Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-25, 15:19   #2641
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Wow, ja to z obrączką i pierścionkami musiałam się pożegnać gdzieś w 4 miesiącu.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 15:21   #2642
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
też tak myślę... i zaczynam łapać stresa, że będą tłumy jak ja zacznę i mnie odeślą do innego szpitala

a tp mam na 22go, dr B mi zmienił na 23go - ale to żadna różnica w sumie... a wypada w okolicy następnej pełni, więc może być tłoczno
i nie kumam tego totalnie, jak szpital może mieć tylko 3 stanowiska do rodzenia
a w drugim całe 4... Tłok jest w obu....

Cytat:
A mi puchną ręce w nocy jak wstaję w nocy na siku, to jak próbuję dłonie w piąstki zacisnąć, to aż czuję ból.
A jak się już obudzę, to są normalne i mogę bez problemu obrączkę założyć.
Czy któraś z Was też tak ma ?

Wiecie, że 12.01. oddałam gbs do labka i dalej nie mam wyników... może jakąś obcą formę życia wyhodowali z mojego wymazu i dlatego milczą
Oddawałam wtedy co Ty i wyniki miałam lada dzień. Weź sobie do nich zadzwoń, bo może zgubili tą Twoją fiolkę, albo coś z nią zrobili i potrzebna powtórka.

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Hej ciotki my już po wydobyciu 3.400 szczęścia nie wiem jaka dluga norma tutaj o 10 bylysmy razem brzuch boli ale co tam dzięki za kciuki
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
3 to całkiem sporo jak na polskie warunki tez byłam zdziwiona bo w USA mieli 10 pojedynczych sal ale tutaj to standard i mówili nam ze rzadko sie zdarZa Eby brakowało miejsca (tam gdzie planuje rodzic)

Sent from my iPhone using Tapatalk
A ile średnio porodów na dzień? I tam to chyba jak Cię wpuszczą na porodówkę to już sobie siedzisz na sali?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 15:26   #2643
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Oddawałam wtedy co Ty i wyniki miałam lada dzień. Weź sobie do nich zadzwoń, bo może zgubili tą Twoją fiolkę, albo coś z nią zrobili i potrzebna powtórka.

GRATULACJE

A ile średnio porodów na dzień? I tam to chyba jak Cię wpuszczą na porodówkę to już sobie siedzisz na sali?

W sensie w USA gdzie rodziłam czy tu gdzie w pl bede rodzic? Tu w pl mówili ale zapomniałam ale cos koło 2-3 porodów SN na dobę jak sobie przeliczylam.

W USA nie wiem ale jak ja rodziłam to wszystkie sale były zajęte. To był poniedziałek i mówiła ze czesto w poniedziałki maja taki wysyp. Tyle se wiadomo nie cały czas były zajęte sale bo jednak doba jest długa i rotacja duża. I tak, wpuszczają i sobie siedzieć w tej sali.

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 15:27   #2644
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Lola gratulacje
Ja też obrączka+pierścionek zaręczynowy zawsze noszę I tak na szczęście nic mi nie puchnie ani dłonie, ani stopy bez zmian.
Ja dzięki za odpowiedz

Skończyłam prasowanie Jeszcze 2 paczki z allegro i wsio mamy ciuchów na praktycznie pierwszy rok a allegro kusi, oj kusi
Mały się rozpycha, czuję jak mi rozpiera żebra, ma chyba już mało miejsca
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 15:27   #2645
ja :)
Zakorzenienie

Chyba ze wszystkie sale zajęte to była taka sala "oczekująca" z 4 boksami

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Lola gratulacje
Ja też obrączka+pierścionek zaręczynowy zawsze noszę I tak na szczęście nic mi nie puchnie ani dłonie, ani stopy bez zmian.
Ja dzięki za odpowiedz

Skończyłam prasowanie Jeszcze 2 paczki z allegro i wsio mamy ciuchów na praktycznie pierwszy rok a allegro kusi, oj kusi

Moja tez pod zebra sie wpycha i żołądek zgniata ze zgagę mam

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 15:43   #2646
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie w USA gdzie rodziłam czy tu gdzie w pl bede rodzic? Tu w pl mówili ale zapomniałam ale cos koło 2-3 porodów SN na dobę jak sobie przeliczylam.

W USA nie wiem ale jak ja rodziłam to wszystkie sale były zajęte. To był poniedziałek i mówiła ze czesto w poniedziałki maja taki wysyp. Tyle se wiadomo nie cały czas były zajęte sale bo jednak doba jest długa i rotacja duża. I tak, wpuszczają i sobie siedzieć w tej sali.

w USA jestem ciekawa ile dziennie, że im miejsc brakuje

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Weszłam na stronę szpitala i piszą, żeby na wyjście zabrać buty dla mamy - widać nie tylko mój tż jedyny gapa

Padłam własnie... moja własna córka jest przeciwko mnie... Chciała jakiś batonik czekoladowy, wiec mówię, że nie można jeść tak dużo słodyczy...
- Dlaczego?
- Słodycze są niezdrowe, można potem chorować i być grubym.
- Ty jesteś gruba!
- przecież ja mam dzidziusia w brzuszku!
- taa... zobaczymy jak się urodzi czy Ci brzuch zostanie!

No to sobie pogadałyśmy...

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2016-01-25 o 15:44
Stary 2016-01-25, 15:45   #2647
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja wszystko z rąk ściągam jak tylko przychodzę do domu. Jakoś nie lubię biżu i zegarka itp. nosić po domu
mam tak samo nawet kolczyki ściągam, bo jestem leniuszek i nie raz lubię sobie legnąć, a kolczyki przeszkadzają
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 15:45   #2648
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

O zgadze to ja już nie mówię dziś to stwierdziłam że chyba powinnam całkiem zrezygnować z jedzenia... Jem malutkie porcja a normalnie czuję się tak hmmm rozbeczkowana że masakra
U nas w szpitalu jeden poród na dzień-dwa, położna mówi że około 4 bobasów się rodzi, czasem mniej. Sala porodowa jest jedna, sal poporodowych 8 jednoosobowych.
Przyszły mi karmniki z allegro dupy nie urywają ale ważne że cokolwiek mam jak mi się ładnie laktacja rozkręci to zakupię coś porządniejszego...
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 15:48   #2649
lamia12344
Rozeznanie

Lucy dobrze, że masz takiego fajnego lekarza Skoro mówi że Bartusiowi dobrze to niech jeszcze posiedzi faktycznie...

Wykalacka ostatnią wizytę miałam 30.12 więc wychodzi kilo w 4 tygodnie ... Więc do terminu z kilo może jeszcze przybrać.

Lola wielkie gratulacje :klaski: .

Tak zaległam w łóżku że aż zasnęłam... Obudził mnie kurier- łóżeczko przyszło wreszcie. TŻ żartów się zachciało i mówi że złoży jak beędę w szpitalu ala: Wkurzyłam się i zaczęłam sama je odpakowywać, więc się wziął Teraz tylko ostateczne ustawienie gratów i odmalowanie 1 ściany mi zostało i będę gotowa.

Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 15:57   #2650
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
super klask i:

ooo wstała

ja pospałam moze z godzinke i sie obudziłam bo moj sasiad nabral checi na obcinanie zywopłotu 100 letnia piła mechaniczna ktora chyba słychac w innym miescie nawet

no a teraz przestał - jak juz mnie obudził

życie jest piekne
niom i dzisiaj na wypasie... włosy umyłam, make upa walnęłam... jeszcze tylko muszę wyskoczyć z ciuchów, w których po domu się snuję ale ale mam jeszcze pół godzinki dla słoninki przed wyjściem

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:

GRATULACJE

czyli nie licząc prywatnej kliniki, tylko 7 kobiet na raz może rodzić u nas... no to bidaaa

też tak sobie myślę, że chyba coś zgubili... sprawdzam już na stronie lux medu i na stronie diagnostyki... i tylko mocz i morfologia, a gbs ani słychu, ani widu. Próbuję się do nich dodzwonić

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Weszłam na stronę szpitala i piszą, żeby na wyjście zabrać buty dla mamy - widać nie tylko mój tż jedyny gapa

Padłam własnie... moja własna córka jest przeciwko mnie... Chciała jakiś batonik czekoladowy, wiec mówię, że nie można jeść tak dużo słodyczy...
- Dlaczego?
- Ty jesteś gruba!

No to sobie pogadałyśmy.
..
padłam
Stary 2016-01-25, 16:00   #2651
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
ok to trzymam kciuki za mało bolesny poród i sensownego lekarza

I tego samego też życzę

Cytat:
Hej ciotki my już po wydobyciu 3.400 szczęścia nie wiem jaka dluga norma tutaj o 10 bylysmy razem brzuch boli ale co tam dzięki za kciuki

Super Odpoczywajcie

Cytat:
A mi puchną ręce w nocy jak wstaję w nocy na siku, to jak próbuję dłonie w piąstki zacisnąć, to aż czuję ból.
Czy któraś z Was też tak ma ?

Wiecie, że 12.01. oddałam gbs do labka i dalej nie mam wyników... może jakąś obcą formę życia wyhodowali z mojego wymazu i dlatego milczą
Wiesz co, to za długo nawet jeśli i coś wyhodowali, więc lepiej się tam dobijaj o co chodzi

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 16:01   #2652
Aninis
Zakorzenienie

Dodzwoniłam się. Moje wyniki gbs wysłali do przychodni Bimed i tam muszę sobie jechać je odebrać.
To jutro zrobię wyprawę i przy okazji do nfz podskoczę kartę wyrobić, bo stara mi się zapodziała (zresztą i tak była na panieńskie nazwisko)
Stary 2016-01-25, 16:09   #2653
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Wow, ja to z obrączką i pierścionkami musiałam się pożegnać gdzieś w 4 miesiącu.
To ja podobnie, odkąd zaczęłam niemiłosiernie puchnąć... A teraz po nicy dłoni nie mogę zacisnąć, bo są tak spuchnięte

A co do Gbs miałam właśnie pisać, że oni zazwyczaj do przychosni wysyłają wynik. Bo ja woziłam do Diagnostyki a kartkę z wynikiem dostałam z zupełnie innego laboratorium...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 16:13   #2654
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Cześć

Czytałam jakiś czas temu o dodatnim GBSie, ale nie pamiętam która z Was taki ma. Dziś odebrałam wyniki no i niestety wynik wyszedł dodatni. Jutro wizyta.

Jestem ciekawa jakie kroki podjeli Wasi ginwkolodzy?
Ja mam dodatni, pytałam co mam poczynac w takim przypadku i czy mam sie przejmować tym faktem. Ale gin mnie uspokoił mówiłam ze 19% kobiet będąc w ciazy ma Gbs pozytywne i żebym powiedziała o tym wchodząc na oddział i podadzą antybiotyk i tyle mi o tym wspomniał. Zaraz wejdę i poczytam o tym bo wczesniej z córka miałam ujemny
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 16:17   #2655
Dzaasti
Rozeznanie

MamaKarolci28 w necie to strach czytać... jak ja dziś poczytałam to moment mi ciśnienie skoczyło...
Stary 2016-01-25, 16:25   #2656
zonameza90
Raczkowanie

dziewczyny a widziałyście, że od 1 lutego w lidlu będą staniki do karmienia? I to całkiem fajne jak widziałam w gazetce.
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 16:30   #2657
spuchnieta
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Ja mam dodatni, pytałam co mam poczynac w takim przypadku i czy mam sie przejmować tym faktem. Ale gin mnie uspokoił mówiłam ze 19% kobiet będąc w ciazy ma Gbs pozytywne i żebym powiedziała o tym wchodząc na oddział i podadzą antybiotyk i tyle mi o tym wspomniał. Zaraz wejdę i poczytam o tym bo wczesniej z córka miałam ujemny
Też mam pozytywny wynik i gin też kazał tylko zgłosić to przy przyjęciu do szpitala, żeby podali antybiotyk. Nie czytaj w internetach, bo babki opisują jakieś drastyczne przypadki, żeby się wyżalić, a większość kobiet, które miały GBS tego nie opisuje, bo nie ma czego opisywać skoro nic się nie działo w związku z tym. Nie ma się co stresować, oni wiedzą w szpitalu co z tym zrobić W internecie czasami ból głowy oznacza koniec ostateczny więc luzik

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
dziewczyny a widziałyście, że od 1 lutego w lidlu będą staniki do karmienia? I to całkiem fajne jak widziałam w gazetce.
Fajne te staniki, ładne modele, ale szkoda, że największa miska D, tak w gazetce jest napisane...

Edytowane przez spuchnieta
Czas edycji: 2016-01-25 o 16:34
spuchnieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 16:34   #2658
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Odbyłam dłuższą pogawędkę z moim ginem. Zrobił usg, mały podrósł niewiele, teraz ma 2900, 12 dni temu miał 2770. Jakiś
tam przyrost jest, choć nie za duży. Mamy 39 t a wymiarami pasuje na 37 t.
Ale bardzo mnie uspokajał, bo to znaczy że te cukry tak naprawdę to najgorzej szkodzą tylko mi, a nie dzieciowi.Wody czyste, łożysko jeszcze sprawnie pracujące.Zmierzył mu skurcze przepony, czyli ilość oddechów i po tym ocenił, że ma tam zwyczajnie dobrostan Jezu, jaka ulga. Jednak w domu widząc takie pomiary cukru to szalałabym z nerwów, a tak tu pod tą kontrolą jestem spokojna A wczoraj miałam jakieś załamanie i płakałam do męża że muszę tu tkwić. A dziś po wizycie mojego gina mi się odmieniło

Mój gin doradza ciągle cierpliwe czekanie, że skoro tyle walczyliśmy o dotrwanie do terminu to czekać. Szyjka zgładzona, brzuch kamień, pachwiny rwą, krzyż łupie, w szyjce dzgania jakby kto sztylet wsadzał-ale to wszystko dobrze, naturalnie postępuje. Może jutro, a może za tydzień. Ja nie mam przeczuć żadnych Wg niego takie treningi dają nadzieję na lżejszy sam poród.
Ja mu ufam, niech tak będzie. Synuś ma dobrze
najważniejsze że wszystko jest ok, no i że masz tam swojego lekarza i komfort psychiczny że możesz z nim porozmawiać. Jeszcze troszke i wszystkie niedogodności będziesz miała wynagrodzone.

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Cześć

Czytałam jakiś czas temu o dodatnim GBSie, ale nie pamiętam która z Was taki ma. Dziś odebrałam wyniki no i niestety wynik wyszedł dodatni. Jutro wizyta.

Jestem ciekawa jakie kroki podjeli Wasi ginwkolodzy?
ja samego gbs nie mialam robione go, wyszły mi w moczu ogromne ilości bakterii gin powiedział że skoro są w moczu toni w pochwie . Dostane przed porodem dozylnie antybiotyk.

Cytat:
Czy któraś z Was też tak ma ?:
też ma tak pachną, w dodatku dretwieja, tak że czasem nie jestem w stanie przez kilka minut wstać z łóżka. Obrączki nie noszę już ze dwa tyg.

Cytat:
Moze kup jej jakis upominek zeby podziękować skoro nie chce pieniędzy?
myślę jej wcisnąć jednak pieniądze, z upominki mogę nie trafić, a tego bym nie chciala. Ona jest wymagająca, a ja za bardzo nie znam jej gustu.

Cytat:
gratulacje, najważniejsze że już razem, a brzuszek przestanie boleć.

Cytat:
Albo bon podarunkowy - wtedy kupi to, co sama będzie chciała
pomysł dobry☺
Stary 2016-01-25, 16:35   #2659
Aagaciorek
Zadomowienie

Figa dobra ta Twoja córka

Mnie na szczęście dłonie nie spuchły, więc bez problemów obrączka się mieści na palce

My już po obiedzie, obejrzeliśmy też 2 odcinki serialu. Co by tu porobić... chyba idę się zaraz wykąpać i sobie paznokcie malnę
Stary 2016-01-25, 16:38   #2660
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

- Dlaczego?
- Ty jesteś gruba!

Kogo ty wychowała pod własną piersią?

