|
|
#91 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy?
Cytat:
![]() My z tego mamy niezły ubaw zawsze, ale rozumiem, że nie każdy musi podzielać nasze poczucie humoru.---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#92 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Umycie okien ~stówa. Kran ~stówa. Koszenie trawy ~2-4 dychy w zależności od wielkości trawnika Pani do sprzątania z referencjami, 2x w tygodniu ~800. Obiadki z dowozem do domu ~30 za porcję. Załóżmy mycie okien 4x w roku - 400zł Kran zepsuje się 2x - 200zł Koszenie trawy 2x8miesięcyx20zł= 320zł Pani do sprzątania ~10k Obiady ~22k dla dwóch osób To daje jakieś ~2700 netto miesięcznie za które można mieć TO WSZYSTKO zrobione, nie musieć stać przy garach ani babrać sobie rąk w niczym. W zależności od lokalizacji i powierzchni może wyjść sporo taniej albo trochę drożej. Milionera do tego nie potrzeba. Jak komuś zależy, to może sobie na to pozwolić zarabiając trochę lepiej niż średnio. Kto jest oderwany od rzeczywistości? Ona, pisząc o tym na czym jej zależy, czy Ty, twierdząca, że skoro przeciętnego Sebixa na takie fanaberie nie stać, to i ona powinna sobie to wybić z głowy, bo to się nie godzi i byłoby nie w porządku wobec polskich kobiet xD |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widać dla każdej z nas facet powinien mieć inne umiejętności i każda docenia inne skillsy.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
plum plum
|
Cytat:
![]() można jednak zarabiać nieco więcej niż Kowalski. Chyba, że ktoś ma ambicje całe życie być przeciętniakiem.
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
No nie mów, że Ci serduszko nie mięknie.
Jak oczekujesz, że wszystkie te rzeczy ktoś zrobi za Ciebie, a mimo to marzysz o przeciętnym Kowalskim u boku, to niestety trzeba do lepszej roboty, żeby na luksus dla siebie i Misia zarobić. |
|
|
|
|
#102 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Normalnych ludzi? |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Adeedra, blagam, wstrzymaj sie czasem, zanim palniesz głupstwo: "Plastyk â osoba zajmująca się twórczością w zakresie sztuk plastycznych. Plastyka, jako pojęcie obejmowała zwykle węższy zakres działań, tzn. te, które nie mają wyraźnego charakteru użytkowego, jak malarstwo, rzeźba, grafika. Podstawowe dziedziny sztuk plastycznych to: formy płaszczyznowe (kreowanie obrazu) malarstwo rysunek komiks grafika grafika warsztatowa (poligrafia artystyczna) grafika użytkowa (stosowana, projektowa) grafika komputerowa typografia kaligrafia fotografika animacja ornamentyka formy przestrzenne (kreowanie kształtu) architektura architektura wnętrz wystawiennictwo rzeźba scenografia projektowanie kostiumów instalacja wzornictwo przemysłowe rzemiosło artystyczne lalkarstwo" Pomylilas sobie z chirurgiem medycyny plastycznej. Czasem lepiej się nie odzywać, serio
Edytowane przez zdradzo Czas edycji: 2016-01-25 o 16:06 |
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
Konto usunięte
|
Przepraszam. Nie wiedziałam, że mówimy o definicji wikipedyjnej.
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie tylko wikipedyjnej. Sprawdź sobie program nauczania szkół plastycznych. "Plastyk" odnosi się aktualnie do wielu dziedzin szeroko pojmowanej sztuki, więc użycie tego określenia było jak najbardziej adekwatne w kontekście pana, który maluje obrazy.
Nie lubię czepialstwa dla samego czepialstwa, a Ty to uprawiasz. |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Facetów jest wszędzie pełno, ale to trzeba wyjśc z domu i otworzyć oczy na nich, a nie siedzieć i wymyslac teorie, że jest tylko kilka typów facetów na świecie.
To jak postrzegamy innych ludzi świadczy o nas samych a nie o nich, dobrze jest o tym pamiętac, zresztą kt.oraś z was dobrze tu napisała, że skoro tylko takie typy widzimy to znaczy że je przyciągamy, bardzo trafne slowa. I zastanlowić się co się smameu oferuje i zastanowić się czy jednak podóżnik to dobra opcja na faceta, bo podóżnik zakładam to ktoś kto jest "w domu" 5 dniw roku na święta, to jaki sens? |
|
|
|
|
#107 | ||
|
BAN stały
|
Wszystko mi mięknie jak pomyślę o Sebie ze szlachty, co to go nie doceniają w tym kraju
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jestem oderwana od rzeczywistości, tylko prawdopodobnie trochę starsza od Ciebie i z większymi wymaganiami. I to, że większość zarabia tyle, nie oznacza, że ja muszę na to przystawać. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze jest umieć wszystko (bo niewiadomo co w życiu się przydarzy), ale niekoniecznie trzeba zdradzać się ze swoimi umiejętnościami, niezależnie od płci. Jak któraś będzie na pysk padać, ale zapierdzielać "bo wszystko zrobi najlepiej" to ma nierówno pod kopułką i nie widzę potrzeby użalania się nad taką istotą. Ba, jakbym mieszkała z taką osobą, to sama korzystałabym ile wlezie. Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2016-01-25 o 16:32 |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ukrywam, że mój Tż otrzaskany z remontami nie jest. Mój tata z kolei to złota rączka, zrób to sam i ostatnio remontował łazienkę. Podobało mi się to, że mój facet przyjechał nawet nie pomóc, co trochę pouczyć się, co i jak się coś robi. I dla mnie to na plus, bo w tym roku czeka nas kupno mieszkania i pewnie remont to będzie chleb powszedni
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O to, to! Po prostu nie zawsze trzeba wychylać się przed szereg. Dobrze napisane. |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#114 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na tej samej zasadzie nazywa się "kucharzem" kogoś, kto dwa razy w miesiącu coś gotuje. Cytat:
Te specjalności: Cytat:
Chirurg plastyk może nie mieć pojęcia jak naprawić kran czy wymienić koło, ale żeby się PLASTYK nie ogarniający śrubek, uszczelek czy kabelków na podstawowym poziomie trafił to niemożliwe. Pisząc o "plastyku" ciągnęłaś nadal tę myśl: Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), tylko siedzą przy sztaludze i wyżywają się artystycznie. Są samotni. Samotne artysty niezrozumiane przez świat Taaak, oni istnieją naprawdę. Chyba nie miałaś zbyt wiele kontaktu z tym środowiskiem, często specyficznym, choć oczywiście nie ma co generalizować-są w nim też bardzo obrotni ludzie, jak wszędzie.Nie każdy plastyk jest specjalistą od instalacji, wzorów przemysłowych, czy architektem, tak samo jak nie każdy informatyk jest programistą. Poza tym nie sprecyzowałam, czy chodzi mi o plastyka po studiach, czy też nie, bo to akurat najmniej istotne. Dyskusja rozpoczęła się, bo Ty uznałaś, że plastyk to cyce robi, lol ![]() Edytowane przez zdradzo Czas edycji: 2016-01-25 o 17:28 |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Poznałam ostatnio takiego jak z opisu. W internetach. Wolny,po 30stce. Wiec są
|
|
|
|
|
#117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do reszty to przypominam, że świat się zmienił i rzeczy są produkowane w coraz to bardziej skomplikowany sposób. Kiedyś każdy facet mógł naprawić swojego zepsutego trabanta czy inną syrenę, obecnie może co najwyżej samodzielnie zmienić opony czy żarówki. ( Jak robi więcej to jest mocno niepoważny). Po kiego uja facet ma dłubać po nocach w piwnicy ( nosz kurka PRL pełną gębą) zamiast kupić regał, nowy rower czy inny przedmiot a czas wolny spędzić z dzieckiem w sposób produktywny, chociażby pograć w piłkę. I tak kobieta też może, tak samo jak facet może przygotować posiłek jak i posprzątać po sobie. Cytat:
Dokładnie, wolę jak TŻ nie bawi się w wieszanie lamp, kładzenie kafelków czy docinanie blatów* zwłaszcza, że są to czasochłonne czynności, które wymagają znacznego nakładu finansowego, tak finansowego bo dobry sprzęt kosztuje. Cytat:
A ty wynajmujesz służące do obcinania twoich włosów, malowania paznokci czy wyrywania włosów. służący i czarna robota? Ogarnij się. |
|||
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Secundo - pracuję z takimi ludźmi na co dzień. Przeciętny artysta z którym obcuję, wzywa ekipę remontową do wbicia gwoździa (nigdy nie zapomnę egzaminu dyplomowego z grafiki, gdzie nikt - z wykładowców, recenzentów, promotorów i studentów - nie wpadł na użycie centymetra bądź poziomicy przy wieszaniu prac, mimo wcześniejszego "rozplanowywania" wystawy). Tylko część z nich potrafi sobie dobre radzić z szerszym spektrum prac domowo-remontowych(z osób zajmujących się profesjonalnie sztuką nieprzemysłową znam naprawdę nielicznych). |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
Piszesz po kolei:
1. "jak facet ma dwie lewe ręce do wszystkiego, to sorry... " Znaczy jak rozumiem: taki by Cię nie interesował. 2. "To jesteś dziwna. Przecież on może być znanym plastykiem i malować piękne obrazy! "ZNANY plastyk malujący PIĘKNE OBRAZY W kontekście faceta mającego dwie lewe ręce do wszystkiego. Żeby ZNANY plastyk miał dwie lewe ręce to się nie zdarza. Ewentualnie gdyby to było tylko malarstwo w wykonaniu samouka, to mógłby nie mieć doświadczenia. Czepiam się więc sugerując, że pewnie chodziło o malarza. 3. Precyzujesz, że chodziło Ci jednak o PLASTYKA. Więc wracamy do "znanego plastyka, malującego piękne obrazy". W tym miejscu nie zrozumiałam dlaczego drwiłaś z gościa - skoro wykształcony, uznany, znany i malujący piękne obrazy, to i zarabiający niezgorzej. No to założyłam, że chodziło Ci o gościa, który ani znany, ani wykształcony nie jest, a maluje jakiś szit. 4. Ale nie. Jednak kształcony. Nie rozumiem już o co kaman, więc jadę z analizą. "Znam mężczyzn po studiach z zakresu sztuki (a znam ich stąd, że część mojego życia była poświęcona rysunkowi i nie muszę sprawdzać programu nauczania, bo otarłam się o taką szkołę), którzy żyją w syfie, nie potrafią nic zrobić w domu (nie, nie znają się na elektryce czy hydraulice, nawet tej podstawowej-to zbyt przyziemne ), tylko siedzą przy sztaludze i wyżywają się artystycznie. Są samotni. Samotne artysty niezrozumiane przez świat "Ale kurde ilu z nich maluje PIĘKNE OBRAZY i jest ZNANYCH? Nie napisałaś "nieudacznika, któremu wydaje się, że jest nie wiadomo kim". Różnica pomiędzy artystą uznanym i sprzedającym, a niezrozumianą przez świat p*erdołą jest dość znacząca. "Taaak, oni istnieją naprawdę. Chyba nie miałaś zbyt wiele kontaktu z tym środowiskiem, często specyficznym, choć oczywiście nie ma co generalizować-są w nim też bardzo obrotni ludzie, jak wszędzie. Nie każdy plastyk jest specjalistą od instalacji, wzorów przemysłowych, czy architektem, tak samo jak nie każdy informatyk jest programistą." Nie, nigdy nie miałam kontaktu z niezrozumianymi artystami, dłuższego niż 10 minut w każdym razie, więc nie liczę. Znanego artysty, który miałby dwie lewe ręce też nie znam. Nie robienie czegoś dlatego, że się komuś nie chce nie znaczy, że się tego zrobić nie umie. To kogo Ty do jasnego czorta miałaś na myśli pisząc po raz pierwszy o tym "plastyku"? "Poza tym nie sprecyzowałam, czy chodzi mi o plastyka po studiach, czy też nie, bo to akurat najmniej istotne. Dyskusja rozpoczęła się, bo Ty uznałaś, że plastyk to cyce robi, lol "Odsyłając mnie do programu szkół plastycznych sprecyzowałaś. A istotne jest, bo kształcąc zmuszają do robienia różnych trudnych rzeczy. Chyba, że ta szkółka w Stręgielku nieopodal Pozezdrza, a zacny uczeń nie kiwnął palcem przez cały okres nauki i skupia się na myśleniu o tym, jaki jest za*ebisty, ale tacy nie są ani znani, ani uznani ze względu na swoją twórczość. Cyce też plastyk robi. Przeciętny artysta nie jest znany, zrozumiałam, że nie o przeciętnym była mowa. Nie pracuję z nimi na co dzień, ale spotykam się dość często. Nie pamiętam sytuacji w której ktoś by czegoś nie potrafił zrobić. Inna sprawa, czy książę albo księżniczka raczy to zrobić i skorzysta z tych umiejętności, czy poczeka aż się tym zajmie, bo że się ekstremalnie nie garną do robienia rzeczy, na które nie mają ochoty to fakt (swoją drogą nie uznałabym tego za wadę, póki są w stanie sobie zorganizować kogoś, kto to zrobi za nich). Kończę to, bo te moje definicyjne rozkminy offtop zrobiły straszny. Sorry.
Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2016-01-25 o 18:30 |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

My z tego mamy niezły ubaw zawsze, ale rozumiem, że nie każdy musi podzielać nasze poczucie humoru.

Sorry.