Moja własna SKUTECZA - SUPER DIETA - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-03, 18:20   #1
@LuNi@
Raczkowanie

Wink

Moja własna SKUTECZA - SUPER DIETA

Postanowilam przerwac zamkniete kolo obzarsto-glodowka. Trzeba wkoncu powiedziec sobie DOSC ! od JUTRA mam zamiar stosowac swoja wlasna diete.

Oto jej zasady :

- zadnego glodzenia sie (to po tym ma sie najczesciej ataki)
- jem tylko o stalych godzinach co 3h( w moim przypadku - 9,12,15 i 18)
- 0 podjadania miedzy posilkami
- na sniadanie koniecznie owsianka
- mozna od czasu do czasu zjesc cos slodkiego ale nie codziennie i nie wiecej jak 150kcal
- jemy przede wszystkim woce,warzywa, chudy nabial ,chude mieso, produkty pelnoziarniste
-NIE JEMY NIC PO 18:30 !
- ruszamy sie kiedy tylko mozemy
- nie przejadamy sie ! Jemy do momentu az poczujemy LEKKO sytosc anie przepelnienie

na takich wlasnie zasadach bez glodzenia i w sumie bez zadnych problemow moja siostra schdla przez 10 dni 2,5kg a nie jest jakas grubaska to jest najlepszy plan jaki moze byc! moja mama schudla na takim planie 6 kg ! bez jojo oczywiscie

TAK WIEC OD JUTRA WIELKI START ! MAM NADZIEJE ZE KTOS SIE PRZYLACZY RAZEM RAZNIEJ ! ZRZUCIMY ZBEDNE KG BEZ JOJO

4 dzień diety

Cel : 50 kg
@LuNi@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 18:23   #2
diamentowa
Zakorzenienie

Dot.: Moja własna SKUTECZA - SUPER DIETA

Cytat:
Napisane przez @LuNi@ Pokaż wiadomość
Postanowilam przerwac zamkniete kolo obzarsto-glodowka. Trzeba wkoncu powiedziec sobie DOSC ! od JUTRA mam zamiar stosowac swoja wlasna diete.

Oto jej zasady :

- zadnego glodzenia sie (to po tym ma sie najczesciej ataki)
- jem tylko o stalych godzinach co 3h( w moim przypadku - 9,12,15 i 18) cztery posiłki to za mało
- 0 podjadania miedzy posilkami
- na sniadanie koniecznie owsianka
- mozna od czasu do czasu zjesc cos slodkiego ale nie codziennie i nie wiecej jak 150kcal
- jemy przede wszystkim woce,warzywa, chudy nabial ,chude mieso, produkty pelnoziarniste
-NIE JEMY NIC PO 18:30 ! niedorzeczność
- ruszamy sie kiedy tylko mozemy
- nie przejadamy sie ! Jemy do momentu az poczujemy LEKKO sytosc anie przepelnienie

na takich wlasnie zasadach bez glodzenia i w sumie bez zadnych problemow moja siostra schdla przez 10 dni 2,5kg a nie jest jakas grubaska to jest najlepszy plan jaki moze byc! moja mama schudla na takim planie 6 kg ! bez jojo oczywiscie

TAK WIEC OD JUTRA WIELKI START ! MAM NADZIEJE ZE KTOS SIE PRZYLACZY RAZEM RAZNIEJ ! ZRZUCIMY ZBEDNE KG BEZ JOJO

j.w.
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 18:28   #3
@LuNi@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
j.w.
dzieki nie jedzeniu wlasnie po 18:30 udalo sie im tyle schudnac zreszta mitez bo mam za soba juz 6kg ! Oczywiscie ten kto kladzie sie spac o 2 w nocy moze zjesc nawet o 20 ale na pewno nie pozniej ! A co do 4 posilkow to wcale nie jest malo bo kaza jes 4-5 a ja juz sie do przyzwyczailam

4 dzień diety

Stary 2007-10-03, 18:33   #4
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki nie jedzeniu wlasnie po 18:30 udalo sie im tyle schudnac zreszta mitez bo mam za soba juz 6kg ! Oczywiscie ten kto kladzie sie spac o 2 w nocy moze zjesc nawet o 20 ale na pewno nie pozniej ! A co do 4 posilkow to wcale nie jest malo bo kaza jes 4-5 a ja juz sie do przyzwyczailam
chyba że chodzisz spać o 21, 21.30 to ok, jeżeli później to już nie ok
co do posiłków to ja czytałam że 5-6 jest najlepiej
i tak zrobisz jak uważasz

a tak w ogóle to ktoś chodzi spać o 2 w nocy to najlepiej żeby odchudzając się o 1 zjadł kolację białkową np, serek wiejski bądż twaróg
ostatni posiłek o 20.00 dla takiej osoby to błąd i nieporozumienie
Stary 2007-10-03, 19:32   #5
madzia9018
Raczkowanie

w przeciagu jakiego czasu twoja mama schudla 6kg??? ja tez chce schudnac ale jakos nie moge odmowic sobiue pieczywa jestem normalnie uzalezniona od niego bardzo prosze o odpowiedz i co jesz tak mniej wiecej w ciagu dnia????
madzia9018 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 19:55   #6
Ponura
Wtajemniczenie

A kto normalny ma ochotę chrzanić się z 6 posiłkami dziennie? Nawet jeśli jednym z nich jest banan a drugim jogurt. Całe życie z zegarkiem w ręku?

Paranoja.

Jak dla mnie plan jest ok. Jak ktoś może tak rygorystycznie przestrzegać pór posiłków to czemu nie?
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 20:46   #7
@LuNi@
Raczkowanie

moja mama schudla te 6kg w ciagu ok 3 miesiecy ale wiadomo ze nie zawsze trzymala sie planu tak to pewnie szybciej by jej sie udalo bo jak zje troszke mnej niz zawsze to od razu waga jej leci.

Moim zdaniem 4-5 posilkow to idealna ilosc. 6 to juz za duzo. Ja juz sie przyzwyczailam do jedzenia w godzinach 9,12,15,18 i o tych porach moj zoladek produkuje soki trawienne

Dziewczyny to jest najepsza dieta jaka moze byc ! Nie dajcie sie nabrac na te wszystkie diety cud - wiem co mowie bo musialo minac troche czasu zanim wkoncu zrozumialam ze takie diety nie maja sensu
Mozecie jesc chleb--- ale radze ograniczyc jego ilosc do 1 kromki dziennie. Aha i 0 bialego pieczywa pozdrawiam

4 dzień diety

Stary 2007-10-03, 20:53   #8
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny to jest najepsza dieta jaka moze byc !
...
niestety niekoniecznie.
Ale to Wasze sprawy co robicie, ja chciałam tylko poruszyć ten fragment:

Cytat:
Oczywiscie ten kto kladzie sie spac o 2 w nocy moze zjesc nawet o 20 ale na pewno nie pozniej !
nie później ? 6 h bez jedzenia? oO
ostatni posiłek albo 1 h przed snem (białkowy) albo 3h przed snem - lekka kolacja.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 21:06   #9
@LuNi@
Raczkowanie

Ather a jaka wg Ciebie jest najlepsza dieta odchudzajaca? Wiadomo- dla kazdego cos innego ale jak narazie w moim towarzystwie ta dieta sprawdza sie najlepiej. Ja chodze spac ok 22 i jak jem kolacje o 18:30 to spokojnie zasypiam bez uczucia glodu.

4 dzień diety

Stary 2007-10-03, 23:04   #10
lawenda99
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny to jest najepsza dieta jaka moze byc ! Nie dajcie sie nabrac na te wszystkie diety cud - wiem co mowie bo musialo minac troche czasu zanim wkoncu zrozumialam ze takie diety nie maja sensu
Mozecie jesc chleb--- ale radze ograniczyc jego ilosc do 1 kromki dziennie. Aha i 0 bialego pieczywa pozdrawiam
masz jakieś podstawy żeby tak twierdzić? wiedzę, wykształcenie? bo takie pewne i dziwne tezy nam tu podajesz...
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 23:37   #11
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Ather a jaka wg Ciebie jest najlepsza dieta odchudzajaca? Wiadomo- dla kazdego cos innego ale jak narazie w moim towarzystwie ta dieta sprawdza sie najlepiej. Ja chodze spac ok 22 i jak jem kolacje o 18:30 to spokojnie zasypiam bez uczucia glodu.
zdrowe odżywianie + treningi.

wątki podwieszone.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 00:01   #12
Djapira
Zadomowienie

Wiecie co, nie obraźcie się,ale nie wiem czemu sie tak czepiacie planu @LuNi... Tak jak napisala dobrze jest jesc 4-5 posilkow. Je 4, przyzwyczaila sie, dobrze sie z tym czuje, to czemu od razu krytyka? Ktos napisal, ze musi byc 5, a 6 to juz najlepiej. To jest subiektywne zdanie i tak jak jedna wizazanka napisala- paranoja z chodzeniem z zegarkiem, odliczaniem czasu.
W tej diecie nie pasuje tylko za wczesny ostatni posilek. Dziewczyna pisze, ze to najlepsza dieta( ma sprawdzone na sobie i mamie), a wszystcy tu ja krytykuja. To, ze godzina za wczesna to nie znaczy, ze wszystko zle.
Poza tym ona nie pisała nic o tym, co je, jakie produkty i ile kcal.
Aha no i ten chleb, a no wszyscy wiemy, ze zytni/razowy lepszy od bialego i ja tez slyszalam od dwoch dietetyków, ze najlepiej jesc 1kromke dziennie.
Ja wiem, ze częste bywalczynie tego forum nauczyly sie juz zasad i przyjely myslenie dziewczyn, ktore stale tu sa, ale jesli zjawi sie nowa osoba i ma cos innego do powiedzenia to czemu wszyscy sie na nia "rzucaja" i chca udowodnic, ze maja racje? Ze trzeba sie odzywiac według planu jaki one stosuja?
Czasem mi sie wydaje, ze wlasnie inne propozycje są tłamszone jedna subiektywna wizażową myślą....
Sorry, ze tak z tym wyskoczylam, ale juz nie pierwszy raz zauwazam takie cos i mnie to po prostu wkurza.

P.s. Nikogo nie chcialam urazic.
Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 00:37   #13
201801220933
Konto usunięte

Djapira- zgadzam się z tobą, juz kilka razy chciałam napisać coś takiego ale nie wiedziałam, jak sie do tego zabrać
mi też ta dieta wydaje się całkiem ciekawa
przeciez liczy sie skutecznośc, a dziewczyna napisła, ze dieta sprawdziła się u niej i u jej mamy i nie ma efekty jojo, więc jak przypuszczam problemów zdrowotnch wynikających z diety też nie ma..więc do czego t się przyczepiac?
dieta proponowana przez dziewczyny oceniające jadłospis w wątku "ile dzisiaj zjadłam" i w wątkach podieszonych jest skuteczna ale nie jest jedyną skuteczną i słuszną dietą
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 06:56   #14
@LuNi@
Raczkowanie

Dziewczyny przeciez roznych diet jest masa- ja tu napisalam o diecie nie wymyslonej z ksiezyca tylko o takiej ktora stosujemy z siostra i mama, nie meczymy sie i chudniemy (powoli ale bez jojo). Moja mama jest doradca odchudzania, ja ucze sie na studiach w ktorych mam takie przedmioty jak np. zywienie wiec tez nie jestem amatorka. Nikogo nie zmuszam do tej diety , to jest tylko propozycja ! Wiele dziewczyn chce schudnac i niewie jak tak wiec moze akurat taki pomysl im sie spodoba.
Zapraszam serdecznie wszystkie chetne osoby. Od dzis dla mnie wielki start
Cel : -2kg

4 dzień diety

Stary 2007-10-04, 07:29   #15
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie obraźcie się,ale nie wiem czemu sie tak czepiacie planu @LuNi... Tak jak napisala dobrze jest jesc 4-5 posilkow. Je 4, przyzwyczaila sie, dobrze sie z tym czuje, to czemu od razu krytyka? Ktos napisal, ze musi byc 5, a 6 to juz najlepiej. To jest subiektywne zdanie i tak jak jedna wizazanka napisala- paranoja z chodzeniem z zegarkiem, odliczaniem czasu.
W tej diecie nie pasuje tylko za wczesny ostatni posilek. Dziewczyna pisze, ze to najlepsza dieta( ma sprawdzone na sobie i mamie), a wszystcy tu ja krytykuja. To, ze godzina za wczesna to nie znaczy, ze wszystko zle.
Poza tym ona nie pisała nic o tym, co je, jakie produkty i ile kcal.
Aha no i ten chleb, a no wszyscy wiemy, ze zytni/razowy lepszy od bialego i ja tez slyszalam od dwoch dietetyków, ze najlepiej jesc 1kromke dziennie.
Ja wiem, ze częste bywalczynie tego forum nauczyly sie juz zasad i przyjely myslenie dziewczyn, ktore stale tu sa, ale jesli zjawi sie nowa osoba i ma cos innego do powiedzenia to czemu wszyscy sie na nia "rzucaja" i chca udowodnic, ze maja racje? Ze trzeba sie odzywiac według planu jaki one stosuja?
Czasem mi sie wydaje, ze wlasnie inne propozycje są tłamszone jedna subiektywna wizażową myślą....
Sorry, ze tak z tym wyskoczylam, ale juz nie pierwszy raz zauwazam takie cos i mnie to po prostu wkurza.

P.s. Nikogo nie chcialam urazic.
również się zgadzam

Cytat:
Dziewczyny przeciez roznych diet jest masa- ja tu napisalam o diecie nie wymyslonej z ksiezyca tylko o takiej ktora stosujemy z siostra i mama, nie meczymy sie i chudniemy (powoli ale bez jojo). Moja mama jest doradca odchudzania, ja ucze sie na studiach w ktorych mam takie przedmioty jak np. zywienie wiec tez nie jestem amatorka. Nikogo nie zmuszam do tej diety , to jest tylko propozycja ! Wiele dziewczyn chce schudnac i niewie jak tak wiec moze akurat taki pomysl im sie spodoba.
Zapraszam serdecznie wszystkie chetne osoby. Od dzis dla mnie wielki start
Cel : -2kg
Ja bym chciała się przyłączyć tylko jednak kolacje zamierzam jeść później, ze względu na to, że późno chodzę spać.
Start od dzisiaj
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 08:23   #16
pingwin2
Zakorzenienie

Djapira tylko te jak to nazywasz wizazowe zasady poparte są latami badań i wiedzą osób zdecydowanie mądrzejszych i bardziej znających sie na rzeczy niż @LuNi@
a dowody w stylu u mojej mamy się sprawdzila niestety nie przekonują mnie
część tych założeń jest bardzo sensowna, ale akurat jedzenie 5-6 posiłków dziennie to nie wymysł wizażanek tylko fakt naukowy mający swoje uzasadnienie
generalnie chodzi o to, ze nalezy jeść co 3h od wstania z łóżka do pójścia spać i zazwyczaj wychodzi właśnie 5 posiłków

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 15:56   #17
@LuNi@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Djapira tylko te jak to nazywasz wizazowe zasady poparte są latami badań i wiedzą osób zdecydowanie mądrzejszych i bardziej znających sie na rzeczy niż @LuNi@
część tych założeń jest bardzo sensowna, ale akurat jedzenie 5-6 posiłków dziennie to nie wymysł wizażanek tylko fakt naukowy mający swoje uzasadnienie
generalnie chodzi o to, ze nalezy jeść co 3h od wstania z łóżka do pójścia spać i zazwyczaj wychodzi właśnie 5 posiłków

tak tylko ze ja sie budze przed 9 a o 9:20 jem juz sniadanie. Z tego co piszesz wynika ze mam sie budzic specjalnie o 7 rano tylko po to zeby na dzien wyszlo 5-6 posilkow...absurd... I nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale mnie obrazilas tym stwierdzeniem :"zdecydowanie mądrzejszych i bardziej znających sie na rzeczy niż @LuNi@ ":c ool:

I dodam jeszcze ze jem rowno co 3h --- ostatni posilek mam o 18:20. Dla mnie idealnie.

Dzis zjadlam :
Sniadanie: 1 maly chlebek ryzowy, troszke serka light+odrobina miodu, do tego inka, jablko
II sniadanie:bulka z czekolada(tego nie bylo w planach i juz wiecej nie bedzie)
Obiad: mieso z indyka w sosie pomidorowym z warzywami+2 chlebki ryzowe
Na kolacje zjem serek wiejski z jakims dodatkiem

Zaluje ze zjadlam dzis ta buleczke z czekolada--- wiecej nie dam sie zaciagnac do cukierni to bylo po raz ostatni !!!
A wam jak idzie dietka?

4 dzień diety

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2007-10-04 o 23:03 Powód: Proszę, używaj opcji "edytuj".
Stary 2007-10-04, 16:03   #18
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nigdy się nie udało jeść 5-6 posiłków (najwyżej kilka dni), no bo jak ma się udać? Chyba jedynie w przypadku, że nic nie robię i siedzę w domu. Bo w tygodniu są różne sytuacje - pracuję, jadę w dosyć długą podróż, wychodzę...
A jeżeli chodzi o styl żywienia propagowany na wizażu (10PŻ) to zauważyłam, że wiele zwykłych dziewczyn, chcących schudnąć kilka kg, od tych wszystkich zasad lądują często na wątku "Szukam osób, które są chore...." albo "Ze skrajności w skrajność". Kiedyś natknęłam się na posta, gdzie pewna wizażanka pisała, że celowo pisała na wątku "Ile dzisiaj zjadłam?" swoje jadłospisy i motywowały ją komentarze innych dziewczyn (że za mało) do dalszej głodówki... A potem takie osoby piszą, że chciałyby potrafić zjeść coś z "zakazanych produktów" i walczą same ze sobą. Zresztą nie wiem...
Ja w każdym razie nie chudnę jedząc 5 posiłków, ale przy 4 tak. Więc generalnie wydaje mi się, że NIE powinno się atakować osoby, która myśli inaczej niż wizażowa społeczność. Przydałoby się tu więcej indywidualnego podejścia. Zresztą @lunia@ napisała, że chodzi spać o 22, więc kolacja jest 3,5 godz przed snem - to chyba nie ma w tym nic złego???

I bardzo chętnie skorzystam z Twojego planu @luni@, zresztą sama na takim schudłam 10kg - bez jojo. Po odchudzaniu miałam robione badania i wyszły lepsze wyniki niż przed odchudzaniem... No zostało mi jeszcze jakieś 5 kg, więc do dzieła! Moje godziny będą wyglądały tak: 7:00, 11:20, 15:00, 18:30 - i tak wynika z mojego planu dnia. W weekend godziny mogą się przesunąć do przodu...
A i jeszcze pytanko: jak wyglądają Twoje posiłki?

OOO, już to napisałaś!!!

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 16:11   #19
@LuNi@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Mi nigdy się nie udało jeść 5-6 posiłków (najwyżej kilka dni), no bo jak ma się udać? Chyba jedynie w przypadku, że nic nie robię i siedzę w domu. Bo w tygodniu są różne sytuacje - pracuję, jadę w dosyć długą podróż, wychodzę...
A jeżeli chodzi o styl żywienia propagowany na wizażu (10PŻ) to zauważyłam, że wiele zwykłych dziewczyn, chcących schudnąć kilka kg, od tych wszystkich zasad lądują często na wątku "Szukam osób, które są chore...." albo "Ze skrajności w skrajność". Kiedyś natknęłam się na posta, gdzie pewna wizażanka pisała, że celowo pisała na wątku "Ile dzisiaj zjadłam?" swoje jadłospisy i motywowały ją komentarze innych dziewczyn (że za mało) do dalszej głodówki... A potem takie osoby piszą, że chciałyby potrafić zjeść coś z "zakazanych produktów" i walczą same ze sobą. Zresztą nie wiem...
Ja w każdym razie nie chudnę jedząc 5 posiłków, ale przy 4 tak. Więc generalnie wydaje mi się, że NIE powinno się atakować osoby, która myśli inaczej niż wizażowa społeczność. Przydałoby się tu więcej indywidualnego podejścia. Zresztą @lunia@ napisała, że chodzi spać o 22, więc jest 3,5 godz przed kolacją - to chyba nie ma w tym nic złego???

I bardzo chętnie skorzystam z Twojego planu @luni@, zresztą sama na takim schudłam 10kg - bez jojo. Po odchudzaniu miałam robione badania i wyszły lepsze wyniki niż przed odchudzaniem... No zostało mi jeszcze jakieś 5 kg, więc do dzieła! Moje godziny będą wyglądały tak: 7:00, 11:20, 15:00, 18:30 - i tak wynika z mojego planu dnia. W weekend godziny mogą się przesunąć do przodu...
A i jeszcze pytanko: jak wyglądają Twoje posiłki?

Super ze chcesz sie przylaczyc Zgadzam sie w 100%z tym co napisalas!
Moje przykladowe menu wyglada tak:
Sniadanie: prawie zawsze owsianka
II Sniadanie: jablko lub inny owoc
Obiad: chude mieso z warzywami ,flaczki lub ryba pieczona w warzywach
Kolacja: zawsze cos bialkowego czyli np. serek wiejski light z 1/2 brzoskwini lub jogurt naturalny +1/2 banana. Od czasu do czasu tez jem jajecznice badz tunczyka z maca

Oczywiscie jem akurat to na co mam ochote, nie glodze sie i slucham swojego organizmu. Ta dieta mi sluzy i na pewno z niej nie zrezygnuje Razem dojdziemy do celu

4 dzień diety

Stary 2007-10-04, 16:14   #20
Mała Kulka
Raczkowanie

@luni@, świetnie, ze wreszcie ktoś poruszył problem sposobu wzajemnej krytyki na forum wizażu.
Część osób tutaj korzysta z anonimowości, jaką daje internet i krytykuje w mało wyszukany sposób jakiekolwiek odstępstwo od świętych zasad. Czasem aż ma się ochotę na małą prowokację w stylu:"schudłam na diecie dra Kwaśniewskiego" czy "białko jajka ma więcej kalorii niż żółtko" aby usłyszeć zgodny chór głosów pełnych potępienia, z których wynika ze osoba pisząca jest w najlepszym wypadku niemądra, w gorszych- głupia itp.
Apeluję do Dziewczyn, żeby się trochę wyluzowały- chyba dieta nie jest całym Waszym życiem? Nie ma się co tak podniecać tematem. Ktoś się nieodpowiednio odżywia, ułożył kiepską dietę? Ok, można mu to powiedzieć, ale w odpowiedni sposób. Tak jak w realu warto poskromić język, tutaj należy uważać na paluszki stukające w klawiaturę.Krytykując nie zbawicie "niemądrych osób" a możecie kogoś urazić.

Zastanówmy się czasem, zanim napiszemy słowa ostrej krytyki, nawet, jeśli to, co pisze ktoś inny, wydaje nam się niebyt mądre.

Pozdrawiam serdecznie

PS. Ogóle forum jest bardzo interesujące i bardzo chętnie je czytam
Mała Kulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 16:17   #21
diamentowa
Zakorzenienie

Ja nie zauważyłam żeby ktokolwiek tu się "rzucał"
jeżeli tak to odebrałyście z mojej strony to przepraszam, na pewno nie napisałam nic na złość bo przecież nie mam powodów. Poprostu co do np. tej kolacji o 20.00 dla osoby chodzącej spać o 2.00 to nielogiczne i niedorzeczne co do tego zdania nie zmienię. Nie będę się już wtrącać ale każdy chyba ma prawo napisać swoje zdanie. Nie wspomnę już o moderatorach, którzy mają za zadanie właśnie kontrolować takie wątki i udzielać rad. Przykro mi, że się naraziłam nie miałam takiego zamiaru .
Stary 2007-10-04, 16:20   #22
hanada
Przyczajenie

czekam jakie będziesz miała wyniki.
hanada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 16:25   #23
@LuNi@
Raczkowanie

Cytat:
jeżeli tak to odebrałyście z mojej strony to przepraszam, na pewno nie napisałam nic na złość bo przecież nie mam powodów. Poprostu co do np. tej kolacji o 20.00 dla osoby chodzącej spać o 2.00 to nielogiczne i niedorzeczne co do tego zdania nie zmienię. Nie będę się już wtrącać ale każdy chyba ma prawo napisać swoje zdanie. Nie wspomnę już o moderatorach, którzy mają za zadanie właśnie kontrolować takie wątki i udzielać rad. Przykro mi, że się naraziłam nie miałam takiego zamiaru .
Ale zgodzisz sie ze mna ze chodzenie spac o 2 w nocy nie jest zbyt zdrowe ? jesli juz mowimy o zdrowym trybie zycia i o dietach. Uwazam ze mniejsza krzywda dla organizmu jest zjedzenie czegos o 18 i pojscie spac nawet o 23 niz jezenie o 20 i zasypianie po 2 w nocy...

Cytat:
Napisane przez hanada Pokaż wiadomość
czekam jakie będziesz miała wyniki.

hehe nie ma sprawy

4 dzień diety

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2007-10-04 o 23:03 Powód: Proszę, używaj opcji "edytuj".
Stary 2007-10-04, 16:27   #24
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat tu się z Tobą zgadzam i absolutnie nikomu się nie naraziłaś... Przynajmniej w moim odczuciu. Mnie tylko denerwuje na wizażu nawracanie wszystkich na plan żywieniowo-treningowy Berardiego, lub plan zbliżony do niego. Nikt nie jest tu traktowany indywidualnie. Ja jego planu próbowałam i przyznaję się, nie jestem w stanie wytrwać w nim zbyt długo i nie chodzi o moje lenistwo, ale o to jak wygląda mój tygodniowy rozkład zajęć. Nie jestem fizycznie w stanie go zrealizować, to co mam zupełnie z zrezygnować z innych sposobów zrzucania tłuszczyku??? To oczywiście pytanie retoryczne...

Stary 2007-10-04, 16:30   #25
hanada
Przyczajenie

a w ogóle to nie rozumiem po co taka debata. dziewczyna chce sobie przetestowac dietę, która w jej rodzinie się sprawdziła, więc spoko zobaczymy jak jej pójdzie i kibicujmy. co do opcji ze to najlepsza dieta, to sie okaze. kazdy ma inny organizm i inaczej reaguje na zmiany zywieniowe.

powodzenia NIUSIA

acha, NIUSIA to moje określenie na dziewczyny ogólnie bez urazy, stosuję też okreslenie LALUNIA )
więc niunia to LUNIA hehhehheheheh

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2007-10-04 o 23:02 Powód: Proszę, używaj opcji "edytuj"
hanada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 16:41   #26
Rosalyn
Zakorzenienie

Mój jadłospis - możliwy do zrealizowania (do wyboru, różne opcje):
śn - jajko, rybka wędzona, szynka drobiowa, warzywa, 1 kromka razowca
2śn. - serek wiejski, serek homo, jogurt naturalny, owoc
obiad - mięso (drobiowe lub inne) duuużo warzyw surowych lub gotowanych, ryż lub makaron razowy
kol - twaróg, warzywko, lub jogurt, kefir,

Dużo wody - 2l dzinnie, herbatka czerwona i zielona, cykoria, jak najmniej słodyczy...

Stary 2007-10-04, 16:59   #27
pingwin2
Zakorzenienie

Rosalyn tak kończąc z mojej stony
to, ze Ty nie jesteś w stanie wytrwać nie znaczy, że zasady są złe
z drugiej strony dieta Berardiego to nie jedyna dieta na swiecie
diety są różne ale jest kilka zasad, któe sa niezmienne i nalezy do nich:
jedzenie malych porcji co 3h
spożywanie 5 porcji warzyw
odpowiednai ilość białka i NNKT
oraz jedzenie białkowego posilku na 1-2h przed snem

i takie pytanie z mojej strony: co miałaś na myśli pisząc zwykłych dziewczyn?????

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 16:59   #28
Olga:P
Wtajemniczenie

@luni@ - ja się z chęcią przyłączę. Moim zdaniem ułożyłaś dobry plan (nie będę mówić, że inne plany są złe i zdrowe i takie tam, bo specjalistką nie jestem) . życzę Ci powodzenia Ja kiedyś też ułożyłam sobie swój własny plan i schudłam 10kg. Nie powracało długo. Zero efektów jojo dopiero późniejsze zaniedbanie doprowadziło, że przytyłam to co schudłam
Ja np. nie mogę jeść 5-6 posiłków dziennie, nawet jeśli miałby być to banan, jogurt czy cokolwiek nie potrzebującego przygotowania. Nie mam po prostu na to czasu, a może i też chęci? Praktycznie cały dzień jestem poza domem.

Razem damy rade co nie dziewczynki?

Olga:P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 18:17   #29
@LuNi@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olga:P Pokaż wiadomość
@luni@ - ja się z chęcią przyłączę. Moim zdaniem ułożyłaś dobry plan (nie będę mówić, że inne plany są złe i zdrowe i takie tam, bo specjalistką nie jestem) . życzę Ci powodzenia Ja kiedyś też ułożyłam sobie swój własny plan i schudłam 10kg. Nie powracało długo. Zero efektów jojo dopiero późniejsze zaniedbanie doprowadziło, że przytyłam to co schudłam
Ja np. nie mogę jeść 5-6 posiłków dziennie, nawet jeśli miałby być to banan, jogurt czy cokolwiek nie potrzebującego przygotowania. Nie mam po prostu na to czasu, a może i też chęci? Praktycznie cały dzień jestem poza domem.

Razem damy rade co nie dziewczynki?
Olga witam i zapraszam do wspolnego dietkowania Powiem Ci ze dla mnie tez raczej jest niemozliwe jedzenie 5 posilkow nie mowiac o 6. Wstaje ok 9 i jem 20 min potem sniadanko i od tego momentu jem kolejne posilki w odstepach 3 h. Tak wiec sa to godziny : 9:20, 12:20, 15:20, 18:20. Wiec nie mozna sugerowac sie tym ze niby trzeba jesc 5 posilkow dziennie. Kazdy powinien jesc tylezeby nie czuc glodu bo nie ma sensu jedzenie 5 posilku z musu tylko dlatego ze niby takie sa zalozenia. To bez sensu.Ja na mojej diecie nie chodze glodna, mam duzo energii i przede wszystkim chudne Na bierzaco bede tu zdawac relacje jak mi idzie Moze dzieki temu zmotywuje inne dziewczyny do dzialania !

4 dzień diety

Stary 2007-10-04, 18:20   #30
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Rosalyn tak kończąc z mojej stony
to, ze Ty nie jesteś w stanie wytrwać nie znaczy, że zasady są złe
z drugiej strony dieta Berardiego to nie jedyna dieta na swiecie
diety są różne ale jest kilka zasad, któe sa niezmienne i nalezy do nich:
jedzenie malych porcji co 3h
spożywanie 5 porcji warzyw
odpowiednai ilość białka i NNKT
oraz jedzenie białkowego posilku na 1-2h przed snem

i takie pytanie z mojej strony: co miałaś na myśli pisząc zwykłych dziewczyn?????

Miałam na myśli osoby, które chcą się odchudzać domowymi sposobami, bez konsultacji z lekarzem, dietetykiem czy trenerem. (Czyli jak większość z nas)Po prostu kiedyś na forum natknęłam się na wypowiedzi, że to z wizażu korzystały kiedyś, chore teraz na ED dziewczyny, które stąd czerpały wiedzę na temat tego co powinno się jeść a czego nie na redukcji. Oczywiście nie winię wizażu za ich chorobę, ale psychika niektórych osób jest taka, że bardzo biorą do serca krytykę a o ED przecież bardzo łatwo. Uważam, że już lepiej żeby ktoś sobie jadł czekoladę będąc na diecie, niż ma ją jeść z wyrzutami sumienia i potem to zwracać. Więc nie "krzyczmy" na kogoś, kto zna siebie i przyjmuje zasady, których będzie w stanie dotrzymać, mimo, że te zasady nie są ścisłe z 10PŻ.

Tak btw, nie każda dieta propaguje 2g białka/kg masy ciała i kolację białkową 1-2 godz przed snem...

I wcale nie powiedziałam, że zasady są złe, chodziło mi raczej o to, że trzeba mieć wiele motywacji i samozaparcia by w nich wytrwać (dieta+trening)

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości