|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy?
Bez przesady. Opisany 'typ' jest zwyczajny i można go spotkać wszędzie.
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdrość mi!
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wizażanki i "wizażaków"!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Także tego, jak sie chce faceta poznanego na miescie czy w barze, to bedzie facet typu barowego, zeby poznac drwala trzeba isc na wyrąb, po górnika do kopalni, po nurka do szkoły nurkowania, po paralotniarza do klubu paralotni, po cykliste na rajdy miejskie, po biznesmena do miejsca gdzie odbywa sie biznes w skrzynce na listy sie go nie znajdzie.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
plum plum
|
Fajni faceci są wszędzie wokół. Wystarczy być tylko fajną kobietą, by ich przyciągnąć. Ciągnie swój do swego.
Dlatego bardzo aktualne jest pytanie stewardesy - co macie do zaoferowania, narzekające panie? Co Was czyni fajnymi, sympatycznymi dziewczynami? Co jest w Was wartościowe? Zamiast dumać nad opadającymi cycami, lepiej zastanowić się nad swoim zachowaniem. O ile cycki wcześniej czy później i tak prawem grawitacji przywitają się z pępkiem, o tyle przyjemny charakter ułatwi egzystencję, zarówno posiadaczce, jak i otoczeniu.
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prędzej można poznać ludzi, dzielący naszą pasję, ale żeby stworzyć związek to muszą też działać inne czynniki, a nie tylko miejsce spotkania/zainteresowania.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() A po drugie, należy pozbyć się parcia na chłopa. Na zimno przyjrzeć się obiektowi, ocenić, sprawdzić jakie ma wady... |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
BAN stały
|
To wymień chociaż jeden.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
plum plum
|
Cytat:
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Mi by się taki gość, jak opisany w temacie nie podobał. Dodałabym inne rzeczy. Twój opis, autorko nie jest wyznacznikiem ideału faceta.
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczęściu trzeba pomagać, ale nie warto być w tym ślepym. Możemy skupić się na tym, że koniecznie chcemy mieć faceta nurka tak bardzo, że nie zauważymy obok siebie np. fajnego, wartościowego faceta, który zamiast nurkować, będzie np. grał na gitarze. Fajne jest rozwijanie swoich pasji, ale dla samej siebie. Jesli przy tym spotka się sensownego faceta (lub nawet znajomych) to super. Ale jeśli kierujemy się myślą "to i to jest teraz modne, to się tam zakręce i wyrwę ciacho" to już dla mnie fajne nie jest.
|
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Należy bezzwłocznie wytłumaczyć jej jaki jest JEJ ideał faceta ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie ten temat zabrzmiał tak, jakby ona chciała podać definicję prawdziwego mężczyzny w ogóle, a nie tylko swojego ideału. Po prostu chciałam dodać, że nie każdemu taki ktoś musi się podobać.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Tam nie
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pasji, jak juz sie szuka czlowieka z hobby to trzeba brac pod uwage, ze sie bedzie zmuszanym do jego uprawiania i spora czesc domowego budzetu na to bedzie szla. Wiec lepiej mierzyc sily na zamiary, jak sie udaje biegaczke, to ma sie jak w banku, ze on bedzie chcial biegać. |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Z miesiąc? |
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :hahah a:Poplułam się. No tak, zapomniałam, że na wizażu jest system 0-1, a świat postrzegany jest jako czarno-biały. Dobra jesteś, naprawdę poprawiłaś mi humor Cytat:
Nie mylmy samodzielności i niezależności z całkowitą uniformizacją płciową, że tak to ujmę. Kobiety mają do pewnych rzeczy większe predyspozycje, a do innych mniejsze. Jest to uwarunkowane biologicznie-m.in.hormonami oraz tym, w jaki sposób pracują mózgi u kobiet i mężczyzn. Nie będę taszczyć po schodach 40l żwirku dla kota tylko dlatego, że "jestem samodzielna i samowystarczalna", skoro mam w domu silnego chłopa, dla którego to prawie żaden wysiłek. Chodzi mi o głupio pojętą samodzielność po to, aby coś udowodnić, tylko co Dla mnie równouprawnienie to równość szans (politycznych, społecznych), a nie całkowite ujednolicenie w myśl zasady, że jak facet mnie całuje w rękę (co swoją drogą jest obleśne ) to ja jego też. Nie lubię kobiet bardziej męskich niż faceci, tak samo jak nie lubię świętszych od papieża. No i będąc do końca sprawiedliwym-nie tylko kobiety są dyskryminowane. W wielu aspektach mężczyźni także są z założenia na gorszej pozycji. Dla mnie dawna walka (słuszna) kobiet o swoje prawa przybrała w dzisiejszych czasach kuriozalny charakter i ja się z tym po prostu nie zgadzam. A już najbardziej mnie bawią wnioski niektórych, że skoro tak uważam, to na pewno siedzę w domu, rodzę dzieci, a mój facet po pracy pierdzi w stołek
Edytowane przez zdradzo Czas edycji: 2016-01-25 o 14:12 |
||
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Mnie śmieszą trochę takie wypowiedzi z długą listą wymagań, które pod koniec zaczynają już się nawzajem wykluczać. No bo kobieta chce faceta, który będzie potrafił postawić na swoim, ale jednocześnie najlepiej żeby zaraz potem poszedł na kompromis (czytaj: zrobił to co pani sobie życzy
).A poza tym jeśli ktoś mocno angażuje się w swoje hobby typu podróżowanie, to z pewnością ciężko będzie mu regularnie ćwiczyć albo chodzić na silke, bo on woli gdzieś pojechać. No chyba że uznać, że staje się wysportowany dzięki podróżowaniu, chodzeniu po górach itd. No ale ok, wyobraźmy sobie faceta który podróżuje, uprawia sport, a do tego jeszcze pracuje, żeby mieć na to wszystko kasę. Już sobie wyobrażam jak ten facet ma dużo wolnego czasu, żeby spędzać go z kobietą. Kobieta lubi z nim podróżować i uprawiać sport? To świetnie. Wtedy spędzają czas razem, ale ciężko będzie znaleźć czas na regularne odwiedziny u rodziców kobiety, żeby u nich "zdobywać punkty". No naprawdę, takie sztywne, długie listy wymagań nie mają chyba pokrycia w rzeczywistości. Ideałów nie ma. |
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;54478746]Mnie śmieszą trochę takie wypowiedzi z długą listą wymagań, które pod koniec zaczynają już się nawzajem wykluczać. No bo kobieta chce faceta, który będzie potrafił postawić na swoim, ale jednocześnie najlepiej żeby zaraz potem poszedł na kompromis (czytaj: zrobił to co pani sobie życzy
).A poza tym jeśli ktoś mocno angażuje się w swoje hobby typu podróżowanie, to z pewnością ciężko będzie mu regularnie ćwiczyć albo chodzić na silke, bo on woli gdzieś pojechać. No chyba że uznać, że staje się wysportowany dzięki podróżowaniu, chodzeniu po górach itd. No ale ok, wyobraźmy sobie faceta który podróżuje, uprawia sport, a do tego jeszcze pracuje, żeby mieć na to wszystko kasę. Już sobie wyobrażam jak ten facet ma dużo wolnego czasu, żeby spędzać go z kobietą. Kobieta lubi z nim podróżować i uprawiać sport? To świetnie. Wtedy spędzają czas razem, ale ciężko będzie znaleźć czas na regularne odwiedziny u rodziców kobiety, żeby u nich "zdobywać punkty". No naprawdę, takie sztywne, długie listy wymagań nie mają chyba pokrycia w rzeczywistości. Ideałów nie ma.[/QUOTE] Bo to taka lista dotycząca nieistniejącego "delikatnego brutala"
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Także zgadzam się z candy, poza tym, że szukanie takich facetów na siłę jest bez sensu. Jeśli jesteś sama ciekawym człowiekiem, to jedno przyciąga drugie - takie osoby zazwyczaj mają ciekawych partnerów. Jeśli nie masz, to może poszukaj problemu po swojej stronie, zamiast biadolić, jak to dzisiaj ciężko znaleźć ciekawego chłopa. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
jestę wieszczę
|
nie, nie ma takich, umarli na śmierć, możesz już kupić bujany fotel i kota.
Natomiast jak zawsze bawi mnie wciąganie w takie coś "nowoczesnych, skrajnych feministek". I co to znaczy "męski" facet? Jak to możliwe, że faceci "niewieścieją" i stają się bandą chłystków z wymaganiami i dwiema lewymi rękami, skoro niewiasty w tym kraju zwykle świetnie sobie radziły same, pracowały, wychowywały dzieci, naprawiały krany, ogarniały dom i jeszcze miały dość sił, żeby stanąć w obronie swojego dziecka, gdy jakiś łobuz nabił mu guza? Skoro faceci niewieścieją, powinni właśnie tacy być. Co Wy myślicie, że moja babka, która sama ogarniała dom i siedmioro dzieci oraz męża pijaka miała czas leżeć, mieć wymagania i cierpieć na migreny? A moja matka, niewiasta przecież, która ogarniała dom, dzieci i pracę zawodową, bo ojciec rzadko w domu palcem kiwnął, miała dwie lewe ręce potrafiąc szyć, szydełkować, gotować, sprzątać, naprawić kran i pomalować ściany? To są jakieś jaja? Uczcie nadal synów, że są książętami, którym mamunia upierze skarpetusie, a siostra umyje kubeczek.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

) do 55 też by pod to podpadali. Nie znam nikogo, kto by się interesował "dupami, dupeczkami". Fana gier komputerowych znam jednego, ale jego dziewczyna też w tym siedzi, więc bardzo dobrze się dogadują. Hm. Może trzeba zmienić środowisko?