Dobra jest

Ja czasami sobie myślę jak to fajnie będzie jak mała zacznie mówić i jak coś walnie takiego śmiesznego

Zaraz tż juz będzie to się odmeldowuje

Spokojnego wieczorku

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 16:43   #2661
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Lamia duża dzidzia!!! Gratuluję
Lucy jak Bobo jeszcze chce posiedzieć to trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej Fajnie że jesteście pod kontrolą lekarza

Co do wyprawki to na ja bank zostawiam wózek i łóżeczko+pościel. Ciuszki i całą resztę nie mam pojęcia... Teoretycznie chcemy 2 dziecko, i to jak najszybciej żeby nie rodzić koło 40 A jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy... Tylko ja to mam młodszą siostrę więc pewnie wyprawka zostanie w rodzinie
I wiecie co?? Pokazywałam Wam te ciuszki z allegro, i tak się aż dziwiliśmy z TŻ jak komuś się opłaca za taką paczkę gdzie rzecz wychodzi po 1-2zł się opyla sprzedawać... Ja bym wolała już oddać siostrze/koleżance...

A my nadal prasujemy ehhhhh nie lubię tego...
ja pewnie wszystko zostawię, bo mój mężuś chce szybciutko drugie, chyba ze mnie siostra wyprzedzi, zresztą już się śmieje, żebym przypadkiem nikomu nie dawała kombinezonów. no i w sumie to ja mam prawie wszystko uniwersalne.. i sama musiałam tą wyprawkę ogarnąć nic w spadku nie dostałam
Cytat:
Super dużo zdrówka

Cytat:
Lola gratulacje
Ja dzięki za odpowiedz

ja czekam jeszcze na 1 paczkę z allegro i rożek minky i więcej nie kupuję poczekam,aż się dzidzia urodzi, jak będę znać płeć to będę wiedzieć co kupować bo te ciuszki powyżej 3 miesiąca to już albo chłopiec albo dziewczynka

ale śpiąca jestem... dziś spałam góra 3 godziny, a w nocy miałam strasznie twardy brzuch...
co do obrączki to ja już 2 tygodnie nie noszę i właśnie to mi po nocy bardziej puchną palce niż w ciągu dnia
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 16:48   #2662
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ja śpię. Wszystko robie z obrączka. Nawet klopa sprzątam :p

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja wszystko z rąk ściągam jak tylko przychodzę do domu. Jakoś nie lubię biżu i zegarka itp. nosić po domu
O kurczę, co kobieta to inaczej Nieźle. Ja tak jak ja, nigdy nie zdejmuje obrączki. Tak samo jak pierścionka zaręczynowego

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 17:16   #2663
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

- Dlaczego?
- Ty jesteś gruba!

Nie ma to jak wsparcie własnej córki .
Moja też czasem mówiła, ze jestem gruba, to jej wytłumaczyłam, ze mieć duży brzuch, w którym jest dzidziuś a być grubym, to zasadnicza różnica i w rozmowie z sąsiadką wyszło jak dobrze zrozumiała moja naukę:
- K. czy ty też jesteś w ciąży?
- nie, nie jestem
- a masz taki gruby brzuch, jakbyś była- moja mama też ma duży, ale ona przynajmniej ma tam dzieciaczka.
- ?????

mojego wstydu opisać się nie da
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 17:18   #2664
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
"
szeroki wybór rozmiarów
łatwe odpinanie jedną reką
strona wewnętrzna doskonale wspiera pierś podczas karmienia
rozmiary: 85C, 85D, 85E, 90C, 90D
3 wzory do wyboru: usztywniony lub miękki
"

Chyba chcieli napisać szerokie obwody

Bardziej mi się podobają spodenki, ale daleko mam do lidla, a dwa że zawsze jak już dotrę do jakiegoś to nic nie ma

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak wsparcie własnej córki .
Moja też czasem mówiła, ze jestem gruba, to jej wytłumaczyłam, ze mieć duży brzuch, w którym jest dzidziuś a być grubym, to zasadnicza różnica i w rozmowie z sąsiadką wyszło jak dobrze zrozumiała moja naukę:
- K. czy ty też jesteś w ciąży?
- nie, nie jestem
- a masz taki gruby brzuch, jakbyś była- moja mama też ma duży, ale ona przynajmniej ma tam dzieciaczka.
- ?????

mojego wstydu opisać się nie da

ok, to wolę moją wersję
Stary 2016-01-25, 17:32   #2665
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
"
szeroki wybór rozmiarów
łatwe odpinanie jedną reką
strona wewnętrzna doskonale wspiera pierś podczas karmienia
rozmiary: 85C, 85D, 85E, 90C, 90D
3 wzory do wyboru: usztywniony lub miękki
"

Chyba chcieli napisać szerokie obwody

Bardziej mi się podobają spodenki, ale daleko mam do lidla, a dwa że zawsze jak już dotrę do jakiegoś to nic nie ma

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

ok, to wolę moją wersję
Oj, to dla mnie mogą być za duże i obwód i miska a już się napaliłam .
U nas, o dziwo, jakoś nie rzucają sie na te rzeczy w lidlu .

Tak, ona zawsze mnie kompromituje- kiedyś była u sąsiadów,może z 3-4 lata miała, matka mojej koleżanki w szlafroku, bo wstała po nocce, a ta mówi- kobieto, weź ogarnij się. Córka cytowała piosenkę disco, nie dotyczyło to stroju tej pani, ale pasowało- na szczęście sąsiadka ją lubi i skończyło się na ataku śmiechu ( historię znam właśnie od sąsiadki).
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 17:39   #2666
wykalacka
Zadomowienie

Figa po kim ma taki ciety język? I udowodnij teraz, ze brzuch nie zostanie

Przypomnijcie mi o tych Lidlowych stanikach odpowiedniego dnia, bo ten cielisty bym chciała i nawet mój rozmiar będzie tylko trochę płytkie się wydaja,a le 1 cielisty muszę mieć
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 17:43   #2667
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Figa po kim ma taki ciety język? I udowodnij teraz, ze brzuch nie zostanie

Przypomnijcie mi o tych Lidlowych stanikach odpowiedniego dnia, bo ten cielisty bym chciała i nawet mój rozmiar będzie tylko trochę płytkie się wydaja,a le 1 cielisty muszę mieć
rodzina tż mówi, że po mnie, moja że po tż

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-25, 17:47   #2668
ewabrr
Przyczajenie

Witamy kolejną kruszynkę na świecie mamusi gratuluje
Dziekuje dziewczyny za miłe przywitanie. Wiem że dosyć późno dołączyłam ale praktycznie do końca 8 miesiąca ciąż pracowałam i niw było za bardzo czasu na takie szperanie w Internecie
. Właśnie z kolejnej wizyty u mojej pani doktor, wszystko w hak najlepszym porządku, wyniki ok, hemoglobina wzrosła buraki robią swoje Dzidzia wazy 3200, łożysko ok, wody ok i cała reszta też Termin najbardziej prawdopodobny 15 luty. Zreszta sie okaże. 10 lutego mamy umówione ktg u zobaczymy co dalej.

Fajnie wyglądają te staniki z lidla trzeba będzie się przejść i obejrzeć
ewabrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-25, 17:49   #2669
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewabrr Pokaż wiadomość
Witamy kolejną kruszynkę na świecie mamusi gratuluje
Dziekuje dziewczyny za miłe przywitanie. Wiem że dosyć późno dołączyłam ale praktycznie do końca 8 miesiąca ciąż pracowałam i niw było za bardzo czasu na takie szperanie w Internecie
. Właśnie z kolejnej wizyty u mojej pani doktor, wszystko w hak najlepszym porządku, wyniki ok, hemoglobina wzrosła buraki robią swoje Dzidzia wazy 3200, łożysko ok, wody ok i cała reszta też Termin najbardziej prawdopodobny 15 luty. Zreszta sie okaże. 10 lutego mamy umówione ktg u zobaczymy co dalej.

Fajnie wyglądają te staniki z lidla trzeba będzie się przejść i obejrzeć
Duża dzidzia, a przecież jeszcze 3 tygodnie do terminu
Stary 2016-01-25, 17:56   #2670
ewabrr
Przyczajenie

Cytat:
Duża dzidzia, a przecież jeszcze 3 tygodnie do terminu
Lekarka stwierdziła ze średnia i ze ok 200-300 gr powinna jeszcze przybrać ale wszystko się okaże jak postanowi wyjsc najważniejsze że wszystko w porządku mamusia spokojna
ewabrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości