![]() |
#3751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
może tą listę wyprawkową, uzup o uwagi dziewczyn też wrzucić na pierwszą stronę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
PS.Zauważyłam na 1 stronie ze I trymestr trwa do 12t+6d - co oznacza, że jestem już w II trymestrze (13t +2d) :-D Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-01-25 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie mam takie samo podejście..też odgruzowałam z grubsza mieszkanie, tysiące niepotrzebnych rzeczy przekładanych z miejsca na miejsce denerwują mnie strasznie.. mam zamiar podejść do zakupów dla dziecka racjonalnie, niezbędne minimum.. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- ja sprawdzałam w google grafice- takie jak pajac ale bez stóp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie ma problemów z dostaniem rzeczy w sklepach to zawsze można cos dokupić.
Będę wybierać ubrania dość mocno rozpinane, bez guzików na plecach, bawełniane, bez zbędnych dodatków. Zwlaszcza dla noworodka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno wprowadziliśmy sie do nowego mieszkania, wiekszego i kupilismy trochę mebli i przez to moje generalne sprzatanie komody i szafy są prawie puste ![]() Zdaje sobie sprawę, że niedługo się wypełnią ![]() Tęsknie za domem i za organizowaniem rzeczy, mam taka ochotę na wicie naszego gniazda, że az mi przykro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Rozeznanie
|
Tak kochana wklejam zdjęcie poniżej jakby któraś chciałą wiedzieć mniej więcej jak wygląda rampers
![]() |
#3758 |
Rozeznanie
|
Przyznam szczerze, że też nie wiedziałam, co to rampersy, dopiero wygooglowałam. Dla sierpnióweczek akurat
![]() Dziś się trochę nie oszczędzałam - tzn. nic takiego (drobne zakupy, obiad, sałatka śledź w kożuchu ![]() Myślicie, ze na tym etapie mogę poprosić o jakieś badanie, czy jest wyczuwalne tętno? Jakieś ktg w gabinecie czy coś? Niestety, Lux Med nie ma usg w każdym gabinecie, tam wręcz jest taka głupia polityka, że prowadzący daje Ci skierowanie na usg, robisz u innego, a potem z powrotem na konsultację do prowadzącego, który nic nie widział, a ma tylko wynik badania ![]() ![]()
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem odnośnie badania tętna-może tija będzie wiedziec..no ale dziewczyny mają te dektory w domu i słuchają serduszka, tylko nie wiadomo czy lekarz ma na wyposażeniu..mi lekarz ostatnio na wizycie powiedział,że określanie wysokosci tętna u zarodka na tym etapie jest bezpieczne tylko przy użyciu czegoś tam-nazwa sprzętu..i włączył- na obrazie usg była taka linia pionowo-ukosna która się poruszała i określiła jak szybko malcowi bije serduszko..powiedział,że nie wykonuje na tym etapie dopplera,bo nie jest korzystyny dla maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czytam uważnie rady dotyczące wózków, to dla mnie tak kosmiczny temat jak ta lista wyprawki (która mnie trochę przeraziła...rampersy, pierwsze słyszę heh). Wydaje mi się, że ktoś dobrze radził najpierw z większą gondolką, a potem z lepszą spacerówką, chyba będę szukać coś w tym kierunku. A jakie jest wasze zdanie jeżeli chodzi o cenę wózków? Bo jestem w takiej sytuacji, że możemy wydać więcej (np. na Bugaboo itp.)? A może, jako że będzie to nasz pierwszy wózek, nie docenimy tak na prawdę, że jest lepszy i niepotrzebnie wydamy więcej pieniędzy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdzie nie czytałam, zeby doppler zrobił krzywdę dziecku, nie wazne ile razy uzywany. Jak zacznę czuć ruchy maluszka, to pewnie nie bede juz tak czesto uzywała. Teraz po prostu przynajmniej moge spac spokojnie. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-25 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A latać, nie latam - będę u niego pierwszy raz w tej ciąży ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() shybuya Mój włacza zwykle na pare sekund na głosnikach i tyle wystarczy.Zdjęcia usg z tętnem tez mam. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-25 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Rozeznanie
|
No parę sekund dosłownie, u mnie tak samo.
![]() |
#3766 |
Zakorzenienie
|
Nam też ostatnio na usg puścili serduszko, niesamowity dźwięk
![]() ![]()
#3767 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie usłyszałam bicie serduszka na żadnym usg do tej pory, tylko widziałam lekarz pokazywał mi i widziałam jak bije,nic więcej.
Ale mam zamiar kupić sobie taki detektor tętna płodu. A powiedzcie mi zaobserwowałyście może czy Wam ściemniały sutki ,kurcze ja to zawsze wyskocze z pytaniem . Przepraszam ... ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Ja jeszcze nie usłyszałam bicie serduszka na żadnym usg do tej pory, tylko widziałam lekarz pokazywał mi i widziałam jak bije,nic więcej. Ale mam zamiar kupić sobie taki detektor tętna płodu. A powiedzcie mi zaobserwowałyście może czy Wam ściemniały sutki ,kurcze ja to zawsze wyskocze z pytaniem . Przepraszam ...
![]() |
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też nie słyszałam serduszka, bo to usg z którego korzysta lekarz nie ma dźwięku ![]()
![]() |
#3769 |
Rozeznanie
|
Delikatnie (ale naprawdę delikatnie) ściemniały i sutki jakby większe. Ale u mnie ten biust to jakiś zmienny jest
![]()
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
Moje to w ogóle oszalały, brodawki mam tak nabrzmiałe, że aż widać takie pęcherzyki. To normalne, tak ciążowe hormony działają.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brodawki mam duże i wrażliwe. Dziś maz dotknąl, bo mysłał, ze to biustonosz tak odstaje a to brodawki przez bieliznę i koszulę się odznaczają. Do tego takie małe kropki/ciapki/pęcherzyki (nie wiem jak to nazwać) i sucha skora. Zastanawiałam się nawet na bepantenem, czy nie kupić juz teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
Justynke mam pytanie do Ciebie odnośnie baby joggera. Bo wstawiłaś linka do spacerówki i pisałaś, że dokupicie gondole. A widziałaś tę opcję?
http://www.bobowozki.com.pl/wozki-bl...ratis-2971.php Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do tych, które ogarniają temat zwolnień.
U mnie w pracy wynagrodzenie dostajemy ostatniego dnia miesiąca, ALE jak są jakieś święta, to wypłacają nam wcześniej, ucinają 200zł (na wypadek ewentualnych L4) i potem o ile wszystko jest ok, wypłacają te 200zł do ręki. Dziś od koleżanki odebrałam kopertę z kasą, którą dała jej kadrowa. Myślałam, że będzie równe 200zł. Ucięli mi 40zł, bo nie było mnie 4 dni w grudniu. Czy przypadkiem ciążowe nie jest 100% płatne? Patrzę na moje zwolnienie za styczeń i lekarz mi wpisał kod, ale tak niewyraźnie... B albo D, obstawiam bardziej, że B. Myślicie, że może to wynikać z tego, że nie rozczytali? Dodatkowo w maju, nie było mnie dwa tygodnie, miałam zwolnienie po poronieniu, które też niby miało być 100% płatne, a ucięli mi sporo kasy. Pytam Was, zanim zadzwonię do pracy. Te 4 dychy za grudzień przeżyję, ale w styczniu nie ma mnie cały miesiąc i ucięcie paru stówek, niestety, by bolało. I zakładam, że potem pewnie liczy się też do podstawy wypłaty macierzyńskiego, czyż nie ?
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3775 |
Rozeznanie
|
Tak patrzę na skan tego zwolnienia i to B, to faktycznie bardziej jak D. Ale kadrowa też wie, że jestem w ciąży, a nie choruję na gruźlicę
![]() Koleżanka mi wyjaśniła, że może być tak, że biorą średnią z ostatnich 12 miesięcy. Międzyczasie byłam na L4 związanym z poronieniem (wtedy dostałam mniej, bo znowu była średnia z 12 m-cy, a jeszcze wcześniej zarabiałam zarabiałam jeszcze mniej). W ciągu tego roku też dostałam podwyżkę, więc jakby zliczyć sumę z ostatnich 12 miesięcy, to faktycznie średnia może i wyjdzie ze 40 zł mniejsza... No nic, zobaczymy jak mi wyliczą za styczeń. Te 4 dychy to przeżyję. Mam nadzieję, że jest tak, jak mówi koleżanka ...
#3776 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Jestem po wizycie. Maluszek w porządku. Ma całe 4 cm ![]() ![]() ![]() Za 3 tygodnie mam badanie genetyczne u swojego gina. Za tydzień mam też wizytę w Enel med, będzie to 11t4 dzień, można już robić genetyczne usg?? ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
cudo ![]() Ja jeszcze nie zadecydowałam do kiedy będe pracować, wstaje bez problemu, ale wieczorami padam. Wczoraj np. 20.30 razem z córką ![]() ![]() Co do testu pappa, zadecyduje po badaniu usg genetycznym co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zadomowienie
|
Jestem
![]() ![]() Odpale laptopa i dokładnie opiszę co i jak ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim. Jestem nowa i wstępnie datę mam na 27.08 ! Jestem w 8 tygodniu i ginekolog klasyfikuje moją ciążę jako bliźniacza ale zarodki są mocno oddalone od siebie i bardzo się przy tym dziwi. Czy ktoś miał podobny przypadek? Lekarz ma już swoje lata a dziwi się przy moim przypadku jakby pierwszy raz się spotkał z taką sytuacją. Dzisiaj miałam mieć drugie usg ale niestety zachorował i muszę czekać do 01.02
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja data urodzin! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.