Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-25, 13:12   #31
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy?

Cytat:
Napisane przez ElaKluczynska Pokaż wiadomość
Dokładna definicja mojego TŻ
I moja teoria jest taka: niezwyczajnych ludzi poznajemy w zwyczajnych okolicznościach
Bez przesady. Opisany 'typ' jest zwyczajny i można go spotkać wszędzie.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:18   #32
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Zazdrość mi!
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:19   #33
Chaban
Przyczajenie

Witam wszystkie wizażanki i "wizażaków"!

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Jak w tytule. Gdzie te chuopy som?

Chodzi mi konkretnie o taki typ faceta: wysportowany, aktywny, wygadany, zaradny, taki który nie boi się załatwić jakiejś sprawy, który nie boi się rozmawiać z moimi rodzicami na luzie, który wykazuje zainteresowanie, nie jest ignorantem, potrafi "oczarować" moją matkę, "zapunktować" u ojca, podróżnik z głową pełną pomysłów, który nie marudzi gdy go gdzieś wyciągam, który nie patrzy z politowaniem na moje szalone pomysły, który nie bagatelizuje tego co mówię, potrafi odczytać z twarzy kiedy jestem smutna, coś mnie gnębi, który ma jakiś % inteligencji emocjonalnej, że nie muszę mu tłumaczyć sto razy co czuję a on i tak nie łapie, facet do tańca i do różańca, który nie ucieka od odpowiedzialności, ale też w złe dni można z nim beztrosko się upić i uśmiać po pachy, który mnie potrafi na prawdę rozbawić i możemy gadać godzinami a tematy się nie kończą, który nie boi się powiedzieć mi jakiś żenujący szczegół ze swojego życia, który nie pozuje na kogoś kim nie jest, prawdziwy, żwawy facet, który nie kłamie, nie kręci, nie robi wody z mózgu, który ma odwagę powiedzieć gdy mu coś nie pasuje, który potrafi pójść na kompromis, obronić mnie, zabrać głos kiedy ktoś mnie obraża, rozruszać czasami, który jest zawsze po mojej stronie (!). Tacy faceci istnieją? Którzy są i najlepszymi przyjaciółmi i partnerami i kochankami.

Jeżeli takich macie to zazdroszczę

Co krok zauważam, że coraz więcej facetów albo ma wszystko kompletnie gdzieś, czyli tylko gry komputerowe, marihuana, piwko z koleżkami, bądź i tacy co tylko "dupy, dupeczki", albo faceci totalnie bez charakteru, do których nie dociera nic kompletnie, a dla ubarwienia strzelą foszka jak już będzie totalnie wiało nudą, tacy, którzy ograniczają partnerki w związku, urabiają na swoje, albo totalnie zamknięci w sobie, nie wierzący w siebie - tym ostatnim szczerze współczuję.

Jak uważam, że po kobiecie nigdy nie wiesz czego się spodziewać to faceci są TYPOWI, jest kilka typów i mało kto wychodzi za te ramy!!!

Albo cham i burak, albo podrywacz z dyskoteki, koks zakochany w sobie, nieśmiałek, synalek mamusi, mister "obskoczę wszystko co się rusza" albo mądrala co wszystko wie najlepiej+okulary oczywiście.

Wiem, wiem, że generalizuję i nie ładnie tak oceniać ludzi ale nie poznałam jeszcze mężczyzny, którego nie potrafiłabym skwalifikować do którejś z tych grup :|

Coraz mniej męskich osobników na tym świecie, a lata lecą i szkoda bo i skóra wiotczeje i cycki opadają :c
Zapomniałaś dodać że musi mieć pełny portfel i konto a to przecież ważne. Dziwie się, że koleżanki ci nie przypomniały. Zaradność życiową najlepiej mieć w spadku.
Chaban jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:23   #34
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Bez przesady. Opisany 'typ' jest zwyczajny i można go spotkać wszędzie.
No nie, żeby poznać wysportowanego podróżnika trzeba się postarać i niestety dać coś od siebie, trzeba iść na siłownię i się ogarnąć, żeby dać radę na szlaku i mieć kasę na podróże. Za darmo oni z nieba raczej nie spadają. Powiem więcej, podróżników poznałam chyba wyłącznie na podróżach.
Także tego, jak sie chce faceta poznanego na miescie czy w barze, to bedzie facet typu barowego, zeby poznac drwala trzeba isc na wyrąb, po górnika do kopalni, po nurka do szkoły nurkowania, po paralotniarza do klubu paralotni, po cykliste na rajdy miejskie, po biznesmena do miejsca gdzie odbywa sie biznes w skrzynce na listy sie go nie znajdzie.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:26   #35
zlotniczanka
plum plum

Fajni faceci są wszędzie wokół. Wystarczy być tylko fajną kobietą, by ich przyciągnąć. Ciągnie swój do swego.

Dlatego bardzo aktualne jest pytanie stewardesy - co macie do zaoferowania, narzekające panie? Co Was czyni fajnymi, sympatycznymi dziewczynami? Co jest w Was wartościowe?

Zamiast dumać nad opadającymi cycami, lepiej zastanowić się nad swoim zachowaniem. O ile cycki wcześniej czy później i tak prawem grawitacji przywitają się z pępkiem, o tyle przyjemny charakter ułatwi egzystencję, zarówno posiadaczce, jak i otoczeniu.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:28   #36
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
No nie, żeby poznać wysportowanego podróżnika trzeba się postarać i niestety dać coś od siebie, trzeba iść na siłownię i się ogarnąć, żeby dać radę na szlaku i mieć kasę na podróże. Za darmo oni z nieba raczej nie spadają. Powiem więcej, podróżników poznałam chyba wyłącznie na podróżach.
Także tego, jak sie chce faceta poznanego na miescie czy w barze, to bedzie facet typu barowego, zeby poznac drwala trzeba isc na wyrąb, po górnika do kopalni, po nurka do szkoły nurkowania, po paralotniarza do klubu paralotni, po cykliste na rajdy miejskie, po biznesmena do miejsca gdzie odbywa sie biznes w skrzynce na listy sie go nie znajdzie.
Jak dla mnie to, że np. pójdę do klubu nurkowania nie daje żadnej gwarancji, że będę miała nagle faceta nurka Prędzej można poznać ludzi, dzielący naszą pasję, ale żeby stworzyć związek to muszą też działać inne czynniki, a nie tylko miejsce spotkania/zainteresowania.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
Stary 2016-01-25, 13:31   #37
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość

Moja diagnoza jest taka: obracasz się w złych kręgach.
Mam dokładnie takiego faceta jak opisałaś i w sumie wszyscy mężczyźni, których znam bliżej w przedziale od 25 (nie znam młodszych, bo już stara jestem ) do 55 też by pod to podpadali. Nie znam nikogo, kto by się interesował "dupami, dupeczkami". Fana gier komputerowych znam jednego, ale jego dziewczyna też w tym siedzi, więc bardzo dobrze się dogadują. Hm. Może trzeba zmienić środowisko?
Prawda. Zmiana środowiska może dużo dać, zwłaszcza jeśli autorka obraca się w takim, gdzie co lepsze sztuki dawno odłowione.
A po drugie, należy pozbyć się parcia na chłopa. Na zimno przyjrzeć się obiektowi, ocenić, sprawdzić jakie ma wady...
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:31   #38
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pannajoanna71 Pokaż wiadomość
Powodów każdy może mieć miliony.
To wymień chociaż jeden.
Cytat:
Tym bardziej mnie zastanawia, gdzie autorka poznała "podrywacza z dyskoteki". Hmm... W bibliotece? A nie, tam są tylko przemądrzali okularnicy.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:34   #39
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to, że np. pójdę do klubu nurkowania nie daje żadnej gwarancji, że będę miała nagle faceta nurka Prędzej można poznać ludzi, dzielący naszą pasję, ale żeby stworzyć związek to muszą też działać inne czynniki, a nie tylko miejsce spotkania/zainteresowania.
No nie masz gwarancji, ale szanse na to, ze trafisz na nurka/drwala/gornika na ulicy i akurat on bedzie Cie chcial są malutkie, lepiej sobie pomoc i po prostu wyjsc do miejsc, gdzie sa wieksze szanse ich spotkac. Ogolnie jak sie szuka ludzi z zainteresowaniami, to lepiej isc do miejsca gdzie sie spotykaja ludzie z zainteresowaniami XD
Stary 2016-01-25, 13:38   #40
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
No nie masz gwarancji, ale szanse na to, ze trafisz na nurka/drwala/gornika na ulicy i akurat on bedzie Cie chcial są malutkie, lepiej sobie pomoc i po prostu wyjsc do miejsc, gdzie sa wieksze szanse ich spotkac. Ogolnie jak sie szuka ludzi z zainteresowaniami, to lepiej isc do miejsca gdzie sie spotykaja ludzie z zainteresowaniami XD
no można, ale to może być podstawą sukcesu, a jak wtedy narzekać jacy to faceci są źli?

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:38   #41
gamblenka
Rozeznanie

Mi by się taki gość, jak opisany w temacie nie podobał. Dodałabym inne rzeczy. Twój opis, autorko nie jest wyznacznikiem ideału faceta.
gamblenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:42   #42
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam koleżankę, która chciała wyrwać sportowca i potrafila ubrać się na seksowną biegaczkę i krążyć w okół kompleksu sportowego, gdzie np. zjeżdżali się siatkarze, koszykarze. Tylko ta koleżanka nie biegała ani nawet nie pozorowała żadnego wysiłku fizycznego, stała tylko albo udawała, że kończy trening. Takie coś to już dla mnie desperacja np.

Szczęściu trzeba pomagać, ale nie warto być w tym ślepym. Możemy skupić się na tym, że koniecznie chcemy mieć faceta nurka tak bardzo, że nie zauważymy obok siebie np. fajnego, wartościowego faceta, który zamiast nurkować, będzie np. grał na gitarze.

Fajne jest rozwijanie swoich pasji, ale dla samej siebie. Jesli przy tym spotka się sensownego faceta (lub nawet znajomych) to super. Ale jeśli kierujemy się myślą "to i to jest teraz modne, to się tam zakręce i wyrwę ciacho" to już dla mnie fajne nie jest.
K&K
Stary 2016-01-25, 13:45   #43
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gamblenka Pokaż wiadomość
Mi by się taki gość, jak opisany w temacie nie podobał. Dodałabym inne rzeczy. Twój opis, autorko nie jest wyznacznikiem ideału faceta.
Też tak uważam.
Należy bezzwłocznie wytłumaczyć jej jaki jest JEJ ideał faceta .

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Miałam koleżankę, która chciała wyrwać sportowca i potrafila ubrać się na seksowną biegaczkę i krążyć w okół kompleksu sportowego, gdzie np. zjeżdżali się siatkarze, koszykarze. Tylko ta koleżanka nie biegała ani nawet nie pozorowała żadnego wysiłku fizycznego, stała tylko albo udawała, że kończy trening. Takie coś to już dla mnie desperacja np.
Konkrety. Wyrwała coś w końcu czy nie?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:46   #44
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Tym bardziej mnie zastanawia, gdzie autorka poznała "podrywacza z dyskoteki". Hmm... W bibliotece? A nie, tam są tylko przemądrzali okularnicy.
Niech ja zgadne ile kosztował wstęp, 10zł a do 21 za darmo?
Stary 2016-01-25, 13:47   #45
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Też tak uważam.
Należy bezzwłocznie wytłumaczyć jej jaki jest JEJ ideał faceta .

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Dla mnie ten temat zabrzmiał tak, jakby ona chciała podać definicję prawdziwego mężczyzny w ogóle, a nie tylko swojego ideału. Po prostu chciałam dodać, że nie każdemu taki ktoś musi się podobać.
gamblenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 13:48   #46
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Tam nie W ogóle wymarzony sportowiec się jej nie trafił. Poznała swojego faceta na weselu u kuzynki.
K&K
Stary 2016-01-25, 13:50   #47
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Miałam koleżankę, która

Fajne jest rozwijanie swoich pasji, ale dla samej siebie. Jesli przy tym spotka się sensownego faceta (lub nawet znajomych) to super. Ale jeśli kierujemy się myślą "to i to jest teraz modne, to się tam zakręce i wyrwę ciacho" to już dla mnie fajne nie jest.
Mam kolezanke, ktora codziennie byla w najdrozszej restauracji, zamawiala tylko małą kawę za 35 zł. W końcu ktoś się dosiadł, teraz ma dom z basenem i ślub brała w Vegas. Znam też takie, które biorą kredyt na opłacenie członkostwa w country club w Warszawie. Kazdy wie, po co tam przyszly ale im to nie przeszkadza wcale.

Co do pasji, jak juz sie szuka czlowieka z hobby to trzeba brac pod uwage, ze sie bedzie zmuszanym do jego uprawiania i spora czesc domowego budzetu na to bedzie szla. Wiec lepiej mierzyc sily na zamiary, jak sie udaje biegaczke, to ma sie jak w banku, ze on bedzie chcial biegać.
Stary 2016-01-25, 13:54   #48
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Mam kolezanke, ktora codziennie byla w najdrozszej restauracji, zamawiala tylko małą kawę za 35 zł. W końcu ktoś się dosiadł, teraz ma dom z basenem i ślub brała w Vegas.
Ciekawi mnie to, czy była ta miłość, czy sama miłość do pieniędzy? To pytanie z ciekawości, a nie ze złośliwości jakby co
K&K
Stary 2016-01-25, 14:01   #49
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gamblenka Pokaż wiadomość
Dla mnie ten temat zabrzmiał tak, jakby ona chciała podać definicję prawdziwego mężczyzny w ogóle, a nie tylko swojego ideału. Po prostu chciałam dodać, że nie każdemu taki ktoś musi się podobać.
Miejscami niby ta wypowiedź zajeżdża trochę poszukiwaniem "prawdziwych mężczyzn", ale zaczyna od tego, żeby się dobrze dogadywał z jej mamą i tatą, tak że definicje definicjami, ale chodzi raczej o jej ideał i to, że go nie spotkała.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Mam kolezanke, ktora codziennie byla w najdrozszej restauracji, zamawiala tylko małą kawę za 35 zł. W końcu ktoś się dosiadł, teraz ma dom z basenem i ślub brała w Vegas. Znam też takie, które biorą kredyt na opłacenie członkostwa w country club w Warszawie. Kazdy wie, po co tam przyszly ale im to nie przeszkadza wcale.
Długo czekała?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:06   #50
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Ciekawi mnie to, czy była ta miłość, czy sama miłość do pieniędzy? To pytanie z ciekawości, a nie ze złośliwości jakby co
Chyba bardziej miłość do tego, czego chcesz od życia. Ale musi być też miłość w takim związku, inaczej się rozpadnie. Faceci nie są głupi i jak widzą, że coś jest nie tak, to wolą już płacic alimenty ale miec panią z głowy. Zwłaszcza jesli pani nie pracuje, w sumie nic w domu nie jest jej, tylko wydaje kasę.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Długo czekała?
Z miesiąc?
Stary 2016-01-25, 14:09   #51
zdradzo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość

jak tam, babo? gary pozmywane? nowa miotła kupiona? dzieciaki porodzone?
to do obiadu.

:hahah a:
Poplułam się. No tak, zapomniałam, że na wizażu jest system 0-1, a świat postrzegany jest jako czarno-biały. Dobra jesteś, naprawdę poprawiłaś mi humor

Cytat:
Gdzie tak jest? Gdzie te kobiety w zbrojach? Co masz przez to na myśli? I co w tym złego, że kobieta jest całkowicie samodzielna i niezależna? Powinna od zawsze zakładać, że ktoś będzie całe życie coś za nią robił?
Miałam tu na myśli skrajne feministki, które prędzej dadzą się pociąć niż pozwolą sobie np. otworzyć drzwi, czy odsunąć krzesło w restauracji. To taka przenośnia, ta zbroja.

Nie mylmy samodzielności i niezależności z całkowitą uniformizacją płciową, że tak to ujmę.
Kobiety mają do pewnych rzeczy większe predyspozycje, a do innych mniejsze. Jest to uwarunkowane biologicznie-m.in.hormonami oraz tym, w jaki sposób pracują mózgi u kobiet i mężczyzn. Nie będę taszczyć po schodach 40l żwirku dla kota tylko dlatego, że "jestem samodzielna i samowystarczalna", skoro mam w domu silnego chłopa, dla którego to prawie żaden wysiłek. Chodzi mi o głupio pojętą samodzielność po to, aby coś udowodnić, tylko co
Dla mnie równouprawnienie to równość szans (politycznych, społecznych), a nie całkowite ujednolicenie w myśl zasady, że jak facet mnie całuje w rękę (co swoją drogą jest obleśne) to ja jego też.
Nie lubię kobiet bardziej męskich niż faceci, tak samo jak nie lubię świętszych od papieża.

No i będąc do końca sprawiedliwym-nie tylko kobiety są dyskryminowane. W wielu aspektach mężczyźni także są z założenia na gorszej pozycji.

Dla mnie dawna walka (słuszna) kobiet o swoje prawa przybrała w dzisiejszych czasach kuriozalny charakter i ja się z tym po prostu nie zgadzam. A już najbardziej mnie bawią wnioski niektórych, że skoro tak uważam, to na pewno siedzę w domu, rodzę dzieci, a mój facet po pracy pierdzi w stołek

Edytowane przez zdradzo
Czas edycji: 2016-01-25 o 14:12
zdradzo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:10   #52
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam miłość :-P ważne, że cel osiągnięty i ideał odnaleziony
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:11   #53
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Mnie śmieszą trochę takie wypowiedzi z długą listą wymagań, które pod koniec zaczynają już się nawzajem wykluczać. No bo kobieta chce faceta, który będzie potrafił postawić na swoim, ale jednocześnie najlepiej żeby zaraz potem poszedł na kompromis (czytaj: zrobił to co pani sobie życzy ).

A poza tym jeśli ktoś mocno angażuje się w swoje hobby typu podróżowanie, to z pewnością ciężko będzie mu regularnie ćwiczyć albo chodzić na silke, bo on woli gdzieś pojechać. No chyba że uznać, że staje się wysportowany dzięki podróżowaniu, chodzeniu po górach itd.

No ale ok, wyobraźmy sobie faceta który podróżuje, uprawia sport, a do tego jeszcze pracuje, żeby mieć na to wszystko kasę. Już sobie wyobrażam jak ten facet ma dużo wolnego czasu, żeby spędzać go z kobietą. Kobieta lubi z nim podróżować i uprawiać sport? To świetnie. Wtedy spędzają czas razem, ale ciężko będzie znaleźć czas na regularne odwiedziny u rodziców kobiety, żeby u nich "zdobywać punkty". No naprawdę, takie sztywne, długie listy wymagań nie mają chyba pokrycia w rzeczywistości. Ideałów nie ma.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:18   #54
zdradzo
Raczkowanie

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;54478746]Mnie śmieszą trochę takie wypowiedzi z długą listą wymagań, które pod koniec zaczynają już się nawzajem wykluczać. No bo kobieta chce faceta, który będzie potrafił postawić na swoim, ale jednocześnie najlepiej żeby zaraz potem poszedł na kompromis (czytaj: zrobił to co pani sobie życzy ).

A poza tym jeśli ktoś mocno angażuje się w swoje hobby typu podróżowanie, to z pewnością ciężko będzie mu regularnie ćwiczyć albo chodzić na silke, bo on woli gdzieś pojechać. No chyba że uznać, że staje się wysportowany dzięki podróżowaniu, chodzeniu po górach itd.

No ale ok, wyobraźmy sobie faceta który podróżuje, uprawia sport, a do tego jeszcze pracuje, żeby mieć na to wszystko kasę. Już sobie wyobrażam jak ten facet ma dużo wolnego czasu, żeby spędzać go z kobietą. Kobieta lubi z nim podróżować i uprawiać sport? To świetnie. Wtedy spędzają czas razem, ale ciężko będzie znaleźć czas na regularne odwiedziny u rodziców kobiety, żeby u nich "zdobywać punkty". No naprawdę, takie sztywne, długie listy wymagań nie mają chyba pokrycia w rzeczywistości. Ideałów nie ma.[/QUOTE]

