubeczek doidy cup i pije! Dziennie caly kubeczek wypija spróbuj moze dać jej ze swojej szklanki sie napic? Ja kupiłam doidy bo nie mogłam sluchac brzdeku zębów o szklankę. I polecam, bo malej nie ucieka picie dolem, i przez to ze jest pochylony, to nie musi odchylac Glowy do tylu

Patrzyłam na gazetkę z lidla- body z dl i spodenki fajne, natomiast pajace sa welurowe wiec uważam ze na lato za cieple. Chyba ze weźmiecie większy rozmiar ba jesień ja mam taki dla Zuzi i jest fajny

Kusi mnie pościel dla Zuzki jeszcze 😁

http://gazetka.lidl.pl/711866b0-c7d6...749/html5.html

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Veronique a swój pojedynczy wózek zostawiasz? Bo ja jeszcze mysle żeby moze kupic ten baby jogger albo phil&teds a jedo sprzedać. Używany od maja, gondola nie uzyta wcale.

Bo jakbym miala kupic wózek podwójny bez możliwości wyczepiania, to mój pojedynczy chyba zostawie, bo jak z 1 dzieckiem gdzies wyjść, to pól pusty wózek wozić? 😁 jaka masz koncepcje? 😊
Stary 2016-01-25, 12:24   #4667
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
fajne te rzeczy w lidlu pewnie jak zawsze będzie masa rzucających i bijących się ludzi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-25, 12:27   #4668
kanwa
Zakorzenienie

Tak Eve masło kokosowe
Ja mam takie o

https://www.ekodrogeria.pl/masla/281...389000199.html

Co kupiłaś dla córci?pochwal się

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2016-01-25 o 12:35
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 12:29   #4669
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Veronique to super Wam poszlo! Mam nadzieje ze i u nas bez scen sie obejdzie.. A jak w sytuacjach kryzysowych? U lekarza czy cos?

Wiesz co, ja dostałam ze 2niekapki, ze dwa kupiłam i jeszcze ten lovi360 i mala z żadnego nie chce pic wody/herbatki. Z butelki ze smoczkiem tez nie. Doszlo do tego, ze przez 3dni nie wypila nic! W końcu kupiłam jej kubeczek doidy cup i pije! Dziennie caly kubeczek wypija spróbuj moze dać jej ze swojej szklanki sie napic? Ja kupiłam doidy bo nie mogłam sluchac brzdeku zębów o szklankę. I polecam, bo malej nie ucieka picie dolem, i przez to ze jest pochylony, to nie musi odchylac Glowy do tylu

Patrzyłam na gazetkę z lidla- body z dl i spodenki fajne, natomiast pajace sa welurowe wiec uważam ze na lato za cieple. Chyba ze weźmiecie większy rozmiar ba jesień ja mam taki dla Zuzi i jest fajny

http://gazetka.lidl.pl/711866b0-c7d6...749/html5.html

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Veronique a swój pojedynczy wózek zostawiasz? Bo ja jeszcze mysle żeby moze kupic ten baby jogger albo phil&teds a jedo sprzedać. Używany od maja, gondola nie uzyta wcale.

Bo jakbym miala kupic wózek podwójny bez możliwości wyczepiania, to mój pojedynczy chyba zostawie, bo jak z 1 dzieckiem gdzies wyjść, to pól pusty wózek wozić? 😁 jaka masz koncepcje? 😊
Jeśli chodzi o sytuacje kryzysowe jak lekarz itd, to zawsze mam w torbie w gotowości picie, więc szybko po krzyku

Niekapka mamy z fisherprica i jeden jakich noname taki z krówką w środku, który niby ma zachęcać do picia, ale nie w naszym przypadku. Za szklanke sama się łapie, bo widzi, że dorośli z niej piją. Ale "pije" z niej tylko wtedy, gdy stoi pusta, a jak naleje jej soczku to już się jej boi...

Co do wózków, to jestem w komfortowej sytuacji, ponieważ mam jeden 3w1 i jedną zwykłą spacerówkę. Zostawie je, i jakby mi przyszło wyjść z jednym dzieciaczkiem to mogę i ze starszą w spacerówce i z młodszą w gondoli. Przyznam, ze przeszło mi przez myśl, żeby je sprzedać i kasę przeznaczyć na podwójny wózek, ale tak będzie rozsądniej. Poza tym na 3w1 i tak bym interesu nie ubiła, bo już mocno wykorzystany jest ale na takie wyjątkowe sytuacje jak wyjście z młodszą córcią będzie ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 12:33   #4670
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o sytuacje kryzysowe jak lekarz itd, to zawsze mam w torbie w gotowości picie, więc szybko po krzyku

Niekapka mamy z fisherprica i jeden jakich noname taki z krówką w środku, który niby ma zachęcać do picia, ale nie w naszym przypadku. Za szklanke sama się łapie, bo widzi, że dorośli z niej piją. Ale "pije" z niej tylko wtedy, gdy stoi pusta, a jak naleje jej soczku to już się jej boi...

Co do wózków, to jestem w komfortowej sytuacji, ponieważ mam jeden 3w1 i jedną zwykłą spacerówkę. Zostawie je, i jakby mi przyszło wyjść z jednym dzieciaczkiem to mogę i ze starszą w spacerówce i z młodszą w gondoli. Przyznam, ze przeszło mi przez myśl, żeby je sprzedać i kasę przeznaczyć na podwójny wózek, ale tak będzie rozsądniej. Poza tym na 3w1 i tak bym interesu nie ubiła, bo już mocno wykorzystany jest ale na takie wyjątkowe sytuacje jak wyjście z młodszą córcią będzie ok

To ja się właśnie boje takich sytuacji, bo mala nie uspokoi sie przy piciu. Latem pila więcej, teraz jednak mniej..

Ja mam jedo ze spacerowka i gondola i mam xlandera 3w1 od siostry. W sumie z jego gondoli bylam zadowolona, wiec mogłabym zostawić, a np sprzedać jedo który jest malo zużyty, i w razie wyjścia tylko z maluchem mam gondole w xlanderze, a spacerowke w podwójnym. Ehh sama nie wiem jak ten temat rozgryźć. A z używek podwójnych masz cos na oku?
Stary 2016-01-25, 12:33   #4671
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny takie mocne kłucie po lewej stronie brzucha w podbrzuszu to te wiązadła kuźwaaaa ale ból

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-25, 12:47   #4672
soffinka
Zadomowienie

Do dziewczyn w trakcie walk z ZUSem ( w sumie po walkach tez ;p)
Bylam dzis TAM i zalozylam sobie to konto internetowe. Zaswiadczenia lekarskie widze ale gdzie szukac jakiejkolwiek informacji i dacie przelewu ... Zdaje sobie sprawe ze w mojej kwestii jej jeszcze nie ustalono ale nawet odpowiedniej rubryczki nie widze gdzie mogliby to wkrotce wpisac ...
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 12:49   #4673
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

http://gazetka.lidl.pl/711866b0-c7d6...749/html5.html[COLOR="Silver"]

ale ta posciel chyba niestandardowy rozmiar ?
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 12:52   #4674
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Do dziewczyn w trakcie walk z ZUSem ( w sumie po walkach tez ;p)
Bylam dzis TAM i zalozylam sobie to konto internetowe. Zaswiadczenia lekarskie widze ale gdzie szukac jakiejkolwiek informacji i dacie przelewu ... Zdaje sobie sprawe ze w mojej kwestii jej jeszcze nie ustalono ale nawet odpowiedniej rubryczki nie widze gdzie mogliby to wkrotce wpisac ...
Na górze po prawej stronie masz ŚWIADCZENIOBIORCA, potem wchodzisz w ZASIŁKI (kolumna po lewej stronie) i na środku pokazuje ci się rodzaj świadczenia, numer sprawy, decyzja i za jaki okres, a na dole masz przycisk WYPŁATY I ZWROTY i tam jest data kiedy kasiorke dostaniesz
Stary 2016-01-25, 13:09   #4675
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Na górze po prawej stronie masz ŚWIADCZENIOBIORCA, potem wchodzisz w ZASIŁKI (kolumna po lewej stronie) i na środku pokazuje ci się rodzaj świadczenia, numer sprawy, decyzja i za jaki okres, a na dole masz przycisk WYPŁATY I ZWROTY i tam jest data kiedy kasiorke dostaniesz
Bardzo dziekuje za pomoc
Widnieje "Brak elementów do wyświetlenia"
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 13:13   #4676
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja się właśnie boje takich sytuacji, bo mala nie uspokoi sie przy piciu. Latem pila więcej, teraz jednak mniej..

Ja mam jedo ze spacerowka i gondola i mam xlandera 3w1 od siostry. W sumie z jego gondoli bylam zadowolona, wiec mogłabym zostawić, a np sprzedać jedo który jest malo zużyty, i w razie wyjścia tylko z maluchem mam gondole w xlanderze, a spacerowke w podwójnym. Ehh sama nie wiem jak ten temat rozgryźć. A z używek podwójnych masz cos na oku?
No właśnie nic na oku nie mam Ja tak mam, ze ociągam sie do ostatniej chwili, a potem organizuje coś w moment

Stary 2016-01-25, 13:43   #4677
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Ja razem z poduszką zamówiłam otulaczek taki:
http://motherhood.pl/sklep/otulaczek-9

Tylko za 32 zł
Ale fajny! I niedrogi. Chyba go sobie też zakupię

Cytat:

Ja byłam zakochana w tym wózku ale 7 lat temu znalezienie takiego u nas graniczyło z cudem. Poza tym był straaasznie drogi a używek w całęj Pl. nie było...

Cytat:
Dziewczyny takie mocne kłucie po lewej stronie brzucha w podbrzuszu to te wiązadła kuźwaaaa ale ból
Ja mam czasami ale po prawej stronie. Dzisiaj w nocy jak się przekręcałam z boku na bok to tak zabolało, że aż się obudziłam. Czasami też mocno zakłuje jak nagle wstanę.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 13:47   #4678
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Asiek ja ubranka z lidla lubię co prawda ze dwie bluzeczki mi sie rozciagnely wszerz ale ogólnie ok 👌

Dziewczyny, uzywalyscie otulaczow? Polecicie cos? Patrzę na to woombie ale drogie ustrojstwo 😁

A co do pieluszek mialam tetrowe i flanelowe i ok, ale kusicie tymi muslinowymi i bambusowymi, chciałabym je pomacac😁

kciuki, mój ostatecznie odsmoczkowany w wieku 2 lat, ale miał tylko smoczek do zasypiania więc lekko poszło

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 13:52   #4679
olinka012
Zadomowienie

Ola nie ma anginy tylko zapalenie płuca lewego! Takze do wiosny nie dam ja do przedszkola

Takie same otulaczki matherhood sa za 20zl na olx

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-01-25 o 13:59
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 14:14   #4680
eful
Raczkowanie

Dziewczyny dzisiaj w biedronce są 5 szt body za 15 zł zarówno dla dziewczynek jak i chłopców
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości