![]() |
#3691 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3692 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Hahaha dobre :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | ||
Zakorzenienie
|
DZIEN DOBRY!
![]() dobra jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
PROSZĘ, WYPRAWKA Wyprawka: Odzież koszulki bawełniane rozm. 56-62 body bawełniane w rozm. 56-62 kaftaniki bawełniane rozm. 56-62 śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62 skarpetki bawełniane lub frotte czapeczki po kąpieli bawełniane czapeczki welurowe lub polarowe pajacyki bawełniane, frotte lub welur kombinezon zimowy (zależy od pory roku) rękawiczki Pielęgnacja: wanienka lub wiaderko Tummy Tub materacyk lub leżaczek do kąpieli delikatna myjka okrycie kąpielowe frotte lub duży, miękki ręcznik oliwka do masażu puder mydełko - najlepiej 2w1 do ciała i włosków chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym krem do twarzy i ciała krem na odparzenia: Sudocrem krem na suchą skórę i na sutki: bepanthen, alantan plus bezpieczne patyczki higieniczne bezpieczne nożyczki lub cążki termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli lub pokarmu pieluszki tetrowe i flanelowe podkłady do przewijania np. Rossmann płatki kosmetyczne dla niemowląt np. Cleanic - Dzidziuś sterylne gaziki Octenisept - do przemywania pępuszka sól fizjologiczna - do przemywania oczu szczoteczka do włosów aspirator do nosa np. Frida sól morska do noska np. Sterimar Baby pojemnik na wodę (do przemywania pupy) Karmienie: butelki 250ml np. Avent, Tommee Tippee butelki 125ml szczotka do mycia butelek i smoczków smoczki uspokajające (0-3 miesięcy) smoczki na butelkę do płynów (0-3 miesięcy) smoczki na butelkę do mleka (0-3 miesięcy) podgrzewacz do pokarmu sterylizator do butelek osłonki na piersi np. Avent, BabyOno woreczki lub pojemniki do przechowywania pokarmu Akcesoria: łóżeczko materac np. kokos-gryka prześcieradełko kołdra i poduszka lub śpiworek do spania pościel ceratka na materac kocyk becik lub rożek przewijak na łóżeczko lub komodę wózek śpiwór do wózka lub pościel fotelik samochodowy (0-13kg) dziewczyny dodałam w klubie regulamin i parę informacji Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2016-01-25 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę obczaić do klubu i dodam na pierwszej stronie ![]()
![]() |
#3695 |
Zakorzenienie
|
Kotlet był na ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Zadomowienie
|
Jak lubicie Esotiq ma -60%na kolekcje z 2015r - jeżeli nie jesteście zapisane do ich klubu to wystarczy wysłac do nich sms , płatny normalnie tyle ile wasz operator wymaga i przyjdzie do was kod promocyjny. Biustonosze bardzo porządne nic sie z nimi nie dzieje używam już dobrych kilka lat tylko z tej firmy. Teraz trzeba zrobić zakupy na min 300zł (ceny licza sïe od produktow nieprzecenionych) Kupuje sie towar za 300zl placi sie 120zł. Maja super szlafroczki, piżamki , bieliznę. Mojemu kupuje u nich bielizne hendersona - super jakość polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam w esotiqu tydzień temu. Staniki przecenione 70%,, takie jak chciałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
Też lubię Esotiqa bo mogę dostać tam swój rozmiar - 65F, gdzie indziej ciężko znaleźć
![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-01-25 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=agus87;54468986]
Wyprawka: Odzież koszulki bawełniane rozm. 56-62 body bawełniane w rozm. 56-62 kaftaniki bawełniane rozm. 56-62 śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62 skarpetki bawełniane lub frotte czapeczki po kąpieli bawełniane czapeczki welurowe lub polarowe pajacyki bawełniane, frotte lub welur kombinezon zimowy (zależy od pory roku) rękawiczki Pielęgnacja: wanienka lub wiaderko Tummy Tub materacyk lub leżaczek do kąpieli delikatna myjka okrycie kąpielowe frotte lub duży, miękki ręcznik oliwka do masażu puder mydełko - najlepiej 2w1 do ciała i włosków chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym krem do twarzy i ciała krem na odparzenia: Sudocrem krem na suchą skórę i na sutki: bepanthen, alantan plus bezpieczne patyczki higieniczne bezpieczne nożyczki lub cążki termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli lub pokarmu pieluszki tetrowe i flanelowe podkłady do przewijania np. Rossmann płatki kosmetyczne dla niemowląt np. Cleanic - Dzidziuś sterylne gaziki Octenisept - do przemywania pępuszka sól fizjologiczna - do przemywania oczu szczoteczka do włosów aspirator do nosa np. Frida sól morska do noska np. Sterimar Baby pojemnik na wodę (do przemywania pupy) Karmienie: butelki 250ml np. Avent, Tommee Tippee butelki 125ml szczotka do mycia butelek i smoczków smoczki uspokajające (0-3 miesięcy) smoczki na butelkę do płynów (0-3 miesięcy) smoczki na butelkę do mleka (0-3 miesięcy) podgrzewacz do pokarmu sterylizator do butelek osłonki na piersi np. Avent, BabyOno woreczki lub pojemniki do przechowywania pokarmu Akcesoria: łóżeczko materac np. kokos-gryka prześcieradełko kołdra i poduszka lub śpiworek do spania pościel ceratka na materac kocyk becik lub rożek przewijak na łóżeczko lub komodę wózek śpiwór do wózka lub pościel fotelik samochodowy (0-13kg) /QUOTE] Spoko, lista b. przydatna ![]() ![]()
#3700 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=shybuya;54470276]
Cytat:
![]()
![]() |
#3701 |
Zadomowienie
|
Dokładnie tak , mają duże rozmiary ale w estetycznych wzorach, uwielbiam ich bawełniane majtki,te zwykłe kolorowe i te z koronką zamiast gumki. Mojemu menowi właśnie jak są promocje na całą kolekcje kupuje z hendersona podkoszulki najfajniejsze są z redline , spodenki krótkie takie na plaże typu bermudy . Słyszałam od koleżanki że biustonosze do karmienia też są fajne , trzeba sie rozejrzeć ale chyba nic nie kupie narazie. Moje biustonosze są jeszcze na mnie dobre mam je w rozmiarach 80 e i 85d, co prawda piersi nabrały objetości ale jeszcze spokojnie sie mieszcze w nie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=agus87;54468986]DZIEN DOBRY!
![]() dobra jesteś ![]() super ![]() ullala ale fajny bąbel PROSZĘ, WYPRAWKA Wyprawka: Odzież koszulki bawełniane rozm. 56-62 body bawełniane w rozm. 56-62 kaftaniki bawełniane rozm. 56-62 śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62 skarpetki bawełniane lub frotte czapeczki po kąpieli bawełniane czapeczki welurowe lub polarowe pajacyki bawełniane, frotte lub welur kombinezon zimowy (zależy od pory roku) rękawiczki Pielęgnacja: wanienka lub wiaderko Tummy Tub materacyk lub leżaczek do kąpieli delikatna myjka okrycie kąpielowe frotte lub duży, miękki ręcznik oliwka do masażu puder mydełko - najlepiej 2w1 do ciała i włosków chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym krem do twarzy i ciała krem na odparzenia: Sudocrem krem na suchą skórę i na sutki: bepanthen, alantan plus bezpieczne patyczki higieniczne bezpieczne nożyczki lub cążki termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli lub pokarmu pieluszki tetrowe i flanelowe podkłady do przewijania np. Rossmann płatki kosmetyczne dla niemowląt np. Cleanic - Dzidziuś sterylne gaziki Octenisept - do przemywania pępuszka sól fizjologiczna - do przemywania oczu szczoteczka do włosów aspirator do nosa np. Frida sól morska do noska np. Sterimar Baby pojemnik na wodę (do przemywania pupy) Karmienie: butelki 250ml np. Avent, Tommee Tippee butelki 125ml szczotka do mycia butelek i smoczków smoczki uspokajające (0-3 miesięcy) smoczki na butelkę do płynów (0-3 miesięcy) smoczki na butelkę do mleka (0-3 miesięcy) podgrzewacz do pokarmu sterylizator do butelek osłonki na piersi np. Avent, BabyOno woreczki lub pojemniki do przechowywania pokarmu Akcesoria: łóżeczko materac np. kokos-gryka prześcieradełko kołdra i poduszka lub śpiworek do spania pościel ceratka na materac kocyk becik lub rożek przewijak na łóżeczko lub komodę wózek śpiwór do wózka lub pościel fotelik samochodowy (0-13kg) Super taka lista się na pewno przyda a długa jest, więc zakupki na pewni trzeba wcześniej zaczynać ;-) Zwłaszcza osoby, takie jak ja, które kontaktów z dzieciakami nie miały ;-) Dla mnie leżenie to jakaś masakra dziś, nie mogę wylezec w jednej pozycji, jak się ułoże juz po 30 minutach wiercenia to zaraz głodna jestem. I była już przerwa na banana i jabłko, teraz zjadłam wielka kanapkę, ciekawe co za kolejne 30 minut :-P Ja na razie nie zmieniałam cyckonosza :-P bo biust mały, może o 1 rozmiar się powiększył, ale miałam akurat 2 biustonosze nieco za duże wiec są w sam raz ;-)
#3703 |
Zadomowienie
|
ja jestem strasznie zielona jeżeli chodzi o ubranka , ich wielkości i ogolnie wszystko dla dzieci. Pracowałam jako niania kiedyś ale dla takich dzieci powyżej 16mieś. z małymi prawie nie mam doświadczenia. Mama mnie pociesza że chyba jedyna korzyść rodzenia w najwieksze lato to, to że bedzie tak ciepło że bobasowi starczy pieluszka na tyłku hihih . Znajomi mówią żeby tych najmniejszych rozmiarów nie kupować dużo bo dzidzi prawie z dnia na dzien z nich wyrasta. Jeżeli macie znajomych, rodzine w GB i żyjecie z nimi dobrze to możecie poprosić żeby wam coś kupili. Koleżanka mowiła że super jakościowo np body sa pakowane w 7paki. Cena za taki 7pak to ok 7funtów , czyli 1 funk za body. Ogólnie ciuszki są o wiele tańcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=tija93;54470601]
Cytat:
![]() Moja ważyła 2400 przy porodzie a później zeszło jej 300 g. Wyglądała jak fido dido jeśli pamiętacie logo 7upa ![]() Obok na Iomie leżały bliźniaki - jeden 1kg drugi 1,1 mama im ubranka dla lalek kupowała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zakorzenienie
|
Co za lista
![]() Chciałabym to ogarniać jak najszybciej, ale dla mnie nie ma sensu dopóki nie wróce do domu :/ Chociaz ciuszki to nie jest wielki problem. Podstawe moge kupic nawet na jednych zakupach w jednym sklepie. Gorzej z wiekszymi rzeczami. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-25 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że jak wrócę z Pl to już coś będę kupować ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a mi mama ostatnio mówiła, że takiemu maluszkowi jest chłodniej niż nam - podobno mnie ubierała w body z długim rękawkiem bo inaczej marzłam, a ja jestem z sierpnia właśnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zadomowienie
|
Nasze mamy i babcie uwielbiamy nas przegrzewac
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My na początku będziemy cieniutko dzieci ubierać, bo w sierpniu jest mega ciepło. Myślę, że body plus pielucha flanelowa do przykrycia i gra gitara.
![]() |
#3711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
Mój synek urodził się 55 cm, a w większości 56 się topił na początku. Uważam, że baza na 56 jest niezbędna. Szybko dzieci z niej wyrastają, ale jednak na początek potrzebna jest. Inna sprawa, źe ciuchy ze smyka na 62 są mniejsze niź np hm na 56 :/ rozmiarówka jest porąbana.
Co do wózków, to gdybym miała mieć jedno dziecko, a nie bliźniaki, kupiłabym oddzielną gondolę, moźe nawet używkę, bo to na chwilę, a potem sprzedała i kupiła fajną lekką spacerówkę. Przy wózku dla bliźniaków jestem przerażona. Mieszkamy na 11 piętrze w bloku z tzw wielkiej płyty z lat 80. Mamy małą windę, więc wózek "jedno za drugim" soę nie zmieści, muszę mieć taki z dziećmi obok siebie. A takim znów nie zmieszczę się na balkonie, gdzie wózek będę przechowywać (mam zabudowany). Nie mam innej opcji na trzymanie wózka, więc pewnie będę musiała go skłdać przed wystawieniem codziennie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3715 |
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam 29.08 i bylo ok 20 stopni, uwierzcie mi, że będziecie zakładać czapeczki na pierwsze spAcery :P
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Zadomowienie
|
To już dla mnie hardkore
![]() Ale moja młoda np rajstop wcale nie nosi. Chyba, że do sukienki. Ma kurtkę, która nie jest wypchana puchem po uszy ![]() ![]() ![]() Dzieciaki, każdą przerwę obowiązkowo spędzają na zewnątrz. Przerwy w szkole są tylko w czasie dużego deszczu czy wichury. Bardzo mi się to tutaj podoba. Moja mama, przy tem 5 stopni, ubierała młodą w rajstopy grube skarpety i kombinezon.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile razy jade gdzies z mloda i slysze gl;upi komentarz od tesciowej, a jak mloda z nia zostaje i zostawiam cos do ubioru i mowie co ma ubrac to i tak ubiera po swojemu bo wiało, bo było zimno, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
Moja szagierka na spacer ubiera dziecko w rajstopy, body, ubranko, sweterek, spiwór i grubą czapkę. Do tego kocyk. Przykrywa jeszcze ochronką na wózek. Dziecko wygląda jak w kokonie XD
Dla mnie to trochę przesada. Pozniej mówi, ze dziecko sie zgrzewa. Ciekawe dlaaaczego. ![]() Mówi tez ze nie przyjedzie do nas bo dziecko jej sie zgrzeje w samochodzie i jeszcze sie przeziebi... Ona ogólnie jest dziwna, pochodzi z Kazachstanu, czuje się jednak rosjanką i ma swoje nietypowe zachowania. ehh Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-25 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwszy spacer zaliczyłam 4.09, jednak rodziłam na sam koniec miesiąca, więc cięźko porównywać. Ale widziałam w tym roku w te najgorsze upały noworodka w wózku z zapiętą klapą i to był dla mnie szok. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Inna sprawa, że ja przy +40 raczej odpuściłabym spacerowanie, no chyba że o 8 rano, albo po 20. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.