Bo to taka lista dotycząca nieistniejącego "delikatnego brutala"
zdradzo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:19   #55
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Chodzi mi konkretnie o taki typ faceta: wysportowany, aktywny, wygadany, zaradny, taki który nie boi się załatwić jakiejś sprawy, który nie boi się rozmawiać z moimi rodzicami na luzie, który wykazuje zainteresowanie, nie jest ignorantem, potrafi "oczarować" moją matkę, "zapunktować" u ojca, podróżnik z głową pełną pomysłów, który nie marudzi gdy go gdzieś wyciągam, który nie patrzy z politowaniem na moje szalone pomysły, który nie bagatelizuje tego co mówię, potrafi odczytać z twarzy kiedy jestem smutna, coś mnie gnębi, który ma jakiś % inteligencji emocjonalnej, że nie muszę mu tłumaczyć sto razy co czuję a on i tak nie łapie, facet do tańca i do różańca, który nie ucieka od odpowiedzialności, ale też w złe dni można z nim beztrosko się upić i uśmiać po pachy, który mnie potrafi na prawdę rozbawić i możemy gadać godzinami a tematy się nie kończą, który nie boi się powiedzieć mi jakiś żenujący szczegół ze swojego życia, który nie pozuje na kogoś kim nie jest, prawdziwy, żwawy facet, który nie kłamie, nie kręci, nie robi wody z mózgu, który ma odwagę powiedzieć gdy mu coś nie pasuje, który potrafi pójść na kompromis, obronić mnie, zabrać głos kiedy ktoś mnie obraża, rozruszać czasami, który jest zawsze po mojej stronie (!). Tacy faceci istnieją? Którzy są i najlepszymi przyjaciółmi i partnerami i kochankami.
a Ty taka jesteś?
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:20   #56
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zdradzo Pokaż wiadomość
Nie mylmy samodzielności i niezależności z całkowitą uniformizacją płciową, że tak to ujmę.
Kobiety mają do pewnych rzeczy większe predyspozycje, a do innych mniejsze. Jest to uwarunkowane biologicznie-m.in.hormonami oraz tym, w jaki sposób pracują mózgi u kobiet i mężczyzn. Nie będę taszczyć po schodach 40l żwirku dla kota tylko dlatego, że "jestem samodzielna i samowystarczalna", skoro mam w domu silnego chłopa, dla którego to prawie żaden wysiłek. Chodzi mi o głupio pojętą samodzielność po to, aby coś udowodnić, tylko co
nieeeee idz tam, nie, na tym jednym watku w tym mcu nie poklocmy sie o to
Stary 2016-01-25, 14:21   #57
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
A kto z reguły poznaje wysportowanych podróżników? Wysportowane podróżniczki. Jeśli autorka wymarzyła sobie szalonego surfera, to uwaga, mam ważną informację - oni zazwyczaj znajdują sobie kobiety wśród swojego środowiska. I tak jest właściwie z większością ciekawych facetów. Pro snowboarder nie zainteresuje się kanapową lwicą, ustawiony prawnik mało ambitnym dziewczęciem, a podróżnik domatorką z kotkami.
Także zgadzam się z candy, poza tym, że szukanie takich facetów na siłę jest bez sensu. Jeśli jesteś sama ciekawym człowiekiem, to jedno przyciąga drugie - takie osoby zazwyczaj mają ciekawych partnerów.
Jeśli nie masz, to może poszukaj problemu po swojej stronie, zamiast biadolić, jak to dzisiaj ciężko znaleźć ciekawego chłopa.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:22   #58
Bananalama
jestę wieszczę

nie, nie ma takich, umarli na śmierć, możesz już kupić bujany fotel i kota.

Natomiast jak zawsze bawi mnie wciąganie w takie coś "nowoczesnych, skrajnych feministek". I co to znaczy "męski" facet? Jak to możliwe, że faceci "niewieścieją" i stają się bandą chłystków z wymaganiami i dwiema lewymi rękami, skoro niewiasty w tym kraju zwykle świetnie sobie radziły same, pracowały, wychowywały dzieci, naprawiały krany, ogarniały dom i jeszcze miały dość sił, żeby stanąć w obronie swojego dziecka, gdy jakiś łobuz nabił mu guza? Skoro faceci niewieścieją, powinni właśnie tacy być. Co Wy myślicie, że moja babka, która sama ogarniała dom i siedmioro dzieci oraz męża pijaka miała czas leżeć, mieć wymagania i cierpieć na migreny? A moja matka, niewiasta przecież, która ogarniała dom, dzieci i pracę zawodową, bo ojciec rzadko w domu palcem kiwnął, miała dwie lewe ręce potrafiąc szyć, szydełkować, gotować, sprzątać, naprawić kran i pomalować ściany? To są jakieś jaja?
Uczcie nadal synów, że są książętami, którym mamunia upierze skarpetusie, a siostra umyje kubeczek.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:22   #59
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Jak się szuka ludzi z zainteresowaniami, to warto najpierw samemu je mieć
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:25   #60
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Jak się szuka ludzi z zainteresowaniami, to warto najpierw samemu je mieć
dokładnie

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości